FOK!forum / Seksualiteit / [TVT] Alles over soa's.
NanKingzondag 5 november 2006 @ 22:03
Relgelmatig duiken er topics op zoals "Help ik heb een soa" of "Hoe gaat een soa test in z'n werk".
Om wat duidelijkheid te scheppen kun je er hier alles over vinden en je vragen stellen.

Wat is een SOA: SOA staat voor Seksueel Overdraagbare Aandoening, ofwel geslachtsziekten. Iedereen die onveilig vrijt, kan een SOA oplopen. Het kan weken, maanden en soms jaren duren voordat er verschijnselen optreden, maar in de tussentijd tast de ziekte je lichaam wel aan en geef je het eventueel weer door aan anderen. Sommige SOA's zijn alleen maar vervelend. Er zijn er echter ook een paar met ernstige gevolgen als ze niet bijtijds behandeld worden.

Wat zijn de meest voorkomende SOA's?
1. chlamydia (60.000)
2. Genitale wratten (25.000)
3. Herpes genitalis (12.000)
4. Gonorroe (6.000)
5. Hepatitis B (2.000)
6. Syfilis (750)
7. Hiv-infectie (700)
Overige soa's waar geen exacte cijfers van zijn;
- Bacteriële vaginose
- Candida-infectie
- Schurft
- Schaamluis
- Trichomonas


Waar kan ik een test laten doen?
Kaartje met SOA centra in NL KLIK

Hoe gaat een soa test?
quote:
Bij een soa-test kun je op verschillende manieren worden onderzocht. Hieronder worden de drie belangrijkste onderdelen uitgelicht: bloed-, lichamelijk- en urine-onderzoek. Hoe je wordt onderzocht is afhankelijk van de eventuele klachten en de manier waarop je hebt gevreeën. Om je goed te kunnen onderzoeken, heeft de arts voorafgaand aan het onderzoek een gesprek met je.

Bloedonderzoek
Er wordt bloed afgenomen. Tijdens een routine onderzoek bij een soa-polikliniek wordt het bloed standaard onderzocht op aanwezigheid van syfilis en soms op hepatitis B. De hiv-test kan met hetzelfde bloed worden gedaan. Je moet daarvoor vooraf (schriftelijk) toestemming geven.

Lichamelijk onderzoek: uitstrijkjes
Een uitstrijkje wordt gemaakt uit de penis, de vagina, de anus (bij anale seks) of de keel (bij orale seks). Bij vrouwen wordt vocht van het slijmvlies van de baarmoedermond afgenomen. (Dit is een ander uitstrijkje dan het uitstrijkje op baarmoederhalskanker). Dat gebeurt met een metalen instrument: de eendenbek. De arts of verpleegkundige kan hiermee het slijmvlies van de baarmoedermond bereiken en de vagina bekijken. Het uitstrijkje doet geen pijn.
Bij mannen neemt de arts of verpleegkundige met een smal stokje vocht af uit het buitenste stukje van de plasbuis. Deze ingreep kan gevoelig zijn.
Een uitstrijkje uit de anus gebeurt met een instrument dat een klein stukje in de anus wordt aangebracht (de proctoscoop). Met het instrument wordt een afstrijkje afgenomen uit de anus en wordt de anus van binnen bekeken.
Herpes genitalis en genitale wratten zijn duidelijk aantoonbaar als de ziekte actief is, dus als er blaasjes/erosies of wratten op of rond de geslachtsdelen zitten. De arts kan de diagnose stellen door de wratten of blaasjes/erosies goed te bekijken. Als er sprake is van blaasjes of erosies op of rond de geslachtsdelen, kan de arts daaruit materiaal afnemen, om na te gaan of je herpes hebt.
Als er geen klachten of symptomen zijn die op herpes wijzen geeft een routine soa-onderzoek dus geen uitsluitsel op de vraag of je 'drager' bent van het herpes virus.

Urine-onderzoek
Met nieuwe laboratoriumtechnieken, kan steeds meer onderzoek op soa worden gedaan aan de hand van urine. De arts bekijkt het liefst je eerste (ochtend)urine. Onderzoek op chlamydia aan de hand van urine, is op dit moment voor mannen net zo betrouwbaar als een uitstrijkje. Bij vrouwen is het urineonderzoek iets minder betrouwbaar.
Denk je een soa te hebben? Raadpleeg altijd een arts een soa gaat nl. nooit vanzelf weg.

Barst los

mis je iets in de OP, kun je het altijd even aangeven in dit topic of via een TR
Blind_Guardiandonderdag 23 november 2006 @ 15:35
Loopt nog niet echt storm he, dit topic. Om dan maar even 'mijn' topic te vervolgen (wat vanwege dit topic werd gesloten ):

Vanochtend voor het eerst een soa-test gehad. Eerst een kort algemeen gesprekje of ik klachten had, wat voor contact ik heb gehad en de reden van mijn testverzoek. Vervolgens een uitstrijkje uit de plasbuis (en gdvr, dat voelde ik ja ). Tot slot een kort gesprekje langs een verpleegkundige, waar ik snel weer weg kon omdat ik verder geen vragen had.

Daarna bloedafname, niks bijzonders. Alleen hoef je voor Hiv-test tegenwoordig blijkbaar geen schriftelijke toestemming meer te geven, ik ben gewoon op syfilis en hiv getest. De uitslag krijg ik trouwens over 2 weken (en nee, ik ga er geen topic voor openen zoals een andere fokker deed ).

Al met al valt het dus wel mee, hoewel dat uitstrijkje niet bepaald lollig was. Kon meteen een uurtje niet pissen, deed nogal zeer.
Nirakdinsdag 28 november 2006 @ 22:16
Het is deze week trouwens Take Care week:
http://schorer.nl/doelgroepen_content.asp?ID=79

Helaas zie je er niet veel van in de media, het aantal gemeldde besmettingen met HIV weer aan het stijgen is. Er zijn afgelopen jaar 950 personen besmet geraakt met HIV! En op het moment zijn er ongeveer 12.000 besmettingen met HIV bekend in Nederland. Veel te veel! Dus: VRIJ IN GODSNAAM VEILIG! (en dat geld ook voor hetero's!)
NanKingdinsdag 28 november 2006 @ 22:19
Daar mag je wel een nieuw topic aanwijden hoor.
Hoe meer informatie hoe beter .
Nirakdinsdag 28 november 2006 @ 22:29
done
Stephanie_donderdag 30 november 2006 @ 20:30
Vanochtend heb ik me ook voor het eerst gewaagd aan een soa-test bij de ggd soa polikliniek in amsterdam. Hier kun je je anoniem laten testen, en je hoeft je verder niet eens te legitimeren of verzekeringspapieren te laten zien. Naam en geboortedatum is voldoende. Ik kreeg een uistrijkje uit mijn baarmoeder, urinebuis, anus, keel en er werd bloed van me afgenomen voor te testen op syfilis en hiv. De hiv uitslag kreeg ik al na ongeveer een uurtje, en die was gelukkig negatief. De rest krijg ik volgende week te horen. Het viel allemaal best mee, alleen de eendenbek was best pijnlijk toen hij werd opengezet. Bij mijn anus werd gebruik gemaakt van een wattenstaafje, dus dat was pijnloos. Het dunne plastic spateltje dat mijn pisbuis inging voelde ik niet eens. De verpleegkundige zei: 'En dan ga ik nu een uitstrijkje uit je urinebuis maken'. Ik: 'WAAAAAT', zij: 'Oh, is allang gedaan hoor'. Ik voelde er vrijwel niets van terwijl ik dacht dat dat juist pijnlijk was. Maar goed, stelt geen fuck voor dus en het is gewoon beter om je gelijk te laten testen op soa's in plaats van op internet symptomen op gaan zoeken. Dat heb ik ook weleens gedaan en ik was er eventjes van overtuigd dat ik HIV had. Één van de hiv symptomen was namelijk: 's nachts zwetend wakker worden'....dat had ik toen wel eens, maar later ben ik erachter gekomen dat dat kwam omdat ik de verwarming op zijn hoogste stand had gezet.
BramKVOvrijdag 1 december 2006 @ 15:00
Ik heb deze zomer eenmalig onbeschermde seks gehad op reis. Na enkele weken begon ik een brandend gevoel te hebben na het plassen en zag m'n voorhuid ook rood en jeukte het soms. Ik was dus bang dat ik een soa ( trichomonas of chlamydia ofzo) opgelopen had. Naar de dokter geweest , bloed laten prikken en urineonderzoek gedaan, niks gevonden. Ook nog eens bij uroloog geweest, ook die vond niks. Nu na vier maand nog es voor de zekerheid (hiv enzo) bloed laten prikken en nog eens urineonderzoek. Uitslagen zijn allemaal in orde. Zou dit dan een schimmelinfectie kunnen zijn ? Ik had al eens antibiotica gehad tegen algemene infecties en toen was het een tijdje wel beter. Ambetantste is de onzekerheid dat je niet weet wat je hebt.
Nirakvrijdag 1 december 2006 @ 20:19
en de huisarts kan je niet verder helpen?
vreemd dat ze niet verder kijken dan soa's... blaasontsteking kan ook vreselijk branden, maar weet niet of je daar ook een rode uitslag van krijgt..
Grippermaandag 4 december 2006 @ 14:13
quote:
Op vrijdag 1 december 2006 20:19 schreef Nirak het volgende:
en de huisarts kan je niet verder helpen?
vreemd dat ze niet verder kijken dan soa's... blaasontsteking kan ook vreselijk branden, maar weet niet of je daar ook een rode uitslag van krijgt..
Tja, een blaasontsteking is niet zo ernstig en gaat vaak vanzelf weer over met veel water drinken. Een soa is iets anders. En doktoren moeten nou eenmaal gericht zoeken, een soa-onderzoek is tenslotte alleen maar gericht op het vaststellen of je wel of geen soa hebt. Om nou het hele lichaam binnenstebuiten te keren gaat dan wel erg ver.

Ik had ook een paar weken geleden zoiets, branderig gevoel bij het plassen, rommel uit m'n lul wat daar bij mijn weten niet uit hoorde te komen. Paniek dus, ik dacht al meteen aan een soa, ik had nl. ook een keer onbeschermd sex gehad, op een one night stand nog wel...
Afspraak gemaakt, 2 weken geleden, en toen was de pijn bij het plassen alweer veel minder. Maar goed, testje toch even gedaan. De weken daarna nergens meer last van gehad, en ik maakte me dus ook eigenlijk niet meer zoveel zorgen. Vanochtend uitslag opgehaald, en uiteraard niks aan de hand.
Dat was dus misschien toch een blaasontsteking of plasbuisontsteking o.i.d.
BramKVOmaandag 4 december 2006 @ 22:32
Denk dat het van mij missch wel een schimmelinfectie (of plasbuisontsteking ?) ofzo is/was. Heb pillen gekregen tegen schimmels en ook een zalf, en de jeuk is zo goed als weg. Ook brandend gevoel is al veel beter . Hopelijk blijft het zo.
Blind_Guardianvrijdag 8 december 2006 @ 17:13
Gisteren zoals gemeld de uitslag binnen gehad, en uiteraard was die negatief. Maar m'n vriendin hoeft zich dus geen zorgen te maken (en ik kan gerust aan de wip )
Drumpiedonderdag 28 december 2006 @ 01:04
Gaat het vooral om grootste kans op soa met vrijen zonder condoom, of is de kans met beffen/pijpen ook groot?
Blind_Guardiandonderdag 28 december 2006 @ 07:14
Volgens mij is de kans met beffen en pijpen net zo groot, dus als je dat met iemand hebt gedaan die een soa heeft kan je maar beter een test aanvragen ja.
Nirakdonderdag 28 december 2006 @ 16:23
"volgens mij" antwoorden zijn hier niet goed genoeg.. het gaat om gezondheid. Via de website van de ggd of andere instanties die voorlichten op het gebied van veilig vrijen is voldoende info te vinden om deze vraag zeker goed te beantwoorden

van de website van de ggd:
quote:
Kun je van pijpen en likken zonder condoom een SOA oplopen?
Ja, je kunt chlamydia, gonorroe en herpes via orale seks oplopen. Chlamydia en gonorroe kunnen mensen namelijk in de keel hebben en deze via likken of pijpen overbrengen naar de geslachtsdelen. Mensen met een koortslip kunnen het herpesvirus dat hierin zit, door likken en pijpen overbrengen naar de geslachtsorganen.
Op ww.soatest.nl kun je door wat vragen te beantwoorden erachter komen of het verstandig is om een soa test te laten doen. Een soa onderzoek is kosteloos en anoniem.
Drumpiedonderdag 28 december 2006 @ 16:26
dus de kans is met pijpen en beffen ook groot, maar het komt minder vaak voor dan vrijen?
Nirakdonderdag 28 december 2006 @ 19:06
quote:
Op donderdag 28 december 2006 16:26 schreef Drumpie het volgende:
dus de kans is met pijpen en beffen ook groot, maar het komt minder vaak voor dan vrijen?
De kans op hiv (aids) is groter met daadwerkelijke geslachtsgemeenschap. De kans dat je dat oploopt door te beffen of pijpen is relatief klein, maar niet uit te sluiten. Er lopen nog tal van onderzoeken om dit preciezer aan te kunnen tonen hoeveel risico je loopt bij beffen en/of pijpen.

Maar bovenstaande soa's daar loop je zowieso bij beffen en/of pijpen risico op. Een beflapje of condoom biedt dan uitkomt, maar dat vind niet iedereen prettig. Die keuze zul je dus zelf moeten maken
Faithzdonderdag 28 december 2006 @ 23:39
Hiv kun je oplopen van sperma, vrij grote kans.
In vaginaal vocht zit het virus wel maar zo weinig dat je geen risico loopt. Tenzij je een liter opdrinkt maar dat gaat niet lukken denk ik
Faithzdonderdag 28 december 2006 @ 23:44
quote:
Op donderdag 28 december 2006 07:14 schreef Blind_Guardian het volgende:
Volgens mij is de kans met beffen en pijpen net zo groot, dus als je dat met iemand hebt gedaan die een soa heeft kan je maar beter een test aanvragen ja.
Nee.

Pijpen: Chlamydia, Herpes, Genitale wratten, Syfilis, HIV en Gonorree.

Beffen: Herpes en Syfilis
Faithzdonderdag 28 december 2006 @ 23:45
Overigens kun je wratten ook oplopen zonder sex maar door je bvb met dezelfde handdoek af te drogen. Dus hij zijn pielemuis en jij daarna je fiep/pielemuis.
spenkydinsdag 9 januari 2007 @ 17:40
hoi ik heb het laatst onveilig gedaan met mn vriendin.. en dat is mis 2 dagen geleden.. maar ik heb nu nogal jeuk aan me piemelus.. verder niet echt iets te zien ofzo..

wat denken jullie ?
Faithzdinsdag 9 januari 2007 @ 18:03
Dat je eens in bad moet gaan
spenkydinsdag 9 januari 2007 @ 18:04
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:03 schreef Faithz het volgende:
Dat je eens in bad moet gaan
ik heb toevallig gister in bad gezeten..
maar het is denken jullie geen soa ?
BadKeukenTegelvrijdag 2 februari 2007 @ 21:21
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:04 schreef spenky het volgende:

[..]

ik heb toevallig gister in bad gezeten..
maar het is denken jullie geen soa ?
Is ie al afgestorven?
Syrenavrijdag 2 februari 2007 @ 21:54
Candida en Bacteriële vaginose zijn GEEN soa's. Staat zelfs meteen in de eerste zin als je die woorden aanklikt. Het is zelfs niet eens 100% zeker of je elkaar ermee kan besmetten of niet.
Nirakzondag 4 februari 2007 @ 20:56
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:04 schreef spenky het volgende:

[..]

ik heb toevallig gister in bad gezeten..
maar het is denken jullie geen soa ?
tja, als je alleen jeuk hebt kan het vanalles zijn... Geen andere verschijnselen naast de jeuk? rode huid, vlekjes, afscheiding?
lunko1979dinsdag 20 februari 2007 @ 14:32
Na hoeveel tijd worden bepaalde soa's zichtbaar? HIV kan pas door de dr worden waargenomen tussen de 4 en 24 weken na de besmetting.
Nirakdinsdag 20 februari 2007 @ 15:25
Dat is geen vraag waar ik zo het antwoord van op kan lepelen.. als je het van een specifieke soa wilt weten kunnen we het natuurlijk opzoeken
Maar je hebt zichtbaar en traceerbaar. Ik denk dat je het laatste bedoeld?
Je kunt nml herpes hebben zonder dat het zichbaar is..
lunko1979woensdag 21 februari 2007 @ 11:32
Ik heb vandaag urinemonsters ingeleverd die gaan checken op chonorroe en syfilis, over +/- 2 weken de uitslag, is dat wat ik gesteld heb van die 4 tot 24 weken correct betreffende HIV?
BramKVOdonderdag 22 februari 2007 @ 00:00
normaal gezien kan je na drie maand wel al zekerheid hebben over de test
lunko1979donderdag 22 februari 2007 @ 15:30
Beste Henk, (Gefingeerd)

Je bent bang dat je hiv hebt opgelopen. Je bent bij de dokter geweest en hebt daar urine ingeleverd om te laten testen op syfilis en gonorroe.

Je vraagt of het klopt dat je pas in een later stadium (vier weken tot drie maanden) een hiv-test kunt laten doen. Je wilt ook weten of je na drie dagen al ziek kunt zijn van een hiv-infectie.

Het klopt dat je de hiv-test in een later stadium kunt laten doen, namelijk vanaf drie maanden na je laatste onveilige contact. Dan heb je een betrouwbare uitslag.

De hiv-infectie is een infectieziekte met een lange incubatietijd. Dit betekent dat de tijd die ligt tussen het moment van infectie en het onstaan van de eerste klachten lang is, bij hiv gemiddeld tien jaar.

Wanneer jij drie dagen na een seksueel contact "ziek" wordt, heeft dat waarschijnlijk een andere oorzaak.

Over het soa-onderzoek door middel van urine:
Syfilis wordt niet getest met een urineonderzoek, maar met een bloedonderzoek. Ook hierbij geldt dat dit pas gedaan kan worden drie maanden na het laatste seksuele contact.

Gonorroe wordt, netzoals de soa chlamydia, wel met een urineonderzoek getest. Deze testen kunnen één à twee weken na het laatste seksuele contact gedaan worden.

Met vriendelijke groet,
Aids Soa Infolijn
Liquidootjemaandag 2 april 2007 @ 18:03
Dit topic krijgt naar mijn mening veel te weinig aandacht... zeker gezien het aantal neuktopics op fok. Net alsof iedereen altijd netjes een condoom omdoet...
Jongedamewoensdag 4 april 2007 @ 15:55
Ik heb even een vraag voor jullie aangezien ik me toch wel een beetje zorgen aan het maken ben.

Mijn vriend heeft sinds een week of 3 blaasjes net onder zijn navel, in zijn schaamhaar. Het zijn er wel een stuk of 40 en ze zitten in kolonies. Uiteraard heb ik even gegoogled en herpes zou het meeste in de richting komen.

Nu beweert hij bij hoog en laag dat het absoluut geen soa kan zijn omdat hij niet is vreemdgegaan. Ikzelf heb in december nog een test gedaan die negatief was en sindsdien heb ik alleen maar met hem sex gehad. Het kan dus zeker niet via mij komen.

Hij gaat binnenkort naar de dokter maar tot die tijd zit ik toch aardig in de stress.

Liegt hij tegen me of kan het echt zijn dat je zulke bultjes krijgt zonder sex te hebben gehad met een ander?
Nirakvrijdag 6 april 2007 @ 10:57
Soa's heten soa omdat ze onder andere seksueel overdraagbaar zijn. Maar ze kunnen ook via een andere manier opgepikt worden. We kunnen hier dus geen antwoord geven of je vriend wel of niet liegt
Maar laat hem vooral naar de dokter gaan en hou jezelf ook even in de gaten. Blijkt na het doktersbezoek dat hij een soa heeft, dan zou ik zelf als ik jou was ook even een dokter bezoeken.
LENUSvrijdag 6 april 2007 @ 11:02
tvp
Le_Douwezaterdag 21 april 2007 @ 03:30
GLOEIENDE TEERRRING>>> 1jaar geen "echte" seks gehad... komt die tut aankloppen van.. ik heb Chlamydia.... :| en nu :|
nu dat het al zo lang geleden is (en ik moet het dus wel hebben ... terring besmettelijk die chlamydia) ben ik bang dat ik dus interne infectie heb in de prostaat of bijbal... althans dat kan. Maar ik heb zelf helemaal geen symptonen van chlamydia (klote soa...) dus... morgen maar testje doen?
KoffieVisitewoensdag 9 mei 2007 @ 15:55
Volgens mij heb ik chlamydia, (afgelopen weekend opgelopen, dom dom, maarja hitte van de strijd zeg maar...) en ik lees overal dat je er 'tijdig' bij moet zijn om niet onvruchtbaar te worden.

Hoe snel is 'tijdig'?

Want ik ben pas aan het einde van de maand weer in Nederland voor een soatest.
sombogywogymaandag 21 mei 2007 @ 12:19
volgensmij hoef je daar niet bang voor te zijn, (hoop ik)
want ik hoor net dat ik ook wel grote kans heb dat ik t heb, en dan is dat dus ook al cker 4 maanden sinds laatse keer onveilig....
kk ik wil me niet laten testen :S:S:S
iemand ervaring als man zijnde met je laten testen....
spenkymaandag 21 mei 2007 @ 12:51
quote:
Op zondag 4 februari 2007 20:56 schreef Nirak het volgende:

[..]

tja, als je alleen jeuk hebt kan het vanalles zijn... Geen andere verschijnselen naast de jeuk? rode huid, vlekjes, afscheiding?
nee heb nu helemaal nergens meer last van
denk dat het een schimmel infectie was. had me vriendin ook
we hebben nu nergens meer last van?

zegt dat iets ?
of kan het wel zo ozijn dat we een soa hebben ?
sombogywogymaandag 21 mei 2007 @ 12:55
laat je testen voor zekerheid, ben ik iig niet de enige die dat moet laten doen
spenkymaandag 21 mei 2007 @ 13:04
maar dat wil ik niet
sombogywogymaandag 21 mei 2007 @ 13:08
lijkt me echt een hel...
iemand als man zijnde ervaringen?????????
Mirriwoensdag 4 juli 2007 @ 22:10
Kun je nu HIV krijgen als je een jongen hebt gepijpt, maar hij komt niet klaar in je mond? Alleen er komt wel voorvocht toch? Maar op de website www.soaaids.nl staat dat het niet kan als hij niet in je mond klaarkomt...
Opvallend was dat ik een week later ineens een koortslip kreeg

Ik wil me toch wel laten testen op HIV denk ik, is dat gratis bij de GGD?
Nirakwoensdag 4 juli 2007 @ 22:29
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 22:10 schreef Mirri het volgende:
Kun je nu HIV krijgen als je een jongen hebt gepijpt, maar hij komt niet klaar in je mond? Alleen er komt wel voorvocht toch? Maar op de website www.soaaids.nl staat dat het niet kan als hij niet in je mond klaarkomt...
Opvallend was dat ik een week later ineens een koortslip kreeg

Ik wil me toch wel laten testen op HIV denk ik, is dat gratis bij de GGD?
Je kunt je inderdaad gratis op hiv laten testen.
HIV en Herpes (koortslip) zijn anders over te dragen. Het kan dus zijn dat je van pijpen wel herpes hebt gekregen. Als je echt alleen wat voorvocht binnen hebt gekregen tijdens het pijpen is de kans verwaarloosbaar klein dat je HIV hebt opgelopen. De info op de website van soaaids.nl klopt dus.
Maar voor je eigen gemoedsrust is het natuurlijk nooit verkeerd om je op hiv te laten testen. Je moet er wel rekening mee houden dat het hiv virus een incubatietijd van een paar weken/maanden heeft. Dus als je vorige week hiv zou hebben opgelopen (wat ik dus absoluut niet denk) dan heeft nu testen nog geen enkele zin om die ene keer uit te sluiten.

Succes! Maar maak je niet te druk, is niet nodig
Gripperdonderdag 5 juli 2007 @ 08:16
quote:
Op maandag 21 mei 2007 13:08 schreef sombogywogy het volgende:
lijkt me echt een hel...
iemand als man zijnde ervaringen?????????
Nou, t is inderdaad vervelend. Je voelt je vooral ongemakkelijk en opgelaten als je daar in het ziekenhuis zit. Aan de andere kant: blijven doorbatsen en misschien wel iemand anders ziek maken voelt nog heel wat ongemakkelijker als het uiteindelijk uitkomt....

Gewoon ff doen, je bent echt niet de enige.
frapogaloglikovrijdag 20 juli 2007 @ 08:31
Je kunt je GRATIS laten testen bij een soa poli als je niet naar de dokter durft. Kijk voor adressen bij soa.nl
In Amsterdam zijn er geen pisbuis onderzoek of een eendebek die je in krijgt.
Mannen moet plassen in een buisje.
Bij vrouwen weet ik krijg je een hele lange wattenstaaf. Je gaat naar het toilet en brengt met de lange wattenstaaf dit naar binnen dan roer je een paar keer zodat je wat vaginale slijm op het wattenstaaf hebt, dan doe je het in een buisje die gevuld is met vloeistof. Je doet het wattenstaafje in het buisje. Je knikt de wattenstaaf door de midden en doet het dopje op buisje waar je GGD nummer opstaat. Controleer dit nog een keertje of dit klopt. Als dit klopt doe je het in een bakje. Waar het wordt onderzocht. Meestal kun je na een week al de uitslag krijgen.
Voor vrouwen bij de dokter krijg je zo'n eendebek ingebracht en ook daarna een iets die wat slijm er af schraapt. Bij de dokter vind ik het vervelender dan bij de ggd.
Oja je bloed wordt ook afgenomen.
armeeniovrijdag 10 augustus 2007 @ 17:06
dus als je een meisje laat pijpen die best wel wat jongens heeft gehad.. heb je een grote kans om een ziekte op te lopen??.. ik heb er nooooit aan gedacht ,ik wist het gineens.... das wel heel makkelyk.. zijn die ziektes levensbedreigend?
aapje22dinsdag 14 augustus 2007 @ 23:45
Ik heb nu geloof ik herpes, er zit 1 klein bultje/zweertje op mijn geslachtsdeel...]
Verder heb ik gewoon een heel grieperig gevoel, schijnt bij de eerste keer te horen als je zoiets hebt.
Wie heeft er nog meer ervaring mee?
Mailen mag ook trouwens hoor maar ik wil toch wat meer info van mensen die ervaring ermee hebben.
smurfzilladonderdag 23 augustus 2007 @ 19:21
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 23:45 schreef aapje22 het volgende:
Ik heb nu geloof ik herpes, er zit 1 klein bultje/zweertje op mijn geslachtsdeel...]
Verder heb ik gewoon een heel grieperig gevoel, schijnt bij de eerste keer te horen als je zoiets hebt.
Wie heeft er nog meer ervaring mee?
Mailen mag ook trouwens hoor maar ik wil toch wat meer info van mensen die ervaring ermee hebben.
In plaats van een mietje te wezen en via andere mensen/fok proberen uit te vogelen wat het is kun je beter een paar ballen groeien en gewoon naar de dokter/ggd/whatever gaan die je direct en duidelijk uitsluitsel kan geven. Alsof je broek laten zakken voor een professionele arts nou zoveel moeilijker is dan bij die ene keer onveilige sex die je gehad hebt.

Anyway, wou even mijn ervaring delen met een soa test met mensen die nog zitten te dubben of ze er wel of niet eentje nemen of niet weten hoe het in zijn gang gaat. Vandaag voor het eerst 1 gehad aangezien ik het hele gekloot met condooms dus echt een ramp vind en mijn vriendin en ik het nu dus zonder willen doen. Dus een test ondergaan alhoewel ik het altijd veilig doe, maar ik vind het gewoon een stuk verantwoordelijkheid van jezelf om 100% zeker te zijn en niet iemand anders met een ziekte opzadelen. Ik heb dit trouwens in engeland gedaan (woon daar) maar de procedure is hetzelfde overal in europa neem ik aan.

Bij aankomst bij de receptie een formulier invullen met gegevens over jezelf. Je kan zelf bepalen hoeveel je invult maar wat ze minimaal nodig hadden was in ieder geval je geboortedatum, de reden voor je bezoek (gewoon voor een test of omdat je symptomen hebt), of je wilt worden onderzocht door een mannelijke of vrouwelijke dokter of dat het je niet uitmaakt en hoe je wilt worden genoemd als je aan de beurt bent (bij voornaam, achternaam of een anoniem nummer dat je bij de receptie krijgt). Dan wacht je in de wachtruimte (was gelukkig niet druk) tot je opgehaald wordt door een dokter (just my luck dat ik een lekker ding als dokter kreeg ) en ga je naar een aparte kamer.

Dan krijg je een gesprek met je dokter die je een paar algemene vragen stelt (reden voor bezoek, hoe is je algemene gezondheid, relatie of single etc.). Hierna krijg je een aantal vragen over je sex leven (laatste keer sex gehad, met man of vrouw, onveilig of niet, de standaard stuff). Allemaal heel professioneel en het voelde totaal niet vreemd aan, dit is voor hun om de risico factor te bepalen. Toen mocht ik mijn broek laten zakken ( ) en plaats nemen op een bed, waarna de dokter mij onderzocht en met zo'n wattenstaaf geval uit mijn urinebuis een monster nam. En nee, dat deed niet zeer, ik voelde zelfs niks. Daarna nog in een potje plassen (mocht blijkbaar 2 uur voordat het onderzoek plaats vond niet plassen dus ik stond op knappen na een paar koppen thee) en werd er bloed afgenomen (lekker zo'n naald in je ader ). Binnen een uurtje stond ik al weer buiten en over een week mag ik ze opbellen voor de uitslag.

Nogmaals, het is allemaal erg professioneel, die doktoren verstaan hun job en je hoeft je echt niet te schamen om in je blote lul te staan want zij hebben waarschijnlijk al honderden gezien inclusief elke denkbare soa die er zijn. Ik zie het in ieder geval als gewoon naar het ziekenhuis gaan als je je arm oid breekt, je zorgt gewoon voor je persoonlijke gezondheid.

Ik ben er dus gewoon voor een routine onderzoek naar toe geweest dus er kan verschil zitten met mensen die symptomen hebben. Kan niet wachten om die fucking condooms weg te pleuren
BramKVOdonderdag 23 augustus 2007 @ 22:56
Toch vreemd, in Belgie kan je gewoon een soa-onderzoek bij je eigen huisdokter laten doen. Ook zonder wattestaafjes, gewoon in een bekertje plassen en bloed laten trekken en klaar is kees.
Wupppiezaterdag 25 augustus 2007 @ 04:22
ik lees dit topic met verbazing, hoeveel lui nemen wel niet het risico en durven zich niet te laten testen?

hoe groot is de kans eigenlijk dat je een soa oploopt? als je 1 onveilig contact hebt gehad?
popolonzaterdag 25 augustus 2007 @ 04:25
Gadver.

Ik ken een meisje dat herpes heeft opgelopen van een overspelige klootzak.

Daar kom je nooit meer vanaf. En als je pech hebt is 't nog vaak te zien ook.
Nirakmaandag 27 augustus 2007 @ 20:26
quote:
Op zaterdag 25 augustus 2007 04:25 schreef popolon het volgende:
Gadver.

Ik ken een meisje dat herpes heeft opgelopen van een overspelige klootzak.

Daar kom je nooit meer vanaf. En als je pech hebt is 't nog vaak te zien ook.
als je in je jeugd waterpokken hebt gehad draag je het herpesvirus ook al bij je hoor Dus het wil helemaal niet zeggen dat dat meisje herpes heeft omdat hij overspelig is of is geweest.
Nirakmaandag 27 augustus 2007 @ 20:32
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 19:21 schreef smurfzilla het volgende:
Binnen een uurtje stond ik al weer buiten en over een week mag ik ze opbellen voor de uitslag.
Hier in NL zeggen ze telefonisch niets over de uitslag, of het nu in orde is of niet, je moet de uitslag persoonlijk op komen halen.

Maar ik hoop voor je dat ze niets vinden Aangezien je zegt dat je het altijd safe doet zal het ook wel in orde zijn
BramKVOmaandag 27 augustus 2007 @ 20:40
quote:
Op zaterdag 25 augustus 2007 04:22 schreef Wupppie het volgende:

hoe groot is de kans eigenlijk dat je een soa oploopt? als je 1 onveilig contact hebt gehad?
bij een éénmalige onveilig, vaginaal contact is de kans op hiv bvb héél erg klein. Chlamydia loop je al sneller op natuurlijk.
smurfzilladonderdag 30 augustus 2007 @ 16:26
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 19:21 schreef smurfzilla het volgende:
het lange verhaal hierboven
En het resultaat waar ik vandaag voor opgebeld heb is dat ik dus negatief getest ben op al die soa's in die top 7 die helemaal bovenaan gepost is, ik heb dus helemaal niks Maar dat had ik ook wel verwacht.

Dus geen gekloot meer met condooms voorlopig voor mij, ik vind die dingen echt een drama

Maar goed, heb je iets vreemds laat je dan ook testen ipv zelf de dokter te wezen en internet te gaan raadplegen. Waarom zou je je eigen gezondheid willen verkloten omdat je te bang bent om zo'n test te ondergaan.

Anyway ik hoop dat dit andere mensen een beetje helpt met info over dit. Wordt een leuke nacht vannacht
Nirakdonderdag 30 augustus 2007 @ 16:38
zijn de tests van je vriendin ook negatief?

Have fun trouwens vanaaf
smurfzilladonderdag 30 augustus 2007 @ 17:19
Zij heeft zoiets niet nodig aangezien ik de eerste jongen ben waar ze sex mee heeft gehad
Mojavezaterdag 8 september 2007 @ 16:13
Ben dinsdag ook maar eens langs geweest bij de GGD in Amsterdam, kostte me 5 uur!!!
Heb wel antibiotica gekregen en moet as vrijdag bellen voor de uitslag...
Kaensterlezaterdag 8 september 2007 @ 22:10
Na onveilige seks met mijn ex blijkt nu dat ze daarvóór van een andere kerel chlamidia heeft opgelopen. (Ja, stom, enz., dat weet ik allemaal.) Ik ben zelf niet goed in kansberekening, maar ze heeft me voorgerekend dat de kans dat ik het ook heb - gezien het aantal keer dat we het gedaan hebben - 99,96% is. Lijkt me wat veel, maar hoe dan ook: de kans dat ik het heb is groot.

Nu moet ik me natuurlijk laten testen, maar het vervelende is, is dat je je als je het hebt TWEE keer moet laten testen: één keer "gewoon" en na behandeling nog een keer om te kijken of het weg is. Op twee keer een wattenstaaf in m'n pisbuis zit ik niet te wachten, dus dacht ik het eerst zelf te behandelen met een antibioticum zoals bijv. Zithromax (https://secure.dokteronline.com/apotheek/Zithromax/107/2/1/ - er staat bij dat het ook voor chlamidia is), dat je op internet kunt kopen, en me alleen daarná laat testen om te kijken of het echt weg is. Dat scheelt me hoogstwaarschijnlijk 1x een uiterst pijnlijke soa-test...

Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe groot is de kans dat het na zo'n behandeling echt weg is? Zijn er risico's?
milagrozaterdag 8 september 2007 @ 22:12
laat gewoon een test doen , watje
Beelzebub85zaterdag 8 september 2007 @ 22:12
HA! HA!

Wel de lust maar niet de last..... zwak.
Kaensterlezaterdag 8 september 2007 @ 22:14
Niks zwak. Waarom zou je jezelf onnodig tweemaal aan zoiets blootstellen? Bovendien had ik al gezegd dat ik weet dat het stom is enz. Dat hoef ik niet nog eens bevestigd te krijgen.

En ja, ik heb me wel eens laten testen. Dat is juist waarom ik er nu zo tegenop zie...
Beelzebub85zaterdag 8 september 2007 @ 22:16
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 22:14 schreef Kaensterle het volgende:
Niks zwak. Waarom zou je jezelf onnodig tweemaal aan zoiets blootstellen? Bovendien had ik al gezegd dat ik weet dat het stom is enz. Dat hoef ik niet nog eens bevestigd te krijgen.

En ja, ik heb me wel eens laten testen. Dat is juist waarom ik er nu zo tegenop zie...
Het is maar hoe graag je wil weten of je het wel of niet hebt, en hoe graag je wil weten of je ervanaf bent ofniet.
milagrozaterdag 8 september 2007 @ 22:17
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 22:14 schreef Kaensterle het volgende:
Niks zwak. Waarom zou je jezelf onnodig tweemaal aan zoiets blootstellen? Bovendien had ik al gezegd dat ik weet dat het stom is enz. Dat hoef ik niet nog eens bevestigd te krijgen.

En ja, ik heb me wel eens laten testen. Dat is juist waarom ik er nu zo tegenop zie...
je krijgt je eerste stommiteit niet bevestigd, maar de tweede, zelf gaan lopen klungelen.

ga gewoon naar de dokter en laat je testen, slapjanus
een uiterst pijnlijke test, ach jeetje toch
---zaterdag 8 september 2007 @ 22:17
haha. de lullllllll
UnderTheWingsOfLovezaterdag 8 september 2007 @ 22:17
HAHAHA AIDS IN YA FACE!11 _
Snakeyzaterdag 8 september 2007 @ 22:18
Wat milagro zegt. Je wil zoiets toch zeker weten lijkt me.
Kaensterlezaterdag 8 september 2007 @ 22:20
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 22:18 schreef Snakey het volgende:
Wat milagro zegt. Je wil zoiets toch zeker weten lijkt me.
Eén keer laat ik me sowieso testen, juist om het zeker te weten. Het idee van het zelf behandelen was dat ik me dan niet twee keer hoef te laten testen. Uiteindelijk is de zekerheid even groot, want een arts doet de laatste test.
---zaterdag 8 september 2007 @ 22:23
uhm. mens denk aan je gezondheid. waarom moeilijk doen? het word vergoed door de verzekering dus het kostenplaatje is er gewoon niet

of mis je een paar uur op je werk

kanslozer
geppiezaterdag 8 september 2007 @ 22:31
Moet het dan persé met zo'n wattenstaafjestest? Ik dacht dat ze het ook in je urine (of bloed ) konden zien...
Beelzebub85zaterdag 8 september 2007 @ 22:31
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 22:31 schreef geppie het volgende:
Moet het dan persé met zo'n wattenstaafjestest? Ik dacht dat ze het ook in je urine (of bloed ) konden zien...
Dat is koffiedik kijken... daarmee voorspellen ze de toekomst en geen soa's
Asicszaterdag 8 september 2007 @ 22:34
nah ik heb geen idee maar ik wens je wel succes kerel.

echt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Asics op 08-09-2007 22:43:01 ]
Kaensterlezaterdag 8 september 2007 @ 22:35
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 22:31 schreef Beelzebub85 het volgende:

[..]

Dat is koffiedik kijken... daarmee voorspellen ze de toekomst en geen soa's
Als ze mij even voorspellen of die eventuele soa over drie weken weg is vind ik het prima hoor
Binszaterdag 8 september 2007 @ 22:52
Een waarschuwing is hier op z'n plaats...
Gebruik NOOIT antibiotica die niet door een arts zijn voorgeschreven!!
Ze kunnen ook bijwerkingen hebben.
Ga gewoon naar je huisarts en vertel je verhaal.

Durf te beweren dat ie het bijna dagelijks meemaakt....
BramKVOzondag 9 september 2007 @ 02:43
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 22:10 schreef Kaensterle het volgende:
Na onveilige seks met mijn ex blijkt nu dat ze daarvóór van een andere kerel chlamidia heeft opgelopen. (Ja, stom, enz., dat weet ik allemaal.) Ik ben zelf niet goed in kansberekening, maar ze heeft me voorgerekend dat de kans dat ik het ook heb - gezien het aantal keer dat we het gedaan hebben - 99,96% is. Lijkt me wat veel, maar hoe dan ook: de kans dat ik het heb is groot.

Nu moet ik me natuurlijk laten testen, maar het vervelende is, is dat je je als je het hebt TWEE keer moet laten testen: één keer "gewoon" en na behandeling nog een keer om te kijken of het weg is. Op twee keer een wattenstaaf in m'n pisbuis zit ik niet te wachten, dus dacht ik het eerst zelf te behandelen met een antibioticum zoals bijv. Zithromax (https://secure.dokteronline.com/apotheek/Zithromax/107/2/1/ - er staat bij dat het ook voor chlamidia is), dat je op internet kunt kopen, en me alleen daarná laat testen om te kijken of het echt weg is. Dat scheelt me hoogstwaarschijnlijk 1x een uiterst pijnlijke soa-test...

Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe groot is de kans dat het na zo'n behandeling echt weg is? Zijn er risico's?
zoals ik al gezegd heb hier, dat snap ik niet ; in Belgie test men op chlamydia helemaal niet via een wattenstaaf. Je moet gewoon plassen in een potje en daarvan neemt men een uittreksel.
Mojavezondag 9 september 2007 @ 09:50
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 22:31 schreef geppie het volgende:
Moet het dan persé met zo'n wattenstaafjestest? Ik dacht dat ze het ook in je urine (of bloed ) konden zien...
Bij de GGD Amsterdam kreeg ik 'm iig wel, valt reuze mee hoor.
Binszondag 9 september 2007 @ 22:46
quote:
Op donderdag 30 augustus 2007 17:19 schreef smurfzilla het volgende:
Zij heeft zoiets niet nodig aangezien ik de eerste jongen ben waar ze sex mee heeft gehad
O ja, die ken ik.....
smurfzillamaandag 10 september 2007 @ 09:41
quote:
Op zondag 9 september 2007 22:46 schreef Bins het volgende:

[..]

O ja, die ken ik.....
Ze heeft er toch 1 laten doen uit eigen wil. Topmeid. Ook niks.

Nu jij weer stoere bikkel.

[ Bericht 4% gewijzigd door smurfzilla op 10-09-2007 09:46:18 ]
Binsmaandag 10 september 2007 @ 10:25
quote:
Op maandag 10 september 2007 09:41 schreef smurfzilla het volgende:

[..]

Ze heeft er toch 1 laten doen uit eigen wil. Topmeid. Ook niks.

Nu jij weer stoere bikkel.
Is alleen maar goed...
Bedankt voor je compliment.

Heb er ervaringen mee gehad, vandaar.
Aventurawoensdag 12 september 2007 @ 20:53
quote:
Op zaterdag 8 september 2007 22:14 schreef Kaensterle het volgende:
Niks zwak. Waarom zou je jezelf onnodig tweemaal aan zoiets blootstellen? Bovendien had ik al gezegd dat ik weet dat het stom is enz. Dat hoef ik niet nog eens bevestigd te krijgen.

En ja, ik heb me wel eens laten testen. Dat is juist waarom ik er nu zo tegenop zie...
Als je naar de huisarts of GGD gaat met de mededeling dat je gesekst hebt met een Chlamydia-positief iemand, zou het zomaar kunnen zijn dat je meteen een recept meekrijgt. Ik zou ze even bellen.
BramKVOzaterdag 15 september 2007 @ 16:34
Na een pijpbeurt is mijn voorhuid helemaal dik en gezwollen. Kan ze nog amper achteruit trekken eigenlijk doordat het zo dik staat en helemaal rond de eikel hangt. Ik heb wel niks van pijn ofzo. Een soa kan ook niet, want de pijpbeurt was met condoom (i know, waarom is dat nu nodig maarja ) . Iemand een idee ?
Duvel86dinsdag 18 september 2007 @ 12:03
[quote]Op zaterdag 15 september 2007 16:34 schreef BramKVO het volgende:
Na een pijpbeurt is mijn voorhuid helemaal dik en gezwollen. Kan ze nog amper achteruit trekken eigenlijk doordat het zo dik staat en helemaal rond de eikel hangt. Ik heb wel niks van pijn ofzo. Een soa kan ook niet, want de pijpbeurt was met condoom (i know, waarom is dat nu nodig maarja ) . Iemand een idee ?

ja, wegblijven uit dit topic.
BramKVOwoensdag 19 september 2007 @ 22:42
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 12:03 schreef Duvel86 het volgende:
[quote]Op zaterdag 15 september 2007 16:34 schreef BramKVO het volgende:
Na een pijpbeurt is mijn voorhuid helemaal dik en gezwollen. Kan ze nog amper achteruit trekken eigenlijk doordat het zo dik staat en helemaal rond de eikel hangt. Ik heb wel niks van pijn ofzo. Een soa kan ook niet, want de pijpbeurt was met condoom (i know, waarom is dat nu nodig maarja ) . Iemand een idee ?

ja, wegblijven uit dit topic.
ik wist niet waar het anders te posten dus
Binswoensdag 19 september 2007 @ 23:40
En...is de handel weer in normale proportie?
GSbrderdonderdag 27 september 2007 @ 22:42
Heb enkele bultjes (beetje geirriteerd) op m'n eikel
2mnden geleden gehad en nu weer...
Ben nu toch bang voor herpes
Raar: vriendin 7 mnden geleden voor het eerst onveilig sex
vriendin 1 ex, hijzelf was maagd
ik zelf was ook maagd...

Bultjes doen nauwelijks pijn, geen bijwerkingen,
alleen beetje schraal (geneukt)
iemand idee?

Ga deze week naar GGD
NachtZusterNIXwoensdag 17 oktober 2007 @ 04:04
Hoi,
Voorgeschiedenis: 8 jaar getrouwd..scheiden en in die periode van voor het scheiden is me toenmalige vrouw ,vreemd gegaan met een vriend van mij.(wat ik tot op gisteren niet wist)
Na een jaar weer bij elkaar gekomen en tot op eergisteren alles prima.(2 jaar)

Een week geleden kreeg ik rode vlekken op me lies oksel en handpalmen en na zoeken en de kennis die ik zelf bezit (ben nachtbroeder) tot de conclusie alergie of syfilis)
Gisteren bloed af genomen en ook mijn vriendin die me toen het verhaal vertelde van die vriend..

tussen twee haakjes ik wist dat ze stiekem wel eens kletsten met elkaar en heb hem ook verteld dat als ik erachter kwam dat hij mijn vrouw neukte hij dood zou gaan..dus dat gaat hij ook...ooit..

Nou wil ik dus zeker weten dat het daarvan komt..ze zou dus geinfecteerd moeten zijn 2 jaar geleden en nu komt bij pas de 2de face om de hoek kijken? Ik ben erg terug houdend met het geloven van haar en denk dat ze pas geleden vreemd is gegaan maar zou dit theoretisch wel kunnen?

Meer info nodig dan hoor ik dat.

Een erg in de zenuwe zittende Broeder..

[ Bericht 0% gewijzigd door NachtZusterNIX op 17-10-2007 05:38:37 ]
Wupppiewoensdag 17 oktober 2007 @ 17:56
is het al zeker dat het een soa is?
NachtZusterNIXwoensdag 17 oktober 2007 @ 19:22
nee, nog niet de uitslag gekregen maar ik hou me het slechtse senario voor..
littledevilSCvrijdag 23 november 2007 @ 22:22
Na het lezen van de informatie heb ik toch nog een vraagje.. Moet er ook perse bloed afgenomen worden? Overal wordt die test genoemd, maar beetje creepy als je ECHT bang bent voor naalden.
Het is niet zo dat ik klachten heb (of rare dingen uitgehaald heb), maar ik denk erover na om het toch eens te laten testen. Beetje casusje: 'zeker weten dat ik nooit iets heb opgelopen'.
Bellerophonwoensdag 28 november 2007 @ 11:39
Vraagje,

Mijn vriendin en ik hebben beide Herpes genitalis. Ik heb het eenmaal gehad, en heb er toen ook een kuur voor genomen. We vrijen trouwens ten alle tijden met condoom. Want als wij dat niet doen, en mijn vocht komt met haar vocht in aanraking, dan krijgt zij als enige een herpes aanval.

Ik vraag mij dus af of het verstandig is dat ik een keer een volledige SOA test laat afnemen
Lempickawoensdag 28 november 2007 @ 17:25
Het is wel handig te weten dat bij een standaard test bij de GGD NIET getest word op Herpes.. ik ga me morgen ook laten testen omdat mijn nieuwe vriend symptomen heeft, maar mijn ex, met wie ik drie jaar samen was, die (en ik ook) heeft nog nooit ergens last van gehad... AAAAAAGGGHHHhhhh Maar goed.. morgen als eerste activiteit van de dag dus. gezellig.
Mar77maandag 3 december 2007 @ 22:29
Een herpes is NIET aan te tonen met een test.
Je bent trouwens alleen besmettelijk als 1 van beide last heeft van een aanval en blaasjes heeft.
er is een hoop informatie te vinden op www.hiso.nl
Testen op andere soa's kan nooit geen kwaad toch?
Elocypzondag 23 maart 2008 @ 01:46
Afgelopen avond zet ik een heerlijk net geopend biertje tegen mijn mond bij een vriend thuis. Na twee slokken vond ik het toch raar proeven, het smaakte naar bloed. Het etiket was ook wat rood. Volgens die vriend had hij het bier al zeker 2 weken thuis staan. Eerst buiten en nu in de koelkast.

Nu is mijn vraag hoelang overleeft HIV in, waarschijnljk opgedroogd, en in vloeibaar bloed? Als het bier al twee weken geleden gekocht is, lijkt het me niet meer dan logisch dat het bloed al opgedroogd was.
Is het ook mogelijk om op deze manier besmet te raken?
Aventurazondag 23 maart 2008 @ 10:28
Wat een raar verhaal zeg. Ten eerste lijkt het me onwaarchijnlijk dat het bloed was. Ik dnek eerder aan bv. roestdeeltjes, dat zal ook de (ws. ijzerachtige) smaak verklaren.
En zelfs als het bloed was, wat zeer onwaarschijnlijk is, dat ook nog een hiv-besmet zou zijn (nog onwaarschijnlijker), dan denk ik niet dat je er besmet van kunt raken. Ik heb er verder weinig verstand van, maar googelen levert op dat het virus niet in zure omgevingen zoals de maag overleeft. Sowieso niet lang (enkele uren) in vloeistoffen anders dan lichaamseigen.
Elocypzondag 23 maart 2008 @ 13:35
quote:
Op zondag 23 maart 2008 10:28 schreef Aventura het volgende:
Wat een raar verhaal zeg. Ten eerste lijkt het me onwaarchijnlijk dat het bloed was. Ik dnek eerder aan bv. roestdeeltjes, dat zal ook de (ws. ijzerachtige) smaak verklaren.
En zelfs als het bloed was, wat zeer onwaarschijnlijk is, dat ook nog een hiv-besmet zou zijn (nog onwaarschijnlijker), dan denk ik niet dat je er besmet van kunt raken. Ik heb er verder weinig verstand van, maar googelen levert op dat het virus niet in zure omgevingen zoals de maag overleeft. Sowieso niet lang (enkele uren) in vloeistoffen anders dan lichaamseigen.
Het is ook een raar verhaal ja. Het zou inderdaad roest geweest kunnen zijn. Alleen het rood op de etiket is dan wel toevallig. Ik heb ook gelezen dat het virus niet lang buiten het lichaam blijft leven. Ik wil het alleen even zeker weten. Want om door zo'n manier aan je einde te komen is nogal lullig.
bergkampfzaterdag 17 mei 2008 @ 19:21
iemand die zich heeft laten testen op soa`s en hiv, en geen van beiden heeft. daarna wel nog veilige sex heeft gehad met iemand en paar weken later met jou onveilige sex heeft, kan je dan een soa of hiv oplopen? (jij zelf hebt al 2,5 jaar het niet meer gedaan met een meisje en je was elkaar 1ste)
Wupppievrijdag 30 mei 2008 @ 00:19
wat denk jezelf?

Die ander heeft het niet, doet het veilig (dus zeer klein besmettingsrisico) en vervolgens met jou.
Ze had het niet, en heeft het bijna niet kunnen oplopen...

you do the math....
bergkampfzaterdag 31 mei 2008 @ 23:39
ik zei het verkeerd, ik bedoelde na de test nog een keer onveilig voordat ze met jou (iemand) naar bed ging.
AFCA_DDdinsdag 22 juli 2008 @ 21:26
is de kans aanwezig dat je hiv hebt als je onveilig hebt geneukt, maar niet bent klaargekomen (als jongen) met meisje?
Aventuradinsdag 22 juli 2008 @ 21:49
Of je wel of niet bent klaargekomen lijkt me als man zijnde niet relevant. Verder is de kans dat een gewoon Nederlands heteroseksueel meisje hiv-besmet is nihil. En als ze dat al is, dan is de kans dat ze jou heeft besmet na 1 keer seks ook al minimaal.
oogballvrijdag 25 juli 2008 @ 03:50
mijn vriendin heeft een test gedaan en deze was negatief en ik heb nooit eerder een sex partner gehad, dan is het toch niet vreemd dat wij gewoon alles zonder condoom doen?
Elisahmaandag 28 juli 2008 @ 23:00
Hallo,

Ik heb een klein koortsblaasje en heb mijn vriend gepijpt (wel niet lang, maar ja...). Ik ben superongerust dat hij herpes genitalis zou krijgen. Nu vroeg ik mij af :
- hoe groot is de kans dat hij het gekregen heeft? Op sommige websites staat dat 25% van de genitale herpes door koortsblazen veroorzaakt wordt, op andere sites 'een enkele keer'?!
- stel dat hij besmet is, hoe groot is dan de kans dat hij het toch nooit echt uiterlijk krijgt?
- stel dat hij besmet is met herpes aan z'n lippen, maar hij krijgt nooit een koortsblaas. Zal hij dan, mocht hij besmet zijn aan herpes aan z'n genitaliën, ook sowieso daar geen krijgen?
- hoe vaak komt de genitale vorm tot uiting als m'n besmet is?

Hopelijk hebben jullie heel positief nieuws, want ik zou het verschrikkelijk vinden als ik hem besmet had Alvast bedankt...

[ Bericht 6% gewijzigd door Elisah op 29-07-2008 09:26:09 ]
Katanawoensdag 6 augustus 2008 @ 11:44
Hmm, bel ik zo'n SOAcentrum voor een afspraak, zegt die muts dat ze alleen mensen helpen met een hoog risco en dat ik naar mn huisarts moet gaan Ik ben geen hoog risico omdat ik afgelopen 3 maanden maar 1 sexueel contact heb gehad en geen klachten heb.

[ Bericht 58% gewijzigd door Katana op 06-08-2008 12:12:40 ]
tuxepuxdonderdag 7 augustus 2008 @ 21:24
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 11:44 schreef Katana het volgende:
Hmm, bel ik zo'n SOAcentrum voor een afspraak, zegt die muts dat ze alleen mensen helpen met een hoog risco en dat ik naar mn huisarts moet gaan Ik ben geen hoog risico omdat ik afgelopen 3 maanden maar 1 sexueel contact heb gehad en geen klachten heb.
Bel nog een keer, en zeg dat je aan een gangbang hebt meegedaan en hebt gehoord dat 1 van de andere deelnemers een soa had. Ofzo. Die muts is je al lang vergeten hoor.
ryan_atwooddinsdag 2 september 2008 @ 22:14
Ik heb de laatste tijd (vanaf vrijdag) last van afscheiding. Vieze onderbroek enzo. Dus symptonen van gonorroe of chlamydia.
Ik heb tijdens de vakantie (3 wkn geleden) wel een keer onveilige sex gehad. Vrij grote kans dus dat ik besmet ben.
Ik heb nu een afspraak gemaakt bij de GGD in Alkmaar. Alleen hadden ze pas plek over 2 weken. Is het gevaarlijk om zo lang nog te wachten als ik al vrij zeker weet dat ik besmet ben?
Iemand ervaring met de GGD in Alkmaar met deze symptonen? Wordt het een urine-onderzoek of toch het beruchte wattenstaafje??
BramKVOdinsdag 2 september 2008 @ 22:40
Toch vreemd dat dit in NL via zo'n kliniek gebeurt, in Belgie gebeuren dergelijke tests gewoon via de huisarts
BabblingBrookdinsdag 16 september 2008 @ 11:56
Ik ga me morgen laten testen. Tegenwoordig hebben ze alleen je bloed en je ochtendurine nodig (als je geen klachten hebt) Ik ben benieuwd
ryan_atwooddinsdag 16 september 2008 @ 12:45
Heb me gister laten testen bij de GGD. Ik had wel klachten.
Het viel heel erg mee bij mij. Eerst een gesprekje met een vrouw wat de reden is en welke klachten er zijn. Een heel veel andere vragen.
Hierna kwam er een dokter die het ging onderzoeken. Dit kwam bij mij gewoon neer op het ernaar kijken, toen was het voor hem al duidelijk.
Daarna nog wel even een bloed- en urineonderzoek om het exact vast te stellen.

Ik werd wel al meteen behandeld met pillen en een spuit in m'n bil :-)

Kortom bij mij viel het heel erg mee.
BabblingBrookdinsdag 16 september 2008 @ 13:03
quote:
Op dinsdag 16 september 2008 12:45 schreef ryan_atwood het volgende:
Heb me gister laten testen bij de GGD. Ik had wel klachten.
Het viel heel erg mee bij mij. Eerst een gesprekje met een vrouw wat de reden is en welke klachten er zijn. Een heel veel andere vragen.
Hierna kwam er een dokter die het ging onderzoeken. Dit kwam bij mij gewoon neer op het ernaar kijken, toen was het voor hem al duidelijk.
Daarna nog wel even een bloed- en urineonderzoek om het exact vast te stellen.

Ik werd wel al meteen behandeld met pillen en een spuit in m'n bil :-)

Kortom bij mij viel het heel erg mee.
Wat voor klachten heb je?
ryan_atwooddinsdag 16 september 2008 @ 13:56
afscheiding
BabblingBrookdinsdag 16 september 2008 @ 15:50
quote:
Op dinsdag 16 september 2008 13:56 schreef ryan_atwood het volgende:
afscheiding
Ai Hoop dat t snel over is, t is zo lullig he
ryan_atwooddinsdag 16 september 2008 @ 18:51
quote:
Op dinsdag 16 september 2008 15:50 schreef BabblingBrook het volgende:

[..]

Ai Hoop dat t snel over is, t is zo lullig he
Haha, ja lullig is het inderdaad. Als het goed is, is het snel over.
Ik heb er in ieder geval wel iets van geleerd
ryan_atwooddonderdag 25 september 2008 @ 13:38
Zoals bovenstaand verteld heb ik vorige week een SOA test laten doen bij de GGD. Aangezien de symptonen vrij duidelijk waren hadden ze me direct al behandeld op Glamydia en Gonnoroe. (antibiotica) Ik had ook onveilig sex gehad dus een zeer grote kans dat ik een SOA had opgelopen daarmee, gezien die symptonen.
Vandaag kon ik bellen voor de uitslag. Nu kwam er een zeer verrassende uitslag dat alles goed was en dat er niks was gevonden.
Momenteel heb ik ook geen klachten meer, maar het is wel heel raar aangezien het bij die test vrij duidelijk was.
Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen? Second opinion? Huisarts? Misschien is het wel heel iets anders...
Aventuradonderdag 25 september 2008 @ 14:23
Zelfs als het wel een soa was en de test dus vals negatief was, hoef je niks te doen want je bent al behandeld. Lijkt me. Over wat voor 'vrij duidelijke' symptomen ging het dan?
ryan_atwooddonderdag 25 september 2008 @ 14:30
quote:
Op donderdag 25 september 2008 14:23 schreef Aventura het volgende:
Zelfs als het wel een soa was en de test dus vals negatief was, hoef je niks te doen want je bent al behandeld. Lijkt me. Over wat voor 'vrij duidelijke' symptomen ging het dan?
Vrij duidelijke afscheiding, en ook wel pijn na het pissen. Die dokter constateerde ook iets van opgezwollen klieren ofzo, dat merkte ik zelf niet
Aventuradonderdag 25 september 2008 @ 14:33
Ben je ook op hiv getest?
ryan_atwooddonderdag 25 september 2008 @ 14:34
quote:
Op donderdag 25 september 2008 14:33 schreef Aventura het volgende:
Ben je ook op hiv getest?
Weet niet, urineonderzoek en bloed-onderzoek. In bloedonderzoek zouden ze dat volgens mij ook moeten zien he?
BabblingBrookdonderdag 25 september 2008 @ 16:10
Nou ik ben ook weer goed gekeurd
motherflockerwoensdag 3 december 2008 @ 09:09
Die afscheiding, etc ging dat ok gepaard met een soort van jeuk? Want heb ook onveilige sex gehad maar lijkt meer op een schimmelinfectie ?
n00000bzondag 28 december 2008 @ 23:42
Heb een one night stand gehad met iemand een paar maanden terug, geen bijverschijnselen, is een test echt nodig?
NanKingzondag 28 december 2008 @ 23:48
Als je zekerheid wil zeker wel ja . Niet alle SOA's geven direct bijverschijnselen.
n00000bmaandag 29 december 2008 @ 15:52
Ook als man zijnde?
Aventuramaandag 29 december 2008 @ 15:59
Ja, ook als man zijnde. Als je zeker van je zaak wilt zijn kun je je laten testen. Ook leuk voor een eventuele vaste vriendin.
n00000bdinsdag 13 januari 2009 @ 18:16
edit: lama ik weet genoeg

[ Bericht 24% gewijzigd door n00000b op 13-01-2009 19:20:11 ]
ericucmaandag 2 februari 2009 @ 20:53
Syfilis isweer helemaal terug als een van de meest voorkomende Soa's

De soa (seksueel overdraagbare aandoening), die in de 19e eeuw werd geassocieerd met het leven van Bohémiens, herleeft in Europa. ‘Syfilis was lange tijd een zeldzame soa’, zegt Marita van de Laar van het European Centre for Desease Prevention & Controll, ‘maar ik ben er zeker van dat we dat niet meer kunnen zeggen.’ De nieuwe sief-gevallen betreffen veel homo mannen, maar ook hetero mannen en vrouwen.

In de 19e eeuw stierven kunstenaars als de componist Schumann, de schilder Gaugin en de dichter Baudelaire eraan, terwijl men de ziekte vermoedde bij componisten als Beethoven en Schubert. De uitvinding van penicilline in de 50er jaren maakte een eind aan de wijde verspreiding van syfilis in de westerse wereld.

In het laatste decennium keerde syfilis echter onverwacht terug, vooral door risicovolle seks zien gezondheidscentra in steden als Parijs, Londen, Berlijn en Amsterdam een snelle toename van het aantal siefgevallen. In Amerika is dezelfde trend te zien. Van der Laar zegt dat de terugkeer van deze soa doktoren totaal verraste en dat ze in het begin moeite hadden om de ziekte vast te stellen.

Syfilis is een bacterie, die symptomen veroorzaakt als zweren, pijn en huiduitslag. In extreme gevallen kan het leiden tot dementie, hartfalen en aantasting van het zenuwstelsel. De soa is goed behandelbaar, als je er vroeg bij bent. Safe seks is de beste remedie, vooral tegen aids, maar condooms zijn niet helemaal afdoende tegen de siefbacterie. Regelmatig je bloed op sief laten testen: dat is het beste, als je regelmatig van partner wisselt.

Bron: Soadokter
Strawberryjuicemaandag 14 september 2009 @ 19:18
Mijn vriedn heeftsomslastvan kleinepuistjesopzijn penis. Hij had ditvoorhij mij leerdekennen ook al, dusdekansdat hij het van mij heeft is niet bestaand. Ikzelf heb 7 partners gehad, waarvan ik er maarmet 3 onveilige seks had. eentje was voor mij maagd, dus er zijn 2 mensenwaarvan ik iets opgelopen kan hebben. Van die 2 is er een nu 9 maanden mijn vriend, deander heb ik maar 1 keer een nachtje onveilig gedaan. Hij heeft naast mij ook welmeerdere partners gehad.

ik heb zelf in die tijd dat ik mijn vriend heb nergens last van gehad. Toch ben ik een beetjebang voor hiv oid. Ik wil me nu laten testen,maar volgens soa.nl is zo'n HIVtest niet nodig. Ik kan beter een soa test laten doen.
Ik vroeg me af van welke soa je na bijna eenjaar niks merkt (want mij vriend heeft niks, het contact met die andere jongen was een jaar terug), en of de kans op hiv reeel is (volgens soa.nl alleen als je homo bent ofeen hoer, of negers uit afrika gedaan hebt.)
Strawberryjuicemaandag 14 september 2009 @ 19:19
quote:
Op maandag 14 september 2009 19:18 schreef Strawberryjuice het volgende:
Mijn vriedn heeftsomslastvan kleinepuistjesopzijn penis. Hij had ditvoorhij mij leerdekennen ook al, dusdekansdat hij het van mij heeft is niet bestaand. Ikzelf heb 7 partners gehad, waarvan ik er maarmet 3 onveilige seks had. eentje was voor mij maagd, dus er zijn 2 mensenwaarvan ik iets opgelopen kan hebben. Van die 2 is er een nu 9 maanden mijn vriend, deander heb ik maar 1 keer een nachtje onveilig gedaan. Hij heeft naast mij ook welmeerdere partners gehad.

ik heb zelf in die tijd dat ik mijn vriend heb nergens last van gehad. Toch ben ik een beetjebang voor hiv oid. Ik wil me nu laten testen,maar volgens soa.nl is zo'n HIVtest niet nodig. Ik kan beter een soa test laten doen.
Ik vroeg me af van welke soa je na bijna eenjaar niks merkt (want mij vriend heeft niks, het contact met die andere jongen was een jaar terug), en of de kans op hiv reeel is (volgens soa.nl alleen als je homo bent ofeen hoer, of negers uit afrika gedaan hebt.)
Oja die puistjes: hij heeft een slechte huid zo nu en dan, het ziet er nietuit als blaasjes maar gewoon als kleine puistjes net zoals op je hoofd e.d.
stresskip09dinsdag 15 september 2009 @ 11:34
hallo allemaal,

Ik heb een vraag betreft symptomen die zich bij mij hebben voor gedaan de afgelopen tijd.

Ik zal me verhaal even kort proberen uit te leggen. Het is namelijk zo dat ik in de 2e week van juli (ruim 8 weken geleden) onveilige sex heb gehad met een meisje van 20 waar ik de status niet echt van weet. Ik ken het meisje wel al enige tijd zo bijna een jaar. Maar ik ben zo dom geweest om onveilige sex met haar te hebben ( jaa spijt komt altijd achter af als je angst hebt voor iets). Ik zelf ben 24 en dat meisje vertelde mij wel dat ze in het verleden chlamydia heeft gehad (pas achteraf)...

Een aantal dagen nadat we onveilige sex hebben gehad begon ik misselijk (jaa heb overgegeven) te worden en heb ik 1 nacht lichte koorts gehad. Ongeveer een week later kreeg ik een schimmel infectie op me geslachtsdeel. Ben hiermee langs geweest bij de huisarts en heb het laten zien. Heb de huisarts verteld wat er aan de hand was en dat het zich is gaan voor doen na onveilige sex. De huisarts vertelde dat het niets ernstigs was en dat het gewoon een schimmelinfectie was. Dit kon gebeuren waneer een meisje last had van bepaalde infecties. De huisarts heeft toen een zalfje uit geschreven wat ik ook heb gebruikt, een aantal dagen later was de schimmelinfectie verdwenen. Maar nadat deze symptoom was verdwenen begon er een nieuwe symptoom. Ik begon een brandend gevoel te krijgen aan mijn geslachts deel. Toen dit zich voor deed was ik op vakantie in het buitenland. ik ben in het buitenland naar het ziekenhuis gegaan en heb daar ook mijn verhaal verteld. Daar hebben ze een urine test gedaan en uit de uitslag was gebleken dat er bloed in me urine zat. De dokter uit het ziekenhuis schreef 2 verschillende antibioticaas uit deze heb ik allebei gebruikt. De gebruiks duur was 1 week. 2 dagen na de gebruiks duur van de antibioticaas begon ik last te krijgen van diarree, dit heeft ongeveer 2 weken stand gehouden. Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan in Nederland en heb nogmaals mijn verhaal verteld. En vroeg aan de huisarts of dit symptomen waren van HIV. De huisarts vertelde mij dat de kans heel minimaal was om HIV op te lopen in Nederland. Dat luchte mij wel op. Ik heb ook een een bloed testen een urine test laten doen bij het diagnostische centrum. Dit was wel ongeveer 6 weken na mijn laatste risico contact. De uitslagen waren allemaal negatief. Dus geen HIV en geen SOA maar wel nog steeds bloed in de urine. Maar nu is het zo dat zo een test 3 maanden (12 weken) na laatste risico contact pas echt zekerheid geeft. Ik heb me laten vertellen dat een test na 6 weken ook wel redelijk betrouwbaar zou zijn (70% tot 80%). Nu lijkt het er ook op dat ik lichtelijk spierpijn heb dit voel ik heel soms (komt niet vaak voor). Ook heb ik last als ik op mijn kaken bijt van een soort bobbel onder me kaak aan beide kanten. Dit voel ik alleen wanneer ik spanning op me kaak zet. Zijn dit dan lymfeklieren of zijn dit gewoon spieren...

Ik word helemaal gek door er aan te denken. Ik moet nog ongeveer 4 weken wachten voor een volgende test dan zit ik op 3 maanden ongeveer.

Kan iemand een antwoord geven op mijn verhaal en de symptomen die zich voordoen bij mij. hoe groot is de kans dat ik HIV heb opgelopen na eenmalige onveilige sex... Ik maak me onzettend zorgen, of is dit nergens voor nodig?
Strawberryjuicedinsdag 15 september 2009 @ 14:44
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 11:34 schreef stresskip09 het volgende:
hallo allemaal,

Ik heb een vraag betreft symptomen die zich bij mij hebben voor gedaan de afgelopen tijd.

Ik zal me verhaal even kort proberen uit te leggen. Het is namelijk zo dat ik in de 2e week van juli (ruim 8 weken geleden) onveilige sex heb gehad met een meisje van 20 waar ik de status niet echt van weet. Ik ken het meisje wel al enige tijd zo bijna een jaar. Maar ik ben zo dom geweest om onveilige sex met haar te hebben ( jaa spijt komt altijd achter af als je angst hebt voor iets). Ik zelf ben 24 en dat meisje vertelde mij wel dat ze in het verleden chlamydia heeft gehad (pas achteraf)...

Een aantal dagen nadat we onveilige sex hebben gehad begon ik misselijk (jaa heb overgegeven) te worden en heb ik 1 nacht lichte koorts gehad. Ongeveer een week later kreeg ik een schimmel infectie op me geslachtsdeel. Ben hiermee langs geweest bij de huisarts en heb het laten zien. Heb de huisarts verteld wat er aan de hand was en dat het zich is gaan voor doen na onveilige sex. De huisarts vertelde dat het niets ernstigs was en dat het gewoon een schimmelinfectie was. Dit kon gebeuren waneer een meisje last had van bepaalde infecties. De huisarts heeft toen een zalfje uit geschreven wat ik ook heb gebruikt, een aantal dagen later was de schimmelinfectie verdwenen. Maar nadat deze symptoom was verdwenen begon er een nieuwe symptoom. Ik begon een brandend gevoel te krijgen aan mijn geslachts deel. Toen dit zich voor deed was ik op vakantie in het buitenland. ik ben in het buitenland naar het ziekenhuis gegaan en heb daar ook mijn verhaal verteld. Daar hebben ze een urine test gedaan en uit de uitslag was gebleken dat er bloed in me urine zat. De dokter uit het ziekenhuis schreef 2 verschillende antibioticaas uit deze heb ik allebei gebruikt. De gebruiks duur was 1 week. 2 dagen na de gebruiks duur van de antibioticaas begon ik last te krijgen van diarree, dit heeft ongeveer 2 weken stand gehouden. Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan in Nederland en heb nogmaals mijn verhaal verteld. En vroeg aan de huisarts of dit symptomen waren van HIV. De huisarts vertelde mij dat de kans heel minimaal was om HIV op te lopen in Nederland. Dat luchte mij wel op. Ik heb ook een een bloed testen een urine test laten doen bij het diagnostische centrum. Dit was wel ongeveer 6 weken na mijn laatste risico contact. De uitslagen waren allemaal negatief. Dus geen HIV en geen SOA maar wel nog steeds bloed in de urine. Maar nu is het zo dat zo een test 3 maanden (12 weken) na laatste risico contact pas echt zekerheid geeft. Ik heb me laten vertellen dat een test na 6 weken ook wel redelijk betrouwbaar zou zijn (70% tot 80%). Nu lijkt het er ook op dat ik lichtelijk spierpijn heb dit voel ik heel soms (komt niet vaak voor). Ook heb ik last als ik op mijn kaken bijt van een soort bobbel onder me kaak aan beide kanten. Dit voel ik alleen wanneer ik spanning op me kaak zet. Zijn dit dan lymfeklieren of zijn dit gewoon spieren...

Ik word helemaal gek door er aan te denken. Ik moet nog ongeveer 4 weken wachten voor een volgende test dan zit ik op 3 maanden ongeveer.

Kan iemand een antwoord geven op mijn verhaal en de symptomen die zich voordoen bij mij. hoe groot is de kans dat ik HIV heb opgelopen na eenmalige onveilige sex... Ik maak me onzettend zorgen, of is dit nergens voor nodig?
Hm volgens soa.nl zijn dit wel symptomen van een HIV infectie maar als de test negatief is...
stresskip09dinsdag 15 september 2009 @ 14:53
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 14:44 schreef Strawberryjuice het volgende:

[..]

Hm volgens soa.nl zijn dit wel symptomen van een HIV infectie maar als de test negatief is...
jaa inderdaad dit zijn symptomen van HIV... maar de test heb ik wel 6 weken na mijn laastste risico contact gedaan en dat is volgens soa.nl te vroeg je moet er minimaal 3 maanden (12 weken) overheen zijn wil je echt kunnen zeggen dat je niets hebt... dat is dus ook de reden waarom ik me zo druk maak... :S
Strawberryjuicedinsdag 15 september 2009 @ 14:57
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 14:53 schreef stresskip09 het volgende:

[..]

jaa inderdaad dit zijn symptomen van HIV... maar de test heb ik wel 6 weken na mijn laastste risico contact gedaan en dat is volgens soa.nl te vroeg je moet er minimaal 3 maanden (12 weken) overheen zijn wil je echt kunnen zeggen dat je niets hebt... dat is dus ook de reden waarom ik me zo druk maak... :S
Ik maakte me ook druk om HIV maar mijn laatste contact met iemand anders dan een vriend is een jaar geleden en heb nog steeds geen symptoom gehad.
stresskip09dinsdag 15 september 2009 @ 15:02
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 14:57 schreef Strawberryjuice het volgende:

[..]

Ik maakte me ook druk om HIV maar mijn laatste contact met iemand anders dan een vriend is een jaar geleden en heb nog steeds geen symptoom gehad.
Hmm dan hoef je je ook gee zorgen te maken... heb je wel een test gedaan?
ubombzaterdag 19 september 2009 @ 00:32
Hey, Ik ben bang dat ik ook een Soa heb door stom onveilig sex te hebben met een meisje, (of erger HIV, maar sinds ik net een topic van iemand anders heb gelezen is deze kans vrij klein.)

Bij mij is het geval dat ik enorm veel jeuk heb verspreid bij me geslachtsdeel, schaamhaar,balzak, penis (en soms op me haren bij me been in de buurt). Nadruk ligt op balzak daar is het bijna altijd aanwezig. Tevens zitte er soort van stippen/blaasjes op me penis...

Uiteraard ben ik er al mee naar de dokter geweest. Al 3x zelfs. Over die stippe ofzo zei ze dat het talgklieren waren (hoewel ik het nog betwijfel, het is gwn niet normaal )
en ik heb als medicijne eerst Loxazol Creme gehad (Schurft), Geen effect, toen Miconazol creme tegen schimmelinfectie, en vervolgens 3e x Stromectol tabletten... Zit inmiddels weer 3 weken verder en heb het nog steeds

Overigens ook nog een x ertussen met GGD gebeld voor test, die zeiden of ik klachten had want het was druk daar met soa tests, dus later belde zon verpleegkundige me terug om erover te praten, en die zei aan de hand van mijn klachten dat de kans klein is dat ik SOA had en talgklieren kunnen zijn Met als gevolg >> Ga even langs je dokter.

Ik heb ook geen idee welke soa het kan zijn, ik dacht eerst genitiale wratten dus dat zei ik ook, maar 2 dokters hebben me nu overtuigd dat het talgklieren zijn wat je ziet..
Punt is wel heel leuk, kan het wel talgklieren zijn maar dan hoor ik niet die jeuk overal te hebben.?

Het kloterige is dat de intensiteit per dag anders is en ik kan er geen enkel patroon in vinden wanneer het heel erg is en waneer minder erg.

Heeft iemand ideeen?
Adolecensmaandag 7 december 2009 @ 21:06
Uit: HIV na onveilige seks...
quote:
Op maandag 7 december 2009 16:14 schreef Test1324 het volgende:
Hallo allen,

Vier weken geleden heb ik onveilige seks gehad met een meid (ben zelf een jongen). Het ging om een meid waar ik op de basisschool smoorverliefd op was, en ik kwam haar nu toevallig tegen bij het uitgaan. Van het een kwam het ander, en ik ben bij haar in bed beland en 's nachts hebben we vijf keer seks gehad, zonder condoom (ze gebruikt wel de pil). Niet de meest slimme zet natuurlijk, maar op het moment zat ik gevangen in een vlaag van nostalgie en verliefdheid, en was ik even blind voor de risico's die met onveilige seks zijn verbonden. We zijn beiden 23. Ik heb haar sindsdien niet meer gezien, ze is de dag erna voor onbepaalde tijd naar het buitenland vertrokken in verband met een baan. Op de een of andere manier ben ik de afgelopen dagen bang dat ik wel eens besmet zou kunnen zijn met HIV. Het gaat wel om een verzorgde en nette meid, maar het is ook een erg lekker wijf en ze zal al de nodige bedpartners hebben gehad. Ik heb gisteren even contact met haar opgenomen om hierover te praten, en ze weet zelf haar HIV-status niet, hoewel ze toch wel met zekerheid durft te zeggen dat ze HIV-negatief is. Ik denk dat ze dat baseert op haar seksuele verleden. Een week of twee geleden ben ik ziekjes geweest, vooral hoofdpijn, spierpijn, buikpijn en keelpijn, volgens de huisarts zou het hoogstwaarschijnlijk om een lichte Mexicaanse griep zijn gegaan.

Enfin, natuurlijk is het erg stom wat ik heb gedaan, maar de invloed van de situatie moet ook niet worden onderschat. Ik vraag me af wat nu echt de kans is dat ik met HIV besmet ben. Ik snap dat het niet meer zekerheid is te zeggen totdat ik me over een paar weken kan laten testen, maar misschien zijn er mensen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten.

Groeten!
quote:
Op maandag 7 december 2009 16:52 schreef Test1324 het volgende:
Thanks voor de replies!

Dit is verder niet als grapje bedoeld, ik zocht wat duidelijkheid

Ik weet dat de kans an sich om hiv te krijgen bij vaginale geslachtsgemeenschap al vrij klein is (zeker voor de man, als ik het goed heb). Dit gecombineerd met de kleine kans dat ze daadwerkelijk hiv-positief resulteert natuurlijk in een erg kleine kans. Maar goed, er raken als ik het goed heb ook in Nederland wekelijks mensen geïnfecteerd met hiv, vandaar mijn bezorgdheid. Ik denk dat het misschien ook wel een beetje voortkomt uit schuldgevoelens en misschien wel teleurstelling in mezelf omdat ik de risico's zo maar heb verwaarloosd.
Adolecensdonderdag 24 december 2009 @ 10:33
quote:
Op donderdag 24 december 2009 01:07 schreef Brooklyn het volgende:
Heb last van wat lichte rode stippeltjes op de eikel en net wat daaronder (het zijn geen bultjes, blaasjes, zweertjes oid). Hier heb ik een aantal maanden geleden ook al eens last van gehad, en toen was het na een aantal dagen weer verdwenen. Vandaag achter gekomen dat ik weer rode stippeltjes heb en dinsdagochtend voor het laatst sex gehad. Vriendin (is mijn eerste bedpartner overigens) heeft ook last van een rare afscheiding en licht geirriteerd gevoel. Ik voel heel licht een jeukend gevoel. Als ik plas voel ik niets aparts.

Heb deze rode uitslag eigenlijk leren kennen toen ik een koortslip had. Toen ook last van gehad en natuurlijk ontzettend bang geworden dat ik iets heb opgelopen via die koortslip. Dat kan ook in de 2e vorm van Herpes. Enkel heb ik dus slechts wat rode uitslag hier en daar, maar geen bultjes of zweertjes (wat dan de symptomen van Herpes zijn). Ook de afbeeldingen op Google leveren toch net wat heftigere resultaten op, gelukkig. Verder kom ik op Google terecht bij geirriteerde zuurgraad...

Wat ik daarnaast zo vreemd vind, is dat bij zo'n soatest op internet vaak de uitslag komt dat je geen soa hebt omdat je aan je eerste bedpartner bent, terwijl je dus wel degelijk een soa kunt oplopen via een koortslip. Daar hoef je geen bedpartner voor te hebben gehad. Dit begrijp ik dan weer niet helemaal...

Heeft iemand ervaring met eerstgenoemde kwaaltje? Zoja, wat is dit nou precies en moet ik me zorgen maken?

Dank alvast!
Test1324zondag 10 januari 2010 @ 14:04
Ik was eens aan het denken, eigenlijk is de kans voor een heteroseksuele man om HIV op te lopen bij een one-night-stand erg minimaal. Even een kansberekening. Ongeveer 0,3% van de Nederlandse bevolking is HIV-positief. Dat zijn dus 0,003 x 16.000.000 = 48.000 mensen. Van de HIV-geïnfecteerden is ongeveer 65% mannelijk, en dus 35% vrouwelijk. Dan gaat het dus om 0,35 x 48.000 = 16.800 vrouwen. Stel, de helft van de Nederlandse bevolking is vrouw, dan zijn er 8.000.000 vrouwen in Nederland. Slechts 0,21% van deze vrouwen is HIV-positief ( 16.800 / 8.000.000 x 100). Dus: de kans om een HIV-positieve vrouw aan de haak te slaan bij een one-night-stand is 0,0021. Nu weet veertig procent van de HIV-geïnfecteerden niet dat er sprake is van een HIV-infectie. Dus, de kans om een HIV-positieve vrouw aan de haak te slaan, die ook nog eens niet weet dat ze HIV-positief is, is 0,00084. De kans dat je een HIV-positieve vrouw tegenkomt die wél weet dat ze HIV-positief is, is 0,00126. Laten we even de totale groep pakken, met een kans van 0,0021. Stel, je hebt (ruim genomen) tien keer seks met deze persoon gedurende de one-night-stand. De kans op een succesvolle HIV-transmissie van vrouw naar man in ontwikkelde landen is 0,0004 per 'act'. Na tien keer is er dan een kans van 0,004. Dus, de kans om een HIV-positieve vrouw aan de haak te slaan en HIV op te lopen bij een one-night-stand met haar is 0,0021 x 0,004 = 0,0000084 oftewel 0,00084%. Met andere woorden: er is een kans van 0,99916 (99,916%) dat je geen HIV oploopt bij een one-night-stand waarbij onveilig contact is met een willekeurige vrouw.

Dat lijkt mij een zeer verwaarloosbaar getal. Wat ik me nu afvraag is: hoe kan het, dat het aantal hiv-positieven onder heteroseksuelen toeneemt? Ik snap dat onbeschermd anaal contact bij homoseksuelen een heel ander verhaal is, in verband met een hogere transmissiekans, maar hoe vindt hiv-transmissie onder heteroseksuelen dan plaats? Gebeurt dat grotendeels doordat mensen geen soa-test ondergaan en op een gegeven moment in een relatie onbeschermd contact gaan hebben? Of wordt er zo gruwelijk veel onveilig gevreeën op heteroseksueel gebied? Of gaan mannelijke partners naar een prostituee, lopen daar HIV op en geven het vervolgens door aan de vrouw? Maar ook de kans dat die man HIV krijgt op dat moment is erg klein. En zo vaak zullen die bezoekjes ook niet plaatsvinden denk ik...

Misschien weet iemand hier meer over
synnathwoensdag 3 februari 2010 @ 12:11
Als je beide nog nooit (orale) seks hebt gehad, kun je dan zonder condoom (met pil) veilig vrijen?
J0ycie88maandag 22 februari 2010 @ 21:14
Zolang er geen sprake is van koortslippen volgens mij wel.. Door een koortslip kan je herpes overdragen. En goed Hep B en Aids kan je ook opgelopen hebben door bloedoverdracht. Maar goed das wel een hele kleine kans denk ik.. Dus ja kunt veilig vrijen zonder condoom.

Ik heb laatst een soa-test gedaan en daar kwam uit dat ik chlamydia had.. Maar ik weet niet goed van wie.. Mijn laatste partners heb ik het laten weten, maar die beweerde bij hoog en laag dat het niet van hun kwam. Dan moet het dus van een stuk langer geleden zijn. Weet iemand of er meer kans is op onvruchtbaarheid? Bij de GGD zeiden ze mij dat het alleen kon wanneer je meerdere malen chlamydia hebt opgelopen. Maar ik heb ook wel eens gelezen dat het ook kan wanneer je het een lange tijd hebt gehad. Weet iemand dit?
ukgazondag 7 maart 2010 @ 15:05
quote:
Op zondag 5 november 2006 22:03 schreef NanKing het volgende:

Wat zijn de meest voorkomende SOA\'s?
1. chlamydia (60.000)
die 60.000, zijn dat het totaal aantal besmette personen in nederland, of aantal besmettingen per jaar?
Chenzondag 7 maart 2010 @ 16:55
quote:
Op zondag 7 maart 2010 15:05 schreef ukga het volgende:

[..]

die 60.000, zijn dat het totaal aantal besmette personen in nederland, of aantal besmettingen per jaar?
quote:
Chlamydia, gonorroe, syfilis
In de eerste helft van 2009 werd bij 4.663 mensen chlamydia vastgesteld, waarmee deze de meest voorkomende bacteriële soa blijft. Bij 1.190 mensen werd in die periode gonorroe vastgesteld. Dit is een stijgiing van 34% in vergeljking met de eerste helft van 2008. Bij mannen die seks hebben met mannen is het percentage positieve testen gestegen van 8 naar 9,1%.
Binnen de soa-centra in de eerste zes maanden 232 diagnoses van infectieuze syfilis gesteld. Dit is een daling met 27% in vergelijking met 2008. Syfilis komt het meest voor bij mannen die seks hebben met mannen, als is er sprake van een dalende trend.
Chenzondag 7 maart 2010 @ 16:55
Een uitstrijkje dat wordt gemaakt, wanneer een vrouw een pijnlijke eierstok heeft, is dit het zelfde uitstrijkje als dat van een SOA?
fokvragenzaterdag 27 maart 2010 @ 23:49
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 11:34 schreef stresskip09 het volgende:
hallo allemaal,

Ik heb een vraag betreft symptomen die zich bij mij hebben voor gedaan de afgelopen tijd.

Ik zal me verhaal even kort proberen uit te leggen. Het is namelijk zo dat ik in de 2e week van juli (ruim 8 weken geleden) onveilige sex heb gehad met een meisje van 20 waar ik de status niet echt van weet. Ik ken het meisje wel al enige tijd zo bijna een jaar. Maar ik ben zo dom geweest om onveilige sex met haar te hebben ( jaa spijt komt altijd achter af als je angst hebt voor iets). Ik zelf ben 24 en dat meisje vertelde mij wel dat ze in het verleden chlamydia heeft gehad (pas achteraf)...

Een aantal dagen nadat we onveilige sex hebben gehad begon ik misselijk (jaa heb overgegeven) te worden en heb ik 1 nacht lichte koorts gehad. Ongeveer een week later kreeg ik een schimmel infectie op me geslachtsdeel. Ben hiermee langs geweest bij de huisarts en heb het laten zien. Heb de huisarts verteld wat er aan de hand was en dat het zich is gaan voor doen na onveilige sex. De huisarts vertelde dat het niets ernstigs was en dat het gewoon een schimmelinfectie was. Dit kon gebeuren waneer een meisje last had van bepaalde infecties. De huisarts heeft toen een zalfje uit geschreven wat ik ook heb gebruikt, een aantal dagen later was de schimmelinfectie verdwenen. Maar nadat deze symptoom was verdwenen begon er een nieuwe symptoom. Ik begon een brandend gevoel te krijgen aan mijn geslachts deel. Toen dit zich voor deed was ik op vakantie in het buitenland. ik ben in het buitenland naar het ziekenhuis gegaan en heb daar ook mijn verhaal verteld. Daar hebben ze een urine test gedaan en uit de uitslag was gebleken dat er bloed in me urine zat. De dokter uit het ziekenhuis schreef 2 verschillende antibioticaas uit deze heb ik allebei gebruikt. De gebruiks duur was 1 week. 2 dagen na de gebruiks duur van de antibioticaas begon ik last te krijgen van diarree, dit heeft ongeveer 2 weken stand gehouden. Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan in Nederland en heb nogmaals mijn verhaal verteld. En vroeg aan de huisarts of dit symptomen waren van HIV. De huisarts vertelde mij dat de kans heel minimaal was om HIV op te lopen in Nederland. Dat luchte mij wel op. Ik heb ook een een bloed testen een urine test laten doen bij het diagnostische centrum. Dit was wel ongeveer 6 weken na mijn laatste risico contact. De uitslagen waren allemaal negatief. Dus geen HIV en geen SOA maar wel nog steeds bloed in de urine. Maar nu is het zo dat zo een test 3 maanden (12 weken) na laatste risico contact pas echt zekerheid geeft. Ik heb me laten vertellen dat een test na 6 weken ook wel redelijk betrouwbaar zou zijn (70% tot 80%). Nu lijkt het er ook op dat ik lichtelijk spierpijn heb dit voel ik heel soms (komt niet vaak voor). Ook heb ik last als ik op mijn kaken bijt van een soort bobbel onder me kaak aan beide kanten. Dit voel ik alleen wanneer ik spanning op me kaak zet. Zijn dit dan lymfeklieren of zijn dit gewoon spieren...

Ik word helemaal gek door er aan te denken. Ik moet nog ongeveer 4 weken wachten voor een volgende test dan zit ik op 3 maanden ongeveer.

Kan iemand een antwoord geven op mijn verhaal en de symptomen die zich voordoen bij mij. hoe groot is de kans dat ik HIV heb opgelopen na eenmalige onveilige sex... Ik maak me onzettend zorgen, of is dit nergens voor nodig?
En? Al overleden?
Seammaandag 29 maart 2010 @ 18:55
tvp
Paniekjewoensdag 6 juni 2012 @ 01:45
Ja, ik vind het zinvol dit topic omhoog te schoppen aangezien het een belangrijk onderwerp blijft.

Ik zie hierboven een Stephanie die er van overtuigd was dat ze Hiv had en dit niet bleek te hebben.. Same story here, ik had mijn laatste jaar al helemaal gepland. 8)7
Na een hoop gezeik toch maar ff laten testen bleek het syfilis te zijn... Ik helemaal blij aan heel mijn familie verteld dat ik geen hiv had maar 'gewoon maar syfilis.' Nou dat heb ik geweten hoor, was echt ellendig...
Ergste komt nog, 2 maanden later (later bleek dat de syfilis nog niet genezen was omdat ik ziek werd van de prik met medicatie) krijg ik dr ook nog es ff herpes bovenop omdat een ex zo lief was me te beffen met een koortslip. Tsja. Dat was nog erger, ik kon niet eens meer lopen zonder pijn en had constant een washandje in mijn broek HAHA...
Met andere woorden, een stomme fout in mijn puberteit heeft mij doen leren dat ik niet zo onzorgvuldig moest omspringen met bescherming tegen soa's.

Maak niet dezelfde fout als mij!
Intrepidityzondag 1 juli 2012 @ 20:06
Mijn vriendin en ik zouden wel een stapje verder willen gaan en de rubberen jas buiten wegen willen laten, maar eigenlijk willen we allebei eerst een test doen. Geen van ons heeft symptomen of iets dergelijks, en vrij zeker dat we niets hebben, maar je kunt toch maar beter zeker van je zaak zijn, dat je ook niets bij je draagt waar je niets van af weet.
De vraag is: is zo'n uitstrijkje dan echt nodig? Het lijkt me eigenlijk niet zo heel prettig dat een arts met een wattenstaafje in je leuter zit te roeren :X
Lees her en der dat alleen urine+bloedonderzoek ook genoeg uitsluitsel geeft, maar klopt dat?
Lady_Heatherdonderdag 19 juli 2012 @ 13:39
Begrijp iets niet helemaal; als 2/3 mensen herpes hebben aan hun mond.. volgens mij zoent iedereen wel eens iemand? En herpes zou ook overgedragen kunnen worden als je op dat moment geen blaasje oid hebt. Dus waarom heeft niet iedereen herpes? (Je kan t bij 1% zien heb ik gelezen, maar toch zou iedereen t dan wel moeten hebben)

Volgens mij pijpen/beffen best veel mensen iemand, ooit (iig wat ik hier allemaal lees :$)? Dan zouden er dus ook heeeeeeeel veel mensen met herpes daar-op-die-plek moeten zijn (daar 2/3 mensen herpes aan hun mond zouden hebben)?

Is dat dan erg? En als je bij dezelfde persoon dat dus doet.. en je loopt bv herpes op, maar je merkt er niets van, kan je het dan een andere keer van dezelfde oplopen dat je er wel dingen van gaat merken?

Vaag zooitje.
Paniekjewoensdag 25 juli 2012 @ 23:41
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2012 20:06 schreef Intrepidity het volgende:
Mijn vriendin en ik zouden wel een stapje verder willen gaan en de rubberen jas buiten wegen willen laten, maar eigenlijk willen we allebei eerst een test doen. Geen van ons heeft symptomen of iets dergelijks, en vrij zeker dat we niets hebben, maar je kunt toch maar beter zeker van je zaak zijn, dat je ook niets bij je draagt waar je niets van af weet.
De vraag is: is zo'n uitstrijkje dan echt nodig? Het lijkt me eigenlijk niet zo heel prettig dat een arts met een wattenstaafje in je leuter zit te roeren :X
Lees her en der dat alleen urine+bloedonderzoek ook genoeg uitsluitsel geeft, maar klopt dat?
Voor complete test wel. Echter doen ze het nie altijd.

@ LadyHeather.
Herpes blijft in je bloed zitten en kan elk moment terug komen op de plek waar je voor het eerst besmet werd. Het voorkomen daarvan bestaat vooral uit goed voor jezelf zorgen vitamines binnen krijgen sporten etc. Ik heb na de eerste besmetting (juni 2010) nooit meer last gekregen van herpes. Bovendien gaat herpes down under met een kuurtje na een week over. dus die heel veel mensen met herpes zijn er ook zo weer vanaf.
Lady_Heathermaandag 30 juli 2012 @ 11:55
Is herpes daarbeneden niet veel erger dan aan je lip? En waarom hebben dan niet minstens alle fokkers dat (iig diegenen die schrijven over beffen/pijpen)?
X_FoutBijRegistratiedonderdag 6 september 2012 @ 14:38
Ik heb even een vraagje m.b.t. herpes en het verminderen van de verschijnselen daarvan. Zelf heb ik HSV-2, en momenteel is het aanwezig helaas. Ik merk dat het wat regelmatig terug komt wat erg vervelend is.
Nu heb ik flink zitten googlen om te iets te vinden voor preventie van een uitbraak of sowieso een vermindering er van.
Een geneesmiddel is er niet dat weet ik, het enige wat ik lees is dat mensen erg tevreden zijn met het product: Maitake extract (Eikhaas). Dit product wordt gebruikt om je immuunsysteem flink aan te pakken.

Wat ik hierover lees is dat mensen aanzienlijk minder last hebben van een uitbraak, en mocht het uitbreken, dat het anders is dan een normale uitbraak (lees: minder verspreid, minder pijn).

Is hier iemand bekend met dit product? Ik wil dit namelijk gaan gebruiken.
Knuck-lesvrijdag 1 maart 2013 @ 18:47
Vraagje: Ik slik nu sinds een jaar dagelijks 100mg doxycycline vanwege een aandoening aan m'n huid. Nu staat in de bijsluiter dat dit middel ook voor een aantal SOA's wordt voorgeschreven, waaronder chlamydia. Ben ik nu nog vatbaar voor deze SOA's of heeft het middel geen 'beschermende' werking?
peug306dinsdag 10 september 2013 @ 12:35
ik man 40 ga elke 6 maanden naar de ggd. voor een soa test. i.v.m. ik ben een risico. ik ben homo, man en ik neuk rond.
Massiefwoensdag 18 september 2013 @ 23:55
Morgen naar GGD. Ruime maand geleden in een weekend 3 verschillende vrouwen geneukt,onveilig. Nee geen hoeren, gewoon 3 x uitgaan en 3x raak. Heb grote aantrekkingskracht tot vrouwen. Maar met mijn zatte kop zelfs nog anaal gedaan (geef de alcohol maar de schuld, hoewel het oerdom is). Heb niet echt klachten behalve sochtends als ik pis licht branderig gevoel. Hoop dat et met een sisser afloopt.
Nirakwoensdag 18 september 2013 @ 23:58
Succes morgen massief. Heb je niet standaard condooms bij als je op stap gaat?
Massiefdonderdag 19 september 2013 @ 00:03
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2013 23:58 schreef Nirak het volgende:
Succes morgen massief. Heb je niet standaard condooms bij als je op stap gaat?
Ja jawel man. Maar alcohol en een condoom dan krijg ik hem no way nog stijf. Zonder condoom is het al moeilijk genoeg. Zou wel kamagra voor kunnen nemen maarja. In ieder geval bedankt, zal wel updatje posten hier als ik meer weet. Moet trouwens wel voor deze ggd vooraf al in het potje pissen. Beetje irritant ivm werk eerst maar doe het sochtends wel alvast.
Massiefdonderdag 19 september 2013 @ 19:24
Bloed + urine afgegeven, ben benieuwd.
Nirakdonderdag 19 september 2013 @ 22:26
Enig idee wanneer de uitslag binnen is? Duurt meestal niet zo lang toch?
Massiefvrijdag 20 september 2013 @ 14:53
Duurde een week, uitslag komt per SMS. Wil het wel graag weten dus ben benieuwd.
Massiefzaterdag 28 september 2013 @ 18:07
Nou het was dus chlamydia. Ben gebeld door arts en eergister 1000mg azitromycine ingenomen, klachten moeten binnen een week verdwijnen en dan ben ik er vanaf. Maar damn wat een middel is dat zeg, nu 2 dagen na inname echt heftige maagkrampen en diarree (een van de meest voorkomende bijwerkingen). Naja het is voor een goed doel zullen we maar zeggen.
Massiefzaterdag 28 september 2013 @ 18:18
Wat ik overigens wel aanraad aan mensen die naar GGD gaan. Overdrijf een beetje met aantal bedpartners. Hoe hogere risico groep je zit hoe meer ze ook testen en hoe meer ze bereid zijn om te testen.
Massiefvrijdag 4 oktober 2013 @ 19:11
Inmiddels geen klachten meer!
Aventuravrijdag 4 oktober 2013 @ 19:36
Weten de dames in kwestie ook dat je chlmydia hebt opgelopen? Een van hen weet het duidelijk niet van zichzelf.
Massiefvrijdag 4 oktober 2013 @ 20:19
De dames van wie ik vermoed dat ik het heb zijn ondertussen ook bij de GGD geweest en zijn in afwachting van hun results. Maarja mochten zij het hebben dan kan het nog zo zijn dat ik het al bij me droeg en dat pas na de seks met hun de klachten bij mij naar boven zijn gekomen, dat vertelde de arts in ieder geval dat dat ook mogelijk was. Mja lijkt me sterk omdat ik voor die tijd juist meer veilige seks heb gehad.
Ace1vrijdag 9 mei 2014 @ 19:58
Iemand ervaring met 123soatest.nl?

Ik heb me bij de huisarts laten testen maar deze testen waren negatief.. Nu bedenk ik me dat deze testen misschien te kort op mijn laatste onveilige vrijpartij zijn afgenomen (2 weken). Nu wil ik eigenlijk nog een keer een test laten afnemen maar de huisarts ziet me al aankomen :')
Nirakvrijdag 9 mei 2014 @ 20:07
Je kunt ook naar de ggd ;)
Ace1vrijdag 9 mei 2014 @ 21:13
Ben 26
Faithzvrijdag 9 mei 2014 @ 22:06
Daarmee mag je nog steeds naar de GGD.

Heb je ergens last van?
SwingVlindervrijdag 16 mei 2014 @ 20:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 22:06 schreef Faithz het volgende:
Daarmee mag je nog steeds naar de GGD.
Ik denk dat hij met "26" bedoelde dat het niet meer gratis is voor hem.
Maar zover bij mij bekend krijg je ook een rekening van je HA?
SwingVlindervrijdag 16 mei 2014 @ 20:33
Ok mijn verhaal dan maar:

3 weken geleden sexueel actief geweest met een stel,
ik kreeg tijdens sex bloedverlies wat dus heel vreemd was.
Een paar dagen later belde ze op met nieuws dat ze waarschijnlijk chlamydia hebben.
Gauw opzoeken natuurlijk, want ik onthou niet alle soa's en kenmerken.
Gelijk ook GGD gebeld en kreeg pas afspraak anderhalf week later.
Anyway, paar dagen later was uitslag bij hun bekend: Was toch gonorroe.
1 spuitje in de kont, 2 dagen later ervan af.
THAT'S IT?!... :o
Liever gonorroe dan schimmelinfectie of blaasontsteking dan. _O- (Ik heb daar best een lange tijd last van namelijk.)
Maar goed, wij zijn donderdag geweest, en uitslag komt dus volgende week.
Ben benieuwd!
Best zenuwachtig omdat je toch bang bent dat er meer uit gaat komen. :@
Ik heb nog nooit eerder een SOA test gedaan, was mijn eerste keer.
Ik ga nu wel standaard 2 x per jaar.
Nirakvrijdag 16 mei 2014 @ 22:57
Als je wisselende seksuele contacten hebt is het verstandig veilig te vrijen, maar dat zuk je ook wel weten. Deze keer was het Gonnoroe, de volgende keer kan het best HIV zijn.. Pas alsjeblieft op en gebruik je verstand en niet alleen je geilheid ;)
coolkidsneverdiedinsdag 30 december 2014 @ 10:06
Koop wat condooms mensen.. Dan weet je zeker dat je goed zit de volgende keer.. En ga naar de huisarts en niet op dit forum vragen..

[ Bericht 26% gewijzigd door Vinniiee op 30-12-2014 16:43:20 ]