Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 10:12 |
Half oktober ga ik gezellig een weekendje weg met een vrij grote groep mensen. De bedoeling is dat we vrijdags allemaal iets lekkers meenemen, bij voorkeur zelfgemaakt, voor het buffet 's avonds. Nu woon ik in Haarlem en de locatie voor dit weekend is ergens in Brabant. Wat ik ga maken moet dus een tijdje in de auto kunnen overleven zonder dat we 's nachts allemaal samen boven het toilet hangen ![]() Daarbij wil ik het het liefst de avond vantevoren klaarmaken omdat ik vrijdagsmorgens nog moet werken. Het mag van alles zijn, maar het mag bij voorkeur geen suiker bevatten en liefst ook niet te veel vet (dit omdat het gaat om mensen die een maag- en/of darmoperatie hebben ondergaan, en die niet alles kunnen verdragen). Okee, voor alle duidelijkheid, ik zoek een gerecht dat: - ik de avond tevoren kan klaarmaken - goed blijft tijdens een rit van pakweg 2 uur in de auto - weinig of geen suiker bevat - weinig vet bevat Als ik echt niks geschikts kan vinden neem ik een kist fruit mee, maar ik vind het leuker om zelf iets klaar te maken ![]() | |
murp | maandag 2 oktober 2006 @ 10:16 |
iets met soep? | |
Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 10:17 |
quote:Is niet zo handig meenemen in de auto... en ik ben niet zo'n soepeter ![]() | |
Marsepein | maandag 2 oktober 2006 @ 10:18 |
Mwah, in deze tijd blijft alles toch wel een paar uur goed buiten de koelkast. Het is buiten niet te warm dus het gaat niet hard denk ik. | |
Isabeau | maandag 2 oktober 2006 @ 10:19 |
Lekkere grote fruitsalade met verrassende fruitsoorten (alles vers) een idee? Of een pastasalade zonder vlees/vis? | |
Aventura | maandag 2 oktober 2006 @ 10:20 |
Heb je een koelbox? Dan moet het vervoeren niet zo'n groot probleem zijn toch? Wat ik zou maken is een Spaanse (aardappel) tortilla. Makkelijk om te maken, handig om voor meerdere personen aan te snijden, bestaat uit 1 stuk dus is makkelijk te vervoeren. | |
Oscar. | maandag 2 oktober 2006 @ 10:20 |
tiramisu | |
Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 10:24 |
Nee, ik heb geen koelbox. Tortilla is een goed idee! ![]() | |
Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 10:25 |
quote:Zonder suiker? Als je een recept hebt... ![]() | |
Isabeau | maandag 2 oktober 2006 @ 10:28 |
Of een zelf-gemaakte quiche ![]() | |
Nembrionic | maandag 2 oktober 2006 @ 10:30 |
quote:En zonder vet? Succes ![]() | |
Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 10:33 |
quote: ![]() ![]() | |
murp | maandag 2 oktober 2006 @ 10:35 |
dit iets? salade.. ![]() | |
Radjesh | maandag 2 oktober 2006 @ 10:36 |
koeltas? | |
Roonaan | maandag 2 oktober 2006 @ 10:36 |
Bevat fruit ook niet ontzettend veel suikers en zuren eigenlijk? | |
Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 10:38 |
quote:Klinkt goed! ![]() Blijf komen met die voorstellen! ![]() | |
Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 10:39 |
quote:Klopt, niet iedereen verdraagt het even goed na zo'n operatie, maar de meeste mensen kunnen wel fruit eten, al is het niet alle soorten. Ik kan zelf vrijwel alles verdragen gelukkig qua fruit. Geraffineerde suikers kunnen wèl voor problemen zorgen (dat wil je niet ruiken ![]() | |
Spekkiemonster | maandag 2 oktober 2006 @ 10:43 |
een lekkere vet-arme groentequiche doet het altijd goed | |
Matness | maandag 2 oktober 2006 @ 10:45 |
heb je wel koel elementen? dan zou je die in een tas kunnen gooien, het eten erbij en de tas dichtmaken ![]() en desnoods een paar frisdrank flessen driekwart vullen met water en dan invriezen | |
murp | maandag 2 oktober 2006 @ 10:47 |
je moet hier eens kijken... ![]() | |
Radjesh | maandag 2 oktober 2006 @ 10:48 |
http://www.snelklaar.nl/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=13761&offset=0#start | |
Nembrionic | maandag 2 oktober 2006 @ 10:51 |
quote:yoghurt vanille vla suiker aanlengsiroop SUIKER! 1 lange vinger suiker ![]() | |
online | maandag 2 oktober 2006 @ 10:54 |
quote:Of bij de supermarkt zo'n diepvriestas meenemen van 0.50 cent en hierin de elementen en/of flessen doen. | |
wijsneus | maandag 2 oktober 2006 @ 10:59 |
Tip: Drink cola bij/na het eten. Dit helpt diaree/toilethangen voorkomen. | |
Heidi- | maandag 2 oktober 2006 @ 11:50 |
quote:het eten mag weinig suiker bevatten maar het drinken wel zeker... ![]() | |
Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 12:28 |
quote:Dat is een bookmarkwaardige site ![]() | |
p_iglet | maandag 2 oktober 2006 @ 13:59 |
dit vraagt om wrap hapjes!! mijn ultieme maak van te voren klaar en neem mee snack.. enkele combinaties die het goed doen: magere roomkaas en bv zalm kipfilet met mangochutney blt, dus bacon sla en tomaat zelfgemaakte tonijnsalade met mais alle bovenstaande combinaties natuurlijk met genoeg sla/komkommer/tomaat (wel zonder zaadjes ivm vocht) dingen als tuinkers/alfalfa doen het ook erg goed zelfs chocopasta met banaan gaat het prima ok niet alle bovenstaande combinaties zijn even mager en met weinig suiker... maar je kunt vast zelf ook nog genoeg lekkere dingen bedenken. strak oprollen inpakken in plastic, en terplaatse in dikke plakken snijden. | |
Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 16:19 |
Hee, da's ook een aardig idee ![]() ![]() | |
Martijn_77 | maandag 2 oktober 2006 @ 22:09 |
quote:Moet je alleen wel een beetje opletten wat je op de wraps doet niet alles kan zo lang buiten de koeling | |
ki_ki | maandag 2 oktober 2006 @ 22:20 |
lekkere broodjes met een gepaneerd schnitzeltje ertussen ![]() dit is bij mij altijd onderweg-favoriet nr. 1, blijft een hele tijd echt goed te eten en om het nog wat lekkerder te maken kan je er bij het eten nog een beetje mayo tussen smeren en een beetje peper op gooien ![]() edit: ![]() ![]() mén, ik moet echt eens de openingspost's van topic eens goed lezen voor ik ga posten ..het ging dus om een meeneem-gerecht maar niet voor onderweg,... ahá! [ Bericht 44% gewijzigd door ki_ki op 03-10-2006 00:31:56 ] | |
Rewimo | maandag 2 oktober 2006 @ 22:34 |
quote:Ja, maar er zijn wel dingen te verzinnen lijkt me ![]() | |
fietsmiep | maandag 2 oktober 2006 @ 23:37 |
Vul de wrap met een lekkere salade (dus een koude groente wrap) met een niet te vette saus; in elke geval alvast veel plezier toegewenst. | |
Martijn_77 | dinsdag 3 oktober 2006 @ 22:35 |
quote:Idd maar ik zou bijvoorbeeld geen zalm of zo nemen maar gewoon goed doorbakken vlees | |
Shades | woensdag 4 oktober 2006 @ 19:52 |
ik zou gaan voor iets van Quiche oid.. of toch soep.. of boerenkool?.. nederlands prut is ook vaak lang houdbaar buiten de koelkast. (4 a 5 uur makkelijk) [offtopic] hoe is het btw afgelopen met je peper en zout stelletje? wat heb je nou waarin gedaan? [offtopic] | |
Arizona | woensdag 4 oktober 2006 @ 21:27 |
En iets van boerenomelet? Koude macaronischotel? (Macaroni, magere dressing, appel, tomaat, komkommer, augurk, ui, ei, evt hamblokjes) [ Bericht 7% gewijzigd door Arizona op 04-10-2006 21:57:19 ] | |
Unihoc_ACE | woensdag 4 oktober 2006 @ 21:56 |
Ik vind couscous-salade ook altijd erg lekker. Met verse groenten erdoor, nootjes en wat fruit. Van salades is het handig dat het niet erg uitmaakt hoe hard je schudt tijdens vervoer ![]() | |
Bloodhound | woensdag 4 oktober 2006 @ 22:49 |
een zelfgemaakte vegetarische pasta met tomatensaus, peterselie, champignons, wat knoflook een uitje erdoor en dan met buisje pasta ofzow. is goed mee te nemen en op te warmen, bevat weinig vet en is licht verteerbaar. | |
Bartjebart | donderdag 5 oktober 2006 @ 14:35 |
quote:Ow klinkt goed!! | |
Rewimo | donderdag 5 oktober 2006 @ 14:37 |
Mijn comp is overleden, zit nu even ergens anders, ben morgenavond als het goed is weer definitief online, dan zal ik uitgebreider reageren. Zie een hoop goeie ideeën! ![]() | |
Rewimo | zaterdag 7 oktober 2006 @ 10:22 |
quote:Dat vind ik ook wel een erg lekker idee ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zondag 8 oktober 2006 @ 16:35 |
En weet je al wat je gaat maken? | |
Rewimo | zondag 8 oktober 2006 @ 18:30 |
Nog niet helemaal ![]() | |
glremme | dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:16 |
Als extra voor die koude macaroni schotel, je zou er asperges bij kunnen doen, bijv die uit zo'n blikje. Lekker ![]() | |
Rewimo | dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:40 |
Goed idee, de macaronischotel gaat het wel worden ![]() ![]() | |
Rewimo | donderdag 12 oktober 2006 @ 17:13 |
Ik heb uiteindelijk macaronisalade gemaakt (macaroni staat af te koelen, de rest is gemixt) met zalm (had nog 2 blikken staan dus waarom niet ![]() ![]() | |
Rewimo | dinsdag 17 oktober 2006 @ 07:26 |
De salade was een groot succes ![]() ![]() | |
Arizona | dinsdag 17 oktober 2006 @ 08:35 |
Mooi dat het zo'n succes was! | |
Martijn_77 | dinsdag 17 oktober 2006 @ 19:08 |
quote:Kun je het recept dan wat verder uitschrijven hier? Mooi te horen dat het zo'n succes was ![]() | |
SadKingBilly | woensdag 18 oktober 2006 @ 18:59 |
Chili con carne! Voor 6 personen: bak 750 g gehakt gaar gooi er minstens 500g gesneden groente door, bijvoorbeeld een groentepakket voor macaroni als de groente halfgaar is (want je gaat het later opwarmen!) twee zakjes kruiden voor chili erdoor met de voorgeschreven hoeveelheid water. naar smaak een of twee blikjes mais erdoor, drie blikjes kidneybonen in chilisaus, een blikje doperwten, een potje chilisaus van calvé, een bak gesneden champignons (die mag ook eerder zodat ze even meebakken), twee blikken bruine bonen alles aan de kook maken, vervolgens wat zoete chilisaus (van die surinaamse waar een gebakken kip voorop staat) naar smaak toevoegen twee zakken tortillachips nacho cheese erbij, een krop ijsbergsla (op het laatste moment snijden in lange stroken) Heerlijk, vooral na een nacht staan en weer opwarmen. | |
SadKingBilly | woensdag 18 oktober 2006 @ 19:00 |
en ja, ik weet dat het te laat is maar het is zo lekker dat ik het toch even op moest schrijven ![]() | |
Rewimo | woensdag 18 oktober 2006 @ 19:41 |
Gelukkig ben je te laat ![]() ![]() | |
Spekkiemonster | donderdag 19 oktober 2006 @ 10:43 |
ik ben ook benieuwd naar dat salade-recept Rewimo .... klinkt lekker namelijk! | |
Rewimo | donderdag 19 oktober 2006 @ 12:16 |
Van de pastasalade? ![]() ![]() Zak gezellig uitziende pasta Twee grote blikken zalm Een grote ui Halve pot augurken Blik mais Blik tomatenblokjes Mayonaise Kappertjes naar smaak Knoflook naar smaak Zwarte peper naar smaak Zakje geraspte kaas voor de garnering 4 grote hardgekookte eieren voor de garnering Kook de pasta gaar. Ontdoe de zalm van vel en graatjes. Hak de ui en de augurk fijn met de knoflook (blender is handig). Laat de mais uitlekken. Giet wat van het vocht van de tomatenblokjes af (anders wordt de salade te nat). Meng de zalm, mais, ui, augurk, knoflook en tomatenblokjes door elkaar met zwarte peper en genoeg mayonaise om het smeuiig te maken. Roer de kappertjes erdoor. Vermeng dit hele zaakje met de pasta en laat het een poosje lekker intrekken. Garneer de salade met partjes hardgekookt ei. Zet er een bakje geraspte kaas naast voor de liefhebbers. Eet smakelijk! ![]() | |
Spekkiemonster | donderdag 19 oktober 2006 @ 20:29 |
Nou Rewimo, het recept vandaag gemaakt (zonder de mais) en het smaakte erg lekker!! Merci!! | |
Rewimo | donderdag 19 oktober 2006 @ 20:30 |
Wel een kleinere hoeveelheid denk ik? ![]() ![]() | |
Spekkiemonster | donderdag 19 oktober 2006 @ 20:35 |
Ik heb de porties gehalveerd en had nog een flinke schaal! Met zijn vieren flink van gegeten (met wat stokbrood) en nog over geeft niks, das lekker voor mij morgen |