abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_43097710
Gisteren zag ik bij de AH Joppie-saus liggen op de vers-afdeling.
Zo'n naam verzin je niet, dus ik dacht joppie, dat ga ik uitproberen.
Maar wtf is joppiesaus eigenlijk?
En waar kan ik het op smeren voordat het medio december bedorven is?

En is het inderdaad toppiejoppie?
Of heb ik weer enkele euri in een smurrie gestoken die net zo onbestemd smaakt als het klinkt?

Ik weet nog dat ik het etiket even bekeken had, en dat er ui in zat, toen was ik om en keilde het bakje in de boodschappenwagen, maar nu zit ik er dus mee.

Wellicht is het een praktisch sausje voor over de hamburger?
Of is het beter over de visstick?
Toepassingstips?
Serveertips?

Yummieyummie?
twee violen en een trommel en een fluit
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 12:23:29 #2
97348 Matness
Matt about you
pi_43097717
eten met patat.
pi_43097735
Je moet je patat erin verdrinken!
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_43097741
Joppie op de hamburger
Anyone who is capable of getting themselves made President should on no account be allowed to do the job.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 12:25:07 #5
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43097757
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:23 schreef Roquefort het volgende:
Gisteren zag ik bij de AH Joppie-saus liggen op de vers-afdeling.
Zo'n naam verzin je niet, dus ik dacht joppie, dat ga ik uitproberen.
Maar wtf is joppiesaus eigenlijk?
En waar kan ik het op smeren voordat het medio december bedorven is?

En is het inderdaad toppiejoppie?
Of heb ik weer enkele euri in een smurrie gestoken die net zo onbestemd smaakt als het klinkt?

Ik weet nog dat ik het etiket even bekeken had, en dat er ui in zat, toen was ik om en keilde het bakje in de boodschappenwagen, maar nu zit ik er dus mee.

Wellicht is het een praktisch sausje voor over de hamburger?
Of is het beter over de visstick?
Toepassingstips?
Serveertips?

Yummieyummie?
Bij friet!
Gebakken aardappeltjes, bij een gehaktballetje ipv mayo of mosterd, het is volgens mij gewoon mayo met uitjes en kruiden.

[ Bericht 1% gewijzigd door kahaarin op 31-10-2006 12:27:13 (tikvaudje) ]
be nice or go away
pi_43097780
Friet
pi_43097821
YES!!
Dat wordt dus patat en hamburgers eten deze week, ik hoopte het al!
twee violen en een trommel en een fluit
pi_43097879
Haha, eindelijk onder je steen vandaan gekropen? Dat spul kun je al jaren bij de snackbar en in winkels krijgen. Eet smakelijk!
Work hard, play harder!
Last.fm
pi_43097918
Brood met ham en joppiesaus
pi_43097942
Goede keuze!
pi_43097974
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:27 schreef Roquefort het volgende:
YES!!
Dat wordt dus patat en hamburgers eten deze week, ik hoopte het al!
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_43098036
Joppiesaus.
pi_43098270
Bah, smulsaus dus van Calvé.
JOHNNY HEITINGA
pi_43098485
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:27 schreef Roquefort het volgende:
YES!!
Dat wordt dus patat en hamburgers eten deze week, ik hoopte het al!
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
  Moderator dinsdag 31 oktober 2006 @ 13:39:59 #15
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_43099697
"Joppie"
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 13:41:17 #16
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_43099737
Wat is joppiesaus

Dat komt toch niet af van die mafkees uit De Bus he?
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_43109111
Frietjes Of hamburger
pi_43109163
Ik heb het graag op een frikadel.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_43109202
bah joppiesaus is vies
pi_43109303
Dat komt uit Joppie's kloppie.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 19:05:37 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43111012
Friet of op een broodje hamburger
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 19:15:58 #22
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_43111379
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:45 schreef Camplo het volgende:
Bah, smulsaus dus van Calvé.
Dat is echt te ranzig. Is Joppiesaus hetzelfde ja?
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 19:58:54 #23
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_43113384
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 89% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:55:07 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 20:01:26 #24
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_43113506
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 19:58 schreef Mikkie het volgende:
Tering, ik had er tot afgelopen weekend nog nooit van gehoord, maar om de één of andere reden word ik de afgelopen dagen doodgegooid met die saus?

En btw... wat doet dit soort saus op de versafdeling
Marketing technisch interessant. Zo worden andere doelgroepen aangesproken.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 20:07:34 #25
97745 Thorical
finding a way
pi_43113772
Het enige wat ik je kan aanraden is, goede frieten hebben geen saus nodig.
Dus geef het aan je ome , neef of broer. Het zelfde geld ook voor die (nieuwe) MC saus.
pi_43120761
Je mag 't aan mij geven.
pi_43121320
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:23 schreef Roquefort het volgende:
weetje wat je in zo'n geval doet,...
dus vóór je in blinde paniek gaat posten "WAT MOET IK DOEN WAT MOET IK DOEN"
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ps: joppiesaus is oké
pi_43125924
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 22:50 schreef ki_ki het volgende:

[..]

weetje wat je in zo'n geval doet,...
dus vóór je in blinde paniek gaat posten "WAT MOET IK DOEN WAT MOET IK DOEN"
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ps: joppiesaus is oké
Ik ga echt niet zomaar aan van alles likken hoor.
twee violen en een trommel en een fluit
  woensdag 1 november 2006 @ 07:12:01 #29
269 vats
Live life to the max!
pi_43127710
Ik zie het ook liggen hier bij de AH met de beenham er bij... maar ja als je je saus zo noemt dan denk ik er niet aan om die zooi te kopen!
pi_43127806
quote:
Op woensdag 1 november 2006 01:08 schreef Roquefort het volgende:

[..]

Ik ga echt niet zomaar aan van alles likken hoor.
je gaat de saus toch ook bij je eten doen, of eet je het dan met een lepeltje uit een bakje 'on the side'?
ik snap het probleem niet zal wel aan mij liggen
  woensdag 1 november 2006 @ 07:39:37 #31
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_43127811
Patat, hamburgers of kip erbij vreten .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen komedie.
Vrijheid
pi_43127830
Frietjes.
Whatever I want.
pi_43132220
Friet met véél joppiesaus
Verjaardagen zijn gezond -
hoe meer je er hebt, des te langer je leeft
pi_43132599
Bij de kibbeling die ik af en toe eet neem ik altijd joppiesaus, wist eigenlijk niet dat het gewoon in de supermarkt lag. Eens proberen bij patat.
pi_43234788
patat, aardappelschijfjes, gebakken aardappelen, hamburgers, kibbeling.
Dat zijn mijn bij joppie-saus horende favorietjes.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  † In Memoriam † zondag 5 november 2006 @ 12:12:02 #36
43556 miss_dynastie
pi_43255412
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 19:15 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Dat is echt te ranzig. Is Joppiesaus hetzelfde ja?
Nee.
pi_43255856
Toch maar eens proberen, wordt wel erg nieuwsgierig nu...
Work hard, play harder!
Last.fm
pi_43262881
quote:
Joppiesaus gaat grenzen over

Al decennia zijn de saustoppers in de cafetaria: fritessaus (mayonaise), ketchup, curry en satésaus. Vele pogingen ten spijt een nieuwe saus die zich staande houdt tussen deze toppers werd niet gevonden. Natuurlijk sommige nieuwe sauzen zoals hamburgersaus doen het best redelijk, maar om nou te spreken van een landelijke doorbraak… Nou nee, maar uit het niets is daar Joppiesaus.

Inmiddels is deze saus al op zo’n 2000 verkooppunten, vooral cafetaria’s, verkrijgbaar. Joppiesaus is echter niet in grote proefkeuken van een sausfabrikant ontwikkeld, maar in een Twentse cafetaria. De bedenker heet Janyne de Jager, die samen met haar zus Marina Scheer, Annie’s Snackbar in Glanerbrug bestiert. Het recept is uiteraard geheim. Uitjes, mayonaise, curry en kerrie zijn wel te proeven. Zoetzuur en fris.

‘De saus is eigenlijk heel toevallig ontstaan’, zegt De Jager. ‘Ik was al een tijdje wat aan het experimenteren. Ik liet een aantal mensen de saus proeven en het sloeg meteen aan. Klanten wilden de saus op alle snacks hebben en bij allerlei menu’s. Al snel vroegen mensen om flessen voor thuisgebruik, vakantie en voor familieleden. Je gelooft het niet maar veel mensen gebruiken het ook als dipsaus voor bij de chips.’

Directeur Niemeijer van Elite Salades en Snacks uit Neede, die met een vertegenwoordiger mee op bezoek was, zag wel wat in de saus. ‘We hebben een band met Elite’, vertelt Scheer. ‘Volgens mij was mijn opa één van de eerste klanten van het bedrijf en mijn vader deed er ook altijd zaken mee. Toen de directeur wilde proberen het in de mark te zetten, vonden we dat prima.’ De Jager vult aan: ‘Wij wilden echter wel onze eigen saus blijven maken. Onze saus is ongeveer een twee weken houdbaar, die van Elite veel langer. We maken bijna dagelijks verse Joppiesaus. Van Elite krijgen we per verkochte emmer een vergoeding.’

Reclame
De Joppiesaus sloeg in het land sneller aan dan verwacht. Scheer: ‘Klanten die op vakantie waren geweest in Zeeland, zeiden dat ze daar Joppiesaus hadden gegeten. Niemeijer belde geregeld op om door te geven hoeveel emmers er waren verkocht. Dat aantal groeide en groeide maar, ongelofelijk. Ineens kregen we ook veel aandacht in diverse kranten en bladen. Betere reclame kun je je niet wensen.’

Maar waar komt die naam ‘Joppiesaus’ vandaan? Scheer legt uit. ‘De bijnaam van mijn zus luidt ‘Joppie’. Familieleden noemen haar zo en klanten hebben dat over genomen. Het was haar saus, dus de naam was snel bedacht.’ De Jager: ‘Ik had ook niet gedacht dat Elite die naam zou overnemen. Het had van mij niet gehoeven’, zegt ze lachend. ‘Maar de fabrikant stond erop. Het is voor mij nog steeds een raar gevoel als ik in een ander dorp of stad de naam Joppiesaus zie.’

Op naar Elite Salades en Snacks, het bedrijf uit Neede dat de Joppiesaus produceert voor de rest van Nederland. ‘Ere wie de ere toekomt’, benadrukt Harry Niemeijer, die samen met zijn broer Robert het bedrijf leidt. ‘Janyne heeft het uitgevonden. Ik weet nog goed dat tijdens dat bezoek tegen me gezegd werd: “Onze Jop heeft een eigen saus gemaakt.” Ik proefde het met frites en vond het meteen ontzettend lekker.’

Winstmarge
Dat de saus zo zou aanslaan hadden beide directeuren ook niet gedacht. Robert Niemeijer: ‘We dachten dat het zou mooi zijn als we er een paar honderd emmertjes per week van verkopen. Tot onze verrassing liep het echter al snel storm.’ ‘Met Joppiesaus kunnen cafetariahouders zich onderscheiden’, verklaart Harry Niemeijer het succes van de saus. ‘Ze hebben dan een saus die de buurman niet heeft. Je kunt er ook een iets hogere prijs voor vragen en dat betekent weer meer marge. Het is natuurlijk ook een beetje eigen ondernemerschap. Hoe je de saus in je zaak profileert, kan uitmaken of je 1 emmer of 12 emmers per week verkoopt. Daarnaast telt uiteraard vooral dat de saus nieuw, lekker en fris is. Bovendien is het ook een stuk minder vet dan fritessaus. Joppiesaus heeft maar een vetgehalte van 26 tot 27 procent.’

Het is nu een toppertje, maar is het ook een blijvertje? ‘Wij denken van wel’, zegt Harry Niemeijer. ‘De afzet groeit nog steeds. Natuurlijk zullen we een keer de top bereiken en kan het wat naar beneden gaan. Daar doe je dan weinig aan. We proberen wel het product nog steviger in de markt te zetten, door te blijven zoeken naar meer verkooppunten. We bekijken verder de mogelijkheden voor variaties op de Joppiesaus.

Tenslotte onderzoeken we andere gebruiksmogelijkheden. We weten uit eigen ervaring dat de saus samen met rauwkostsalade een heerlijke combinatie is. Dat kan een groenteboer ook verkopen.’ Joppiesaus is inmiddels ook de grens overgestoken. Een kleine honderd cafetaria’s in het Duitse en Belgische grensgebied hebben Joppiesaus in het assortiment opgenomen. ‘Daar willen we ook meer afzet creëren.’

dinsdag 1 juli 2003, Snackkoerier nr. 12 2003, Pascal Mulder
Bron
pi_43266200
Update:
Ik heb het inmiddels op de patat geprobeerd, en ik moet zeggen: Mwaaaaah.... het smaakt niet veel beter dan het eruit ziet. Het haalt het niet bij een patatje oorlog (mayonaise/pindasaus/uitjes is dat in de regio Amsterdam)

Ik ben nu aan het overwegen om het op een broodje omelet te kwakken, ik heb nog driekwart bakje over, dus ik moet toch wat. Dit mede omdat ik niet echt eenbroodje hamburger "zonder enige saus graag" durf te bestellen in de snackbar hier beneden, de dubbele patat 'zonder' vond ik al erg genoeg voor mijn image.
twee violen en een trommel en een fluit
  maandag 6 november 2006 @ 16:52:31 #40
117860 B.A.Trix
Met dank aan MaGNeT
pi_43294989
Dipsausje voor de chips is misschien ook wel een idee..
Topic van het jaar!! Sara Raats' eigen huisjes-topic :P
  maandag 6 november 2006 @ 16:57:16 #41
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_43295148
kocht het laatst alleen maar ff snel bij de groenteboer zodat ik wisselgeld had voor de parkeerautomaat. Bakje staat onaangeroerd in de koelkast.
Terwijl ik het af en toe bij de friettent wel eens bestel, maar thuis is het net ff anders ofzo
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 6 november 2006 @ 20:13:05 #42
158096 Ashavan
Ordo Discipli ars Vitae
pi_43302307
Het ziet eruit alsof iemand net heeft overgegeven, maar gelukkig smaakt het niet zo. Zelf maak ik ook sausjes door het 1 en ander door elkaar te mixen, maar meestal niet verder komt dan dip gebruik.

Joppiesaus vind ik erg lekker, maar je moet het niet te vaak eten. Kan het bij de patat, chipdip, frikandel, kroket, kibbeling, lekkerbekje...van alles
Nietzsche: 'Because I am wise there are many things that I do not wish to know'
Mijn muziek lijstje - Wishlist
  dinsdag 7 november 2006 @ 09:46:20 #43
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43317418
quote:
Op maandag 6 november 2006 16:57 schreef Puckzzz het volgende:
kocht het laatst alleen maar ff snel bij de groenteboer zodat ik wisselgeld had voor de parkeerautomaat. Bakje staat onaangeroerd in de koelkast.
Terwijl ik het af en toe bij de friettent wel eens bestel, maar thuis is het net ff anders ofzo
Misschien wat toevoegen?
Een gesnipperd uitje, een beetje knoflook of wat verse kruiden oid, dan geef je er je eigen draai aan en smaakt het niet meer als joppiesaus, dan heb je misschien die associatie met het frietkot wat minder.
Gewoon gebruiken als basissaus dus.
be nice or go away
  Moderator dinsdag 7 november 2006 @ 11:08:59 #44
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_43319110
quote:
Op zondag 5 november 2006 18:21 schreef Roquefort het volgende:
:
Ik heb het inmiddels op de patat geprobeerd, en ik moet zeggen: Mwaaaaah.... het smaakt niet veel beter dan het eruit ziet. Het haalt het niet bij een patatje oorlog (mayonaise/pindasaus/uitjes is dat in de regio Amsterdam)
Volgens mij is dat in heel Nederland zo, al zijn de uitjes facultatief. Die worden ook wel eens 'soldaatjes' genoemd, in de meer agrarische delen van het land.

- "Patatje oorlog graag."
- "Met of zonder soldaatjes?"



Ook ben ik weleens in een snackbar geweest waar ze patatjes kernoorlog verkochten. Dan zie je helemaal geen patat meer, omdat die onder een dikke laag mayo, curry, ketchup en satésaus ligt met daaroverheen nog uitjes. Een soort joppiesaus dus.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  dinsdag 7 november 2006 @ 11:11:15 #45
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_43319170
Hamburgers, Frikandellen, Patat, Kip
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  zaterdag 18 november 2006 @ 17:43:56 #46
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_43661344
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:23 schreef Matness het volgende:
eten met patat.
Lekker hoor neem het altijd bij de friet.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')