allure112 | maandag 6 november 2006 @ 13:27 |
Hallo mede-fokkers, Ik ben dol op koken, en wil ook een keertje een cheese-cake maken. Maar het belangrijkste ingedrient, cream cheese, is echt iets typisch Amerikaans en ik weet niet hoe het in Nederland heet of waar ik het kan halen. Help me? please? | |
Lienekien | maandag 6 november 2006 @ 13:41 |
Kun je daar niet mon chou of philadephia voor gebruiken? | |
Sjeen | maandag 6 november 2006 @ 13:43 |
quote: ![]() | |
Rieleks | maandag 6 november 2006 @ 13:59 |
Je kent het toch, bagels with cream-cheese. Typisch amerikaans en erg lekker. Gewoon een soort smeerkaas, ik gebruik daarvoor altijd Goudkuipje. | |
Sjeen | maandag 6 november 2006 @ 14:02 |
Cream cheese en Smeerkaas (Goudkuipje) zijn toch echt twee heel verschillende dingen... | |
Sitethief | maandag 6 november 2006 @ 14:03 |
Mascarpone geen optie? | |
Lienekien | maandag 6 november 2006 @ 14:03 |
Ja, cream cheese is volgens mij een heel jonge kaas. Smeerkaas is smeltkaas. | |
Sitethief | maandag 6 november 2006 @ 14:06 |
http://en.wikipedia.org/wiki/Mascarpone | |
-roys- | maandag 6 november 2006 @ 14:07 |
kwark en marcarpone zijn twee bekende jonge kazen | |
Mylene | maandag 6 november 2006 @ 14:09 |
![]() Homestyle Topping Cream cheese (Certified OU kosher D) ¤4.50 Homestyle Topping Roomkaas. Tenminstens houdbaar tot 06-03-2007. klik hier | |
J.A.N.A. | maandag 6 november 2006 @ 14:10 |
Dat is toch gewoon kwark? | |
Lienekien | maandag 6 november 2006 @ 14:11 |
quote:Het woord 'topping' doet mij een beetje twijfelen of je het wel in een taart verwerkt. | |
the_jasper | maandag 6 november 2006 @ 14:43 |
tis kwark of niet? gewoon kwarktaart toch? | |
Drostie | maandag 6 november 2006 @ 14:45 |
Ik heb de cream cheese (precies dezelfde als die ik in NY at) vorige week gewoon bij de Albert Heijn gekocht! Het stond bij de kazen, Philadelphia, Goudkuipje e.d. en heette ook letterlijk Cream Cheese/Roomkaas. | |
Sjeen | maandag 6 november 2006 @ 14:46 |
quote:Het is iets anders dan de kwarktaart die je met de pakken van Dr. Oetker maakt. Cheesecake is wat zwaarder (romiger)... | |
Sitethief | maandag 6 november 2006 @ 14:48 |
Cheese cake, net zoals het Duitse Käse Torte heeft volgens mij room/kwark achtige ingrediënten dan echte kaas. | |
Lienekien | maandag 6 november 2006 @ 14:49 |
quote:Hele jonge kaas is ook echte kaas. ![]() | |
VinoTinto | maandag 6 november 2006 @ 16:59 |
quote:Cheesecake=kwarktaart... dus kwark ![]() quote:Lol ja lekker een bagel met smeerkaas ![]() | |
Sjeen | maandag 6 november 2006 @ 17:08 |
quote:Wat ben jij een betweter zeg ![]() Cheesecake is geen kwarktaart, maar roomkaastaart... Roomkaas en kwark zijn echt niet hetzelfde ![]() En als iemand smeerkaas lekker vind op zijn bagel, dan is dat zijn smaak. Dat maakt 'm nog niet ![]() | |
VinoTinto | maandag 6 november 2006 @ 17:30 |
quote:Jij loopt hier anders ook de betweter uit te hangen: dus kijk naar jezelf ![]() quote: | |
Sjeen | maandag 6 november 2006 @ 18:50 |
quote:Met het verschil dat ik gelijk heb en jij niet ![]() | |
Isabeau | maandag 6 november 2006 @ 19:09 |
Hey, als er iemand een betweter is hier dan ben ik het, dus jullie mogen ermee stoppen *poging doet streng te kijken* En cheesecake is geen kwarttaart, althans niet die ik in de VS heb gegeten. | |
Isabeau | maandag 6 november 2006 @ 19:12 |
quote:Allebei gelijk dus ![]() | |
Sjeen | maandag 6 november 2006 @ 19:14 |
quote: ![]() ![]() | |
Lienekien | maandag 6 november 2006 @ 19:16 |
quote:Die tekst heb je zelf geschreven. Ik zie je er zo voor aan. ![]() | |
Isabeau | maandag 6 november 2006 @ 19:19 |
quote:Ik weet niet eens wat twarog is ![]() ![]() | |
n0a | maandag 6 november 2006 @ 20:37 |
Ik maak de Ainsley Harriot gebakken Cheesecake. Ik kan alleen het recept niet zo gauw vinden. Edit: toch nog gevonden: de bodem: 150 gr koekjes (ik gebruik bastonje) 50 gram boter Vulling: 500gr mascarpone 200ml creme fraiche 2 eidooiers 100gr suiker 2el maizena Koekjes fijnmaken en vermengen met gesmolten boter. In de bakvorm doen. Dan de rest samen mengen en op de bodem gieten. 40 min op 190 graden bakken. Laten afkoelen met de oven deur open. Daarna liefst een nacht laten koelen in de koelkast. [ Bericht 55% gewijzigd door n0a op 06-11-2006 20:44:05 ] | |
Thorical | maandag 6 november 2006 @ 21:49 |
quote:Twarog is een russische variant op kwark, iets korreliger. Het lijkt wel wat op hutenkase. Je krijgt het als je verse melk bij de kachel zet. Niet onze fabrieksmelk want die is bewerkt. | |
Weird- | maandag 6 november 2006 @ 23:10 |
quote:Lijkt me heerlijk ![]() | |
allure112 | dinsdag 7 november 2006 @ 00:56 |
N0a ik zal jouw receptje zeker proberen! tnx. Maar ik heb nu dus eigenlijk geen antwoord, oftewel het kan kwark zijn en roomkaas zijn, ik heb gewoon een sterk vermoeden dat cream cheese echt een belangrijke succesfactor is, en ik weet niet of ik een hele cheesecake wil maken om het dan te zien mislukken. argh | |
PDOA | dinsdag 7 november 2006 @ 01:00 |
![]() ![]() | |
n0a | dinsdag 7 november 2006 @ 11:45 |
Weird: zeker ontzettend machtig. Daarom maar een klein puntje. Kersen vulling is er ook erg lekker op. Trouwens was ik nog even vergeten. Ik doe ook bakpapier in de springvorm, helpt om de cheesecake eruit te halen en eventueel bij lekken. Er wil nog wel eens wat boter uit de vorm lekken. | |
Thorical | dinsdag 7 november 2006 @ 19:37 |
quote:Ben je nou een kokert of niet. Je hebt al zoveel beproefde recepten voorbij zien komen dat echt alles moet lukken. Doe het gewoon en laat hier je resultaat horen. | |
kabouter.muts | woensdag 8 november 2006 @ 09:07 |
Als ik jou was zou ik gewoon roomkaas bij de supermarkt of aldi kopen. De goedkoopste is lekker en prima voor een taart. Anders mascarpone ofzo. Geen kwark. veel te zuur. | |
allure112 | woensdag 8 november 2006 @ 13:34 |
quote:ok ok ik ga het gewoon met mascarpone maken | |
Matness | woensdag 8 november 2006 @ 15:32 |
ik heb het toen ik het voor t eerst deed met monchou gedaan, was prima gelukt. bovenstaande zin zou heel erg vreemd zijn als hij niet in dit topic had gestaan ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 8 november 2006 @ 15:46 |
Ze hebben toch bij de aldi die plastic bakjes met 200 gram roomkaas voor weinig? Of is dat alweer uit het assortiement? | |
Sjeen | woensdag 8 november 2006 @ 15:55 |
quote:Die zijn er nog, Lidl heeft ze ook dacht ik... Prima alternatief voor St. Moret ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 8 november 2006 @ 16:46 |
quote:vooral omdat het écht goedkoop is. | |
allure112 | donderdag 9 november 2006 @ 19:38 |
Ik heb alle ingedrienten in huis gehaald, ik ga het vanavond nog proberen en morgen na werk proeven exciteeddd, ik vind het altijd spannend als ik iets nieuws probeer | |
seeya_40 | donderdag 9 november 2006 @ 21:04 |
Beetje laat, maar toch. Hebben ze geen Bagels&Beans bij je in de buurt? Daar verkopen ze (in Den Bosch tenminste) ook bakjes creamcheese. Het is alleen, voor mij altans, wel erg duur. http://www.bagelsbeans.nl/ Volgens mij is het het best te vervangen door mascarpone. De Amerikaanse chreamcheese is nl heel wat anders dan kwark of roomkaas. Bestel maar eens een bagel met creamcheese, dan proeft iedereen het verschil wel... | |
greatgonzo | donderdag 9 november 2006 @ 21:07 |
AH verkoopt wel huttenkase van danone, misschien een alternatief? | |
seeya_40 | donderdag 9 november 2006 @ 21:13 |
quote:Dat zou ik helemaal niet proberen. Creamcheese is, zoals de naam al zegt, romig. Terwijl Huttenkase juist heel weinig vet bevat. Denk wel dat je iets heel lekkers met Huttenkase zou kunnen maken... Die van de Lidl is trouwens even lekker, maar goedkoper. | |
seeya_40 | donderdag 9 november 2006 @ 21:18 |
Alhoewel ik wel dit recept vond op de site van Bagels&Beans: Bagels & Beans Cheesecake sap van ½ verse citroen 2 ½ zakje vanillesuiker 1 eetlepel bakpoeder 90 gram custard 300 gram witte basterdsuiker 1 kilo magere kwark 200 gram boter 1 ei 4 eidooiers 1 pak bastognekoeken Vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediënten geleidelijk doorheen. Bak het geheel op 170 graden C gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden. Eet smakelijk! | |
greatgonzo | vrijdag 10 november 2006 @ 20:28 |
wtf, kwark in de oven? | |
allure112 | zondag 12 november 2006 @ 22:56 |
quote:ahhh mijn cheesecake is helemaal in elkaar gezakt, wat doe ik fouttt ![]() Ik verwachtte zoiets ![]() maar wat ik gemaakt had was maar 1/6 van wat dit is | |
-Marjo- | zondag 12 november 2006 @ 23:00 |
quote:En deze is onwijs lekker! ![]() ![]() Al meerdere keren gebakken... | |
allure112 | zondag 12 november 2006 @ 23:02 |
Dat ziet er aardig uit, ik ga het morgen misschien proberen, ik hoop dat ik deze keer wel een 'hoge' cheesecake krijg | |
-Marjo- | zondag 12 november 2006 @ 23:06 |
quote:Nope, de taart blijft een beetje vochtig. Wordt geen hoge taart dus, na het afkoelen zakt ie een beetje in... | |
allure112 | zondag 12 november 2006 @ 23:20 |
Is de taart nadat hij is afgekoeld ongeveer net zo hoog als de foto die je hebt gepost? | |
-Marjo- | maandag 13 november 2006 @ 08:01 |
quote:Yep ![]() | |
n0a | maandag 13 november 2006 @ 09:52 |
quote:Helemaal niks fout. Door het bakken rijst de kaas een beetje maar na het afkoelen zakt het weer wat in. Er zit namelijk nauwelijks iets om de kaas als het ware de hoogte in te houden. Als mijn recept zo hoog zou worden dan zou het echt VEEEL te machtig zijn. | |
Casparovvv | maandag 13 november 2006 @ 09:58 |
quote:huttenkase is kaas die nog niet af is. Beetje zurig, kwarkachtig. Zeker niet lekker door de cheesecake lijkt me. | |
sieske | maandag 13 november 2006 @ 17:44 |
quote: ![]() cream cheese letterlijk vertaald is gewoon roomkaas, elke winkel heeft dat in 1 of verschillende merken. Ik pak altijd de goedkoopste, werkt hetzelfde als dure Monchou ofzo. Gewoon vertalen is toch niet zo moeilijk? | |
seeya_40 | maandag 13 november 2006 @ 21:29 |
Hmmm... Door jullie krijg ik nu helemaal zin om te gaan bakken. |