abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_43289286
Hallo mede-fokkers,

Ik ben dol op koken, en wil ook een keertje een cheese-cake maken.
Maar het belangrijkste ingedrient, cream cheese, is echt iets typisch Amerikaans en ik weet niet hoe het in Nederland heet of waar ik het kan halen.

Help me?

please?
  maandag 6 november 2006 @ 13:41:46 #2
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_43289674
Kun je daar niet mon chou of philadephia voor gebruiken?
The love you take is equal to the love you make.
  Licht Ontvlambaar maandag 6 november 2006 @ 13:43:21 #3
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43289716
quote:
Op maandag 6 november 2006 13:41 schreef Lienekien het volgende:
Kun je daar niet mon chou of philadephia voor gebruiken?
Je hebt er voor cheesecake alleen zo godsgruwelijk veel voor nodig, dat de lol er snel vanaf is...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_43290102
Je kent het toch, bagels with cream-cheese. Typisch amerikaans en erg lekker. Gewoon een soort smeerkaas, ik gebruik daarvoor altijd Goudkuipje.
So I've heard.
  Licht Ontvlambaar maandag 6 november 2006 @ 14:02:38 #5
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43290169
Cream cheese en Smeerkaas (Goudkuipje) zijn toch echt twee heel verschillende dingen...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 6 november 2006 @ 14:03:13 #6
25889 Sitethief
Fulltime Flapdrol
pi_43290186
Mascarpone geen optie?
Stroek: Sitethief, die is heel groot en sterk :Y.
Faat: *zucht* zoals gewoonlijk hoor Sitethief weer in de bocht >:)
  maandag 6 november 2006 @ 14:03:36 #7
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_43290197
Ja, cream cheese is volgens mij een heel jonge kaas. Smeerkaas is smeltkaas.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 6 november 2006 @ 14:06:24 #8
25889 Sitethief
Fulltime Flapdrol
pi_43290263
Stroek: Sitethief, die is heel groot en sterk :Y.
Faat: *zucht* zoals gewoonlijk hoor Sitethief weer in de bocht >:)
pi_43290285
kwark en marcarpone zijn twee bekende jonge kazen
pi_43290370


Homestyle Topping Cream cheese (Certified OU kosher D)

¤4.50

Homestyle Topping Roomkaas. Tenminstens houdbaar tot 06-03-2007.

klik hier
  maandag 6 november 2006 @ 14:10:18 #11
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_43290379
Dat is toch gewoon kwark?
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
  maandag 6 november 2006 @ 14:11:30 #12
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_43290400
quote:
Op maandag 6 november 2006 14:09 schreef schatje het volgende:
[afbeelding]

Homestyle Topping Cream cheese (Certified OU kosher D)

¤4.50

Homestyle Topping Roomkaas. Tenminstens houdbaar tot 06-03-2007.

klik hier
Het woord 'topping' doet mij een beetje twijfelen of je het wel in een taart verwerkt.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 6 november 2006 @ 14:43:22 #13
120967 the_jasper
Karnemelk, shaken not stirred
pi_43291261
tis kwark of niet?
gewoon kwarktaart toch?
Wat zegt hij nou.... Dat kan toch niet?
pi_43291317
Ik heb de cream cheese (precies dezelfde als die ik in NY at) vorige week gewoon bij de Albert Heijn gekocht! Het stond bij de kazen, Philadelphia, Goudkuipje e.d. en heette ook letterlijk Cream Cheese/Roomkaas.
  Licht Ontvlambaar maandag 6 november 2006 @ 14:46:57 #15
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43291358
quote:
Op maandag 6 november 2006 14:43 schreef the_jasper het volgende:
tis kwark of niet?
gewoon kwarktaart toch?
Het is iets anders dan de kwarktaart die je met de pakken van Dr. Oetker maakt. Cheesecake is wat zwaarder (romiger)...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 6 november 2006 @ 14:48:23 #16
25889 Sitethief
Fulltime Flapdrol
pi_43291401
Cheese cake, net zoals het Duitse Käse Torte heeft volgens mij room/kwark achtige ingrediėnten dan echte kaas.
Stroek: Sitethief, die is heel groot en sterk :Y.
Faat: *zucht* zoals gewoonlijk hoor Sitethief weer in de bocht >:)
  maandag 6 november 2006 @ 14:49:53 #17
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_43291442
quote:
Op maandag 6 november 2006 14:48 schreef Sitethief het volgende:
Cheese cake, net zoals het Duitse Käse Torte heeft volgens mij room/kwark achtige ingrediėnten dan echte kaas.
Hele jonge kaas is ook echte kaas.
The love you take is equal to the love you make.
pi_43295220
quote:
Op maandag 6 november 2006 13:27 schreef allure112 het volgende:
Hallo mede-fokkers,

Ik ben dol op koken, en wil ook een keertje een cheese-cake maken.
Maar het belangrijkste ingedrient, cream cheese, is echt iets typisch Amerikaans en ik weet niet hoe het in Nederland heet of waar ik het kan halen.

Help me?

please?
Cheesecake=kwarktaart... dus kwark bij iedere supermarkt.
quote:
Op maandag 6 november 2006 13:59 schreef Rieleks het volgende:
Je kent het toch, bagels with cream-cheese. Typisch amerikaans en erg lekker. Gewoon een soort smeerkaas, ik gebruik daarvoor altijd Goudkuipje.
Lol ja lekker een bagel met smeerkaas
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  Licht Ontvlambaar maandag 6 november 2006 @ 17:08:50 #19
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43295498
quote:
Op maandag 6 november 2006 16:59 schreef VinoTinto het volgende:

[..]

Cheesecake=kwarktaart... dus kwark bij iedere supermarkt.
[..]

Lol ja lekker een bagel met smeerkaas
Wat ben jij een betweter zeg

Cheesecake is geen kwarktaart, maar roomkaastaart... Roomkaas en kwark zijn echt niet hetzelfde

En als iemand smeerkaas lekker vind op zijn bagel, dan is dat zijn smaak. Dat maakt 'm nog niet
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_43296269
quote:
Op maandag 6 november 2006 17:08 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Wat ben jij een betweter zeg

Cheesecake is geen kwarktaart, maar roomkaastaart... Roomkaas en kwark zijn echt niet hetzelfde

En als iemand smeerkaas lekker vind op zijn bagel, dan is dat zijn smaak. Dat maakt 'm nog niet
Jij loopt hier anders ook de betweter uit te hangen: dus kijk naar jezelf
quote:
Op maandag 6 november 2006 14:02 schreef Sjeen het volgende:
Cream cheese en Smeerkaas (Goudkuipje) zijn toch echt twee heel verschillende dingen...
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  Licht Ontvlambaar maandag 6 november 2006 @ 18:50:56 #21
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43298861
quote:
Op maandag 6 november 2006 17:30 schreef VinoTinto het volgende:

[..]

Jij loopt hier anders ook de betweter uit te hangen: dus kijk naar jezelf
[..]
Met het verschil dat ik gelijk heb en jij niet
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_43299715
Hey, als er iemand een betweter is hier dan ben ik het, dus jullie mogen ermee stoppen *poging doet streng te kijken*

En cheesecake is geen kwarttaart, althans niet die ik in de VS heb gegeten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_43299839
quote:
Cheesecakes can be made of ricotta cheese, havarti, quark, twaróg, or, more usually, cream cheese. Other ingredients such as sugar, eggs, cream and fruit are often mixed in as well. Flavorings such as vanilla or chocolate may be added, and a fruit topping, like strawberries, is frequently added. Typically, the cheese filling or topping covers a crust, which may be pastry, cookie, digestive biscuit or graham cracker-crumb. Sometimes the base is a layer of cake.
Allebei gelijk dus
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Licht Ontvlambaar maandag 6 november 2006 @ 19:14:07 #24
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43299915
quote:
Op maandag 6 november 2006 19:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Allebei gelijk dus
*stampvoet en uit topic wegrent
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 6 november 2006 @ 19:16:56 #25
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_43300026
quote:
Op maandag 6 november 2006 19:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Allebei gelijk dus
Die tekst heb je zelf geschreven. Ik zie je er zo voor aan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_43300123
quote:
Op maandag 6 november 2006 19:16 schreef Lienekien het volgende:

Die tekst heb je zelf geschreven. Ik zie je er zo voor aan.
Ik weet niet eens wat twarog is (maar dat kan ook een zelfverzonnen woord zijn natuurlijk )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_43303338
Ik maak de Ainsley Harriot gebakken Cheesecake.
Ik kan alleen het recept niet zo gauw vinden.

Edit: toch nog gevonden:

de bodem:
150 gr koekjes (ik gebruik bastonje)
50 gram boter

Vulling:
500gr mascarpone
200ml creme fraiche
2 eidooiers
100gr suiker
2el maizena

Koekjes fijnmaken en vermengen met gesmolten boter. In de bakvorm doen. Dan de rest samen mengen en op de bodem gieten. 40 min op 190 graden bakken. Laten afkoelen met de oven deur open. Daarna liefst een nacht laten koelen in de koelkast.

[ Bericht 55% gewijzigd door n0a op 06-11-2006 20:44:05 ]
  maandag 6 november 2006 @ 21:49:19 #28
97745 Thorical
finding a way
pi_43306794
quote:
Op maandag 6 november 2006 19:19 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik weet niet eens wat twarog is (maar dat kan ook een zelf verzonnen woord zijn natuurlijk )
Twarog is een russische variant op kwark, iets korreliger. Het lijkt wel wat op hutenkase.
Je krijgt het als je verse melk bij de kachel zet. Niet onze fabrieksmelk want die is bewerkt.
pi_43310713
quote:
Op maandag 6 november 2006 20:37 schreef n0a het volgende:
Ik maak de Ainsley Harriot gebakken Cheesecake.
Ik kan alleen het recept niet zo gauw vinden.

Edit: toch nog gevonden:

de bodem:
150 gr koekjes (ik gebruik bastonje)
50 gram boter

Vulling:
500gr mascarpone
200ml creme fraiche
2 eidooiers
100gr suiker
2el maizena

Koekjes fijnmaken en vermengen met gesmolten boter. In de bakvorm doen. Dan de rest samen mengen en op de bodem gieten. 40 min op 190 graden bakken. Laten afkoelen met de oven deur open. Daarna liefst een nacht laten koelen in de koelkast.
Lijkt me heerlijk , maar ontzettend machtig
pi_43314116
N0a ik zal jouw receptje zeker proberen! tnx.

Maar ik heb nu dus eigenlijk geen antwoord, oftewel het kan kwark zijn en roomkaas zijn, ik heb gewoon een sterk vermoeden dat cream cheese echt een belangrijke succesfactor is, en ik weet niet of ik een hele cheesecake wil maken om het dan te zien mislukken.

argh
pi_43314164


pi_43320050
Weird: zeker ontzettend machtig. Daarom maar een klein puntje. Kersen vulling is er ook erg lekker op.

Trouwens was ik nog even vergeten. Ik doe ook bakpapier in de springvorm, helpt om de cheesecake eruit te halen en eventueel bij lekken. Er wil nog wel eens wat boter uit de vorm lekken.
  dinsdag 7 november 2006 @ 19:37:30 #33
97745 Thorical
finding a way
pi_43334498
quote:
Op dinsdag 7 november 2006 00:56 schreef allure112 het volgende:
N0a ik zal jouw receptje zeker proberen! tnx.

Maar ik heb nu dus eigenlijk geen antwoord, oftewel het kan kwark zijn en roomkaas zijn, ik heb gewoon een sterk vermoeden dat cream cheese echt een belangrijke succesfactor is, en ik weet niet of ik een hele cheesecake wil maken om het dan te zien mislukken.

argh
Ben je nou een kokert of niet.
Je hebt al zoveel beproefde recepten voorbij zien komen dat echt alles moet lukken.
Doe het gewoon en laat hier je resultaat horen.
pi_43350134
Als ik jou was zou ik gewoon roomkaas bij de supermarkt of aldi kopen.
De goedkoopste is lekker en prima voor een taart.
Anders mascarpone ofzo.
Geen kwark. veel te zuur.
pi_43356743
quote:
Op dinsdag 7 november 2006 19:37 schreef Thorical het volgende:

[..]
Doe het gewoon en laat hier je resultaat horen.
ok ok

ik ga het gewoon met mascarpone maken
  woensdag 8 november 2006 @ 15:32:53 #36
97348 Matness
Matt about you
pi_43360586
ik heb het toen ik het voor t eerst deed met monchou gedaan, was prima gelukt.

bovenstaande zin zou heel erg vreemd zijn als hij niet in dit topic had gestaan
  woensdag 8 november 2006 @ 15:46:37 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43361055
Ze hebben toch bij de aldi die plastic bakjes met 200 gram roomkaas voor weinig? Of is dat alweer uit het assortiement?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar woensdag 8 november 2006 @ 15:55:21 #38
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43361391
quote:
Op woensdag 8 november 2006 15:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Ze hebben toch bij de aldi die plastic bakjes met 200 gram roomkaas voor weinig? Of is dat alweer uit het assortiement?
Die zijn er nog, Lidl heeft ze ook dacht ik... Prima alternatief voor St. Moret
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  woensdag 8 november 2006 @ 16:46:33 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43363177
quote:
Op woensdag 8 november 2006 15:55 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Die zijn er nog, Lidl heeft ze ook dacht ik... Prima alternatief voor St. Moret
vooral omdat het écht goedkoop is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43405809
Ik heb alle ingedrienten in huis gehaald, ik ga het vanavond nog proberen en morgen na werk proeven

exciteeddd, ik vind het altijd spannend als ik iets nieuws probeer
pi_43409271
Beetje laat, maar toch. Hebben ze geen Bagels&Beans bij je in de buurt? Daar verkopen ze (in Den Bosch tenminste) ook bakjes creamcheese. Het is alleen, voor mij altans, wel erg duur. http://www.bagelsbeans.nl/

Volgens mij is het het best te vervangen door mascarpone. De Amerikaanse chreamcheese is nl heel wat anders dan kwark of roomkaas. Bestel maar eens een bagel met creamcheese, dan proeft iedereen het verschil wel...
  donderdag 9 november 2006 @ 21:07:58 #42
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_43409412
AH verkoopt wel huttenkase van danone, misschien een alternatief?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_43409612
quote:
Op donderdag 9 november 2006 21:07 schreef greatgonzo het volgende:
AH verkoopt wel huttenkase van danone, misschien een alternatief?
Dat zou ik helemaal niet proberen. Creamcheese is, zoals de naam al zegt, romig. Terwijl Huttenkase juist heel weinig vet bevat.

Denk wel dat je iets heel lekkers met Huttenkase zou kunnen maken... Die van de Lidl is trouwens even lekker, maar goedkoper.
pi_43409794
Alhoewel ik wel dit recept vond op de site van Bagels&Beans:

Bagels & Beans Cheesecake
sap van ½ verse citroen
2 ½ zakje vanillesuiker
1 eetlepel bakpoeder
90 gram custard
300 gram witte basterdsuiker
1 kilo magere kwark
200 gram boter
1 ei
4 eidooiers
1 pak bastognekoeken
Vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediėnten geleidelijk doorheen.

Bak het geheel op 170 graden C gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven

Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden.

Eet smakelijk!
  vrijdag 10 november 2006 @ 20:28:09 #45
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_43437290
wtf, kwark in de oven?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_43492775
quote:
Op dinsdag 7 november 2006 11:45 schreef n0a het volgende:
Trouwens was ik nog even vergeten. Ik doe ook bakpapier in de springvorm, helpt om de cheesecake eruit te halen en eventueel bij lekken. Er wil nog wel eens wat boter uit de vorm lekken.
ahhh mijn cheesecake is helemaal in elkaar gezakt, wat doe ik fouttt


Ik verwachtte zoiets


maar wat ik gemaakt had was maar 1/6 van wat dit is
pi_43492915
quote:
Op donderdag 9 november 2006 21:18 schreef seeya_40 het volgende:
Alhoewel ik wel dit recept vond op de site van Bagels&Beans:

Bagels & Beans Cheesecake
sap van ½ verse citroen
2 ½ zakje vanillesuiker
1 eetlepel bakpoeder
90 gram custard
300 gram witte basterdsuiker
1 kilo magere kwark
200 gram boter
1 ei
4 eidooiers
1 pak bastognekoeken
Vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediėnten geleidelijk doorheen.

Bak het geheel op 170 graden C gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven

Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden.

Eet smakelijk!
En deze is onwijs lekker!



Al meerdere keren gebakken...
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_43492999
Dat ziet er aardig uit, ik ga het morgen misschien proberen, ik hoop dat ik deze keer wel een 'hoge' cheesecake krijg
pi_43493115
quote:
Op zondag 12 november 2006 23:02 schreef allure112 het volgende:
Dat ziet er aardig uit, ik ga het morgen misschien proberen, ik hoop dat ik deze keer wel een 'hoge' cheesecake krijg
Nope, de taart blijft een beetje vochtig. Wordt geen hoge taart dus, na het afkoelen zakt ie een beetje in...
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_43493653
Is de taart nadat hij is afgekoeld ongeveer net zo hoog als de foto die je hebt gepost?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')