Je hebt ook pin tankstations buiten de bebouwde kom.quote:Op zaterdag 30 september 2006 23:05 schreef Dwersdriever het volgende:
Dat is wettelijk verboden. Schijnbaar is LPG inderdaad een stuk gevaarlijker dan andere brandstoffen. Volgens mij is het ook zo dat tankstations in woonwijken het helemaal niet mogen verkopen.
Waarschijnlijk door al die ontplofte tankstations de afgelopen jaren.![]()
Maar leuk is inderdaad anders.
bronquote:In de eerste plaats een uitspraak van 13 mei 2003 (Hilversum 200302451/2) waarin de Raad van State aangeeft dat voorschrift 3.1 van het Besluit LPG tankstations bepaalt dat er een met toezicht belaste van persoon met een leeftijd van tenminste 18 jaar in de inrichting aanwezig moet zijn. Hiermee is dus duidelijk aangegeven dat toezicht van buiten de inrichting met bewakingscameras in een centrale meldkamer bij aflevering van LPG niet is toegestaan.
In dit verband is ook een passage in de circulaire schadevergoeding Wet milieubeheer in verband met de sanering van LPG-tankstations van het Ministerie van VROM (EV 2003036534) van belang .
Hierin wordt benadrukt dat LPG verkoop bij een onbemand LPG tankstation op grond van het Besluit LPG tankstations niet is toegestaan en dat daar dan ook handhavend tegen moet worden opgetreden. In dat soort gevallen is ook geen schadevergoeding aan de orde.
Correct. Het mag (nog), maar er moet wel een bepaalde afstand tussen de LPG-tank en woonbebouwing zijn.quote:Op zaterdag 30 september 2006 23:30 schreef MRPhone het volgende:
Verder, dat je geen lpg in de bebouwde kom mag tanken is larie. Hier in Hardenberg zit 1 pomp 500 meter van het centrum 1 tussen 2 woonwijken en 3 op de industrietereinen.
Al deze 5 pompen zitten binnen de stadsgrenzen.
LPG is zwaarder dan lucht.quote:Op zaterdag 30 september 2006 23:26 schreef babsjuh het volgende:
Het is inderdaad vanwege veiligheid. Er moet iemand zijn die op de noodstop kan duwen als er wat misgaat. En als er iets misgaat met de persoon die naast de pomp staat, kan die niet meer op de noodstop duwen en moet een omstander dat doen die er natuurlijk niet altijd is bij onbemande tankstations. Bij tankstations waar je buiten openingstijden wel kunt tanken met pinpas of tankpas kun je buiten openingstijden ook geen LPG tanken, alleen benzine en diesel.
LPG is vluchtig, benzine en diesel blijven wel op de grond liggen of in de tank. Het brandgevaar is veel groter. Dat is gelijk ook de reden waarom LPG niet (zomaar) in de bebouwde kom mag. De tank moet een bepaalde afstand van de bebouwing (m.u.v. het tankstation zelf) staan en dat is in de bebouwde kom vaak niet haalbaar.
Er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen nieuwe en bestaande situaties. Voor bestaande situaties die niet aan de normen voldoen geldt een saneringstraject.quote:Op zondag 1 oktober 2006 01:12 schreef MRPhone het volgende:
dan kunnen er per direct 2 dicht als dat waar zou zijn, maar dat lijkt me sterk.
1 woning zit 4 meter van de pomp en 15 meter van de ondergrondse tank.
andere pomp zit op een industrieterein. De beheerder woont er nog geen 20 meter vandaan.
Aangezien deze beide pompen al jaren bestaan zal dit wel mogen, anders zouden ze toch ook geen vergunning verstrekt krijgen.
Nou, dat gebeurt nogal eens he?quote:Op zaterdag 30 september 2006 23:05 schreef Dwersdriever het volgende:
Waarschijnlijk door al die ontplofte tankstations de afgelopen jaren.![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |