abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_43458011
Behoorlijke schop!

* Casparovvv stinkt weer van een hele dag tussen de Franse kaas.
Gisteren een hele grote Gruyere de Montagne doorgehaald, lekker door de kaasfondue samen met Emmenthaler en evt. wat Appenzeller, Bontaleggio of Vacherin. Ook een serie lekkere nieuwe Belgische kaasjes binnen gekregen: Coberger en Chimay a la Bière zijn aanraders!
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43470211
ja vacherin is ook super lekker
klopt het dat het in de wintermaanden niet verkrijgbaar is??
pi_43470781
Oude kaas
Komijnkaas
  zondag 12 november 2006 @ 11:11:15 #129
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43471175
quote:
Op zondag 12 november 2006 10:39 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Oude kaas
Komijnkaas
Oude kaas is alleen lekker voor tosti
anders niet hoor tenminste ik lust het niet
pi_43471314
Red Leicester is ook lekker!
pi_43471448
kent iemand een kaasspeciaalzaak waar de die kaas met wormpjes verkopen

turkse supermarktjes hebben ook nog wel eens aparte smaakvolle kazen - of iets dat ervoor doorgaat. iig weer eens wat anders dan normaal.
mijn persoonlijke favo is de blauwe schimmelkaas, liefst brokkelig en zo scherp mogelijk van smaak
pi_43471518
Mijn kaasfavorieten:

- Overjarige brokkelkaas
- Pont l’Évêque
- Oude geitenkaas
- Manchego
- Pecorino
- Parmezaan

Ik vind de meeste kazen wel lekker, over het algemeen de jongere kazen wat minder.
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_43471535
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:31 schreef UnderConstruction het volgende:
kent iemand een kaasspeciaalzaak waar de die kaas met wormpjes verkopen
Nee maar ben wel benieuwd! Het lijkt me overigens erg smerig
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_43471564
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:36 schreef Vava het volgende:

[..]

Nee maar ben wel benieuwd! Het lijkt me overigens erg smerig
het idee mij ook! maar wel ludiek
  zondag 12 november 2006 @ 11:41:35 #135
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43471616
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:35 schreef Vava het volgende:
Mijn kaasfavorieten:

- Overjarige brokkelkaas
- Pont l’Évêque
- Oude geitenkaas
- Manchego
- Pecorino
- Parmezaan

Ik vind de meeste kazen wel lekker, over het algemeen de jongere kazen wat minder.
Oude geitenkaas hoe smaakt die? Eet regelmatig geitenkaas maar heb nog nooit oude op
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43471805
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:41 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Oude geitenkaas hoe smaakt die? Eet regelmatig geitenkaas maar heb nog nooit oude op
Ik vind het veel lekkerder dan de jonge (verse) geitenkaasjes, het is een halfharde kaas. Hoe het echt smaakt is lastig uit te leggen, er zit een vrij sterke smaak aan waar je van moet houden (kan me voorstellen dat er mensen zijn die het echt smerig vinden). Het is een beetje zoutig ook.
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_43500069
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:31 schreef UnderConstruction het volgende:
kent iemand een kaasspeciaalzaak waar de die kaas met wormpjes verkopen
Casu Marzu. Verboden, zal je nergens vinden.
quote:
mijn persoonlijke favo is de blauwe schimmelkaas, liefst brokkelig en zo scherp mogelijk van smaak
Daar zijn ongeveer 200 varianten in Maar, je bedoeld waarschijnlijk Roquefort.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43500096
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:11 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Oude kaas is alleen lekker voor tosti
Huh? Op de tosti kun je beter jong/jong belegen gebruiken. dat smelt tenminste.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43500146
quote:
Op zondag 12 november 2006 11:35 schreef Vava het volgende:
Mijn kaasfavorieten:

- Overjarige brokkelkaas
- Pont l’Évêque
- Oude geitenkaas
- Manchego
- Pecorino
- Parmezaan

Ik vind de meeste kazen wel lekker, over het algemeen de jongere kazen wat minder.
Bedoel je de Hollandse, of de Franse oude geitenkaas (chevre)?
De Hollandse is best lekker inderdaad! Ik ben bekend met de Sikkepit (klaver kaas).
De Franse vind ik minder, men gebruikt 'm wel eens in salade of gerechten, maar ik heb liever een wat zachtere.

Manchego en pecorino zijn inderdaad goede kazen, wel vrij prijzig!
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43503313
quote:
Op maandag 13 november 2006 10:07 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Bedoel je de Hollandse, of de Franse oude geitenkaas (chevre)?
De Hollandse is best lekker inderdaad! Ik ben bekend met de Sikkepit (klaver kaas).
De Franse vind ik minder, men gebruikt 'm wel eens in salade of gerechten, maar ik heb liever een wat zachtere.

Manchego en pecorino zijn inderdaad goede kazen, wel vrij prijzig!
Ik bedoel de Hollandse oude geitenkaas. De Franse vind ik ook minder maar in een salade smaakt het me wel.
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  maandag 13 november 2006 @ 13:27:24 #141
269 vats
Live life to the max!
pi_43505656
Hollansdse blauwe kaas hmm mega lekker bij de kaasboer op de markt. Het is geen roomkaasje maar gewoon normale kaas, maar dan iets lichter van kleur en dan vol met blauwe schimmel.. Heerlijk pittig!
pi_43506980
Hij is misschien al genoemd maar in Santpoort zit een geweldige kaas-speciaal winkeltje.

L'Amuse

Ze hebben daar echt super kazen, uit alle windstreken.
pi_43510619
quote:
Op zondag 12 november 2006 09:44 schreef tajine het volgende:
ja vacherin is ook super lekker
klopt het dat het in de wintermaanden niet verkrijgbaar is??
het is een seizoenskaasje, dat klopt. Maar, er is een Franse en Zwitserse versie, die elk weer enkele varianten hebben. Sommigen worden in de zomer geproduceerd, maar ik heb er nu een die juist in de herfst verkocht wordt. Ken de geschiedenis niet zo heel goed.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43510936
Graskaas van de kaasboer uit Vught. Heerlijk zacht kaasje. Niet die doordringende smaak van komijn, maar van wat zachte kruiden. Geweldig!!
pi_43515197
quote:
Op maandag 13 november 2006 10:03 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Casu Marzu. Verboden, zal je nergens vinden.
[..]

Daar zijn ongeveer 200 varianten in Maar, je bedoeld waarschijnlijk Roquefort.
je lijkt aardig thuis te zijn in kazenland. heb je nog hints om kado te doen aan een kaasliefhebber die de meeste kazen die makkelijk te krijgen zijn (markt, kaasboer)?
pi_43515230
Ik zweer bij Sambalkaas
pi_43521931
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:20 schreef UnderConstruction het volgende:

[..]

je lijkt aardig thuis te zijn in kazenland. heb je nog hints om kado te doen aan een kaasliefhebber die de meeste kazen die makkelijk te krijgen zijn (markt, kaasboer)?
Je kunt het beste naar je locale kaasboer stappen en vragen of hij een kaasplankje voor een kaasliefhebber wil samenstellen. Vaak pakken ze het ook leuk in, met een flesje wijn en wat toast etc. Mocht je geen hulp krijgen: Je kunt er het beste voor zorgen dat elke soort kaas en elke smaak vertegenwoordigd is op het kaasplankje. Dus: roodbacterie, blauwschimmel, witschimmel, geitenkaas, een verse kaas en eventueel een schapenkaasje ofzo. Dan heb je wel een aardige plank. Hieronder een voorbeeldje voor een kaasliefhebber, iemand die wel van pittige kaasjes houd. Behoorlijk uitgebreide plank hoor, je kunt het ook simpeler houden.

roombrie, zacht van smaak.
Boerencamembert, pittiger, boerenkaasje.

Vacherin, zacht en kruidig roodbacteriekaasje met gewassen korst. Een makkelijker te vinden vervanger is Port salut, ook zacht en rood.
Chaumes, pittig en romig roodbacteriekaasje.

Gorgonzola dolce, zachte gorgonzola, zowel qua smaak als structuur.
Saint agur, pittig en romig blauwschimmeltje
Roquefort, droge pittige schapenkaas, blauwschimmeltje.

Geitenkaas met kruiden, zacht geitenkaasje

Eventueel een stukje Manchego, heerlijke schapenkaas. Lekker in blokjes.

Al deze kazen zijn makkelijk te verkrijgen, iedere kaasspeciaalzaak heeft deze in huis. Een groot deel is zelfs bij de Albert Heijn verkrijgbaar denk ik...
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43521970
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:21 schreef sjimz het volgende:
Ik zweer bij Sambalkaas
Daar slaan de vlammen mij echt van uit de mond. Alleen de kleur van die kaas voorspelt al weinig goeds.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_43522030
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:12 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Daar slaan de vlammen mij echt van uit de mond. Alleen de kleur van die kaas voorspelt al weinig goeds.
Ik doe het meestal ook nog met peper en gesmeerde sambal op mijn brood
En die sambalkaas is ook goddelijk als je lasagne gaat maken
pi_43522140
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:14 schreef sjimz het volgende:

[..]

Ik doe het meestal ook nog met peper en gesmeerde sambal op mijn brood
En die sambalkaas is ook goddelijk als je lasagne gaat maken
Wel eens peppadewkaas op?
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')