abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42104459
Yo echte nederlanders(dus de orginele soort , niet de kinderen van allochtonen)
een vraagje waar ik eigenlijk al een geruime tijd mee zit
Kijk .. .. .. ik een buitenlander in jullie ogen (hoewel hier geboren, maar toch , je weet wel........ )
at vroeger wel een bij jullie nederlanders.. dan krijg je dus een stukkie vlees, en wat aardappeltjes
of iets anders...je weet wel de gebruikelijke pot
Nederlandse voedsel dus.... prima helemaal niets mis mee, prima eten dus

maar waarom eten jullie altijd zo fokking weinig als je thuis eet?
dus een klein lappie vlees van 3 bij 3 cm en 10 krieltjes erbij ofzo en wat jus
en dan eten jullie ook zo vroeg ....( rond 18:00) dus zit je verder de hele avond nog hongerige maag


dit is dus in mijn geheugen bij 4 schoolvriendjes gebeurd
en nee, ...zij waren geen armoedzaaiers ofzo , gewoon een modaal gezin.
oja...het is alweer 10 jaar geleden dus in de gulden tijdperk dus alles was nog relatief goedkoop.
ik vraag aan mijn vrienden of ze altijd zo weinig eten en dan zeggen ze ja. ( en nee ...ze willen mij niet uithongeren mocht je dat denken )

ook met de verpakkingen van bv lasagna's of andere 1,2,3 kook dingen
staat erop voor 3 a 4 personen
vreet je dan alles leeg met zn 2en.
en nee.....ik ben geen 100+ kilogram wegende humanische verwerkingsfabriek

en dan toch als jullie naar een wok of buffet gaan dan eten jullie wel 10 borden leeg ofzo.
so whats the catch?
is het echt een geld issue?
tuurlijk zijn er uitzonderingen , maar over het algemeen heb ik toch wel goede research gedaan
dus aan allochtonen gevraagd hoe het is als ze bij nederlanders gaan eten.

so please enlighten me
pi_42104489
Ik ben het best wel met je eens. Voor mezelf kook ik meestal wel een mooi bord vol. En ik ben rasechte autochtoon.
Trotse poster van het 37000000ste bericht ^O^
  Milf maandag 25 september 2006 @ 01:51:58 #3
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_42104495
De vermeldingen op de verpakkingen vind ik ook niet kloppen. .

En ik wil een flink stuk vlees op mijnbord. Alleen ik houd niet van aardappels . Dus eet ik vaak andere dingen .
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_42104533
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 79% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:29:02 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  maandag 25 september 2006 @ 01:57:57 #5
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_42104580
Hou oud was je tien jaar geleden dan TS ?
Misschien komt het daardoor of was slank zijn in de mode in die periode

Nee gekkigheid.. misschien aten die mensen gewoon niet zo veel ? ( moet dat dan ?)
Tis vaak ook beter om kleinere porties en meer verdeeld over de dag te eten dan dat je je in 1 of 2 maaltijden volpropt..

Mijn ervaring zelf is dat ik altijd veel teveel kook
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_42104647
vandaag nog een heel blik bruine bonen in mn eentje leeg gegeten. En ik weeg minder dan 60 kilo bij 1,80m
pi_42104671
oja....het slaat trouwens niet op mensen die al opzichzelf wonen
maar een gezin dus.. dus ma kookt voor de familie
pi_42104696
quote:
Op maandag 25 september 2006 02:01 schreef Alexxxxx het volgende:
vandaag nog een heel blik bruine bonen in mn eentje leeg gegeten. En ik weeg minder dan 60 kilo bij 1,80m
Koud?
pi_42104718
quote:
Op maandag 25 september 2006 02:04 schreef Hugster het volgende:

[..]

Koud?
Onder de dekens niet meer met al die uitlaatgassen
pi_42104721
Wij aten vroeger inderdaad ook 6 keer per week aardappels, groente, vlees. De porties vond ik niet klein. Wel aten we iedere dag tussen 18 en 19.

Sinds ik uit huis ben (10 jaar geleden) heb ik 5 keer aardappels, groente, vlees gekookt. Bloemkool kan ik niet meer zien. Eten doe ik zelden voor 20 uur.
pi_42104739
Bij ons thuis werd er altijd teveel gekookt. Er kon altijd wel iemand extra mee-eten. We waren altijd wel èchte Nederlanders, de kliekjes kwamen de volgende dag wel weer (verwerkt in ander gerecht) op tafel!
[/zuinig]
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
pi_42104761
quote:
Op maandag 25 september 2006 02:06 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Onder de dekens niet meer met al die uitlaatgassen
pi_42105399
Tja als Nederlander heb ik ook mijn vraagtekens bij de traditionele Hollandse keuken. Bij stampot of boerenkool mag er weer wel gebunkert worden, maar de alledaagse Hollandse pot is erg krap. Vandaar waarschijnlijk dat Nederlanders een gierige reputatie hebben.

Meestal is er op een continent een verschuiving in keuken traditoes te zien; Engels dik vet, Hollanders kleine portie met kuiltje sju, Duits vet en zuur, belgisch smaakvol vet en stevige portie.
Kortom ik kan de kleine portie niet verklaren als onderdeel van continentale cultuur, het kuiltje sju wel.

Mag de oorzaak gezocht worden in Hollandse (protestantse) gematigdheid, zuinigheid en het wegvallen van de grote borden pap uit het menu (die oorspronkelijk de honger demper van de dag was)?

En waar heeft dan centraal en oost mediterane cultuur zijn vreet obsesie vandaan? ( 1 portie Griekse / Italiaanse maaltijd kan een compleet Nederlands gezin voeden)




pi_42105481
Ik eet eigenlijk standaard 2-3 borden leeg. Anders heb ik echt niet genoeg gegeten, zit je de hele avond met honger. Ik ben het dus helemaal met je eens, de Nederlandse porties zijn erg klein.
  maandag 25 september 2006 @ 03:24:34 #15
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_42105526
Aan zo'n bord heb je echt wel genoeg hoor. Veel eten is helemaal niet goed. Beter dat je later op de avond nog iets neemt, of gewoon vroeger naar bed gaat. Goed ontbijten helpt ook al een hoop.

Thuis hadden we altijd drie stukjes vlees voor vier man, en gewoon genoeg aardappelen en groente (twee/drie volle lepels per persoon). En dat was gewoon genoeg. Als je je lichaam laat wennen aan grote porties met weinig voedingswaarde (vette hap enzo), ja, dan gaat het piepen.

We zijn gewoon gewend tegenwoordig.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_42105537
quote:
Op maandag 25 september 2006 03:24 schreef wonderer het volgende:
Goed ontbijten helpt ook al een hoop.
Daar heb je wel gelijk in, het ontbijt sla ik soms over (geen zin om het klaar te maken) of wat cornflakes met melk. Maar met een stevig ontbij van 5 boterhammen hoef je inderdaad 's avonds minder te eten.
pi_42105558
lamaar

[ Bericht 95% gewijzigd door Wojworshebn op 25-09-2006 12:10:24 ]
pi_42105758
Aan soep en toetje gedacht?
Let the season begin!
pi_42105863
quote:
Op maandag 25 september 2006 04:34 schreef Bendoverp het volgende:
Aan soep en toetje gedacht?
Net of het gemiddelde nederlandse gezin elke dag in 3 gangen eet.

Hier thuis wordt standaard teveel gekookt, voor het geval er iemand onverwacht mee blijft eten. Kleine porties merk ik weinig van, maar ik eet dan ook belachelijk weinig.
pi_42105867
quote:
Op maandag 25 september 2006 05:46 schreef Merel1808 het volgende:

Net of het gemiddelde nederlandse gezin elke dag in 3 gangen eet.
Nou, wij hadden standaard een toetje en ook regelmatig vooraf een kopje soep.

Wat me vaak opvalt bij mensen thuis is dat er zo weinig groente wordt klaargemaakt. Bij mijn schoonouders bijv. werd een kleine pan groente voor 5 personen klaargemaakt waarbij je dan amper een schep groente kon nemen. Ik maakte thuis voor mij alleen vaak nog meer groente klaar dan mijn schoonmoeder voor het hele gezin...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42105885
Vroeger werd er bij mij thuis zoveel avondeten gemaakt dat de rest in porties werd ingevroren of weggegeven.
Nu maak ik genoeg voor 2 personen en doe hetzelfde,ik kijk wel uit dat ik niet meer dan dat maak,want op een gegeven moment is het niet meer te vreten.
Het is voor mij geen geldkwestie,ik ga absoluut niet minder eten als ik wat minder geld heb,daar werk ik veel te hard voor.
  maandag 25 september 2006 @ 06:39:04 #22
24329 KNAK
ff w88,......
pi_42105902
Als Nederlander zijnde heb ik mezelf helemaal veranderd en eet nu elke dag avondeten rond 8 ~ 9 uur in de avond, door de weeks zelfs later . 9 ~ 10 uur

Niet alleen omdatik pas om 8 uur klaar ben met werken, maar omdat iedereen hier in India pas rond die tijd begint met eten
Ben er nu wel aan gewend!

ALs ik de mensen hier uitleg hoe laat we in Nederland eten vinden ze het maar raar en snappen ze niet waarom zo vroeg omdat we dan toch wel weer honger krijgen later op de avond
Mai pben rai~!
pi_42105978
Ik vind de Nederlandse porties prima. Als ik zelf eten maak gaat er nog veel gewoon de afvalbak in en idem als ik eet in het restaurant van het bedrijf waar ik werk. Tevens heb ik een keer of wat bij andere mensen gegeten en nooit te weinig gehad.

Openbare eetgelegenheden daarentegen mogen wel eens wat meer geven. Poos geleden nog bij de Griek geweest met een vriendin. Kregen we een rond schaaltje aardappelen en wat gegrild vlees + een halve liter wijn en dat was het voor twee personen
  maandag 25 september 2006 @ 07:30:20 #24
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_42105984
quote:
Op maandag 25 september 2006 02:01 schreef Alexxxxx het volgende:
vandaag nog een heel blik bruine bonen in mn eentje leeg gegeten. En ik weeg minder dan 60 kilo bij 1,80m
wees voorzichtig met roken vandaag
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
pi_42106561
quote:
Op maandag 25 september 2006 05:50 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou, wij hadden standaard een toetje en ook regelmatig vooraf een kopje soep.

Wat me vaak opvalt bij mensen thuis is dat er zo weinig groente wordt klaargemaakt. Bij mijn schoonouders bijv. werd een kleine pan groente voor 5 personen klaargemaakt waarbij je dan amper een schep groente kon nemen. Ik maakte thuis voor mij alleen vaak nog meer groente klaar dan mijn schoonmoeder voor het hele gezin...
Yep, dat vind ik ook. Mijn moeder vond altijd dat we genoeg groenten en fruit moesten eten en dat is me nu ik het huis uit ben ook eigenlijk wel bijgebleven. Tja, sommige mensen geven nou eenmaal niets om groeten.... (vriendin van mij weigert zelfs groente te eten )

Maar ik vind zelf ook dat de Nederlandse porties wat klein zijn (toen ik nog thuiswoonde). Mijn moeder was echt hét toppunt van zuinigheid. Ze woog/weegt de hoeveelheid aardappels altijd af en dan deed ze 200 gram per persoon. Het liefst niet meer dan 75 gram vlees per persoon, maar ondertussen wel 200 gram groenten per persoon erbij!! Een keer extra opscheppen zat er meestal niet in. Etenstijd was altijd vanaf 19 uur. Vooral omdat zij pas om 18:30 uur terugkwam van haar werk.

Nu ik uit huis ben is dat wel veranderd... vooral de hoeveelheid vlees. Het hangt van het vlees af, maar soms maak ik gerust 2 stukken vlees per persoon klaar (hangt van het vlees af). Voor mijn vriend sowieso, want die is een enorme vleesliefhebber. Aardappels gooi ik gewoon in de pan en dan zie ik wel wat er overblijft. Groente eten we wel aardig wat van, maar de 200 gram per persoon redden we niet meer!
pi_42106725
Volgens mij is het al lang niet meer zo dat je weinig krijgt; ik moet als ik mensen te eten krijg in ieder geval altijd iets weggooien....

Verder hangt het er maar vanaf hoe laat iemand eet; bij mij in de buurt (arbeidersbuurtje) eet men tussen 16:00 en 17:00; maar dat komt volgens mij omdat de mensen die werken allemaal in de bouw werken; die komen dan dus thuis en hebben honger. Zelf eet ik nooit voor 19:00; maar ja eerder gaat ook niet lukken; want dan zit ik nog op mijn werk.

Als ik met twee personen een lasagna eet voor 3-4 personen; dan lig ik de hele avond kotsend boven de wc; van het overdadige en vette eten; maar dat is persoonlijk (overigens weet ik niet wat je erin gooit; maar als je er niets bij doet; dan is 3-4 personen eerder 2-3 personen. Doe je er ook gewoon groenten e.d. bij; dan is zo'n lasagna echt wel genoeg...)
  maandag 25 september 2006 @ 09:19:13 #27
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_42106767
Wat nou "jullie Nederlanders" je heb toch ook een NL paspoort of niet dan? Ga je zo praten verhuiz dan ztrug nar Marokko toz...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_42106894
Wij kregen vroeger thuis altijd een bord soep vooraf, dan inderdaad de aardappels, vlees en groeten en dan een toetje (regematig rijstebrij, gortepap, havermoutpap; nou dan heb ik echt genoeg gegeten.
Nu eten wij nog steeds niet veel vlees, maar wel altijd vooraf een groot bord salade (sla met allerlei lekkere toevoegingen); dit om het snaaien van snoep, koek en chips tegen te gaan. Daarna ga ik koken; rond 18.30-19.00 eten we dan het hoofdgerecht (gewoon 1 bord) met veel groenten, meestal rijst of pasta en een lekkere saus (met neit veel vlees). Dan is de maag goed gevuld. Het toetje eten we vaak wat later op de avond, dan kan de rest eerst een beetje zakken.
Maar als ik echt altijd heel veel zou eten, wordt ik tonnetje rond. Gaan we uit eten dan eten we sons wel net wat meer dan thuis. Maar dna zorgenw e er ook altijd voor dat we nog een eindje lopen (dus de auto staat niet voor het restaurant).
pi_42106971
Het liefst eet ik ook grote porties zo'n 350 gram vulvmiddel (aardappelen/rijst/pasta) ongeveer 200 gram groenten en 200 gram vleesch Bij mijn ouders eet ik ongeveer evenveel als m'n moeder en vader samen. En ik weeg gewoon een mooie 82 kilo bij 1.86
pi_42107036
quote:
Op maandag 25 september 2006 09:19 schreef Pumatje het volgende:
Wat nou "jullie Nederlanders" je heb toch ook een NL paspoort of niet dan? Ga je zo praten verhuiz dan ztrug nar Marokko toz...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')