Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod, iets wat er bij jou schijnbaar niet in wil..quote:Op maandag 13 november 2006 17:22 schreef Repeat het volgende:
[..]
Kom op zeg, cd-spelers waren duur omdat het gloednieuw en razend modern was, de eerste gsm was ook duur, nu kosten die dingen 30euro.
Bij een spijkerbroek wordt het product gewoon dubbel zo duur, zomaar.
Energieprijs staat daar natuurlijk los van, maar het is niet zo dat de spijkerstof op de aarde bijna op is en dat door de enorme schaarste daarom de broeken 2 keer zo duur zijn geworden...
Voor de euro kochten net zoveel mensen die broek.quote:Op maandag 13 november 2006 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod, iets wat er bij jou schijnbaar niet in wil..
Die spijkerbroek kost zoveel omdat mensen hem kopen voor die prijs. Dat is de idioterie van de mensen die dat doen, niet van de fabrikant. Als jij dat niet wil betalen dan koop je toch gewoon een merkloze broek bij broeken binky achter het station?
Ik weet nog wel dat Air Max meer dan 200 gulden kosten.quote:Op maandag 13 november 2006 12:40 schreef wendytje het volgende:
schoenen F169,- nu ¤119,- (=F262)
Je vergeet het woord "sommige" voor je titel te zetten, nu lijk je de VVD of het CDA wel.quote:Op maandag 13 november 2006 12:29 schreef Netsplitter het volgende:
Voedingsmiddelen en alcoholvrije dranken zijn goedkoper dan vijf jaar geleden. De consument betaalde in oktober van dit jaar minder voor deze producten dan in de laatste maanden van het guldentijdperk.
Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Vooral voor mineraalwater, thee, rijst en soepen wordt volgens het CBS minder betaald. Uit de cijfers blijkt dat deze producten ruim tien procent goedkoper zijn dan vijf jaar geleden. Ook voor melk en melkproducten wordt iets minder betaald.
Aardappelen zijn wel duurder dan in 2001. Dat komt door de slechte aardappeloogst van dit jaar. Ook verse vis is nu duurder dan in het guldentijdperk.
Gulden
Uit onderzoek van bureau GfK Panel Services Benelux onder zesduizend Nederlandse huishoudens bleek in juli van dit jaar dat steeds meer Nederlanders de gulden terug willen als wettig betaalmiddel. Vier jaar na de invoering van de Europese eenheidsmunt ziet iets meer dan de helft van hen graag dat de euro plaatsmaakt voor de gulden.
De belangrijkste kritiek op de euro is dat meer geld wordt uitgegeven, omdat producten nu goedkoper lijken.
Bron: http://www.nu.nl/news/884(...)n_in_guldentijd.html
Zou dat komen omdat de prijzen toen omhoog gingen vanwege de komende invoering of niet?
pff .. levi's waren jaren lang 40-60 guldens en gewoon de betere werkbroeken, tot ze in de mode kwamen, iets van eind 80er/begin 90er jaren als ik het goed herinner, toen werden ze ineens idd dubbel zo duur en kwamen er alle mogelijke modellen bij .. plus dat de kwaliteit van de stof sindsdien bedroevend slecht is geworden, en de afwerking is ook allang niet meer zorgvuldig als toen ..quote:Op maandag 13 november 2006 17:48 schreef Repeat het volgende:
[..]
Voor de euro kochten net zoveel mensen die broek.
Alsof ze zomaar op een dag besloten hebben de prijs te verdubbelen omdat ie zo goed verkoopt.
Afgezien daarvan vind ik de OP ook enigszins suggestief. Daar kan TS weinig aan doen, omdat-ie een directe cut&paste heeft gedaan van nu.nl, maar als je 't oorspronkelijke CBS-stuk erbij pakt dan staan daar wel wat nuances in:quote:Op maandag 13 november 2006 19:35 schreef Colnago het volgende:
[..]
Je vergeet het woord "sommige" voor je titel te zetten, nu lijk je de VVD of het CDA wel.
quote:In oktober 2006 lagen de prijzen van voedingsmiddelen en alcoholvrije dranken nog steeds een fractie lager dan vijf jaar terug. De consument betaalt nog steeds minder voor deze boodschappen dan in de laatste maanden van het guldentijdperk. Vooral mineraalwater, soepen en bouillons, thee en rijst zijn de laatste vijf jaar een stuk goedkoper geworden. Ook betaalt de consument nog steeds minder voor melk en melkproducten. De prijzen van het totale consumptiepakket stegen in deze periode ruim 9 procent.
Jezus wat ben jij een huilebalkquote:Op maandag 13 november 2006 17:48 schreef Repeat het volgende:
[..]
Voor de euro kochten net zoveel mensen die broek.
Alsof ze zomaar op een dag besloten hebben de prijs te verdubbelen omdat ie zo goed verkoopt.
Het is eigenlijk onduidelijk hoe het staat met al die andere producten die je in de supermarkt koopt. Brood, broodbeleg, groente (volgens mij schreeuwend duur geworden), fruit, vlees, frisdrank, bier/wijn, cosmetica, tandpasta, shampoo, afwasmiddel, waspoeder, etc.quote:Voedingsmiddelen en alcoholvrije dranken zijn goedkoper dan vijf jaar geleden. De consument betaalde in oktober van dit jaar minder voor deze producten dan in de laatste maanden van het guldentijdperk.
Vooral voor mineraalwater, thee, rijst en soepen wordt volgens het CBS minder betaald. Uit de cijfers blijkt dat deze producten ruim tien procent goedkoper zijn dan vijf jaar geleden. Ook voor melk en melkproducten wordt iets minder betaald. Aardappelen zijn wel duurder dan in 2001. Dat komt door de slechte aardappeloogst van dit jaar. Ook verse vis is nu duurder dan in het guldentijdperk.
het is nog niet eens zo zeer de interpretatie maar meer wat je meeneemt bij het opstellen van die statistieken ..quote:Op dinsdag 14 november 2006 10:34 schreef gronk het volgende:
Ach, lies, damned lies and statistics. Het ligt er maar aan hoe je die cijfers wilt interpreteren. Als je pro-CDA/VVD bent, zeg je dat 't leven een stuk goedkoper is geworden. (Want! Je hebt! Een Bron!). Als je een andere insteek hebt, dan zeg je dat je niet kunt overleven op mineraalwater en soep.
Feitelijk geven dit soort berichten een beetje de makke aan van prijsindexcijfers: je kunt niet uitgaan van één boodschappenmandje, maar je zou eigenlijk uit moeten gaan van 8 miljoen boodschappenmandjes.
Ik klaag nooit over de euro (kom toch om in het geldquote:Op dinsdag 14 november 2006 08:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jezus wat ben jij een huilebalk
9% over vijf jaar is nog altijd 1,7% per jaar en dat is nou net ongeveer de inflatie. En bijvoorbeeld de broeken die ik meestal koop waren eerst ongeveer Fl. 120,- en zijn nu ¤ 55,- ofwel precies even duur. Ik snap al dat gezeur over de Euro niet helemaal. Alsof díé ervoor verantwoordelijk is dat je vorige week in de hondepoep hebt getrapt.quote:Op maandag 13 november 2006 19:44 schreef gronk het volgende:
[..]
Afgezien daarvan vind ik de OP ook enigszins suggestief. Daar kan TS weinig aan doen, omdat-ie een directe cut&paste heeft gedaan van nu.nl, maar als je 't oorspronkelijke CBS-stuk erbij pakt dan staan daar wel wat nuances in:
[..]
beiden is onwaar.quote:Op maandag 13 november 2006 16:45 schreef Repeat het volgende:
vroegah was een levi's 501 rond de 90 gulden, nu betaal je daar 100 euro voor.
Euro is duur. klaar. inflatie mn bolle reet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |