quote:
Op zondag 17 december 2006 22:35 schreef Gershom het volgende:Ik neem aan dat jij het ook in Utrecht studeert? Die school is het helemaal voor mij.. Ik wou altijd sportleraar worden, maar toen zag ik die school en met de Master; Sportmanagement. Lijkt me echt een hele interessante school! Alleen het enige nadeel is dat het een selectie studie is, waar maar 90 leerlingen elk jaar bij mogen stromen, en dat ik dus echt niet zou weten welke studie mijn 2e keuze zou moeten worden. Want deze studie past perfect bij mij denk ik, en Bestuurs- en Bedrijfskunde hebben beide dingen die mijn niet aan staan.
Emmy88, hoe ging de selectie bij jou? Wat moest je allemaal doen, en heb je misschien tips?
![]()
En Xannie90, sorry dat ik deze vraag in jou topic stel, maar beetje raar om hier nieuw topic over te maken..
![]()
Ja, ik studeer het in Utrecht, dat is de enige plaats waar het in deze vorm wordt gegeven. Interesse in sport is een pre heb ik het idee, onze directeur praat nergens anders over en het overgrote deel van de eerstejaars heeft verdacht veel banden met/ interesse in sport. Dus wat dat betreft zit je goed
![]()
.
De selectie bestaat uit
-
een aanbevelingsbrief van je mentor of iemand anders van school die je goed kent. Ik heb niet het idee dat het erg veel uitmaakt, want deze brieven zijn toch nooit negatief. Misschien wel handig om een 'unieke' eigenschap van jou erin te laten zetten.
-
een compententieprofiel test. Dit is een test die je op internet maakt, met allemaal vragen mbt hoe jij tegenover samenwerken in het algemeen staat, en nog een aantal persoonlijke eigenschappen. Hier zijn geen foute antwoorden, omdat ze toch een zo gevarieerd mogelijk jaar willen hebben. Vul dus lekker naar waarheid in, maar ga niet zeggen dat je niet van samenwerken houdt want dan zit je er sowieso niet op je plaats
![]()
.
-
2e deel competentieprofiel test. Hier krijg je een aantal (bij mij twee) vraagstukken voorgelegd, waarop je een antwoord kunt typen. Dit gaat om maatschappelijke en organisatorische dilemma's. Het idee is volgens mij om inzicht te krijgen in hoe jij problemen aanpakt en of je redenering wel op niveau is.
-
een gesprek. In mijn jaar (nu 1ejaars) kreeg iedereen een gesprek. Het jaar daarvoor was dat echter niet zo. Het is dus afwachten of je er wel 1 krijgt. Het gesprek duurt 30min en is door bijna heel mn jaar wel als positief ervaren. Je kletst een beetje over wat jij belangrijk vindt aan de maatschappelijke vraagstukken die spelen, en praat over hoe jij de opleiding ziet.
-
je rapport van 5e naar 6e, EN de cijfers waarmee je geslaagd bent. Vooral van belang zijn volgens mij Nederlands, Geschiedenis en Economie. Er zijn ook mensen binnengekomen die een 6,5 als gemiddelde hebben, dus doorslaggevend is dit in ieder geval niet.
Ik heb de selectie wel positief ervaren. Ze zijn allemaal heel aardig en begripvol daar. Het is heel erg spannend in de zomervakantie wanneer je te horen krijgt of je erbij zit of niet. Oja, ze vragen ook naar wat je 2e keus is... ik denk dat een 2e keus hebben op zich wel een pre is, omdat ze zien dat je je dan niet blind hebt gestaard op B&O. Wat je 2e keus was is niet erg belangrijk geloof ik, ik wilde namelijk taalwetenschappen gaan doen en das nou niet echt in hetzelfde interesse-straatje.
Het is trouwens nog maar de vraag of jij mee moet doen aan de selectie. Jij zit nu in 5VWO zag ik? Volgend jaar is het laatste selectie-jaar, daarna beslissen ze of ze ermee door gaan of niet. Anders wordt het denk ik weer numerus fixus.
Ik raad je in ieder geval aan om een meeloopdag te gaan doen, dat is precies zoals het er normaal ook aan toe gaat. En ik hoor het wel als je nog vragen hebt
I believe that the unconscious mind can take in much more information than we can take in consciously.
Besides that I am basically a lazy person and I don't want to think about it.