Ja, zonder schuim ziet het er niet uit en mis je ook de structuur als je het drinkt echter het bier is hetzelfde; alleen het idee maakt het bier iets minder lekker.quote:Op zaterdag 23 december 2006 17:18 schreef barney74 het volgende:
Voor degenen die denken dat de schuimkraag geen functie heeft: als je zou moeten kiezen om een biertje met schuimkraag of eentje zonder te moeten drinken, welke zou je dan kiezen?
Het is niet alleen het idee....er gebeurt iets (bij een biertje zonder schuim) waardoor het daadwerkelijk minder lekker wordt....quote:Op zaterdag 23 december 2006 17:23 schreef Schorpioen het volgende:
[..]
alleen het idee maakt het bier iets minder lekker.
Klopt, en hoewel het bijvoorbeeld ook belangrijk wordt gevonden dat een biertje koud blijft (waaraan de schuimkraag ook bijdraagt), is het tegengaan van oxidatie de belangrijkste functie. De schuimkraag fungeert als deksel.quote:Op zaterdag 23 december 2006 17:28 schreef Schorpioen het volgende:
Er komt meer zuurstof bij waardoor het gaat oxideren?
Ah daar zijn ze alquote:Op zaterdag 23 december 2006 17:51 schreef Beelzebub85 het volgende:
Wodka Kalua en slagroom
Doe mij er maar 1
Jeujquote:Op zaterdag 23 december 2006 17:53 schreef Schorpioen het volgende:
[..]
Ah daar zijn ze al
Beelzebub85 + 1
Zit er wel stoer een vraag over te stellen maar moet tot mijn grote schaamte toegeven dat ik hem nog nooit gedronken heb
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |