abonnement Unibet Coolblue
pi_42320644
Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne. Isotretinoïne behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoïden. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeëters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).

De meeste posters hier gebruiken waarschijnlijk een generiek van Isotretinoine, omdat Roaccutane niet standaard wordt gegeven bij de apotheek. Wil je weten over wat generiek nu eigenlijk is, dan kan je hier er wat over lezen

Roaccutane patientinformatie en bijsluiters
Officiële website van Roche (fabrikant)
Patiëntenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)

Middelen die helpen bij droge lippen (mogelijke bijwerking Roaccutane)
Labello lippencreme (verkrijgbaar bij bv de drogist)
Blistex lip relief cream (verkrijgbaar bij bv de drogist)



Pubmed (engelstalig - wetenschappelijke publicaties)
Roacutane
Blijvende oogklachten na gebruik Roacutane

Roaccutane negatief in de publiciteit
Rechtzaken aangespannen ivm Roaccutane (google search - engelstalig)

Voorgaande topics
Ervaringen met "Roaccutane"
Ervaringen met Roaccutane, deel 2
Ervaringen met Roaccutane - deel 3
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 4 alweer
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 5 -
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 6 -
Ervaringen met Roaccutane - Deel 7
Ervaringen met Roaccutane - Deel 8
Ervaringen met Roaccutane - Deel 9
Ervaringen met Roaccutane - Deel 10
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 11
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 12
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
Het Roaccutane topic - deel 14
Het Roaccutane topic - deel 15

  dinsdag 3 oktober 2006 @ 15:36:01 #2
142176 GijsXL
Haywood Jablowme
pi_42335494
Nog maar 20 tabletten!
Amsterdam begint met een "a" en eindigt met een "e"
pi_42351280
Nog maar 12!!
pi_42373496
tvp; ben nog steeds aan 't twijfelen over een 2e kuur Soms heb ik dagen dat ik helemaal clean ben (ofja geen gladde huid, maar iig géen puisten)... maar soms heb ik ook paar dagen dat ik juist wel (dikke) puisten heb.... het verschilt dus nogal...

maar als ik mijn huid vergelijk met kort ná de ROA kuur is het FLINK achteruit gegaan... Alleen twijfel dus om nieuwe kuur te doen. WAnt nogmaals; soms is het wel clean (geen puisten).... al is me huid nooit mooi glad (Altijd wel bobbeltjes enzo)
Haleloeja
  donderdag 5 oktober 2006 @ 20:08:28 #5
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_42400291
Ben nu twee weken gestopt..

Mijn huid is en blijft wel gaaf, maar de rode plekken verdwijnen niet echt...
Ik heb zelfs het idee dat ze nu meer opvallen omdat mijn huid is al helemaal terug "winterwit" is.

Misschien toch maar eens gaan zonnebanken..
pi_42402689
Met mijn huid gaat alles goed!!

slechts 1 flinke puist maar dat is ook alles. Hier kan ik wel mee leven!! Alleen zijn me lippen wel helemaal kapot nu.... Maar dat is ook iets waar ik wel weer over heen kom
pi_42420554
Ok, ik wilde alweer bijna een nieuw topic starten. Ik heb inmiddels een hoop gelezen in de andere topics , maar wil toch ook mijn verhaal kwijt. En wellicht dat ik hier vaker zal posten. Ik ben nu 25 jaar, heb al jaren last van acne. Toch in een niet enorm ernstige vorm. Echter wel altijd terugkerend en penicilline, zalfjes en lotions etc. helpen allemaal niet. Omdat ik nu 25 ben, nog niet bezig met kinderen krijgen en het bijna winter is, raadde de dermatoloog mij aan NU te beginnen met Roaccutane. Ik wil er dan ook vanaf. Ik schrik alleen enorm van alle bijwerkingen. Bovendien moet ik beginnen met 60 mg per dag (mijn gewicht is 77 kg). Ik heb gevraagd of ik niet eerst lager mocht beginnen, maar de dermatoloog vond dat ik het dan veel te lang moest slikken. Nu vraag ik me toch af of 60 mg niet wat aan de hoge kant is om mee te starten.

Ik heb de cremes al in huis gehaald voor de te verwachten droge lippen en huid. Maar hoe zit dat met haaruitval? Ik las hier en daar dat ook dat voorkomt bij hoge dosissen.. maar wat noemt men dan een hoge dosis?

En hoe zit het met gewichtstoename? Iemand schreef dat ie aangekomen was door roaccutane.. Geloof niet dat dat een bekende bijwerking is of wel? En in hoeverre kan ik straks nog over straat als ik roaccutane gebruik? Ik krijg de acne nu wel aardig weggewerkt met make-up (waar ik overigens vanaf wil maar dat terzijde). Ik ga beginnen aan die kuur, aankomende maandag, maar met trillende benen.. Ik hoor graag van jullie!

Het feit dat het resultaat er mag zijn houdt me op de been om ermee te starten.
pi_42425291
Hoi Meissie, leeftijdgenoot!

Een kleine 6 maanden geleden heb ik ongeveer hetzelfde bezorgde bericht gepost als jij nu doet, waarin ik wat bijwerkingen noemde waar ik me wat ongerust over maakte. Als je de bijsluiter leest dan wordt je al helemaal niet vrolijk.

Toch is het over het algemeen best goed te doen. Om even op de bijwerkingen in te gaan die jij noemt: Haaruitval heb ik heel zelden iets over gelezen en je hoeft echt niet bang te zijn dat je straks met een half kale kop rondloopt. Het enige wat mensen vaak reporten is dat je haar er veel droger van wordt - wat zelfs vaak als prettig wordt ervaren.

Gewichtstoename is ook niet iets waar veel mensen last van hebben volgens mij, ikzelf totaal niet iig. Het zou een indirect effect kunnen zijn voor sommigen, omdat je wel wat moe en lusteloos van kunt worden van Roa, hierdoor dus minder sport en daardoor aankomt. Maar niet van het spul zelf volgens mij.

De bijwerkingen die ik heb gehad zijn:
- droge lippen, varierend van heel erg in het begin tot 'stabiel matig droog'
- droge hoofdhuid, soms wat korstjes
- droge gezichtshuid, alhoewel dit enorm meeviel - ik heb amper dagcrème hoeven gebruiken
- droge binnenkant neus, daardoor soms wat korstjes en bloedneusje af&toe (ook vooral in het begin)
- droge en rode ogen (droge ogen was behoorlijk irri, halverwege de kuur. Die bijwerking is ook weer weg, nog wel een beetje rode ogen)
- Spierherstel na het sporten was wat trager, maar niet dramatisch (kon wel sporten, gewoon iets rustiger aan)
- Eerder en meer last van onderrug (vermoed dat dit door de Roa komt)
- Soms behoorlijk moe, lusteloos en minder zin in energievretende dingen zoals uitgaan
- De laatste weken ook wat sjacherijnig geweest. Heb me afgevraagd of dit wel echt door de Roa komt, maar vermoed dat dit wel echt zo is. Komt vooral door die moeheid

Ok, het is heel wat als ik het zo opsom eigenlijk. Toch is het minder erg als het lijkt, want ik heb deze bijwerkingen niet allemaal de hele kuur gehad; meestal is het wel te doen en droge huid/lippen daar wen je wel aan. Bovendien is het bij iedereen anders, dus hecht hier niet te veel aan. Het meest irritant vond ik nog dat ik niet gewoon lekker zoveel alcohol kon drinken als ik zelf wilde. Hierdoor altijd maar inhouden op feestjes als je vrienden aan hun 5e pilsje beginnen, daar kon ik echt van balen.

Verder, het effect: super! Al vele maanden geen puistje meer gezien (had het net als jij ook niet enorm ernstig, maar toch redelijk) en mijn huid is heerlijk gladjes. Nu nog afwachten hoe het na morgen (laatste dag) zal gaan! Ik denk overigens inderdaad dat het slim is om nu te beginnen. Ik ben dus de zomer doorgegaan met dat spul en dat was soms ook wel irritant met de zon enzo, alles sneller droog en verbrand.

Hoop dat je hier van aan hebt. Succes met je keuze!
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 16:22:43 #9
28033 Pek
je moet wat
pi_42425812
Ik had ook niet zo'n erge vorm van acne in de zin van véél pukkels, maar ik had vaak van die onderhuidse ontstekingen die erg lang bleven zitten, vaak erg grote, pijnlijke bobbels werden en soms ook niet helemaal meer weggingen. Ik heb er zelfs een paar chirurgisch moeten laten verwijderen. Ik had af en toe het gevoel een soort "Elephant Man" te zijn

Ik heb toen 1 kuur Roaccutane gevolgd en daarna nooit meer last van gehad Dat is nu 10 jaar geleden, dus ik kan wel zeggen dat dit paardenmiddel voor mij goed gewerkt heeft. En met die bijwerkingen viel het ook wel mee, eigelijk alleen een schrale, rode huid gehad en dus overgevoelig voor zonlicht. Dat was wel wat lastig met vakantie enzo, maar ach. Verder nergens last van en aan het voorschrift er geen alcohol bij te gebruiken heb ik me ook niet strikt gehouden Zonder problemen en ik heb al m'n haar nog.
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_42426082
ik ben nog geen 2 weken bezig met ROA en ik heb sinds een paar dagen last van droge ogen.
Ik slik ook nog niet eens veel, 20 mg per dag.
Die droge ogen zijn zo mega irritant, dat ik het liefst de hele dag mijn ogen dicht hou. Ook naar buiten gaan is een ellende vooral als er wind is, het voelt branderig, geirriteerd aan en ik knijp ze dicht, dit hou ik dus geen 6 maanden vol zo
Ik dacht echt met een lage dosis de kans op droge ogen (meest rotte bijwerking naar mijn mening) te verkleinen maar niks is minder waar

vraag;

Is dit nou iets wat ook weer wegtrekt na een week ofzo, misschien nog een beetje wennen.... of is dit nu toch wel dagelijkse kost? (ja ik ben al aan het druppelen maar dat lijkt niks uit te halen)

En nog iets;
Die roa doet wat met de talg (excretie). Maar dus ook met andere 'slijmvliezen' zoals de ogen dus. Het is dus de bedoeling dat je puisten niet meer terug komen (of in ieder geval vermindert blijven) en dus is dat een onomkeerbare reactie. Vraag ik me af of dat met de ogen ook het geval is???????? Ik bedoel die pil ziet niet het verschil tussen huid en oog. Misschien dus een kans dat mijn oogbol droog blijft ?
Of ben ik nu aan het doordraaien.???

Iemand?

En ik wil echt voor geen goud mijn kuur stoppen maar dit 6 maanden lang is gewoon niet vol te houden... mijn hoop is dus dat het weer wegtrekt na een tijdje. En ik ben heus niet bang voor bijwerkingen maar dit is

[ Bericht 10% gewijzigd door Poison-Ivy op 06-10-2006 16:37:37 ]
The secret of getting ahead is getting started
pi_42426588
Goed mensen, snelle reacties hier. Thanx ook voor de reacties.

Aangezien ik een vrij fanatieke blogger ben en ook gezocht heb naar wat uitgebreidere verhalen (maar nauwelijks tegengekomen) heb ik maar besloten om er een blogje over bij te houden. Ik sta tenslotte aan het begin (ik start maandag) en wie weet hebben er anderen er wat aan. En natuurlijk ben ik ook wel opzoek naar lotgenoten. Wie weet is behalve het forum zo'n logje ook wel een manier.

Hoewel iedere ervaring anders is, vind ik het prettig te lezen hoe anderen het ervaren hebben of het nou negatief of positief is. Ik hou jullie op de hoogte in ieder geval.

En wie me wil volgen:

http://roaccutane-dagboek.blogspot.com

(en dat zal groeien qua tekst mensen!)
pi_42426858
Ook (een aantal jaren geleden alweer) roaccutane gebruikt. Helaas werkte het bij mij heel goed maar ik kon er niet tegen. Kreeg spontane bloedneuzen die veel te lang bleven bloeden, had korsten in mijn neus de hele dag door, voelde me misselijk, viel vaak flauw. Na een maand zag je de acne minder worden, maar het werd te gevaarlijk. Toen maar gestopt ermee.

Nu nergens meer last van:)
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 18:03:03 #13
28033 Pek
je moet wat
pi_42428582
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 16:31 schreef Poison-Ivy het volgende:
Iemand?
Het werkt duidelijk bij iedereen anders, ik kan me tenminste niet herinneren dat ik zo'n erge last van m'n ogen had. Wat wel een feit is, is dat mijn huid permanent een stuk droger is geworden en dan bedoel ik niet alleen m'n gezicht. Je wilt niet weten hoeveel flessen bodylotion er hier per maand doorheen gaan

Maar sta je niet onder toezicht van een Dermatoloog? Ik moest toen wekelijks of 2-wekelijks langs het ziekenhuis om bloed te laten afnemen voor tests en werd elke verandering/bijwerking nauwkeurig beoordeeld. Ik zou dit zeker aankaarten, in de OP staat tenslotte een link over blijvend oogletsel!
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_42430588
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 18:03 schreef Pek het volgende:

[..]

Het werkt duidelijk bij iedereen anders, ik kan me tenminste niet herinneren dat ik zo'n erge last van m'n ogen had. Wat wel een feit is, is dat mijn huid permanent een stuk droger is geworden en dan bedoel ik niet alleen m'n gezicht. Je wilt niet weten hoeveel flessen bodylotion er hier per maand doorheen gaan

Maar sta je niet onder toezicht van een Dermatoloog? Ik moest toen wekelijks of 2-wekelijks langs het ziekenhuis om bloed te laten afnemen voor tests en werd elke verandering/bijwerking nauwkeurig beoordeeld. Ik zou dit zeker aankaarten, in de OP staat tenslotte een link over blijvend oogletsel!
Ja tuurlijk ben ik bij een derm. Ik heb een afspraak over een maand nadat ik ben gestart
Ik hou het absoluut in de gaten, en idd dat is een shocking bericht hoor, oogklachten die niet omkeerbaar zijn.
Ik wacht het nog eens een paar dagen af, kijken hoe het gaat. Want het laatste wat ik wil is stoppen met mijn kuur
The secret of getting ahead is getting started
pi_42430633
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 16:48 schreef meissie1981 het volgende:
Goed mensen, snelle reacties hier. Thanx ook voor de reacties.

Aangezien ik een vrij fanatieke blogger ben en ook gezocht heb naar wat uitgebreidere verhalen (maar nauwelijks tegengekomen) heb ik maar besloten om er een blogje over bij te houden. Ik sta tenslotte aan het begin (ik start maandag) en wie weet hebben er anderen er wat aan. En natuurlijk ben ik ook wel opzoek naar lotgenoten. Wie weet is behalve het forum zo'n logje ook wel een manier.

Hoewel iedere ervaring anders is, vind ik het prettig te lezen hoe anderen het ervaren hebben of het nou negatief of positief is. Ik hou jullie op de hoogte in ieder geval.

En wie me wil volgen:

http://roaccutane-dagboek.blogspot.com

(en dat zal groeien qua tekst mensen!)
Suc6 met je kuur
The secret of getting ahead is getting started
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 19:42:44 #16
28033 Pek
je moet wat
pi_42431071
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 19:26 schreef Poison-Ivy het volgende:

[..]


Ik wacht het nog eens een paar dagen af, kijken hoe het gaat. Want het laatste wat ik wil is stoppen met mijn kuur
Niet te lang wachten, als ik Kansloos' verhaal zo lees kan het dus ook erg fout gaan en van te droge oogbollen weet ik dat je door het kontakt met het ooglid schaafwondjes kunt krijgen, een schuurpapiereffect zeg maar!
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 21:57:57 #17
28033 Pek
je moet wat
pi_42434871
Feit: in een pukkeltopic heeft niemand een fotoboek

The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_42438274
quote:
vraag;

Is dit nou iets wat ook weer wegtrekt na een week ofzo, misschien nog een beetje wennen.... of is dit nu toch wel dagelijkse kost? (ja ik ben al aan het druppelen maar dat lijkt niks uit te halen)
Hou vol Ivy! Mijn ervaring is dat dit soort bijwerkingen wel bijtrekken, zoals ik al schreef! Vooral in het begin moet je lichaam even leren omgaan met dat spul en een nieuwe balans vinden. Mijn lippen waren de eerste weken bijvoorbeeld ook compleet naar de klote, er viel niet tegen te smeren. Maar na 1 a 2 maanden werd dat een stuk beter. Gewoon even doorzetten dus, die droge ogen dat is zeer waarschijnlijk tijdelijk en blijft echt geen 6 maanden.

Bovendien heb ik ook altijd vermoed dat veel water drinken dit soort bijwerkingen vermindert. Toch zeker die 2 litertjes per dag pakken dus. Good luck!
pi_42451680
brrr.. ik krijg af en toe echt de kriebels van die enge berichten.

Nog 2 dagen te gaan, en dan starten. Gisteren maar eens lekker geborreld.. hihi... nu het nog kan!

Zoals ik begrepen heb schijnen de bijwerkingen toch echt enkel tijdens de kuur te zijn en tijd daarna, maar niet blijvend, maar dat terzijde.
pi_42476235
Het zit er op,
Ik ben heel blij.
Een gladde kop,
Geen puistjes er bij.
pi_42484166
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 12:36 schreef A_J_ het volgende:
Het zit er op,
Ik ben heel blij.
Een gladde kop,
Geen puistjes er bij.
pi_42503939
*jaloers* Ik moet nog beginnen.. eerste dag vandaag!
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:21:29 #23
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_42507098
@ A J: fijn voor jou.. hopelijk blijft het zo!!

@ Posion-Ivy: met je ogen zou ik toch uitkijken hoor... misschien toch maar druppels halen...
pi_42521130
Updateje.. de eerste 60 mg zijn binnen. Ik moet ze wel op drie verschillende momenten op de dag nemen. Is dat normaal eigenlijk? Of kan dat ook anders?
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 12:28:26 #25
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_42538459
Toen ik 60 mag per dag moest innemen, nam ik er 's ochtends 2 en 's avonds eentje, maar volgens mij maakt het niet zoveel uit. Je moet het wel een beetje over de dag verspreiden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')