Dit weekend maak ik een lekkere oosterse maaltijdsoep.
quote:
bouillon (kippen-)
wortel (winter-)
prei
yoghurt (Bulgaars)
tauge
aardappel
saus (soja-)
maizena
pindakaas
sambal oelek
gember (poeder)
knoflook
ketoembar
komijn
In (soep)pan doen: prei, aardappel, bouillon met vlees en 0.75 liter water. Knoflook pellen en boven de pan uitknijpen. Bouillon aan de kook brengen en de groenten in circa 5 minuten beetgaar koken.
Intussen in een kommetje yoghurt, maizena, ketoembar, gemberpoeder, djintan, pindakaas, sojasaus en sambal door elkaar roeren. Al roerend het yoghurtmengsel en tauge aan groentebouillon toevoegen. Soep al roerend in circa 3 minuten door en door heet laten worden. Op smaak brengen met enkele druppels citroensap en eventueel met een scheutje sojasaus.