haaahaha | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:53 |
Ik weet niet, als ik een afbakstokbrood in stukken probeer te snijden (met een gekarteld lang mes, een glad mes snijdt nog kutter) dan gaat het altijd mis. Of het stokbrood scheurt open of wordt platgedrukt, nooit krijg je mooie rechte stukken. Maar sinds kort breek ik de afbak stokbroden voor het bakken eerst door 5 stukken, en bak ik de 5 losse stukken. Voordeel daarvan is dat je compactere stukken krijgt, en uit elk stuk komen 3 stukken stokbrood. Plus, de uiteinden van elk stuk is lekker krokant. Goeie tip dacht ik zelf, toch? ![]() | |
kitjuh | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:55 |
tip: maak em eerst ff nat voordat ie in de oven gaat ![]() | |
Lucille | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:55 |
Je moet ook snijden en niet duwen zei mijn vader altijd. Laat het mes het werk doen. | |
Noisekick | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:56 |
quote:Klopt ![]() ![]() | |
Cynix ® | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:56 |
Zou een electrisch mes helpen? * Cynix ® heeft er toevallig 1, maar nog nooit gebruikt. ![]() | |
Brunette | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:56 |
Je TT ![]() Fouter kan gewoon niet. ![]() | |
MissHobje | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:57 |
quote:probeer het eens uit zou ik zeggen ![]() | |
klipper | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:57 |
En eerst laten afkoelen voordat je gaat snijden, warm brood snijd nu eenmaal moeilijker dan een afgekoeld brood. | |
haaahaha | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:58 |
Een kut snijdend afbakstokbrood nat maken? ![]() Nee man, helpt ook niet. Ik maak al m'n stokbroden voor ik ze afbak nat, en nog scheurt het brood op de plek waar ik het wil snijden. Het mes het werk laten doen en niet duwen weet ik, helpt ook in de meeste gevallen niet. Nee man, in 5 stukken scheuren en die afbakken, dat is mijn nieuwe manier. Een electronisch mes heb ik niet, misschien ook een goeie. ![]() | |
klappernoot2000 | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:59 |
kartelmes gebruiken ![]() ![]() | |
Cynix ® | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:59 |
quote:Mwoa, nieuwerwetse onzindingen. ![]() | |
Noisekick | vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:59 |
quote:Correct ![]() | |
haaahaha | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:00 |
quote:Zoals ik al aangaf in m'n openingspost... ![]() | |
Lucille | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:00 |
quote:Volgens mij is het meer een gadget uit de jaren 70-80. | |
haaahaha | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:01 |
lucille, ga je echt stoppen met lingo? | |
Noisekick | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:01 |
quote:Een gekarteld mes is niet voor niks een broodmes ![]() | |
PKfotografie | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:02 |
snijden vanaf de onderkant van het brood scheeld ook een stuk probeer maar eens | |
haaahaha | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:03 |
Ja heb ik ook geprobeerd. En ook van de zijkant. Maar ook daar scheurt het brood net zo makkelijk open.![]() | |
Matness | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:03 |
af laten koelen na het afbakken, en een scherp mes gebruiken geen problemen hier. | |
Noisekick | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:04 |
quote:Bak je het wel genoeg af? Als het nog half gaar is snijdt het zeker kut ![]() | |
Maerycke | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:04 |
Afbakstokbroden zijn ook niet bedoeld om mee te snijden. Neem gewoon een mes, man.. | |
Matness | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:05 |
quote:bwehehehe. | |
Lucille | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:07 |
quote:Ik hoop dat JP via de politiek een statement kan maken om de netcoordinator een rottrap te geven. | |
klappernoot2000 | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:12 |
quote:Dan moet die het doen voor de verkiezingen, ná 22 November kan je het schudden dan is ie alles weer vergeten.. ![]() | |
Megumi | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:13 |
Mijn metaal en hout leraren zijden altijd laat je gereedschap het werk doen. ![]() | |
klappernoot2000 | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:13 |
![]() quote: | |
het-is-mij | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:32 |
Ik snij het stokbrood vaak vast wat in voordat het de oven ingaat. Dus gewoon net of je het al in plakjes/sneetjes snijd en dan niet helemaal door, dat scheelt een boel! | |
CherryLips | vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:37 |
quote:ik dacht ook al; hoe krijg je het voor elkaar ![]() | |
crohntje | zaterdag 14 oktober 2006 @ 12:21 |
Inderdaad net als het-is-mij, voordat het de oven ingaat het brood een beetje insnijden, sneetje voor sneetje, en dan afbakken. Daarna snij je het brood makkelijk in stukjes via de sneetjes! ![]() | |
fietsmiep | zaterdag 14 oktober 2006 @ 12:30 |
Het brood 5 minuten laten afkoelen, dan snijdt het gemakkelijker. | |
haaahaha | zaterdag 14 oktober 2006 @ 13:02 |
Man, dan issie koud! Warm stokbrood is lekkerder! Ik hou het bij het breken van het stokbrood in 5 stukken, vervolgens bakken, en dan de stukken in 3 sneden snijden. En dan lekker superdeboer komkommersalade erop, mjammie! ![]() | |
16meter | zondag 15 oktober 2006 @ 14:03 |
quote:Je was me voor. ![]() | |
Zyggie | zondag 15 oktober 2006 @ 16:11 |
quote: ![]() | |
MissHobje | zondag 15 oktober 2006 @ 18:51 |
Gebruik eens een scherp kartel mes, dat helpt echt ![]() | |
kitjuh | woensdag 18 oktober 2006 @ 21:02 |
koop gewoon in de supermarkt een kant en klaar stokbrood en vraag of ze hem ff door de broodsnijmachine heen raggen. | |
Alicey | woensdag 18 oktober 2006 @ 21:14 |
* klikken op de topic en hele foute foto's verwachten. ![]() On-topic : Mes laten snijden zou moeten werken. Ik heb een kleine oven, dus ik snijd een stokbrood ook altijd in 3 stukken van te voren. ![]() | |
Noisekick | woensdag 18 oktober 2006 @ 21:16 |
quote:Ja daar heb je veel aan als je gewoon afbak-stokbrood wilt hebben, zodat je het huis op elk gewenst moment van de dag vers kunt bakken ![]() | |
tong80 | woensdag 18 oktober 2006 @ 21:22 |
Ik interpreteerde de TT eerst heel anders.![]() | |
Blivox | woensdag 18 oktober 2006 @ 21:24 |
Snij het brood in voordat je het afbakt. | |
klipper | woensdag 18 oktober 2006 @ 21:24 |
quote:Volgens mij iedereen, maar voor dat zijn wel betere hulpmiddelen verkrijgbaar. Maar ik kan me inderdaad wel voorstellen dat een stokbrood snijdt na het afbakken. | |
Camplo | donderdag 19 oktober 2006 @ 07:48 |
Nikkei Knife Set aanschaffen. Zou moeten helpen. | |
NiKos | donderdag 19 oktober 2006 @ 10:16 |
af laten koelen! of gewoon zo n zak met 4 kleine broodjes kopen, scheelt ook wat snijden. | |
Rio | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:29 |
Gewoon beleg op je mes smeren met het stokbrood en het mes opeten. | |
Cynix ® | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:35 |
quote:De Titanium II van TellSell snijdt verrassend goed. Ik dacht dat het bagger zou zijn, maar ik gebruik de messen overal voor. ![]() | |
haaahaha | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:37 |
Overal? | |
Cynix ® | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:45 |
Nou ja, overal waar iets te snijden is. ![]() | |
haaahaha | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:46 |
had je me daar even zeg | |
Rio | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:48 |
wanneer kom je nou eindelijk eens met het slot van je kledingrektopic? | |
haaahaha | donderdag 19 oktober 2006 @ 13:56 |
Maar ik denk dat snijden van stokbroden altijd problemen oplevert hoor. | |
MinderMutsig | donderdag 19 oktober 2006 @ 14:09 |
quote:Ja dat helpt. ![]() Je kunt het brood ook voor het afbakken al een beetje insnijden, dan heb je dat probleem ook niet. | |
eppo2 | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:07 |
Je moet een afbakstokbrood ook niet in je kut stoppen. (Een gewoon stokbrood trouwens ook niet.) Stokbroord uit Frankrijk smaakt altijd beter. |