abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_45003390
Ik ben er zeker niet op uit om Ingrid te bashen of uit het topic te sodemieteren. Ik heb behoorlijk veel energie en tijd gestoken in praten met Ingrid op MSN, heb haar advies gegeven, naar haar geluisterd. Het houdt voor mij nu ook op. Heb ook niet lekker in mijn vel gezeten, heb direct hulp gezocht en die gelukkig ook meteen gekregen. (Misschien wel het geluk dat er zo iemand bij onze huisarts in de praktijk aanwezig is). Sommige mensen zijn idd niet assertief genoeg, maar Ingrid heeft toch ook een man die haar moet steunen.
Er is een kindje in het spel dat dalijk misschien wel de dupe gaat worden van het niet ondernemen van actie van haar ouders! Ik maak me oprecht zorgen om Kim..

[ Bericht 19% gewijzigd door Vicky op 04-01-2007 13:47:05 ]
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:48:37 #227
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_45003630
Igraine, mijn eetgedrag nu heeft zeker ook met aandacht te maken, dat klopt. Niet hier, hoor (dan maak ik wel een puzzel ) maar heeeeeeeeeeel duidelijk wel in het echte leven.

Kozakken, Sebastiaan is niet thuis, hij werkt gewoon altijd al.

En ik postte het niet om preken te krijgen, liever niet. Maar wel omdat ik het een beetje ongelijkwaardig vond: ik die zo bewust dingen dom doe (ja ja, zo rationeel ben ik idd, dat ik dat wel weet) krijg niet die kritiek en Ingrid die misschien helemaal niet bewust die dingen doet, krijgt wél al die kritiek.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:49:21 #228
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_45003662
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:12 schreef jessie het volgende:
Maar misschien is Sugar daar wel toe in staat en Ingrid niet. Jezus zeg alsof Ingrid en Djeez expres doen zoals ze doen!
Misschien niet, maar ze zouden wel eens expres iets anders moeten doen dan nu.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_45003838
Mensen die zo zijn moet je nu eenmaal vaak dat ene duwtje geven, en soms er nog wel naar toe slepen ook...
voor de rest wil ik er hier niet te veel meer op ingaan, omdat ik persoonlijk vind dat nu dit hele topic om zeep geholpen word.

Ik kan alleen maar hopen dat de juiste hulp optijd bij je juiste mensen komt
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:58:32 #230
593 sjak
Juffie Bloem
pi_45003940
Ingrid, je staat volgens mij niet meer op de wachtlijst omdat je al een hulpverlener aangewezen hebt gekregen. Zou je niet kunnen bellen naar MW dat je een ander wilt omdat zij nu bijna alle afspraken al heeft afgezegd?
Misschien kun je voor jezelf ook eens een lijstje maken met de adviezen die je hier in de loop van de tijd hebt gekregen en afstrepen welke je niet wilt doen (en bedenken waarom niet) dan blijven er misschien een aantal over waar je wel wat mee kan. Ik ben het wel eens met de anderen hier, er verandert niets als je het zelf niet aanpakt. Iemand anders kan de wereld niet beter voor je maken, dat kun je alleen zelf doen. Dat is een hard gelag maar helaas kan ik dat niet anders voor je maken.

Meissie, niets is zwaarder aan veranderen dan het starten van de verandering zelf. Ik denk wel dat je het kan, je hebt verdorie een kind kunnen baren dan kan je zeker MW wel even bellen Het is allemaal heel eng, hoe klote je leven nu is, je weet wel wat je hebt en als je gaat veranderen weet je dat niet meer. Dat is een van de redenen dat vrouwen die mishandeld worden telkens weer terug gaan naar de persoon die ze mishandelt. Dat is de reden dat Sjoegie nu niet meer eet (als ze honger heeft hoeft ze de pijn niet te voelen) Net als jij, als anderen stomme dingen doen zoals afspraken afzeggen hoef jij niet bezig te gaan met de dingen die niet goed gaan in jouw leven. En hoezeer ons dat dan ook zorgen baart, alleen jij kan je eigen leven veranderen.
Lekker douchen!
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:58:33 #231
103793 kozakken
Living the life
pi_45003941
De ene persoon raakt je meer dan de ander. De ene persoon zie je luisteren en reageren (of met redenen dingen naast zich neer leggen)
Een eetst. heeft te maken met heel erg (willen) leven met je verstand ipv je gevoel. En juist vanwege dat verstand reageer ik anders. Daarnaast maakt het dat imho wel extra gevaarlijk omdat in het ergste geval de gevoelens van de pnd er nog wel onder voort blijven sluimeren.
Je komt op mij in ieder geval redelijk rationeel over. In ieder geval assertief genoeg om iemand met wie het niet klinkt behandelingsgewijs de deur te wijzen. En daarbij ook nog de verstandige reactie van je man is dat voor mij heel positief.
Hopenlijk helpt de haptonoom. Dat zou ik heel fijn vinden.
pi_45004013
Er is al zoveel gezegd en ik kan me wat betreft de reactie op Ingrid beide "partijen" wel indenken. Als je steeds maar bent blijven meedenken en het idee hebt dat er niet veel mee gedaan wordt dan houdt het een keer op. Aan de andere kant denk ik ook dat het vanuit Ingrid onmacht is. Hulp vragen is al een hele stap en als het dan niet lekker loopt moet je maar net assertief genoeg zijn om daar wat mee te doen (dat kan helaas niet iedereen).
Ik hoop gewoon dat Ingrid en Djeez gauw de hulp krijgen die ze nodig hebben en dat ze anders in no time weer bij de huisarts op de stoep staan om aan te geven dat het zo niet te doen is...

En voor Sugar hoop ik gauw andere handvaten om overeind te blijven!
Zet em op dames!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_45004127
BE, ik had het niet zozeer over jouw post, maar wel over andere mensen die alleen maar afbranden en dingen zeggen als "oprotten". Daar zie ik gewoon de zin niet van in. Een beetje compassie kan geen kwaad.
mooi he, alles
  donderdag 4 januari 2007 @ 14:09:08 #234
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_45004233
Ok, verkeerd opgevat dan.

En dan wil ik alleen nog maar even tegen sjak zeggen, super post! En dan hou ik er nu maar gewoon verder over op.
***
  donderdag 4 januari 2007 @ 14:13:23 #235
24188 Belana
kloon van belana
pi_45004369
ik weet niet over wie je het precies hebt dan phileine, maar ik zie geloof ik eigenlijk niemand alleen maar zeggen 'oprotten" en die compassie is er regelmatig geweest.
om vanuit mezelf te praten, ik heb meerdere malen Ingrid oplossingen aangeboden op diverse manieren in diverse topics. en nu ben ik er klaar mee. wat is dat toch dat dat niet gezegd mag worden? er mag wel zinloos advies gegeven worden, zinloos lief gedaan worden, zinloos aandacht gegeven worden, maar zinloos zeggen dat je er genoeg van hebt mag dan weer niet.

edit: en sjak's post is idd heel goed. klopt volkomen.
stormy waters...
sailin'
pi_45006159
Ik ben dus niet assertief, wel onzeker en faalangstig. Dat was ik grotendeels kwijt, maar komt nu in alle hevigheid terug. Daarom is het moeilijk voor mij om bv te bellen. Of iets tegen mw te zeggen. Hoe stom of vreemd jullie dat ook vinden. Ook wat betreft werk vinden.
De huisarts is met vakantie en de vervanger kan me niet verder helpen. Mw belt me vandaag terug.

Sugar ik hoop dat het snel beter met je gaat.
pi_45006430
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 14:13 schreef Belana het volgende:
edit: en sjak's post is idd heel goed. klopt volkomen.
het verschil is: sjaks post is constructief, meedenkend. en geirriteerd / kwaad worden is heel menselijk, maar het vervelende van zo'n forum is dat het geen één op één contact is, maar een groepsproces. het stapelt zo vreselijk hard op als iedereen ineens achter elkaar hetzelfde gaat zitten zeggen. dan denk ik alleen maar 'ho, stop nou effe, ze heeft er toch al van langs gekregen? moet je nou echt zo nodig ook je eigen hart nog luchten?' houd rekening met elkaar, dat is alles. een beetje medemenselijkheid is toch niet zoveel gevraagd. en dan heb ik 't helemaal niet speciaal tegen jou belana, maar gewoon in 't algemeen, dat zulke dingen vaak gebeuren. en vooral als het gaat om iemand die zich niet zo heel goed verweren kan vind ik dat zo'n grens al snel bereikt is.
pi_45006628
ingrid, zoiets kan inderdaad enorm zwaar voelen en zijn. een dag is dan zomaar weer om... ik hoop van harte dat je toch snel die maatschappelijk werker te spreken krijgt en dat je met haar of met iemand anders tot een goed plan van aanpak komt waar je zelf ook vertrouwen in hebt.
  donderdag 4 januari 2007 @ 15:54:20 #239
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_45007717
Ik kreeg vandaag mail van mijn werk dat binnenkort de ziekmeld-instelling (ik weet niet hoe je zoiets noemt) een gesprek met me zal plannen over hoe alles gaat. Ik vind het eng. Ik weet helemaal niet of ik weer kan werken, of dat goed is, of ik daar al tegen opgewassen ben. Stom klinkt dit, maar ik vind het echt eng dat ik moet vertellen hoe het is, omdat ik zelf ook niet zo goed weet wat ik kan en voor welke dingen ik stabiel genoeg ben.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_45007930
is toch ook doodeng sugar!
  donderdag 4 januari 2007 @ 16:08:18 #241
593 sjak
Juffie Bloem
pi_45008272
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 15:54 schreef Sugar het volgende:
Ik kreeg vandaag mail van mijn werk dat binnenkort de ziekmeld-instelling (ik weet niet hoe je zoiets noemt) een gesprek met me zal plannen over hoe alles gaat. Ik vind het eng. Ik weet helemaal niet of ik weer kan werken, of dat goed is, of ik daar al tegen opgewassen ben. Stom klinkt dit, maar ik vind het echt eng dat ik moet vertellen hoe het is, omdat ik zelf ook niet zo goed weet wat ik kan en voor welke dingen ik stabiel genoeg ben.
Wat je zou kunnen doen is van te voren op te schrijven hoe het met je gaat en wat je er zelf van denkt (om weer te gaan werken, of op welke termijn, of juist niet te gaan werken etc.) Dus de vragen te beantwoorden die je denkt dat ze gaan stellen. Als je dan niet uit je woorden kunt komen kun je ze altijd die brief nog geven (wel terug vragen hoor!). Dat helpt misschien. En ik denk dat je diep van binnen wel antwoord weet op die vragen. Anders kun je er altijd nog voor kiezen om alleen op te schrijven hoe je je voelt en hun de beslissing te laten nemen waar je al dan niet stabiel genoeg voor bent
Lekker douchen!
  donderdag 4 januari 2007 @ 16:20:43 #242
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_45008749
Ja, dat is wel een goeie, Sjak. Ik zal het ook bespreken met de psycholoog en de haptotherapeute, als dat gesprek pas na volgende week is. En ik moet over een of twee weken ook weer naar de huisarts om de hormoonbehandeling te bespreken, dus zij kan er misschien ook wel iets over zeggen.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  donderdag 4 januari 2007 @ 16:52:18 #243
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_45009943
Weet je waarom ik me boos maakte? Vooral ook omdat ik het idee krijg dat niet alleen Ingrid zich erbij neerlegt, maar ook Djeez. Je zit toch samen in een relatie, je hebt toch samen een kind? Als je toch ziet dat je vriendin/vrouw het niet kan, dan pak jij het toch op? En hun omgeving laat hen ook maar aanklooien, terwijl er wel een kind in het midden zit.

Daarom vroeg ik ook hoe de partners ermee om gaan.

En Sugar, jij pakt wel aan. Je bent misschien dan in een ontkenningsfase wat bepaalde dingen betreft, maar je pakt wel je problemen aan.

Ik kan me niet verplaatsen in jullie situatie, maar af en toe heb ik wel het gevoel alsof jullie soms even een 'schop onder jullie kont' nodig hebben. Even weer laten focussen op wat belangrijk is en aanpakken. Dat moet ook kunnen vind ik, niet alleen maar .
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_45010554
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 15:54 schreef Sugar het volgende:
Ik kreeg vandaag mail van mijn werk dat binnenkort de ziekmeld-instelling (ik weet niet hoe je zoiets noemt) een gesprek met me zal plannen over hoe alles gaat. Ik vind het eng. Ik weet helemaal niet of ik weer kan werken, of dat goed is, of ik daar al tegen opgewassen ben. Stom klinkt dit, maar ik vind het echt eng dat ik moet vertellen hoe het is, omdat ik zelf ook niet zo goed weet wat ik kan en voor welke dingen ik stabiel genoeg ben.
Is ook eng, ik weet je kunt dit niet vergelijken maar ga toch even een vb in de groep gooien.
Nadat Thijs overleden is heb ik 2maand thuis gezeten, in die eerste maand was men heel vrollijk vergeten mij ziek te melden en hebben ze alles van mijn overuren en vakantiedagen gehaald.

Op een gegeven moment kreeg ik ook een brief van een zelfde soort iets als jij, met daarin het verzoek een keer langs te komen en eens te praten over het nu, en waarom ed.

Met grote tegenzin ging ik daarnaar toe, ja wat moet ik daar nu gaan zeggen, echt ziek ben ik niet, echt heel slecht voelde ik me niet...

Eenmaal daarbinnen viel er een kalmte over me heen, en had zoiets ze zoeken het maar uit met wat ik allemaal zeg, ik ben mijn kind kwijt, ik voel de pijn en niet hun.
Heb hun alles verteld, hoe het gegaan is, en hoe ik me voelde en heel eerlijk gezegd het elke dag weer een verassing is hoe ik me voel, het verschilt per min.

Wat ik daarna te horen kreeg was wat minder, maar dat zal bij jou niet het geval zijn ga ik voorzichtig vanuit omdat het een totaal verschillend iets is.

Sugar het is doodeng absoluut, maar als je daar zit en je hebt je zegje gedaan is het ook een soort van opluchting (kan het zijn)

ik denk aan je bij dat gesprek
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_45015084
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 16:52 schreef dutchie het volgende:
En Sugar, jij pakt wel aan. Je bent misschien dan in een ontkenningsfase wat bepaalde dingen betreft, maar je pakt wel je problemen aan.
Dit komt toch kut over of niet. En Sugar geen aanval naar jou hoor. Zo bedoel ik het niet. Maar gaan we nou vergelijken hoe de ene depressieve het aanpakt tegenover de andere? Ow wauw neem daar eens voorbeeld aan, bla bla bla.

En dan weer over Djeez. Zou die jongen het misschien niet net zo moeilijk hebben. Het is zomaar iets wat in me opkomt hoor

Phileine meid, jij zegt het dan allemaal weer zoals ik het in me hoofd hebt. Ik mis je heldere kijk hier op dingen meid (zei ik ooit dat wij elkaar nooit zo begrepen )
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
pi_45015226
Sugar dat is ook erg eng. Een arbo instelling waarschijnlijk?

Dingen opschrijven kan je net dat stukje steun geven. Maar ook iemand meenemen waar je het volste vertrouwen in hebt (je man) is echt niet gek.

Je moet het daar overgens maar net treffen. Hou er rekening mee dat ze ook wel eens niet zo aardig en begripvol kunnen reageren. Hoe jammer dan ook. tis net OUD daar
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
  donderdag 4 januari 2007 @ 19:40:11 #247
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_45015305
Iemand meenemen is idd geen gek idee Sugar!
Heeft een vriend van stinkie ook gedaan. Die is toen met zijn vrouw mee gegaan om haar te steunen.
***
pi_45015446
Lief Suikertje, meissie toch. Ik snap zo goed dat je nu je kracht haalt uit het niet eten. En natuurlijk weet je dat het niet goed is voor je lijf, dat het aandacht vragen is, maar tegelijkertijd gaan er kilo's af en voel je je beter over je lijf, en heb je in ieder geval controle over iets in je leven en voel je je daar goed bij. Dus helemaal slecht vinden kan ik het niet, ik heb te vaak voor dezelfde oplossing gekozen.
1 ding wil ik je wel meegeven en dat is dat je het ook op een verantwoorde manier kunt doen, helemaal niet eten is echt heel gevaarlijk en laat het niet zo zijn dat je flauw valt en niet voor Maria of Storm kunt zorgen lieverd. Want dan ben je van de regen in de drup. Probeer daar alsjeblieft een middenweg in te vinden. En ja, als die PPD over is straks, dan zul je met het eetprobleem aan de slag moeten. Dus het is uitstel van executie. Maar als dat is wat je nu nodig hebt, dan moet het misschien maar even zo (mits je uiteraard niet te ver doorslaat !!).
Weet je, het is zo frustrerend voor ons allemaal omdat we allemaal je foto's gezien hebben, en veel van ons je 'live' gezien hebben en je bent gewoon een prachtige vrouw, met een prachtig lijf, en (nog veel belangrijker) een mooie uitstraling en pit. En dat jij dan zo verdrietig bent over hoe je er uit ziet is zo verwarrend, zo frustrerend. Kon je zelf maar zien hoe mooi je bent. Waarom straf je jezelf zo, waarom vind je jezelf zo weinig waard.
Ik zie een prachtige vrouw, een intelligente vrouw, een lieve stoere mama, een gevoelig mens, een zorgzame vriendin. Waarom zie jij het niet ? En wat kunnen we doen om het je wel te laten zien ?
Als ik even puur voor mezelf praat dan kan ik oprecht zeggen dat ik tegen je opkijk, hoe je er uit ziet maar ook hoe je bent, eerlijk, recht door zee, vol humor, slim, lief. Zo wil ik ook zijn. Had ik maar een beetje van jouw flair, jouw uitstraling. Dan zou ik je wel door elkaar willen rammelen en roepen, doe je ogen open en kijk eens naar jezelf, en geniet er van. Het is zo raar dat er zo'n enorme kloof is tussen hoe jij het ziet en hoe wij/ik het ziet/zie.
Mijn wens voor jou is dat in 2007 je gaat beseffen dat je meer bent dan wat jij ziet, dat je mooier bent dan wat jij denkt, dat je er mag zijn, zoals je bent. Dat het waard bent om er te zijn, waard bent om van gehouden te worden, waard bent om van jezelf te houden.
pi_45015710
Ingrid, ook voor jou wens ik dat 2007 het jaar wordt waarin je leert voor jezelf op te komen, te zien dat je het waard bent om er te zijn. Zoek de hulp die je nodig hebt, als je het zelf niet durft (wat ik me goed voor kan stellen want ik ben daarin net zo), zoek dan iemand die je daar bij kan helpen. Je moet soms jezelf echt dwingen iets te doen als je die hulp echt nodig hebt, jij bent het waard om geholpen te worden maar mensen kunnen je pas helpen als je zelf hebt aangegeven dat je hulp nodig hebt. Wachtlijsten zijn rot en vrij onvermijdelijk vrees ik, maar als je MW zovaak een afspraak afzegt, ga er dan achteraan en vraag een ander, geef aan dat je de hulp echt nodig hebt. Of laat Djeez bellen of je familie of je huisarts, of desnoods de wijkverpleegkundige van het consultatieburo. Als het niet goed gaat met jou is dat ook niet goed voor Kim en bij ons hebben ze veel gedaan van het CB toen het met mij zo slecht ging. Sterkte in ieder geval
  donderdag 4 januari 2007 @ 19:57:51 #250
118901 Lishe
Verse Soep!
pi_45015843
Ladybos, hoe is het met je? Ik zie of spreek je hier zo weinig.
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')