FOK!forum / Oorlog en Defensie / Nationale Reserve (Natres)
Maverick_tfdzondag 10 december 2006 @ 01:24
Ik kwam laatst op de natres website en het leek me an sich wel interessant om naast mn studie te doen, ik ben alleen op zoek naar ervaringen.

Zijn er hier mensen die bij de natres zijn of zijn geweest? Zo ja, hoe was de opleiding, hoe zijn de verdere trainingen, hoe bevalt het in het algemeen en wat voor salaris/onkostenvergoeding krijg je?

Weet trouwens niet of dit het goede subforum is maar anders wordt ie wel verplaatst
Loedertjezondag 10 december 2006 @ 01:56
quote:
asg baloe






Rotterdam
233 Gepost op 14 november 2005 - 12:01:33
--------------------------------------------------------------------------------



Natres (nationale reserve)is meer de tussen stap tussen leger
en scouting


vrijwillig
-_Tommy_-zondag 10 december 2006 @ 03:07
quote:
Op zondag 10 december 2006 01:24 schreef Maverick_tfd het volgende:
Ik kwam laatst op de natres website en het leek me an sich wel interessant om naast mn studie te doen, ik ben alleen op zoek naar ervaringen.

Zijn er hier mensen die bij de natres zijn of zijn geweest? Zo ja, hoe was de opleiding, hoe zijn de verdere trainingen, hoe bevalt het in het algemeen en wat voor salaris/onkostenvergoeding krijg je?

Weet trouwens niet of dit het goede subforum is maar anders wordt ie wel verplaatst
staat toch ook op dezelfde site?
quote:
Als je interesse hebt in een functie als Natresmilitair, wordt geadviseerd eerst contact met je werkgever op te nemen. Inzetbaarheid is alleen mogelijk met medewerking en medeweten van je werkgever. Dit in verband met opleiding, training en daadwerkelijke inzet van reservisten.

Met werkgevers worden door Defensie geen overeenkomsten of contracten afgesloten in de zin van schadeloosstelling of vergoedingen. Wel kunnen afspraken gemaakt worden omtrent de mate en duur van inzetbaarheid. Zowel de medewerking van uw werkgever als van uzelf is op vrijwillige basis.

Medewerking verlenen kan ook voor je werkgever interessant zijn. Je doet namelijk (praktijk)ervaring en kennis op die ook in het bedrijfsleven van pas kan komen. De tijd die je werkgever aan je beschikbaar stelt kan op later termijn van meerwaarde zijn voor zijn bedrijf en je functioneren.
en
quote:
Ondanks dat er geldt vrijwillig maar niet vrijblijvend, is een tentamen een gedegen reden om voor een keertje afwezig te zijn. Daarnaast is ongeveer één doordeweekse avond in de maand ook geen probleem. Wat betreft geld staat het ongeveer gelijk aan mijn bijbaantje en omdat ik een jaar van te voren al aan mijn baas kan vertellen welke zaterdagen ik er niet kan zijn, is dat geen enkel probleem.
en
quote:
Ontvang je een vergoeding als reservist?

Als je opkomt als reservist, krijg je daarvoor salaris. De hoogte daarvan hangt af van je rang en de tijd die je al dient. Actieve-(inclusief Natres) en afroepreservisten krijgen verder een opkomsttoelage voor elke dag dat zij opgekomen zijn. Deze toelage is bedoeld als afkoop van je pensioenopbouw. Een afroepreservist krijgt bovendien nog een beschikbaarheidstoelage. Dit is een geldbedrag dat defensie uitkeert zodra de reservist en defensie hebben afgesproken dat de reservist uiterlijk een jaar beschikbaar is om te worden uitgezonden. Als je buiten defensie veel meer verdient dan als afroepreservist, is het soms mogelijk dat defensie (een deel van) het verschil bijlegt. Dit is de arbeidsmarkttoeslag. Als je oefent op een zaterdag, een zondag of een feestdag, kun je nog een extra vergoeding krijgen, bovenop het salaris en de hierboven beschreven toelagen
Maverick_tfdzondag 10 december 2006 @ 03:44
Ik ben dan ook vooral op zoek naar ervaringen. Dat laatste deel over de vergoeding zegt me ook niet zoveel over ongeveer hoeveel je verdient als je begint...
Stoomhamerzondag 10 december 2006 @ 03:54
Lijkt me slappe hap. (Ouwe poep hier.)
Koewamzondag 10 december 2006 @ 12:39
Hey wat toevallig ik had me aangemeld voor de infobijeenkomst 30 november oid, maar was niet gegaan kga naar de volgende. Zo heb ik een mooi salaris voor naast mn studie en lekker bewegen en zo goed voor mn cv, enne gratis kledij en eten woehoe. lijkt me vooral ook gezellig.
Golradirzondag 10 december 2006 @ 13:06
Het probleem is dat je er direct vier jaar aan vast zit. Dan is mijn studie al lang voorbij en wil ik misschien wel naar het buitenland.
speedrockzondag 10 december 2006 @ 13:06
* weekend soldaat meld zich

Ok ik ben nog niet zo heel lang lid van de club maar tot nu toe bevalt het wel.

Allereerst krijg je een echt basis opleiding van 2 weken hier leer je echt hele erge basisdingetjes.

De eerste week zit je op de kazerne en leer je in de maat te lopen, gebruik te maken van het gasmasker en wat het voor gevolgen heeft dat je een militair bent (militair recht), daarnaast krijg je ontzettend veel lessen in het gebruik van de diemaco C7 en het schoonmaken ervan
De tweede week ga je kamperen in het veld en leer je hoe patrouille te lopen, communicatie verbindingen te leggen en hoe een wachtpost in te richten. Verder ga je een dagje schieten om je certificaat basischutter te halen (als natresser word je in principe een infanterist). Verder krijg je tijdens de 2 weken de nodige sportmomenten op de klimtoren en hindernisbaan, vooral die eerste erg gaaf!

Na de opleiding van 2 weeken wordt je bij je onderdeel geplaatst en daar zal je dan gedurende 4 jaar tijdens de opkomstdagen en avonden verder opgeleid worden met lessen ZHKH(EHBO), excercitie, wapenles en talloze andere onderwerpen. Na die 4 jaar heb je dezelfde stof gehad als een voltijd militair in zijn basisopleiding heeft gehad welke een maand of 4 duurt. Wat ook betekend dat er word verwacht dat je over dezelfde vaardigheden beschikt, als je zou willen kan je je zelfs aanmelden voor een uitzending naar Afganistan!
Tijdens je tijd bij de natres heb je een aantal verplichte momenten dat je op moet komen voor bijvoorbeeld een oefening of een steunverlening maar je kan je ook voor allerlij extra dingen opgeven van het lopen van de 4 daagse tot militaire schietwedstrijden.

Voor het grote geld hoef je het trouwens niet te doen aangezien je betaald krijgt naar je rang, in de meeste gevallen soldaat. Maar zeker voor studenten zoals ik is het leuke bijverdienste.
Mocht je nog meer willen weten moet je je gewoon ff aanmelden voor een informatieavond daar kun je ze de hemd vna het lijf vragen. Hou er trouwens wel rekening mee dat er wel een redelijke wachtlijst is en dat het wel minimaal een half jaar duurt voordat je het hele aanmeldingtraject hebt doorlopen.

Natressers zijn tegenwoordig ook geen stelletje ouwe vandagen in een legerpakje meer, wij moeten dezelfe fitheidstesten halen en dezelfde certificaten halen als voltijd militairen.
speedrockzondag 10 december 2006 @ 13:08
quote:
Op zondag 10 december 2006 13:06 schreef Golradir het volgende:
Het probleem is dat je er direct vier jaar aan vast zit. Dan is mijn studie al lang voorbij en wil ik misschien wel naar het buitenland.
Dat is geen probleem. Als het echt niet anders kan door studie kan je gewoon vroegtijdig stoppen en daar is best begrip voor aangezien de stelregel zo is dat het burgerleven voorrang heeft.
Koewamzondag 10 december 2006 @ 14:28
Half jaar wachten? shit. Hoeveel verdien je speedrock?
QuietEyesmaandag 11 december 2006 @ 20:56
leuke hobby
Golradirmaandag 11 december 2006 @ 23:38
quote:
Op maandag 11 december 2006 20:56 schreef QuietEyes het volgende:
leuke hobby
Tja, maar om nou als natuurkundige soldaatje te gaan spelen is ook wel weer een beetje jammer. Was ik maar wat dommer geweest. Ach, andere hobby zoeken.
Koewamdinsdag 12 december 2006 @ 10:17
quote:
Op maandag 11 december 2006 23:38 schreef Golradir het volgende:

[..]

Tja, maar om nou als natuurkundige soldaatje te gaan spelen is ook wel weer een beetje jammer. Was ik maar wat dommer geweest. Ach, andere hobby zoeken.
Hoezo? TS En ik zijn natuurkundigen, dus boeiah
speedrockdinsdag 12 december 2006 @ 10:58
quote:
Op zondag 10 december 2006 14:28 schreef Koewam het volgende:
Half jaar wachten? shit. Hoeveel verdien je speedrock?
Minimaal een half jaar wachten of je moet geluk hebben en in een deel van NL wonen waar ze een tekort aan personeel hebben maar dat komt geloof ik bij geen enkele companie voor. Maar ik vond dat het zeker wel waard als je ziet hoe ontzettend leuk en leerzaam je opleiding is. Ik heb toch wel geleerd dat je grenzen een stuk verder liggen dan je zou denken en dat sommige mensen onder stres hele andere mensen worden.

Over het salaris kan ik geen zinnig woord zeggen, hangt van zoveel dingen af zoals dienstjaren, leeftijd, rang en het aantal uur dat je maakt. Sommige bij ons die komen erg vaak op en halen in een drukke maand met veel inzetten soms 1200 euro per maand extra op naast hun gewone baan!
Originele_Naamdinsdag 12 december 2006 @ 11:06
onvervalste tvp hier
OT: hoe groot is de kans dat je uitgezonden wordt?
Hi_flyerdinsdag 12 december 2006 @ 11:25
Ben ooit naar zo'n voorlichtingsavond geweest, was echt heel interessant. Helaas is de dichtstbijzijnde kazerne een flink stuk reizen (krijg je wel vergoed) en kost het als student meer dan het oplevert.

Misschien dat ik het ooit doe, maar je moet wel 2 weken vrij hebben voor de basisopleiding.

Ohja. *ook natuurkundige is.
speedrockdinsdag 12 december 2006 @ 11:37
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 11:06 schreef Originele_Naam het volgende:
onvervalste tvp hier
OT: hoe groot is de kans dat je uitgezonden wordt?
Zo groot als je zelf wilt. Je bent aangewezen om het Nederlands grondgebied te verdedigen en niet om in Irak o.i.d. te gaan spelen. Maar mocht je het leuk vinden om op uitzending te gaan dan kan je je daarvoor opgeven op vrijwillige basis. Er zijn trouwens niet heel veel mensen die als Natresser zich uit laten zenden maar het kan dus wel als je dat wilt.
Originele_Naamdinsdag 12 december 2006 @ 11:48
En hoe zit het met de vergoeding, krijg je ook betaald?
Hi_flyerdinsdag 12 december 2006 @ 11:51
Ja, maar echt een paar tientjes per maand, dus daar moet je het niet voor doen.
speedrockdinsdag 12 december 2006 @ 11:54
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 11:51 schreef Hi_flyer het volgende:
Ja, maar echt een paar tientjes per maand, dus daar moet je het niet voor doen.
Mwah als jij maar 1 avondje komt wel ja, maar op een normale maand is 200 euro wel mogelijk. En besides bij welke baan word je nou betaald om militairtje te spelen en allemaal toffe dingen te gaan doen? Ok er zitten soms ook wel serieuze dingen bij maar dat is ook absoluut leuk om te doen.
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 11:48 schreef Originele_Naam het volgende:
En hoe zit het met de vergoeding, krijg je ook betaald?
Ja zoals eerder verteld.
zquingdinsdag 12 december 2006 @ 13:00
klinkt interessant
Maverick_tfddinsdag 12 december 2006 @ 16:11
Wat een hoop natuurkundigen hier

Het lijkt me opzich heel gaaf en zal me ook zeker aanmelden voor een voorlichtingsavond. Ben alleen een beetje bezorgd over die gestelde half jaar tijd voordat je daadwerkelijk kan beginnen met je opleiding....

Geldt dat voor alle korpsen? (in mijn geval zou het gaan over Noord Brabant)
speedrockdinsdag 12 december 2006 @ 17:09
Ja dat half jaar voordat je kan beginnen met de opleidng van 2 weken is echt minimaal en ziet er als volgt uit:
- Informatieavond
- 1 week later alle papieren opstuderen naar defensie.
- +/- 6 weken wachten op uitnodiging voor het psychologisch onderzoek.
- 2 weken later Geneeskundig onderzoek.
- Heel lang wachten tot alles weer heen en weer gecommuniceert is tussen je companie en de rest van defensie
- vervolgens een voorkeursdatum opgeven wanneer je de opleiding zou willen doen
- Na een maand krijg je hier bevestiging op
- Vervolgens kun je daarna je uitrusting gaan ophalen

en dan kan je eindelijk beginnen aan de opleiding.
Ik wil niet zeggen dat het altijd zo gaat maar dit is toch wel de gebruikelijke gang van zaken.
Maverick_tfddinsdag 12 december 2006 @ 20:40
Hmm dat zeggen ze dan weer niet op de website...
Golradirdinsdag 12 december 2006 @ 21:00
Ha, het lijkt wel of alleen natuurkundigen bij de Natres willen! Maar vier jaar is me te lang. Misschien als ik wat ouder ben.
Maverick_tfdwoensdag 13 december 2006 @ 17:57
Hoe leuk ik het ook vind klinken lijkt het me toch een heel gedoe. Ik zit nu in het buitenland en als ik geluk heb zit ik komende zomer ook heel de tijd in het buitenland. Valt wel erg lastig te combineren
Augustus_Thijszondag 10 juni 2007 @ 23:45
Misschien een te oude up, maar om er nou speciaal een nieuw topic voor te openen..

hoeveel mensen zijn er hier nou alsnog bij gegaan?

Ik ben de laatste tijd ook al een beetje rond gaan kijken naar info over de NatRes, en dan inderaad ook als student, dus om er 'naast' te doen. Het lijkt mij toch een waardevolle aanvulling op je cv, en de levenservaring die je er op doet is natuurlijk onvervangbaar..

@ speedrock, in hoeverre is het qua kledingvoorschrift hetzelfde als bij de normale landmacht? ik weet namelijk dat je daar niet met lang haar of een belachelijk kapsel mag lopen, en iedereen heeft dus ook 'n tondeuze door zn haar..
Nou heb ik geen hippiekapsel ofzo, maar als je bij de reserve gaat, moet dat dan ook. dat lijkt me dan weer een beetje nutteloos, dan groeit het een 3 weken aan, en dan snel weer alles eraf voor die trainingsdagen, en dan weer langer laten groeien. dat lijkt me redelijk nuttig. En ook voor menen in het bedrijfsleven, kom je daar met je militaire coupe..

En, in hoeverre is het mogelijk om je omhoog te werken? want iedereen is lees ik dus soldaat 1e klasse. Maar bestaat er ook een mogelijkheid om (in ieder geval) korporaal te worden?
ik snap dat je voor onderofficier natuurlijk naar Weert moet, en de KMA is helemaal utigesloten. Maar het is natuurlijkj wel leuk als je op enige manier progressie zou kunnen boeken
speedrockmaandag 11 juni 2007 @ 10:00
Om je kapsel zou ik me geen zorgen maken, daar word niet zo moeilijk over gedaan. Alleen als je erg lang haar hebt>> gewoon als vrouwen in een staart doen. Overigens is de Natres ook gewoon een volwaardig Landmacht onderdeel (tenminste dat word ons altijd voorgehouden )

Jezelf omhoog werken kan wel maar gaat niet zo makkelijk als wanneer je beroeps bent, wil je sgt worden dan ben je daar zeker een jaar of 6 mee bezig, terwijl je dat als beroeps in een jaar kunt doen. Mogelijkheid om korporaal te worden is aanwezig, deze is wel functie afhankelijk. Voorbeelden hiervan zijn onder andere plaatsvervanger van de groep of chauffeur.
Persoonlijk heb ik geen behoefte om hogerop te komen, aangezien je dit ook veel meer tijd gaat kosten. door het moeten bijwonen van kaderavonden e.d.
KMA is trouwens niet helemaal uitgesloten, mijn PC (peletonscommandant) heeft enige tijd terug zijn KMA afgerond en is nu tot Luitenant bevorderd.
Klonkmaandag 11 juni 2007 @ 10:49
Schopje naar WGR
Hutjemutjekloasmaandag 11 juni 2007 @ 16:50
Ben zelf 4 jaar lang Natresser geweest. De betalignen zijn niet om over naar huis te schrijven als je je aan de minimaal gestelde opkomstdagen houdt. Veelal kun je het qua opkomstdagen bijna zo gek maken als jezelf wilt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de vraag.

Reken op een dikke ¤70,00 voor een dag oefenen en circa ¤35,00 voor een avondje. Hierbij is de loonheffing niet toegepast. Is dit wel zo dan ligt het weer een aardig stukkie hoger. Ben een maand bijna elke weekend en een paar avonden in de weer geweest en verdiende toen naast mijn gewone salaris ¤750,00. Voor elk jaar wodt een schema opgesteld met data, tijden en de onderwerpen waarin geoefend moet worden. Je weet dus lang van te voren waar je aan toe bent.

Daarnaast mag je leuke dingen doen zoals op de schietbaan staan en als je veel geluk hebt ook eens op de granaatbaan. Er zijn ook diverse competities opgezet zoals Bakkers Bluf. Dit is een militair parcour van 15 km lang met diverse zware hindernissen. Het parcour is niet aangegeven en je bepaald je eigen route met kaart en kompas.

Je kan dus gewoon betaald gaan sporten. Veel kazernes hebben trouwens goede sporfaciliteiten waar je voor bijna nop gebruik van mag maken. Als je geluk hebt mag je zelfs oefenvijand spelen voor het korps mariniers.
Augustus_Thijsmaandag 11 juni 2007 @ 20:35
Dat klinkt allemaal erg goed ..

hoe is het met de eisen qua conditie? ik snap dat die wel redelijk hoog zijn, maar ik neem niet aan dat het zo hoog ligt als bij het korps mariniers neem ik aan.

Ik ben zelf in het bezit van een redelijke conditie, vorige maand nog in een uurtje of 4 van amsterdam naar den helder gefietst zonder echt bek-af aan te komen.. Maar het is niet zo alsof ik dagelijks een marathon ren ofzo..

Bij de normale opleiding hoort ook militaire zelfverdediging(jiujitsu geloof ik ook), krijg je dat hier ook bij, of niet?
Five_Horizonsmaandag 11 juni 2007 @ 20:49
Ik ben net van baan veranderd, maar ik ben nog steeds aan het denken of ik het zou moeten doen. Ik heb de open avond bezocht en ben een paar weken geleden nog gebeld waar mijn formulieren bleven. (het werd genuanceerder gesteld )
Sender_maandag 11 juni 2007 @ 21:14
Klinkt allemaal erg interessant, wil dit toch is even in de gaten houden.
Koewammaandag 11 juni 2007 @ 21:48
quote:
Op maandag 11 juni 2007 20:49 schreef Five_Horizons het volgende:
Ik ben net van baan veranderd, maar ik ben nog steeds aan het denken of ik het zou moeten doen. Ik heb de open avond bezocht en ben een paar weken geleden nog gebeld waar mijn formulieren bleven. (het werd genuanceerder gesteld )
Herkenbaar
Augustus_Thijsdinsdag 12 juni 2007 @ 00:39
En hoe zit het eigenlijk met die AMO?
je krijgt dus betaald voor de avonden en weekenden dat je op komt dagen.

maar die AMO duurt twee weken, krijg je dat dan ook evenredig betaald? of is dat euhm, voor niks?
Hutjemutjekloasdinsdag 12 juni 2007 @ 09:14
Hoge fysieke eisen, toen ik in 2002 gekeurd werd moest je als natresser aan de laagste eis voldoen. ik voldeed toen aan de hoogste fysieke eis(Korps Commando troepen en Korps Mariniers) Maar voor de natres hoef je hier net aan te voldoen(als je gezond bent en van 5 minuten fietsen niet bekaf raakt is het goed genoeg.

Bij de AMO is wat conditie zeker benodigd omdat ze je op een gegeven moment nog 4 km laten ploeteren door het zand. Wat hardloop training hiervoor is zeker aan te bevelen. pfff de Amo kan me herinneren dat het ergens tussen de 400 en 500 euro lag(zonder loonheffingskorting)
speedrockdinsdag 12 juni 2007 @ 10:51
Je kunt inderdaad een leuk zakcentje bijverdienen, collega's halen in sommige maanden meer dan 1000 euro op door aan allerlei steunverleningen e.d. mee te doen, je houdt op die manier alleen niet echt tijd meer over voor je sociale burgerleven en dat is bij sommige wel te merken
Het is wel zo dat je echt voor alle activiteiten betaald krijgt, dus echt vrijwilligerswerk zoals sommige mensen denken is het ook niet.

Oefenvijand voor de mariniers is idd erg leuk om te doen, ik mag over 3 weekjes weer. Erg zuinig met munitie word er trouwens ook niet gedaan daar, dat is bij de gemiddelde natres oefening wel even anders....

En voor wat verteld word bij de voorlichtingsavonden dat je 120 uur per jaar kwijt bent aan de natres: reken maar op minimaal het dubbele.

Militaire zelfverdediging (Krav Mag), krijgt de natresser niet. Op dit punt valt er in mijn ogen nog wel wat te verbeteren, het is een beetje lastig om als natresser een beveiligingstaak te hebben, maar als je iemand gearresteerd hebt is het vervolgens ook wel handig om over handboeien te beschikken
Augustus_Thijsdinsdag 12 juni 2007 @ 10:57
Hm, hoe gaat dat oefenvijand spelen in zijn werk dan? neem toch niet aan dat er met scherp geschoten gaat worden . maar aan de andere kant, hoe moet je het anders realistisch maken.
Ook wel logisch natuurlijk dat ze bij de mariniers wat ruiger met munitie omspringen dan bij de NatRes, kans dat die ingezet worden is wat minder. maar toch, wel jammer natuurlijk

Hm, dat is ongeveer 20uur per maand, nou ja, dat valt nog wel te overleven lijkt me zo, maar dat 1000euro per maand verdienen lijkt me inderdaad funest voor je sociale leven, maar een redelijk centje is altijd mooi meegenomen.

Wel jammer dat ze dus helemaal geen verdediging geven, zijn ze ook niet van plan dat binnenkort in te voeren?
Nou heb ik wel wat kickbox ervarnig, maar dat lijkt me lastig uitvoeren in complete uitrusting:P. Verder ook wel wat ninjitsu, maar dan wordt je straks weer aangeklaagd wegens overmatig geweld ..
Handschoendinsdag 12 juni 2007 @ 11:12
TVP'tje. Ik kende dit hele fenomeen niet en klinkt wel gaaf eigenlijk...voor de ervaringen dan

Zit er toevallig nog een leeftijdsgrens aan om te starten?

En over die info avonden... is er iets van een standaard site waar die op staan en waar die zijn?
speedrockdinsdag 12 juni 2007 @ 11:26
Dat oefenvijand spelen verschilt nogal, de ene keer moet je voor een andere natres eenheid een stel boze burgers spelen en louter een beetje uitdagen en treiteren. Bij de mariniers moet je dan bijvoorbeeld weer een bunker bewaken met een man of 5 en vervolgens een peleton mariniers over je heen laten komen en je tot de laatste losse flodder verdedigen
Met Scherp schieten zul je bij de Natres alleen doen op de schietbaan (2 keer per jaar )

20 uur per maand is idd wel een realistische tijd die je kwijt zult zijn, in het begin iets meer omdat je nog een hoop extra zaken moet doen (zhkh, amo+)

Of die zelfverdediging er nog ooit komt... ik heb geen idee Defensie is wat dat betreft vreselijk veranderlijk in haar beleid. En al ben je een perfecte streetfighter, dan kan je eigenlijk ook wel vergeten om daarvan gebruik te kunnen maken aangezien je alleen geweldsmiddelen mag gebruiken waarin je door defensie getraind bent. Zo mag je nooit van een glock gebruik maken als je daar geen opleiding voor hebt gehad, ookal weet je perfect hoe z'n ding werk.

Minimale leeftijd is meen ik 18 jaar, zelf vind ik 22 een betere leeftijd omdat je veelal werkt met 'echt' volwassen mensen in tegenstelling tot bij de beroeps wat toch meer bestaat uit jeudigere mensen.
Augustus_Thijsdinsdag 12 juni 2007 @ 11:55
haha, fijn, en wat als je dan (in het onwaarschijjnlijke geval) het ineens blijkt te winnen, dat je een goed georganiseerd groepje natressers hebt en de mariniers, nou ja, weet ik veel, het even verneuken..
Kan dat ook, of is van tevoren al 'vastgesteld' dat je moet verliezen ofzo?

en je verdedigen tot de laatste losse flodder, dan vraag ik me toch af hoe dat gaat. vroeger met oorlogje spelen ofzo was je dan 'dood' als de ander pang roepte, maar daar kon je altijd nog wel mee smokkelen natuurlijk, zo van 'ja maar ik schoot eerst'.. dat lijtk me hier dan toch ook, of is het gewoon zo dat het schot van de marinier altijd voor jouw schot komt ofzo..


wel beetje achterlijk dat je alleen dingen toe mag passen die je geleerd hebt bij defensie, dan wordt je nooit echt goed allround. Maar of je jezelf nou verdedigt met een of andere hippe israelische klem(ik wist trouwens nieteens dat krav maga hier gegeven werd?) of dat je dat doet met een japanse verwurging. Dat lijkt me voor het effect toch niet veel uit te maken, of gaan ze dat bij het onderzoek dan nog bekijken.. dan snap ik de bezuinigingen wel ..

Ik ben nu 21, bijna 22, dus het ljikt mij ook wel een goede tijd om er eens serieus over te gaan nadenken:).
Handschoendinsdag 12 juni 2007 @ 13:04
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 11:55 schreef Augustus_Thijs het volgende:
Ik ben nu 2122, bijna 2223, dus het ljikt mij ook wel een goede tijd om er eens serieus over te gaan nadenken:).


Heeft er nog iemand een antwoord over waar ik die kennismakingsdagen (oid) kan vinden?

Btw: Kan je zomaar stoppen, of heb je ook een contract met concequenties als je stopt oid...
Bob-Bdinsdag 12 juni 2007 @ 13:09
weekendmilitairen Maar de opmerking dat het een onvervangbare ervaring is ben ik het mee eens, alleen daarom al zou je het moeten doet. Nu ben je nog jong, achter je computer zitten in het weekend kan altijd nog.
speedrockdinsdag 12 juni 2007 @ 13:12
http://cfmx.tdacf.nl/dws/klnat/voorlichting/
Handschoendinsdag 12 juni 2007 @ 13:22
@ Bob-b: Precies, voor de ervaring zou ik het doen

@Speedrock: thanx, ik hoef niet bang te zijn voor army-spam als ik dat allemaal invul?
speedrockdinsdag 12 juni 2007 @ 13:27
wees eerder blij als ze je niet vergeten
Augustus_Thijsdinsdag 12 juni 2007 @ 14:08
IK heb me gister al even aangemeld voor 'n voorlichting..

maar maakt het uit dat je die voorlichting ergens anders dan de meest dichtbijzijnde plaats bezoekt? ik woon (nu) namelijk dichtbij amsterdam, maar de eerstvolgende voorlichitng daar is pas eind november. Ik heb me nu ingeschreven voor eentje eind deze maand in den haag, dat komt me beter uit
Bob-Bdinsdag 12 juni 2007 @ 14:36
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 14:08 schreef Augustus_Thijs het volgende:
IK heb me gister al even aangemeld voor 'n voorlichting..

maar maakt het uit dat je die voorlichting ergens anders dan de meest dichtbijzijnde plaats bezoekt? ik woon (nu) namelijk dichtbij amsterdam, maar de eerstvolgende voorlichitng daar is pas eind november. Ik heb me nu ingeschreven voor eentje eind deze maand in den haag, dat komt me beter uit
voor de voorlichting maakt het geen hol uit
TiMmSdinsdag 12 juni 2007 @ 21:21
tvp
J_CDAdinsdag 12 juni 2007 @ 21:43
tvp
Augustus_Thijswoensdag 13 juni 2007 @ 14:34
vandaag brief binnen gekregen
Hutjemutjekloaswoensdag 13 juni 2007 @ 15:02
wauw
Brembodonderdag 14 juni 2007 @ 15:51
Ik ken iemand die er bij zit en als je wat van het leger houdt is het hardstikke leuk. Je krijgt zeer goed betaald, het is veel in het weekend en je moet geloof ik een paar keer per jaar mee op oefening. Je mag afhankelijk van het aanbod altijd meer werken, het meeste werk is in het weekend.
Koewamdonderdag 14 juni 2007 @ 16:26
Mwa, goed betaald? 27 Euro per halve dag (=4 uur), 60 Euro per hele dag (=8 uur), in het weekend een toeslag van 50 Euro of zo... en reiskostenvergoeding 19 cent per kilometer.

Althans zo dacht ik dat het was (presentatie is ook al een half jaar geleden)
Five_Horizonsdonderdag 14 juni 2007 @ 18:59
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 16:26 schreef Koewam het volgende:
Mwa, goed betaald? 27 Euro per halve dag (=4 uur), 60 Euro per hele dag (=8 uur), in het weekend een toeslag van 50 Euro of zo... en reiskostenvergoeding 19 cent per kilometer.

Althans zo dacht ik dat het was (presentatie is ook al een half jaar geleden)
Het is voor mij iets langer geleden, maar volgens mij kloppen deze cijfers redelijk inderdaad. Je kunt zelf enigszins je inkomen bepalen door je overal voor aan te melden, maar ik zou het voornamelijk doen omdat het gewoon leuk is en niet voor het geld.
Beachwoensdag 19 maart 2008 @ 20:56
Ik zit er ook over te denken.
(damn wat een topickick )
Maar een vraagje: ik heb lenzen en geen bril.
Moet ik voor de natres een bril aan schaffen?
Ook voor die keuring; ik las dat je minimaal 12 uur vantevoren geen lenzen mag dragen.
Ernaartoe gaan wordt dus een probleem omdat ik dan geen hol zie met L -5.5 R -5
Koewamzaterdag 22 maart 2008 @ 21:17
brilletje van de hema?
Amoebe_Boymaandag 19 mei 2008 @ 13:42
* Amoebe_Boy gaat er ook bij.. Iemand ervaringen met de Natres omgeving Amsterdam?
Erasmodinsdag 20 mei 2008 @ 13:47
quote:
Op maandag 19 mei 2008 13:42 schreef Amoebe_Boy het volgende:
* Amoebe_Boy gaat er ook bij.. Iemand ervaringen met de Natres omgeving Amsterdam?

Vraag maar raak
robinkuhvrijdag 6 juni 2008 @ 22:48
Ik ben net 18 geworden en heb de landmacht/leger altijd wel interessant gevonden. Maar ik trek het niet zo om maanden van huis weg te zijn,en weinig prive leven te kunnen hebben. Ik wil toch savonds lekker in een huis zitten met mijn vriendin.
Nu zit ik eraan te denken om bij de reserves te gaan,maar ik zit toch met een heleboel vragen. Want het is natuurlijk niet iets wat je zomaar stop kunt zetten als je erin gaat.

Ik woon in Maastricht,en zou dan neem ik aan naar oirschot moeten reizen? Krijgt men dit vergoed?

Zou iemand mij aanraden om de natres in te gaan als ik 1 uur moet reizen ernaartoe(heb er zelf geen probleem mee)? En dan doel ik op de kosten.

De mensen die bij de natress gaan,zijn dat allemaal de ietwat ouderen,of komen er ook 18/19/20/21 jarigen in voor?

Stel,ik meld me aan. Dan moet je eerst 2 weken AMO doen. En als je die hebt gehaald wat dan?

Voor de natressers hier,hoeveel dagen moeten jullie opkomen dagen bij trainingen etc in de maand? (Gemiddeld)

En wat als je een keer niet kunt komen opdagen?

Zijn dit dagen van 8 tot 5? Is dit doordeweeks,savonds,weekends?

En wat als jullie die gemiddelde dagen komen opdagen,wat krijgen jullie dan ongeveer voor een vergoeding?

Beschrijf eens wat je de afgelopen 2x hebt gedaan,toen je moest trainen

Wat gebeurd er na 4 jaar als je contract is afgelopen? (dacht toch 4 jaar??)

Hebben jullie weleens problemen gehad met je werk omdat je naar een training moest gaan?

Voor iemand die de moeite wilt doen om mijn vragen te beantwoorden: Bedankt

EDIT: Ik doe nu een opleiding,2 de jaar,moet hierna nog 2 jaar. Valt dit te combineren met de natress,of zou ik beter kunnen wachten tot ik klaar met de opleiding ben??

[ Bericht 3% gewijzigd door robinkuh op 06-06-2008 22:53:52 ]
Amoebe_Boywoensdag 11 juni 2008 @ 12:42
* wacht met smart op de antwoorden op de vragen van Robinkuh.

Is het voor een universiteits student aan te raden erbij te gaan? qua tijd vooral
Erasmowoensdag 11 juni 2008 @ 14:18
Ik heb je vragen even doorgestuurd aan iemand van de Natres hier
Lt_Col_Mezaterdag 14 juni 2008 @ 22:25
quote:
Ik woon in Maastricht,en zou dan neem ik aan naar oirschot moeten reizen? Krijgt men dit vergoed?
Ik weet niet precies wat voor Maastricht de dichtstbijzijnde opkomstlocatie is; meestal zit er wel een eenheid van de Natres op de dichtstbijzijnde kazerne/basis. Dat is vermoedelijk Weert of Oirschot (30 Natresbataljon).
quote:
Zou iemand mij aanraden om de natres in te gaan als ik 1 uur moet reizen ernaartoe(heb er zelf geen probleem mee)? En dan doel ik op de kosten.
Kosten is geen probleem, want dat wordt allemaal vergoed. Wat je vanuit praktisch oogpunt wel even in de gaten kunt houden, is dat je af en toe redelijk wat uitrusting nodig hebt. Dan is het wel handig om er met de auto heen te reizen. Met de trein/bus krijg je ongetwijfeld ruzie met je tas(sen).
quote:
De mensen die bij de natress gaan,zijn dat allemaal de ietwat ouderen,of komen er ook 18/19/20/21 jarigen in voor?
Het is over het algemeen een mix van "alle" leeftijden. Dat betekent dat het varieert van 18/19 tot 58 jaar.
quote:
Stel,ik meld me aan. Dan moet je eerst 2 weken AMO doen. En als je die hebt gehaald wat dan?
Als je de AMO hebt gehaald, ga je verder bij je eigen peloton. Dan ben je feitelijk volwaardig militair.
quote:
Voor de natressers hier,hoeveel dagen moeten jullie opkomen dagen bij trainingen etc in de maand? (Gemiddeld)
2 avonden en 1 zaterdag per maand gemiddeld aan ingeroosterde oefenmomenten, plus enkele meerdaagse oefeningen (vaak van vrijdagavond tot zaterdagavond). Daarnaast zijn er nog af en toe extra mogelijkheden om extra op te komen, bv. prinsjesdag, 4 mei, oefenvijand, etc.
quote:
En wat als je een keer niet kunt komen opdagen?
Civiele werkgever/studie gaat in principe altijd voor. Een keer niet aanwezig zijn met een geldige reden is dus geen probleem. Het wordt problematisch zodra je structureel de oefenmomenten mist (of bv. alleen de "leuke" activiteiten meepikt).
quote:
Zijn dit dagen van 8 tot 5? Is dit doordeweeks,savonds,weekends?
Door de week in principe alleen 's avonds, van circa 19.30 tot 23.30. Zaterdags is het vaak een beetje afhankelijk van de activiteit, maar dan is het wel een hele dag. Plus daarbij eventuele weekendoefeningen (vrijdagavond tot zaterdagavond) en eventueel extra activiteiten waarvan de tijd wisselt.
quote:
En wat als jullie die gemiddelde dagen komen opdagen,wat krijgen jullie dan ongeveer voor een vergoeding?
Inclusief toelagen gok ik zo'n beetje 25-30 euro per avond en 70-80 euro per zaterdag. Weekendoefeningen en andere activiteiten kunnen variëren.
quote:
Beschrijf eens wat je de afgelopen 2x hebt gedaan,toen je moest trainen
1. Vandaag aanwezig geweest bij de beëdiging van 40 Natresbat in Didam, ceremoniële activiteit;
2. Laatste oefenavond betrof een onderhoudsavond, waarbij de wapens worden schoongemaakt;
3. Volgende week staat bv. kaartlezen en NBC-bescherming op het programma.
quote:
Wat gebeurd er na 4 jaar als je contract is afgelopen? (dacht toch 4 jaar??)
Als je "gewoon" goed functioneert, wordt het contract normaal gesproken verlengd, afhankelijk van je eigen keuze voor 1, 2 of 4 jaar.
quote:
Hebben jullie weleens problemen gehad met je werk omdat je naar een training moest gaan?
Dat kan voorkomen, wanneer je werkgever/school/instelling volledig oneens is met het "fenomeen" reservist. Spreek desnoods met je chef/decaan/studieadviseur een keer je voornemen door en vraag of zij er problemen mee hebben. Ze kunnen niet verbieden dat je bij de Natres zit en vaak gaat het ook wel goed, maar er zijn collega's die behoorlijk problemen hebben of hebben gehad.
quote:
Voor iemand die de moeite wilt doen om mijn vragen te beantwoorden: Bedankt
Let wel: je dient sowieso een voorlichtingsavond te volgen; laat je niet teveel leiden door reacties van anderen. Ga naar de voorlichting, vraag om een meeloopavond/dag en je kunt met eigen ogen zien hoe het er aan toe gaat. Houd rekening met ongeveer een half jaar doorlooptijd tussen het moment van sollicitatie en je AMO.
quote:
EDIT: Ik doe nu een opleiding,2 de jaar,moet hierna nog 2 jaar. Valt dit te combineren met de natress,of zou ik beter kunnen wachten tot ik klaar met de opleiding ben??
Mijn ervaring is dat studie over het algemeen prima te combineren is met de Natres. Misschien dat je wat moet improviseren zodra je op stage/afstuderen gaat, maar daar is altijd een oplossing voor.
roommm-ymaandag 21 juli 2008 @ 22:08
Heyhey!
Ik heb een vraagje over het aandeel vrouwen binnen de natres. Zijn er veel vrouwen, hoe oud zijn die dan en zitten er veel vrouwelijke studenten bij? k zou dit graag willen weten want zit er over na te denken om bij de natres te gaan. Ik ben zelf 21 jaar en studeer nog. Greetzz!
speedrockwoensdag 6 augustus 2008 @ 14:04
quote:
Op maandag 21 juli 2008 22:08 schreef roommm-y het volgende:
Heyhey!
Ik heb een vraagje over het aandeel vrouwen binnen de natres. Zijn er veel vrouwen, hoe oud zijn die dan en zitten er veel vrouwelijke studenten bij? k zou dit graag willen weten want zit er over na te denken om bij de natres te gaan. Ik ben zelf 21 jaar en studeer nog. Greetzz!
Er zitten wel een aantal vrouwen bij, ik gok zo 1 op de 20. In onze compagnie zijn deze wel allemaal 30+.
Maar hangt je keuze daar vanaf ? ik denk dat je meer naar andere criteria moet kijken om te zien of de Natres wat voor jou is. Zoals vind je de taakstelling van het korps intressant? en kun je voldoen aan het minimum aantal uren?
BarbaRobdonderdag 9 oktober 2008 @ 21:41
Zit er ook over na te denken
Weet alleen niet of het wel verstandig is omdat ik nog 1,5 jaar moet studeren en daarna werk ga zoeken.
Dit laatste kan misschien wel problemen opleveren.
BarbaRobdonderdag 9 oktober 2008 @ 21:41
Maar je MOET dus de 4 jaar uitdienen?
basmenszondag 26 oktober 2008 @ 23:23
Hier ook een geinteresseerde.
Komende week maar even een collega aanspreken die volgens mij ook bij de natres zit.

tvp dus eigenlijk
Baerbelizaterdag 1 november 2008 @ 22:56
Jaaaa nog een geinteresseerde!!

Ik vraag mij met name af wat de eisen nu precies zijn t.a.v. de sporttest die je moet doen. Verder terug in het topic las ik dat die eisen niet zo zwaar zijn, maar op de voorlichtingsavond vertelden ze dat je echt een hele zware fietstest moet doen...! Volgens hen moest je een half uur kunnen fietsen waarbij ze de zwaarte elke minuut opvoerden. Ik train sinds een paar maanden op een fitnessfiets, maar die gaat tot niveau 12 en die zwaarte haal ik zeker niet, ik kom hooguit tot 8 (vijf minuten achter elkaar). Zou dat voldoende zijn? En hoe "sterk" moet je verder (als vrouw) zijn? Testen ze je spierkracht daar ook met fitnessapparatuur en zo ja, wat zijn de eisen? Wat moet je verder allemaal doen op die sporttest?

En verder: hoe is de sfeer onder de Natressers? Is er na de serieuze activiteiten ook nog plaats voor gezelligheid?
Bob-Bzaterdag 1 november 2008 @ 22:59
Ik neem deze ff mee naar DEF, meer kans dat er ervaringsdeskundigen daar te vinden zijn.
Esseszaterdag 1 november 2008 @ 23:20
een half uur? wat een bullshit :p zelfs beroeps vallen na een kwartiertje van die iets af
Bouke-pzondag 2 november 2008 @ 11:16
quote:
Op woensdag 19 maart 2008 20:56 schreef Beach het volgende:
Ik zit er ook over te denken.
(damn wat een topickick )
Maar een vraagje: ik heb lenzen en geen bril.
Moet ik voor de natres een bril aan schaffen?
Ook voor die keuring; ik las dat je minimaal 12 uur vantevoren geen lenzen mag dragen.
Ernaartoe gaan wordt dus een probleem omdat ik dan geen hol zie met L -5.5 R -5
bril krijg je van de baas
Esseszondag 2 november 2008 @ 12:38
je kunt een beetje vals spelen hoor bij mij toen der tijd was er ook een jongen die zijn lenzen gewoon nog in had.
Esseszondag 2 november 2008 @ 12:47
Overigens het trainingsschema fit aan de start
http://natres.nl/Frame/Werken/fitaandestart.pdf
JaFFezondag 2 november 2008 @ 23:50
Sportest valt wel mee als je een flink startgewicht en veel spierkracht hebt.

Ik mag 8 december aantreden op amo. En 14 november mn spullen ophalen.
dekloonvanzuendonderdag 6 november 2008 @ 18:00
Het enige nadeel er van vind ik dat je er 4 jaar aan vast zit. Voor de rest lijkt het me wel vet.
Bouke-pvrijdag 7 november 2008 @ 14:34
quote:
Op zondag 2 november 2008 12:38 schreef Esses het volgende:
je kunt een beetje vals spelen hoor bij mij toen der tijd was er ook een jongen die zijn lenzen gewoon nog in had.
je mag toch ook lenzen dragen? bij ons was het iig toegestaan. Tis alleen lastig in het veld, je kunt ze niet uit doen of schoonmaken etc.
DaMookzaterdag 8 november 2008 @ 03:27
tvp
Hijackingzondag 9 november 2008 @ 17:24
Mocht je toch eerder willen stoppen dan die 4 jaar wat zijn dan de gevolgen ?
icecreamfarmer_NLmaandag 10 november 2008 @ 13:35
Ik vraag me eigenlijk af of je ook echt uitgezonden kan worden net als in de VS
JeffreyXLmaandag 10 november 2008 @ 15:08
Stel je gaat naast je studie bij de natres en ambieerd na je studie wellicht een functie als beroeps militair. Hoe zou dit dan precies in zijn werk gaan? Is dit verstandig? Moet je dan als nog de gehele opleiding doen of krijg je wat uitstel omdat je al over wat vaardigheden beschikt?
Bob-Bmaandag 10 november 2008 @ 15:10
quote:
Op maandag 10 november 2008 13:35 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Ik vraag me eigenlijk af of je ook echt uitgezonden kan worden net als in de VS
Nee, alleen actief dienende militairen.
Handschoenmaandag 10 november 2008 @ 15:58
quote:
Op maandag 10 november 2008 13:35 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Ik vraag me eigenlijk af of je ook echt uitgezonden kan worden net als in de VS
Als je wil zit die mogelijkheid er wel in... Alleen wordt die mogelijkheid niet zo vaak gebruikt
Five_Horizonsmaandag 10 november 2008 @ 16:00
quote:
Op maandag 10 november 2008 15:10 schreef Bob-B het volgende:

[..]

Nee, alleen actief dienende militairen.
Het komt voor dat reservisten zich vrijwillig kunnen aanmelden. (in Irak zijn een klein aantal reservisten actief geweest)
Hijackingmaandag 10 november 2008 @ 17:01
quote:
Op zondag 9 november 2008 17:24 schreef Hijacking het volgende:
Mocht je toch eerder willen stoppen dan die 4 jaar wat zijn dan de gevolgen ?
iemand ?
ik hoorde dat je mogelijk de trainingen oid terug moest betalen
icecreamfarmer_NLmaandag 10 november 2008 @ 18:00
quote:
Op maandag 10 november 2008 16:00 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Het komt voor dat reservisten zich vrijwillig kunnen aanmelden. (in Irak zijn een klein aantal reservisten actief geweest)
ik bedoelde dus onvrijwillig
Bob-Bmaandag 10 november 2008 @ 18:38
quote:
Op maandag 10 november 2008 18:00 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

ik bedoelde dus onvrijwillig
Dat begreep ik, naja ze WORDEN dus NIET uitgezonden, en als ze WILLEN dat kunnen ze op uitzending GAAN.
vannilesoepwoensdag 12 november 2008 @ 16:42
quote:
Op zondag 2 november 2008 23:50 schreef JaFFe het volgende:
Ik mag 8 december aantreden op amo. En 14 november mn spullen ophalen.
Ik ook
Bob-Bwoensdag 12 november 2008 @ 16:44
spannend mannen, zin in?
Bouke-pwoensdag 12 november 2008 @ 16:47
quote:
Op maandag 10 november 2008 15:08 schreef JeffreyXL het volgende:
Stel je gaat naast je studie bij de natres en ambieerd na je studie wellicht een functie als beroeps militair. Hoe zou dit dan precies in zijn werk gaan? Is dit verstandig? Moet je dan als nog de gehele opleiding doen of krijg je wat uitstel omdat je al over wat vaardigheden beschikt?
dan kun je gewoon soliciteren naar een beroeps functie, de kans dat je opnieuw een opleiding geheel of gedeeltelijk over moet doen is dr wel ja.
vannilesoepwoensdag 12 november 2008 @ 17:00
quote:
Op woensdag 12 november 2008 16:44 schreef Bob-B het volgende:
spannend mannen, zin in?
Ja
EdmondDanteswoensdag 12 november 2008 @ 17:32
Onvervalste TVP!
JaFFevrijdag 14 november 2008 @ 17:20
Vandaag even mn spullen gehaald maar wat een hoop zooi is dat. Kom er net ook achter dat mn nette schoenen helemaal niet passen., lijken me een maat te klein. Iemand een idee of dat te ruilen valt?
Bouke-pvrijdag 14 november 2008 @ 17:27
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 17:20 schreef JaFFe het volgende:
Vandaag even mn spullen gehaald maar wat een hoop zooi is dat. Kom er net ook achter dat mn nette schoenen helemaal niet passen., lijken me een maat te klein. Iemand een idee of dat te ruilen valt?
en tijdens je eerste bivak mag je al die zooi (exc. DT) mee het bos in nemen
En ja die schoenen zijn te ruilen gewoon ff bij je foef aangeven.
JaFFevrijdag 14 november 2008 @ 17:28
Klinkt goed vooral omdat het bivak in december is heb je echt alles nodig. Mn moeder schrok zich dood toen ik het neergooide in de huiskamer. Gelukkig nu alles teruggestopt in de zakken.
speedrockvrijdag 21 november 2008 @ 14:24
quote:
Op zondag 9 november 2008 17:24 schreef Hijacking het volgende:
Mocht je toch eerder willen stoppen dan die 4 jaar wat zijn dan de gevolgen ?
Je moet je o zo fijne rugzak, harnas en de rest van je spullen weer inleveren.
Stoppen is verder niet zo'n groot probleem meestal. Als er iets veranderd in je prive situatie waardoor je niet meer kunt werken bij de natres dan gaat je burgerleven gewoon voor.
Ik kan me trouwens niet voorstellen dat je geen tijd meer hebt voor de natres, want zoveel tijd kost het echt niet als je aan het minimale aantal uren moet komen.
StonedKinGzaterdag 29 november 2008 @ 18:10
Hier ook een geintresseerde in de natres. Wat is nou echt het minimale aantal uren wat je kwijt bent in de maand excl. reistijd? Meer kan ik altijd besteden, maar ben nu redelijk druk met afstuderen, vriendin, 16 u p/w bijbaan, etc Maar hou voor mijn gevoel behoorlijk veel tijd over.
JaFFezaterdag 29 november 2008 @ 21:36
dacht dat de eis 120 uur per jaar was minimaal.
speedrockmaandag 1 december 2008 @ 00:23
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 18:10 schreef StonedKinG het volgende:
Hier ook een geintresseerde in de natres. Wat is nou echt het minimale aantal uren wat je kwijt bent in de maand excl. reistijd? Meer kan ik altijd besteden, maar ben nu redelijk druk met afstuderen, vriendin, 16 u p/w bijbaan, etc Maar hou voor mijn gevoel behoorlijk veel tijd over.
Als je het minimaal wilt houden ben je meestal 2 keer een avond van 3 uur per keer kwijt en een zaterdag van 0600-1900 kwijt. Dus reken op zo'n 18-20 uur per maand.
Als je wil kan je vaak veel meer dingen doen, ik denk dat ik gemiddeld het dubbele per maand kwijt ben, vooral in drukke periodes.
Mickey_Blue_Eyesdonderdag 4 december 2008 @ 15:34
Ik heb me vanochtend aangemeld voor de informatie bijeenkomst op 17 december.
Ben benieuwd

Nog meer mensen die ook binnenkort naar zo'n bijeenkomst gaan?
Rock-shockerzondag 14 december 2008 @ 02:14
Ik kan op geen enkele manier het formulier voor de woorlichtingsavond op de site van de NATRES invullen. Heeft dat iets te maken met de brakheid van de site, of is het iets aan mijn kant?
Laurencjezondag 14 december 2008 @ 12:29
quote:
Op zondag 10 december 2006 12:39 schreef Koewam het volgende:
Hey wat toevallig ik had me aangemeld voor de infobijeenkomst 30 november oid, maar was niet gegaan kga naar de volgende. Zo heb ik een mooi salaris voor naast mn studie en lekker bewegen en zo goed voor mn cv, enne gratis kledij en eten woehoe. lijkt me vooral ook gezellig.
Je eten is niet gratis hoor :p
Sanderrrrzondag 14 december 2008 @ 16:49
quote:
Op zondag 14 december 2008 02:14 schreef Rock-shocker het volgende:
Ik kan op geen enkele manier het formulier voor de woorlichtingsavond op de site van de NATRES invullen. Heeft dat iets te maken met de brakheid van de site, of is het iets aan mijn kant?
Het is je al gelukt zie ik hier. Beetje lastig wel dat er 2 topics over de Natres zijn, ik dacht dat deze al inactief was maar blijkbaar niet. Toch maar even een TVP dus dat ik ze allebei kan volgen.
Rock-shockerzondag 14 december 2008 @ 17:17
Whehe ja, totaal niet praktisch. Maar goed, tof dat het gelukt is.
Hakkyymaandag 15 december 2008 @ 01:24
sneaky tvp
Paennequeckmaandag 15 december 2008 @ 16:07
* Reservist meldt *
Hubsmaandag 15 december 2008 @ 19:35
quote:
Op donderdag 4 december 2008 15:34 schreef Mickey_Blue_Eyes het volgende:
Ik heb me vanochtend aangemeld voor de informatie bijeenkomst op 17 december.
Ben benieuwd

Nog meer mensen die ook binnenkort naar zo'n bijeenkomst gaan?
ja ik.
Ik heb de mijne 13 januari in breda. Maar heb me eind november daar al voor ingeschreven dus wacht er al een paar weekjes op.

Heb al eens eerder zo'n bijeenkomst bijgewoond maar heb toen door allerlij omstandigheden mijn papieren niet ingestuurd.
Rock-shockermaandag 15 december 2008 @ 20:19
Ik ben vandaag tijdens het fitnessen (dat ik over het algemeen drie keer per week probeer te doen, als is dat er de laatste tijd keihard bij ingeschoten door studie en familie) maar begonnen met hardlopen, voor het eerst sinds een veel te lange tijd. Al mijn hele leven is hardlopen zo'n beetje mijn zwakke punt qua sporten. Fietsen, crosstrainen en sprinten vind ik allemaal geen probleem.

Maar goed, oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Mijn onderbeenspieren gaan het de komende maanden hard te verduren krijgen. Auw.
Mickey_Blue_Eyesdonderdag 18 december 2008 @ 17:51
quote:
Op maandag 15 december 2008 19:35 schreef Hubs het volgende:

[..]

ja ik.
Ik heb de mijne 13 januari in breda. Maar heb me eind november daar al voor ingeschreven dus wacht er al een paar weekjes op.

Heb al eens eerder zo'n bijeenkomst bijgewoond maar heb toen door allerlij omstandigheden mijn papieren niet ingestuurd.
Aah oké, heb de mijne dus gister gehad. Erg interessant, en zelfs nog een kleine demo gekregen
Papieren vandaag op de bus gedaan, dus afwachten maar.

Had gehoord dat het vrij lang wachten is, maar op de bijeenkomst werd gezegd dat als je mazzel had je amo al in feb of maart kan doen.
Dus keuren en alles binnen 2/3 maand ongeveer, dus ben benieuwd
Rock-shockerdonderdag 18 december 2008 @ 18:08
Van mij mag er best iets meer tussen voorlichting en AMO zitten, moet nog wat onderbeenspieren trainen voor het duurlopen
JLMRdonderdag 18 december 2008 @ 20:04
Voor de Natres heb je cluster 1 nodig, dus je komt er zo doorheen
Rock-shockerdonderdag 18 december 2008 @ 20:39
Cluster 1 houdt in? Ik maak me ook geen zorgen om de conditietest tijdens de keuring. Die wordt afgenomen op de fiets en dat doe ik zo.

Maar duurlopen is nooit mijn sterke punt geweest, ben altijd meer een sprinter geweest. Maar goed ik ben naast fitness, wat ik alweer een tijdje doe) nu ook begonnen met hardlopen, zodat ik daar ook beter in word.
JeffreyXLdonderdag 18 december 2008 @ 20:52
Ze werken wel flink aan de weg daar bij de Natres. Hoorde het van de week op de radio (werving) en gisteren op tv over het belang van de reservisten.
Sanderrrrdonderdag 18 december 2008 @ 20:54
quote:
Op donderdag 18 december 2008 20:52 schreef JeffreyXL het volgende:
Ze werken wel flink aan de weg daar bij de Natres. Hoorde het van de week op de radio (werving) en gisteren op tv over het belang van de reservisten.
Ik hoorde het ook op de radio daarom heb ik me ingelezen op het internet en aangemeld voor de informatieavond. Over welk programma heb jij het wat je op tv zag?
JeffreyXLdonderdag 18 december 2008 @ 21:05
quote:
Op donderdag 18 december 2008 20:54 schreef Sanderrrr het volgende:

[..]

Ik hoorde het ook op de radio daarom heb ik me ingelezen op het internet en aangemeld voor de informatieavond. Over welk programma heb jij het wat je op tv zag?
Volgens mij was het bij het RTL nieuws of editie NL.
Hubszondag 21 december 2008 @ 14:21
quote:
Op donderdag 18 december 2008 17:51 schreef Mickey_Blue_Eyes het volgende:

[..]

Aah oké, heb de mijne dus gister gehad. Erg interessant, en zelfs nog een kleine demo gekregen
Papieren vandaag op de bus gedaan, dus afwachten maar.

Had gehoord dat het vrij lang wachten is, maar op de bijeenkomst werd gezegd dat als je mazzel had je amo al in feb of maart kan doen.
Dus keuren en alles binnen 2/3 maand ongeveer, dus ben benieuwd
Ja dat hebben ze tegen mij ook vertelt dat ik misschien de amo van maart nog kan doen. Maar ik ken defensie via via wel een beetje en denk dat de amo van juni een realistischer streven is. (daarnaast hoorde ik van een SGT1 bij de natres dat de amo van maart al vol zit ) Dus ik zie wel ik lever alle papieren gewoon zo snel mogelijk weer in en zie dan wel.
hollandFTWwoensdag 24 december 2008 @ 11:39
Hoorde in het haagse dat de natres binnenkort meegaat op safari. Iemand hier meer info over?
Shizzle_Nizzlewoensdag 24 december 2008 @ 16:21
In februari me voorlichtingsavond, ben benieuwd. Hoop dan ergens in augustus me AMO te doen, als het me bevalt uiteraard.

Het grootste probleem voor mij is toch die 4 jaar, want na me studie is het natuurlijk mogelijk dat ik naar het buitenland ga of iets dergelijks.

P.S Het is in Den Haag
Rock-shockerdonderdag 25 december 2008 @ 11:00
In de folder staat dat je niet meteen vast zit aan je eerste diensttermijn van vier jaar. Of dat een verkooppraatje is, of echt waar, is weer iets anders.

Iemand die al bij de Natres zit daar meer info over?
speedrockdonderdag 25 december 2008 @ 11:28
quote:
Op donderdag 25 december 2008 11:00 schreef Rock-shocker het volgende:
In de folder staat dat je niet meteen vast zit aan je eerste diensttermijn van vier jaar. Of dat een verkooppraatje is, of echt waar, is weer iets anders.

Iemand die al bij de Natres zit daar meer info over?
Als je even terug zou lezen, zou je zien dat ik hier al eens antwoord op heb gegeven.

Nationale Reserve (Natres)
speedrockdonderdag 25 december 2008 @ 11:28


[ Bericht 100% gewijzigd door speedrock op 25-12-2008 11:29:54 (typo) ]
michail8zaterdag 27 december 2008 @ 01:51
Hm, ik heb het e.e.a. gelezen op de site van de Natres... Maar als ik het goed begrijp wordt je dus in 4 jaar opgeleid tot soldaat 1e klasse. Oftewel, de laagste rang...

Stel nu dat er wat gebeurt in NL, wordt je dan opgeroepen als kanonnenvoer cq menselijk schild?? Gewone soldaten, die waarschijnlijk al hoger in rang zijn omdat ze fulltime in opleiding zijn geweest, zullen niet naast jou staan mocht er wat gebeuren, lijkt me.

Graag feedback.
Rock-shockerzaterdag 27 december 2008 @ 09:24
Kanonnenvoer als zodanig bestaat al sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog niet meer. Daar zijn troepen, of ze nou in vier jaar of in een jaar worden opgeleid tot sld1 gewoon te kostbaar voor.

Het zal ongetwijfeld zo zijn dat de fulltime jongens wat neerkijken op de reservisten, maar het is niet zo dat het strategisch lonend is om de reservisten als "menselijk schild" te gebruiken... Alsjeblieft zeg, de term alleen al.

Wat overigens ook scheelt is dat de Nationale Reserve een apart Korps is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de reservisten van het USMC, die een onderdeel zijn van de fulltime units, waardoor je veel meer gezeik onderling krijgt.

[ Bericht 76% gewijzigd door Rock-shocker op 27-12-2008 09:33:59 ]
JLMRzaterdag 27 december 2008 @ 13:24
Als er echt pleuris uit breekt hier in NL, en alle militairen moeten daar naartoe dan moet de natres de kazernes bewaken Dat is iig wat ik gehoord heb.
nietzmanzaterdag 27 december 2008 @ 13:25
Moet een goed gevoel geven om elk moment vervangen te kunnen worden door een hek.
michail8zaterdag 27 december 2008 @ 13:43
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 09:24 schreef Rock-shocker het volgende:
Kanonnenvoer als zodanig bestaat al sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog niet meer. Daar zijn troepen, of ze nou in vier jaar of in een jaar worden opgeleid tot sld1 gewoon te kostbaar voor.

Het zal ongetwijfeld zo zijn dat de fulltime jongens wat neerkijken op de reservisten, maar het is niet zo dat het strategisch lonend is om de reservisten als "menselijk schild" te gebruiken... Alsjeblieft zeg, de term alleen al.
Nja je bent als reservist wel de laagste rang, dus ik dacht dat je dan wellicht ook de klussen met het meeste risico kreeg (mocht er dus wat gebeuren in NL).
JLMRzaterdag 27 december 2008 @ 15:51
Denk dat de infanteristen dan vooruit worden gestuurd :p
JeffreyXLzaterdag 27 december 2008 @ 16:24
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 13:43 schreef michail8 het volgende:

[..]

Nja je bent als reservist wel de laagste rang, dus ik dacht dat je dan wellicht ook de klussen met het meeste risico kreeg (mocht er dus wat gebeuren in NL).
Nee, dit is ethisch gezien nooit te verantwoorden. In Nederland maken ze zich overal druk over dus reservisten als menselijk schild laten fungeren zie ik zo snel nog inet gebeuren.
Esseszaterdag 27 december 2008 @ 16:26
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 01:51 schreef michail8 het volgende:
Hm, ik heb het e.e.a. gelezen op de site van de Natres... Maar als ik het goed begrijp wordt je dus in 4 jaar opgeleid tot soldaat 1e klasse. Oftewel, de laagste rang...

Stel nu dat er wat gebeurt in NL, wordt je dan opgeroepen als kanonnenvoer cq menselijk schild?? Gewone soldaten, die waarschijnlijk al hoger in rang zijn omdat ze fulltime in opleiding zijn geweest, zullen niet naast jou staan mocht er wat gebeuren, lijkt me.

Graag feedback.
Tip... leer de rangen, sld1 laagste?
Rock-shockerzaterdag 27 december 2008 @ 20:11
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 13:24 schreef JLMR het volgende:
Als er echt pleuris uit breekt hier in NL, en alle militairen moeten daar naartoe dan moet de natres de kazernes bewaken Dat is iig wat ik gehoord heb.
Als er echt de pleuris uitbreekt in Nederland dan wordt de actieve dienstplicht waarschijnlijk weer van stal gehaald (is op het moment immers niet afgeschaft maar opgeschort) en dan helpt elk beetje training, dus dan zit je met een Natres training alvast goed. Of in elk geval beter dan half dienstplichtig Nederland.
Camoboyzondag 28 december 2008 @ 12:07
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 16:26 schreef Esses het volgende:

[..]
Tip... leer de rangen, sld1 laagste?
Nee Sld3 is de laagste en daarmee begin je je AMO. Je hebt dan geen ROT (= Rangonderscheidingstekens). Na de afronding van je AMO wordt je sld2 (een rode visgraat-streep). Na (ongeveer) een jaar wordt je sld1 (twee kleine roide visgraat-strepen). Dit zijn geen rangen maar standen.
Hierna volgt de eerstvolgende rang op functie en dat is korporaal (een gele visgraat-streep).
Al deze rangen kun je vinden op de Landmachtsite: http://www.defensie.nl/la(...)nderscheidingstekens

[ Bericht 4% gewijzigd door Camoboy op 28-12-2008 12:25:52 ]
Tiem1986zondag 28 december 2008 @ 16:16
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 16:26 schreef Esses het volgende:

[..]

Tip... leer de rangen, sld1 laagste?
Nee, dat is de verkenner
Esseszondag 28 december 2008 @ 22:25
quote:
Op zondag 28 december 2008 12:07 schreef Camoboy het volgende:

[..]

Nee Sld3 is de laagste en daarmee begin je je AMO. Je hebt dan geen ROT (= Rangonderscheidingstekens). Na de afronding van je AMO wordt je sld2 (een rode visgraat-streep). Na (ongeveer) een jaar wordt je sld1 (twee kleine roide visgraat-strepen). Dit zijn geen rangen maar standen.
Hierna volgt de eerstvolgende rang op functie en dat is korporaal (een gele visgraat-streep).
Al deze rangen kun je vinden op de Landmachtsite: http://www.defensie.nl/la(...)nderscheidingstekens
Leuke uitleg, voor mij alleen overbodig. het ging mij om 't feit dat 't niet het laagste van 't laagste was.
michail8vrijdag 2 januari 2009 @ 20:54
Kan je als natres ook korporaal, en daarna wellicht sergeant, worden? Zo ja, hoe lang duurt dat?

Of blijf je als natres altijd soldaat?
Essesvrijdag 2 januari 2009 @ 21:12
Het kan, maar duurt jaren en jaren en jaren en jaren
michail8vrijdag 2 januari 2009 @ 21:15
Ok, ja dat dacht ik al..

Ik zag trouwens in dat andere topic dat je voor een hele dag maar ongeveer ¤ 60,- krijgt.. dat is niet veel zeg! Als dat zo is, is het als bijbaantje voor studenten ook niet lucratief, zelfs telemarketing verdient meer!
Essesvrijdag 2 januari 2009 @ 21:21
MAAR, 't is wel leuk
JeffreyXLvrijdag 2 januari 2009 @ 22:37
quote:
Op vrijdag 2 januari 2009 21:12 schreef Esses het volgende:
Het kan, maar duurt jaren en jaren en jaren en jaren
En met elke rang stijgt ook de verplichting als ik het goed heb, dus je moet meer tijd aanwezig zijn anders kun je de rang niet eens vervullen.
Sanderrrrvrijdag 2 januari 2009 @ 22:41
quote:
Op vrijdag 2 januari 2009 21:15 schreef michail8 het volgende:
Ok, ja dat dacht ik al..

Ik zag trouwens in dat andere topic dat je voor een hele dag maar ongeveer ¤ 60,- krijgt.. dat is niet veel zeg! Als dat zo is, is het als bijbaantje voor studenten ook niet lucratief, zelfs telemarketing verdient meer!
Als student is het goed te doen lijkt me, ¤ 60 voor 8 uur werken is ¤7,50 per uur. Voor mijn leeftijd (19) vind ik dat hoog genoeg. En het is natuurlijk heel wat spannender werk dan vakkenvullen lijkt me.
michail8zaterdag 3 januari 2009 @ 03:38
Nja, ik ben 23 en er zijn administratieve baantjes waarbij ik ¤10 of meer verdien. Oke, dat is een stuk saaier, maar je krijgt bij defensie dus minder betaald voor meer werk.
Rock-shockerzaterdag 3 januari 2009 @ 09:24
Geld is niet het enige belangrijke bij een bijbaan. Verdien nu ook maar iets van 7,50 per uur. Op zich vind ik dat prima. Ik ben alleen ondertussen wel toe aan iets anders. Dat is een van de redenen dat ik misschien bij de natres ga.
Shizzle_Nizzlezaterdag 3 januari 2009 @ 13:56
Ik ga niet bij de natres voor het geld, maar omdat het me leuk lijkt. En dat ze een vergoeding geven is gewoon mooi meegenomen
JeffreyXLzaterdag 3 januari 2009 @ 14:44
quote:
Op zaterdag 3 januari 2009 09:24 schreef Rock-shocker het volgende:
Geld is niet het enige belangrijke bij een bijbaan. Verdien nu ook maar iets van 7,50 per uur. Op zich vind ik dat prima. Ik ben alleen ondertussen wel toe aan iets anders. Dat is een van de redenen dat ik misschien bij de natres ga.
Eens. Zou het zelf ook graag willen maar op het moment is het nog niet te combineren met mijn studie
michail8zaterdag 3 januari 2009 @ 15:15
quote:
Op zaterdag 3 januari 2009 14:44 schreef JeffreyXL het volgende:

[..]

Eens. Zou het zelf ook graag willen maar op het moment is het nog niet te combineren met mijn studie
Hoezo valt het niet te combineren met je studie? De AMO plan je in een schoolvakantie, en voor de rest zijn het avonden en weekenden toch?
JeffreyXLzaterdag 3 januari 2009 @ 16:52
quote:
Op zaterdag 3 januari 2009 15:15 schreef michail8 het volgende:

[..]

Hoezo valt het niet te combineren met je studie? De AMO plan je in een schoolvakantie, en voor de rest zijn het avonden en weekenden toch?
Klopt en tijdens mijn vorige opleiding zou dit ook goed te doen zijn geweest. Werk nu 1 zaterdag en 1 maandag avond en heb nu al het gevoel dat ik te weinig tijd heb voor mijn studie. Gelukkig heb ik wel alle vrijheid op mijn werk om mijn dagen in te delen zo lang ik het maar van te voren aangeef. dit geeft een stuk rust want als het even niet kan,kan ik altijd nog wisselen. Tevens is dit ook mijn 1ste jaar pas dus ben nog wat onzeker over hoe het allemaal gaat lopen. Al met al maakt dit dat iknog niet voldoende rust heb om er zeker van te zijn dat ik aan mijn verplichtingen zou kunnen voldoen als ik bij de natres aan het werk zou gaan
Rock-shockerzaterdag 3 januari 2009 @ 21:29
Het minimum aantal uur dat je per jaar in de natres dient te stoppen is 120. Geen reet dus
Steephhzaterdag 10 januari 2009 @ 15:29
Bij die sporttest, in hoeverre kan je die fiets vergelijken met een fiets in de sportschool? Die fietsen gaan namelijk van 0 tot 500 (ik meen Watt) ofzo

[ Bericht 8% gewijzigd door Steephh op 10-01-2009 15:54:26 ]
Esseszondag 11 januari 2009 @ 16:09
hij fietst het zelfde, alleen telkens iets zwaarder.
Rave_NLzondag 11 januari 2009 @ 18:53
Als ik het me goed kan herinneren werkt hij met trappen (\insert duh een fiets heeft trappen-grap)

Je begint licht en elke minuut wordt het zwaarder, maar je moet tussen de 70 en 80 toeren per minuut halen (of 80-90, weet niet meer precies) tot je bij de latere trappen echt voluit op de pedalen moet staan om de norm te halen. Maar dat was bij min (cluster 4), lichtere clusters is de eis minder zwaar en dus ook minder lang fietsen.
Bob-Bzondag 11 januari 2009 @ 18:56
quote:
Op zondag 11 januari 2009 18:53 schreef Rave_NL het volgende:
Als ik het me goed kan herinneren werkt hij met trappen (\insert duh een fiets heeft trappen-grap)

Je begint licht en elke minuut wordt het zwaarder, maar je moet tussen de 70 en 80 toeren per minuut halen (of 80-90, weet niet meer precies) tot je bij de latere trappen echt voluit op de pedalen moet staan om de norm te halen. Maar dat was bij min (cluster 4), lichtere clusters is de eis minder zwaar en dus ook minder lang fietsen.
Weerstand is gebasseerd op je lichaamsgewicht en wordt met elke minuut 25% verhoogt. Tenminste, dat had ik destijds.
Pumatjezondag 11 januari 2009 @ 19:23
Maar Cluster 4 niet halen is een kunst tenzij je gebreken in je lichaam hebt als iets met de gewrichten b.v
Steephhmaandag 12 januari 2009 @ 02:08
quote:
Op zondag 11 januari 2009 19:23 schreef Pumatje het volgende:
Maar Cluster 4 niet halen is een kunst tenzij je gebreken in je lichaam hebt als iets met de gewrichten b.v
Serieus? Ik bedoel als je geen super conditie hebt dan lukt zoiets toch ook niet?
Hubsdinsdag 20 januari 2009 @ 18:54
quote:
Op zondag 11 januari 2009 19:23 schreef Pumatje het volgende:
Maar Cluster 4 niet halen is een kunst tenzij je gebreken in je lichaam hebt als iets met de gewrichten b.v
Gelukkig maar. Nu sport ik best veel en heb een goede conditie. Maar ik heb vorige week de papieren ingestuurd verwacht binnen nu en een maand of 2 mijn oproep voor keuring. Maar ze hadden het over een cluster 2 keuring en das toch best wel pittig liet ik me vertellen. Dus ik maak me toch een beetje zorgen.
Pumatjedinsdag 20 januari 2009 @ 19:00
Wtf cluster 2 pittig?
Weeg je 400 kilo ofzo ?
Rock-shockerdinsdag 20 januari 2009 @ 23:05
Okay, ben net thuis van de voorlichting.

-PGU is op het moment nog oud spul maar wordt zsm (ergo later dan elk ander krijgsmachtonderdeel) vervangen door nieuwere gear.

-Zelf gear kopen mag niet, maar er komt wel zo'n lijst met door defensie goedgekeurd spul heb ik begrepen, dat mag dan weer wel.

-Wapens zijn de Diemaco C7, Glock en Minimi (een per groep van tien man), maar dat zal voor de meesten hier geen verrassing zijn.

-Vergoeding is ongeveer 10 euro per uur.

-Minimum aantal uur per jaar is 120, max mag je lekker zelf weten.

-Bril (en zelfs lenzen, werd mij verteld) is geen probleem.

Anders nog iets?
Rave_NLdinsdag 20 januari 2009 @ 23:20
Ja, wanneer kun je beginnen met de keuringen?
Rock-shockerdinsdag 20 januari 2009 @ 23:21
Geen idee, eerst nog sollicitatieformulieren invullen (en daar ga ik een flinke middag voor zitten ). Zal nog wel een paar maanden duren. Lekker trainen
Hubsdinsdag 20 januari 2009 @ 23:32
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 19:00 schreef Pumatje het volgende:
Wtf cluster 2 pittig?
Weeg je 400 kilo ofzo ?
nee zeg maar krap een kwart daarvan
en ik heb geen idee hoe pittig die voorlichters roepen ook maar wat. En ken eigenlijk niemand die me kan/wil vertellen wat het inhoud.

Ik heb een best goede conditie (vind ik)
Maar ga toch maar eens een sportschool opzoeken. Ik heb de papieren nu een week geleden op de bus gedaan dus heb nog wel effe de tijd. Ach en verder ga ik er gewoon zitten, fietsen en wel zien hoe ver ik kom
Sanderrrrwoensdag 21 januari 2009 @ 11:16
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 23:05 schreef Rock-shocker het volgende:

-Vergoeding is ongeveer 10 euro per uur.
Is dat wanneer je begint bij de Natres? Dan verdient het niet slecht voor een "bijbaan" lijkt me zo.
Rock-shockerwoensdag 21 januari 2009 @ 11:19
Dat is wat ze tegen ons zeiden, dus dat klopt. Lijkt me Nee, is zeker niet slecht. Ben ook wel van plan er mijn bijbaan van te maken.

Je krijgt overigens ook nog toeslagen voor oefeningen en opkomst en zo, dacht ik.
JaFFewoensdag 21 januari 2009 @ 16:25
Ik ga na alles doorlopen te hebben morgen voor het eerst naar een trainingsavond. Ben erg benieuwd wat voor kerels daar rondlopen.

Nader bericht volgt.
Mickey_Blue_Eyeswoensdag 21 januari 2009 @ 16:47
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 16:25 schreef JaFFe het volgende:
Ik ga na alles doorlopen te hebben morgen voor het eerst naar een trainingsavond. Ben erg benieuwd wat voor kerels daar rondlopen.

Nader bericht volgt.
Ben benieuwd
Tijdens de info avond die ik had waren er ook wat mensen die een demo deden en waar je even mee kon praten. En het waren wel relaxte lui allemaal.

Ondertussen wacht ik nog steeds op een uitnodiging voor de keuring.....
Sender_woensdag 21 januari 2009 @ 20:22
Wordt je nou eigenlijk dan ook op een kazerne in je buurt geplaats of ken je het hele land door worden geplaatst.

Ik blijf het een leuke optie vinden om te doen.
Mickey_Blue_Eyeswoensdag 21 januari 2009 @ 20:31
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 20:22 schreef Sender_ het volgende:
Wordt je nou eigenlijk dan ook op een kazerne in je buurt geplaats of ken je het hele land door worden geplaatst.

Ik blijf het een leuke optie vinden om te doen.
Je wordt in principe bij de dichstbijzijnde geplaatst.
Maar je kan je voorkeur aangeven. Bij mij zou bijvoorbeeld Harderwijk de meest dichstbijzijnde zijn, maar heb opgegeven op het sollicitatie formulier het 50ste(volgens mij) in Amersfoort
Rock-shockerwoensdag 21 januari 2009 @ 20:36
20NATRES is in Amsterdam, vijftien fietsen van mijn huis
Sanderrrrwoensdag 21 januari 2009 @ 20:40
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 20:31 schreef Mickey_Blue_Eyes het volgende:

[..]

Je wordt in principe bij de dichstbijzijnde geplaatst.
Maar je kan je voorkeur aangeven. Bij mij zou bijvoorbeeld Harderwijk de meest dichstbijzijnde zijn, maar heb opgegeven op het sollicitatie formulier het 50ste(volgens mij) in Amersfoort
Ik woon 15 km bij VLIEGbasis Volkel vandaan, zitten daar ook Natressers dat jij (of iemand anders hier) weet? Zou wel handig zijn als ik over het algemeen daar gewoon werkzaamheden kan verrichten. 3 februari ga ik naar de info avond in Arnhem.
Bob-Bwoensdag 21 januari 2009 @ 20:43
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 20:40 schreef Sanderrrr het volgende:

[..]

Ik woon 15 km bij VLIEGbasis Volkel vandaan, zitten daar ook Natressers dat jij (of iemand anders hier) weet? Zou wel handig zijn als ik over het algemeen daar gewoon werkzaamheden kan verrichten. 3 februari ga ik naar de info avond in Arnhem.
Normaal gesproken niet.
quote:
Op zondag 11 januari 2009 19:23 schreef Pumatje het volgende:
Maar Cluster 4 niet halen is een kunst tenzij je gebreken in je lichaam hebt als iets met de gewrichten b.v
Telt slappe knie en enkel banden ook?
Pumatjewoensdag 21 januari 2009 @ 21:30
B.v betekend bijvoorbeeld.
DaMookwoensdag 21 januari 2009 @ 22:49
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 20:40 schreef Sanderrrr het volgende:

[..]

Ik woon 15 km bij VLIEGbasis Volkel vandaan, zitten daar ook Natressers dat jij (of iemand anders hier) weet? Zou wel handig zijn als ik over het algemeen daar gewoon werkzaamheden kan verrichten. 3 februari ga ik naar de info avond in Arnhem.
Mischien dat je dan hier eens moet kijken.

http://www.werkenbijdeluchtmacht.nl/voor_jou/reservist/
Sanderrrrwoensdag 21 januari 2009 @ 23:02
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 22:49 schreef DaMook het volgende:

[..]

Mischien dat je dan hier eens moet kijken.

http://www.werkenbijdeluchtmacht.nl/voor_jou/reservist/
Da's misschien ook wel wat ja. De taakomschrijving lijkt zo op het eerste gezicht best veel op die van de reservist bij de landmacht. Is er veel verschil tussen?
Pumatjewoensdag 21 januari 2009 @ 23:32
Damn wat heeft de luchtmacht een gigantisch mooie site...

moet je eens kijken bij X base..

zit nogal wat werk in.
DaMookwoensdag 21 januari 2009 @ 23:32
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 23:02 schreef Sanderrrr het volgende:

[..]

Da's misschien ook wel wat ja. De taakomschrijving lijkt zo op het eerste gezicht best veel op die van de reservist bij de landmacht. Is er veel verschil tussen?
Ik ken ook alleen maar de omschrijvingen. Maar zat weer eens rond te kijken wat ik evt binnen defensie zou kunnen doen en zag dat ze bij de luchtmacht ook reservisten staan.

Onderstaande quote maakt het wat mij betreft iig al interessant om naar een voorlichting te gaan .

"Ik ben altijd blij als ik weer een weekendje weg mag met de Luchtmacht. Het is een avontuur waar je nog voor betaald wordt ook. Je maakt nog eens wat mee!" Aan het woord is Inge Huizer, administratief medewerker in de Rotterdamse haven en reservist bewaking bij de Luchtmacht.
Scauruswoensdag 21 januari 2009 @ 23:50
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 23:32 schreef Pumatje het volgende:
Damn wat heeft de luchtmacht een gigantisch mooie site...

moet je eens kijken bij X base..

zit nogal wat werk in.
En dan die NATRES site... Kom op mensen, je werft geen mongolen.
Scauruswoensdag 21 januari 2009 @ 23:51
Trouwens, hoe goed moet je conditie voor de keuring en daarna AMO zijn? Ik heb een half jaar niet kunnen sporten (studie enzo), qua uithoudingsvermogen zit het nu vrij kut bij mij. Ik ben een goed wandelaar met de rugzak, maar als ik voor de trein ren hijg ik als een hond.
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 00:04
Je moet volgens mij een half uur kunnen hardlopen en voor de keuring moet je minstens een half uur op een fiets zitten die steeds meer weerstand biedt.

Qua conditie ben ik er op zich wel, alleen ben ik nooit goed geweest in duurloop dus dat ben ik nu aan het trainen.

Maar stel dat je je nu aanmeldt, is je keuring en amo nog maaaaanden ver weg, tijd zat om (weer) op peil te komen dus
thesystemdonderdag 22 januari 2009 @ 03:31
Een half uur? dream on
10 minuten ofzo op die fiets en 12 minuten even tempo rennen voor je fit test en thats it.

Eigen kit? Krijg je lekker het harnasje. Ik wist het toch als ik uit active zou gaan. Heb daar altijd met mijn eigen opsvest gewandeld, en zou t daar ook gewoon doen En ja, dat is gewoon NL DPM. Achja,
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 09:21
Dat is wat ik vernomen had uit de trainingsroosters Maar als het echt zo weinig is, haal ik het al helemaal zo. Ga sowieso wel trainen om het beter te kunnen dan dat. Vind 10 minuten fietsen wel heel mager

Je hebt bij de NATRES altijd rondgelopen met je eigen Opsvest? Ja ik had ook al zoiets van, wat maakt het uit als het gewoon DPM is, maar die sergeant die me dat vertelde zei dat de commandant van 20NATRES nogal een ouderwetse man is of zo Nou ja zoveel maakt het me niet uit, maar zou het wel relaxed vinden als je wel hewoon wat eigen gear kan meenemen. Maar misschien komt die lijst met defensie-goedgekeurd spul snel

Kleine dingen mochten wel, dus ik neem sowieso al mijn eigen Victorinox en 3C Maglite mee, in plaats van die jaren vijftig zaklamp die ze nu nog gebruiken
michail8donderdag 22 januari 2009 @ 11:29
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 23:05 schreef Rock-shocker het volgende:
Okay, ben net thuis van de voorlichting.
Hm, apart.. Ik heb me een paar weken geleden ingeschreven voor de voorlichting, maar ik ben ergens in maart pas uitgenodigd!

Kan iemand me het verschil vertellen in taken tussen de reservisten van de landmacht en luchtmacht?

[ Bericht 11% gewijzigd door michail8 op 22-01-2009 11:35:23 ]
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 11:31
Ik had me begin december of zo ingeschreven Bovendien zijn de voorlichtingsavonden per regio ingedeeld.
Mickey_Blue_Eyesdonderdag 22 januari 2009 @ 11:55
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 11:31 schreef Rock-shocker het volgende:
Ik had me begin december of zo ingeschreven Bovendien zijn de voorlichtingsavonden per regio ingedeeld.
Inderdaad, je moet een beetje mazzel hebben.
Schreef me in op de site begin dec, en er was er 1 op 17 dec in amersfoort.
Pumatjedonderdag 22 januari 2009 @ 11:55
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 09:21 schreef Rock-shocker het volgende:
Dat is wat ik vernomen had uit de trainingsroosters Maar als het echt zo weinig is, haal ik het al helemaal zo. Ga sowieso wel trainen om het beter te kunnen dan dat. Vind 10 minuten fietsen wel heel mager

Je hebt bij de NATRES altijd rondgelopen met je eigen Opsvest? Ja ik had ook al zoiets van, wat maakt het uit als het gewoon DPM is, maar die sergeant die me dat vertelde zei dat de commandant van 20NATRES nogal een ouderwetse man is of zo Nou ja zoveel maakt het me niet uit, maar zou het wel relaxed vinden als je wel hewoon wat eigen gear kan meenemen. Maar misschien komt die lijst met defensie-goedgekeurd spul snel

Kleine dingen mochten wel, dus ik neem sowieso al mijn eigen Victorinox en 3C Maglite mee, in plaats van die jaren vijftig zaklamp die ze nu nog gebruiken
Maglite is overrated en heeft geen roodfilter
die "jaren 50" lamp is prima, waterdicht en heeft rood filter, en het zakmes dat je krijgt is prima voor wat je ermee zal moeten gaan doen.
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 12:43
O ja, Roodfilter, had ik nog niet aan gedacht Stom. Nou ja, ik zal het allemaal maar zien tijdens de verkorte AMO.
elilimdonderdag 22 januari 2009 @ 19:56
Een maglite meenemen is onzinnig. Wanneer je optreed bij duisternis wil je geen licht gebruiken, meestal is dit ook gewoon mogelijk zodra je ogen aan het duister gewend zijn. Als dit ontoereikend heb je nachtzichtmiddelen (natres niet echt) of een klein lampje met roodfilter zoals pumatje al zei.
Ik raad je aan een Petzl Tactikka hoofdlampje aan te schaffen, ideaal je handen vrij en met roodfillter.
basmensdonderdag 22 januari 2009 @ 21:30
gister de keuring gehad en ben in principe gewoon door

viel me wel op hoe uitgebreid die keuring was:
papieren test
gesprek (1 uur)
fysio
arts
gehoor test
in potje piesen
oog test
gebit check
kracht check
conditie check

:-O
Sanderrrrdonderdag 22 januari 2009 @ 21:34
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:30 schreef basmens het volgende:
gister de keuring gehad en ben in principe gewoon door

viel me wel op hoe uitgebreid die keuring was:
papieren test
gesprek (1 uur)
fysio
arts
gehoor test
in potje piesen
oog test
gebit check
kracht check
conditie check

:-O
Netjes man. Wat vragen ze zoal bij dat gesprek?
basmensdonderdag 22 januari 2009 @ 21:59
van alles over je familie, schulden, hoe je op bepaald situaties reageert, studie, werk, roken, drugs, hoe je denkt over homo's/ buitenlanders, schulden, angsten..... veeeel

was met die hele dag van 7:00 tot 17:00 kwijt, maar was redelijk gezellig en beetje tv kijken/mp3 en je komt de dag wel door
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 22:06
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:56 schreef elilim het volgende:
Een maglite meenemen is onzinnig. Wanneer je optreed bij duisternis wil je geen licht gebruiken, meestal is dit ook gewoon mogelijk zodra je ogen aan het duister gewend zijn. Als dit ontoereikend heb je nachtzichtmiddelen (natres niet echt) of een klein lampje met roodfilter zoals pumatje al zei.
Ik raad je aan een Petzl Tactikka hoofdlampje aan te schaffen, ideaal je handen vrij en met roodfillter.
Thanks voor de tip
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 22:08
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:59 schreef basmens het volgende:
van alles over je familie, schulden, hoe je op bepaald situaties reageert, studie, werk, roken, drugs, hoe je denkt over homo's/ buitenlanders, schulden, angsten..... veeeel

was met die hele dag van 7:00 tot 17:00 kwijt, maar was redelijk gezellig en beetje tv kijken/mp3 en je komt de dag wel door
Moest je nog iets meenemen zoals dental records en dingen van de oogarts?
basmensdonderdag 22 januari 2009 @ 22:12
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 22:08 schreef Rock-shocker het volgende:

[..]

Moest je nog iets meenemen zoals dental records en dingen van de oogarts?
nah, misschien wanneer je een bijzondere situatie hebt met iets wat je zelf weet en je hebt het thuis liggen dat je het mee kan brengen. Denk niet dat het nodig is. Verder krijg je voor je oproep een brief waar alles op staat (met hokjes zodat je kan vinken )
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 22:15
Ah, okay, cool. Dat zal ik dan wel zien Eerst maar eens morgen m'n ogen laten meten zodat ik dat in kan vullen en naar het bevolkingsregister gaan en dan mijn sollicitatiepakket insturen
basmensdonderdag 22 januari 2009 @ 22:28
waarom moet je naar het bevolkingsregister?
je weet dat je geen uittreksel hoeft te halen....
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 22:42
Dacht dat dat moest? Nog maar even goed doorlezen dan.
basmensdonderdag 22 januari 2009 @ 22:47
wat was die tip waard

verder zou ik gewoon als je nu ook geen bril of lenzen hebt dit lekker bij de keuring laten checken. Hoewel het nooit kwaad kan natuurlijk. Good luck
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 22:59
Ik draag lenzen
Hubsdonderdag 22 januari 2009 @ 23:19
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 22:28 schreef basmens het volgende:
waarom moet je naar het bevolkingsregister?
je weet dat je geen uittreksel hoeft te halen....
ik moest bij mijn papieren een uittreksel persoonregister of een door de gemeente ingevuld formulier meesturen.
tip neem dat formulier mee dan krijg je een gratis uittreksel mee en hoef je er niet voor te betalen
basmensdonderdag 22 januari 2009 @ 23:24
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 23:19 schreef Hubs het volgende:

[..]

ik moest bij mijn papieren een uittreksel persoonregister of een door de gemeente ingevuld formulier meesturen.
tip neem dat formulier mee dan krijg je een gratis uittreksel mee en hoef je er niet voor te betalen
dan was dat eentijd geleden. Geloof me ze komen echt wel bij je gegevens, daar hebben ze je uittreksel niet voor nodig

.... geloof me nou
Hubsdonderdag 22 januari 2009 @ 23:33
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 23:24 schreef basmens het volgende:

[..]

dan was dat eentijd geleden. Geloof me ze komen echt wel bij je gegevens, daar hebben ze je uittreksel niet voor nodig

.... geloof me nou
uhm dat was vorige week
basmensdonderdag 22 januari 2009 @ 23:50
meen je niet

zal wel aan de info avond liggen dan wat ze zeggen. Ik heb het iig niet gedaan
Rock-shockerdonderdag 22 januari 2009 @ 23:59
Nou ja ik neem liever het zekere voor het onzekere. Fiets wel gewoon even langs het stadhuis. Moet toch naar de oogarts en naar de fitness, kan dat er ook nog wel bij. Heb toch nog anderhalve week bijzonder weinig te doen ivm rooster
Hubsvrijdag 23 januari 2009 @ 00:04
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 23:50 schreef basmens het volgende:
meen je niet

zal wel aan de info avond liggen dan wat ze zeggen. Ik heb het iig niet gedaan
Meen ik wel.
Vorige week dinsdag de voorlichting in Breda gehad. Donderdag alle papieren ingestuurd.
Was wel een flink invulwerk. Hoop dat ze niet zo moeilijk doen over die cijferlijsten van niet afgemaakt opleidingen want die zijn allang verloren gegaan bij de een of andere verhuizing.

maar die fietstest hoe pittig is die nu voor de natres want nu ben ik daar wel heel nieuwsgierig naar. Ik denk dat ik die wel makkelijk aankan maar toch
Rock-shockervrijdag 23 januari 2009 @ 00:07
Ach, je conditie kan altijd beter Kan je ook duurlopen? Da's echt mijn verbeterpuntje
wahtvrijdag 23 januari 2009 @ 00:09
quote:
Op vrijdag 23 januari 2009 00:04 schreef Hubs het volgende:
maar die fietstest hoe pittig is die nu voor de natres want nu ben ik daar wel heel nieuwsgierig naar. Ik denk dat ik die wel makkelijk aankan maar toch
Het enige dat ik weet is dat je voor de Natres cluster 1 nodig hebt, wat tevens het laagste cluster is. Maar dat is dus wel een combinatie van die fietstest en een krachtmeting.
Mickey_Blue_Eyesvrijdag 23 januari 2009 @ 11:53
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 23:19 schreef Hubs het volgende:

[..]

ik moest bij mijn papieren een uittreksel persoonregister of een door de gemeente ingevuld formulier meesturen.
tip neem dat formulier mee dan krijg je een gratis uittreksel mee en hoef je er niet voor te betalen
Dat was dat forumulier dat ondertekend moest worden door de burgemeester ofzo toch??
Ze wisten bij mij precies waar het over ging. Ze niet het uittreksel er aan, stempeltje op beide formulieren en inderdaad niks betalen

Zou jammer zijn als je alles invult en je hebt 3 week vertraging ofzo doordat ze het terugsturen omdat er wat mist...
BrianLeidenzondag 25 januari 2009 @ 19:51
Hallo iedereen,

Ik heb een aantal vragen over de "natres"

Ik ben actief militair geweest heb door persoonlijke redenen niet de volledige 2,5 jaar vol kunnen maken. Ik wil toch groen blijven en besloten om bij de natres te gaan (20 feb voorlichting). Is het een probleem dat ik mijn volledig contract niet heb afgemaakt, heb wel amo gedaan. Heb tonner en MB rijbewijs, geen uitzendingen gedaan, wel NRF opwerk gedaan!

En ik heb een strafblad voor een vechtpartij gekregen, is dit een belemmering inmiddels ookal is dit gebeurd toen ik militair was.?

Ik las op internet dat ze Reservisten gaan uitzenden, is dit makkelijk en goed te doen. Ik heb het er al met mijn baas over gehad en die had er geen problemen mee.

? alvast bedankt
Pumatjezondag 25 januari 2009 @ 19:57
Dat strafblad kan een probleem zijn, maar als je tijdens je diensttijd dat hebt gekregen en er toen ook niet werd door uitgeknikkert.. lijkt het me niet zo erg.

Dat je rijbewijzen hebt is handig, maar niet van belang bij een sollicitatie.
dat je amo e.d hebt doorlopen is handig, en je hebt grote kans dat je rang wordt hersteld als je dienst neemt bij de Nationale Reserve en zo geen opleiding meer nodig hebt.

Uitzendingen voor Natressers betekent dat je in 90% van de keren niet buiten de poort komt en op de basis zelf veel taken overneemt waar nu soldaten van de KL voor worden ingezet.

De luchtmacht heeft haar eigen Reserve dus daar zul je geen taken voor gaan uitvoeren op uitzending.
Hubszondag 25 januari 2009 @ 21:37
quote:
Op vrijdag 23 januari 2009 11:53 schreef Mickey_Blue_Eyes het volgende:

[..]

Dat was dat forumulier dat ondertekend moest worden door de burgemeester ofzo toch??
Ze wisten bij mij precies waar het over ging. Ze niet het uittreksel er aan, stempeltje op beide formulieren en inderdaad niks betalen

Zou jammer zijn als je alles invult en je hebt 3 week vertraging ofzo doordat ze het terugsturen omdat er wat mist...
Klopt was bij ook zo. uittreksel eraan nieten, beetje stempelen en klaar.
Het zou idd jammer zijn als ze daarom de papieren terug sturen. Maar ze vroegen ook om cijferlijsten van niet afgemaakte studie's en die heb ik dus niet meer dus hoop dat ze daar niet al te moeilijk om doen.

En duurconditie is het probleem niet. Ben net terug van een weekend hiken in duitsland en dat ging zonder enog probleem. Het is wel de kracht in mijn armen waar ik me wat zorgen om maak en de verzuring van mijn benen bij fietsen.
Rave_NLzondag 25 januari 2009 @ 23:15


dat ie nog niet gepost was, geniale reclame trouwens
BrianLeidenzondag 25 januari 2009 @ 23:29
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:57 schreef Pumatje het volgende:
Dat strafblad kan een probleem zijn, maar als je tijdens je diensttijd dat hebt gekregen en er toen ook niet werd door uitgeknikkert.. lijkt het me niet zo erg.

Dat je rijbewijzen hebt is handig, maar niet van belang bij een sollicitatie.
dat je amo e.d hebt doorlopen is handig, en je hebt grote kans dat je rang wordt hersteld als je dienst neemt bij de Nationale Reserve en zo geen opleiding meer nodig hebt.

Uitzendingen voor Natressers betekent dat je in 90% van de keren niet buiten de poort komt en op de basis zelf veel taken overneemt waar nu soldaten van de KL voor worden ingezet.

De luchtmacht heeft haar eigen Reserve dus daar zul je geen taken voor gaan uitvoeren op uitzending.
Okee, tsja dat strafblad verhaal, het was een opgeklopt verhaal trouwens, en heb er een taakstraf aan overgehouden en wel 3 weken voor arrest ..

Maargoed, dat ik niet buiten de poort ga is opzich wel jammer, maar dat kan je ook niet verwachten als natresser!

Kan je vanaf natres ook weer paraat gaan, als je al militair bent geweest!
Dus Paraat -> burger -> natres -> paraat .

Ik heb volgende maand voorlichting in Den haag, ben benieuwd!
michail8maandag 26 januari 2009 @ 00:16
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:51 schreef BrianLeiden het volgende:
Ik las op internet dat ze Reservisten gaan uitzenden, is dit makkelijk en goed te doen. Ik heb het er al met mijn baas over gehad en die had er geen problemen mee.
Waar heb je dat gelezen? Want ik las juist dat reservisten alleen vrijwillig op uitzending gaan.
Rave_NLmaandag 26 januari 2009 @ 00:22
Klopt, NATRES-ers kunnen alleen met eigen toestemming uitgezonden worden.
Steephhmaandag 26 januari 2009 @ 00:24
quote:
Op zondag 25 januari 2009 23:15 schreef Rave_NL het volgende:


dat ie nog niet gepost was, geniale reclame trouwens
Pumatjemaandag 26 januari 2009 @ 01:58
quote:
Op zondag 25 januari 2009 23:29 schreef BrianLeiden het volgende:

[..]

Okee, tsja dat strafblad verhaal, het was een opgeklopt verhaal trouwens, en heb er een taakstraf aan overgehouden en wel 3 weken voor arrest ..

Maargoed, dat ik niet buiten de poort ga is opzich wel jammer, maar dat kan je ook niet verwachten als natresser!

Kan je vanaf natres ook weer paraat gaan, als je al militair bent geweest!
Dus Paraat -> burger -> natres -> paraat .

Ik heb volgende maand voorlichting in Den haag, ben benieuwd!

je kunt nu ook gewoon meteen naar een parate functie solliciteren.
Sanderrrrmaandag 26 januari 2009 @ 15:43
3 feb voorlichting over Natres
11 feb voorlichting over GLR
Eens kijken wat de verschillen zijn en welke me het meeste bevalt

Hmm ik hoor net van een vriend dat 11 feb een voorlichting is over een fulltime baan bij de luchtmacht, die telefoniste heeft me dus verkeerd aangemeld
Scaurusmaandag 26 januari 2009 @ 16:47
quote:
Op maandag 26 januari 2009 15:43 schreef Sanderrrr het volgende:
3 feb voorlichting over Natres
Ook in Den Haag?
Sanderrrrmaandag 26 januari 2009 @ 17:06
quote:
Op maandag 26 januari 2009 16:47 schreef Scaurus het volgende:

[..]

Ook in Den Haag?
Nee in Arnhem.
BrianLeidenmaandag 26 januari 2009 @ 17:15
quote:
Op maandag 26 januari 2009 00:16 schreef michail8 het volgende:

[..]

Waar heb je dat gelezen? Want ik las juist dat reservisten alleen vrijwillig op uitzending gaan.
Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries gaat het aantal reservisten in uitzendgebieden verdubbelen. Hij wil ze niet alleen inzetten in Uruzgan, maar ook in andere oorlogsgebieden voor ondersteunende taken. Ook zullen zij worden ingezet om functies in Nederland waar te nemen van uitgezonden personeel, de zogeheten back fill. Dat schrijft de staatssecretaris in de Reservistennota die hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De Vries wil zo nog beter gebruikmaken van het potentieel dat reservisten kunnen bieden en de druk op het actief dienende personeel verminderen.


....

Tsja het is vrijwillig, en heb er geen problemen mee.

@ Pumatje

Een parate functie, tsja....alleen in den haag, heb geen zin meer om elk weekend alleen thuis te zijn. Heb nu een leuke baan, en kans op een (hbo) opleiding ...
Mickey_Blue_Eyesdinsdag 27 januari 2009 @ 18:35
Nou hier is de oproepp voor de keuring binnen.
Wo.25 feb mag ik langskomen Ben benieuwd!

Nog meer mensen die "binnenkort" de keuring hebben?
wahtdinsdag 27 januari 2009 @ 18:39
Geen keuring. Wel voorlichting in maart.
Scaurusdinsdag 27 januari 2009 @ 18:39
Hoelang zit er gewoonlijk ongeveer tussen voorlichting, keuring en AMO?
Mickey_Blue_Eyesdinsdag 27 januari 2009 @ 18:58
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 18:39 schreef Scaurus het volgende:
Hoelang zit er gewoonlijk ongeveer tussen voorlichting, keuring en AMO?
Ik had voorlichting op 17 dec volgens mij.
Dus zeg maar tussen voorlichting en keuring 2maand met feestdagen
Ik denk tussen keuring en echt de deelname aan de amo nog wel een keer 2 maand....
Shizzle_Nizzledinsdag 27 januari 2009 @ 19:20
Denk meer aan 4 a 6 maanden
Hubsdinsdag 27 januari 2009 @ 20:50
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 19:20 schreef Shizzle_Nizzle het volgende:
Denk meer aan 4 a 6 maanden
ik heb mijn voorlichting precies 2 weken geleden gehad. En ik kan met een beetje geluk de amo van augustus/september meedoen. En wanneer de keuring is heb ik geen idee van.
Mr_Bausvrijdag 30 januari 2009 @ 14:13
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 11:29 schreef michail8 het volgende:

Hm, apart.. Ik heb me een paar weken geleden ingeschreven voor de voorlichting, maar ik ben ergens in maart pas uitgenodigd!
Amsterdam toevallig? De 17e ofzo?
michail8vrijdag 30 januari 2009 @ 14:59
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 14:13 schreef Mr_Baus het volgende:

[..]

Amsterdam toevallig? De 17e ofzo?
Nee, 18 maart op de Bernhardkazerne in Amersfoort...
john6vrijdag 30 januari 2009 @ 15:09
Nostalgie, alweer 16 jaar geleden dat ik ontslag heb genomen bij de Natres. Zo te lezen is er veel veranderd voor aanname. Maar heb er jaren spijt van gehad dat ik weg was gegaan, denk er nu nog geregeld aan.
michail8vrijdag 30 januari 2009 @ 15:14
Waarom ging je dan weg?
john6vrijdag 30 januari 2009 @ 15:27
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 15:14 schreef michail8 het volgende:
Waarom ging je dan weg?
Mijn werkzaamheden waren helaas niet meer te combineren met de oefendagen.
Hubszaterdag 31 januari 2009 @ 21:33
jeej vandaag mijn uitnodiging voor de keuring binnen gekregen.

en wel op 3 maart al ik ben helemaal verbaasd over de snelheid van defensie.
Scauruszaterdag 31 januari 2009 @ 23:58
Wanneer heb je voorlichting gehad?

Deze jongen mag 19 feb komen opdagen in 's-Gravenhage
Hubszondag 1 februari 2009 @ 00:11
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 23:58 schreef Scaurus het volgende:
Wanneer heb je voorlichting gehad?

Deze jongen mag 19 feb komen opdagen in 's-Gravenhage
13 januari, dus ongeveer 3 weken geleden. Ik had verwacht over een paar weken een mooie ontvangstbevestiging te krijgen. En de keuring ergens omstreeks april/mei. Dus moet nu nog maar eens een paar keer trainen op het fietsen en dan zien we wel.
BrianLeidenzondag 1 februari 2009 @ 12:50
Vrijdag ff gebeld, hoefte me ppsoft nummer te geven en nog wat info, kan je voorlichting overslaan en gelijk in het natraject starten! .
Rock-shockerzondag 1 februari 2009 @ 12:55
quote:
Op zondag 1 februari 2009 00:11 schreef Hubs het volgende:

[..]

13 januari, dus ongeveer 3 weken geleden. Ik had verwacht over een paar weken een mooie ontvangstbevestiging te krijgen. En de keuring ergens omstreeks april/mei. Dus moet nu nog maar eens een paar keer trainen op het fietsen en dan zien we wel.
Wow dat is best wel snel. Ik had mijn voorlichtingsavond de 20ste (een week na jou) en ik heb drie dagen later mijn pakket ingestuurd. Als dit regel is, zal ik ook wel komende of volgende week een uitnodiging krijgen...

Nou ja, dat fietsen lukt me wel
Kpl87maandag 2 februari 2009 @ 22:48
quote:
Op zondag 1 februari 2009 00:11 schreef Hubs het volgende:

[..]

13 januari, dus ongeveer 3 weken geleden. Ik had verwacht over een paar weken een mooie ontvangstbevestiging te krijgen. En de keuring ergens omstreeks april/mei. Dus moet nu nog maar eens een paar keer trainen op het fietsen en dan zien we wel.
Heb jij toevallig je voorlichting in Breda gehad ?
Hubsdinsdag 3 februari 2009 @ 06:54
quote:
Op maandag 2 februari 2009 22:48 schreef Kpl87 het volgende:

[..]

Heb jij toevallig je voorlichting in Breda gehad ?
Ja hoezo? Heb jij gezien je nick daar toevallig voorlichting gegeven
Kpl87dinsdag 3 februari 2009 @ 18:03
Ik geef de voorlichting in Breda ja haha
Hubsdinsdag 3 februari 2009 @ 20:38
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 18:03 schreef Kpl87 het volgende:
Ik geef de voorlichting in Breda ja haha
Lol dan weet ik nog wel wie jij bent (van de voorlichting dan) Je zit op dezelfde school als ik heb gezeten waarschijnlijk

nou de vraag doe een gok welke ik was
Kpl87woensdag 4 februari 2009 @ 10:55
Ik onthoud wel vaak gezichten, maar namen .. haha.
Sanderrrrwoensdag 4 februari 2009 @ 19:31
Gisteren voorlichting gehad, vandaag begonnen aan de formulieren maar mén daar ben ik nog wel eventjes mee bezig.
Hubswoensdag 4 februari 2009 @ 21:03
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 10:55 schreef Kpl87 het volgende:
Ik onthoud wel vaak gezichten, maar namen .. haha.
uh voor jou 2e van links voorin dat zaaltje. die lange

maar namen idd geen flauw idee meer wie er precies gesproken heeft die avond
Bob-Bwoensdag 4 februari 2009 @ 21:49
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 19:31 schreef Sanderrrr het volgende:
Gisteren voorlichting gehad, vandaag begonnen aan de formulieren maar mén daar ben ik nog wel eventjes mee bezig.
Leuk man, veel plezier iig
Hubswoensdag 4 februari 2009 @ 21:52
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 19:31 schreef Sanderrrr het volgende:
Gisteren voorlichting gehad, vandaag begonnen aan de formulieren maar mén daar ben ik nog wel eventjes mee bezig.
Ja en als je opgeroepen word voor de keuring mag je alles nog een keer of 3 overnieuw invullen en meenemen

je kan je gaan afvragen of ze ooit van interne communicatie of een kopiermachine hebben gehoord
Bob-Bwoensdag 4 februari 2009 @ 22:01
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 21:52 schreef Hubs het volgende:

[..]

Ja en als je opgeroepen word voor de keuring mag je alles nog een keer of 3 overnieuw invullen en meenemen

je kan je gaan afvragen of ze ooit van interne communicatie of een kopiermachine hebben gehoord
wasdat?
wahtwoensdag 4 februari 2009 @ 22:04
Wat ik me nou afvraag; de hoofdtaak van de Natres is beveiliging. De meeste reservisten doen dit in hun vrije tijd naast een baan of studie wat voor de meeste in het weekend valt. Hoe kan de Natres dan een gedegen beveiliging aanbieden als het gros van het personeel enkel in het weekend beschikbaar is?
Sanderrrrwoensdag 4 februari 2009 @ 22:31
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 21:52 schreef Hubs het volgende:

[..]

Ja en als je opgeroepen word voor de keuring mag je alles nog een keer of 3 overnieuw invullen en meenemen

je kan je gaan afvragen of ze ooit van interne communicatie of een kopiermachine hebben gehoord
Oh leuk Nouja, moet er iets voor over hebben.. Heb er wel heel veel zin in namelijk.
Rave_NLwoensdag 4 februari 2009 @ 22:42
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 22:04 schreef waht het volgende:
Wat ik me nou afvraag; de hoofdtaak van de Natres is beveiliging. De meeste reservisten doen dit in hun vrije tijd naast een baan of studie wat voor de meeste in het weekend valt. Hoe kan de Natres dan een gedegen beveiliging aanbieden als het gros van het personeel enkel in het weekend beschikbaar is?
De Nationale Reserves, zijn verassing, reserves!
In tijden van nood, nemen zij de taken over van 'normale' militairen zodat zij naar het inzetgebied kunnen, en tevens nemen zij dan de beveiliging op zich van belangrijke gebouwen en objecten (bruggen, kerncentrales etc.)

Dus als er geen staat van oorlog is, volstaat het als ze eenmaal in de zoveel weken bij elkaar komen om te trainen. Want als de Natres actief zou bewaken zouden ze ten eerste geen reserves meer zijn, en daarnaast de militairen die belast zijn met die taken van hun werk beroven!
wahtwoensdag 4 februari 2009 @ 22:44
Hmm... waarom bedacht ik dat zelf niet , bedankt.
Kpl87donderdag 5 februari 2009 @ 13:34
Door dat programma op SBS6 bijvoorbeeld .. met Alberto Stegeman, zijn er nog steeds extra wachtdiensten op sommige kazernes in Nederland .. de beroeps doen het doordeweeks en wij in het weekend
Kpl87donderdag 5 februari 2009 @ 13:35
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 21:03 schreef Hubs het volgende:

[..]

uh voor jou 2e van links voorin dat zaaltje. die lange

maar namen idd geen flauw idee meer wie er precies gesproken heeft die avond
Haha, sorry ik weet het echt niet meer!
Er waren 2 vrouwen ... en ik was die blonde Kpl zeg maar
Sanderrrrdonderdag 5 februari 2009 @ 16:44
Op het formulier "Gewenste aanstelling" staat "Gewenste aanstelling bij de Koninklijke Landmach dit formulier wordt ingevuld en ondertekend op de Banenwinkel door uw voorlichter." Maar dit is bij mij niet gebeurd bij de informatieavond afgelopen dindagavond?

en wat moet ik invullen bij [x] Natres korporaal/soldaat in het vakje functiegroep?

En helemaal onderin staat een vakje "Voorlichtingscode", wat moet ik daarmee doen?
Bouke-pdonderdag 5 februari 2009 @ 16:58
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 22:04 schreef waht het volgende:
Wat ik me nou afvraag; de hoofdtaak van de Natres is beveiliging. De meeste reservisten doen dit in hun vrije tijd naast een baan of studie wat voor de meeste in het weekend valt. Hoe kan de Natres dan een gedegen beveiliging aanbieden als het gros van het personeel enkel in het weekend beschikbaar is?
door de week word het door o.a beroeps miltairen gedaan.
Hubsdonderdag 5 februari 2009 @ 17:59
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 13:35 schreef Kpl87 het volgende:

[..]

Haha, sorry ik weet het echt niet meer!
Er waren 2 vrouwen ... en ik was die blonde Kpl zeg maar
ja dat wist ik wel enne er waren 3 vrouwen

2 voor de babbeltjes en 1 om manlief (of iets dergelijks) moreel te ondersteunen
Kpl87vrijdag 6 februari 2009 @ 11:03
Er waren 2 vrouwen en 2 mannen hoor haha
Ik en een vrouw met een bril (sgt)..
en dan nog een man, (sld) en een man (adjudant) haha
Hubsvrijdag 6 februari 2009 @ 23:43
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 11:03 schreef Kpl87 het volgende:
Er waren 2 vrouwen en 2 mannen hoor haha
Ik en een vrouw met een bril (sgt)..
en dan nog een man, (sld) en een man (adjudant) haha
klopt zelfs ik zag dat nog wel
Maar de derde zat in het zaaltje te luisteren samen met der vent om te kijken of hij wel mocht van haar (haar woorden bij de koffieautomaat )
Matthijs-zaterdag 7 februari 2009 @ 13:59
Ik ga volgende maand (17 maart) in Assen naar een informatie bijeenkomstje. In juni start er een AMO, dat zou voor mij perfect zijn omdat ik dan zomervakantie heb. Ik hoor echter dat het solliicitatietraject ellendig lang duurt? Dat zou het op slag wel een stuk minder aantrekkelijk maken..

Ik ga overigens na de zomervakantie aan de universiteit studeren. Als je tijdens je studie in het kader van een international exchange 4 maanden in het buitenland wil studeren, kan dat dan wel indien je bij de Natres zit?

gr
Mickey_Blue_Eyeszaterdag 7 februari 2009 @ 14:02
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 13:59 schreef Matthijs- het volgende:
Ik ga volgende maand (17 maart) in Assen naar een informatie bijeenkomstje. In juni start er een AMO, dat zou voor mij perfect zijn omdat ik dan zomervakantie heb. Ik hoor echter dat het solliicitatietraject ellendig lang duurt? Dat zou het op slag wel een stuk minder aantrekkelijk maken..

Ik ga overigens na de zomervakantie aan de universiteit studeren. Als je tijdens je studie in het kader van een international exchange 4 maanden in het buitenland wil studeren, kan dat dan wel indien je bij de Natres zit?

gr
Dat laatste weet ik niet, maar ik denk dat je amo in juni wel kan vergeten.....
Als ik uitga van mezelf, voorlichting eind dec, alles diezelfde week opgestuurd, keuring eind feb.
Dus dan ben je al 2 maand verder...
Matthijs-zaterdag 7 februari 2009 @ 14:37
Kutzooi..

Zal ze zo es opbellen of ik die info-bijeenkomst niet kan overslaan. Stel ik me vragen wel aan de telefoon en kunnen ze gauw het formulier opsturen.
Matthijs-zaterdag 7 februari 2009 @ 15:20
Aaargh, die lijn is natuurlijk gesloten op zaterdag.
Scauruszaterdag 7 februari 2009 @ 16:18
Hoe zit het eigenlijk met de AMO's? Vanwege studie en vakantie kan ik eigenlijk alleen in augustus AMO doen. Hoe vaak is er die opleiding?
wahtzaterdag 7 februari 2009 @ 16:40
quote:
Startdata AMO-Opleiding 2009 (Onder voorbehoud) :

AMO1 Start 2 februari week 6/7 Sbat Noord
AMO2 Start 16 maart week 12/13 Sbat Zuid
AMO3 Start 4 mei week 19/20 Sbat Noord
AMO4 Start 15 juni week 25/26 Sbat Zuid
AMO5 Start 10 augustus week 33/34 Sbat Noord
AMO6 Start 21 september week 39/40 Sbat Zuid
AMO7 Start 2 november week 45/46 Sbat Noord
AMO8 Start 7 december week 50/51 Sbat Zuid

http://www.natres.nl/Frame/Werken/index.html
Ik kan ivm opleiding eigenlijk ook alleen Augustus...
Matthijs-zaterdag 7 februari 2009 @ 16:52
Probleem is dat ik in augustus net de Eurekaweek (introductieweek uni van r'dam) heb, dus dat is niet echt een mogelijkheid. Alle andere data ook niet. Enkel die in de zomervakantie (hopende dat ik geen herkansing nodig heb voor een hoog genoeg gemiddelde..).

Redelijk waardeloos eigenlijk.
wahtzaterdag 7 februari 2009 @ 17:04
Redelijk waardeloos idd. Ik kom er net achter dat die in Augustus overlapt met de herkansingen die ik sowieso moet doen... en twee weken college missen is ook niet echt bevorderlijk...
Scauruszaterdag 7 februari 2009 @ 17:27
15 juni zou mij misschien ook wel uitkomen. Hoe zit het met die Zuid en Noord? Maakt dat wat uit?
Mickey_Blue_Eyeszaterdag 7 februari 2009 @ 17:31
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 17:27 schreef Scaurus het volgende:
15 juni zou mij misschien ook wel uitkomen. Hoe zit het met die Zuid en Noord? Maakt dat wat uit?
Zuid houdt in in Oirschot, Noord in Assen
Kpl87zaterdag 7 februari 2009 @ 21:08
In principe wordt je naar woonplaats geplaatst, maar als noord je bijv. beter uitkomt kun je ook daar naar toe. Let wel als je pas volgend jaar aug je AMO wilt doen, je keuring is een jaar geldig!
Kpl87zaterdag 7 februari 2009 @ 21:12
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 15:20 schreef Matthijs- het volgende:
Aaargh, die lijn is natuurlijk gesloten op zaterdag.
Matthijs, soms gaat het ook erg snel allemaal. 1 jongen heeft in Dec voorlichting gehad, maart AMO.
Ligt ook grotendeels aan jezelf.
Scauruszaterdag 7 februari 2009 @ 21:37
Zou ideaal zijn als ik 10 augustus de AMO kan beginnen. Ben dan net een week terug van een trektocht van drie weken in Bulgarije. Loop dan zelfs de commando's eruit
Pumatjezaterdag 7 februari 2009 @ 21:46
nou ja, loop de laatste 250 km met 25 kg bepakking en je weet het he
Mr_Bauszaterdag 7 februari 2009 @ 22:00
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 21:46 schreef Pumatje het volgende:
nou ja, loop de laatste 250 km met 25 kg bepakking en je weet het he
Plus dat je volledig gesloopt bent met een ernstig slaapgebrek. Maar dan komt de commandantenmars.
Rock-shockerzaterdag 7 februari 2009 @ 22:10
Kan ook alleen augustus als ik niets anders in de weg wil hebben, maar anders, fuck it, regel wel wat op mijn studie dan.
Jimmiezaterdag 7 februari 2009 @ 22:56
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 13:59 schreef Matthijs- het volgende:
Ik ga volgende maand (17 maart) in Assen naar een informatie bijeenkomstje. In juni start er een AMO, dat zou voor mij perfect zijn omdat ik dan zomervakantie heb. Ik hoor echter dat het solliicitatietraject ellendig lang duurt? Dat zou het op slag wel een stuk minder aantrekkelijk maken..

Ik ga overigens na de zomervakantie aan de universiteit studeren. Als je tijdens je studie in het kader van een international exchange 4 maanden in het buitenland wil studeren, kan dat dan wel indien je bij de Natres zit?

gr
Ga er maar vanuit dat tussen infodag en start AMO een maand of 6 minimaal zit. Je moet ook nog tussentijds gekeurd worden en ook daar zit weer tijd in. Plus op die infodag krijg je de formulieren die je in moet gaan vullen en denk niet dat ze die zomaar sturen omdat jij 'm wilt skippen

Die 4 maanden kan waarschijnlijk wel zolang je maar genoeg uren maakt om inzetbaar te blijven (120 oid per jaar is het minimum om inzetbaar te blijven).
Pumatjezaterdag 7 februari 2009 @ 23:32
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 22:00 schreef Mr_Baus het volgende:

[..]

Plus dat je volledig gesloopt bent met een ernstig slaapgebrek. Maar dan komt de commandantenmars.
die laatste 50 km van de 250 is de commandanten mars
Scauruszaterdag 7 februari 2009 @ 23:35
Ach, het valt allemaal wel mee bij de KCT. Niets vergeleken bij de SAS en Delta Force. En hoe weet Scaurus dat? Hij heeft het allemaal gelezen!

Nemen ze bij de Natres ook armstoelkrijgers aan?
Rock-shockerzondag 8 februari 2009 @ 01:34
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 23:35 schreef Scaurus het volgende:
Ach, het valt allemaal wel mee bij de KCT. Niets vergeleken bij de SAS en Delta Force. En hoe weet Scaurus dat? Hij heeft het allemaal gelezen!

Nemen ze bij de Natres ook armstoelkrijgers aan?
Pumatjezondag 8 februari 2009 @ 02:18
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 23:35 schreef Scaurus het volgende:
Ach, het valt allemaal wel mee bij de KCT. Niets vergeleken bij de SAS en Delta Force. En hoe weet Scaurus dat? Hij heeft het allemaal gelezen!

Nemen ze bij de Natres ook armstoelkrijgers aan?
Ik ken wat lui van het KCT , zijn nu bezig met hun kader opleiding, met 1 ervan deel ik een kamer
En die doen je wat aan voor zo'n opmerking .


dacht het niet vriend.

[ Bericht 4% gewijzigd door Pumatje op 08-02-2009 02:28:24 ]
WammesWaggelzondag 8 februari 2009 @ 02:49
quote:
Op zondag 8 februari 2009 02:18 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Ik ken wat lui van het KCT , zijn nu bezig met hun kader opleiding, met 1 ervan deel ik een kamer
En die doen je wat aan voor zo'n opmerking .


Dus nog labiel ook? die verhalen over Oostenrijk zijn dus niet van de lucht
Pumatjezondag 8 februari 2009 @ 03:09
wat jij wil joh..
DaMookzondag 8 februari 2009 @ 03:33
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 23:35 schreef Scaurus het volgende:
Ach, het valt allemaal wel mee bij de KCT. Niets vergeleken bij de SAS en Delta Force.
Jij gaat me niet zeggen dat jij dit werkelijk geloofd ? . Jij bent dus zo'n oningelezen ongeïnteresseerd persoon .
Mr_Bauszondag 8 februari 2009 @ 09:52
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 23:32 schreef Pumatje het volgende:

[..]

die laatste 50 km van de 250 is de commandanten mars
27 km
Scauruszondag 8 februari 2009 @ 10:32
quote:
Op zondag 8 februari 2009 01:34 schreef Rock-shocker het volgende:

Je lijkt de enige te zijn die mijn opmerking begrijpt
Rock-shockerzondag 8 februari 2009 @ 10:35
Internetsarcasme werkt niet zo goed, behalve als degene alles als sarcastisch leest, ook als dat niet gepast is

Ik ben zo iemand.
Matthijs-zondag 8 februari 2009 @ 13:14
Lol, was het dan serieus mogelijk om het sarcasme niet door te hebben?

Anyway, bedankt voor de comments. Ik denk dat ik dan maar in december ga. Mis ik maar één weekje college, wat verder ook geen ramp van wereldformaat schijnt te zijn.
wikwakka2zondag 8 februari 2009 @ 13:53
quote:
Op zondag 8 februari 2009 10:32 schreef Scaurus het volgende:

[..]

Je lijkt de enige te zijn die mijn opmerking begrijpt
Sommige mensen voelen zich door zo'n soort opmerking automatisch aangevallen, of ze hebben geen gevoel voor humor.
Matthijs-zondag 8 februari 2009 @ 16:54
Vanaf wanneer gaan de 4 jaren van je contract eigenlijk in, vanaf het moment van tekenen of het einde van de AMO ofzo?
Sanderrrrzondag 8 februari 2009 @ 17:51
quote:
Op zondag 8 februari 2009 16:54 schreef Matthijs- het volgende:
Vanaf wanneer gaan de 4 jaren van je contract eigenlijk in, vanaf het moment van tekenen of het einde van de AMO ofzo?
Wat ik heb begrepen bij de voorlichting vorige week is dat je er niet meer aan vast zit, sinds dit jaar ofzo. Dus als je zou willen kan je elk moment stoppen.


(weet ik niet 100% zeker)
michail8zondag 8 februari 2009 @ 18:02
Wat is eigenlijk het verschil in taken tussen de reservisten van de landmacht en de reservisten van de luchtmacht? Ik heb er naar gezocht, maar beide worden ingezet voor beveiliging en ceremoniële dingen.
Rock-shockerzondag 8 februari 2009 @ 18:20
quote:
Op zondag 8 februari 2009 17:51 schreef Sanderrrr het volgende:

[..]

Wat ik heb begrepen bij de voorlichting vorige week is dat je er niet meer aan vast zit, sinds dit jaar ofzo. Dus als je zou willen kan je elk moment stoppen.


(weet ik niet 100% zeker)
Je moet er wel een goede reden voor hebben. Maar als het door werk of studie echt niet meer kan, kan je ontslag nemen inderdaad.
Mr_Bauszondag 8 februari 2009 @ 18:47
quote:
Op zondag 8 februari 2009 18:02 schreef michail8 het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil in taken tussen de reservisten van de landmacht en de reservisten van de luchtmacht? Ik heb er naar gezocht, maar beide worden ingezet voor beveiliging en ceremoniële dingen.
Bij de landmacht doe je bewaking van landmachtkazernes en ceremoniële dingen bij de landmacht en bij de
luchtmacht doe je bewaking van luchtmachtkazernes en ceremoniële dingen bij de luchtmacht.
Pumatjezondag 8 februari 2009 @ 19:03
Mail even naar mindef??
michail8zondag 8 februari 2009 @ 19:10
Als het takenpakket hetzelfde is, waarom is er dan niet 1 reservisten onderdeel i.p.v. aparte reservisten onderdelen bij de landmacht, luchtmacht en marine?
Scauruszondag 8 februari 2009 @ 19:11
Omdat ze bij de Marine op zee zitten, bij de Luchtmacht in de lucht vliegen en bij de Landmacht over land lopen.
michail8zondag 8 februari 2009 @ 19:14
Matthijs-zondag 8 februari 2009 @ 20:33
Heb me direct ook maar even aangemeld voor een informatie bijeenkomst van de KLu reservisten. De uitgelezen mogelijkheid om het een met het ander te vergelijken.
Pumatjezondag 8 februari 2009 @ 20:51
leuk

goed om te horen dat er steeds meer zich aanmelden.
het is ook leuk werk hoor jongens.
michail8zondag 8 februari 2009 @ 22:01
Maar nou weet ik nog steeds het verschil tussen landmacht en luchtmacht reservisten niet!

Ik ga overigens wel naar beide informatieavonden, maar dat duurt nog zo lang..
Rock-shockerzondag 8 februari 2009 @ 23:33
Volgens mij doet de landmacht reserve iets meer bewaking van vitale objecten als dat door de professionals niet meer gedaan kan worden. En je kan natuurlijk ingezet worden als oefenvijand van andere eenheden, zoals Mariniers en KCT.

Hoewel de meningen van de kwaliteit daarover uiteen lopen.

Voor mij is het KNR misschien een soort van overbrugging. Ben misschien nog van plan om na mijn studie de luitenaantsopleiding te doen op de KMA. Al moet ik daar nog even héél goed over nadenken.
Bjorn-86zondag 8 februari 2009 @ 23:51
Iemand die 23ste voorlichting in Zwolle heeft?
BrianLeidenmaandag 9 februari 2009 @ 17:29
schakel je trouwens weer naar SVKZ (ziektenkosten) of blijf je in dat opzich nog in de burger

scheelde wel een hap toen ik paraat zat.!
Kpl87dinsdag 10 februari 2009 @ 21:31
Je blijft in dat opzicht burger helaas haha.
tripherderdinsdag 10 februari 2009 @ 21:34
natres whaha stelletje fanatiekelingen!
Kpl87dinsdag 10 februari 2009 @ 21:48
Ach ja ...
Bjorn-86vrijdag 13 februari 2009 @ 11:00
Hey even een vraagje: kun je bij de natres ook je rijbewijs halen (rijbewijs B) ?
Niet dat ik daarom bij de natres wil gaan maar het zou wel mooi meegenomen zijn