Ik zou proberen een kapoen te krijgen (gecastreerde haan) en daar een Coq Au Vin van te maken.quote:Op vrijdag 7 september 2007 18:36 schreef Isegrim het volgende:
Pietje, hoe zou jij een Bresse kip braden? Wat voor kruiden, vulling...?
Smaken die anders? Enneuh... Hoe castreren ze een kip?quote:Op vrijdag 7 september 2007 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou proberen een kapoen te krijgen (gecastreerde haan)
Hmmm.quote:en daar een Coq Au Vin van te maken.
Lang laten smoren in rode wijn, met gebakken spekjes en morieljes.
Die worden vetter gemest, dus smaken beterquote:Op vrijdag 7 september 2007 18:44 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Smaken die anders? Enneuh... Hoe castreren ze een kip?Ballen heeft zo'n beest immers niet, toch?
quote:Hmmm.
Al een recept hiervoor? Heb nog wat flessen riesling staan die hier goed bij smakenquote:Op zondag 19 augustus 2007 14:23 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou wel erg graag een goed recept voor die Flammkuchen willen. Klinkt heerlijk!
Ik geloof dat Piet er niet is??quote:Op woensdag 12 september 2007 09:21 schreef minilotje het volgende:
Piet, hoe maak ik het soort zachte soort toffeespul dat bijvoorbeeld als vulling in een Mars of in Rolo zit? Ik ken wel wat recepten voor karamel/toffee-achtige dingen, maar die zijn qua substantie wat te kleverig en draderig, terwijl de vulling van voornoemd snoep wat makkelijker 'breekt'. Maar het is ook weer niet zo brokkelig en stevig als fudge.
Neequote:Op woensdag 12 september 2007 13:47 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Al een recept hiervoor? Heb nog wat flessen riesling staan die hier goed bij smaken
Nu maak ik nooit gebruik van een bakblik, maar ik zou ze wel even omdraaien op de helft. Kan nooit kwaad.quote:Op dinsdag 11 september 2007 15:03 schreef dobbey het volgende:
en euhmm als je nou poten/vleugels erin gooit (die van een kip wel te verstaan), moet je ze dan halverwege omdraaien (in zo'n bakblik/vierkant ding met opstaande randen) of laat je ze lekker pruttelen met allerlei kruiden?
Sorry als het hier niet thuis hoort maar wil het zoooo graag een keer goed doen
![]()
Loop even naar de plaatselijke bieb en kijk in de "grande larousse culinaire" onder suiker. Kopieer wat daar staat. Doe exact zoals het daar staat (kleine kraak, gorte kraak, etc.) en je krijgt de caramel die je wil.quote:Op woensdag 12 september 2007 16:07 schreef minilotje het volgende:
Liiiiiiters gecondenseerde blikkies melk heb ik reeds omgetoverd in dikke caramelprut.Maar dát heeft toch een heel andere structuur dan de toffeesubstantie in een Mars of Rolo.
Een kookn00b? Een eetn00b ben je in ieder geval nietquote:Op woensdag 12 september 2007 18:58 schreef minilotje het volgende:
Nou, ik heb er eigenlijk wel zin in. Morgenochtend maar eens even kijken waar ik mijn pasje van de Rotterdamse bieb gelaten heb (dorpsbibliotheek heeft zoiets niet) en dan op naar de vijfde verdieping, plaatscode 629 laro. Er ligt als het goed is een exemplaar.
Ik ben benieuwd, en bedankt voor de tip. Ik ben een ongeloofelijke kook-n00b, ik had nog nooit van dat naslagwerk gehoord.
Maar specifiek suiker kraken luistert heel nauw, dat is laboratoriumwerk. Dat kun je beter gewoon naäpen.quote:Op woensdag 12 september 2007 18:50 schreef Acathla het volgende:
Goed, het kan via de Larousse, maar er zijn vast legio andere mogelijkheden. Het is maar net. Koken is een vak apart, het kan via de Larousse of andere 'bijbels'. Mijn ervaring is er één van veel proberen (en mislukken!) en aan je eigen gevoel vasthouden.
Oh, als je eens geldpest hebt moet je het aanschaffen. Prachtig boek.quote:Op woensdag 12 september 2007 18:58 schreef minilotje het volgende:
Nou, ik heb er eigenlijk wel zin in. Morgenochtend maar eens even kijken waar ik mijn pasje van de Rotterdamse bieb gelaten heb (dorpsbibliotheek heeft zoiets niet) en dan op naar de vijfde verdieping, plaatscode 629 laro. Er ligt als het goed is een exemplaar.
Ik ben benieuwd, en bedankt voor de tip. Ik ben een ongeloofelijke kook-n00b, ik had nog nooit van dat naslagwerk gehoord.
Rond de vijftig euro, denk ik, in Nederlandse vertaling?quote:Op woensdag 12 september 2007 20:40 schreef Isegrim het volgende:
Is het zo'n duur boek?Misschien dat ik dat maar op mijn verjaardag vraag dan.
Ben ik gewend, ik heb vrijwel enkel Engelse kookboeken.quote:Op woensdag 12 september 2007 20:42 schreef Floripas het volgende:
[..]
Rond de vijftig euro, denk ik, in Nederlandse vertaling?
Ik heb wel de Franse, die kostte me twintig, maar daarvoor moet je dus Frans lezen.
Niet de Engelse nemen, die heeft een ander matensysteem.
Hoezo recept voor flamkuchen, dat is gewoon heel dun brooddeeg met zure room, stukjes gerookt spek en ui, heel snel gebakken in een loei hete oven (niet te doen in een huis tuin en keuken oven)quote:
Koop een schreeuwend dure suikertermometer en doe wat al gezegt werdt.quote:Op woensdag 12 september 2007 09:21 schreef minilotje het volgende:
Piet, hoe maak ik het soort zachte soort toffeespul dat bijvoorbeeld als vulling in een Mars of in Rolo zit? Ik ken wel wat recepten voor karamel/toffee-achtige dingen, maar die zijn qua substantie wat te kleverig en draderig, terwijl de vulling van voornoemd snoep wat makkelijker 'breekt'. Maar het is ook weer niet zo brokkelig en stevig als fudge.
Ow, jammer, het klonk lekker.quote:Op donderdag 13 september 2007 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoezo recept voor flamkuchen, dat is gewoon heel dun brooddeeg met zure room, stukjes gerookt spek en ui, heel snel gebakken in een loei hete oven (niet te doen in een huis tuin en keuken oven)
Ja, het is jammer, ik vind het ook erg lekker, maar kan het alleen maar eten als ik in Zuidduitsland ben.quote:
Ik bevriend geen pizzabakkers.quote:Op donderdag 13 september 2007 20:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, het is jammer, ik vind het ook erg lekker, maar kan het alleen maar eten als ik in Zuidduitsland ben.
Maar ik heb een idee, als je nu eens je flamkuchen thuis in elkaar zet en dan naar een bevriende pizzabakker gaat en vraagt of ie dat in zijn hele hete oven wil bakken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |