Fawn | vrijdag 6 oktober 2006 @ 19:43 |
Ik vind het zelf lekker om wijn door de chili, lasagne, pasta (zowel rode als witte) te doen. Maar waar doe JIJ het nog meer doorheen? Ik vind namelijk dat eten er extra lekker door wordt. Hmmm!!!! | |
koen_pijl | vrijdag 6 oktober 2006 @ 19:50 |
choq au vin ofzo | |
SterkStaaltje | vrijdag 6 oktober 2006 @ 19:50 |
Witte wijn bij visgerechten, rode wijn bij wildgerechten. | |
twiFight | vrijdag 6 oktober 2006 @ 20:18 |
kip braden in wijn = ![]() | |
FlamejoB | vrijdag 6 oktober 2006 @ 20:20 |
risotto met witte wijn is erg lekker. De alcohol verdampt, maar de smaak blijft. hmmmm | |
Dialecticator | vrijdag 6 oktober 2006 @ 20:21 |
vandaag stoofperen met Port gemaakt ... mjum ![]() | |
Flurry | vrijdag 6 oktober 2006 @ 20:48 |
Stoofschotels met veel wijn ![]() ![]() Deze heb ik dinsdag nog gemaakt (met varkensvlees ipv lam, vanwege de prijs ![]() http://mrooijer.web-log.nl/mrooijer/2006/08/lamsvlees_met_r.html | |
DropjesLover | vrijdag 6 oktober 2006 @ 20:48 |
eigenlijk kan je bijna door alles wat je braadt wel een scheut wijn doen, rode wijn bij rood vlees (soms ook bij kip) en witte bij wit vlees.. | |
Flurry | vrijdag 6 oktober 2006 @ 20:52 |
Kip stoven met zwarte olijven, een stukje citroenschil, knoflook, wat andere kruiden en een halve fles zachte witte wijn is ook geweldig trouwens ![]() | |
Ozziecar | vrijdag 6 oktober 2006 @ 21:52 |
Geen sausje zonder wijn ![]() | |
Martijn_77 | zondag 8 oktober 2006 @ 16:38 |
Hachee met een goede scheut rode wijn | |
Matness | zondag 8 oktober 2006 @ 17:59 |
quote:hmm, klinkt goed, heb je daar misschien een receptje van? | |
Bep | zondag 8 oktober 2006 @ 18:04 |
ik lees het wel vaker in recepten,,,,, plus een scheut witte wijn , Ik weet dan nooit wat voor wijn ik moet hebben ,dus probeer ik het bij voorbaat al niet jammer eigenlijk | |
Matness | zondag 8 oktober 2006 @ 18:13 |
quote:wijn is wijn hoor, in dat geval. gewon erbij gooien wat je in huis hebt, maar het spreekt voor zich dat je dat niet met je 35 jaar oude veel te dure wijntje doet. | |
MinderMutsig | zondag 8 oktober 2006 @ 18:20 |
quote:Over het algemeen een droge wijn. Vaak staat er ook wel een wijntip bij. Ben je wel een beetje goed in wijn uitzoeken om bij het eten te drinken? Die is meestal ook wel geschikt om erin te gooien. ![]() En anders vraag je advies bij de slijter, een goede slijter moet je daar mee kunnen helpen. | |
Oksel | zondag 8 oktober 2006 @ 18:21 |
Wijn in eten mag goedkope wijn zijn. Keukenwijn. | |
Oksel | zondag 8 oktober 2006 @ 18:21 |
En wijn bij een slijter kopen voor in je eten is zonde. Koop gewoon de huiswijn van de supermarkt, die is meestal wel te hakken en áltijd goed genoeg voor in je eten. | |
MinderMutsig | zondag 8 oktober 2006 @ 18:27 |
Bij de slijter hebben ze ook goedkope wijn. ![]() Daarnaast is een gerecht nooit beter dan zijn slechtste ingrediënt, als je met rotzooi kookt dan eet je rotzooi. Zeker als de wijn niet is aangepast op het gerecht. ![]() | |
Oksel | zondag 8 oktober 2006 @ 18:34 |
quote:Onzin. Ik werk in de keuken van een hoog aangeschreven & duur restaurant, en heb een gedegen wijnkennis.. vertel me dus NIET dat je wijn aan moet passen aan het gerecht. Keukenwijn is keukenwijn, en dat voldoet prima, bij elk gerecht. En bocht erin is natuurlijk onzin, maar een gewone fles huiswijn zal altijd voldoen. | |
roque79 | zondag 8 oktober 2006 @ 18:37 |
quote:lekker!!!!(kan de kwijlsmiley niet vinden) | |
piepster | zondag 8 oktober 2006 @ 18:55 |
In risotto gebruik in Vermouth. Hieronder 2 recepten die ik al eens eerder had gepost.quote: quote: | |
Ozziecar | zondag 8 oktober 2006 @ 19:40 |
quote:Inderdaad jammer, toch eens proberen hoor ![]() Als je geen wijndrinker bent en telkens een volle fles open moet trekken voor een scheutje wijn in een gerecht, dan kan ik je de kleine flesjes tafelwijn van de AH aanraden. Ik heb altijd standaard een flesje rode en witte wijn staan, in zo'n flesje zitten ca. 2 glazen wijn, je houdt dus weinig over. Altijd handig als je alleen even een paar scheutjes nodig hebt en geen fles open hebt staan! | |
Serendips | zondag 8 oktober 2006 @ 19:43 |
Gestoofde prei is erg lekker met witte wijn... | |
Bep | maandag 9 oktober 2006 @ 19:17 |
Bedankt voor de tips , dus droge witte wijn , hmz nu nog op zoek naar lekkere recepten , gestoofd vlees , vis mmmmmmmm | |
Bep | maandag 9 oktober 2006 @ 19:19 |
quote:Kijk zoiets bedoelde ik dus , prei met wijn,,,,, Wat voor wijn , droge , zoete? Gooi je het bij het koken erbij? En zo ja , hoeveel? Een scheutje of een halve fles? Ik snap dat gewoon niet | |
Hyperdude | maandag 9 oktober 2006 @ 19:21 |
In de goulash ![]() | |
MinderMutsig | maandag 9 oktober 2006 @ 19:37 |
quote:Google is je beste vriend. ![]() klik | |
Serendips | maandag 9 oktober 2006 @ 22:49 |
quote:Je snapt het wel, je durft het gewoon niet. Kwestie van uitproberen en de eerste keer goed opletten. Je stooft de prei in boter of olijfolie. Ik doe dat altijd in een pan met dikke bodem zodat de warmte zich mooi kan verdelen. Als de prei een beetje glazig wordt, is het tijd voor de wijn. Ik doe altijd een scheut op gevoel, maar ik kan me voorstellen dat het lastig is als je niet weet hoeveel je erin kunt gooien. Laat een vol wijnglas langzaam in de pan erbij lopen. De prei hoeft niet te zwemmen, maar het moet ook niet gelijk droogkoken. Zet het vuur wat lager als je de wijn erbij hebt gegoten, zodat niet alle vocht gelijk verdampt en de wijn mooi in de groente kan trekken. Kookt het gelijk droog, dan doe je er nog wat bij. Kwestie van uitproberen. Gaat het goed, dan weet je dat ook weer. Gaat het niet goed, volgende keer beter! Zoals al eerder gezegd, kun je het beste huiswijn nemen. Ik gebruik bij voorkeur een droge wijn. | |
Oksel | dinsdag 10 oktober 2006 @ 14:40 |
quote:Dit heb ik 5 minuten geleden opgezet! Met 3/4 fles van deze wijn: ![]() Chateau Tour Cazelon, uit Montagne Saint-Emilion, 1975. ![]() ![]() Ik heb als extra ingredient een groene appel toegevoegd. En zoet/zuurtje erin, leuke toevoeging gok ik zo. | |
Oksel | dinsdag 10 oktober 2006 @ 14:41 |
Ik weet alleen nog niet wat ik er bij ga maken. Ik denk dat ik even een paar eieren kluts, daar aardappelstukjes en spinazie doorheen doe, in een kleine ovenschaal, in de oven. Soort fritatta zonder kruiden zegmaar.. | |
piepster | dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:40 |
Je kan er ook nog foelie, nootmuskaat en chili's in doen. Ik knoei altijd vrolijk verder als het eenmaal opstaat. Gewoon bijven proeven en bedenken of er nog iets bij moet. Ik vind dit heel lekker met Opperdoezer ronde. Die kan je er zo lekker in soppen. Spruiten oid kunnen er ook goed bij denk ik. Oh ja, en wortels en champignons erbij. Daar trekt de smaak ook lekker in! Of prei, da's er ook lekker in. En een lik mosterd. Succes, en laat even weten hoe het geworden is! | |
Bep | dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:44 |
quote:Ik ga dit donderdag toch eens proberen te maken ![]() | |
Oksel | dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:51 |
Ik zat aan kaneel te denken, om erbij in te doen. | |
piepster | dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:59 |
Dat zou ook wel eens heel lekker kunnen zijn. Zeker als je er al een appel bij doet. | |
SHE | dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:26 |
Als ik met kalfvlees of paddo's werk, dan is er altijd witte wijn bij betrokken Als ik met stoofgerechten, warm fruit of wild werk, dan is er een rood flesje aanwezig. Ook kook ik veel met wodka en whiskey | |
SHE | dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:28 |
quote:geniaal! zit standaard in mijn stoofvlees gedurfd wijntje trouwens die je erbij hebt geflikkerd ![]() | |
Oksel | dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:04 |
quote:Hehe, ik had geen kaneelstokjes meer.. maar zonder was het erg lekker. Die appel gaf een licht frisje eraan. En de wijn was perfect voor in een stoofpot. Heb nog 10 flessen ervan liggen.. ![]() ![]() | |
Fawn | woensdag 11 oktober 2006 @ 15:16 |
quote:Klinkt zeker lekker als het erg rot weer is buiten.. | |
Fawn | woensdag 11 oktober 2006 @ 15:20 |
quote:Wodka en Whiskey?! Welke combi's? Vooral Wodka vind ik erg lekker!!! Kaneel met rode wijn is inderdaad lekker, zeker als je er ook nog een beejte sinaasappelsmaak, of schil in doet. Dan krijg je een soort gluhwein effect, maar dan met vlees. ![]() | |
Oksel | woensdag 11 oktober 2006 @ 15:25 |
Als je vodka gebruikt, gebruik dan keukenvodka, dit is goedkoop en voorgezouten/gepeperd. | |
SHE | woensdag 11 oktober 2006 @ 16:51 |
quote:wodka en whiskey zijn lekker met roodvlees, maar ook in stoofschotels ![]() | |
piepster | woensdag 11 oktober 2006 @ 21:17 |
Hé, da's een goeie, die vodka. ik hbe nog een halve fles Absolut staan. Die is trouwens overgebleven na een avontuur met een grote watermeloen, een appelboor en de bewuste fles vodka. | |
knuppelhout | vrijdag 13 oktober 2006 @ 00:27 |
pastasaus is heerlijk met een klein scheutje rode wijn erdoor (rode saus dan) in zalm of tonijnsalade is sherry of bij gebrek daaraan wijn en whiskey ook prima (niet te goeie whiskey gebruiken, das zonde!) | |
Oksel | zondag 22 oktober 2006 @ 16:42 |
Even een kickje, aangezien ik hier nog 25 flessen wijn heb liggen uit de periode 1970 - 1980, die ws. allemaal over hun dronk heen zijn. Eergister Coq au vin gemaakt met een fles wijn uit 1974. Was best lekker, maar was niet heel erg onder de indruk. Ik heb nog een receptje: Ingredienten: - Kippenpoten 15 stuks - 4 citroenen - rode wijn - rozemarijn - 6 tenen knoflook - kipkruiden Kipkruiden over de poten heen. Ovenschaal invetten met olie. Laag kippenpoten, laag dikke citrotenplakken, rozemarijn, enzovoort. Flink veel wijn en knoflook erbij in. Lekker fruitige smaakvolle kip. Halverwege het garen even met een saladetang in de citroenen knijpen, dan loopt al het vocht eruit. | |
piepster | zondag 22 oktober 2006 @ 16:49 |
Als ik jou was zou ik er azijn van maken. Als het dat al niet is. | |
Oksel | zondag 22 oktober 2006 @ 16:59 |
quote:Over hun dronk is wat anders dan azijn. Het is nog drinkbaar, maar gewoon héél zwaar. Richting port, bruin qua kleur. En wat moet ik met 20 liter azijn? | |
piepster | zondag 22 oktober 2006 @ 18:18 |
Da's ook wel een goede vraag ja. Als je nou een hele grote augurkenplant neemt, kan je die weer inmaken. | |
Oksel | zondag 22 oktober 2006 @ 20:18 |
Ik kan ook de alcohol eruit filteren en mijn auto erop laten rijden! |