Wat heel heel erg lekker is om een donkere broodsoort (niet te droog) met vruchten of noten erin te kopen.quote:Op woensdag 20 december 2006 23:21 schreef Doffy het volgende:
Natuurlijk was ik sowieso al van plan de betere kaasboer met een bezoek te vereren, maar ik bedoel eigenlijk of er ideëen zijn om net een stapje verder te gaan dan alleen de kaas; kan ik de zaak opleuken met een goed bijpassend drankje, of wat chocolade en/of fruit wellicht? Of iets anders natuurlijk...
Is die in Nederland een beetje makelijk te verkrijgen?quote:Op donderdag 21 december 2006 19:28 schreef Pikkebaas het volgende:
Als drank kun je ook Pedro-Ximénez (PX) nemen, da's een hele zoete kruising van Sherry en Port. Best lekker bij een goeie kaas. En probeer ook eens een heerlijke schapenkaas en een geitenkaas.
vergeet het brood nietquote:Op woensdag 20 december 2006 23:30 schreef Blue-eyes het volgende:
Bij een restaurant krijg je er vaak druiven, partjes appel en noten bij.
Ook het oog wil wat, koop van die uitsteekvormpjes zodat je de kaasjes in bepaalde vormen kunt serveren.
Vergeet ook de stokbrood en/of toast niet.
Das lekker in de buurt zeg!quote:Op vrijdag 22 december 2006 00:44 schreef golfer het volgende:
En als je echt geholpen wilt worden door een echt deskundige kaaszaak en de door de meeste goede koks gebruikte kaaszaak van Nederland, dan ga je even bij ons om de hoek naar
l'Amuse in Santpoort
10 stukken kaas eten na een heel kerstdiner lijkt mij persoonlijk nogel veel eigenlijkquote:Op donderdag 21 december 2006 21:01 schreef Pilootje het volgende:
Wat is duur, tsja bij de kaas specialist hoeft het niet zo gek duur te zijn, maar reken voor een stuk kaas al snel een bedrag rond de 8 euro. Dus als je dan 10 soorten hebt ben je al snel hard op weg naar die 3 cijfers. Natuurlijk heb je ook wat goedkopere kazen.
De PX ? Is nog geen tientje bij de Gall&Gall.quote:Op donderdag 21 december 2006 20:07 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Is die in Nederland een beetje makelijk te verkrijgen?
Monchou doe je door de taart of stop je in dadels, maar ik zou het nooit van mijn leven op een kaasplank leggen. Het is een naturel roomkaas zonder smaak.quote:Op donderdag 21 december 2006 21:01 schreef Pilootje het volgende:
De bedoeling van een plateau is eigenlijk om de kazen in een bepaalde volgorde te eten, je begint dan bij een licht kaas. Bijvoorbeeld een roomkaas als mon chou
Je noemt nu twee uitersten van een kaasplank. Roquefort (de papillon) is inderdaad een goede stevige kaas, erg lekker in combinatie met een zwaar brood met vruchtjes (stevig/zout-zoet), maar port salut zou ik absoluut niet mee eindigen, eerder mee beginnen. Het is een zachte roodbacteriekaas, zowel zacht van structuur als smaak. Had je moeten weten als je dit soort advies geeft.quote:, en je kan dan eindigen met een redelijk stevige kaas ( kwa smaak uiteraard ) als.. nou noem is wat... port salute, roque fort, munster ?
Dan reken jij op hele grote stukken. Als TS 10 stukken kaas van 8 euro had gekocht had hij genoeg gehad voor 30 personen. Daarnaast vind ik 10 soorten veel te uitgebreid, aangezien je dan minstens 2 soorten per kaasfamilie hebt. Zo verdwijnt het onderscheid en zullen er enkele soorten blijven liggen. Als ik iemand adviseer gaat die persoon met hooguit 6 soorten naar huis, ik denk dat TS het prima heeft aangepakt met 5 soorten, wit/rood/blauw, geit en een harde kaas. Dat is eigenlijk redelijk compleet, hoewel je het natuurlijk gekker kan maken. Ben benieuwd wat de familie er van vond.quote:Wat is duur, tsja bij de kaas specialist hoeft het niet zo gek duur te zijn, maar reken voor een stuk kaas al snel een bedrag rond de 8 euro. Dus als je dan 10 soorten hebt ben je al snel hard op weg naar die 3 cijfers. Natuurlijk heb je ook wat goedkopere kazen.
Als jij nou eens een lekker bierplankje kan samenstellen voor 3 personen...dan kom ik in je zaak langsquote:Op dinsdag 26 december 2006 11:17 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Monchou doe je door de taart of stop je in dadels, maar ik zou het nooit van mijn leven op een kaasplank leggen. Het is een naturel roomkaas zonder smaak.
[..]
Je noemt nu twee uitersten van een kaasplank. Roquefort (de papillon) is inderdaad een goede stevige kaas, erg lekker in combinatie met een zwaar brood met vruchtjes (stevig/zout-zoet), maar port salut zou ik absoluut niet mee eindigen, eerder mee beginnen. Het is een zachte roodbacteriekaas, zowel zacht van structuur als smaak. Had je moeten weten als je dit soort advies geeft.
[..]
Dan reken jij op hele grote stukken. Als TS 10 stukken kaas van 8 euro had gekocht had hij genoeg gehad voor 30 personen. Daarnaast vind ik 10 soorten veel te uitgebreid, aangezien je dan minstens 2 soorten per kaasfamilie hebt. Zo verdwijnt het onderscheid en zullen er enkele soorten blijven liggen. Als ik iemand adviseer gaat die persoon met hooguit 6 soorten naar huis, ik denk dat TS het prima heeft aangepakt met 5 soorten, wit/rood/blauw, geit en een harde kaas. Dat is eigenlijk redelijk compleet, hoewel je het natuurlijk gekker kan maken. Ben benieuwd wat de familie er van vond.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |