abonnement Unibet Coolblue
pi_42692289


Vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 10

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.nl
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.europeancavieclub.com
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.europeancavieclub.com/caviababbels
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.caviashampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.nl
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- www.caviastalmuffin.nl

Aankomende evenementen!

28 oktober: Knoevelfestijn in Stein (Limburg). Meer info op DEZE SITE .
10 en 11 november: Gallinova in Barneveld. HIER meer informatie.
11 november: Caviashow in tuincentrum Staelduinsebos, Ridderkerk. Meer info op DEZE SITE.


Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

Filmpje uit het vorige deel:

http://www.omroep.nl/play(...)penMenu=uitzendingen
Op deze link vertelt Elize vanaf de 6e minuut in de uitzending van 13 oktober over haar drie caafjes.

foto’s uit het vorige deel:

De flat van RiesAmaris:


Caafje van 4everblackeyed:


Jip van Twentemeisje:


Caafjes van Ellatjuh:


Caafjes van Meaghan:




Nieuwe baby's bij RiesAmaris!


En twee baby's bij een vriendin van RiesAmaris:


Laatste posts uit het vorige deel:
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 10:57 schreef twentemeisje het volgende:
Goodmorning!

Vraagje: mijn nieuwe caviaatje Jip (zie aantal posts geleden) eet voldoende en is lekker actief. Hij heeft me al geregeld ondergeplast, maar.... ik zie 'm niet drinken en de waterfles blijft ook akelig vol... Is het normaal dat zulke jonge caviaatjes (5 weken) niet zoveel drinken? Ik kan het me niet meer herinneren van 7 jaar geleden toen ik Freekje kreeg...
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 11:09 schreef CherryLips het volgende:
cavia's drinken toch nooit veel? tenminste, dat dacht ik altijd...

en wij hadden vroeger ook zo'n soort flat . drie op elkaar, en elke verdieping had een eigen voorkant met gaas, die zat met een magneet vast aan de bovenkant. en daaronder zat de la van de kooi, die kon je er uitschuiven om het schoon te maken. heb er helaas geen foto van, maar een handige vader is... handig .
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 11:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Als hij veel vochtrijk groenvoer krijgt zal hij ook wat minder drinken ja. Je zou om hem extra te pushen ook wat komkommer kunnen geven, als hij daarvan eet weet je zeker dat hij voldoende binnen krijgt.

Maarreh: ik heb mijn jewel ook pas na een maand of 5 voor het eerst zien drinken!! Ik dacht echt dat het een mysterie begon te worden, nóóit zag je haar bij die fles, terwijl ze wel gewoon plastte enzo.... dus ik denk dat dat wel goed zit, maak je niet teveel zorgen.

Ervan uitgaande dat je een flesje in het hok hebt hangen: heeft de kleine van jongs af aan uit een flesje geleerd te drinken? Het zou ook nog kunnen zijn dat als ze het niet geleerd hebben met een flesje maar met een bakje hij het flesje niet doorheeft...
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 11:55 schreef twentemeisje het volgende:

[..]

Ik geef hem een paar stukjes witlof per dag en die eet hij ook op. Ik gebruik inderdaad een flesje en ik heb gisteren voor de zekerheid nog even met de opvang gebeld waar hij vandaan komt, daar gaven ze ook gewoon water d.m.v. een fles. Ik houd het gewoon goed in de gaten en als meneer verder goed te pas is en wel plast dan zal het ook wel goed gaan. Ik zal vandaag nog wel even wat komkommer halen om er zeker van te zijn ie genoeg binnen krijgt.

Thanks!
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 09:35 schreef twentemeisje het volgende:

[..]

Goodmorning! Ik ben gisteren ook begonnen met andijvie erbij geven. Vanochtend wat andijvie en toen ik hem op schoot had ook nog een stukje komkommer. Ik voer een keer of drie per dag groente en daarnaast heeft ie natuurlijk zijn brokjes (junior caviavoeding). Paprika zal ik eens gaan proberen, was altijd bang dat dat te scherp zou zijn voor ze... (qua smaak dan). Thanks for the tip!
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 10:31 schreef zoeperzazke het volgende:
ach, als ze witlof lusten Dat is pas bitter. Ze lusten ook venkel. Paprika hebben mijn caafs aan moeten wennen, maar nu vreten ze in een half uur een hele paprika weg


[ Bericht 5% gewijzigd door zoeperzazke op 15-10-2006 10:58:38 ]
I had a signature once. It was awful.
  zondag 15 oktober 2006 @ 10:50:25 #2
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42692471
heej een nieuw topic! Dan maar ff mijn foto's spammen!

Hier weer eens wat foto's, en wel van het nieuwe huis (of hok, hoe je het ook noemen wilt) van Lexie en Gizmo:


De bodem van het huis (mooi betegeld met vloertegels door de pa van mijn vriendin)


Een hoek met poot:


Ook nieuwe huisjes voor beiden:




Overzichtje:


En de caafjes in hun nieuwe huis:



en ze vinden het beide geweldig samen, maar toch beide een eigen huisje

En hier nog een foto van hun beiden op de bank:
pi_42692599
Je weet dat enkele plaatjes het niet doen?

Het is hoe dan ook een schítterend hok!!! Je caafjes zullen er absoluut van genieten
I had a signature once. It was awful.
  zondag 15 oktober 2006 @ 11:06:48 #4
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42692704
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 10:59 schreef zoeperzazke het volgende:
Je weet dat enkele plaatjes het niet doen?

Het is hoe dan ook een schítterend hok!!! Je caafjes zullen er absoluut van genieten
hier doen ze het allemaal hoor???

enneuh, TNX
pi_42692896
Zowee, gateway, wat een prachtig hok hebben ze bij jou zeg!!
  zondag 15 oktober 2006 @ 11:51:26 #6
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42693453
Hoe herken je schurft?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42693532
schurft herken je aan kale plekken die vooral beginnen rondom ogen, neus en oren. De plekken zijn droog en bevatten in een tweede stadium ook pijnlijke wondjes. Omdat het wondjes zijn jeuken de plekken heel erg en wil de caaf zich er veel aan krabben, wat het enkel erger maakt. de wonden kunnen overigens ook tussen de vacht zitten waardoor de plekken niet opvallen.

Schurft kan worden behandeld met injecties of druppels met de werkzame stof ivomectine. Alle cavia's die bij de besmette cavia zitten moeten worden behandeld.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 15 oktober 2006 @ 15:06:23 #8
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42697773
Hmm nee dan is het denk ik toch geen schurft. Ik denk dat de schilfertjes en korstjes (klein) komen van het haren uittrekken als ze ruzie hebben. Het zijn geen kale plekken.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42698319
Toby is vandaag in bad geweest! Hier de foto's






En lekker opdrogen
pi_42700122
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 15:06 schreef Oxymoron het volgende:
Hmm nee dan is het denk ik toch geen schurft. Ik denk dat de schilfertjes en korstjes (klein) komen van het haren uittrekken als ze ruzie hebben. Het zijn geen kale plekken.
het kan ook schimmel zijn. Schimmel begint met huidschilfertjes die steeds verder uitbreiden tot het kale plekken gaat vormen, Je zou voor de zekerheid een bezoekje aan de DA kunnen brengen, deze kan er een klein stukje van af schrapen (dat is vreselijk zielig, het arme beestje kermt zich de longen uit zijn lijf, maargoed, het moet ne eenmaal en het is ook zo gepiept). Onder de microscoop kan worden aangetoond of het om schimmel gaat of niet.

Neem liever het zekere voor het onzekere, schurft en schimmel zijn twee zaken die energie vreten van caafjes in een vergevorderd stadium toch erg pijnlijk en lastig te verhelpen kunnen zijn.

Succes!

Inkie: Toby is lief!
I had a signature once. It was awful.
pi_42700439
Inkie, wat is Toby toch een superschetige cavia. Zo schattig ook hoe hij tegen je aan ligt.
  zondag 15 oktober 2006 @ 19:03:10 #12
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42702790
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 11:21 schreef Maddy_K het volgende:
Zowee, gateway, wat een prachtig hok hebben ze bij jou zeg!!
jaja, ze hebben nu de ruimte
pi_42715530
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 19:03 schreef gateway het volgende:

[..]

jaja, ze hebben nu de ruimte
Geweldig zeg, wat een mooi hok

Gooien ze niet al het zaagsel eruit? Mijn caafjes maakten er een sport van om zoveel mogelijk zaagsel eruit te graven (nog wel!)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 16 oktober 2006 @ 10:49:54 #14
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42716943
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 09:37 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Geweldig zeg, wat een mooi hok

Gooien ze niet al het zaagsel eruit? Mijn caafjes maakten er een sport van om zoveel mogelijk zaagsel eruit te graven (nog wel!)
nee, dat doen ze niet, Gizmo verbouwd wel altijd alles.... hij zet als ie dat wil gewoon het huis andersom en dat soort ongein, mjah....
pi_42719768
Bobo is vannacht overleden en het is mijn schuld Ik had gisteren niet goed genoeg opgelet en de kinderen hebben kans gezien om een paar chippies in de kooi te gooien. Ik ben er wel snel achtergekomen en heb ze ook meteen weggehaald, maar denk dat bobo er toch van gegeten heeft. 's Avonds kreeg hij opeens diarree en gaf hij heel zielig af en toe een gilletje Ik zag al dat het er niet goed voor stond, wilde er vandaag nog mee naar de dierenarts als hij de nacht zou halen, maar helaas was dat niet meer nodig. Kan het echt van de chips komen en gaan ze daar dan zo ontzettend snel aan dood? Jee, ben er nog beduusd van, zo is er niks met hem aan de hand en zo is ie doodziek. Cashmir lijkt geen last te hebben en eet en drinkt gewoon, gelukkig.
pi_42720280
hoi Meaghan,
Wat naar dat je lieverd overleden is zeg! Heel veel sterkte met het verlies.....Of je beestje van het chipje overleden is kan ik je niet vertellen. Het zou goed kunnen dat hij er aan overleden is, maar het zou ook toeval kunnen zijn. Mijn eerste cavia snoepte ook wel eens met mij mee en toen gebeurde er niks....Als je het écht zou willen weten zou je een sectie kunnen laten doen bij je DA, dan heb je de zekerheid om te kunnen zeggen waaraan je lieve Bobo overleden is....Succes!
  maandag 16 oktober 2006 @ 14:26:42 #17
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42720350
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 13:42 schreef Meaghan het volgende:
Bobo is vannacht overleden en het is mijn schuld Ik had gisteren niet goed genoeg opgelet en de kinderen hebben kans gezien om een paar chippies in de kooi te gooien. Ik ben er wel snel achtergekomen en heb ze ook meteen weggehaald, maar denk dat bobo er toch van gegeten heeft. 's Avonds kreeg hij opeens diarree en gaf hij heel zielig af en toe een gilletje Ik zag al dat het er niet goed voor stond, wilde er vandaag nog mee naar de dierenarts als hij de nacht zou halen, maar helaas was dat niet meer nodig. Kan het echt van de chips komen en gaan ze daar dan zo ontzettend snel aan dood? Jee, ben er nog beduusd van, zo is er niks met hem aan de hand en zo is ie doodziek. Cashmir lijkt geen last te hebben en eet en drinkt gewoon, gelukkig.
gecondoleerd met het verlies van Bobo
pi_42720566
je zou inderdaad sectie kunnen laten doen om te achterhalen wat de doodsoorzaak is.

Ik denk persoonlijk niet dat het de chips is geweest. Mijn caafs eten van alles, ze eten soms hele happen plakplastic als ik het te laat afdek en de hebben niks... Maarja, er hoeft mnaar één ding dout te gaan.

Misschien was het een stukje van de bodembedekking, misschien was het een scherp stukje in de chips (ik weet niet wat voor chis het was?) en heeft dat een darmperforatie opgeleverd.

Het is erg moeilijk te zeggen,maar tóch zou ik me niet schuldig voelen omdat het haast onmogelijk is om de chips als doodsoorzaak aan te wijzen....
I had a signature once. It was awful.
pi_42723908
Ik dacht zelf idd ook aan een darmperforatie Zoeperzazke. De chipjes, gewone naturel chips trouwens, waren nog heel en niet aangevreten, maar misschien heeft er nog meer gelegen. Ik blijf het maar raar vinden, binnen 24 uur was hij dood. Je zou haast denken dat hij al langer iets onder de leden had. We hebben Bobo inmiddels begraven in het park, dus autopsie is ook geen optie meer.

Er werd ons verteld om er zo snel mogelijk een ander beertje bij te zetten en na wat gezocht te hebben op i-net kwam ik een heel leuk Lilac CH-Teddy beertje tegen. De droevige aanblik van een eenzame cashmir deed mij besluiten om er toch maar een kameraadje bij te nemen Smokietis net een grote rookpluim veegde zowat de vloer aan met arme Cashmir, maar nu lijkt de rust wedergekeerd. Hoe lang kan dat gekibbel eigenlijk duren?




pi_42726431
Ik vind dat hok van Gateway ook zó geweldig. Echt een walhalla voor cavia's Hier op de kinderboerderij hebben ze ook zo'n enorme 'tafel' met heel veel zeugjes en jonkies bij elkaar, tis net een mini-dorp met al die huisjes.
  maandag 16 oktober 2006 @ 23:07:46 #21
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42726629
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 22:54 schreef Meaghan het volgende:
Ik vind dat hok van Gateway ook zó geweldig. Echt een walhalla voor cavia's Hier op de kinderboerderij hebben ze ook zo'n enorme 'tafel' met heel veel zeugjes en jonkies bij elkaar, tis net een mini-dorp met al die huisjes.
pi_42744201
Vandaag/morgen komt de nieuwe uitbreiding van de Sims 2 uit: huisdieren. En er zit ook een caafje in, althans, officieel is het een cavia.......

Hier een screenshotje met dank aan Danaa uithet sims 2 topic!

I had a signature once. It was awful.
pi_42745415
een cavia met een renmolentje in zijn hokkie...we gaan the sims aanklagen! lol!
pi_42776953
Meaghan, veel sterkte met het verlies van Bobo... helaas kan ik uit ervaring zeggen dat caafjes soms gewoon ook ineens overlijden.. zonder voortekenen of wat dan ook....
Maar heel veel sterkte en veel succes met het nieuwe caafje
  woensdag 18 oktober 2006 @ 21:19:51 #25
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42784946
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 17:07 schreef zoeperzazke het volgende:Je zou voor de zekerheid een bezoekje aan de DA kunnen brengen, deze kan er een klein stukje van af schrapen (dat is vreselijk zielig, het arme beestje kermt zich de longen uit zijn lijf, maargoed, het moet ne eenmaal en het is ook zo gepiept). Onder de microscoop kan worden aangetoond of het om schimmel gaat of niet.
Ik ben bij de Dierenarts geweest vandaag. Ik heb ze allebei na laten kijken. Maar de Dierenarts kon geen schimmel vinden onder de microscoop.
Wel vond hij Nova erg sloom overkomen, maar dat vind ik zelf ook altijd. Vooral als je haar uit de kooi haalt. Misschien is ze wel blind of doof ofzo. Maar hoe kun je dat testen?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42840563
Hoi allemaal

even Mees voorstellen, de cavia van mijn vriendin. Hij is nu 7 a 8 maanden oud (met pasen, 6 weken oud, gekocht in de dierenwinkel (Bolle?) te Zierikzee. Alsdus m'n vriendin is Mees een typisch mannetje én borstel: actief, eigenwijs, (nog) niet echt knuffelbaar, piest en poept overal en zit alleen stil met een blaadje groen voor z'n neus. Hij is dan ook gekozen op z'n actieve karakter, aangezien er hij zich in z'n eentje moet zien te vermaken: in de dierenwinkel was er ook een bijna identiek bortelstje die maar een beetje stil zat te zitten toen we 'm oppakten, deze piepte er lekker op los.


"wat moet dat hier bij m'n etensbak"





ren, ren, ren......


"waarom in een huisje zitten als je er ook op kunt klimmen?"
pi_42840987
Wat een leukerd!! Borstels staan ook zeker bekend om hun immers nieuwsgierige en hyperactieve karakter!
I had a signature once. It was awful.
pi_42842010
Lush tas .
Is dat z'n kooi op de laatste foto?
Tap tap tap
pi_42842202
quote:
Lush tas .
hotelletje, bruisballetje, je kent het wel
quote:
Is dat z'n kooi op de laatste foto?
jups, hij is de 6de (ongeveer, maar dat zou ik moeten navragen) tevreden gebruiker
pi_42844044
Wat een lief borsteltje!!

Hier 2 snoeten van mijn ventjes:


Obelix


Toby

en een filmpje
pi_42859957
Mees is leuk! En wat een lieve snoetjes hebben Obelix en Toby toch

De strijdbijl is inmiddels begraven en de twee beertjes kunnen het prima met elkaar vinden Ik zie ze weleens met hun bekjes tegen elkaar, net of ze elkaar kussen en het ziet er ook erg lief uit. Weet iemand wat dit betekent? En Smokie piept het vaak uit als hij opgepakt wordt. Is dat een uiting van angst ofzo?
  zaterdag 21 oktober 2006 @ 14:12:40 #32
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42862081
Nova en Lune doen dat ook , met de bekjes tegen elkaar aan, alsof ze kussen. Volgens mij vechten ze dan even met de tanden om te laten weten wie er de baas is.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  maandag 23 oktober 2006 @ 23:14:14 #33
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42913648
het is stil in caafjesland........ (of is iedereen naar Marco Borsato geweest en zagen de hele dag vandaag een downtime van fok?)
pi_42914011
ik ga dit weekend misschien naar zo'n pluimvee-gebeuren hier in de buurt. ze hebben er ook cavia's, konijnen en andere knaagdiertjes.
ik ga onder toezicht en word bij de uitgang gefouilleerd .
Tap tap tap
pi_42914072
Ik heb in de OP nog een nieuwe show toegevoegd, namelijk de show in Ridderkerk. Verder is er in Barneveld ook een show. Maar eigenlijk is er in het weekend van 11 november overal wel een show omdat bijna iedere club wel een show organiseert, maar deze zijn vaak minder spectaculair dan de 'echte grote', omdat meestal vooral konijnen en gevogelte worden ingeschreven.

Verder heb ik ook weinig nieuws eigenlijk... een foto van iwi dan maar?

I had a signature once. It was awful.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 10:46:38 #36
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42918026
De mijne hebben intussen een halloweenfotoshoot gedaan.

Ibi


Pipi had niet zo heel veel zin om te poseren, maar deze foto is wel aardig.


Niet alleen mijn lievelingetje, maar ook nog mijn beste fotomodel....




En pompoenvreter Iwi! Dit zijn zo ongeveer de enige twee foto's waarop ze níét aan een pompoen snuffelt


I had a signature once. It was awful.
pi_42918105
aaaah wat tof!
Tap tap tap
pi_42918912
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 12:30 schreef zoeperzazke het volgende:


[afbeelding]
Die laatste foto is leuk, zo met 2 voorpootjes op een pompoen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42919464
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 12:56 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Die laatste foto is leuk, zo met 2 voorpootjes op een pompoen
ze ging zelf zo zitten
I had a signature once. It was awful.
pi_42919513
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:11 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

ze ging zelf zo zitten
Wat een fotomodel
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42920858
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Wat een fotomodel
neuh, madame wilde gewoon de voorste pompoen proeven
I had a signature once. It was awful.
pi_42948515
Biddy heeft knikkers! Ze is dus definitief zwanger. De jonkies verwacht ik rond 7 december!

*gaat vast schoentje zetten*
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 12:06:53 #44
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42948603
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 12:04 schreef zoeperzazke het volgende:
Biddy heeft knikkers! Ze is dus definitief zwanger. De jonkies verwacht ik rond 7 december!

*gaat vast schoentje zetten*
gefeliciteerd!!
pi_42960937
yeaaahhh go biddy!
pi_42970564
Leuke foto's weer Zoeperzazke. En succes met de zwangerschap van Biddy.
pi_42976699
leuk nieuws voor de mensen onder ons die toevallig op zoek zijn naar leuke cavia's: Caviastal Ries Amaris heeft momenteel 2 langharige zeugjes die gereserveerd mogen worden. Beiden hebben 3 kleurtjes
foto's en info op mijn website.... www.riesamaris.nl .....
pi_42980639
Ik ben vanochtend naar de pluimveeshow geweest, voornamelijk dus kippen, eendjes en duifjes etc, was te verwachten (echt hele grote hanen en ganzen, doodeng gewoon) n maar iets van 6 cavia's ofzo . Eentje had echt een heel slecht cijfer, hij was te dik, had wit plukje bij de kont, nageltjes waren niet geknipt, slechte conditie. Arm besstje . Maar geen langharige, alleen van die schildpadjes en van die lichtbruine Amerikaans gekruinde . En een paar knuffelcaafjes, maar je moest erom vragen om ze vast te houden en ik vond het eigenlijk heel sneu, liet ze liever in hun kooitje zitten onder het hooi. En wel veel toffe konijntjes . En dat terwijl ik eigenlijk een beetje bang ben voor nijntjes. Maargoed, was met m'n vader, die vindt het eigenlijk niet zo'n ramp die beestjes, het ligt dus eigenlijk aan m'n moeder dat er 'geen vee meer in huis komt'. Maar ik heb iig weer even kunnen luisteren naar wheepende en knorrende caafjes .
Tap tap tap
pi_42987297
Rust zacht lieverd
Vanmorgen is geheel onverwacht mijn mooie cavia Owen overleden. Ik weet niet waaraan hij gestorven is, omdat hij gister nog kerngezond leek. Mijn mooie lieve ventje.....
Ik kreeg hem op mijn verjaardag van een goede kennis, in 2004. Owen was toen nog een schattig klein bolletje en ik was zoo verliefd op hem. Owen heeft in totaal 9 kinderen nagelaten waarvan zoon Gimli hier woont: Jasper is zijn baasje. Owen werd in augustus dit jaar gecastreerd zodat hij zijn eigen vaste vriendinnengroepje kreeg. Hier was hij dan ook erg blij mee, hij was helemaal gek met Morgannah en Angel Eyes, en toen Morgannah beviel van 2 meiden was Owen ook helemaal trots, hij was erg gek met ze...Owen was een prachtige maar ook een superlieve cavia en ik zal hem echt enorm gaan missen.
Ik hou van je lieverd...


Owen * 03-06-2004~~~~~~ † 27-10-2006

En hiermee sluit ik een zeker imperium af..Owen, Caitlin en Igraine waren de 3 cavia's waarmee ik Caviastal Ries Amaris ben begonnen, en allen zijn nu de regenboogbrug overgestoken...Allemaal ben ik ze kwijt
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 17:54:17 #50
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42990682
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 15:58 schreef RiesAmaris het volgende:
Rust zacht lieverd
Vanmorgen is geheel onverwacht mijn mooie cavia Owen overleden. Ik weet niet waaraan hij gestorven is, omdat hij gister nog kerngezond leek. Mijn mooie lieve ventje.....
Ik kreeg hem op mijn verjaardag van een goede kennis, in 2004. Owen was toen nog een schattig klein bolletje en ik was zoo verliefd op hem. Owen heeft in totaal 9 kinderen nagelaten waarvan zoon Gimli hier woont: Jasper is zijn baasje. Owen werd in augustus dit jaar gecastreerd zodat hij zijn eigen vaste vriendinnengroepje kreeg. Hier was hij dan ook erg blij mee, hij was helemaal gek met Morgannah en Angel Eyes, en toen Morgannah beviel van 2 meiden was Owen ook helemaal trots, hij was erg gek met ze...Owen was een prachtige maar ook een superlieve cavia en ik zal hem echt enorm gaan missen.
Ik hou van je lieverd...

[afbeelding]
Owen * 03-06-2004~~~~~~ † 27-10-2006

En hiermee sluit ik een zeker imperium af..Owen, Caitlin en Igraine waren de 3 cavia's waarmee ik Caviastal Ries Amaris ben begonnen, en allen zijn nu de regenboogbrug overgestoken...Allemaal ben ik ze kwijt
Sterke met het verlies RiesAmaris..........:*
pi_42990987
awww . enorm veel sterkte! .
dat bekkie .
Tap tap tap
pi_42991524
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 18:08 schreef CherryLips het volgende:
awww . enorm veel sterkte! .
dat bekkie .
dank...hij was ook superleuk
pi_42995856
hele veel sterkte met alles sandy, ik baal er echt vreselijk van voor je... ik denk aan jou en aan owen.

van mijn kant ook geen leuk nieuws: jewel heeft 3 blaasstenen en zal deze week moeten worden geopereerd.
I had a signature once. It was awful.
pi_42995965
wat een ellende .

ik moest trouwens even zo'n algending halen voor m'n aquarium en toen was een cavia een konijn van achteren aan het nemen . dat ebestje was hartstikke hitsig. m'n moeder begon tegen hem aan te praten en hij echt zo op de voerbak staan van; 'hé, daar is iemand' en toen rende 'ie weer naar het konijn .
Tap tap tap
pi_42997808
RiesAmaris, wat ontzettend verdrietig.... ook namens mij heeeeel veel sterkte
Owen was een prachtige caaf!

En Zoeperzazke ook voor jou heel veel sterkte met Jewel, de duimen zullen flink draaien hier!
pi_43000095
Ach, wat verdrietig RiesAmaris. Heel veel sterkte met het verlies van je lieve Owen.

En wat vervelend dat je caafje geopereerd moet worden Zoeperzazke. Sterkte met Jewel!
pi_43009735
RiesAmaris, heel veel sterkte. Inderdaad, echt een tijdperk dat je dan afsluit. Brrrr altijd naar zo'n beestje verliezen. Ik heb een keer een kaartje gekregen van een dierenarts waar ik een van mijn caafjes heb moeten laten inslapen daarop stond:

Tuurlijk, de mense tonen mededogen
Maar... zoveel verdriet om zo'n klein beest?
Geen wonder, jij alleen mist hem het meest
dat kleine lijf, die lieve ogen

en op die kaart stonden dan allemaal tekeningen van kleine huisdieren (parkiet, konijn, hamster en ja ook een caafje). Ik kreeg die kaart notabene op mijn verjaardag, 2 dagen na het overlijden van mijn caaf. Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt.

Na het overlijden van 2 van mijn laatste beestjes hebben wij ondertussen een paar uit de opvang gehaald. Het gaat gelukkig heel goed samen met de 3 beestjes die we nog overhadden, we hebben het tussenschot zelfs uit de onderste bak kunnen halen waardoor er nu 4 bij elkaar zitten. Gelukkig maar! Zal binnenkort foto's van de nieuwe aanwinsten plaatsen.

Trouwens ik zag dat Toos (RIP) en Mathilde linksonder in de banner staan, een aangename (en trotse) verassing hartstikke leuk!
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_43028635
die foto was te lief om niet te gebruiken calioppe

Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinsten, ik ben erg benieuwd naar de foto's!
I had a signature once. It was awful.
pi_43054855
Even wat spammen


Ga weg ik slaap


Noa op de achtergrond, zoals gewoonlijk


Eteeeeeen, ik krijg hier nooooit wat
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_43055035
oja, als ik in februari afstudeer mag ik 2 cavia's op m'n eigen kamer . eigenlijk 1, maar toen ik zei dat dat dierenmishandeling was, werden het er twee .
Tap tap tap
pi_43055169
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 00:28 schreef CherryLips het volgende:
oja, als ik in februari afstudeer mag ik 2 cavia's op m'n eigen kamer . eigenlijk 1, maar toen ik zei dat dat dierenmishandeling was, werden het er twee .
Goed argument
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_43057805
bij deze nog even de rontgenfoto van jewel.



Wat zie je hier?
Je ziet allereerst de botjes van haar benen. Het kniegewricht ziet er apart uit. Het grootste bolletje dat je in het buigpunt ziet is ook een onderdeel van het kniegewricht. Dan zie je daar rechts boven 1 grotere witte plek, dit zijn twee steentjes op/achter elkaar, en tegen het bot aan zit er nog een klein steentje.

ik ga zo de DA bellen voor telefonisch overleg en om een afspraak te plannen.
I had a signature once. It was awful.
pi_43058393
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 00:28 schreef CherryLips het volgende:
oja, als ik in februari afstudeer mag ik 2 cavia's op m'n eigen kamer . eigenlijk 1, maar toen ik zei dat dat dierenmishandeling was, werden het er twee .
leuk hoor.
heb eerst een jaar 1 cavia gehad,dat kon goed dacht ik.
ging ook prima,maaar toen er na een jaar een 2e bij kwam was de eerste nog gelukkiger
hele gesprekken voeren ze samen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_43058706
donderdag half 11 zal jewel worden geopereerd.
I had a signature once. It was awful.
pi_43101170
Ik had nog een foto nodig voor een advertentie van ons stalletje, en de twee beren die mijn stalletje natuurlijk vertegenwoordigen zijn onyx en oger.
Ook al zitten ze momenteel niet samen, ze wilden toch wel erg braaf op de foto. En dat levert hele macho kiekjes op!
Aanschouw de twee neefjes













I had a signature once. It was awful.
pi_43117406
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 09:34 schreef zoeperzazke het volgende:
donderdag half 11 zal jewel worden geopereerd.
Ik zal aan haar denken en voor haar duimen!!
pi_43117499
En wat een leuke foto's van Onyx en Oger
Leuk he namen met een O Misschien heb je straks nog een Obelixje
pi_43117674
wat is oger nog klein .
Tap tap tap
  woensdag 1 november 2006 @ 22:55:48 #69
128457 supkaa
Geölte Blitz
pi_43156473
Mn cavia, molly, heeft iets raars aan dr oogje is me vandaag opgevallen.
Aan de rand van het oog bij de overgang zwart-wit, net nog aan de zwarte kant heeft ze hele kleine gele bolletjes. T zit niet los op het oog maar echt erin.. is dit ernstig?
pi_43162041
ik heb er nog nóóit van gehoord, heb hje een foto misschien? Ik denk dat je hiermee best even naar de deieranarts kunt...
I had a signature once. It was awful.
pi_43165608
Alles is goed met Jewel!

Nou, wat hebben ze gedaan... Jewel is onder een korte narcose geweest, en daarbij zijn ze met een canule (zo noemde ze het geloof ik) de plasbuis ingegaan en het lukte haar om deze tot de blaas erin te krijgen. Daarmee hebben ze met fysiologische zoutoplossing de blaas enkele keren gespoeld. In het begin was de urine die eruit kwam wel wat troebel, daarna werd het beter.
Maar: er is helemaal niks aangetroffen in de urine. Geen stenen, geen gruis, helemaal niks, de urine was verder schoon. Ook niks om eventueel op te sturen dus.

Daarna heeft ze nog een controle foto gemaakt van Jewel, ze heeft het röntgenapparaat heel licht gezet zodat ieder kalkdingetje sterk zichtbaar zou zijn, en alles was schoon. Er was helemaal niks meer te zien op de foto, vergelijkbaar met de vorige twee foto's.

Inmiddels is Jeweltje weer wakker en ze mag opgehaald worden, maar dat gaat pas aan het einde van de middag lukken aangezien ik haar liever nit op de fiets meeneem als het dadelijk ook met de auto kan. Jewel heeft nu pijnstilling en antibiotica gekregen. Ze zal vermoedelijk nog wel pijn hebben met het plassen omdat alles natuurlijk wel geïrriteerd is geraakt, maar dat moet met een paar dagen we minderen. Ik moet haar nu nog 5 dagen enrofloxoral drops geven en ook caprofen, en dat moet ik op gevoel afbouwen.

Ik ben echt heel erg opgelucht dat Jewel weer wakker is en dat alles schoon is, al is het raar dat er niks gevonden is in de urine. Ik hoop dat m'n vriend op tijd thuis is vandaag en ik m'n schatje snel weer in mn armen kan sluiten
I had a signature once. It was awful.
pi_43166223
aww dat arme kleine beestje... gelukkig heeft ze het goed doorstaan .
Tap tap tap
pi_43171155
Hoelang gaat het nog duren voordat er weer haar op schurftplekken groeit?

Het is nu inmiddels 2 maanden geleden dat ze schurft hadden en ze hebben nog steeds zichtbaar kale plekjes (niet zo groot).

Op verschillende plekken is het haar weer aan het teruggroeien, maar het duurt imo zo lang?

Bovendien, een van mijn caafs zit slecht in haar vacht, kan ik haar iets ondersteunends geven?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_43198072
Héhé daar ben ik weer eens! Sjonge wat een nieuws allemaal weer in caafjesland zeg.
Riesamaris: wat vervelend voor je dat Owen overleden is. Sterkte ermee!
Zoeperzazke: gelukkig dat alles goed afgelopen is met Jewel.
Zelf heb ik weinig nieuws. Ik heb het zo druk met werken dat ik 's avonds niet meer ga fokken! Zit de hele dag al tegen een beeldscherm aan te kijken.
De cavia van mijn collega is overleden. Hij wou hem kwijt en vroeg of ik hem wou, maar uiteindelijk hield hij hem toch zelf. Zijn kids vonden het geen goed idee om hem weg te doen en dat vind ik alleen maar goed!! Mijn collega vond het niet eens erg dat hij dood is, dat kan ik me dus echt niet voorstellen.
Onze Nemo ligt dag & nacht in zijn hangmatje, ik zal binnenkort wel eens een foto maken en posten. Het is dus een geslaagde aankoop geweest. Woody vind het niet zo boeiend, die ligt liever gewoon in zijn hokje.
pi_43198432
4ever: vitamine b ter ondersteuning voor de vacht.
I had a signature once. It was awful.
pi_43208490
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 10:38 schreef zoeperzazke het volgende:
4ever: vitamine b ter ondersteuning voor de vacht.
Kan ik ook lijnzaad geven, of is dat slecht voor de spijsvertering?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_43214279
ik ken het niet, wat is het?
I had a signature once. It was awful.
pi_43215939
Zo, en nu even kijken hoeveel mensen verwachten dat we er een nieuwe cavia bij hebben

nee, het is geen gezinsuitbreiding, het betreft dit keer een ruimteuitbreiding. De onderste verdieping rechts van de flat heeft een uitloop gekregen. Het koste wat bloed, zweet en tranen en hij is nog steeds niet af, want het plexiglas is nog te hoog, waardoor de lichtslang er even af moest. Morgen proberen we het nog fatsoenlijk te laten zagen, maar nu moet je het even met een rare lichtslang doen

Van opzij, door het plexiglas:


schuin van boven:


iets verder naar achter:


van voren:


Jewel laat intussen even zien hoe dapper ze al van de komkommer smult


En zo freten Owen, Qwerty en Pipi met Jewel mee aan de komkommer (ja, ik moet het hok nodig verschonen, ligt nu een dun schoon laagje over maar het is weer op het randje, morgeneven verschonen)


en tot slot wil Iwi nog even hoi zeggen
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 4 november 2006 @ 17:43:28 #79
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_43237352



Lekker van de andijvie smullen




Lune wil in de kooi terug


En het is haar gelukt!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_43239335
aw, die laatste foto is vreselijk schattig! Haha!! Geweldig, je caafs zien er ook ontzettend goed uit!
I had a signature once. It was awful.
pi_43243430
Zoeperzazke, wat fijn dat alles goed is gegaan met Jewel. Wat leuk die foto van Iwi. Wanneer die ongeduldige dames van mij in de hekken staan en ik een foto wil nemen springen ze altijd net terug alsof ze willen zeggen 'hallo, ik vroeg om lekkers, niet of je een foto wil maken', gevolg: alleen bovenkant hoofdje op de foto of een half wegzakkende caaf.
Oxymoron, ook heel mooie foto's. Mooie caven ook. Ha ha, ze weten altijd overal een oplossing voor te vinden. Cavia's zijn best slim!
Nou, even spammen met mijn nieuwe aanwinsten plus verbouwd hok.

Na het overlijden van Bertha en Toos bleven Betty en Mathilde alleen achter. Ze konden gelukkig wel bij elkaar wat vroeger met de dominante Toos en Bertha erbij niet lukte. Het tussenschot uit het hok kon weg maar de bak was nu wel erg groot voor 2 caviaatjes



Toen hebben we 2 lieve jonge caviadames uit de opvang gehaald, ziehier Geertje



en Rita (een lekker beweeglijke tante, heb nog geen foto van haar alleen dus hier een foto van alle vier aan het gezamenlijk ontbijt, Rita is de rode borstel rechtsboven, lijkt griezelig veel op wijlen Toos)



Nou zoals de gezamenlijk ontbijtfoto al laat zien gaat het heel goed. Leuk hoor zo'n caviabende, toch weer anders dan de duo's, zo'n groep heeft heel veel interactie. Nog een foto



Tja, en toen zat Mercedes toch wel erg alleen in het bovenste hok. Tot nu toe waren alle koppelpogingen met Mercedes op niets uitgelopen. In de opvang zagen we een jong beertje, toen dachten we: misschien klikt het niet met vrouwen. Als we eens een mannetje proberen. Goed wij Bassie (zo heet hij) gereserveerd, hij was net gecastreerd dus moest nog even in de opvang blijven. Op een zondag namen we Mercedes mee naar de opvang om daar te kijken of het met Bassie zou lukken, eerlijk gezegd hadden wij er een hard hoofd in, tenslotte zat Merceds al 3 jaar alleen. Goed Bassie zat al helemaal klaar, Mercedes werd erbij gezet, hij liet haar meteen alle hoeken van de kooi zien en ze vond het geweldig.... Dit was een aangename verrassing. Nu was Bas ook wel een lekker ding natuurlijk. Kijk ze maar eens gezellig samen zitten



Toen kwam onze oude droom aanzetten. Als dit nu ineens goed gaat, misschien kunnen ze dan wel allemaal bij elkaar, misschien kunnen we dan eindelijk het oorspronkelijke ontwerp van het hok bouwen (onder en bovenverdieping verbinden met een loopplankje). Afgelopen zondag probeerden we het en victorie! Ze kunnen met elkaar. We hebben nu een hok vol krioelende, spelende, enthousiaste cavia's. Dit is zo leuk, elke dag geniet ik van het schouwspel en volgens mij vinden de dames het ook geweldig. Mercedes lijkt veel minder vaak te slapen en speelt veel meer. Het is wel gek dat er nu meer nieuwe dan oude cavia's zijn maar zo gaat dat nu eenmaal. Ik denk maar zo: ze hebben een fijn en lang leven gehad, nu ga ik deze in de steek gelaten beestjes uit de opvang weer een fijne tijd bezorgen en zij mij natuurlijk. Als uitsmijter een foto van de caven in hun nieuwe kooi met loopplank waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Vanmiddag waren we het hok aan het verschonen en we hadden de bovenste bak nog niet eens losgelaten nadat we het erop hadden geplaatst en er liepen al 2 enthousiaste dames naar boven.

Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_43246104
Calioppe, een heel mooi verhaal!! En wat een geweldig hok, ik kan me goed voorstellen dat je caafs het daar uitstekend naar hun zin hebben. Het lijkt me heerlijk om zoveel ruimte aan ze te kunnen besteden! Hoe groot is het? iets van 2,5 bij 1,5e meter ofzo, op de gok? Het is in ieder geval schitterend! Lijkt me ook makkelijk met verschonen, je kunt er gewoon middenin gaan zitten

Veel plezier met al je nieuwe aanwinsten, ik hoop dat ze een lang en gelukkig leventje bij je mogen hebben en dat zij van elkaar mogen genieten en ji vooral veel van hen!
I had a signature once. It was awful.
pi_43254026
aaah wat een leuke foto's en wat een mooi verhaal, een met een happy end
Veel plezier met alle caafjes, hihi
  zondag 5 november 2006 @ 12:46:16 #84
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_43256269
Dat de caafs van Calioppe naar boven lopen! dat doen ze hier niet....
pi_43258497
Wat leuk, een heuse cavia- kudde !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_43367108
Ja zeg, we laten ons ultrasuccesvolle caviatopic toch niet naar beneden zakken. Dit topic schreeuwt weer om een mooie foto. Dit keer een artistieke pose van Mercedes



Hier overdenkt ze de wereld problematiek...
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_43367197
ze hadden gister tesseltjes bij de intratuin wat zijn die tof zeg. ongelofelijk.
en mercedes heeft een lekker toetje .
Tap tap tap
pi_43368166
mees oefent zijn stoer kijken special voor jullie de "hier waak ik" pose

pi_43368387
Lieieieieieieieieief!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_43368549
heeele leuke foto's, we want more!!
pi_43488602

De cavia van mijn lief is overleden door een rotvirus....
Dit was de zoon van Owen en Caitlin, mijn eerste rascavia's en hij kwam uit mijn eerste rasnestje...klote man
  zondag 12 november 2006 @ 21:24:24 #92
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_43489205
quote:
Op zondag 12 november 2006 21:09 schreef RiesAmaris het volgende:
[afbeelding]
De cavia van mijn lief is overleden door een rotvirus....
Dit was de zoon van Owen en Caitlin, mijn eerste rascavia's en hij kwam uit mijn eerste rasnestje...klote man
sterkte met het verlies......
pi_43490075
dag lieve gimli
I had a signature once. It was awful.
pi_43511667
. .


wat voor virus was het?
Tap tap tap
pi_43512878
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:34 schreef CherryLips het volgende:
. .


wat voor virus was het?
dat is helaas niet bekend, maar volgens mij is het niet besmettelijk want de laatste keer dat ik Sandy sprak (paar uur terug) was Odin, Gimli's hokgenootje, nog ok....
I had a signature once. It was awful.
pi_43523181
Heel veel sterkte Hoe oud is Gimli geworden?
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_43523483
het was niet bekend welk virus hij had maar hij had slijmerige plakkende stinkdiarree en dat wees op een virus, aldus de DA. Gimli is net geen 2 geworden
  dinsdag 14 november 2006 @ 08:21:44 #98
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_43533780
zou het geen darmparasiet kunnen zijn? Mijn cavia had eerst last van heel erg stinkende slijm, en toen kreeg hij ontzettende diarree. Toen hij werd onderzocht kwam mijn DA erachter dat het een darmparasiet was. Het kon wel besmettelijk zijn (zoals een virus?).
Hij had de hele tijd last van een opgeblazen buikje, Helaas heb ik hem toen in moeten laten slapen, hij was te zwak.
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_43534086
Ja, de kans is inderdaad het grootst dat het zoiets geweest zalzijn, hiervoor zijn cavia's nu eenmaal gevoelig. Zodra het spijsversteringsstelsel bij ze overhoop ligt is het in no-time voorbij.....
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:47:31 #100
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_43553453
Wat een gaaf verhaal Cali ! Ik hoop dat Asterix straks net zo makkelijk wordt, hij zal het wel zwaar krijgen de papzak

Gecondoleerd RiesAmaris

En speciaal voor jullie even Asterix uit zn hokje getrokken voor een fototje, maar hij had niet echt veel zin
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_43555173
ow hij is groot zeg
en ik maar denken dat Fresa een vreetzak is en dik is.
maar het beertje is gelukkig nog groter.
dacht echt ff dat ze het formaat van een beertje had,maar het valt nog wel mee
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_43557139
Asterix
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 14 november 2006 @ 23:19:32 #103
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_43562482
Lief istie he, het varkentje
We hebben hem iets te veel verwend de laatste tijd denk ik Hij moet zn buikje een beetje inhouden alstie in zn wctje wil kruipen om te chillen

Hij heeft sinds kort een 'groenten en fruit' bakje, eerder deden we het gewoon in het hok leggen, maar hij heeft nu zoiets van als ik wat lekkers wil dan ga ik gewoon HEEL hard aan dat bakje rammelen, helpt dat niet ros ik het bakje van de tralies en gooi hem de hele kooi door
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_43581348
hehe die van jou slaapt ook al in zn wc.
mijn dametjes ook,de een in de hangmat de ander eronder of in de wc.

ach die van mij beginnen alleen heel hard te piepen als ik thuis kom omdat ze dan weer eten verwachten.
verder gooi ik wel de groenten in het hok.
bakje zal wel niet handig zijn.
al eisen ze heus wel hun aandacht op en geven het luid en duidelijk aan als ze willen eten
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_43582243
Ghehe, ja, hier geven ze ook de hele dag door aan dat ze willen eten, maar ze krijgen enkel 's ochtends en 's avonds groenvoer hoe hard ze ook zeuren. Als ik hier teveel van afwijk gaan ze helemaal bij alles zeuren en dat wil ik voorkomen want dan durf ik helemaal niet te ritselen met zakjes.

het is zelfs zo erg als ik bij iemand anders ben ik in de woonkamer altijd onwijs voorzichtig ben met zakjes omdat ik bang ben dat de caafs aanslaan (ik vind t zo zielig als ze dat doen en niks krijgen, vandaar), en dan word ik ook aangekeken alsof ik gek ben
I had a signature once. It was awful.
pi_43582290
ja ze weten ook dat ze het 2x per dag krijgen.
en soms laat ik ze eerst ff zeuren en als ze rustig zijn geef ik het
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_43582440
quote:
Op woensdag 15 november 2006 18:09 schreef zoeperzazke het volgende:
Ghehe, ja, hier geven ze ook de hele dag door aan dat ze willen eten, maar ze krijgen enkel 's ochtends en 's avonds groenvoer hoe hard ze ook zeuren. Als ik hier teveel van afwijk gaan ze helemaal bij alles zeuren en dat wil ik voorkomen want dan durf ik helemaal niet te ritselen met zakjes.

het is zelfs zo erg als ik bij iemand anders ben ik in de woonkamer altijd onwijs voorzichtig ben met zakjes omdat ik bang ben dat de caafs aanslaan (ik vind t zo zielig als ze dat doen en niks krijgen, vandaar), en dan word ik ook aangekeken alsof ik gek ben
hehe, dat heb ik met onze hond . als ze langs de lage tafel loopt, mepte ze eerst altijd dingen van tafel af (gebak, glazen, alles). ALs ik nu bij andere mensen ben, die geen hond hebben, zet ik glazen enzo altijd richting het midden van de tafel .

O,ja moet doorwerken aan scriptie anders mocht ik geen caafjes .
Tap tap tap
  woensdag 15 november 2006 @ 20:28:59 #108
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_43587334
quote:
Op woensdag 15 november 2006 17:29 schreef Ellatjuh het volgende:
hehe die van jou slaapt ook al in zn wc.
mijn dametjes ook,de een in de hangmat de ander eronder of in de wc.
hoe leer je cavia´s dat ze op 1 plek hun ´´wc´´ hebben? die van ons piesen en schijten door de hele kooi!
  woensdag 15 november 2006 @ 20:53:04 #109
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_43588275
quote:
Op woensdag 15 november 2006 20:28 schreef gateway het volgende:

[..]

hoe leer je cavia´s dat ze op 1 plek hun ´´wc´´ hebben? die van ons piesen en schijten door de hele kooi!
Hier is Asterix zelf in 1 hoekje gaan poepen en plassen, dus ik dacht, we zetten er een wctje in ! Hij vond het leuker om er in te chillen.... nu heeftie zelf een nieuw plekje uitgezocht, dan maar scheppen ipv alleen bakje leeggooien


Blijkbaar vond Fa Shi (een van de honden) Asterix vies, hij moest daarstraks ff op schoot omdat ik zn hok ging schoonmaken, toen kreegtie gelijk een hele wasbeurt En hij bleef gewoon lief zitten prrrrrprrrrrr
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_43588280
quote:
Op woensdag 15 november 2006 20:28 schreef gateway het volgende:

[..]

hoe leer je cavia´s dat ze op 1 plek hun ´´wc´´ hebben? die van ons piesen en schijten door de hele kooi!
Niet Sommige cavia's doen dat uit zichzelf, anderen niet. Doen ze het, heb je geluk, doen ze het niet, heb je pech.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 15 november 2006 @ 21:16:11 #111
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_43589411
quote:
Op woensdag 15 november 2006 20:53 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Niet Sommige cavia's doen dat uit zichzelf, anderen niet. Doen ze het, heb je geluk, doen ze het niet, heb je pech.
ow owkeej
pi_43589740
quote:
Op woensdag 15 november 2006 20:53 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Hier is Asterix zelf in 1 hoekje gaan poepen en plassen, dus ik dacht, we zetten er een wctje in ! Hij vond het leuker om er in te chillen.... nu heeftie zelf een nieuw plekje uitgezocht, dan maar scheppen ipv alleen bakje leeggooien


Blijkbaar vond Fa Shi (een van de honden) Asterix vies, hij moest daarstraks ff op schoot omdat ik zn hok ging schoonmaken, toen kreegtie gelijk een hele wasbeurt En hij bleef gewoon lief zitten prrrrrprrrrrr
ahhh lief van je hond zeg
tja ik heb gelukkig donkere caafjes,dus zie niet of ze vies zijn.
al ruik ik ze soms wel,maargoed dat zoeken ze zelf maar uit.
ze wassen elkaaar dus dat mag ook
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_43598866
dat verhaal van die hond komt me zoooo bekend voor
  zaterdag 18 november 2006 @ 18:39:32 #114
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_43662945
Omdat Asterix nu snachts ook heel hard met zn bakje ging rammelen, hebben we nu zo'n bal voor um gehaalt waar je van alles in kan doen (zo'n ophangding). Ik denk dat het belletje er snachts weer afmoet, hij vind het helemaal geweldig tingelingelingggggg wieeeeeeettttttwieeeeeetttttt tingtingtingelinggggggggggg *popcorn*
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_43664498
ahhhhhhhh lief.
ophangbal is voor hier ook wel wat.
al hebben ze wel een bal waar je snoepjes in moet doen en dan moeten ze dat ding rollen netzolang er snoepjes uitkomen.
laatste snoepje vinden ze erg lastig
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zaterdag 18 november 2006 @ 19:41:22 #116
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_43664724
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 19:33 schreef Ellatjuh het volgende:
ahhhhhhhh lief.
ophangbal is voor hier ook wel wat.
al hebben ze wel een bal waar je snoepjes in moet doen en dan moeten ze dat ding rollen netzolang er snoepjes uitkomen.
laatste snoepje vinden ze erg lastig
Oja ! Waar had jij dat hangmatje ook alweer besteld ? mn moeder wil ook een hangmatje voor Asterix
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_43665263
Bij Jolanda kun je ze bestellen, ik zal haar e-mailadres even opzoeken...



jolanda_bravenboer [at] hotmail [dot] com
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 18 november 2006 @ 20:08:00 #118
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_43665511
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 20:00 schreef zoeperzazke het volgende:
Bij Jolanda kun je ze bestellen, ik zal haar e-mailadres even opzoeken...

[afbeelding]

jolanda_bravenboer [at] hotmail [dot] com
Die had toch ook een site ofzo ? Want mn moeder wil wel een apart printje
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_43666262
Nee, geen site. Maar ze heeft heel erg veel printjes, je kunt haar het beste gewoon even mailen.
I had a signature once. It was awful.
pi_43667037
ja idd, daar heb ik hem ook vandaan.
zit er haast aan te denken er nog 1 te halen.
maarja nu wisselen ze het soms wel af.
jammer dat Fresa(die ligt er het vaakst) er ook ik poept en plast:(
maargoed kan die hangmatjes gelukkig wassen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zaterdag 18 november 2006 @ 20:49:39 #121
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_43667168
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 20:27 schreef zoeperzazke het volgende:
Nee, geen site. Maar ze heeft heel erg veel printjes, je kunt haar het beste gewoon even mailen.
Doe ik dat even
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_43667369
ook een tijgerprintje,heeft je din der ook nog 1 nodig of had zn geen caafjes?
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_43708112
hehe die matjes zijn zooo hip! Van de lente krijgt mijn flat een mega pimpbeurt: de flat wordt knalpaars, er komen 'zolderverdiepinkjes' in alle hokken met trappetjes ernaartoeen overal komen zulke hangmatjes in
pi_43709039
ze zijn er ook echt gek op.
in het begin moest mijn caaf er niks van weten.
al gaat ze wel altijd in protest als ik hem gewassen heb.
dan ligt ze der ff niet meer in omdat ze boos op me is
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_43744415
Hey hallo, ik heb een vraagje waar ik geen nieuw topic voor wil openen.
Ik wilde een vriendinnetje aanschaffen voor Bob, mijn lieve cavia. Maar ik wil uiteraard geen grote caviafamilie in huis en dus moet daar een anticonceptiemethode worden toegepast. Ik heb geïnformeerd bij de dierenarts en de assistente vertelde me dat ze geen cavia's castreerden omdat het risico te groot was dat het arme diertje het niet zou overleven...

Nu vraag ik me af of dat echt zo is en hoe voorkom je dan gezinsuitbreidingen bij een grote groep cavia's??
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_43745182
Eeeeh... ik zou heel hard wegrennen bij die praktijk....!!!

Een cavia kan prima gecastreerd worden, mits dit bij een ervaren dierenarts gebeurt.

De dierenarts moet de cavia onder een gasnarcose brengen. Spuitnarcose kan ook, maar is moeilijk te doseren en de kans op 'in de narcose blijven' is hierbij het grootst. Alleen erg ervaren dierenartsen zou je met spuitnarcose kunnen vertrouwen, maar verder gewoon gas vragen. Gas is ook sneller uit het lichaam en dus prettiger voor de cavia.

De operatie zelf is eigenlijk vrij eenvoudig en dit zal dan ook niet al teveel risico's opleveren. Het grootste risico is de narcose dus.

Een castratie kost gemiddeld tussen de 35 en 60 euro.

Je kunt eens kijken op www.caviaopvangmuffin.nl voor een lijst met goede dierenartsen, en mijn eigen praktijk die daar nog steeds niet tussen staat is ook een goede: www.dierenartsenpraktijkflevoland.nl .

Overigens is het castreren van een zeugje (eierstokken en/of baarmoeder verwijderen) wél een ongebruikelijke operatie die erg zwaar is, een van de heftigste operaties die er is. Dit gebeurt dus nooit zonder medische noodzaak. Medische noodzaak kan bv grote eierstokcystes of baarmoederontsteking zijn.


Info: kijk bijvoorbeeld eens op deze site: http://www.dierenkliniekw(...)cavia/castratie.html
I had a signature once. It was awful.
pi_43745359
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 13:07 schreef zoeperzazke het volgende:
Eeeeh... ik zou heel hard wegrennen bij die praktijk....!!!
Hey bedankt voor de info Ik denk dat die dierenarts dus nooit cavia's castreert en het daarom niet doet.

Die assistente die ik sprak is sowieso een doos. Toen ik mijn konijn liet castreren (uitstekend verlopen) wilde ze eerst weten waarom ik dat wilde. Dus ik zei dat er een vriendinnetje zou komen en ik geen kleine konijntjes wilde. Ze adviseerde om dan maar een mannetje aan te schaffen, dat kon prima. Dat gaat zelden goed
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_43745585
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 13:14 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hey bedankt voor de info Ik denk dat die dierenarts dus nooit cavia's castreert en het daarom niet doet.

Die assistente die ik sprak is sowieso een doos. Toen ik mijn konijn liet castreren (uitstekend verlopen) wilde ze eerst weten waarom ik dat wilde. Dus ik zei dat er een vriendinnetje zou komen en ik geen kleine konijntjes wilde. Ze adviseerde om dan maar een mannetje aan te schaffen, dat kon prima. Dat gaat zelden goed
Over konijnen weet ik geen bal, maar voor je cavia kun je op zich wel een jonge cavia kopen. Ik neem aan dat Bob al wat ouder is (uitgepuberd, dus vanaf een maand of 10) en dan zijn veel beren goed te koppelen aan jonge beren (4 a 8 weken). Het blijft echter altijd een risico, want zodra de caaf gaat puberen kan het alsnog fout gaan.
Het is dus wel de veiligste optie om je caaf te castreren bij een erváren praktijk, omdat een combinatie met zeugjes vrijwel altijd goed gaat.

overigens moeten we wel weer bekennen dat het eerlijk is van de DA om toe te geven dat ze geen caafs castreren, stel je voor dat ze het wel zouden doen en alles fout zou gaan... maar het wordt verder bij vrijwel iedere praktijk gedaan. Vraag naar de ervaring en naar het type narcose, en let ook op de prijs, aangezien dit soms 30 euro kan schelen en dat hoeft weinig te zeggen over de kwaliteit van de operatie. Mijn eigen DA gebruikt ook gasnarcose en doet t echt uitstekend, maar vraagt 'maar' 38 euro voor een castratie. Dat is een relatief laag bedrag. Als een dierenarts boven de 60 zou vragen, zou ik nog even verder bellen of het ergens lager kan. We blijven Hollanders natuurlijk zeker aangezien het niets over de kwaliteit zegt!
I had a signature once. It was awful.
pi_43745756
Bob is nu een jaar oud en dus oud genoeg voor een meisje

In ieder geval bedankt voor alle informatie, ik zal op zoek gaan naar een dierenarts met veel ervaring met cavia's. Bob heeft al een vriendje: het konijn. Nu nog een vriendinnetje waar hij ook mee kan communiceren
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_43746066
Succes Isabeau, hou je ons op de hoogte? Je kunt altijd hier dingen vragen als je meer wilt weten enzo
I had a signature once. It was awful.
pi_43746174
Ja, zal ik doen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_43753618
Een update over jewel, mijn caaf met blaasproblemen.

Vandaag is Jewel weer bij de DA geweest voor een rontgenfoto omdat mn meisje pijn bleef houden bij het plassen. Dit is het resultaat:





Nou, dat mag duidelijk wezen: het uiterste linkse witte stipje is een steen, die vermoedelijk achter een huidplooi in haar plasbuis hangt.

Wat gaan we nu doen? Mijn DA gaat speciaal voor Jewel zo'n smal kijkdingetje bestellen, een buisje met een lichtje waar je doorheen kunt kijken, net zoals je voor de kiesjes enzo hebt begreep ik. Zo gaat ze eerst in de plasbuis kijken (onder narcose) waar en hoe die stenen zitten. Daarna gaat ze weer een spoeling doen om deze stenen eruit te krijgen.
De datum is nog niet bekend, want eerst moet dat kijkdingetje binnen zijn en verder wil ik ook eerst nog weten wat Desiree van Knoevel ervan zegt, hoewel het feit dat het een steen is die eruit moet in ieder geval zeker is.

Ohja, Jewel deed bij de DA ook nog twee plasjes, een op tafel en een op de blouse van mijn vriend en het plasje op tafel heeft de DA nog even bekeken. De waardes voor ontstekingen etc waren gelukkig goed, maar bij de bloedwaardes in de urine scoorde jewel ++, wat op zich wel te verwachten was want bloed hoef je niet altijd terug te zien in de urine.

Zodra ik meer weet post ik het weer...
I had a signature once. It was awful.
pi_43753925
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 13:14 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hey bedankt voor de info Ik denk dat die dierenarts dus nooit cavia's castreert en het daarom niet doet.

Die assistente die ik sprak is sowieso een doos. Toen ik mijn konijn liet castreren (uitstekend verlopen) wilde ze eerst weten waarom ik dat wilde. Dus ik zei dat er een vriendinnetje zou komen en ik geen kleine konijntjes wilde. Ze adviseerde om dan maar een mannetje aan te schaffen, dat kon prima. Dat gaat zelden goed

En die zou verstand moeten hebben van dieren...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_43756853
hier ook geen goed nieuws!
Jinxy heeft een huidtumor..
ik weet niet zo goed wat ik moet doen, hij is bijna 5 jaar, dus dat is al redelijk oud en ik ben bang dat hij er zou kunnen inblijven moest hij onder het mes moeten..
maar aan de andere kant..
maar hij heeft er wel geen last van..maar toch..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_43757125
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 18:57 schreef pertoef het volgende:
hier ook geen goed nieuws!
Jinxy heeft een huidtumor..
ik weet niet zo goed wat ik moet doen, hij is bijna 5 jaar, dus dat is al redelijk oud en ik ben bang dat hij er zou kunnen inblijven moest hij onder het mes moeten..
maar aan de andere kant..
maar hij heeft er wel geen last van..maar toch..
Ai, dat is een lastige situatie.

Hoe is Jinxy zelf? Is hij al een oude caaf als je naar hem kijkt? Dat kun je zien aan de vacht en aan zijn postuur. Of ziet hij er nog uit als een cavia van een jaar of 3? In het laatste geval is het misschien toch een operatie waard, zeker als hij in goede conditie is.
Je zou nog eens kunnen kijken wat Desiree van www.knoevel.nl je adviseert, zij heeft zoveel ervaring met caafs dat zij misschien kan uittekenen wat de kansen zijn en wat wijsheid is..

Sterkte, in ieder geval...
I had a signature once. It was awful.
pi_43804279
Hij ziet er volgens mij wel nog behoorlijk goed uit voor zijn leeftijd..
kdenk daarom ook wel dat ik hem toch zou laten opereren!

mijn kabouterke




Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_43819041
Wat een lief bekkie

Ik vind het trouwens best bizar dat cavia's met hun ogen open slapen.

niet dat ik daar nu net achter kom
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_43823775
duo penotti lipjes
Tap tap tap
pi_43863806
Deze cavia heb ik sinds een paar dagen.
Ik heb haar nog geen naam gegeven dus ze heet gewoon cavia
Mijn andere cavia wil geen seconde stil zitten voor een foto Dus van haar heb ik geen duidelijke foto.

pi_43865747
aaaah wat een snoetje zeg, gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst
  zaterdag 25 november 2006 @ 14:34:49 #141
128457 supkaa
Geölte Blitz
pi_43878339
Molly vers uit de wasbak!
  zaterdag 25 november 2006 @ 14:37:39 #142
46435 Big_Fat_Wombat
Number of the Bitch
pi_43878400
Wat 'n haarbal...
Op maandag 37 juli 1742 01:42 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Whehehe.
pi_43879736
Hij is geel?
pi_43881104
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 15:34 schreef Empathologica het volgende:
Hij is geel?
goudagouti-rood-wit, heet dat.
I had a signature once. It was awful.
pi_43881571
Denk dat als ik naar die kleur in de praxis zou vragen ze me wel heel raar aan zullen kijken.
pi_43881817
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 16:53 schreef Empathologica het volgende:
Denk dat als ik naar die kleur in de praxis zou vragen ze me wel heel raar aan zullen kijken.
Gelukkig maar dat cavia's niet te vergelijken zijn met een pot verf
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 25 november 2006 @ 18:50:21 #147
46435 Big_Fat_Wombat
Number of the Bitch
pi_43884376
Je kunt er vast wel mee verven
Op maandag 37 juli 1742 01:42 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Whehehe.
  zaterdag 25 november 2006 @ 19:01:40 #148
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_43884572
Vandaag naar 't Kuufke geweest in Limbricht (limboland). Ik kom redelijk uit de buurt, dus moesten we gewoon eens een kijkje nemen.

We werden hartelijk onthaald door Tamara. De opvang zat bij lange na niet vol ("slechts" 38 cavia's). We kwamen vooral om enkele caviavoorwerpen te kopen (uiteindelijk gingen we weg met 2 mokken, caviachips van geplette erwten, gedroogde wortel en een of ander gras, een katoenen caviatas en een caviakalender). Maar ik werd verliefd. De meest bitcherige cavia, (we wilde vers geproduceerde keutels uit de bek van de ander stelen en joeg anderen steeds weg van de hooibal ), Gwennie, was zó leuk, dat mijn vriendin en ik ter plekke besloten voor elk mannetje een partner te vinden.

We hebben dus besloten om beide heren te laten castreren bij de dierenarts van 't Kuufke. Gwennie komt als alles goedgaat bij Gino (AKA Curry), onze ADHD-cavia die stijfstaat van de hormonen. Volgens mij passen die twee perfect bij elkaar. Gwennie kan hem dan eens flink onder de duim gaan houden ! De ander, Joey (AKA Mayo) zal vergezeld worden door een flinke dame die van mijn broertje komt (die kocht een hondje en heeft nu geen oog meer voor de cavia ).

Ik ben echt reuzebenieuwd! Zeer binnenkort hakken we de knoop door en gaan we Gwennie reserveren, maar voor mij staat het al vast Als het zover komt, ga ik zeker foto's plaatsen!
pi_43885168
heb even op de site gekeken en gwen is een mooie dame! Alvast van harte gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst:

en over het koppelen: sommige beren zijn echt niet te voorspellen hoe ze zich laten koppelen aan een zeug als ze tot nu toe enkel bij een beer hebben gezeten. Het zal dus afwachten zijn wie waar het beste bij past. Ben erg benieuwd! Wel foto's plaatsen als ze er is!!
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 25 november 2006 @ 19:36:24 #150
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_43885414
De foto is niet erg duidelijk helaas, maar dat zul je wel merken

Tja, beide heren zitten in dezelfde grote kooi met tussenhek (dus niet bij elkaar, dat was de reden om er vrouwen bij te zetten). Volgens Tamara zou het geen enkel probleem zijn dat beide heren elkaars zeug kunnen "neuzen". Tamara bood wel aan om eerst even de heren mee te nemen voor een proef op de som. Echt een aardig mens!
pi_43934143
Ik denk dat het niet meer goed zal komen met jinxy..
Ik spreek dus nog steeds over diezelfde wonde die ik in de zomer ontdekt heb..
heb daarmee naar twee dierenartsen geweest en die zeiden dat het schurft was..hij heeft daar dus ook tweemaal een kuur voor gekregen!
ja, blijkt nu dat het kanker is..de wonde is verschrikkelijk veel gegroeid, bijna 6cm..en eerst zat er nog een korst op, maar nu is het echt al een open wonde..kheb nu vandaag zijn kooi gekuist..en toen ik hem vastnam, voelde ik al nog twee bultjes..en die wonde begint echt te stinken, 't riekt naar vort vlees..
en't ergste van al is, ik weet niet of hij er van afziet of niet..ik vermoed eigenlijk van wel, dat kan niet anders..
maar hij ziet er nog zo goed uit en eet nog goed en al..
Nu weet ik echt niet meer wat gedaan, eerst dacht ik nog van hem te laten opereren..maar hij begint het al overal te krijgen..laat ik hem nog een goeie oude dag hebben tot het echt niet meer gaat, of verlos ik hem van zijn eventuele pijn door hem te laten inslapen?
pff, help
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_43934363
awww! *knuffel* .
ik weet niet wat je moet doen... ik vind het zo zielig! lekker ook dat twee dierenartsen dachten dat het schurft was .
ik weet niet hoe caafjes pijn tonen, pas vrij laat geloof ik, misschien kun je hem dan het beste laten inslapen zodra hij minder gaat eten of zo .
ik vind het echt zo sneu . duo penotti-lipjes! .
Tap tap tap
pi_43936478
Misschien kun je nog contact opnemen met Desiree van Knoevel? Zij heeft ook enkele kruidenformules die pijnstillend werken, misschien kun je het hiermee bijvoorbeeld nog even aankijken tot het liefje er zelf last van begint te krijgen...
Maar het is altijd ontzettend moeilijk zoiets. Waar woon je ook alweer?
heel veel sterkte!
I had a signature once. It was awful.
pi_43938210
Bedankt voor al de steun..

uh, ik ben van België (West-Vlaanderen)..
ja en ik zal Desiree zeker eens contacteren..'k zou er alles aan willen doen om hem nog even bij ons te houden!

zijn lipjes..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_43958561
Hij is echt superlief... Ik hoop voor je dat Desiree nog iets weet. Ik weet niet waar in Belgié je woont, maar je zou misschien kunnen overwegen om nog eens naar Krista te gaan, de DA van Knoevel. Zij zit in Elsloo en is de beste caviadierenarts van het land.
Het is waarschijnlijk even een flinke reis, maar als je eigen DA's toch de hoop hebben opgegeven lijkt het me het proberen waard...

Nog even wat lieve kiekjes van Qwerty om je een beetje te troosten?









I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 28 november 2006 @ 15:29:16 #156
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_43962763
Jinx

Nou Asterix zn hangmat is besteld (en betaald ) hoor, en meneer krijgt een Tijgerprintje, kandie alvast oefenen met de pimp uithangen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_43963402
ow mijn meiden hebben ook een tijgerprintje.
maak maar eens een paar foto's als ie er over een paar weken in ligt.
hopelijk durft ie dat.
hier heeft het een maand geduurt
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  dinsdag 28 november 2006 @ 16:27:18 #158
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_43964686
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 15:48 schreef Ellatjuh het volgende:
ow mijn meiden hebben ook een tijgerprintje.
maak maar eens een paar foto's als ie er over een paar weken in ligt.
hopelijk durft ie dat.
hier heeft het een maand geduurt
Ow dat duurt vast nog een tijd het is niet zo'n held, de hond kan bijwijzevanspreke boven op zn kooi springen luid blaffend en hij geeft geen kick, maar als er iemand opstaat en door de kamer loopt weetie niet hoe snel ie in zn huisje moet frotten tenzij je eten hebt ! of rammelt met een zakje dan is er opeens niks aan de hand en kunnen we midden in de kooi heel hard fluiten
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_43967763
hehe ja dat ken ik.
vooral die zwarte caaf die is erg bang,maar als Fresa in de buurt is durft ze inneens wel.
maar als je opstaat vlucht negra in de schoenendoos
ach je zal ze ergens januarie wel zien.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_43969637
heeeeel veel succes met Jinxy
pi_43970719
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 13:06 schreef zoeperzazke het volgende:


Nog even wat lieve kiekjes van Qwerty

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
Lekker gestroomlijnd is je caaf.

Mijn zeugen zijn nogal... mollig.. oke gewoon dik.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_43971700
Qwerty is inderdaad perfect aerodynamisch op het moment maar ze is samen met Iwi eigenlijk de enige zeug die in supergoede conditie is. Hiermee bedoel ik conditie als in showterm overigens, dus goed strak, stevig, goeie vormen. Qwerty is echt perfect in dat op zicht en ze scoort er dan ook hoog mee op de shows. Maargoed, ze is nog maar een jaar en 2 maanden, dus ze zal vanzelf nog wel een beetje uitzakken
I had a signature once. It was awful.
pi_44103398
Bij deze een half uur oude foto's van Biddy en het vrachtje dat ze overal mee heensleept.... Let bij de foto van voren ook even op de haren die links en rechts zichtbaar zijn van haar buik!







Nog een paar nachtjes slapen....
I had a signature once. It was awful.
pi_44114855
Oe Biddy!! kom op meid!! Het wordt nu wel spannend he!!!
pi_44124570
ik verwacht hier deze week nog mooie Biddy- en- haar-Baby's foto's te zien
I my Biddy
pi_44134370
ik ben ook erg benieuwd .

ontplofte baby caafjes
Tap tap tap
pi_44142866
Mees, de cavia van m'n vriendin (zie eerdere posts) logeert tegenwoordig regelmatig bij mij omdat dat dan qua planning beter uitkomt (we wonen niet bij elkaar in de buurt). Nu is mees, zoals ik eerder al zei, nogal een druk beessie. Dat maakt op zich niet uit (sterker nog, het is erg gaaf) maar hij echt moet dus goed de tijd moet krijgen om z'n energie kwijt te kunnen. Als een echte man poept en piest hij overal, en veegtie overal z'n kont af, dus om hem zomaar in de woonkamer te laten lopen wil ik eigenlijk niet. De gang is hier (in tegenstelling tot bij m'n vriendin) erg koud, dus dat lijkt geen optie, logeerkamer zou kunnen maar ik wil hem ook wel graagin de buurt houden voor het sociale gevoel. Nu ben ik dus eigenlijk op zoek naar een groter hok/paleisje voor hem. Waaraan zou zon hok moeten voldoen, zodattie z'n energie in z'n hok zelf kwijt kan? Heb al wel wat rond zitten kijken maar kom er niet helemaal uit. Als ik een buitenkooi voor een konijn koop en dat modificeer (dak eraf, poten weg), zou dat een redelijk idee zijn??
pi_44179530
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 13:06 schreef zoeperzazke het volgende:
Hij is echt superlief... Ik hoop voor je dat Desiree nog iets weet. Ik weet niet waar in Belgié je woont, maar je zou misschien kunnen overwegen om nog eens naar Krista te gaan, de DA van Knoevel. Zij zit in Elsloo en is de beste caviadierenarts van het land.
Het is waarschijnlijk even een flinke reis, maar als je eigen DA's toch de hoop hebben opgegeven lijkt het me het proberen waard...
'k denk dat ik die flinke reis al niet meer zal moeten doen, we zijn een paar dagen geleden nog eens naar een dierenkliniek geweest, waar ze er dus wel meer verstand van hadden..
maar hij zit al met meerdere tumoren over heel zijn lijfje, en er is ook niks meer aan te doen..
en daar zeiden ze dat hij er wel nog goed uitzag en nog flink at en hij woog nog veel en zo, maar vanaf dat we ondervinden dat hij echt achteruit gaat, zouden we hem beter laten inslapen volgens hen.
Nu, hij was nog goed tot vanmiddag zo, maar nu deze avond, zit er niks meer in hem. Hij zit zo zielig in een bolleke in een hoekje van zijn kooi..heeft in niks geen zin meer..het gaat dus toch wel heel rap voor het ventje!
Maar 'k had al gemerkt dat zijn drinkfles in drie dagen bijna niks geminderd is, en ze is anders in een dag al leeg soms, en hij eet ook bijna niks meer..
En 'k had donderdag zijn kooi gekuist en normaal zou die nu al stinken en er zouden al heel wat strontjes inliggen en 't zou al goed nat zijn, maar ze ruikt nog niet en bijna geen strontjes en ook niet nat..
Dus ik denk dat het nu wel rap zal gaan.
Ik ging nu vandaag Desiree contacteren, omdat ik nu nog maar terug op internet kan, maar ik denk dat ik er nu toch nog mee zal wachten en zien hoe het er morgen mee is..

't is echt wel jammer en 'k weet dat het er bijna zal zijn en 'k ga er zo het hart van in zijn..
'k hoop dat hij het hier goed gehad heeft bij ons.


en Qwerty is echt koddig
en Biddy ook ze lijkt zo op Jinxy
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  woensdag 6 december 2006 @ 20:02:20 #170
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_44203786
pertoef

Er is een (animatie)serie gemaakt over Colin, een gay cavia


Hier Colin op zijn balkon in gesprek met zn buurvrouw

A Dutch animation-series, about the gay guinea pig Colin, who, in view of his fortieth birthday, senses his sell-by date is approaching with giant leaps…
Colin originated as a cartoon by Victor Elberse in Squeeze magazine and developed into a full-fledged animation-series of Dutch make. The flexible combination of advanced 3D- and traditional animation-styles, makes these series speedy, highly original and full of distinct features. Directed by Peter Lindhout. With the voice-talent of Dick van den Toorn, Alex Klaasen and Raymonde de Kuyper as the unparalleled Marcia.

Colin will be shown on Dutch (VPRO) television in 2007.

“It’s a pity that each episode of Colin only lasts a few minutes”. Jurriaan Teulings in WINQ magazine

Trailer van bij 'De Wereld Draait Door' (bij de 5 december uitzending)

-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 6 december 2006 @ 20:53:38 #171
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_44205677
Het lijkt me meer een hamster dan een cavia
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_44206588
quote:
Op woensdag 6 december 2006 20:53 schreef Oxymoron het volgende:
Het lijkt me meer een hamster dan een cavia
Ik vind het ook niet helemaal natuurgetrouw.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44235650




WIJ HEBBEN HONGER!!!!!
  donderdag 7 december 2006 @ 22:28:38 #174
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_44235977
Je moet vaker fototjes doen hoor Inkie !

Asterix vind zn hangmat helemaal geweldig.......als tentje hij gaat eronder liggen, gooit dan een stuk mat over zn huisje en bouwt zn fort Sinds kort heeft hij een nieuwe beste vriend, zn buurman Dickey


Dickey heeft het normaal niet zo op andere dieren, maar Asterix is toch wel een beetje intressant, hele avond zitten ze tegen mekaar te knorren Dickey is een Chinchilla voor de mensen die ze niet kennen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_44247543
gaan een chinchilla en een cavia goed samen joh? Ik dacht altijd dat chinchilla's al moeilijk te koppelen waren aan andere chin's laat staan aan andere soorten dieren
pi_44255539
quote:
Op donderdag 7 december 2006 22:28 schreef Nonneke het volgende:
Je moet vaker fototjes doen hoor Inkie !

Dickey heeft het normaal niet zo op andere dieren, maar Asterix is toch wel een beetje intressant, hele avond zitten ze tegen mekaar te knorren Dickey is een Chinchilla voor de mensen die ze niet kennen
Heeft hij maar 1 oog of zit ie gewoon te knipogen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 8 december 2006 @ 17:21:34 #177
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_44256917
quote:
Op vrijdag 8 december 2006 12:48 schreef RiesAmaris het volgende:
gaan een chinchilla en een cavia goed samen joh? Ik dacht altijd dat chinchilla's al moeilijk te koppelen waren aan andere chin's laat staan aan andere soorten dieren
Ze staan naast elkaar, en er zit nog best wat ruimte tussen de hokken, ze kunnen zelfs niet 'neuzen', want zoals je al zegt Chinchilla's zijn moeilijk Maar ze zitten wel lekker te kletsen, en afentoe huppen ze met mekaar mee

En hij knipoogt, gewoon 2 ogen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_44270794
Ik heb caviababies!!!!

Een twijfelgevalletje qua geslacht. Het is een tesseltje van 107 gram.





Het sheltiezeugje van 122 gram!







en een alpacabeertje van 119 gram. De houding op de laatste foto is een beetje vreemd, maar hij mankeert niks hoor!





Betere foto's waar ze ook helemaal droog op zijn komen waarschijnlijk vanavond of morgen!
I had a signature once. It was awful.
pi_44270893
Ik heb nog nooit caviababietjes gezien *gaat zich schamen*.

Maar wat schattig zien ze eruit . Blijven ze dat golvend haar hebben? Of is dat echt iets van de kleintjes?
  zaterdag 9 december 2006 @ 10:10:08 #180
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_44271098
Ook hier even! Van harte gefeliciteerd met deze 3 ukjes!!!
pi_44271371
quote:
Op zaterdag 9 december 2006 10:00 schreef ijsmeis het volgende:
Ik heb nog nooit caviababietjes gezien *gaat zich schamen*.

Maar wat schattig zien ze eruit . Blijven ze dat golvend haar hebben? Of is dat echt iets van de kleintjes?
de krullende babies worden tesseltjes/alpaca. Dat houdt in dat ze een lange gekrulde vacht krijgen. Het 'gladhaartje' is een sheltie, zij zal naar mate ze ouder wordt steeds langer haar krijgen.
I had a signature once. It was awful.
pi_44272377

gefeliciteerd! beschuit met muisjes!
Hoe gaat het met de moeder?

tesseltje
Tap tap tap
pi_44276199
quote:
Op zaterdag 9 december 2006 09:35 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb caviababies!!!!
heleboel foto's

Betere foto's waar ze ook helemaal droog op zijn komen waarschijnlijk vanavond of morgen!
ik ook!!
  zaterdag 9 december 2006 @ 18:55:33 #185
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_44281579
Gefeliciteerd
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_44296987
nou ik ben benieuwd, vanmiddag gaan onze caafbabies op de foto. Ik heb ze gister lekker gezien en ze zijn zooooo leeeeuk
pi_44297196
Ben benieuwd naar al die caafbabietjes!!!!!
pi_44298919
leuk joh:D
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_44309516
Nieuwe foto's. Overigens is nu definitief dat alle beebs te koop zijn.

Fanny, zwartbont tesselzeugje.





Felix, zwartbonte alpacabeer.





Voorlopig naamloos driekleur sheltiezeugje.



I had a signature once. It was awful.
  zondag 10 december 2006 @ 18:53:58 #190
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_44309913
o.
mijn.
god.

.
Tap tap tap
pi_44309947
quote:
Op zondag 10 december 2006 19:02 schreef CherryLips het volgende:
o.
mijn.
god.

.
Kopen?
I had a signature once. It was awful.
pi_44310332
wat een lieve foto's!!

Sheltiezeugje Femke natuurlijk
of Fientje
pi_44310960
quote:
Op zondag 10 december 2006 19:08 schreef RiesAmaris het volgende:
kopen?
Dat Tesseltje .
Maar ik mag niet .
Tap tap tap
pi_44321748
echt lief:D
maarja ik heb geen ruimte en geld voor nog een cavia
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  maandag 11 december 2006 @ 12:13:38 #197
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_44324129
Zo, mijn beide heren zijn gecastreerd, en alweer helemaal de oude. De eerste dag was best zielig. Ze hadden nog erg veel last van de narcose, en vielen geregeld om, bijvoorbeeld tijdens het wassen. Nu, drie dagen later is alles weer koek en ei, behalve tijdens het geven van de antibiotica. Gelukkig heeft de DA ons een heerlijk truucje geleerd: bedek de ogen van de cavia met je hand, dan wordt ie direct rustig. Ondertussen kun je snel het medicijn toedienen. Voordat ie dan doorheeft wat er aan de hand is, is het al gepiept.

Nog 2 weken wachten, en dan komen de dames eraan! Helaas is de dame die ik op het oog had al weg Dat wordt dus zoeken naar een ander (wsl nu Holly van Kuufke).
pi_44324929
Ik heb nog twee leuke dames te koop zitten?
I had a signature once. It was awful.
pi_44325481
en leeeeuk dat ze zijn
  maandag 11 december 2006 @ 13:52:34 #200
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_44325552
hehehe, tja, ik ben een die-hard gladhaarfan, helaas. Al zien ze er wel enorm schattig uit!
pi_44335230
goh dat laatste
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_44336431
quote:
Op maandag 11 december 2006 13:20 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb nog twee leuke dames te koop zitten?
Wat ik me afvraag: wat gebeurd er met de jonkies als je ze niet verkoopt?
Hou je ze zelf aan?

Zie het niet als kritiek, maar als nieuwsgierigheid.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44336533
dan neem ik ze en verstop ik ze onder m'n bed .
Tap tap tap
pi_44337590
quote:
Op maandag 11 december 2006 20:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Wat ik me afvraag: wat gebeurd er met de jonkies als je ze niet verkoopt?
Hou je ze zelf aan?

Zie het niet als kritiek, maar als nieuwsgierigheid.
Fanny is geresreveerd, felix waarschijnlijk ook (door de dierenarts! )

Ik raak ze dus sowieso wel kwijt en zolang ze niet verkocht zijn mogen ze gewoon blijven, ik heb er de plek voor als ik ze niet verkocht krijg. Als ik dat niet zou hebben zou ik ook geen nestjes nemen
I had a signature once. It was awful.
pi_44337869
fanny .
Tap tap tap
pi_44337968
quote:
Op maandag 11 december 2006 20:46 schreef CherryLips het volgende:
fanny .
sorry
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 12 december 2006 @ 07:01:13 #207
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_44347271
Heb contact gehad met Marjon van de opvang in Angerlo, en we hebben afgesproken dat ik haar eind april weer mail, met een beetje geluk heeft zij of weet zij dan een paar leuke 'afgedankte' buiten cavia's om Asterix een gelukkig mannetje te maken Whoej heb er al helemaal zin in
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_44348190
quote:
Op maandag 11 december 2006 20:38 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Fanny is geresreveerd, felix waarschijnlijk ook (door de dierenarts! )

Ik raak ze dus sowieso wel kwijt en zolang ze niet verkocht zijn mogen ze gewoon blijven, ik heb er de plek voor als ik ze niet verkocht krijg. Als ik dat niet zou hebben zou ik ook geen nestjes nemen
Ahh, verantwoordelijkheid.

Er moeten meer van zulke fokkers komen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44348788
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 08:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ahh, verantwoordelijkheid.

Er moeten meer van zulke fokkers komen.
Dank je Overigens zijn ze er zeker wel, maar soms is het goed zoeken.
I had a signature once. It was awful.
pi_44355710
Ik heb de oude camera eens opgezocht waarmee ik ook filmpjes kon maken. Zodoende heb ik ook filmpjes gemaakt van de caafjes. Ik heb ze geupload dus ik hoop dat jullie ze kunnen zien. Ze staan ook bijna op youtube, maar daar is de kwaliteit erg slecht (niet dat deze uberhaupt geweldig is, maar daar is het nog slechter).

De linkjes naar de filmpjes:

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/film/baby1.avi

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/film/baby2.avi

Kijk ook hoe Felix zich zit te wassen in het begin....

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/film/baby3.avi

En deze twee zijn van de flat.

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/film/flat1.avi

Op het einde zie je Feline bij mama drinken...

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/film/flat2.avi


Als deze filmpjes niet werken kun je ze hier via youtube te pakken krijgen, maar de kwaliteit is dus iets lager.

http://www.youtube.com/profile?user=zoeperzazke
I had a signature once. It was awful.
pi_44397652
owja leuk meerdere caafjes:D
hehe mijn damens voeren ook hele gesprekken
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_44460064
Wanneer ik mijn ene caaf aai, gaat ze zich uitrekken en gapen. Ze rekt allebei haar voorpootjes uit en maakt knorrende geluidjes, die je ook hoort als ze de rang aan het bepalen zijn of als een zeugje bronstig is.

Kan iemand mij vertellen wat dit betekent?

En of dit gedrag normaal is voor cavia's, het lijkt wel een kat
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44461430
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 16:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Wanneer ik mijn ene caaf aai, gaat ze zich uitrekken en gapen. Ze rekt allebei haar voorpootjes uit en maakt knorrende geluidjes, die je ook hoort als ze de rang aan het bepalen zijn of als een zeugje bronstig is.

Kan iemand mij vertellen wat dit betekent?

En of dit gedrag normaal is voor cavia's, het lijkt wel een kat
dat houdt in dat je gewoon een héérlijk luie caaf hebt. Alle luie caafs geeuwen, sommigen heel subtiel, anderen rekken zich er helemaal bij uit. Het is gewoon vreselijk lief, kleine tijgertjes
I had a signature once. It was awful.
pi_44470048
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 16:41 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

dat houdt in dat je gewoon een héérlijk luie caaf hebt. Alle luie caafs geeuwen, sommigen heel subtiel, anderen rekken zich er helemaal bij uit. Het is gewoon vreselijk lief, kleine tijgertjes
Dat zou je niet zeggen. Als je dr vast hebt is ze zo ADHD als wat (echt een borstel).

1 Voordeel nu hoef ik geen kat te kopen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44471428
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 22:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Dat zou je niet zeggen. Als je dr vast hebt is ze zo ADHD als wat (echt een borstel).

1 Voordeel nu hoef ik geen kat te kopen
Zelfs borstels hebben zo hun relaxmomenten

Ikzelf heb één caaf en die geeft echt op ieder moment, het liefst als iedereen het ziet. Echt om je dood te lachen, het ziet er gewoon zo grappig uit! Het is ook een erg lui mormeltje, ze geeuwt ook op schoot heel veel. De rest van de caafs doen het minder. Ik zie Onyx vrij geregeld geeuwen maar Pipi bijvoorbeeld doet het zelden. Ik weet niet waar het direct door komt, maar ik zou me er geen zorgen om maken als de caaf verder in orde is.







I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 15 december 2006 @ 23:14:31 #216
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_44471980
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 22:57 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Zelfs borstels hebben zo hun relaxmomenten

Ikzelf heb één caaf en die geeft echt op ieder moment, het liefst als iedereen het ziet. Echt om je dood te lachen, het ziet er gewoon zo grappig uit! Het is ook een erg lui mormeltje, ze geeuwt ook op schoot heel veel. De rest van de caafs doen het minder. Ik zie Onyx vrij geregeld geeuwen maar Pipi bijvoorbeeld doet het zelden. Ik weet niet waar het direct door komt, maar ik zou me er geen zorgen om maken als de caaf verder in orde is.

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
hehe leuke foto's
pi_44491287


Die tweede foto met pootjes uitgestrekt en al, precies zo doet ze het

Het vele gapen zal wel een karakter trekje zijn.

Ik schrok me wel dood toen ik het voor het eerst zag
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 16 december 2006 @ 21:45:55 #218
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_44492965
Mijn cavia's gapen soms ook als ik ze aai, in de kooi.
Op schoot hebben ze dat nog nooit gedaan.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_44503165
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 21:45 schreef Oxymoron het volgende:
Mijn cavia's gapen soms ook als ik ze aai, in de kooi.
Op schoot hebben ze dat nog nooit gedaan.
Mijn caaf doet het idd meer in de kooi dan echt op schoot.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44504582
quote:
Op zondag 17 december 2006 12:35 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Mijn caaf doet het idd meer in de kooi dan echt op schoot.
Bij mij ook hoor,alleen Iwi is een absolute uitzondering.
I had a signature once. It was awful.
pi_44523255
ik heb van m'n moeder een knuffelcavia gekregen . En dan bedoel ik echt een knuffeltje. Hij ziet er behoorlijk echt uit dus toen ik hem op de vloer zag zitten had ik bijna een hartverzakking .
Tap tap tap
pi_44523356
Beetje anti-climax

Maar wel lief
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44594864
Hehe CherryLips


Fijne kerst namens Obelix en Toby!
  donderdag 21 december 2006 @ 14:34:45 #224
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_44628112
Yay! Morgen is het dan zo ver! Dan krijgen we twee extra caafjes erbij. Uiteindelijk is het toch een cavia van Knoevel geworden, namelijk de bovenste uit het volgende topic: http://www.knoevel.nl/forum/viewtopic.php?t=3212

Foto's komen er z.s.m. aan natuurlijk.

Alleen: we moeten nog een naam hebben. De beide heren heten: Gino (a.k.a. curry) en Joey (a.k.a. mayo). Ik mocht het zeugje niet Uitjes noemen, helaas

Welke naam uit deze lijst vinden jullie het leukst: Jaana, Gina, Jill, Pringle, Vivi, Pickwick of Quinty?

Of hebben jullie ook een voorstel voor een andere naam die jullie persoonlijk leuk vinden?

PS: de andere zeug heet al Quick en dat ga ik niet veranderen. De zeug van Knoevel heeft nog geen naam.
pi_44629506
Pringle en Quinty spreken mij wel aan.

Ik vind het echt heel goed dat je zoveel caafjes erbij neemt, dat er zoveel beestjes een goed huisje bij je krijgen!! Leuk dat je ook een Knoevelcaafje haalt, ga je hem zelf in Stein ophalen? Gefeliciteerd met de aanwinsten alvast, ben superbenieuwd naar de foto's!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 21 december 2006 @ 15:36:12 #226
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_44629768
Ja, morgen om 3 uur afgesproken. Ik woon er een half uurtje vandaan, dus da's geen probleem. En niet stiekem gaan om hem net iets eerder op te halen dan ik he???

Bedankt voor je mening, ik vind zelf Jill, Quinty en Vivi (lijkt misschien voor jou te veel op Iwi) het leukst. Nu nog even bekvechten met moeder de vrouw welke het wordt. Maar je stem is meegenomen )
pi_44629912
Knoevel is iets te ver rijden om eerder te zijn Nouja, het kan wel, maar ik heb er de tijd niet voor

Maar doe je Dees wel de groetjes van me? gewoon als zoeperzazke/saskia uit zeewolde, dat is genoeg
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 21 december 2006 @ 15:47:37 #228
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_44630145
quote:
Op donderdag 21 december 2006 15:41 schreef zoeperzazke het volgende:
Maar doe je Dees wel de groetjes van me? gewoon als zoeperzazke/saskia uit zeewolde, dat is genoeg
Ok, beloofd!

PS: het mailen met Desiree is net slowchatten. Ik had 7x binnen een half uur bericht!
Zit zij ook ergens op een caviaforum (misschien om te lurken of er iets over haar gezegd wordt of zo )?
pi_44630299
quote:
Op donderdag 21 december 2006 15:47 schreef StupidByNature het volgende:

[..]

Ok, beloofd!

PS: het mailen met Desiree is net slowchatten. Ik had 7x binnen een half uur bericht!
Zit zij ook ergens op een caviaforum (misschien om te lurken of er iets over haar gezegd wordt of zo )?
wat denk je van www.knoevel.nl/forum

Lurken heeft Dees geen tijd voor, achter haar pc is ze altijd wel bezig met Knoevel, je wilt haar mailbox niet zien... ze is eigenlijk enkele uren per dag bezig met mail beantwoorden van mensen die advies nodig hebben over de caafjes, het bijwerken vand e administratie van knoevel, werken aan de nieuwe website die er in januari aan zit te komen en ga zo maar door genoeg te doen achter de pc voor haar!
I had a signature once. It was awful.
pi_44631796
Pringle is een leuke naam .
Tap tap tap
pi_44660418
Ik heb net een allergie test laten doen en ik ben nog steeds allergisch voor cavia's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44700674
Stupid, hoe was het bij Dees? En hoe is het met je nieuwe aanwinst? Vertel! En foto's! Enzo!
I had a signature once. It was awful.
pi_44701021
Hier weer een bericht uit onze caviastal. Het gaat erg goed met de dames en de ene heer. Er is sinds september zoals jullie al eerder hoorden veel veranderd. Uiteindelijk is er nog een 3e caafje op rij overleden. Het was Mathilde, onze lieve sheltie die we 5 jaar geleden uit de opvang haalden. Ze was verwaarloosd uit Belgie opgehaald en is altijd wat schuw naar ons toegebleven maar vormde samen met Toos en heel lief en trouw koppeltje. Ze was zo erg op Toos gesteld dat toen Toos 3 jaar geleden geopereerd was en een poosje alleen in een kooi moest opknappen ze dwars door een luikje in de kooi bij Toos in de bak is geklommen. Toos was nogal zwak en moest niets van haar weten, ze was helemaal van slag... Toen Toos overleed dacht ik dan ook even, wat nu... Het leek goed te gaan, ze heeft nog 2 dagen meegemaakt dat de kooi verbouwd was maar op een ochtend kwamen we binnen, ze leek gewoon te slapen (lag helemaal in luie slaaphouding) maar ze was overleden. Hoe oud ze precies was weten we niet, 6 of 7, maar ze zag er goed uit, was nog levendig, moest alleen wel aan alle nieuwigheid wennen. Ik denk dat ze Toosje miste en dat Toos haar heeft opgehaald...
In de banner op de eerste pagina van dit deel staat ze linksachter Toosje, die zoals gewoonlijk in de hekken hing.
Een paar weken later hebben we onze (voorlopig laatste) aanwinsten gehaald. Femke en Agnes een bruin/rode gladharige dame en een lichtbruine beetje Teddy-achtige dame. De laatste heeft een aparte vacht. Ik dacht eerst Rex maar die vacht is geloof ik wat ruwer haar vacht is vrij zacht ik denk dat ze Teddy is, ze ziet er ook een beetje uit als een beertje (en dan bedoel ik geen mannetje). Het gaat allemaal heel goed. We houden het nu bij dit groepje wat heel harmonieus en leuk samenleefd. Ik geniet er iedere dag van.

Verder wens ik iedereen vanuit een vrolijk caviahuis:

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN FIJN 2007



Een link naar het filmpje "The making of the kerstkaart 2007" http://www.youtube.com/watch?v=dirJ25cIEaM
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_44703354
Mooie foto's allemaal . Cavia's zijn schattig, die oortjes !

Vroeger had ik ook cavia's:

Vlekkie;


en de grote is Vlokkie, de kleine Witje.

Ze moesten helaas weg van m'n ma omdat we dachten dat Vlekkie een meisje was (terwijl het een jongen was) en ze dus babys kregen die Vlekkie op had gegeten. Daarvoor hadden ze ook al een baby gekregen (dat is dus Witje) maar we dachten dat Vlokkie al zwanger uit de dierenwinkel kwam.

Geen idee waar Vlekkie en Vlokkie nu zijn, maar Witje zit bij kennissen van ons . Ik mag dr altijd oppassen als ze met vakantie gaan.


En dat is Witje nu, ofja, deze zomer .
  woensdag 27 december 2006 @ 19:20:41 #235
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_44771460
quote:
Op zondag 24 december 2006 10:17 schreef zoeperzazke het volgende:
Stupid, hoe was het bij Dees? En hoe is het met je nieuwe aanwinst? Vertel! En foto's! Enzo!
Dees was er niet, we werden opgevangen door haar partner. Daar nog even mee staan kletsen. Best raar eigenlijk. We hadden een tuin verwacht met een schuur, al lá Kuufke, maar het was gewoon een rijtjeshuis. De cavia's waren erg schattig. Ik vraag me alleen af hoe ze het voor elkaar krijgt 50 of zo cavia's te verzorgen.

Ik heb de groet nog overgebracht. Hij zou het doorgeven (je naam zei hem wel wat, maar hij moest even schakelen).

De kleine is een echt schatje! Ik kan niet wachten om haar te introduceren, maar moet nog even geduld hebben. Ik geef haar erg veel aandacht. Ze is nog erg bang, maar verder kerngezond!

Ik zal zodra ik wat tijd heb een paar foto's maken, ook van het toekomstige stel
pi_44773437
Fons heb ik enkel gezien op de dag voor en de dag van het knoevelfestijn, dus die zal ons inderdaad minder helder voor de geest kunnen halen

Dees heeft haar caafs inderdaad ontzettend leuk gehuisvest, de caafs hebben enorm veel ruimte in een toch niet extreem groot huis. En hoe ze het voor elkaar krijgt... Tsja, je hebt er gewoon een dagtaak aan en Dees neemt die met heel veel liefde op zich.

heel veel pelzier met je nieuwe aanwinst, ik kijk uit naar de foto's!

Enne, over nieuwe aanwinsten gesproken... ik heb er ook weer een... dames en heren, ik stel aan u voor: Quartz!





I had a signature once. It was awful.
pi_44773520
Ik word er gewoon bijna verdrietig van, zo tof is hij .
Tap tap tap
pi_44776926
Ibi is er niet meer.

Lieve Ibi, de grootste schat van alle caafs, is dood. Paul en ik wilden een dvdtje gaan kijken, toen - nog voor de dvd goe den wel aanstond - Ibi ineens gek uit het nachthok spurtte. Haar benen wilde niet mee. Ik pakte haar op, maar ze was slap. Ze kwam weer bij, reageerde nog op ons, heeft zelfs nog een vietje C op.... ze zat op pauls schouder en ik belde inmiddels Desiree (knoevel). Ze wist het zo snel ook niet, maar we konden het beste naar de Da gaan...

dus wij zijn erheen gespurt en op zulke momenten ben je blij dat het maar op 90 seconden afstand is. Aldaar reageerde ze niet op lichtprikkel in haar ogen (pupillen vernauwden niet) en kreeg ze een spuit op advies van Dees met een *ik weet het woord niet, geen gewone antibiotica in ieder geval*.

Thuis legde ik haar op advies in een donkere kamer en nog voor ik goed en wel dees kon bellen om t zeggen dat ik terug was, schokte ibi heel hard. Dat was het laatste wat ze deed, daarna was ik haar ademhaling en hartslag kwijt.

Binnen een half uur is Ibi ingeslapen... ik denk niet dat ze veel pijn gehad heeft.... arme Ibi, ik ga je zo missen meisje.... Je was 2 jaar, 2 maanden en 27 dagen....

Slaap zacht schat, we houden van je en we missen je nu al...

I had a signature once. It was awful.
pi_44777246
Gecondoleerd.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44777857
quote:
Op woensdag 27 december 2006 21:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Gecondoleerd.
Dank je... ik mis haar zo
I had a signature once. It was awful.
pi_44777940
quote:
Op woensdag 27 december 2006 22:06 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Dank je... ik mis haar zo
Je weet niet wat de oorzaak was?

Goh, 2 jaar is niet zo heel oud.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44777982
quote:
Op woensdag 27 december 2006 22:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Je weet niet wat de oorzaak was?

Goh, 2 jaar is niet zo heel oud.
het is niet zeker, maar het zal waarschijnlijk een hersenbloeding geweest zijn....
I had a signature once. It was awful.
pi_44778320
Ach Zoeperzazke wat naar. Zo'n lief caafje en zo snel. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen.
Zo'n lekkere, lieve knuffel.. . Heel veel sterkte
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_44778796
ach nee wat een poekie!
heel veel sterkte .
Tap tap tap
  woensdag 27 december 2006 @ 23:05:33 #245
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_44779978
Mijn 3 caafs (op de jonge na) zijn bijna twee maanden... Ik moet er echt niet aan denken... Gecondoleerd!
pi_44780061
Zijn caafjes dan zo kwetsbaar? Ik lees hier zoveel verhalen over caafjes die ineens doodgaan .
Tap tap tap
pi_44780537
Ik wist van Ibi dat het een zwaar inteeltcaafje was. Ze was een kloon van haar moeder en ook haar broertjes waren exact zoals zij. Inteeltcaafjes zijn nu eenmaal zwakker en hebben meer kans op genetische afwijkingen. Misschien lag het daaraan, misschien ook niet, ik zal het nooit weten.

Op zich zijn cavia's kwetsbare dieren, bij hele heftige dingen kan het snel over zijn, maar door de 'kleinere' dingen zoals longonsteking, darmproblemen, blaasproblemen, operaties kunnen ze zich toch goed er doorheen slaan.... Het verschilt ook gewoon weer per cavia, of je een vechter hebt of een caaf die er vrede mee heeft....
I had a signature once. It was awful.
pi_44787820
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 28 december 2006 @ 11:58:13 #249
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_44788716
Veel sterkte gewenst, zoeperzazke!!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_44800651
Wat een lieve en mooie foto's, ik kan me zo voorstellen dat je haar mist...
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_44804865
de afgelopen tijd veel ellende gehad hier. Eerst bezweek Owen van de ene op de andere dag, geen ziekbed, niks. Vervolgens zijn zoon Gimli die van mijn vriend was, bezweek door een virus.
We kochten voor Jaspers ene cavia een diertje van een ex-fokker, die gestopt was met fokken. Diego is bij mij geboren dus een bekend gezicht. Bleek dat Diego een bacterie bij zich droeg waarvoor hij zelf resistent was.....Odin helaas niet. Die liep een heftige longontsteking op en nog geen 2 dagen later stierf hij. Diego zit nu in quarantaine, er mag voorlopig geen andere caaf bij.
Als finaleklap is gister één van mijn 2 nijnen gestorven, het is niet eerlijk
pi_44805983
Veel ellende hierzo...

Ik heb ook slecht nieuws.

Mijn caaf heeft sinds kort een bultje aan haar linkerzijde.

Ze heeft er geen last van, maar ik heb toch maar een afspraak gemaakt met de DA voor dinsdag.

Ik hoop dat het gewoon een vetbult of abces is.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44810354
RiesAmaris: hele dikke knuffel meis....

4everblackeyed: bultjes zijn nooit fijn Wat voor bultje is het? Als het een hard klein knikkertje is kan het een talgcyste zijn en is het onschuldig... Met andere bultjes heb ik (gelukkig) geen ervaring. Hou je ons op de hoogte?

Je zou trouwens wel een tubetje cafzalf kunnen halen bij de da morgen. Mocht het een abces zijn en mocht het abces openspringen moet je het openhouden door meerdere malen oer dag te spoelen. Hierna moet je er dus ook cafzalf indoen, dit ontsmet de wond. Het is denk ik handig om dat voor het weekend in huis te hebben....
I had a signature once. It was awful.
pi_44810850
Jinxy is er sinds vandaag ook niet meer

het was ook begonnen met een bobbeltje..hij zat nu al vol met tumoren en het kon ook zo niet meer verder, hebben hem vandaag laten inslapen..en 'k ben er echt het hart van in..

ik had maar één cavia en nu ben ik hem kwijt
ik mis hem zo erg



Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_44810896
penottilipjes! nee .
wat een ellende allemaal bij iedereen .

.
Tap tap tap
pi_44811228
Oh pertoef Nog meer ellende.... het is echt weer de tijd van het jaar.... Ik weet precies hoe je je voelt helaas. Hele dikke knuffel, ik kan me je verdriet zo goed voorstellen....
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 29 december 2006 @ 00:01:02 #257
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_44812558
allemaal sterkte met het verlies van de cavia's...... wat een hoop ellende zo rond de kerst......
pi_44817253
Pertoef, heel veel sterkte met het verlies van Jinxy, wat een lieve caaf...
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
  vrijdag 29 december 2006 @ 12:21:01 #259
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_44821410
Hoe kan het toch zijn dat er zo veel cavia's ineens dood gaan..
Zullen mijn cavia's het ook niet lang meer redden?!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  Moderator vrijdag 29 december 2006 @ 12:34:51 #260
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_44821822
Pertoef, wat een rotbesluiten zijn het ook he?
Heel veel sterkt gewenst.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_44827518
quote:
Op donderdag 28 december 2006 22:59 schreef zoeperzazke het volgende:
4everblackeyed: bultjes zijn nooit fijn Wat voor bultje is het? Als het een hard klein knikkertje is kan het een talgcyste zijn en is het onschuldig... Met andere bultjes heb ik (gelukkig) geen ervaring. Hou je ons op de hoogte?

Je zou trouwens wel een tubetje cafzalf kunnen halen bij de da morgen. Mocht het een abces zijn en mocht het abces openspringen moet je het openhouden door meerdere malen oer dag te spoelen. Hierna moet je er dus ook cafzalf indoen, dit ontsmet de wond. Het is denk ik handig om dat voor het weekend in huis te hebben....
Het is een hard bultje, ik mag er ook gewoon aanzitten, het doet geen pijn. Ze vindt het hoogstens ongemakkelijk als je er aan zit. (Het buikje is toch heilig voor sommige caafs )

Ik kan de bult trouwens zo vastpakken het is echt een knikker en de huid daaronder is rustig/normaal. Hmpff...

Ben echt heel benieuwd.

Uhm, mag je B12 pillen aan een cavia geven?
vit. b ondersteunt de vacht, maar zijn pillen schadelijk?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44834117
Jahoor, je mag gerust vitamine B geven. Waarvoor wil je het geven? Voor de vacht? Wat zijn de vachtproblemen dan?
I had a signature once. It was awful.
pi_44837770
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 19:02 schreef zoeperzazke het volgende:
Jahoor, je mag gerust vitamine B geven. Waarvoor wil je het geven? Voor de vacht? Wat zijn de vachtproblemen dan?
Vachtproblemen: ze hebben van de zomer schurft gehad en nu nog een beetje kale plekken. Bovendien staat Yanou's haar een beetje uit elkaar, beetje uit conditie.
Ze zit een beetje slecht in haar vacht, helemaal niet zoals 2 jaar geleden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44838589
je zou dan inderdaad vitamine B kunnen geven maar ik raad je ook een lekker oliekuurtje aan van Knoevel, dat kan ook een 'weldaad voor de vacht' zijn. Verder zou je hem na een goede wasbeurt eens lekker in de (mensen) conditioner kunnen zetten, bv Gliss Kur van Schwarzkopf is hier erg geschikt voor (let wel goed op dat je dit NIET bij het koppie gebruikt). Uiteraard goed uitspoelen.
I had a signature once. It was awful.
pi_44839301
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 21:07 schreef zoeperzazke het volgende:
je zou dan inderdaad vitamine B kunnen geven maar ik raad je ook een lekker oliekuurtje aan van Knoevel, dat kan ook een 'weldaad voor de vacht' zijn. Verder zou je hem na een goede wasbeurt eens lekker in de (mensen) conditioner kunnen zetten, bv Gliss Kur van Schwarzkopf is hier erg geschikt voor (let wel goed op dat je dit NIET bij het koppie gebruikt). Uiteraard goed uitspoelen.
Whehe, ik maak er een beautydag van...

Waar kun je dat bestellen, op de site van knoevel?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44842049
www.caviashampoo.nl Voorlopig gewoon via mail aan rusthuis@knoevel.nl maar in januari lanceert Knoevel ook een nieuwe webshop waardoor het bestellen nog eenvoudiger gaat.

En ja, het is een beautyavondje, maar je zult zien dat je caaf er zeker van opknapt
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 30 december 2006 @ 21:08:11 #267
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_44869633
Alvast namens Asterix en mij (en de rest natuurlijk ) een Happy New Year !


-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_44869940
echt non,die foto is zo leuk:D
blij dat ik hem ook heb
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_44966807
Gelukkig caviajaar voor iedereen!!

Om de boel levendig te houden nog maar een paar foto's, voornamelijk van logeerbeer Stan, die dadelijk opgehaald wordt.

Dus, ehm: Stan:


3 beren op een rij! Tussen de rechtse twee beren zit overigens 350 gram verschil, zou je niet zeggen he


Felix iets herkenbaarder op de foto!


wat een neusje!


Ik vond die blik van Stan zo leuk op deze foto


Vader en zoon (en een stukje Stan). Ik vond het op deze foto grapig om te zien dat vader en zoon toch dezelfde trekjes hebben, kijk maar es naar de blik in de ogen....


Onyx solo!




En nog eventjes Quartz, die weinig zin had in een fotoshoot


I had a signature once. It was awful.
  woensdag 3 januari 2007 @ 11:20:07 #270
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_44966856
leuke foto's!

allemaal ook nog een fijn 2007 he!! En natuurlijk een caviavol 2007
pi_44973185


Deze oranje dame heeft gelukkig geen tumor.

Ze heeft een verstopte talgklier.

De DA zei dat ik het wel weg kon laten halen, maar dat als ze er geen last van had, hoefde het niet.
Nou, liever niet dan wel.

Ben erg opgelucht.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_44977618
aaah cystes, daar zijn zoeperzazke en ik inmiddels ook wel bekend mee
pi_44980653
Ik hoop iig niet dat die cyste gaat groeien, dan...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45067408

Toby: Jeetje wat heeft Obelix daar nou?


Toby: Eens ff proeven!




Obelix: eey toby die is van mij hoor!!!



pi_45077849
Nog wat fotootjes van mijn langharige kanjer!












I had a signature once. It was awful.
  zondag 7 januari 2007 @ 20:43:10 #276
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_45121180
Foto's van de nieuwe caafjes!


Gino (links) met zijn nieuwe vlam Pickwick (de Knoevelcavia). Hij ziet er erg ontspannen uit


Hier het andere nieuwe stel: Joë (de crème) en Quick


Hier de twee nieuwelingen samen:


En nog twee foto's van het hele stel samen. Alleen een witlof voor ze alle vier zorgde ervoor dat ze even naast elkaar bleven zitten






Schattig he?

[ Bericht 20% gewijzigd door StupidByNature op 07-01-2007 21:01:40 ]
  zondag 7 januari 2007 @ 20:59:43 #277
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_45121902
Zoeperzazke: als ik jouw ''langharige kanjer'' zie dan moet ik denken aan mijn eigen cavia's.. Hoe mooi haar ze wel niet gehad hadden kunnen hebben als ze maar van een goed gecontroleerde fokker afkomstig waren geweest..

Lune komt oorspronkelijk uit een (slechte) dierenwinkel. Haar haren knip ik sinds kort niet meer, dus ik ben benieuwd hoe lang ze kunnen worden.
Nova komt van een hobbycaviastal maar heeft niet zulk lang en mooi haar.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_45122163
Stupid, ze zijn echt geweldig! Ze hebben ook enorm leuke tekeningen. Van harte gefeliciteerd met je aanwinsten, zo te zien hebben ze het reuze naar hun zin bij jou!

Oxy, hoe lang het haar van Lune wordt ligt aan haar afkomst. Als zij uit zuivere, goede sheltielijnen komt (wat an sich best mogelijk is in een dierenwinkel, ook al is de kans kleiner) kan haar haar onbeperkt doorgroeien. De vraag is echter of het een mooi, dik pak haar is zoals je bij sommige showkanjers ziet, of dat het puur de 'bovenste' haren zijn die heel dun doorgroeien over de grond... Ook kan het ergens vanzelf ophouden als ze niet uit zuivere lijnen komt, maar bij een goede langharige cavia kan het haar in feite ruim 50 cm worden....
I had a signature once. It was awful.
pi_45122204
Ohja, ik heb trouwens vandaag nog een grote fotoshoot gehouden....

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/wit
I had a signature once. It was awful.
pi_45123322
quote:
Op zondag 7 januari 2007 21:06 schreef zoeperzazke het volgende:
Ohja, ik heb trouwens vandaag nog een grote fotoshoot gehouden....

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/wit
Daar zitten echt juweeltjes tussen (zowel cavia's als foto's ). Ik heb heel vaak 'awwwww!' geroepen in ieder geval .
Tap tap tap
pi_45159320
Mijn cavia heeft weer iets nieuws: ze kwispelt als ik haar aai.

Heeft iemand deze functie op zijn cavia kunnen ontdekken?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45163492
quote:
Op maandag 8 januari 2007 21:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn cavia heeft weer iets nieuws: ze kwispelt als ik haar aai.

Heeft iemand deze functie op zijn cavia kunnen ontdekken?
waarmee zou een cavia moeten kwispelen??
I had a signature once. It was awful.
pi_45185635
quote:
Op maandag 8 januari 2007 23:02 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

waarmee zou een cavia moeten kwispelen??
Met haar hele kont !

Eigenlijk zou ik het op moeten nemen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45187364
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:45 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Met haar hele kont !

Eigenlijk zou ik het op moeten nemen.
dan hitst ze gewoon op je, dat doen de mijne ook wel eens
I had a signature once. It was awful.
pi_45187449
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 19:28 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

dan hitst ze gewoon op je, dat doen de mijne ook wel eens
Leuk om te weten
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 9 januari 2007 @ 19:47:53 #286
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_45188231
ooooohhhh..



kwil weer eentje
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_45188257
ze is helaas al gereserveerd.... maar er zijn nog héél veel andere schattige cavia's gelukkig
I had a signature once. It was awful.
  Moderator dinsdag 9 januari 2007 @ 19:50:09 #288
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_45188347
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:45 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]


Eigenlijk zou ik het op moeten nemen.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_45188536
Op 10 februari is er weer een show in Ridderkerk trouwens, www.europeancavieclub.nl .

En ohja, op 25 26 en 27 januari is het grootste pluim- en pelsdierenevenement in Utrecht: www.kleindierenexpo.nl
I had a signature once. It was awful.
pi_45189438
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 19:47 schreef pertoef het volgende:
ooooohhhh..

[afbeelding]

kwil weer eentje

Het is net een lief muisje .
Tap tap tap
  dinsdag 9 januari 2007 @ 21:18:39 #291
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_45191996
'k zou wel graag kijken voor een nieuw caviatje..want kmis dat wel in huis!
maar kzou liefst zo weer beginnen met een ieniemienie kleintje..
maar in de winkels zijn ze allemaal al zo groot, zouden er in belgië ook veel caviastalletjes zijn?
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_45192268
Jahoor Pertoef, maar soms is het goed zoeken! Waar in België woon je precies? (graag grotere plaatsnamen noemen, want ik ben niet erg bekend )

Mijn favo Belg (rondom Oostende): http://ayliancaafjes.tripod.com/

Nog eentje, al werkt haar site momenteel niet erg lekker mee bij mij: http://cavia-fan.tripod.com/Index.htm

Deze twee zijn sowieso heel goed, je zou sowieso eens contact met ze kunnen opnemen voor adressen van andere belgische caafstalletjes.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 9 januari 2007 @ 23:05:17 #293
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_45196867
wel ik woon in Waregem (West-Vlaanderen), zo dichtbij Gent, misschien ken je dat wel..
Maar Oostende lijkt mij ook wel te doen, als ik eens naar de zee ga, zou ik eens een stoppeke kunnen doen daar! kga zeker al eens kijken op die sites!
bedankt!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_45196994
als ik nu op dit topic klik zie ik steeds die lieve foto .
snel m'n scriptie afmaken dus. alhoewel, ik weet niet zeker of het aanbod van m'n ouders nog geldt .
Tap tap tap
  woensdag 10 januari 2007 @ 08:39:03 #295
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_45202768
Die laatst geplaatste foto van die caaf is wel heel lief...
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_45202901
Cherry, kom de 10e gezellig naar Ridderkerk! Daar zitten ook veel lieve caafjes, leuk om te zien en misschien wel om mee naar huis te nemen......... Ook een leuk voordeel is dat er heel veel fokkers naartoe gaan (zo ook naar de BTT in Utrecht eind januari) en dat je dus bij héél veel stallen uit de verste plekken kunt kijken voor een caafje. Veel fokkers zijn gewoon bereid die voor je mee te nemen naar zo'n evenement
I had a signature once. It was awful.
pi_45226394
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 19:47 schreef pertoef het volgende:
ooooohhhh..

[afbeelding]

kwil weer eentje
!!!

Is die cavia nou zo fotogeniek of zijn er stukjes groenvoer geofferd?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45229761
quote:
Op woensdag 10 januari 2007 21:00 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

!!!

Is die cavia nou zo fotogeniek of zijn er stukjes groenvoer geofferd?
nope, geen groenvoer, onder het kinnetje geaaid en dan heel snel klikken
I had a signature once. It was awful.
pi_45230297
Voor we begonnen hadden ze trouwens net tomaat gehad... bij de kleintjes niks van te zien, maar de oudere dieren hadden een heerlijk oranje kinnetje. Geen succes, maar ach

I had a signature once. It was awful.
pi_45230350
Ik maak deze even vol, heb net alvast de nieuwe OP geschreven

lieve foto van Qwerty!

I had a signature once. It was awful.
pi_45230378
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')