abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_41898099
Mijn kennis omtrend de houdbaarheid van wijnen schiet te kort.

Welke soorten zijn nu lang houdebaar en welk niet ?

nav m'n laatste klaagbaak topic.
pi_41898356
Meeste wijnen zou ik soweiso niet al te lang bewaren. Rode wijnen zijn over het algemeen langer houdbaar dan witte. Wil je ze bewaren, zorg iig dat de flessen liggen.
#winning
  zondag 17 september 2006 @ 19:53:52 #3
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_41898496
Heb je het nu over geopende of over gesloten flessen?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_41898531
quote:
Op zondag 17 september 2006 19:49 schreef Tware het volgende:
Meeste wijnen zou ik soweiso niet al te lang bewaren. Rode wijnen zijn over het algemeen langer houdbaar dan witte. Wil je ze bewaren, zorg iig dat de flessen liggen.
Ik zelf leg ze altijd neer in m'n rek in een koude (geen koel) kast

Maar bij sommige slijters zie ik ze wel eens rechtop staan met een laag stof erop ?
  zondag 17 september 2006 @ 20:05:38 #6
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_41898922
ok... nogal afhankelijk van de wijn idd... het meeste dat je in de supermarkt koopt is (al dan niet kunstmatig) al op dronk... je kan die wijnen best een half jaar of desnoods een jaar bewaren, maar daar worden ze verder niet beter (of slechter) van ofzo.

Wil je een wijnkelder met wijnen die nog enkele jaren moeten liggen voordat ze op dronk zijn - dit zijn meestal wat betere wijnen omdat ze niet kunstmatig worden verouderd - dan kan je het beste informeren bij de verkoper hoe lang ze moeten/kunnen liggen. Het is dan ook belangrijk dat de plek waar je ze bewaart een beetje een constante (en niet te hoge) temperatuur heeft. Liggen is beter dan staan omdat de kurk anders uit kan drogen en minder goed afsluit is mij verteld.
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_41899115
Ik zou niet weten hoelang wijn houdbaar is; ik zuip het altijd op voordat het de kans krijgt om te bederven
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_41899183
Grr, mn hele verhaal weg door het gekut van die server..

Maargoed, gaat het om echte wijn, of om supermarkt wijn? Met welke reden vraag je dit, dan kan ik gericht antwoord geven.
  zondag 17 september 2006 @ 20:15:10 #10
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_41899192
quote:
Op zondag 17 september 2006 20:09 schreef allsystemshalt het volgende:
Hebben wijnen met toegevoegde sulfaten een langere of kortere houdbaarheid?

*Of is dit niet relevant ?
Sulfaten weet ik niet, maar sulfiet wordt aan vrijwel elke wijn toegevoegd:

http://wijn.blog.nl/colum(...)6/05/21/vis_met_wijn
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_41899195
Het heeft met tannines en alcoholpercentages te maken.
pi_41899414
Ik proef en oordeel...dat is mijn houdbaarheidsdatum
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 17 september 2006 @ 20:22:15 #13
52544 RipCore
Sleep is my escape.
pi_41899442
Ik las wijven ipv wijnen.
"Being a procrastinating, instigating, exasperating chameleon is a damn tiring job!"
pi_41899735
quote:
Op zondag 17 september 2006 20:14 schreef Oksel het volgende:
Grr, mn hele verhaal weg door het gekut van die server..

Maargoed, gaat het om echte wijn, of om supermarkt wijn? Met welke reden vraag je dit, dan kan ik gericht antwoord geven.
Wat is jou defenitie van echte wijn ?
pi_41900023
Wijn die bij een goede wijnimporteur vandaan komt.. die met liefde op een traditionele manier gemaakt is.. Zonder dat de tannines eruit gefilteerd zijn, zonder dat er zakken met hout/kruiden in de tonnen wijn zijn gehangen. Kwaliteitswijn.
pi_41900308
Hoe zit het met wijn die je zelf bij de wijnboer (bijv. in Frankrijk) haalt en importeert?

Waar moet je op letten als je een wijn wilt hebben die je even kunt bewaren?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_41900846
Alcohol percentage en appelation.
pi_41900888
Verder wijnjaar. Hoe zwaarder de wijn, hoe beter behoudbaar vaak.
  zondag 17 september 2006 @ 22:02:15 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_41903128
Witte wijn is over het algemeen minder lang te bewaren dan rode wijn.

Maar bij rode wijn hangt het ook heel erg van de soort af
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_41905230
Ja, vanwaar je vraag TS? Is het rood/wit/duur/goedkoop/Frans/etc/jong/oud.. deze vraag is te algemeen om goed te beantwoorden. 1 ding is zeker.. < 1% van de wijnen worden beter naarmate ze rijpen.
  zondag 17 september 2006 @ 23:21:57 #21
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41906115
quote:
Op zondag 17 september 2006 21:00 schreef Oksel het volgende:
Alcohol percentage en appelation.
appelation heeft er niets mee te maken.
is een classificatie maar een vin de table van dezelfde boer kan precies t zelfde smaken en zijn dit heeft alleen met de franse wijnwetgeving te maken om de eerste paar honderd lieter appelation te maken, en dan steeds lagere classificatie
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 17 september 2006 @ 23:26:17 #22
97745 Thorical
finding a way
pi_41906286
Er zijn geen wijnen onder de 15¤, die het bewaren waard zijn. Bewaren van wijnen is achterhaalt en voor snobs. Er zijn goede en mindere wijnjaren, maar het bewaren van een mindere wijn, leverd nog geen goede wijn op.
pi_41906344
quote:
Op zondag 17 september 2006 23:26 schreef Thorical het volgende:
Er zijn geen wijnen onder de 15¤ die het bewaren waard zijn. Bewaren van wijnen is achterhaalt en voor snobs. Er zijn goede en mindere wijnjaren maar het bewaren van, een mindere wijn leverd nog geen goede wijn op.
Wat zegt de prijs nou? En is dat voor- of nadat de importeur en de slijter eraan hebben verdiend?
Are you pondering what I'm pondering?
  zondag 17 september 2006 @ 23:31:11 #24
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41906445
wijnen bewaren is niet voor snobs hoor, ook verzamelaars of liefhebbers bewaren wijnen. mischien uit hun geboortejaar, of een heel goed jaar en hebben er heel veel van ingekocht.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 17 september 2006 @ 23:35:42 #25
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_41906594
quote:
Op zondag 17 september 2006 23:27 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Wat zegt de prijs nou? En is dat voor- of nadat de importeur en de slijter eraan hebben verdiend?
na

Wijnen rechtstreeks van de boer uit Frankrijk kosten een fractie daarvan en kunnen zeker de moeite van het bewaren waard zijn, maar ook daar geldt dat de betere wijnen duurder worden verkocht. Helaas is er in de supermarkt of in het vak van de slijter nauwelijks iets te vinden met een redelijke prijs/kwaliteits-verhouding.
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')