Ik ken de term kristalbloem niet, dus even opgezocht en het is iets typisch Koopmans. Deels patent en dat is wel wat je nodig hebt, dus als je echt niet zelf goed meel kunt krijgen (ik bestel het vaak bij de zuidmolen, die hebben ook biologisch meel, je moet dus wel gaan mengen) dan zou dat een alternatief kunnen zijn. Als je volkoren wil dan zou ik tussen de 10-15% van de bloem vervangen voor volkoren. Lijkt mij vooral lekker in de krentenbollen, want die krijgen daardoor een extra bite.quote:Op maandag 17 december 2012 10:51 schreef Fendy het volgende:
Maar over die bloem dan he, men adviseert kristalbloem, maar kan ik ook volkoren nemen? Is dat uberhaupt lekker?
Als je 4 posts boven de jouwe leest zie je mijn recept en daar heb ik heel veel mee gespeeld en getest voor ik voor mij het perfecte recept had, ik zou zeggen begin daarmee en maak er eventueel je eigen variant op. Daar staat ook hoe veel pils er in moet.quote:Op vrijdag 21 december 2012 17:36 schreef bbqqbb het volgende:
Ik ben van plan om dit jaar voor het eerst bier in het recept te gebruiken. Weet iemand een optimale verhouding water/bier? of minstens een verhouding waardoor het geen complete catastrofe wordt?
Vroeger deed ik er ook geen melk (iets met dat je bollen dan te bruin werden ?) in maar water en bier en ook geen (vanille)suiker maar ik vind dit recept wel erg lekker.quote:Op maandag 24 december 2012 11:24 schreef djkoelkast het volgende:
Geen melk, vanille en suiker in je oliebollen doenDie moeten neutraal smaken.
Ook heb je veel te veel vocht.
In melk zit lactose (melksuiker) en dat carameliseert als je het bakt, dus melk geeft een te donkere en te vette bol. Vanillesuiker bestaat uit suiker met vanilline, hetgeen ze van een bijproduct uit de papierindustrie maken. Ik vind het in de verste verte niet op vanille lijken. Natuurlijk kun je ook je eigen vanillesuiker maken en gebruiken, maar je blijft het probleem houden van carameliseren.quote:Op maandag 24 december 2012 20:01 schreef Sorella het volgende:
[..]
Vroeger deed ik er ook geen melk (iets met dat je bollen dan te bruin werden ?) in maar water en bier en ook geen (vanille)suiker maar ik vind dit recept wel erg lekker.![]()
Oja komt trouwens bij roger van damme vandaan.
Ik heb brood gebakken met 100% volkorenmeel gekocht bij de bakker en ik kan je zeggen dat je dan idd behoorlijk zwaar brood krijgt. Zelfde als pannenkoekbeslag met alleen volkorenmeel; net een tikkeltje te gezond van smaak en niet echt meer een fijne pannenkoek. Ik zou het dus mengen met tarwebloem.quote:Op donderdag 27 december 2012 06:26 schreef 2cv het volgende:
Voor brood adviseerde de molenaar om 1/3 bloem er bij te doen omdat hun volkoren-tarwe-meel vrij zwaar (?) zou zijn.
da's niet zo handig als je rond 7 uur uit je werk komt en om 9 a 10 uur bij vrienden moet zijnquote:Op donderdag 27 december 2012 19:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bak ze altijd de avond zelf, zo veel werk is het niet, het duurt alleen even.
Ik doe het altijd in de namiddag, laat genoeg om vers te zijn, vroeg genoeg om de avond vrij te zijnquote:Op donderdag 27 december 2012 19:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bak ze altijd de avond zelf, zo veel werk is het niet, het duurt alleen even.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |