abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 14 april 2007 @ 10:43:03 #102
3869 David
Drum the drums
pi_48317525
quote:
Op donderdag 12 april 2007 14:18 schreef devlinmr het volgende:
http://www.broodoven.com

hoe je er zelf 1 kunt maken
interessant... spijtig genoeg heb ik twee linkerhanden, maar de juiste mensen kennen kan veel helpen
pi_48360772
Zodra de oven op temperatuur is (na 10 min) komt er helemaal geen rook van af! daarvoor zijn de uitlaatgassen veel te heet, het is geen bbq.



Een oven met de hand bouwen is een hels karwei weet ik uit ervaring. Veel beter is een prefab oven van bijvoorbeeld fornino te kopen, deze heb je in 1 a 2 dagen staan.

Groetjes,
Marcel
  zondag 15 april 2007 @ 23:43:39 #104
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_48366863
quote:
Op zondag 15 april 2007 21:18 schreef macnl het volgende:
Zodra de oven op temperatuur is (na 10 min) komt er helemaal geen rook van af! daarvoor zijn de uitlaatgassen veel te heet, het is geen bbq.
Als je goed BBQ'd komt er ook geen rook vanaf, ligt inderdaad aan de warmte, iets dat volledig verbrand geeft ook geen rook af.
pi_48376451
Hey SigNe.

Wat ik bedoelde is dat als je bbq't je meestal rook krijgt doordat het vlees vet op de kolen laat vallen. Vanzelfsprekend krijg je geen rook door enkel de gloeiende kolen.

Grtz,
MAC
  dinsdag 17 april 2007 @ 22:36:21 #106
3869 David
Drum the drums
pi_48439749
Ik heb het hier thuis voorgesteld. Mijn vader zag nog wat op tegen de financiële kant, maar met wat overtuiging komt het er wel van! Ik kijk er nu al naar uit
  dinsdag 17 april 2007 @ 22:59:16 #107
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_48440870
quote:
Op maandag 16 april 2007 11:49 schreef macnl het volgende:
Hey SigNe.

Wat ik bedoelde is dat als je bbq't je meestal rook krijgt doordat het vlees vet op de kolen laat vallen. Vanzelfsprekend krijg je geen rook door enkel de gloeiende kolen.

Grtz,
MAC
Je hebt van die mensen, die leggen eerst een rookgordijn, gooien een kipfiletje op de BBQ en weten het vervolgens voorelkaar te krijgen om de buitenkant tot kool te reduceren en de binnenkant nog prachtig rauw te houden.

Maar goed, het ging hier natuurlijk over pizza..
Gooien jullie de pizza ook in de lucht of blijft het bij een deegroller?
Gelukkig heeft de lokale pizzaboer handgegooide pizza's, alleen helaas geen houtoven..
pi_48443614
Pizza gooien kan ik helaas niet, ik ben al blij als ik er eentje gewoon rond krijg. Afgelopen zondag weet heerlijk gebakken trouwens, ze waren weer eens super!

Deze gast kan het touwens wel: http://www.youtube.com/watch?v=buGRsA3Ozb4

Enne deze is ook leuk http://www.youtube.com/watch?v=iTWGeyew5oI

Groetjes,
Marcel
pi_48775460
Je kunt natuurlijk ook heerlijke Focaccia bakken in je pizzaoven. Ik zag deze foto staan op www.fornino.nl, ziet er super uit!! Mmmmm





[ Bericht 12% gewijzigd door macnl op 27-04-2007 13:47:06 ]
  vrijdag 27 april 2007 @ 14:43:29 #110
3869 David
Drum the drums
pi_48778360
ziet er geweldig uit...

Vanavond weer pizza... een ideale gelegenheid om nog wat door te bomen over een houtoven, want wanneer de wijn in de man is.... is ie wat sneller te overtuigen (mijn pa dan)
pi_48804558
Welk meel gebruik je voor Focaccia marcel? Ook gewoon Farina00?
pi_48807719
Focaccia Rozemarijn

Benodigdheden:

25 gr. verse gist
1,5 lauwwarm water
500 gr. bloem (Tipo OO)
3 eetl. olijfolie
verse rozemarijnnaaldjes
grof zeezout

Receptuur:

Los de gist op in het lauwe water. Ventileer de bloem, meng het zout eronder en doe de bloem in een grote kom en meng er het gistmengsel, en de drie eetlepels olijfolie door. Kneed met de handen (of met een deegkneedmachine) tot een glad en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt of in een plastiekzak op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (ongeveer 1/2 u) . Pas voor tocht ! Deuren en vensters toe houden !

Stook de oven op en laat hem afkoelen tot circa 210 C°. Plaats het deurtje ervoor zodat de oven op temperatuur blijft.

Na het rijzen, druk de lucht uit de deeg en kneed nogmaals kort door. Rol het deeg met frisse, bebloemde handen uit tot een rond lap van circa 1,5 à 2 centimeter dik en leg de deeglap op een goed ingevette bakplaat (olijfolie gebruiken). Laat het deeg onder een vochtige doek nog circa 30 min. rijzen.

Maak met een vinger op gelijkmatige afstanden kuiltjes in het gerezen deeg en sprenkel er de rest van de olijfolie over. Bestrooi met rozemarijn en zeezout. Bak in een oven van nu 200°C (je hebt ongeveer 10 C° verloren)

Je kan ook gesneden rode ui (eventjes glazig maken in een pannetje olijfolie), trostomaatjes of stukjes olijf aan het deeg toevoegen.

pi_48884155
Hey Timpie,

Ja je gebruikt gewoon Farina Tipo 00

Grtz,
Marcel
pi_49025223
je kunt trouwens ook tarwemeel gebruiken, bij de lidl en aldi hebben ze meel dat ook veel door turkse mensen gekocht wordt om brood te maken. dat werkt ook erg goed. het belangrijkste is dat je het een half uurtje laat rijzen nadat je het in de bakplaat hebt gedaan.
  zaterdag 5 mei 2007 @ 10:06:07 #115
3869 David
Drum the drums
pi_49030330
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 00:00 schreef macnl het volgende:
je kunt trouwens ook tarwemeel gebruiken, bij de lidl en aldi hebben ze meel dat ook veel door turkse mensen gekocht wordt om brood te maken. dat werkt ook erg goed. het belangrijkste is dat je het een half uurtje laat rijzen nadat je het in de bakplaat hebt gedaan.
Heeft dat dan dezelfde structuur als tipo 00?
pi_49086353
Ja, zo goed als. Voor pizza's is het iets minder geschikt, de 'luchbellen' in de korst worden iets minder dik maar voor focaccia gaat het super!
pi_49589295
Hoi David bij de zonvanitalie kan je de perfect meel bestellen Farina tipo "00" en wordt netjes bij je thuis afgeleverd. Het is dus een internet winkel maar het werkt prima.

met vriendelijke groet Peter
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 10:06 schreef David het volgende:

[..]

Heeft dat dan dezelfde structuur als tipo 00?
pi_49592067
TIP!!! 25 kg farina tipo bij de sligro 9,95 euro
  maandag 21 mei 2007 @ 16:09:19 #119
4593 Marty
Digi-babe
pi_49610730
quote:
Op zaterdag 28 april 2007 16:05 schreef macnl het volgende:
Focaccia Rozemarijn

-knip-

Maak met een vinger op gelijkmatige afstanden kuiltjes in het gerezen deeg en sprenkel er de rest van de olijfolie over. Bestrooi met rozemarijn en zeezout. Bak in een oven van nu 200°C (je hebt ongeveer 10 C° verloren)
Tip: mix de olijfolie met een beetje water (in een glas bijv.). Hierdoor wordt de focaccia toch lekker bruin, maar droogt hij niet zo uit.


Even een vraagje over die fornino pizzaovens.
Zitten de montagekosten bij de prijs inbegrepen? Zo niet, hoeveel kost dat ongeveer?
Forza Juve!
pi_49664139
Hey Marty,

De prijs van de ovens is exclusief montage. Ik heb een beunhaas (metselaar) ingehuurd die mij hem in 2 dagen (20 euro per uur) heeft geplaatst. Zelf heb ik de stenen gekocht en het isolatiemateriaal, ik was hiervoor circa 150 a 200 euro kwijt)

Grtz,
Marcel
  woensdag 23 mei 2007 @ 08:53:39 #121
4593 Marty
Digi-babe
pi_49674264
Bedankt!
Ik zag namelijk op de site dat zij hem ook voor je in elkaar kunnen zetten, maar ik heb geen idee wat ze daarvoor vragen.
Wel jammer dat ze geen dealer in het noorden van het land hebben.
Forza Juve!
pi_49676713
Hey Hoi,

Fornino heeft een dealer in Enschede, daar bakken ze iedere zaterdag pizza. Erg leuk om er eens een kijkje te nemen!







Grtz,
Marcel
  woensdag 23 mei 2007 @ 10:40:02 #123
4593 Marty
Digi-babe
pi_49676943
Dat had ik al gezien, maar aangezien wij in Friesland gaan wonen is het een beetje ver weg.
Misschien moeten we er maar eens een weekendje van maken
We zijn in ieder geval wel van plan om er èèn te kopen.
Forza Juve!
pi_49689998
Kan ik je zeker aanraden, is gewoonweg super!
  woensdag 23 mei 2007 @ 16:10:47 #125
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_49690083
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 10:40 schreef Marty het volgende:
Dat had ik al gezien, maar aangezien wij in Friesland gaan wonen is het een beetje ver weg.
Misschien moeten we er maar eens een weekendje van maken
We zijn in ieder geval wel van plan om er èèn te kopen.
Ver weg? Dat zal toch wel meevallen? Vanuit Rotterdam zal het verder zijn
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 23 mei 2007 @ 17:40:27 #126
3869 David
Drum the drums
pi_49693358
Ik wil er ook één!!
  woensdag 23 mei 2007 @ 17:58:41 #127
4593 Marty
Digi-babe
pi_49693906
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 16:10 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ver weg? Dat zal toch wel meevallen? Vanuit Rotterdam zal het verder zijn
Harlingen > Enschede = 226km
Rotterdam > Enschede =196km

Niet dus
Forza Juve!
  woensdag 23 mei 2007 @ 18:30:55 #128
3869 David
Drum the drums
pi_49694968
Voor een houtoven zou ik (eenmalig) toch wel eens dat tripje maken.
pi_50213108
Hey Hoi Timpie,

Heb een kip gevult met een bierblikje halfvol bier en kruiden en hem daarna rechtop in de pizzaoven gezet De oven heb ik eerst gebruikt om pizza in te bakken en toen de vlammen weg waren en de temp. tot circa 225 graden laten zakken...

Resultaat, HELEMAAL SUPER!!!!!





Groetjes,
Marcel
pi_50271011
Heb nu Zalm gemaakt op een cederhouten plankje, na de kip ook helemaal te wow!


Onderstaand recept kwam ik tegen op een americaanse website:

Cedar Planked Salmon in Wood Fired Oven Recipe

2 Pounds fresh Salmon with skin on one side (one nice size filet)
¼cup Olive oil
¼ cup Butter or margarine
¼ cup Fresh Garlic
1 Orange
Basil (fresh or dry)
Oregano (dry)
Rosemary (fresh)
½ Lime (squeezed)
½ Tsp. Sea Salt
Black pepper (to taste)

Soak the cedar plank for at least 1 hour in cold water. Preheat oven to medium heat (around 350 F).

Wet your hand and wipe across the salmon to clean. Never place fish in water.

Slice three thin slices from the widest part of the orange and reserve for decoration. Squeeze the juice from the remainder of the orange. In a small sauce pan, melt the butter or margarine, add all ingredients to melted butter. Place salmon with this sauce in a zip-lock bag for at least 2 hours in the refrigerator .

Remove salmon from bag and place on plank with the skin side down. Place a couple of tablespoon of the sauce over salmon, Decorate with orange slices and Rosemary. Place the plank on the center of oven opposite the burning fire.

Cook for 12-18 minutes depending on size/thickness of cut. Place on serving platter or leave on plank. Careful, be sure to use a spatula,the plank will be hot!

pi_50470425
Hey Marty,

Hoor net dat er aanstaande zaterdag een gratis pizzaworkshop wordt gegeven bij de Enschedese dealer "De Tuinkamer van Enschede" van www.fornino.nl

Het start volgens zeggen om 13:00 uur, wellicht de moeite waard er eens te gaan kijken

Groetjes,
Marcel
  vrijdag 15 juni 2007 @ 14:49:57 #132
3869 David
Drum the drums
pi_50487773
Vanavond weer pizza

Nee, nog niet in een houtoven... maar ooit wel
  vrijdag 15 juni 2007 @ 22:32:17 #133
4593 Marty
Digi-babe
pi_50503405
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 23:29 schreef macnl het volgende:
Hey Marty,

Hoor net dat er aanstaande zaterdag een gratis pizzaworkshop wordt gegeven bij de Enschedese dealer "De Tuinkamer van Enschede" van www.fornino.nl

Het start volgens zeggen om 13:00 uur, wellicht de moeite waard er eens te gaan kijken

Groetjes,
Marcel
Klinkt goed, alleen woon ik op het moment nog in Italië en dan is Enschede een beetje ver weg.
Na de zomer zijn we verhuisd naar Nederland en dan kunnen we wel eens even gaan kijken.

In ieder geval bedankt voor de tip!
Forza Juve!
pi_50742054
Als jij in het prachtige Italie woont, waarom kom je dan in hemelsnaam weer terug naar Nederland? Die Fornino ovens hebben ze daar toch ook wel????
  zaterdag 23 juni 2007 @ 10:55:14 #135
3869 David
Drum the drums
pi_50754413
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 20:58 schreef macnl het volgende:
Als jij in het prachtige Italie woont, waarom kom je dan in hemelsnaam weer terug naar Nederland? Die Fornino ovens hebben ze daar toch ook wel????
en nog vele andere waarschijnlijk...

maar ik ben gerust bereid me op te offeren en zijn huis volledig belangeloos over te nemen..
pi_50755253
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 10:55 schreef David het volgende:

[..]

en nog vele andere waarschijnlijk...

maar ik ben gerust bereid me op te offeren en zijnhaar huis volledig belangeloos over te nemen..
Oh, and that's a bad miss!
  zaterdag 23 juni 2007 @ 12:34:35 #137
3869 David
Drum the drums
pi_50756160
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 11:47 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

met mijn excuses
  donderdag 5 juli 2007 @ 16:56:10 #138
3869 David
Drum the drums
pi_51172282
anyway...

wat gebruiken jullie eigenlijk als tomatenbasis? gezeefde (rauwe) tomaten, of saus die heeft gekookt? (afgezien van de kant & klare dingen natuurlijk)
  donderdag 5 juli 2007 @ 17:21:23 #139
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_51173080
Meestal ingekookte tomaten.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_51183576
Recept voor pizzasaus

PIZZASAUS no.1 (warme bereiding)

Ingrediënten:

- 1 kleine ui
- 8 teentjes knoflook
- scheutje rode wijnazijn (en/of rode wijn)
- 6 blikken gepelde pommodori tomaten (Heinz)
- 1 blikje tomatenpuree (à 140 gram)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- ½ eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- (zee)zout
- vers gemalen peper

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit hierin zachtjes de ui en geperste knoflook (niet donker laten worden!). Blus af met de rode wijnazijn en/of rode wijn. Voeg achtereenvolgens de tomaten, tomatenpuree, basilicum, oregano en paprikapoeder toe. Laat het geheel op een zacht vuur ca. 45 minuten pruttelen. Maak gedurende deze tijd op smaak met redelijk veel zeezout en een beetje peper (Goed proeven voor de juiste smaak!).

Laat de saus afkoelen en bewaar gekoeld of bevroren voor verder gebruik.
Per pizza heb je ongeveer drie eetlepels (= 1 kleine pollepel)van deze saus nodig. Goed uitsmeren maar de randen vrijlaten (ca. 2 cm van de rand)

Afgekoelde saus kun je invriezen, voor gebruik goed op kamertemperatuur laten komen


PIZZASAUS no.2 (koude bereiding)

Een snel te maken pizzasaus volgens de koude bereidingsmethode. Voordeel is bovendien dat alle ingrediënten uit de voorraadkast (kunnen) komen en je met deze saus na hartelust verder kunt experimenteren.

Ingrediënten: (Voor 2 Pizza’s)

- 1 blik tomatenblokjes (Polpabella, Grand Italia)
- 50 gram tomatenpuree (2/3 van een blikje à 70 gram)
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- vers gemalen peper
- zout

Bereidingswijze:

Deze saus is geschikt voor twee pizza’s en snel klaar. De saus is bovendien lekker fris en dus niet te zwaar van smaak waardoor je er iets meer van kunt gebruiken per pizza.

Laat de tomatenblokjes uitlekken in een vergiet en pureer ze daarna met een (staaf) mixer. Voeg de kruiden toe en meng nogmaals kort met de mixer. Breng op smaak met zout. Heerlijk bij een pizza met Rucola en Parmaham (beide na het bakken toevoegen)!

Per pizza heb je ongeveer drie eetlepels (= 1 kleine pollepel)van deze saus nodig. Goed uitsmeren maar de randen vrijlaten (ca. 2 cm van de rand)
  dinsdag 10 juli 2007 @ 20:54:49 #141
52702 _Kuch_
Licenced to chill
pi_51338020
Ik krijg spontaan weer honger.. Na een tijdje in Italie gewoond te hebben, schrijf ik dit bij op het lijstje van 'dingen te hebben mits eigen huis'.
Echte schoonheid zit van binnen! Nou, echte lelijkheid zit ook vaak van buiten...
Mijn DVD-collectie
pi_51338319
Dat wil ik later ook, desnoods metsel ik het zelf in elkaar
  dinsdag 10 juli 2007 @ 21:51:13 #143
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_51340271
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 22:40 schreef macnl het volgende:
Recept voor pizzasaus

PIZZASAUS no.1 (warme bereiding)

Ingrediënten:

- 1 kleine ui
- 8 teentjes knoflook
- scheutje rode wijnazijn (en/of rode wijn)
- 6 blikken gepelde pommodori tomaten (Heinz)
- 1 blikje tomatenpuree (à 140 gram)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- ½ eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- (zee)zout
- vers gemalen peper

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit hierin zachtjes de ui en geperste knoflook (niet donker laten worden!). Blus af met de rode wijnazijn en/of rode wijn. Voeg achtereenvolgens de tomaten, tomatenpuree, basilicum, oregano en paprikapoeder toe. Laat het geheel op een zacht vuur ca. 45 minuten pruttelen. Maak gedurende deze tijd op smaak met redelijk veel zeezout en een beetje peper (Goed proeven voor de juiste smaak!).

Laat de saus afkoelen en bewaar gekoeld of bevroren voor verder gebruik.
Per pizza heb je ongeveer drie eetlepels (= 1 kleine pollepel)van deze saus nodig. Goed uitsmeren maar de randen vrijlaten (ca. 2 cm van de rand)

Afgekoelde saus kun je invriezen, voor gebruik goed op kamertemperatuur laten komen


PIZZASAUS no.2 (koude bereiding)

Een snel te maken pizzasaus volgens de koude bereidingsmethode. Voordeel is bovendien dat alle ingrediënten uit de voorraadkast (kunnen) komen en je met deze saus na hartelust verder kunt experimenteren.

Ingrediënten: (Voor 2 Pizza’s)

- 1 blik tomatenblokjes (Polpabella, Grand Italia)
- 50 gram tomatenpuree (2/3 van een blikje à 70 gram)
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- vers gemalen peper
- zout

Bereidingswijze:

Deze saus is geschikt voor twee pizza’s en snel klaar. De saus is bovendien lekker fris en dus niet te zwaar van smaak waardoor je er iets meer van kunt gebruiken per pizza.

Laat de tomatenblokjes uitlekken in een vergiet en pureer ze daarna met een (staaf) mixer. Voeg de kruiden toe en meng nogmaals kort met de mixer. Breng op smaak met zout. Heerlijk bij een pizza met Rucola en Parmaham (beide na het bakken toevoegen)!

Per pizza heb je ongeveer drie eetlepels (= 1 kleine pollepel)van deze saus nodig. Goed uitsmeren maar de randen vrijlaten (ca. 2 cm van de rand)
Klein beetje suiker erbij versterkt de smaak van de tomaten.
pi_51701840
Marcel :

(Sorrie, erg offtopic, maar ik kan geen privebericht naar MACNL sturen omdat hij geen inbox heeft geactiveerd !)

Ik hoop dat je mijn berichtje leest via dit forum, je hebt al een poos geleden gepost.
Ik zou graag wat van je tuin willen weten. Je hebt op het forum een foto van je tuin staan, die je ook op de website hebt laten publiceren van Fornino.

Ik zou graag willen weten hoe je de overkapping/ veranda hebt gemaakt.
Wat voor balken heb je gebruikt en wat heb je erop liggen als dak ? En is dat waterdicht ?
Persoonlijk hou ik niet van golfplaten oid en jouw ontwerp spreekt me wel aan.
Hopelijk kun je me hiermee wat verder helpen !

Groetjes,
Karin
  zondag 22 juli 2007 @ 11:31:02 #145
3869 David
Drum the drums
pi_51713145
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 20:37 schreef Carinara het volgende:
Marcel :

(Sorrie, erg offtopic, maar ik kan geen privebericht naar MACNL sturen omdat hij geen inbox heeft geactiveerd !)

Ik hoop dat je mijn berichtje leest via dit forum, je hebt al een poos geleden gepost.
Ik zou graag wat van je tuin willen weten. Je hebt op het forum een foto van je tuin staan, die je ook op de website hebt laten publiceren van Fornino.

Ik zou graag willen weten hoe je de overkapping/ veranda hebt gemaakt.
Wat voor balken heb je gebruikt en wat heb je erop liggen als dak ? En is dat waterdicht ?
Persoonlijk hou ik niet van golfplaten oid en jouw ontwerp spreekt me wel aan.
Hopelijk kun je me hiermee wat verder helpen !

Groetjes,
Karin
zo offtopic is dat niet, aangezien het toch over een pizza-oven gaat

Ikzelf woon in België en ben geïnteresseerd in de Panyol houtovens. Heeft iemand daar al ervaring mee eigenlijk?
pi_52361554
Hey Hoi allemaal,

Heb afgelopen vakantie in Toscane een pizza gegeten met peer, walnoot, gorgonzola en honing! Niet normaal wat lekker, helemaal super. Ondertussen heb ik hem thuis ook gemaakt in mijn Fornino oven. Bijgaande de foto, hij was goed gelukt en erg lekker:





Groetjes,
Marcel

[ Bericht 5% gewijzigd door macnl op 14-08-2007 16:16:20 (foto toegevoegd) ]
pi_54646010
Marcel die Pizza ziet er heerlijk uit, heb je een recept?

Heb je inmiddels Caputo bloem?
  vrijdag 16 november 2007 @ 11:32:22 #148
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54646422
Lekker
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 16 november 2007 @ 14:25:38 #149
3869 David
Drum the drums
pi_54650717
oh ik kan niet wachten om de lotto te winnen, vervolgens een oude boerderij in Italië op te knappen en daar te gaan experimenteren met een oude houtoven ...

[/droommodus]
pi_54652218
Kijk eens rond voor een tweedehand Middleby-Marshall oven of een Blodgett oven (via ebay ofzo)
http://www.middleby.com/
Worden veel gebruikt o.a. door Domino's pizza.
Ik werk er ook regelmatig mee, pizza binnen 5 min gaar.

Zijn wel redelijk aan de prijs.

mzl Aegir
  woensdag 28 november 2007 @ 23:16:25 #151
3869 David
Drum the drums
pi_54908464
Vooral in de winter lijkt met wel erg leuk om zo'n oven te hebben op je terras, kun je het als verwarming gebruiken, om op mooie dagen toch buiten te gaan zitten..
pi_79398737
Erg gaaf zo'n eigen houtoven. Ik ga er eentje met mijn vader samen metselen.


Masterkick trouwens
pi_87971100
Heeft iemand ervaring met de houtoven van Pizzajolly?



Ik ben erg benieuwd naar wat praktijkervaringen!
pi_87992558
Waarom in de kou staan als je ook binnen pizza's kunt bakken? :D
  dinsdag 26 oktober 2010 @ 21:13:39 #155
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_87997710
Houtoven haal je veel hogere temperaturen dan in een gewone thuis oven
En aangezien ze zo'n hoge temperatuur hebben zal je het zelf 's winters niet echt koud hebben.

Nadelen zijn dat je 'm überhaupt niet veel gebruikt, je eet niet elke maand een pizza tenslotte en het duurt ook wel even voor ie is warmgestookt.

Voordeel is dat er ook meer dan alleen pizza in kan en dat het, met vrienden erbij 's zomers, erg gezellig kan worden rondom de oven.
pi_87997885
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2010 21:13 schreef SiGNe het volgende:
Houtoven haal je veel hogere temperaturen dan in een gewone thuis oven
En aangezien ze zo'n hoge temperatuur hebben zal je het zelf 's winters niet echt koud hebben.

Nadelen zijn dat je 'm überhaupt niet veel gebruikt, je eet niet elke maand een pizza tenslotte en het duurt ook wel even voor ie is warmgestookt.

Voordeel is dat er ook meer dan alleen pizza in kan en dat het, met vrienden erbij 's zomers, erg gezellig kan worden rondom de oven.
Hogere temperaturen: wij gaan de Ferrari Napoli halen, die kan tot 450 ;)

Niet veel gebruiken en lange opwarmtijd: de Napoli zet je zo in de kast en is in een kwartiertje warm.

Ruimte voor meerdere pizza's: dat wint ie, dat is een nadeeltje van een Napoli ;)
pi_88071507
In een in China gemaakte elektrische Ferrari Napoli bak je nooit en te nimmer een goede pizza. Het is net als een taart bakken in een magnetron. Gaar zal hij vast worden maar smaken, ho maar.

Er is maar één manier om een pizza op de juiste wijze te bakken en dat is in een houtgestookte oven die gemaakt is van de juiste klei en nog belangrijker de juiste vorm heeft. Ook de slechts 60Kg wegende metalen Pizza Jolly is geen fatsoenlijke oven al is hij houtgestookt. Hij is veel te klein, heeft geen goede airflow en kan door zijn lage gewicht nooit genoeg warmte vasthouden.



Een echte pizzaoven heeft een iglo vorm en is gemaakt van speciale klei. Door het vuur in de oven wordt koude lucht aangezogen dat over de vloer van de oven naar achteren gezogen wordt. Daar wordt de lucht opgewarmd en verlaat de warme lucht via de koepel door de schoorsteen de oven. De pizza in de oven wordt zo gekoeld door de koude lucht en van onder door de warme steen waarop hij ligt verwarmd. De ovenvloer kan wel tot 600 °C warm worden. Een pizza bak je hiermee in ongeveer een minuutje. Op deze hoge temperatuur wordt het vocht in het nog zachte deeg in enkele seconden omgezet in stoom. Zo ontstaat de met luchtbellen gevulde heerlijk knapperige korst en de unieke smaak. Iets dat in een normale oven absoluut onmogelijk is. Het vocht verdampt langzaam waarna de bekende “kartonnen bodem” ontstaat. Vaak verdwijnt lang niet alle vocht uit de bodem waardoor je een slappe pizza krijgt voorgeschoteld.

Meer info en goede houtgestookte pizzaovens vind je o.a. o pde website van Fornino.



[ Bericht 3% gewijzigd door macnl op 28-10-2010 16:52:02 ]
pi_88072162
En jij hebt aandelen in die firma? Lijkt op spam..
  donderdag 28 oktober 2010 @ 18:15:02 #159
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_88074071
Lijkt me een prachtig aparaat maar is ongetwijffeld vrij duur en het neemt ook flink wat ruimte in belsag.. niks voor op een balkonnetje helaas.
pi_88075714
Oh, hier ook al.

Dat lijkt inderdaad op spam jpjedi ;-)
  donderdag 28 oktober 2010 @ 19:36:21 #161
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_88076848
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 17:00 schreef jpjedi het volgende:
En jij hebt aandelen in die firma? Lijkt op spam..
Zijn posthistory is ook mooi. Gaat hoofdzakelijk over pizza's en ovens :D
Dus ik vermoed het ook al.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  Moderator / Miss SHO donderdag 28 oktober 2010 @ 21:06:45 #162
22592 crew  Ole
pi_88080618
en haarden!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_88093186
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 17:00 schreef jpjedi het volgende:
En jij hebt aandelen in die firma? Lijkt op spam..
Déja vu ....

Pizzaoven
Oh, and that's a bad miss!
pi_88100073
kzou ook wel een pizaoven willen
piza is me lievelingsfoood!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')