abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44583923
Ik zoek een recept van tiramisu. Via Google vind ik er 1001 met allemaal verschillende maak stijlen.

Ik wil gewoon een recept hebben van de standaard / basis tiramisu zoals die hoort te zijn, dus niet met al die 'opfleurende' extra's. Gewoon met lange vingers enzo.

BVD

pi_44584146
Voor 4 personen:
1/2 dl espresso of sterke koffie
2 eetlepels koffielikeur
12 lange vingers
50 gr fijne kristalsuiker
250 gr mascarpone
2 eieren
cacaopoeder
ca 4 eetlepels grof geraspte bittere (pure) chocolade


  • koffie mengen met likeur
  • lange vingers in een schaal naast elkaar leggen
  • koffie-likeurmengsel hieroverheen sprenkelen
  • eieren splitsen
  • dooiers schuimig kloppen met de kristalsuiker, mascarpone erdoorheen kloppen
  • eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen
  • mengsel over de lange vingers lepelen
  • minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven
  • afwerking: bestrooien met cacaopoeder en de geraspte chocolade daaroverheeb strooien

    De alcohol die hierin zit, proef je niet heel erg. Ik vind dat wel prettig, en de mensen die ik hem tot nu toe heb voorgezet ook. Als je van wat meer alcoholsmaak houdt, zou je een tikje meer likeur erbij kunnen doen.
  • And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_44584255
    Uit een ander topic gejat...
    quote:
    Op zaterdag 29 oktober 2005 20:05 schreef Ancient het volgende:
    Tiramisu (Met lange vingers)

    Benodigdheden voor 4 personen
    2 eetlepels suiker
    2 eieren
    een paar druppels vanille-essence
    250 gram mascarpone
    scheutje melk
    20 lange vingers
    1.8 deciliter sterke espressokoffie
    4 eetlepels marsala
    ½ eetlepel cacaopoeder

    Splits de eieren en klop de dooiers los met suiker en de vanille-essence. Doe er de mascarpone bij en roer alles tot een romig mengsel. Voeg wat melk toe als het mengsel te dik is. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel ze door het mascarponemengsel. Doop de lange vingers in een mengsel van de koffie en de marsala. Beleg de bodem van 4 schaaltjes met de lange vingers, schep er het mascarponemengsel over en zet de schaaltjes een uur in de koelkast. Bestuif ze voor het opdienen met cacaopoeder.
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_44586013
    Toevallig vanmiddag gezocht op fok omdat ik het voor de kerst wil maken.
    Ik vond deze, die me best aardig lijkt:

    http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?title=tiramisu&id=226102&offset=0
    Hypermediocrity
    pi_44591066
    melk in tiramisu
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_44592222
    Ammaretto kan er ook in.
    pi_44592358
    quote:
    Op dinsdag 19 december 2006 22:37 schreef miss_sly het volgende:
    Voor 4 personen:
    1/2 dl espresso of sterke koffie
    2 eetlepels koffielikeur
    12 lange vingers
    50 gr fijne kristalsuiker
    250 gr mascarpone
    2 eieren
    cacaopoeder
    ca 4 eetlepels grof geraspte bittere (pure) chocolade


  • koffie mengen met likeur
  • lange vingers in een schaal naast elkaar leggen
  • koffie-likeurmengsel hieroverheen sprenkelen
  • eieren splitsen
  • dooiers schuimig kloppen met de kristalsuiker, mascarpone erdoorheen kloppen
  • eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen
  • mengsel over de lange vingers lepelen
  • minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven
  • afwerking: bestrooien met cacaopoeder en de geraspte chocolade daaroverheeb strooien

    De alcohol die hierin zit, proef je niet heel erg. Ik vind dat wel prettig, en de mensen die ik hem tot nu toe heb voorgezet ook. Als je van wat meer alcoholsmaak houdt, zou je een tikje meer likeur erbij kunnen doen.
  • dit is de enige echte.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_44592475
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 10:03 schreef miss_sly het volgende:
    melk in tiramisu
    Geen idee....
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_44592529
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 10:57 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    dit is de enige echte.
    Ik krijg er ook altijd erg goed commentaar op
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
      woensdag 20 december 2006 @ 15:14:26 #10
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_44599606
    Mijn broer maakt echt heerlijke tiramisu
    voor de kerst maakt ie het, maar afgelopen weekend heeft ie al even proefgedraaid
    ik zal wel even vragen of ie zijn recept wil posten...
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      woensdag 20 december 2006 @ 15:29:47 #11
    60847 Rampestamper
    Fabricati diem, punc!
    pi_44600037
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 15:14 schreef Muck het volgende:
    Mijn broer maakt echt heerlijke tiramisu
    voor de kerst maakt ie het, maar afgelopen weekend heeft ie al even proefgedraaid
    ik zal wel even vragen of ie zijn recept wil posten...
    Dat wil ik wel maar alle credits gaan naar Pietverdiet hoor, Ik heb het recept uit de 'grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar'-reeks:
    quote:
    Op woensdag 15 december 2004 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
    Tiramisu
    6 personen
    3 eidooiers
    100 gram suiker
    schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
    750 gram mascarpone
    een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
    2 borrels koffie likeur
    2 borrel grappa
    20 lange vingers
    bittere chocolade.
    Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
    Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
    doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
    Stort de mascarpone er over.

    Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
    Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
    Als je een smalle hoge schaal hebt is het lekkerder om eerst een laagje lange vingers te maken,de helft van de drank en espresso erover, dan helft van het mascarpone-mengsel, weer een laagje langevingers, dan rest van de drank en espresso, dan de rest van het mascarpone-mengsel en dan de chocola. Dan zit niet alle drank onderin de tiramisu

    En als je net als ik nit zo'n scherp mes hebt om de chocolade te snijden dan kun je ook gewoon een keukenrasp nemen. Werkt perfect.

    Ik ga het ook nog een keer proberen met cake in plaats van lange vingers. Eventueel cake met rozijnen .
    De zin van het leven, is het leven zin geven.
      woensdag 20 december 2006 @ 15:37:45 #12
    60847 Rampestamper
    Fabricati diem, punc!
    pi_44600234
    Oh, en het komt er zo uit te zien:



    Dit was de eerste keer dat ik het maakte. Nu bedek ik wel de hele bovenkant met chocolade.
    De zin van het leven, is het leven zin geven.
      woensdag 20 december 2006 @ 16:07:25 #13
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_44601107
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 15:37 schreef Rampestamper het volgende:
    Oh, en het komt er zo uit te zien:

    [afbeelding]

    Dit was de eerste keer dat ik het maakte. Nu bedek ik wel de hele bovenkant met chocolade.
    ja
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_44601270
    Die van Pietverdriet had ik eens met kerst gemaakt. Er zat zo intens veel grappa in dat het rook naar spiritus.. de rest was wel te eten, de bodem hebben we maar gelaten voor wat het was.
      Licht Ontvlambaar woensdag 20 december 2006 @ 16:17:41 #15
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44601447
    Die van mij dan

    75 gram suiker
    5 eieren
    500 gram mascarpone
    lange vingers
    een kopje espresso
    likeur (amaretto/tiramisulikeur/tia maria etc)
    cacao

    eieren scheiden, eiwit stijfkloppen. Eigeel met suiker lichtromig kloppen, mascarpone erdoor roeren. Eiwitschuim erdoor spatelen. Lange vingers onder in brede platte schaal leggen. Helft van koffielikeurmengsel eroverheen doen. Helft van ei-mascarponemengsel eroverheen. Weer lange vingers en de rest herhalen. De koelkast in voor minimaal 4 uur en vlak voor het serveren cacao erover zeven...

    Vraag maar aan UIO_AMS hoe het smaakt
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_44604838
    Lijkt wat weinig suiker tov de hoeveelheid eieren en mascarpone, als ik dat vergelijk met andere recepten. De mijne is echt niet mierzoet en daar zit in vergelijking behoorlijk meer suiker in.
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
      Licht Ontvlambaar woensdag 20 december 2006 @ 19:02:24 #17
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44605489
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 18:19 schreef miss_sly het volgende:
    Lijkt wat weinig suiker tov de hoeveelheid eieren en mascarpone, als ik dat vergelijk met andere recepten. De mijne is echt niet mierzoet en daar zit in vergelijking behoorlijk meer suiker in.
    Ik ben niet zo'n hele zoete... Er zit wel vrij zoete Tiramisulikeur in overigens. Maar goed, ik vind 'm erg lekker zo, zo er geen extra suiker bij gebruiken zelf
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_44606012
    En dan kan ik natuurlijk niet met de mijne achterblijven die ik vorig jaar ook met kerst hebt gemaakt:
    (er staat bij voor 10 pers. maar dat klopt vlgs mij niet)

    500 gr. mascarpone
    4 eieren
    120 gr. suiker
    1 pak lange vingers
    ong. 3 kopjes sterke koffie
    ong. 4 eetlepels amaretto
    ong. 3 eetlepels cacao poeder

    * Eidooiers van elkaar scheiden
    * Eigeel in een kom
    * Suiker erbij
    * Goed mixen tot een flink volume
    * Al roerende de mascarpone erbij doen
    * Eiwit stijf kloppen
    * Voorzichtig door het mengesl roeren

    Bodem v/d vorm bedekken met lange vingers
    Besprenkelen met helft v/d koffie en de amaretto
    Helft van het mengsel erover
    Nog een laag met lange vingers, amaretto+koffie en mengsel
    Cacaopoeder eroverheen
      woensdag 20 december 2006 @ 19:27:35 #19
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_44606214
    oh ja, geheim voor de lekkerste tiramisu. vooral het besprenkelen is erg van belang. je kan trouwens voor een paar dubbeltjes een pipetje bij de apotheek halen. doe eerst een beetje, wacht een minuut of tien en doe dan nog wat en zo verder. zodat het goed door de langevingers trekt en de vloeistof niet op de bodem van je schaal komt.

    ik hou niet van koffie en niet van zoet, maar hiervoor kunnen ze me wakker maken.

    [ Bericht 9% gewijzigd door zoalshetis op 20-12-2006 19:43:15 ]
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      donderdag 21 december 2006 @ 18:24:35 #20
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_44634548
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 19:02 schreef Sjeen het volgende:

    [..]

    Ik ben niet zo'n hele zoete... Er zit wel vrij zoete Tiramisulikeur in overigens. Maar goed, ik vind 'm erg lekker zo, zo er geen extra suiker bij gebruiken zelf
    Echte Ammaretto di Saronno is minder zoet als de Ammaretto likeur die je in de supermarkt kunt kopen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      Licht Ontvlambaar donderdag 21 december 2006 @ 19:33:27 #21
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_44636327
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 18:24 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Echte Ammaretto di Saronno is minder zoet als de Ammaretto likeur die je in de supermarkt kunt kopen
    Eerlijk gezegd vind ik amaretto sowieso niet te drinken... daarmee maak ik persoonlijk dus ook geen tiramisu...

    Ik gebruik deze... beetje klein plaatje helaas
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      donderdag 21 december 2006 @ 19:42:07 #22
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_44636608
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 19:33 schreef Sjeen het volgende:
    Ik gebruik deze... beetje klein plaatje helaas
    [afbeelding]
    Het plaatje is wel erg klein om de fles te herkenen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_44638232
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 19:42 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Het plaatje is wel erg klein om de fles te herkenen
    koffieliqeur, maakt niet uit welk merk.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_44640787
    Ik gebruik Marakesh.
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_44641048
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 21:45 schreef miss_sly het volgende:
    Ik gebruik Marakesh.
    er bestaat een hele kleine kans dat ik ooit van jouw tiramisu proef!
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')