abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  Forum Admin zondag 5 november 2006 @ 22:03:35 #1
97069 crew  NanKing
Builak!
pi_43274685
Relgelmatig duiken er topics op zoals "Help ik heb een soa" of "Hoe gaat een soa test in z'n werk".
Om wat duidelijkheid te scheppen kun je er hier alles over vinden en je vragen stellen.

Wat is een SOA: SOA staat voor Seksueel Overdraagbare Aandoening, ofwel geslachtsziekten. Iedereen die onveilig vrijt, kan een SOA oplopen. Het kan weken, maanden en soms jaren duren voordat er verschijnselen optreden, maar in de tussentijd tast de ziekte je lichaam wel aan en geef je het eventueel weer door aan anderen. Sommige SOA's zijn alleen maar vervelend. Er zijn er echter ook een paar met ernstige gevolgen als ze niet bijtijds behandeld worden.

Wat zijn de meest voorkomende SOA's?
1. chlamydia (60.000)
2. Genitale wratten (25.000)
3. Herpes genitalis (12.000)
4. Gonorroe (6.000)
5. Hepatitis B (2.000)
6. Syfilis (750)
7. Hiv-infectie (700)
Overige soa's waar geen exacte cijfers van zijn;
- BacteriŽle vaginose
- Candida-infectie
- Schurft
- Schaamluis
- Trichomonas


Waar kan ik een test laten doen?
Kaartje met SOA centra in NL KLIK

Hoe gaat een soa test?
quote:
Bij een soa-test kun je op verschillende manieren worden onderzocht. Hieronder worden de drie belangrijkste onderdelen uitgelicht: bloed-, lichamelijk- en urine-onderzoek. Hoe je wordt onderzocht is afhankelijk van de eventuele klachten en de manier waarop je hebt gevreeŽn. Om je goed te kunnen onderzoeken, heeft de arts voorafgaand aan het onderzoek een gesprek met je.

Bloedonderzoek
Er wordt bloed afgenomen. Tijdens een routine onderzoek bij een soa-polikliniek wordt het bloed standaard onderzocht op aanwezigheid van syfilis en soms op hepatitis B. De hiv-test kan met hetzelfde bloed worden gedaan. Je moet daarvoor vooraf (schriftelijk) toestemming geven.

Lichamelijk onderzoek: uitstrijkjes
Een uitstrijkje wordt gemaakt uit de penis, de vagina, de anus (bij anale seks) of de keel (bij orale seks). Bij vrouwen wordt vocht van het slijmvlies van de baarmoedermond afgenomen. (Dit is een ander uitstrijkje dan het uitstrijkje op baarmoederhalskanker). Dat gebeurt met een metalen instrument: de eendenbek. De arts of verpleegkundige kan hiermee het slijmvlies van de baarmoedermond bereiken en de vagina bekijken. Het uitstrijkje doet geen pijn.
Bij mannen neemt de arts of verpleegkundige met een smal stokje vocht af uit het buitenste stukje van de plasbuis. Deze ingreep kan gevoelig zijn.
Een uitstrijkje uit de anus gebeurt met een instrument dat een klein stukje in de anus wordt aangebracht (de proctoscoop). Met het instrument wordt een afstrijkje afgenomen uit de anus en wordt de anus van binnen bekeken.
Herpes genitalis en genitale wratten zijn duidelijk aantoonbaar als de ziekte actief is, dus als er blaasjes/erosies of wratten op of rond de geslachtsdelen zitten. De arts kan de diagnose stellen door de wratten of blaasjes/erosies goed te bekijken. Als er sprake is van blaasjes of erosies op of rond de geslachtsdelen, kan de arts daaruit materiaal afnemen, om na te gaan of je herpes hebt.
Als er geen klachten of symptomen zijn die op herpes wijzen geeft een routine soa-onderzoek dus geen uitsluitsel op de vraag of je 'drager' bent van het herpes virus.

Urine-onderzoek
Met nieuwe laboratoriumtechnieken, kan steeds meer onderzoek op soa worden gedaan aan de hand van urine. De arts bekijkt het liefst je eerste (ochtend)urine. Onderzoek op chlamydia aan de hand van urine, is op dit moment voor mannen net zo betrouwbaar als een uitstrijkje. Bij vrouwen is het urineonderzoek iets minder betrouwbaar.
Denk je een soa te hebben? Raadpleeg altijd een arts een soa gaat nl. nooit vanzelf weg.

Barst los

mis je iets in de OP, kun je het altijd even aangeven in dit topic of via een TR
ijs_beer fan!
pi_43822107
Loopt nog niet echt storm he, dit topic. Om dan maar even 'mijn' topic te vervolgen (wat vanwege dit topic werd gesloten ):

Vanochtend voor het eerst een soa-test gehad. Eerst een kort algemeen gesprekje of ik klachten had, wat voor contact ik heb gehad en de reden van mijn testverzoek. Vervolgens een uitstrijkje uit de plasbuis (en gdvr, dat voelde ik ja ). Tot slot een kort gesprekje langs een verpleegkundige, waar ik snel weer weg kon omdat ik verder geen vragen had.

Daarna bloedafname, niks bijzonders. Alleen hoef je voor Hiv-test tegenwoordig blijkbaar geen schriftelijke toestemming meer te geven, ik ben gewoon op syfilis en hiv getest. De uitslag krijg ik trouwens over 2 weken (en nee, ik ga er geen topic voor openen zoals een andere fokker deed ).

Al met al valt het dus wel mee, hoewel dat uitstrijkje niet bepaald lollig was. Kon meteen een uurtje niet pissen, deed nogal zeer.
Whistler: I want peace on earth and good will toward man.
Abbott: We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
pi_43976549
Het is deze week trouwens Take Care week:
http://schorer.nl/doelgroepen_content.asp?ID=79

Helaas zie je er niet veel van in de media, het aantal gemeldde besmettingen met HIV weer aan het stijgen is. Er zijn afgelopen jaar 950 personen besmet geraakt met HIV! En op het moment zijn er ongeveer 12.000 besmettingen met HIV bekend in Nederland. Veel te veel! Dus: VRIJ IN GODSNAAM VEILIG! (en dat geld ook voor hetero's!)
  Forum Admin dinsdag 28 november 2006 @ 22:19:05 #4
97069 crew  NanKing
Builak!
pi_43976655
Daar mag je wel een nieuw topic aanwijden hoor.
Hoe meer informatie hoe beter .
ijs_beer fan!
pi_43976987
done
pi_44035001
Vanochtend heb ik me ook voor het eerst gewaagd aan een soa-test bij de ggd soa polikliniek in amsterdam. Hier kun je je anoniem laten testen, en je hoeft je verder niet eens te legitimeren of verzekeringspapieren te laten zien. Naam en geboortedatum is voldoende. Ik kreeg een uistrijkje uit mijn baarmoeder, urinebuis, anus, keel en er werd bloed van me afgenomen voor te testen op syfilis en hiv. De hiv uitslag kreeg ik al na ongeveer een uurtje, en die was gelukkig negatief. De rest krijg ik volgende week te horen. Het viel allemaal best mee, alleen de eendenbek was best pijnlijk toen hij werd opengezet. Bij mijn anus werd gebruik gemaakt van een wattenstaafje, dus dat was pijnloos. Het dunne plastic spateltje dat mijn pisbuis inging voelde ik niet eens. De verpleegkundige zei: 'En dan ga ik nu een uitstrijkje uit je urinebuis maken'. Ik: 'WAAAAAT', zij: 'Oh, is allang gedaan hoor'. Ik voelde er vrijwel niets van terwijl ik dacht dat dat juist pijnlijk was. Maar goed, stelt geen fuck voor dus en het is gewoon beter om je gelijk te laten testen op soa's in plaats van op internet symptomen op gaan zoeken. Dat heb ik ook weleens gedaan en ik was er eventjes van overtuigd dat ik HIV had. …ťn van de hiv symptomen was namelijk: 's nachts zwetend wakker worden'....dat had ik toen wel eens, maar later ben ik erachter gekomen dat dat kwam omdat ik de verwarming op zijn hoogste stand had gezet.
pi_44056289
Ik heb deze zomer eenmalig onbeschermde seks gehad op reis. Na enkele weken begon ik een brandend gevoel te hebben na het plassen en zag m'n voorhuid ook rood en jeukte het soms. Ik was dus bang dat ik een soa ( trichomonas of chlamydia ofzo) opgelopen had. Naar de dokter geweest , bloed laten prikken en urineonderzoek gedaan, niks gevonden. Ook nog eens bij uroloog geweest, ook die vond niks. Nu na vier maand nog es voor de zekerheid (hiv enzo) bloed laten prikken en nog eens urineonderzoek. Uitslagen zijn allemaal in orde. Zou dit dan een schimmelinfectie kunnen zijn ? Ik had al eens antibiotica gehad tegen algemene infecties en toen was het een tijdje wel beter. Ambetantste is de onzekerheid dat je niet weet wat je hebt.
pi_44064784
en de huisarts kan je niet verder helpen?
vreemd dat ze niet verder kijken dan soa's... blaasontsteking kan ook vreselijk branden, maar weet niet of je daar ook een rode uitslag van krijgt..
pi_44131197
quote:
Op vrijdag 1 december 2006 20:19 schreef Nirak het volgende:
en de huisarts kan je niet verder helpen?
vreemd dat ze niet verder kijken dan soa's... blaasontsteking kan ook vreselijk branden, maar weet niet of je daar ook een rode uitslag van krijgt..
Tja, een blaasontsteking is niet zo ernstig en gaat vaak vanzelf weer over met veel water drinken. Een soa is iets anders. En doktoren moeten nou eenmaal gericht zoeken, een soa-onderzoek is tenslotte alleen maar gericht op het vaststellen of je wel of geen soa hebt. Om nou het hele lichaam binnenstebuiten te keren gaat dan wel erg ver.

Ik had ook een paar weken geleden zoiets, branderig gevoel bij het plassen, rommel uit m'n lul wat daar bij mijn weten niet uit hoorde te komen. Paniek dus, ik dacht al meteen aan een soa, ik had nl. ook een keer onbeschermd sex gehad, op een one night stand nog wel...
Afspraak gemaakt, 2 weken geleden, en toen was de pijn bij het plassen alweer veel minder. Maar goed, testje toch even gedaan. De weken daarna nergens meer last van gehad, en ik maakte me dus ook eigenlijk niet meer zoveel zorgen. Vanochtend uitslag opgehaald, en uiteraard niks aan de hand.
Dat was dus misschien toch een blaasontsteking of plasbuisontsteking o.i.d.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Frysl‚n hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_44148107
Denk dat het van mij missch wel een schimmelinfectie (of plasbuisontsteking ?) ofzo is/was. Heb pillen gekregen tegen schimmels en ook een zalf, en de jeuk is zo goed als weg. Ook brandend gevoel is al veel beter . Hopelijk blijft het zo.
  vrijdag 8 december 2006 @ 17:13:43 #11
58321 Blind_Guardian
Lord of all Noldor
pi_44256701
Gisteren zoals gemeld de uitslag binnen gehad, en uiteraard was die negatief. Maar m'n vriendin hoeft zich dus geen zorgen te maken (en ik kan gerust aan de wip )
Whistler: I want peace on earth and good will toward man.
Abbott: We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
  donderdag 28 december 2006 @ 01:04:28 #12
115814 Drumpie
Zie Signature.
pi_44783531
Gaat het vooral om grootste kans op soa met vrijen zonder condoom, of is de kans met beffen/pijpen ook groot?
  donderdag 28 december 2006 @ 07:14:25 #13
58321 Blind_Guardian
Lord of all Noldor
pi_44786029
Volgens mij is de kans met beffen en pijpen net zo groot, dus als je dat met iemand hebt gedaan die een soa heeft kan je maar beter een test aanvragen ja.
Whistler: I want peace on earth and good will toward man.
Abbott: We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
pi_44796930
"volgens mij" antwoorden zijn hier niet goed genoeg.. het gaat om gezondheid. Via de website van de ggd of andere instanties die voorlichten op het gebied van veilig vrijen is voldoende info te vinden om deze vraag zeker goed te beantwoorden

van de website van de ggd:
quote:
Kun je van pijpen en likken zonder condoom een SOA oplopen?
Ja, je kunt chlamydia, gonorroe en herpes via orale seks oplopen. Chlamydia en gonorroe kunnen mensen namelijk in de keel hebben en deze via likken of pijpen overbrengen naar de geslachtsdelen. Mensen met een koortslip kunnen het herpesvirus dat hierin zit, door likken en pijpen overbrengen naar de geslachtsorganen.
Op ww.soatest.nl kun je door wat vragen te beantwoorden erachter komen of het verstandig is om een soa test te laten doen. Een soa onderzoek is kosteloos en anoniem.
  donderdag 28 december 2006 @ 16:26:29 #15
115814 Drumpie
Zie Signature.
pi_44797032
dus de kans is met pijpen en beffen ook groot, maar het komt minder vaak voor dan vrijen?
pi_44801561
quote:
Op donderdag 28 december 2006 16:26 schreef Drumpie het volgende:
dus de kans is met pijpen en beffen ook groot, maar het komt minder vaak voor dan vrijen?
De kans op hiv (aids) is groter met daadwerkelijke geslachtsgemeenschap. De kans dat je dat oploopt door te beffen of pijpen is relatief klein, maar niet uit te sluiten. Er lopen nog tal van onderzoeken om dit preciezer aan te kunnen tonen hoeveel risico je loopt bij beffen en/of pijpen.

Maar bovenstaande soa's daar loop je zowieso bij beffen en/of pijpen risico op. Een beflapje of condoom biedt dan uitkomt, maar dat vind niet iedereen prettig. Die keuze zul je dus zelf moeten maken
pi_44811884
Hiv kun je oplopen van sperma, vrij grote kans.
In vaginaal vocht zit het virus wel maar zo weinig dat je geen risico loopt. Tenzij je een liter opdrinkt maar dat gaat niet lukken denk ik
Trotse mamma :)
pi_44812055
quote:
Op donderdag 28 december 2006 07:14 schreef Blind_Guardian het volgende:
Volgens mij is de kans met beffen en pijpen net zo groot, dus als je dat met iemand hebt gedaan die een soa heeft kan je maar beter een test aanvragen ja.
Nee.

Pijpen: Chlamydia, Herpes, Genitale wratten, Syfilis, HIV en Gonorree.

Beffen: Herpes en Syfilis
Trotse mamma :)
pi_44812095
Overigens kun je wratten ook oplopen zonder sex maar door je bvb met dezelfde handdoek af te drogen. Dus hij zijn pielemuis en jij daarna je fiep/pielemuis.
Trotse mamma :)
  dinsdag 9 januari 2007 @ 17:40:54 #20
39838 spenky
ja, zit je dan
pi_45183399
hoi ik heb het laatst onveilig gedaan met mn vriendin.. en dat is mis 2 dagen geleden.. maar ik heb nu nogal jeuk aan me piemelus.. verder niet echt iets te zien ofzo..

wat denken jullie ?
Wie niet waagt doet niet...
Fotoboekje
:)
  dinsdag 9 januari 2007 @ 18:03:34 #21
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_45184196
Dat je eens in bad moet gaan
Trotse mamma :)
  dinsdag 9 januari 2007 @ 18:04:35 #22
39838 spenky
ja, zit je dan
pi_45184225
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:03 schreef Faithz het volgende:
Dat je eens in bad moet gaan
ik heb toevallig gister in bad gezeten..
maar het is denken jullie geen soa ?
Wie niet waagt doet niet...
Fotoboekje
:)
  vrijdag 2 februari 2007 @ 21:21:53 #23
120647 BadKeukenTegel
Heer ende Meester
pi_45926146
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:04 schreef spenky het volgende:

[..]

ik heb toevallig gister in bad gezeten..
maar het is denken jullie geen soa ?
Is ie al afgestorven?
Al sterven er miljoenen kleine Afrikaantjes van de dorst, ik loop tenminste rond met een puik merk op m'n borst.
pi_45927251
Candida en BacteriŽle vaginose zijn GEEN soa's. Staat zelfs meteen in de eerste zin als je die woorden aanklikt. Het is zelfs niet eens 100% zeker of je elkaar ermee kan besmetten of niet.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_45986024
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:04 schreef spenky het volgende:

[..]

ik heb toevallig gister in bad gezeten..
maar het is denken jullie geen soa ?
tja, als je alleen jeuk hebt kan het vanalles zijn... Geen andere verschijnselen naast de jeuk? rode huid, vlekjes, afscheiding?
pi_46489778
Na hoeveel tijd worden bepaalde soa's zichtbaar? HIV kan pas door de dr worden waargenomen tussen de 4 en 24 weken na de besmetting.
pi_46491545
Dat is geen vraag waar ik zo het antwoord van op kan lepelen.. als je het van een specifieke soa wilt weten kunnen we het natuurlijk opzoeken
Maar je hebt zichtbaar en traceerbaar. Ik denk dat je het laatste bedoeld?
Je kunt nml herpes hebben zonder dat het zichbaar is..
pi_46520538
Ik heb vandaag urinemonsters ingeleverd die gaan checken op chonorroe en syfilis, over +/- 2 weken de uitslag, is dat wat ik gesteld heb van die 4 tot 24 weken correct betreffende HIV?
pi_46545577
normaal gezien kan je na drie maand wel al zekerheid hebben over de test
pi_46560338
Beste Henk, (Gefingeerd)

Je bent bang dat je hiv hebt opgelopen. Je bent bij de dokter geweest en hebt daar urine ingeleverd om te laten testen op syfilis en gonorroe.

Je vraagt of het klopt dat je pas in een later stadium (vier weken tot drie maanden) een hiv-test kunt laten doen. Je wilt ook weten of je na drie dagen al ziek kunt zijn van een hiv-infectie.

Het klopt dat je de hiv-test in een later stadium kunt laten doen, namelijk vanaf drie maanden na je laatste onveilige contact. Dan heb je een betrouwbare uitslag.

De hiv-infectie is een infectieziekte met een lange incubatietijd. Dit betekent dat de tijd die ligt tussen het moment van infectie en het onstaan van de eerste klachten lang is, bij hiv gemiddeld tien jaar.

Wanneer jij drie dagen na een seksueel contact "ziek" wordt, heeft dat waarschijnlijk een andere oorzaak.

Over het soa-onderzoek door middel van urine:
Syfilis wordt niet getest met een urineonderzoek, maar met een bloedonderzoek. Ook hierbij geldt dat dit pas gedaan kan worden drie maanden na het laatste seksuele contact.

Gonorroe wordt, netzoals de soa chlamydia, wel met een urineonderzoek getest. Deze testen kunnen ťťn ŗ twee weken na het laatste seksuele contact gedaan worden.

Met vriendelijke groet,
Aids Soa Infolijn
pi_47932738
Dit topic krijgt naar mijn mening veel te weinig aandacht... zeker gezien het aantal neuktopics op fok. Net alsof iedereen altijd netjes een condoom omdoet...
A little bit hateful
pi_48007379
Ik heb even een vraag voor jullie aangezien ik me toch wel een beetje zorgen aan het maken ben.

Mijn vriend heeft sinds een week of 3 blaasjes net onder zijn navel, in zijn schaamhaar. Het zijn er wel een stuk of 40 en ze zitten in kolonies. Uiteraard heb ik even gegoogled en herpes zou het meeste in de richting komen.

Nu beweert hij bij hoog en laag dat het absoluut geen soa kan zijn omdat hij niet is vreemdgegaan. Ikzelf heb in december nog een test gedaan die negatief was en sindsdien heb ik alleen maar met hem sex gehad. Het kan dus zeker niet via mij komen.

Hij gaat binnenkort naar de dokter maar tot die tijd zit ik toch aardig in de stress.

Liegt hij tegen me of kan het echt zijn dat je zulke bultjes krijgt zonder sex te hebben gehad met een ander?
pi_48072190
Soa's heten soa omdat ze onder andere seksueel overdraagbaar zijn. Maar ze kunnen ook via een andere manier opgepikt worden. We kunnen hier dus geen antwoord geven of je vriend wel of niet liegt
Maar laat hem vooral naar de dokter gaan en hou jezelf ook even in de gaten. Blijkt na het doktersbezoek dat hij een soa heeft, dan zou ik zelf als ik jou was ook even een dokter bezoeken.
  vrijdag 6 april 2007 @ 11:02:19 #34
121315 LENUS
UFC undisputed 2009
pi_48072370
tvp
JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
pi_48563197
GLOEIENDE TEERRRING>>> 1jaar geen "echte" seks gehad... komt die tut aankloppen van.. ik heb Chlamydia.... :| en nu :|
nu dat het al zo lang geleden is (en ik moet het dus wel hebben ... terring besmettelijk die chlamydia) ben ik bang dat ik dus interne infectie heb in de prostaat of bijbal... althans dat kan. Maar ik heb zelf helemaal geen symptonen van chlamydia (klote soa...) dus... morgen maar testje doen?
pi_49188333
Volgens mij heb ik chlamydia, (afgelopen weekend opgelopen, dom dom, maarja hitte van de strijd zeg maar...) en ik lees overal dat je er 'tijdig' bij moet zijn om niet onvruchtbaar te worden.

Hoe snel is 'tijdig'?

Want ik ben pas aan het einde van de maand weer in Nederland voor een soatest.
Daar zijn we weer!!
pi_49602188
volgensmij hoef je daar niet bang voor te zijn, (hoop ik)
want ik hoor net dat ik ook wel grote kans heb dat ik t heb, en dan is dat dus ook al cker 4 maanden sinds laatse keer onveilig....
kk ik wil me niet laten testen :S:S:S
iemand ervaring als man zijnde met je laten testen....
  maandag 21 mei 2007 @ 12:51:28 #38
39838 spenky
ja, zit je dan
pi_49603237
quote:
Op zondag 4 februari 2007 20:56 schreef Nirak het volgende:

[..]

tja, als je alleen jeuk hebt kan het vanalles zijn... Geen andere verschijnselen naast de jeuk? rode huid, vlekjes, afscheiding?
nee heb nu helemaal nergens meer last van
denk dat het een schimmel infectie was. had me vriendin ook
we hebben nu nergens meer last van?

zegt dat iets ?
of kan het wel zo ozijn dat we een soa hebben ?
Wie niet waagt doet niet...
Fotoboekje
:)
pi_49603389
laat je testen voor zekerheid, ben ik iig niet de enige die dat moet laten doen
  maandag 21 mei 2007 @ 13:04:42 #40
39838 spenky
ja, zit je dan
pi_49603753
maar dat wil ik niet
Wie niet waagt doet niet...
Fotoboekje
:)
pi_49603880
lijkt me echt een hel...
iemand als man zijnde ervaringen?????????
  woensdag 4 juli 2007 @ 22:10:36 #42
142762 Mirri
Tropische Honing
pi_51148302
Kun je nu HIV krijgen als je een jongen hebt gepijpt, maar hij komt niet klaar in je mond? Alleen er komt wel voorvocht toch? Maar op de website www.soaaids.nl staat dat het niet kan als hij niet in je mond klaarkomt...
Opvallend was dat ik een week later ineens een koortslip kreeg

Ik wil me toch wel laten testen op HIV denk ik, is dat gratis bij de GGD?
pi_51149067
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 22:10 schreef Mirri het volgende:
Kun je nu HIV krijgen als je een jongen hebt gepijpt, maar hij komt niet klaar in je mond? Alleen er komt wel voorvocht toch? Maar op de website www.soaaids.nl staat dat het niet kan als hij niet in je mond klaarkomt...
Opvallend was dat ik een week later ineens een koortslip kreeg

Ik wil me toch wel laten testen op HIV denk ik, is dat gratis bij de GGD?
Je kunt je inderdaad gratis op hiv laten testen.
HIV en Herpes (koortslip) zijn anders over te dragen. Het kan dus zijn dat je van pijpen wel herpes hebt gekregen. Als je echt alleen wat voorvocht binnen hebt gekregen tijdens het pijpen is de kans verwaarloosbaar klein dat je HIV hebt opgelopen. De info op de website van soaaids.nl klopt dus.
Maar voor je eigen gemoedsrust is het natuurlijk nooit verkeerd om je op hiv te laten testen. Je moet er wel rekening mee houden dat het hiv virus een incubatietijd van een paar weken/maanden heeft. Dus als je vorige week hiv zou hebben opgelopen (wat ik dus absoluut niet denk) dan heeft nu testen nog geen enkele zin om die ene keer uit te sluiten.

Succes! Maar maak je niet te druk, is niet nodig
  donderdag 5 juli 2007 @ 08:16:29 #44
130803 Gripper
Get a grip
pi_51157119
quote:
Op maandag 21 mei 2007 13:08 schreef sombogywogy het volgende:
lijkt me echt een hel...
iemand als man zijnde ervaringen?????????
Nou, t is inderdaad vervelend. Je voelt je vooral ongemakkelijk en opgelaten als je daar in het ziekenhuis zit. Aan de andere kant: blijven doorbatsen en misschien wel iemand anders ziek maken voelt nog heel wat ongemakkelijker als het uiteindelijk uitkomt....

Gewoon ff doen, je bent echt niet de enige.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Frysl‚n hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_51650608
Je kunt je GRATIS laten testen bij een soa poli als je niet naar de dokter durft. Kijk voor adressen bij soa.nl
In Amsterdam zijn er geen pisbuis onderzoek of een eendebek die je in krijgt.
Mannen moet plassen in een buisje.
Bij vrouwen weet ik krijg je een hele lange wattenstaaf. Je gaat naar het toilet en brengt met de lange wattenstaaf dit naar binnen dan roer je een paar keer zodat je wat vaginale slijm op het wattenstaaf hebt, dan doe je het in een buisje die gevuld is met vloeistof. Je doet het wattenstaafje in het buisje. Je knikt de wattenstaaf door de midden en doet het dopje op buisje waar je GGD nummer opstaat. Controleer dit nog een keertje of dit klopt. Als dit klopt doe je het in een bakje. Waar het wordt onderzocht. Meestal kun je na een week al de uitslag krijgen.
Voor vrouwen bij de dokter krijg je zo'n eendebek ingebracht en ook daarna een iets die wat slijm er af schraapt. Bij de dokter vind ik het vervelender dan bij de ggd.
Oja je bloed wordt ook afgenomen.
pi_52262447
dus als je een meisje laat pijpen die best wel wat jongens heeft gehad.. heb je een grote kans om een ziekte op te lopen??.. ik heb er nooooit aan gedacht ,ik wist het gineens.... das wel heel makkelyk.. zijn die ziektes levensbedreigend?
pi_52376835
Ik heb nu geloof ik herpes, er zit 1 klein bultje/zweertje op mijn geslachtsdeel...]
Verder heb ik gewoon een heel grieperig gevoel, schijnt bij de eerste keer te horen als je zoiets hebt.
Wie heeft er nog meer ervaring mee?
Mailen mag ook trouwens hoor maar ik wil toch wat meer info van mensen die ervaring ermee hebben.
  donderdag 23 augustus 2007 @ 19:21:19 #48
128159 smurfzilla
-------------------
pi_52629379
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 23:45 schreef aapje22 het volgende:
Ik heb nu geloof ik herpes, er zit 1 klein bultje/zweertje op mijn geslachtsdeel...]
Verder heb ik gewoon een heel grieperig gevoel, schijnt bij de eerste keer te horen als je zoiets hebt.
Wie heeft er nog meer ervaring mee?
Mailen mag ook trouwens hoor maar ik wil toch wat meer info van mensen die ervaring ermee hebben.
In plaats van een mietje te wezen en via andere mensen/fok proberen uit te vogelen wat het is kun je beter een paar ballen groeien en gewoon naar de dokter/ggd/whatever gaan die je direct en duidelijk uitsluitsel kan geven. Alsof je broek laten zakken voor een professionele arts nou zoveel moeilijker is dan bij die ene keer onveilige sex die je gehad hebt.

Anyway, wou even mijn ervaring delen met een soa test met mensen die nog zitten te dubben of ze er wel of niet eentje nemen of niet weten hoe het in zijn gang gaat. Vandaag voor het eerst 1 gehad aangezien ik het hele gekloot met condooms dus echt een ramp vind en mijn vriendin en ik het nu dus zonder willen doen. Dus een test ondergaan alhoewel ik het altijd veilig doe, maar ik vind het gewoon een stuk verantwoordelijkheid van jezelf om 100% zeker te zijn en niet iemand anders met een ziekte opzadelen. Ik heb dit trouwens in engeland gedaan (woon daar) maar de procedure is hetzelfde overal in europa neem ik aan.

Bij aankomst bij de receptie een formulier invullen met gegevens over jezelf. Je kan zelf bepalen hoeveel je invult maar wat ze minimaal nodig hadden was in ieder geval je geboortedatum, de reden voor je bezoek (gewoon voor een test of omdat je symptomen hebt), of je wilt worden onderzocht door een mannelijke of vrouwelijke dokter of dat het je niet uitmaakt en hoe je wilt worden genoemd als je aan de beurt bent (bij voornaam, achternaam of een anoniem nummer dat je bij de receptie krijgt). Dan wacht je in de wachtruimte (was gelukkig niet druk) tot je opgehaald wordt door een dokter (just my luck dat ik een lekker ding als dokter kreeg ) en ga je naar een aparte kamer.

Dan krijg je een gesprek met je dokter die je een paar algemene vragen stelt (reden voor bezoek, hoe is je algemene gezondheid, relatie of single etc.). Hierna krijg je een aantal vragen over je sex leven (laatste keer sex gehad, met man of vrouw, onveilig of niet, de standaard stuff). Allemaal heel professioneel en het voelde totaal niet vreemd aan, dit is voor hun om de risico factor te bepalen. Toen mocht ik mijn broek laten zakken ( ) en plaats nemen op een bed, waarna de dokter mij onderzocht en met zo'n wattenstaaf geval uit mijn urinebuis een monster nam. En nee, dat deed niet zeer, ik voelde zelfs niks. Daarna nog in een potje plassen (mocht blijkbaar 2 uur voordat het onderzoek plaats vond niet plassen dus ik stond op knappen na een paar koppen thee) en werd er bloed afgenomen (lekker zo'n naald in je ader ). Binnen een uurtje stond ik al weer buiten en over een week mag ik ze opbellen voor de uitslag.

Nogmaals, het is allemaal erg professioneel, die doktoren verstaan hun job en je hoeft je echt niet te schamen om in je blote lul te staan want zij hebben waarschijnlijk al honderden gezien inclusief elke denkbare soa die er zijn. Ik zie het in ieder geval als gewoon naar het ziekenhuis gaan als je je arm oid breekt, je zorgt gewoon voor je persoonlijke gezondheid.

Ik ben er dus gewoon voor een routine onderzoek naar toe geweest dus er kan verschil zitten met mensen die symptomen hebben. Kan niet wachten om die fucking condooms weg te pleuren
>>>Fast forward>>>
pi_52635693
Toch vreemd, in Belgie kan je gewoon een soa-onderzoek bij je eigen huisdokter laten doen. Ook zonder wattestaafjes, gewoon in een bekertje plassen en bloed laten trekken en klaar is kees.
  zaterdag 25 augustus 2007 @ 04:22:54 #50
151157 Wupppie
We gaan niets nieuws doen!
pi_52669542
ik lees dit topic met verbazing, hoeveel lui nemen wel niet het risico en durven zich niet te laten testen?

hoe groot is de kans eigenlijk dat je een soa oploopt? als je 1 onveilig contact hebt gehad?
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')