Er zijn vaak wel alternatieven waar in het geheel geen dingen in zitten waarvoor dieren gedood zijn. Je moet er maar wel net zin in hebben, want het is maar een klein deel waarvoor dat geldt, en je kunt dan elk etiket lezen. Zelf maken is wel een optie waarmee je precies weet wat er in gaat, maar je moet daar dan ook maar net de tijd voor hebben, en het kunnen natuurlijk.quote:Op vrijdag 27 oktober 2006 16:28 schreef sizzler het volgende:
[..]
Volgens mij wordt kaas idd in een soort stremsel gedoopt voordat het op de planken gaat om te rijpen. Maar puur vegetarisch leven is ook haast onmogelijk. Veel E-nummers die in producten zit kunnen ook dierlijk zijn (wist je dat sommige rode kleurstof van gestampte bosluizen komt?), bier wordt gegist met varkensmaagzuur en wat dacht je van gelatine (=gemalen huid, haar en botten)? Dat zit ook overal in tegenwoordig (snoep, pudding, vla, kauwgom etc.).
Sommige moslims menen dat het halal is, omdat het niet uit vlees, bloed of botten bestaat. Aldus Wikipedia.quote:Op zondag 29 oktober 2006 00:40 schreef nietzman het volgende:
Dus als je een koe slacht puur en alleen om z'n stremsel is het geen bijproduct en dus Halal?
Rare jongens, die Moslims.
Mjah. Als ik na een dag werken boodschappen ga doen beschouw ik het niet als een kleine last om elk etiket te lezen. Het is ook zo dat ik vaak weer iets anders neem, dus het zou ook niet zo zijn dat ik ze op den duur uit mijn hoofd leer.. Maar misschien is het een persoonlijke afweging of het lastig is.quote:Op zondag 29 oktober 2006 01:15 schreef Ericr het volgende:
Etiketten lezen is een kleine last. Als je redelijk thuis bent in de e-nummers en andere toevoegingen filter je vrij snel uit of er slachtproducten in voeding aanwezig zijn. Ik vermijd in ieder geval 99,95% van de gevallen dat soort producten. Op reis kan het door de taal wel eens lastiger worden.
Lezen van etiketten is zelfs leerzaam, je weet gelijk wat voor troep producenten in hun producten stoppen.
Voor iedereen die zeker wil weten of er geen dierlijke (bij-) producten in z'n eten zitten: koop biologisch.quote:Op zondag 29 oktober 2006 08:16 schreef Alicey het volgende:
[..]
Mjah. Als ik na een dag werken boodschappen ga doen beschouw ik het niet als een kleine last om elk etiket te lezen. Het is ook zo dat ik vaak weer iets anders neem, dus het zou ook niet zo zijn dat ik ze op den duur uit mijn hoofd leer.. Maar misschien is het een persoonlijke afweging of het lastig is.
Ik herinner me van biologische kaas dat:quote:Op zondag 29 oktober 2006 12:01 schreef Elseetje het volgende:
[..]
Voor iedereen die zeker wil weten of er geen dierlijke (bij-) producten in z'n eten zitten: koop biologisch.
Biologische kaas bevat geen stremsel,
Mag ik eigenlijk weten waarom je wel vis eet? Zulk soort vegetariers snap ik nooit.quote:Op zondag 29 oktober 2006 16:45 schreef Fetai het volgende:
Al dat gezeik van mensen altijd. Ik sluit me helemaal bij je stukje aan. Ik ben nu ruim 1 jaar pesco-vegetarier (ik eet wel vis en geen vlees) en 't is niet meer normaal hoeveel mensen inderdaad grappig denken te zijn. Voor al die mensen:ik kots op jullie grapjes/opmerkingen/denkwijze.
Ik ook niet, vis is nog wel veel smeriger. Ooit een zeeduivel gezien? Zo'n ranzig beest wil je toch niet in je?quote:Op zondag 29 oktober 2006 17:39 schreef speknek het volgende:
Mag ik eigenlijk weten waarom je wel vis eet? Zulk soort vegetariers snap ik nooit.
iemand die geen vlees eet omdat ie het vies vindt maar wel vis omdat ie dat wel lekker vindtquote:Op zondag 29 oktober 2006 17:39 schreef speknek het volgende:
[..]
Mag ik eigenlijk weten waarom je wel vis eet? Zulk soort vegetariers snap ik nooit.
Vlees is zo divers, je kan me niet wijsmaken dat je alle vlees vies vindt. Rauwe tonijn lijkt warempel op iets van steak. Toch is er een redelijk aanzienlijke groep die zo'n duidelijke scheiding neerlegt. Wil men zo graag in een simpel hokje zitten? Waarom zijn er geen op-knakworsten-hamburgers-foie-gras-witvis-na vegetariers?quote:Op zondag 29 oktober 2006 17:51 schreef Prego het volgende:
iemand die geen vlees eet omdat ie het vies vindt maar wel vis omdat ie dat wel lekker vindt
wat is hier nou moeilijk aan?
Tja dat vind ik wel een beetje raar. Er zijn zowel ontiegelijk veel soorten vlees en heel veel soorten vis.quote:Op zondag 29 oktober 2006 17:51 schreef Prego het volgende:
[..]
iemand die geen vlees eet omdat ie het vies vindt maar wel vis omdat ie dat wel lekker vindt
wat is hier nou moeilijk aan?
Zijn vaak mensen die uit gezondheidsredenen handelen.quote:Op zondag 29 oktober 2006 17:39 schreef speknek het volgende:
[..]
Mag ik eigenlijk weten waarom je wel vis eet? Zulk soort vegetariers snap ik nooit.
Gezondheidsredenen, zoals hierboven al gezegd werd. Ik ben zelf dus vegetariėr maar ik eet af en toe vis. Niet omdat ik het lekker vindt maar omdat ik bepaalde voedingsstoffen niet wil missen.quote:Op zondag 29 oktober 2006 17:39 schreef speknek het volgende:
[..]
Mag ik eigenlijk weten waarom je wel vis eet? Zulk soort vegetariers snap ik nooit.
In gewoon vlees zitten ook goede voedingsstoffen. Vitamine B12 werd eerder al genoemd. Het klopt inderdaad wel dat vis nog veel gezonder is, ik kan me de afweging dan ook wel enigszins voorstellen, maar het blijft een beetje vreemd.quote:Op zondag 29 oktober 2006 20:07 schreef Geartsjuh het volgende:
Gezondheidsredenen, zoals hierboven al gezegd werd. Ik ben zelf dus vegetariėr maar ik eet af en toe vis. Niet omdat ik het lekker vindt maar omdat ik bepaalde voedingsstoffen niet wil missen.
Dat valt mee, heel veel vegetariers eten wel ķets met een dierlijke oorsprong, zoals die geplette-luizenkleurstof of kaas. Die mensen hebben ook een afweging gemaakt tussen principes en praktijk. Mensen die geen vlees maar wel vis eten doen datzelfde, alleen hebben ze het evenwicht ergens anders gelegd.quote:Op zondag 29 oktober 2006 20:00 schreef BaajGuardian het volgende:
alsof je niet zonder vlees en vis kunt.....echt zo kortzichtig zijn mensen
Ik kan me voorstellen dat je dat vreemd vindt. Ik eet dan ook niet vaak vis want het idee om een beest te eten blijf ik vervelend vinden en daarnaast vind ik het niet eens zo extreem lekker. Toch probeer ik een afweging te maken tussen mijn principes en mijn gezondheid. Zo is volgens mij vis gezonder dan vlees. Ook maakt de vis een heel ander proces door dan bv. een koe of een varken uit de bioindustrie.quote:Op zondag 29 oktober 2006 20:12 schreef speknek het volgende:
[..]
In gewoon vlees zitten ook goede voedingsstoffen. Vitamine B12 werd eerder al genoemd. Het klopt inderdaad wel dat vis nog veel gezonder is, ik kan me de afweging dan ook wel enigszins voorstellen, maar het blijft een beetje vreemd.
Hoe kom je daar nou weer bijquote:Op vrijdag 27 oktober 2006 20:09 schreef sigme het volgende:
[..]
Kaas wordt gestremd met kalvermaag, en praktisch alle kalfjes worden in Nederland halal geslacht.
Da's helaas niet meer waarquote:Op zondag 29 oktober 2006 20:50 schreef Fetai het volgende:
en je geen echte bio industrie hebt bij vissen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |