Prima methode idd, hij smaakte heerlijk namelijkquote:Op zaterdag 25 november 2006 12:00 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
In de oven 25 minuten op 180 graden en daarna nog 25 minuten op 100 Graden. (Ik ga wel van een hete lucht oven uit)
Lekker met rode wijn saus
Dank je zo maak ik hem namelijk zelf ook wel eens klaarquote:Op zondag 26 november 2006 19:12 schreef Richie_Rich het volgende:
Prima methode idd, hij smaakte heerlijk namelijk![]()
thanks
Gewoon roomboter! Klontje roomboter aan het einde zal wel lekker zijn jaquote:Op dinsdag 28 november 2006 17:41 schreef junkiexp het volgende:
Ik ga zo ribeye klaarmaken.
Eerst laat ik het vlees op kamertemperatuur komen dan dep ik het af en bak het ongeveer 8 minuten.
Kan ik nou in de laatste minuut er een klontje kruidenboter op leggen?
Of gaat dat ten kostte van de malsheid ?
En wat is beter,bakken met olijfolie of met bakolie?
Bedankt alvast!
Ik had geen roomboter dus heb het met bertollini bakboter gedaan.quote:Op dinsdag 28 november 2006 18:14 schreef K-mail het volgende:
[..]
Gewoon roomboter! Klontje roomboter aan het einde zal wel lekker zijn ja![]()
Hey, die heb ik ooit gevraagd!quote:Op vrijdag 1 december 2006 12:54 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wafel recept gezocht:
Voor Sinterklaas krijg ik een wafelbakker (hartvormig), en ik vermoed dat mijn zoontje gelijk ook wil proeven.... Volgens mij heeft in één van de Piet posts al een goed wafelrecept fgestaan, maar waar? Met de zoekfunctie lukt het me niet!
Is niet zo precies te zeggen maar ik reken met 4 a 5 eieren op een liter melk, en het meel, tja, ik gebruik daar wat ik net bij de hand heb die ene keer per jaar dat ik ineens zin heb in pannekoeken. Pannekoekenmeel (een mengsel van een aantal granen) kan lekker zijn, maar ik heb geen idee welk merk lekker is, daarvoor maak ik het te weinig. Ik heb een paar keer Boekweit gebruikt voor pannenkoeken en dat is erg lekker. Hoeveel je meel je moet gebruiken? Ik zou zeggen tot je mengsel dik is als yoghurt (gewone, geen stand)quote:Op woensdag 29 november 2006 17:38 schreef faberic het volgende:
Wat zijn de lekkerste pannenkoeken volgens piet? Met gist/zonder gist, hoeveel eieren/bloem etc?
Je mag mijn recepten er in zetten, maar uitsluitend met bronvermelding. Mensen die het ooit in hun hoofd gaan halen ze te bundelen en in een boek uit te brengen krijgen te maken met mijn amerikaanse advocaten kantoor, die zijn als hondsdolle hyena´s, daar wil je geen ruzie mee.quote:Op vrijdag 1 december 2006 14:18 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Yes! Hoe zit dat eigenlijk met die fok.wiki voor dit forum, Piet's parels staan er haast niet bij, wat zijn de spelregels, kan ik dit recept erbij zetten, of mag aleen de gever (Piet dus nu) dat doen?
IJsberen zijn anders levensgevaarlijk hoor, gromquote:Op zaterdag 2 december 2006 18:44 schreef Leintjeuh het volgende:
Piet, ik begrijp dat je dat zegt, ik heb er ook het volste respect voor, maar ehm...
Het maakt meer indruk als je geen teddybeer als usericon had
je kan ook onder heet water houden, gaat sneller.quote:Op dinsdag 28 november 2006 20:31 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Ik had geen roomboter dus heb het met bertollini bakboter gedaan.
Kruidenboter op het eind was idd wel lekker,was voor de rest goed gelukt.
Alleen de volgende keer ga ik de borden even in de oven zetten,anders koelt het zo snel af.
Bedankt iig![]()
*huiver*quote:Op zaterdag 2 december 2006 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
IJsberen zijn anders levensgevaarlijk hoor, grom
![]()
Of ik ben dom en ik snap t niet, of het ligt aan jou.quote:
Wat is het verschil met bechamelsaus eigenlijk? Roux is toch ook boter, bloem en melk?quote:Op woensdag 6 december 2006 18:12 schreef Acathla het volgende:
Als je boter en bloem hebt, kun je roux maken.
met boter en bloem maak je een roux.quote:Op woensdag 6 december 2006 22:21 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Wat is het verschil met bechamelsaus eigenlijk? Roux is toch ook boter, bloem en melk?
Ja, dat gaat primaquote:Op woensdag 6 december 2006 18:00 schreef Aventura het volgende:
Vraagje: kun je een saus ook binden met aardappelpuree uit een pakje? (Want je kunt ook binden met aardappelzetmeel en dat is het volgens mij gewoon). Ik heb geen maizena in huis...
Ligt eraan wat voor een vogelquote:Op donderdag 7 december 2006 11:01 schreef Tha-CheF het volgende:
Piet,
wat zou jou voor saus bij heel gevogelte doen? ( dus geen gevogelte filet )
en bij (limburgse) Hoender?quote:Op donderdag 7 december 2006 11:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan wat voor een vogel
Heb bij gans deze saus gemaakt
Je weekt gedroogde morieljes, of neem verse
Je kookt zoete sherry in, voegt fond toe
Morieljes toevoegen, doorkoken, binden met wat roux of sausbinder
Afsmaken met zout en peper indien nodig, eventueel wat honing toevoegen.
Afmonteren met boter
Kip?quote:
ik dank uquote:Op donderdag 7 december 2006 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kip?
Gewoon grillen
;-)
Ik denk dat je daar deze saus ook bij kan maken, het aroma van morieljes past er denk ik bij
ik zou voornamelijk de botten gebruiken de huid en het vet daar krijg je geen mooie (heldere) soep van.quote:Op vrijdag 8 december 2006 18:32 schreef Byte_Me het volgende:
ik wil soep maken van de resten van een serranoham (bot huid en vet). tips?
Oh ye of little faith...quote:Op donderdag 14 december 2006 16:52 schreef Nembrionic het volgende:
TVP...ik dacht dat dit topic niet meer bestond
kan je zo helder krijgen, gewoon passerenquote:Op donderdag 14 december 2006 14:29 schreef Tha-CheF het volgende:
[..]
ik zou voornamelijk de botten gebruiken de huid en het vet daar krijg je geen mooie (heldere) soep van.
doe koud water in een pan en leg hier de botten in, laat dit aan de kook komen. hierdoor komen de eiwitten uit de botten.
haal de botten eruit en spoel ze af, en daarna in een pan met water zetten tot ze onderstaan, samen met:
1 ui
1 wortel
½ knolselderij
½ prei
gekneusde peperkorrels
blaadje laurier
andere smaakstoffen.
dit op een laag vuur laten trekken (ongeveer heel lang)
misschien heeft Piet nog suggesties?
als je een bouillon passeert, haal je er de grove stukken groenten uit, maar ook de vetten blijven achter in de passeerdoek.quote:Op donderdag 14 december 2006 18:10 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
kan je zo helder krijgen, gewoon passeren
quote:Op zaterdag 16 december 2006 18:20 schreef ChrisJX het volgende:
Oh, een eetlepel! Ik dacht aan die lengtemaat
Piet, wanneer moet je niet wel of niet een deksel erop doen bij ovenbereidingen?quote:Op vrijdag 3 november 2006 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij stoofgerechten met deksel
Is weliswaar niet met geitenkaas, maar misschien mag ik je deze tippen: KLIKquote:Op donderdag 21 december 2006 11:01 schreef Fawn het volgende:
Op welke manieren kan ik portobello champignons vullen? Welke ingredienten combineren lekker?
Er moet in elk geval geitenkaas en pijnboompitten bij.
Verder zie ik vaak dat er honing bij moet. Dat lust ik niet. Wat kan ik als alternatief voor honing gebruiken? Iets zoetigs erdoor lijkt me namelijk wel zo lekker.
Zien er ook erg lekker uit! Zag het dit jaar als kant-en-klaar maaltijd in de Allerhande staan, maar wil natuurlijk alleen maar home-made-food.quote:Op donderdag 21 december 2006 11:42 schreef Heufje het volgende:
[..]
Is weliswaar niet met geitenkaas, maar misschien mag ik je deze tippen: KLIK
Heb deze zelf al paar keer gemaakt, denk dat ik 'm met de kerst ook maak. Ik laat altijd de pasta weg en serveer het op een beetje rucola als voorgerecht.
Die kant-en-klare lijkt mij ook niet zo bijzonder, beter zelf maken, is zo gedaan. Bovendien kan je 't al een paar uur tevoren maken.quote:Op donderdag 21 december 2006 23:26 schreef Fawn het volgende:
[..]
Zien er ook erg lekker uit! Zag het dit jaar als kant-en-klaar maaltijd in de Allerhande staan, maar wil natuurlijk alleen maar home-made-food.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |