hmm, klinkt goed, heb je daar misschien een receptje van?quote:Op vrijdag 6 oktober 2006 20:52 schreef Flurry het volgende:
Kip stoven met zwarte olijven, een stukje citroenschil, knoflook, wat andere kruiden en een halve fles zachte witte wijn is ook geweldig trouwens
wijn is wijn hoor, in dat geval. gewon erbij gooien wat je in huis hebt, maar het spreekt voor zich dat je dat niet met je 35 jaar oude veel te dure wijntje doet.quote:Op zondag 8 oktober 2006 18:04 schreef Bep het volgende:
ik lees het wel vaker in recepten,,,,, plus een scheut witte wijn , Ik weet dan nooit wat voor wijn ik moet hebben ,dus probeer ik het bij voorbaat al niet
jammer eigenlijk
Over het algemeen een droge wijn. Vaak staat er ook wel een wijntip bij.quote:Op zondag 8 oktober 2006 18:04 schreef Bep het volgende:
ik lees het wel vaker in recepten,,,,, plus een scheut witte wijn , Ik weet dan nooit wat voor wijn ik moet hebben ,dus probeer ik het bij voorbaat al niet
jammer eigenlijk
Onzin. Ik werk in de keuken van een hoog aangeschreven & duur restaurant, en heb een gedegen wijnkennis.. vertel me dus NIET dat je wijn aan moet passen aan het gerecht. Keukenwijn is keukenwijn, en dat voldoet prima, bij elk gerecht. En bocht erin is natuurlijk onzin, maar een gewone fles huiswijn zal altijd voldoen.quote:Op zondag 8 oktober 2006 18:27 schreef MinderMutsig het volgende:
Bij de slijter hebben ze ook goedkope wijn.![]()
Daarnaast is een gerecht nooit beter dan zijn slechtste ingrediënt, als je met rotzooi kookt dan eet je rotzooi. Zeker als de wijn niet is aangepast op het gerecht.![]()
lekker!!!!(kan de kwijlsmiley niet vinden)quote:Op vrijdag 6 oktober 2006 20:21 schreef Dialecticator het volgende:
vandaag stoofperen met Port gemaakt ... mjum
quote:Stoofschotel
Ingediënten:
Runderstooflappen
boter
rode wijn
bouillon
kruidnagels
laurierbladeren
ui
knoflook
peper
Bereidingswijze:
Braad de stooflappen aan in de boter (ik gebruik echte boter), tot ze aan beide kant een mooi bruin kleurtje hebben gekregen. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat minstens 2 uur stoven. Zorg dat het vlees zo'n beetje onder staat. Anders af en toe wat heet water of nog meer wijn of bouillon toevoegen.
Als je bijna gaat eten haal je het deksel van de pan, en laat je alles een beetje inkoken. tot je een saus met heel veel stukjes hebt (beeldende omschrijving, niet?)
Ik kook zelf altijd een beetje op gevoel, dus over verhoudingen kan ik je niet veel vertellen. Ik weet nog wel dat ik drievierde fles wijn heb gebruikt.
Ik heb er zelf Opperdoezer ronde en bietjes bij gegeten, maar je kan er ook wat anders bij doen natuurlijk.
Oh ja, de kruidnagels en de laurier doe ik altijd in een thee-ei. Dan hoef je niet zo te vissen.
Oh ja 2: De bouillon zelf maken is het lekkerst en het leukst. Als je maar 1 dag de tijd hebt, zou ik het met een bouillonblokje doen.
quote:
Risotto
Ingrediënten:
1 liter bouillon
2 el olijfolie
1 klontje boter
1 ui
2 tenen knoflook
halve knolselderij
400 gr risottorijst
2 glazen vermout
hele dikke klont boter
150 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!)
Bereidingswijze:
Bouillon opwarmen
Uitjes, knoflook en selderij in stukjes snijden en in 15 minuten op laag vuur fruiten in de olijfolie en klontje boter. De rijst toevoegen en het vuur hoger zetten
De rijst een minuutje bakken en daarna de vermout erbij doen. Als de vermout geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.
De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.
Zo snel mogelijk serveren.
Inderdaad jammer, toch eens proberen hoorquote:Op zondag 8 oktober 2006 18:04 schreef Bep het volgende:
ik lees het wel vaker in recepten,,,,, plus een scheut witte wijn , Ik weet dan nooit wat voor wijn ik moet hebben ,dus probeer ik het bij voorbaat al niet
jammer eigenlijk
Kijk zoiets bedoelde ik dus , prei met wijn,,,,,quote:Op zondag 8 oktober 2006 19:43 schreef Serendips het volgende:
Gestoofde prei is erg lekker met witte wijn...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |