Haha ooooh moet ik het uitleggen. Grappig was dat je de prehistorie aangaf, met zijn gehandicaptenhulp-vondsten. Als het daar nog maar bij ophielt maar nee. De tweede zin ging over de staat en religie, ook wel bekend als de twee dingen die de mensheid uit de prehistorie heeft geholpen en al zijn vooruitgang heeft gebracht.quote:
Er zijn vondsten gedaan van genezen botbreuken, Van ouderen met zeer slechte gebitten die onmogelijk zelf voor hun eten konden zorgen. Staat en religie zijn niet de redenen die ons uit de prehistory gebracht hebben. Dat was landbouw.quote:Op donderdag 16 november 2006 14:54 schreef Zyggie het volgende:
Haha ooooh moet ik het uitleggen. Grappig was dat je de prehistorie aangaf, met zijn gehandicaptenhulp-vondsten. Als het daar nog maar bij ophielt maar nee. De tweede zin ging over de staat en religie, ook wel bekend als de twee dingen die de mensheid uit de prehistorie heeft geholpen en al zijn vooruitgang heeft gebracht.![]()
![]()
![]()
De neolithische revolutie was belangrijk dat ontken ik niet. Maar daarna waren staten en religies belangrijk. De rest, ja wat moet ik ervan denken, het boeit me vrij weinig dat de mensen toen ook al een hecht gemeenschapsgevoel hadden.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:02 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Er zijn vondsten gedaan van genezen botbreuken, Van ouderen met zeer slechte gebitten die onmogelijk zelf voor hun eten konden zorgen. Staat en religie zijn niet de redenen die ons uit de prehistory gebracht hebben. Dat was landbouw.
Het probleem is dat de nieuwe parasiet staat zijn egoistische mythe er haaks op staat. Bovendien als de mens zo egoistisch is en eenmaal in de staat werk of zijn belangen heeft zal hij ook egoistisch handelen. Wat al direct tot een tegenspraak leidt.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:05 schreef Zyggie het volgende:
De neolithische revolutie was belangrijk dat ontken ik niet. Maar daarna waren staten en religies belangrijk. De rest, ja wat moet ik ervan denken, het boeit me vrij weinig dat de mensen toen ook al een hecht gemeenschapsgevoel hadden.![]()
Dat gemeenschapsgevoel is de basis voor het idee socialisme.
Het gaat om het zelfzuchtige gen. Dat betekent niet dat altruisme niet bestaat. Altruisme kan juist een middel zijn van de zelfzuchtige genen voort te bestaan. Hoe meer overeenkomt in genen hoe meer sociaal gedrag. Je eigen gezin eerst daarna verdere familie etc.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:23 schreef L3IPO het volgende:
Interessant hierbij is het volgende stukje, uit een boek van Richard Dawkins. Hij beschrijft dat de mens vanuit haar genen al egoistisch is ingesteld
http://www.bruisvat.nl/nummer0/genen.htm
Voor welke ideologie of politieke stroming geldt dit niet? Het anarchisme?quote:Op donderdag 16 november 2006 13:55 schreef L3IPO het volgende:
[..]
De titel/stelling is enigzins provocerend bedoeld. Beter is inderdaad:
Dictatoriale eigenschappen zijn inherent aan het socialisme als ideologie.
Wat een ongelovelijk slechte bron.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:23 schreef L3IPO het volgende:
Interessant hierbij is het volgende stukje, uit een boek van Richard Dawkins. Hij beschrijft dat de mens vanuit haar genen al egoistisch is ingesteld
http://www.bruisvat.nl/nummer0/genen.htm
Waarom?quote:Op donderdag 16 november 2006 15:36 schreef Zyggie het volgende:
[..]
Wat een ongelovelijk slechte bron.![]()
Het liberalisme?quote:Op donderdag 16 november 2006 15:32 schreef ThinkTank het volgende:
[..]
Voor welke ideologie of politieke stroming geldt dit niet? Het anarchisme?
Er bestaat een combi van anarchisme en liberalisme het anarcho kapitalisme.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:39 schreef L3IPO het volgende:
Het liberalisme?
A.het gaat niet om de bron, maar over het boek wat de bron beschrijft.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:44 schreef Zyggie het volgende:
[..]
A. Het is niet objectief
B. Het is verouderd, 1999
C. Verwijzingen naar antroposofie
Ik heb het even doorgelezen op wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Anarchokapitalisme). Lijkt me in theorie niet eens een werkend systeem, laat staan dat het uberhaupt in te voeren is.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:45 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Er bestaat een combi van anarchisme en liberalisme het anarcho kapitalisme.
De bron blijft kut.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:48 schreef L3IPO het volgende:
[..]
A.het gaat niet om de bron, maar over het boek wat de bron beschrijft.
B. een boek met een theorie dat ouder is dan 10 jaar is niet per definitie slecht.
C. die verwijzing heeft niets met het boek te maken.
Klopt, maar het ging mij om het boek. De strekking daarvan wordt daar beschreven.quote:
Als je dat denkt en het engels machtig bent dan kun je met Stef debatten waarom het in theorie niet zou werken.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:51 schreef L3IPO het volgende:
Ik heb het even doorgelezen op wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Anarchokapitalisme). Lijkt me in theorie niet eens een werkend systeem, laat staan dat het uberhaupt in te voeren is.
?quote:Op donderdag 16 november 2006 15:56 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Als je dat denkt en het engels machtig bent dan kun je met Stef debaten waarom het in theorie niet zou werken.
Snap ik niet echt, wat is minarchisme?quote:Ik denk dat via internetreferenda en democratie minimaal minarchisme mogelijk is.
Waarom maak je die vergelijking? Ik vind het niet hebben van een leger lang niet zo theoretisch onmogelijk als een Anarchokapitalistische samenleving.quote:Bedenk dat het net zo theoretisch onmogelijk lijkt een land zonder leger te hebben. Toch hebben Costa Rica en Luxemburg geen leger.
Minarchisme is een hele beperkte staat. Bijv alleen een centrale bank, politie en gevangenissen.quote:Op donderdag 16 november 2006 16:07 schreef L3IPO het volgende:
Snap ik niet echt, wat is minarchisme?
Waarom maak je die vergelijking? Ik vind het niet hebben van een leger lang niet zo theoretisch onmogelijk als een Anarchokapitalistische samenleving.
Ik heb hier een bron die duidelijk maakt wat bedoelt wordt met het zelfzuchtige gen en hoe daaruit ook altruisme kan ontstaan.quote:Op donderdag 16 november 2006 15:48 schreef L3IPO het volgende:
A.het gaat niet om de bron, maar over het boek wat de bron beschrijft.
B. een boek met een theorie dat ouder is dan 10 jaar is niet per definitie slecht.
C. die verwijzing heeft niets met het boek te maken.
quote:Op donderdag 16 november 2006 12:01 schreef L3IPO het volgende:
Stelling: Het socialisme is een dictatuur.
[..]
Laten we dichtbij een totalitaire dictatuur kijken, en de definitie hiervan:
Totalitarisme is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen, zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal of economisch opzicht. De heersende ideologie in een totalitaire staat wordt gepropageerd als de enig mogelijke weg naar een betere toekomst.
Volgens mij haal je hier een aantal definities door elkaar. Ten eerste gebruik je definities van wikipedia wat dus geen officiële definities zijn.quote:Op donderdag 16 november 2006 12:51 schreef L3IPO het volgende:
Een dictatuur, of in dit geval voornamelijk een totalitaire dicatuur, is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen, zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal of economisch opzicht.
Nee, maar wikipedia is wel veel uitgebreider dan de van Dale...dus wat is dan beter? IMO is de Van Dale kort door de bocht om hier te gebruiken.quote:Op vrijdag 17 november 2006 10:57 schreef Geartsjuh het volgende:Volgens mij haal je hier een aantal definities door elkaar. Ten eerste gebruik je definities van wikipedia wat dus geen officiële definities zijn.
A. Ik had het dus over een totalitaire dictatuur, dan komt zelfs de verklaring van de Van Dale overeen.quote:Een dictatuur is dus een regering die beheerst wordt door één dictator. Eén persoon. Verder draait het deze persoon om macht en heersschappij. Het communisme is echter wel een systeem waarbij de staat veel invloed heeft. Maar het doel van het communisme is niet dat het land eindigd in een dictatuur. Dat is alleen maar een gevolg van een mislukte poging.
Wat is het verschil? De ultieme socialistische staat moet totalitair van aard zijn.quote:Socialisme streeft naar meer invloed voor de staat, maar niet naar een totalitaire staat.
De van Dale is een officiele bron die zijn informatie op een degelijke manier uitzoekt. Wikipedia is geschreven door iedereen en daardoor kan er veel in staan wat kant nog wal slaat.quote:Op vrijdag 17 november 2006 11:18 schreef L3IPO het volgende:
[..]
Nee, maar wikipedia is wel veel uitgebreider dan de van Dale...dus wat is dan beter? IMO is de Van Dale kort door de bocht om hier te gebruiken.
Dat klopt. Maar een totalitaire dictatuur is nog steeds een dictatuur door één persoon.quote:A. Ik had het dus over een totalitaire dictatuur, dan komt zelfs de verklaring van de Van Dale overeen.
En daar maak je ook de verwarring. Die twee zijn absoluut niet hetzelfde. Het communisme leidt in veel gevallgen naar een dictatuur, niet het socialisme.quote:B. ik heb het over socialisme, niet over communisme.
Dat is het niet. Zoals gezegd is het op dit moment onvermijdelijk dat het communisme eindigt in een dictatuur, dit is niet het geval bij het socialisme.quote:C. dat dictatoriale eigenschappen (en feitelijk een vorm van dictatuur) niet het doel an sich is van het socialisme is mij duidelijk, maar dat neemt niet weg dat het onvermijdelijk is voor het socialisme.
Nee dat is zo bij het communisme, niet bij het socialisme. Zoals gezegd streeft het socialisme naar meer invloed van de staat en minder marktwerking, niet naar een totalitaire staat. Dat is een lijn die je zelf doortrekt.quote:Wat is het verschil? De ultieme socialistische staat moet totalitair van aard zijn.
Van Dale gaat echter uit van hoe een woord gebruikt wordt door de bevolking. Niet wat een woord of begrip daadwerkelijk betekent of betekende.quote:Op vrijdag 17 november 2006 11:37 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
De van Dale is een officiele bron die zijn informatie op een degelijke manier uitzoekt. Wikipedia is geschreven door iedereen en daardoor kan er veel in staan wat kant nog wal slaat.
Een woord ontleent toch zijn betekenis aan de hand van wat mensen er voor betekenis aan toedichten?quote:Op vrijdag 17 november 2006 11:59 schreef Alicey het volgende:
[..]
Van Dale gaat echter uit van hoe een woord gebruikt wordt door de bevolking. Niet wat een woord of begrip daadwerkelijk betekent of betekende.
Alles is een dictatuur als je een minderheid bent en het dus niet voor het zeggen hebt.quote:Op donderdag 16 november 2006 12:01 schreef L3IPO het volgende:
Stelling: Het socialisme is een dictatuur.
Van Dale is geensinds een officiele bron, het is een woordenboek uitgegeven door een particuliere uitgeverij.quote:Op vrijdag 17 november 2006 11:37 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
De van Dale is een officiele bron die zijn informatie op een degelijke manier uitzoekt. Wikipedia is geschreven door iedereen en daardoor kan er veel in staan wat kant nog wal slaat.
Een pracht van een Ideaal? Jij vind het pracht van een ideaal om mensen bezit te ontnemen en het te collectiveren?quote:Op maandag 20 november 2006 10:57 schreef Pizzakoppo het volgende:
Heel amusant stukje alleen het einde vond ik een beetje een anticlimax. Tevens is het doel van dit topic mij een beetje ontgaan maar dat zou ongetwijfeld het aantonen van de duistere kant van het socialisme zijn?
Het socialisme is inderdaad een pracht van een ideaal en het is inderdaad niet te realiseren zolang mensen zoals jij het beschrijft: "Zich blijven overgeven aan hun dierlijke aard." Met andere woorden, men is te primitief om een sociaal verantwoorde maatschappij te hebben.
Ik vind gelijkheid inderdaad een prachtig ideaal, en nee ik ben niet materialistisch ingesteld.quote:Op maandag 20 november 2006 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een pracht van een Ideaal? Jij vind het pracht van een ideaal om mensen bezit te ontnemen en het te collectiveren?
Ik vind opgelegde gelijkheid een horror.quote:Op maandag 20 november 2006 11:01 schreef Pizzakoppo het volgende:
[..]
Ik vind gelijkheid inderdaad een prachtig ideaal, en nee ik ben niet materialistisch ingesteld.
Niet altijd. Veel termen worden verbasterd of verkracht in het dagelijks spraakgebruik. DIt is meer een politiek topic en de kans is daarbij dat politieke kretologie die gebruikt wordt onjuist door Van Dale wordt uitgelegd.quote:Op vrijdag 17 november 2006 12:06 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Een woord ontleent toch zijn betekenis aan de hand van wat mensen er voor betekenis aan toedichten?
Gelijkheid betekend mijn inziens niet enkel het uiterlijke vertoon. De term gelijkheid moet je ook niet zien in de vorm van uiterlijke kenmerken of denkpatronen, maar puur in het kunnen doen en laten. Mijn ideaal is dan ook een land waarin zowel vrouwen, mannen, alloch-en autochtonen kunnen doen en laten wat ze willen en zich kunnen ontplooien in iets waar ze goed in zijn. Niet meer, niet minder.quote:Op maandag 20 november 2006 11:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind opgelegde gelijkheid een horror.
Ik ben niet zoals jij, en wil niet door een overheid daartoe gemaakt worden.
Dat is duidelijk geen socialistisch ideaal.quote:Op maandag 20 november 2006 11:06 schreef Pizzakoppo het volgende:
[..]
Gelijkheid betekend mijn inziens niet enkel het uiterlijke vertoon. De term gelijkheid moet je ook niet zien in de vorm van uiterlijke kenmerken of denkpatronen, maar puur in het kunnen doen en laten. Mijn ideaal is dan ook een land waarin zowel vrouwen, mannen, alloch-en autochtonen kunnen doen en laten wat ze willen en zich kunnen ontplooien in iets waar ze goed in zijn. Niet meer, niet minder.
Onzin tenzij je geestelijke ontwikkeling als rijkdom rekent.quote:Op maandag 20 november 2006 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is duidelijk geen socialistisch ideaal.
Zelfontplooing is absoluut niet okay in socialisme, dat betekend immers dat je rijk kan worden als je slim bent, rijker dan anderen, veel rijker, binnen iedere vorm van socialisme wordt dat bestraft.
Jij wil bepalen voor mij hoe ik me heb te ontwikkelen? Zonet zei je nog dat iedereen dat zelf mocht weten hoe ze zich wilden ontwikkelen zoals ze dat wilden, dat was je ideaal.quote:Op maandag 20 november 2006 11:21 schreef Pizzakoppo het volgende:
[..]
Onzin tenzij je geestelijke ontwikkeling als rijkdom rekent.
Waar zeg ik dat jij je niet mag ontwikkelen?quote:Op maandag 20 november 2006 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij wil bepalen voor mij hoe ik me heb te ontwikkelen? Zonet zei je nog dat iedereen dat zelf mocht weten hoe ze zich wilden ontwikkelen zoals ze dat wilden, dat was je ideaal.
Ik zeg dat elke vorm van Socialisme dat bestraft, en dat past niet met wat jij als ideaalplaatje beschrijft.quote:Op maandag 20 november 2006 11:34 schreef Pizzakoppo het volgende:
[..]
Waar zeg ik dat jij je niet mag ontwikkelen?
Nee helemaal niet, ik vind het socialisme niet iets slechts ofzo. Elke ideologie heeft haar sterke en zwakke punten, zo ook het socialisme. De vraag die ik mijzelf stel met dit topic, in hoeverre is het mogelijke om de ideologie "socialisme" uberhaupt te kunnen starten in een samenleving, als deze in de basis al één grote contradictie is.quote:Op maandag 20 november 2006 10:57 schreef Pizzakoppo het volgende:
Heel amusant stukje alleen het einde vond ik een beetje een anticlimax. Tevens is het doel van dit topic mij een beetje ontgaan maar dat zou ongetwijfeld het aantonen van de duistere kant van het socialisme zijn?
Ik snap niet echt het verband tussen deze twee zaken en mijn OPquote:Qua overheidsbemoeienis vind ik het opmerkelijk dat je op het moment van typen niet linea recta een prachtig voorbeeld voor ogen kreeg van een republikeinse leider die werkelijk alle regels aan zijn laars lapt, Bush natuurlijk die overigens zwaar anti communisme/socialisme is. Overigens is het dichter bij huis eveneens aan de gang, want hier in nederland worden ook onder het mom van anti terrorisme "communistische" wetten aangenomen.
Klopt, inspiratie was een beetje opquote:Leuke OP alleen het einde vond ik een beetje een anticlimax.
Ik ben het niet vaak met Pizzakoppo eens maar ik moet zeggen dat ik in deze zijn visie wel kan begrijpen en het er mee eens ben. Het is hoe dan ook een kwestie van perspectief. En ja in de maatschappij zoals het er nu voor staat zal socialisme niet kunnen werken omdat er teveel weerstand tegen is. De economie is op het moment gewoon te belangrijk geworden. Aangezien je het hebt over 'bestraffen' als je doorleert of jezelf ontwikkeld op een gebied dat je interessant vind. Als er een situatie ontstaat dat iedereen zijn eigen gang kan gaan en zijn eigen interessegebied kan ontwikkelen zonder dat je rekening hoeft te houden met je dagelijkse onderhoud dan is dat in mijn ogen zeker geen straf.quote:Op maandag 20 november 2006 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zeg dat elke vorm van Socialisme dat bestraft, en dat past niet met wat jij als ideaalplaatje beschrijft.
Jij was toch van mening dat dat ooit zal veranderen?quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:27 schreef jogy het volgende:
En ja in de maatschappij zoals het er nu voor staat zal socialisme niet kunnen werken omdat er teveel weerstand tegen is.
Dus jij vind het okay dat mensen die doorleren, hard en slim werken, risico´s nemen en investeren en daarmee ook banen creeeren veel, heel veel belasting betalen om te zorgen dat mensen die nog nooit gewerk hebben en dat ook niet willen alle comfort hebben?quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:27 schreef jogy het volgende:
[..]
Ik ben het niet vaak met Pizzakoppo eens maar ik moet zeggen dat ik in deze zijn visie wel kan begrijpen en het er mee eens ben. Het is hoe dan ook een kwestie van perspectief. En ja in de maatschappij zoals het er nu voor staat zal socialisme niet kunnen werken omdat er teveel weerstand tegen is. De economie is op het moment gewoon te belangrijk geworden. Aangezien je het hebt over 'bestraffen' als je doorleert of jezelf ontwikkeld op een gebied dat je interessant vind. Als er een situatie ontstaat dat iedereen zijn eigen gang kan gaan en zijn eigen interessegebied kan ontwikkelen zonder dat je rekening hoeft te houden met je dagelijkse onderhoud dan is dat in mijn ogen zeker geen straf.
Dat het in de praktijk tot nu toe soms zo uitpakt, wil niet zeggen dat het principe van het socialisme niet goed is.quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus jij vind het okay dat mensen die doorleren, hard en slim werken, risico´s nemen en investeren en daarmee ook banen creeeren veel, heel veel belasting betalen om te zorgen dat mensen die nog nooit gewerk hebben en dat ook niet willen alle comfort hebben?
Jij vind het okay dat mensen die nooit moeite hebben gedaan gezond te leven of wat dan ook maar gedaan hebben voor hun gezondheid (en er nooit voor betaald hebben) dezelfde gezondheidszorg hebben als mensen die dat wel gedaan hebben en behalve voor zichzelf ook voor de eerste groep betaald hebben?
Jij ziet het veels te zwart/wit in mijn ogen. Je kan net zo goed het andersom bekijken: Vind jij het okey dat er enerzijds mensen zijn die voor een lidmaatschap van een commissie tientallen miljoenen euro's krijgen, en ook nog recht hebben op zaken als kinderbijslag en hyptheekrente aftrek, terwijl ze van gekkigheid niet meer weten wat ze ermee moeten doen? En jij vind het okey dat er tegelijkertijd mensen zijn die gewoon niet dezelfde kansen hebben, bijvoorbeeld een alleenstaande moeder, om fatsoenlijk rond te kunnen komen?quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus jij vind het okay dat mensen die doorleren, hard en slim werken, risico´s nemen en investeren en daarmee ook banen creeeren veel, heel veel belasting betalen om te zorgen dat mensen die nog nooit gewerk hebben en dat ook niet willen alle comfort hebben?
Jij vind het okay dat mensen die nooit moeite hebben gedaan gezond te leven of wat dan ook maar gedaan hebben voor hun gezondheid (en er nooit voor betaald hebben) dezelfde gezondheidszorg hebben als mensen die dat wel gedaan hebben en behalve voor zichzelf ook voor de eerste groep betaald hebben?
Gevolg hiervan is dat het zich dus niet loont om hard en slim te werken, risico´s te nemen en investeren en daarmee ook banen creeeren. Daardoor ontstaat een hogere werkeloosheid.
Het zou zomaar kunnen ja. Niet dat ik het nog meemaak denk ik maar als we nou met z'n alle van de rode knopjes afblijven dan hebben we nog wel eventjes om door te leren.quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:36 schreef L3IPO het volgende:
[..]
Jij was toch van mening dat dat ooit zal veranderen?
Ik vind dat de economie een te grote plek heeft binnen de samenleving.quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Dus jij vind het okay dat mensen die doorleren, hard en slim werken, risico´s nemen en investeren en daarmee ook banen creeeren veel, heel veel belasting betalen om te zorgen dat mensen die nog nooit gewerk hebben en dat ook niet willen alle comfort hebben?
Jij vind het okay dat mensen die nooit moeite hebben gedaan gezond te leven of wat dan ook maar gedaan hebben voor hun gezondheid (en er nooit voor betaald hebben) dezelfde gezondheidszorg hebben als mensen die dat wel gedaan hebben en behalve voor zichzelf ook voor de eerste groep betaald hebben?
Gevolg hiervan is dat het zich dus niet loont om hard en slim te werken, risico´s te nemen en investeren en daarmee ook banen creeeren. Daardoor ontstaat een hogere werkeloosheid.
Vind jij de mens in essentie veel veranderd vergeleken met pak-em-beet 10.000 jaar terug?quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:48 schreef jogy het volgende:
[..]
Het zou zomaar kunnen ja. Niet dat ik het nog meemaak denk ik maar als we nou met z'n alle van de rode knopjes afblijven dan hebben we nog wel eventjes om door te leren.
Dat roepen mensen uit de linkerkant van het spectrum vaak, ook oneliners zoals "kapitalisme is de dictatuur van het geld". Ik vraag me altijd af of dit nog echt ergens op gebaseerd is, of dat het mooie woorden van Lenin zijn die iedereen naroept?quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:50 schreef jogy het volgende:
[..]
Ik vind dat de economie een te grote plek heeft binnen de samenleving.
En ik vind ook niet dat je iemands inzet en harde werken op dit moment kan afleiden uit het feit of ie veel geld heeft of niet. Ik ken mensen die keihard werken in de gehandicapten- of bejaardenzorg die nog geen kwart verdienen van wat een of andere slampamperige manager hier verdient.quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:50 schreef jogy het volgende:
[..]
Ik vind dat de economie een te grote plek heeft binnen de samenleving.
Je zou wel kunnen beredeneren dat die manager gewoon bepaalde talenten / capaciteiten bezit die hem aan de betreffende baan/inkomen helpen. Hij krijgt een beloning omdat hij toevallig daarmee geboren is, en het ontwikkeld heeft.quote:Op dinsdag 21 november 2006 11:54 schreef Ripley het volgende:
[..]
En ik vind ook niet dat je iemands inzet en harde werken op dit moment kan afleiden uit het feit of ie veel geld heeft of niet. Ik ken mensen die keihard werken in de gehandicapten- of bejaardenzorg die nog geen kwart verdienen van wat een of andere slampamperige manager hier verdient.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |