abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 7 september 2007 @ 18:43:33 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53012181
quote:
Op vrijdag 7 september 2007 18:36 schreef Isegrim het volgende:
Pietje, hoe zou jij een Bresse kip braden? Wat voor kruiden, vulling...?
Ik zou proberen een kapoen te krijgen (gecastreerde haan) en daar een Coq Au Vin van te maken.
Lang laten smoren in rode wijn, met gebakken spekjes en morieljes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53012216
quote:
Op vrijdag 7 september 2007 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou proberen een kapoen te krijgen (gecastreerde haan)
Smaken die anders? Enneuh... Hoe castreren ze een kip? Ballen heeft zo'n beest immers niet, toch?
quote:
en daar een Coq Au Vin van te maken.
Lang laten smoren in rode wijn, met gebakken spekjes en morieljes.
Hmmm.
  vrijdag 7 september 2007 @ 18:52:58 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53012384
quote:
Op vrijdag 7 september 2007 18:44 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Smaken die anders? Enneuh... Hoe castreren ze een kip? Ballen heeft zo'n beest immers niet, toch?
Die worden vetter gemest, dus smaken beter
Sinterklaas Kapoentje is dus eigenlijk een spotlied, als bisschop neukt ie niet, vandaar
quote:
Hmmm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 september 2007 @ 10:20:10 #274
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_53090822
Kooknoob vraagt hulp aan Piet

Ik heb nu al een aantal keren geprobeerd om vlees te bereiden in de oven, maar op de een of andere manier
wordt de bovenkant mooi bruin en binnenin is het rauw

Aangezien ik nu sinds 2 weken een nieuwe keuken met nieuwe oven heb wil ik graag weer eens gaan
experimenteren met kip, maar ik durf niet Heb nu al zo vaak iets weg moeten gooien dat zowel
vriendlief als ik er een hard hoofd in hebben dat het goed gaat Heb jij misschien tips die ik kan volgen
zodat het wel goed gaat en het vlees er eetbaar uitziet en is?
  dinsdag 11 september 2007 @ 10:25:46 #275
130955 Floripas
Blast from the past
pi_53090959
Mag ik, Piet?
Halveer de temperatuur plus honderd graden en verdubbel de tijd. 180 graden, een paar uur zou prima moeten zijn als je een fiks beest hebt. Reken drie kwartier per kilo, en minstens drie kwartier.
  dinsdag 11 september 2007 @ 15:03:33 #276
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_53097079
en euhmm als je nou poten/vleugels erin gooit (die van een kip wel te verstaan ), moet je ze dan halverwege omdraaien (in zo'n bakblik/vierkant ding met opstaande randen) of laat je ze lekker pruttelen met allerlei kruiden?

Sorry als het hier niet thuis hoort maar wil het zoooo graag een keer goed doen
pi_53114571
Piet, hoe maak ik het soort zachte soort toffeespul dat bijvoorbeeld als vulling in een Mars of in Rolo zit? Ik ken wel wat recepten voor karamel/toffee-achtige dingen, maar die zijn qua substantie wat te kleverig en draderig, terwijl de vulling van voornoemd snoep wat makkelijker 'breekt'. Maar het is ook weer niet zo brokkelig en stevig als fudge.

[ Bericht 9% gewijzigd door minilotje op 12-09-2007 10:44:21 ]
  woensdag 12 september 2007 @ 10:04:24 #278
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_53115461
Ik zag laatst in een programma van Nigella Lawson dat ze marshmellows smolt samen met chocola, om een soort van chocolademouse te krijgen. Zou je dit mensgel ook binnen een Brownie ofzo kunnen gebruiken?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_53120238
quote:
Op zondag 19 augustus 2007 14:23 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou wel erg graag een goed recept voor die Flammkuchen willen. Klinkt heerlijk!
Al een recept hiervoor? Heb nog wat flessen riesling staan die hier goed bij smaken
pi_53123427
quote:
Op woensdag 12 september 2007 09:21 schreef minilotje het volgende:
Piet, hoe maak ik het soort zachte soort toffeespul dat bijvoorbeeld als vulling in een Mars of in Rolo zit? Ik ken wel wat recepten voor karamel/toffee-achtige dingen, maar die zijn qua substantie wat te kleverig en draderig, terwijl de vulling van voornoemd snoep wat makkelijker 'breekt'. Maar het is ook weer niet zo brokkelig en stevig als fudge.
Ik geloof dat Piet er niet is??
Ik weet een maniertje...
Een blikje gecondenseerde melk ongeopend 2,5-3 uur in kokend water leggen.
Dan caramelliseerd het vele suiker in de room en krijg je vanzelf een soort caramelsaus.
Deze zou je misschien nog kunnen inkoken???
pi_53123757
Liiiiiiters gecondenseerde blikkies melk heb ik reeds omgetoverd in dikke caramelprut. Maar dát heeft toch een heel andere structuur dan de toffeesubstantie in een Mars of Rolo.
pi_53127414
quote:
Op woensdag 12 september 2007 13:47 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Al een recept hiervoor? Heb nog wat flessen riesling staan die hier goed bij smaken
Nee
  woensdag 12 september 2007 @ 18:44:41 #283
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_53127459
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 15:03 schreef dobbey het volgende:
en euhmm als je nou poten/vleugels erin gooit (die van een kip wel te verstaan ), moet je ze dan halverwege omdraaien (in zo'n bakblik/vierkant ding met opstaande randen) of laat je ze lekker pruttelen met allerlei kruiden?

Sorry als het hier niet thuis hoort maar wil het zoooo graag een keer goed doen
Nu maak ik nooit gebruik van een bakblik, maar ik zou ze wel even omdraaien op de helft. Kan nooit kwaad.
Love will be my strongest weapon
pi_53127477
Ik heb het geprobeerd, maar flammkuchen willen écht niet lukken in mijn kabouteroventje. Die wordt er duidelijk niet heet genoeg voor.
Wie, o wie koopt mij een stoere oven die tot 350 graden kan?
  woensdag 12 september 2007 @ 18:48:04 #285
130955 Floripas
Blast from the past
pi_53127545
quote:
Op woensdag 12 september 2007 16:07 schreef minilotje het volgende:
Liiiiiiters gecondenseerde blikkies melk heb ik reeds omgetoverd in dikke caramelprut. Maar dát heeft toch een heel andere structuur dan de toffeesubstantie in een Mars of Rolo.
Loop even naar de plaatselijke bieb en kijk in de "grande larousse culinaire" onder suiker. Kopieer wat daar staat. Doe exact zoals het daar staat (kleine kraak, gorte kraak, etc.) en je krijgt de caramel die je wil.
Maar wel EXACT.
  woensdag 12 september 2007 @ 18:50:38 #286
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_53127613
Goed, het kan via de Larousse, maar er zijn vast legio andere mogelijkheden. Het is maar net. Koken is een vak apart, het kan via de Larousse of andere 'bijbels'. Mijn ervaring is er één van veel proberen (en mislukken!) en aan je eigen gevoel vasthouden.
Love will be my strongest weapon
pi_53127831
Nou, ik heb er eigenlijk wel zin in. Morgenochtend maar eens even kijken waar ik mijn pasje van de Rotterdamse bieb gelaten heb (dorpsbibliotheek heeft zoiets niet ) en dan op naar de vijfde verdieping, plaatscode 629 laro. Er ligt als het goed is een exemplaar.
Ik ben benieuwd, en bedankt voor de tip. Ik ben een ongeloofelijke kook-n00b, ik had nog nooit van dat naslagwerk gehoord.
pi_53130533
quote:
Op woensdag 12 september 2007 18:58 schreef minilotje het volgende:
Nou, ik heb er eigenlijk wel zin in. Morgenochtend maar eens even kijken waar ik mijn pasje van de Rotterdamse bieb gelaten heb (dorpsbibliotheek heeft zoiets niet ) en dan op naar de vijfde verdieping, plaatscode 629 laro. Er ligt als het goed is een exemplaar.
Ik ben benieuwd, en bedankt voor de tip. Ik ben een ongeloofelijke kook-n00b, ik had nog nooit van dat naslagwerk gehoord.
Een kookn00b? Een eetn00b ben je in ieder geval niet jij weet wat lekker is.

Maar hoe zit het nou met die flammkuchen?
  woensdag 12 september 2007 @ 20:38:32 #289
130955 Floripas
Blast from the past
pi_53130772
quote:
Op woensdag 12 september 2007 18:50 schreef Acathla het volgende:
Goed, het kan via de Larousse, maar er zijn vast legio andere mogelijkheden. Het is maar net. Koken is een vak apart, het kan via de Larousse of andere 'bijbels'. Mijn ervaring is er één van veel proberen (en mislukken!) en aan je eigen gevoel vasthouden.
Maar specifiek suiker kraken luistert heel nauw, dat is laboratoriumwerk. Dat kun je beter gewoon naäpen.
En van de Larousse weet ik dat mijn karamel / suikerdraden altijd lukken.
  woensdag 12 september 2007 @ 20:39:35 #290
130955 Floripas
Blast from the past
pi_53130796
quote:
Op woensdag 12 september 2007 18:58 schreef minilotje het volgende:
Nou, ik heb er eigenlijk wel zin in. Morgenochtend maar eens even kijken waar ik mijn pasje van de Rotterdamse bieb gelaten heb (dorpsbibliotheek heeft zoiets niet ) en dan op naar de vijfde verdieping, plaatscode 629 laro. Er ligt als het goed is een exemplaar.
Ik ben benieuwd, en bedankt voor de tip. Ik ben een ongeloofelijke kook-n00b, ik had nog nooit van dat naslagwerk gehoord.
Oh, als je eens geldpest hebt moet je het aanschaffen. Prachtig boek.
taat exact van alle klassieke (Franse) gerechten in hoe je ze klaar moet maken.
De binas van de keuken.
pi_53130838
Is het zo'n duur boek? Misschien dat ik dat maar op mijn verjaardag vraag dan.
  woensdag 12 september 2007 @ 20:42:16 #292
130955 Floripas
Blast from the past
pi_53130881
quote:
Op woensdag 12 september 2007 20:40 schreef Isegrim het volgende:
Is het zo'n duur boek? Misschien dat ik dat maar op mijn verjaardag vraag dan.
Rond de vijftig euro, denk ik, in Nederlandse vertaling?
Ik heb wel de Franse, die kostte me twintig, maar daarvoor moet je dus Frans lezen.
Niet de Engelse nemen, die heeft een ander matensysteem.
pi_53131042
quote:
Op woensdag 12 september 2007 20:42 schreef Floripas het volgende:

[..]

Rond de vijftig euro, denk ik, in Nederlandse vertaling?
Ik heb wel de Franse, die kostte me twintig, maar daarvoor moet je dus Frans lezen.
Niet de Engelse nemen, die heeft een ander matensysteem.
Ben ik gewend, ik heb vrijwel enkel Engelse kookboeken.
pi_53134555
quote:
Op woensdag 12 september 2007 18:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee
  donderdag 13 september 2007 @ 20:51:56 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53155154
quote:
Op woensdag 12 september 2007 18:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee
Hoezo recept voor flamkuchen, dat is gewoon heel dun brooddeeg met zure room, stukjes gerookt spek en ui, heel snel gebakken in een loei hete oven (niet te doen in een huis tuin en keuken oven)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 september 2007 @ 20:54:24 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53155221
quote:
Op woensdag 12 september 2007 09:21 schreef minilotje het volgende:
Piet, hoe maak ik het soort zachte soort toffeespul dat bijvoorbeeld als vulling in een Mars of in Rolo zit? Ik ken wel wat recepten voor karamel/toffee-achtige dingen, maar die zijn qua substantie wat te kleverig en draderig, terwijl de vulling van voornoemd snoep wat makkelijker 'breekt'. Maar het is ook weer niet zo brokkelig en stevig als fudge.
Koop een schreeuwend dure suikertermometer en doe wat al gezegt werdt.
Suikerwerk is vreselijk moeilijk, das wat anders dan koken, het is een vak, net als chocolatier.
Ik ben er niet goed in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53155282
quote:
Op donderdag 13 september 2007 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoezo recept voor flamkuchen, dat is gewoon heel dun brooddeeg met zure room, stukjes gerookt spek en ui, heel snel gebakken in een loei hete oven (niet te doen in een huis tuin en keuken oven)
Ow, jammer, het klonk lekker.
  donderdag 13 september 2007 @ 20:59:46 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53155411
quote:
Op donderdag 13 september 2007 20:56 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ow, jammer, het klonk lekker.
Ja, het is jammer, ik vind het ook erg lekker, maar kan het alleen maar eten als ik in Zuidduitsland ben.
Maar ik heb een idee, als je nu eens je flamkuchen thuis in elkaar zet en dan naar een bevriende pizzabakker gaat en vraagt of ie dat in zijn hele hete oven wil bakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 september 2007 @ 21:04:01 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53155537
Zachte room Caramels volgens de Larousse (uit het Engels, heb de Engelse vertaling)
250 gram suiker
250 Ml room
1 eetlepel koffie extract (hele sterke espresso)
3 eetlepels honing of glucose siroop.
Dit alles in een steelpan met een dikke bodem.
Op een hoge vlam inkoken en dan de vlam lager zetten, langzaam naar 120 graden Celcius brengen
Olie een marmeren plaat in en stort de massa in een taartring van 18 cm.
Word ie te hard naar je smaak, meer room gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53155567
quote:
Op donderdag 13 september 2007 20:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, het is jammer, ik vind het ook erg lekker, maar kan het alleen maar eten als ik in Zuidduitsland ben.
Maar ik heb een idee, als je nu eens je flamkuchen thuis in elkaar zet en dan naar een bevriende pizzabakker gaat en vraagt of ie dat in zijn hele hete oven wil bakken?
Ik bevriend geen pizzabakkers.

Ik ga 't wel een keer eten als ik in Zuid-Duitsland ben.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')