abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 19:43:37 #1
153540 Fawn
Keep Watching!
pi_42431105
Ik vind het zelf lekker om wijn door de chili, lasagne, pasta (zowel rode als witte) te doen. Maar waar doe JIJ het nog meer doorheen? Ik vind namelijk dat eten er extra lekker door wordt. Hmmm!!!!
KISSSSSSSSSSS
pi_42431363
choq au vin ofzo
Xbox Live: koenpijl
pi_42431379
Witte wijn bij visgerechten, rode wijn bij wildgerechten.
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 20:18:10 #4
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_42431729
kip braden in wijn =
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_42431783
risotto met witte wijn is erg lekker. De alcohol verdampt, maar de smaak blijft. hmmmm
pi_42431808
vandaag stoofperen met Port gemaakt ... mjum
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 20:48:04 #7
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_42432342
Stoofschotels met veel wijn de alcohol verdampt en de wijn vormt samen met het vocht van groente en vlees een heerlijke saus... moet je wel even geduld hebben

Deze heb ik dinsdag nog gemaakt (met varkensvlees ipv lam, vanwege de prijs )
http://mrooijer.web-log.nl/mrooijer/2006/08/lamsvlees_met_r.html
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_42432368
eigenlijk kan je bijna door alles wat je braadt wel een scheut wijn doen, rode wijn bij rood vlees (soms ook bij kip) en witte bij wit vlees..
The fact that Faith moves mountains is wonderful
but whose mountains does it move and for what reason is more important....
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 20:52:33 #9
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_42432463
Kip stoven met zwarte olijven, een stukje citroenschil, knoflook, wat andere kruiden en een halve fles zachte witte wijn is ook geweldig trouwens
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_42434654
Geen sausje zonder wijn
  zondag 8 oktober 2006 @ 16:38:34 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42482376
Hachee met een goede scheut rode wijn
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 8 oktober 2006 @ 17:59:53 #12
97348 Matness
Matt about you
pi_42485108
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 20:52 schreef Flurry het volgende:
Kip stoven met zwarte olijven, een stukje citroenschil, knoflook, wat andere kruiden en een halve fles zachte witte wijn is ook geweldig trouwens
hmm, klinkt goed, heb je daar misschien een receptje van?
  zondag 8 oktober 2006 @ 18:04:02 #13
3694 Bep
Ik steun mijn Marco
pi_42485263
ik lees het wel vaker in recepten,,,,, plus een scheut witte wijn , Ik weet dan nooit wat voor wijn ik moet hebben ,dus probeer ik het bij voorbaat al niet

jammer eigenlijk
  zondag 8 oktober 2006 @ 18:13:07 #14
97348 Matness
Matt about you
pi_42485549
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 18:04 schreef Bep het volgende:
ik lees het wel vaker in recepten,,,,, plus een scheut witte wijn , Ik weet dan nooit wat voor wijn ik moet hebben ,dus probeer ik het bij voorbaat al niet

jammer eigenlijk
wijn is wijn hoor, in dat geval. gewon erbij gooien wat je in huis hebt, maar het spreekt voor zich dat je dat niet met je 35 jaar oude veel te dure wijntje doet.
pi_42485790
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 18:04 schreef Bep het volgende:


ik lees het wel vaker in recepten,,,,, plus een scheut witte wijn , Ik weet dan nooit wat voor wijn ik moet hebben ,dus probeer ik het bij voorbaat al niet

jammer eigenlijk
Over het algemeen een droge wijn. Vaak staat er ook wel een wijntip bij.
Ben je wel een beetje goed in wijn uitzoeken om bij het eten te drinken? Die is meestal ook wel geschikt om erin te gooien.
En anders vraag je advies bij de slijter, een goede slijter moet je daar mee kunnen helpen.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 8 oktober 2006 @ 18:21:13 #16
58560 Oksel
Gezellig.
pi_42485808
Wijn in eten mag goedkope wijn zijn. Keukenwijn.
  zondag 8 oktober 2006 @ 18:21:53 #17
58560 Oksel
Gezellig.
pi_42485823
En wijn bij een slijter kopen voor in je eten is zonde. Koop gewoon de huiswijn van de supermarkt, die is meestal wel te hakken en áltijd goed genoeg voor in je eten.
pi_42485984
Bij de slijter hebben ze ook goedkope wijn.
Daarnaast is een gerecht nooit beter dan zijn slechtste ingrediënt, als je met rotzooi kookt dan eet je rotzooi. Zeker als de wijn niet is aangepast op het gerecht.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 8 oktober 2006 @ 18:34:55 #19
58560 Oksel
Gezellig.
pi_42486225
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 18:27 schreef MinderMutsig het volgende:
Bij de slijter hebben ze ook goedkope wijn.
Daarnaast is een gerecht nooit beter dan zijn slechtste ingrediënt, als je met rotzooi kookt dan eet je rotzooi. Zeker als de wijn niet is aangepast op het gerecht.
Onzin. Ik werk in de keuken van een hoog aangeschreven & duur restaurant, en heb een gedegen wijnkennis.. vertel me dus NIET dat je wijn aan moet passen aan het gerecht. Keukenwijn is keukenwijn, en dat voldoet prima, bij elk gerecht. En bocht erin is natuurlijk onzin, maar een gewone fles huiswijn zal altijd voldoen.
  zondag 8 oktober 2006 @ 18:37:46 #20
153991 roque79
nog geen ondertiteling
pi_42486303
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 20:21 schreef Dialecticator het volgende:
vandaag stoofperen met Port gemaakt ... mjum
lekker!!!!(kan de kwijlsmiley niet vinden)
Neem je dromen eens mee de dag in..
pi_42486865
In risotto gebruik in Vermouth. Hieronder 2 recepten die ik al eens eerder had gepost.
quote:
Stoofschotel
Ingediënten:
Runderstooflappen
boter
rode wijn
bouillon
kruidnagels
laurierbladeren
ui
knoflook
peper

Bereidingswijze:
Braad de stooflappen aan in de boter (ik gebruik echte boter), tot ze aan beide kant een mooi bruin kleurtje hebben gekregen. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat minstens 2 uur stoven. Zorg dat het vlees zo'n beetje onder staat. Anders af en toe wat heet water of nog meer wijn of bouillon toevoegen.
Als je bijna gaat eten haal je het deksel van de pan, en laat je alles een beetje inkoken. tot je een saus met heel veel stukjes hebt (beeldende omschrijving, niet?)
Ik kook zelf altijd een beetje op gevoel, dus over verhoudingen kan ik je niet veel vertellen. Ik weet nog wel dat ik drievierde fles wijn heb gebruikt.
Ik heb er zelf Opperdoezer ronde en bietjes bij gegeten, maar je kan er ook wat anders bij doen natuurlijk.
Oh ja, de kruidnagels en de laurier doe ik altijd in een thee-ei. Dan hoef je niet zo te vissen.
Oh ja 2: De bouillon zelf maken is het lekkerst en het leukst. Als je maar 1 dag de tijd hebt, zou ik het met een bouillonblokje doen.
quote:

Risotto
Ingrediënten:
1 liter bouillon
2 el olijfolie
1 klontje boter
1 ui
2 tenen knoflook
halve knolselderij
400 gr risottorijst
2 glazen vermout
hele dikke klont boter
150 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!)

Bereidingswijze:
Bouillon opwarmen
Uitjes, knoflook en selderij in stukjes snijden en in 15 minuten op laag vuur fruiten in de olijfolie en klontje boter. De rijst toevoegen en het vuur hoger zetten
De rijst een minuutje bakken en daarna de vermout erbij doen. Als de vermout geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.
De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.
Zo snel mogelijk serveren.
pi_42488446
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 18:04 schreef Bep het volgende:


ik lees het wel vaker in recepten,,,,, plus een scheut witte wijn , Ik weet dan nooit wat voor wijn ik moet hebben ,dus probeer ik het bij voorbaat al niet

jammer eigenlijk
Inderdaad jammer, toch eens proberen hoor
Als je geen wijndrinker bent en telkens een volle fles open moet trekken voor een scheutje wijn in een gerecht, dan kan ik je de kleine flesjes tafelwijn van de AH aanraden.
Ik heb altijd standaard een flesje rode en witte wijn staan, in zo'n flesje zitten ca. 2 glazen wijn, je houdt dus weinig over. Altijd handig als je alleen even een paar scheutjes nodig hebt en geen fles open hebt staan!
pi_42488554
Gestoofde prei is erg lekker met witte wijn...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 9 oktober 2006 @ 19:17:06 #24
3694 Bep
Ik steun mijn Marco
pi_42520188
Bedankt voor de tips , dus droge witte wijn , hmz nu nog op zoek naar lekkere recepten , gestoofd vlees , vis mmmmmmmm
  maandag 9 oktober 2006 @ 19:19:05 #25
3694 Bep
Ik steun mijn Marco
pi_42520272
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 19:43 schreef Serendips het volgende:
Gestoofde prei is erg lekker met witte wijn...
Kijk zoiets bedoelde ik dus , prei met wijn,,,,,

Wat voor wijn , droge , zoete? Gooi je het bij het koken erbij? En zo ja , hoeveel? Een scheutje of een halve fles?

Ik snap dat gewoon niet
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')