Hangt geheel af van de grote van het bad, of het volledig daglicht krijgt en dat soort dingen.quote:Op zondag 17 september 2006 11:15 schreef LPC-JP het volgende:
Het duurt normaal gesproken wel een aardig tijdje voor het zwembad koud geworden is.
Op diezelfde site zijn ook andere verwarmingsmogelijkheden te zien.
Die zullen vast te combineren zijn.
Je kunt er zo lang van genieten als je zelf wilt, alleen in mei en oktober zou je het dan geen genieten kunnen noemen.quote:Op zondag 17 september 2006 12:04 schreef Archont het volgende:
Wij kunnen in belgië wel wat langer genieten van ons zwembad hoor.
Van mei tot september is dikwijls geen probleem. Soms zelf tot in oktober. En een verwarming via de zon moet niet veel kosten, gewoon een dikke zwarte darm in een spiraal oprollen en op de grond in de zon leggen, daar dan wat glas over, en je hebt een zelfgemaakte zonnecollector.
quote:Op zondag 17 september 2006 21:44 schreef Ou-Tannu het volgende:
als je kijkt naar het zwembad wat Cybersijp in zn tuin HAD liggen, en heeft afgebroken, lijkt het vrijsimpel om het zelf te doen.. alleen is dat haalbaar? :-)
Ikzelf niet neequote:Op zondag 17 september 2006 21:56 schreef popolon het volgende:
Was jij er zoveel tijd in kwijt?
Als het water van goede kwaliteit is (Cl, Ph, Ta o.a.) dan heb ik aan een paar minuten per dag genoeg.
Het schoonmaken laat je doen he?quote:Op zondag 17 september 2006 21:57 schreef Cybersijp het volgende:
[..]
Ikzelf niet neeEchter mijn moeders vriend wel, en daarbij komt ook het schoonhouden van het zwembad natuurlijk nog he? Ongemerkt vliegt er op zo'n lap als er bij ons achter lag nog best veel in.
Je moet er 's nachts wel een isolerend zeil opleggen hé. En vanaf dat er wat zon is warmt dat zowel met dat zeil en de zonnecollectoren redelijk snel op. Wat ook helpt is volgieten met warm water(we hebben ook echte zonnecollectoren voor warm water op ons dak)quote:Op zondag 17 september 2006 17:56 schreef popolon het volgende:
[..]
Je kunt er zo lang van genieten als je zelf wilt, alleen in mei en oktober zou je het dan geen genieten kunnen noemen.Het water is dan nog vrij koud.
Met de koude nachten daalt de temperatuur van het water ook erg snel. Je ziet 's avonds heel mooi als het water warmer is dan de buitenlucht. Een mooi gezicht, dat wel.
En over is over voor mij, ik heb 'm 4.5 maand open gehad en vind 't wel mooi geweest. De winter komt er aan.
mjaquote:Op zondag 17 september 2006 21:53 schreef Cybersijp het volgende:
[..]
viel wel mee qua konstructie hoor
![]()
Gat graven 1 1/2 meter diep, daar bodem in storten van gewapend beton laag dikte 10 cm. Opbouwen met b2 blokken, om de zoveel meter steunberen van eveneens b2 blokken. Daarna filterinstallatie aanleggen, kachel installeren folie overal aanbrengen, eveneens isolatie materiaal op de wanden. Aluminium randafwerking erbij, trappetje alten maken in rvs. Nee was vrij simpel............![]()
T afbreken was sneller gedaan ja, plus vergeet niet dat je a: moet stoken wil je uberhaupt van je zwembad kunnen genieten b: de kwaliteit van het water in de agten moet houden, en evt. toevoegingen doen (zoutzuur , chloor etc) C; De bladeren zand etc van de bodem moet stofzuigeren, filters schoonmaken. Nee daarom was het gauw gemaakt de keuze, dan maar 80 m² extra tuin met gras.
![]()
hier vind je aan de kant van de tuin waar we t zwembad zouden willen op 4 meter nog geen grond waterquote:Op maandag 18 september 2006 13:23 schreef Marsepein het volgende:
Denken jullie eraan dat je bij het graven grondwater hebt/krijgt en met simpel leegpompen je er waarschijnlijk niet bent. Dus iets van bronbemaling zal er moeten zijn. Natuurlijk is de grondwaterstand niet overal zo hoog, maar als ik ga graven dan zit ik na 40 cm al onder het water.
Daar krijg je zonder goede bronbemaling met de beste wil van de wereld geen drijvende betonnen bak in.
aiquote:Op maandag 18 september 2006 13:28 schreef Jordy-B het volgende:
Controleer wat voor bodem je in de tuin hebt. De enige die ik ken met een zwembad in de tuin, heeft bij zware regenval het probleem ondervonden dat het regenwater dat langs het zwembad stroomt, zóveel druk geeft dat de wanden van het zwembad naar binnen klappen... Dat klapt dus niet meer terug, met als gevolg dat je de hele boel leeg moet laten lopen voor reparatiewerkzaamheden...
Hangt er vanaf wat voor merk je wilt, gaat meestal via dealers. (wij verkopen het meeste van Starline, maar die zijn wel het duurst. Er zijn ook goedkopere alternatieven natuurlijk)quote:Op zondag 17 september 2006 09:56 schreef _petjan het volgende:
Ik had deze zomer een goedkoop badje in de tuin staan, dat was wel leuk, alleen was het wat klein en dat opruimen is een rotwerk. Ik wil nu een echt zwembad in de tuin laten maken. Weet iemand welke bedrijven dat doen?
Ja dat kan. Verwarmingskosten ongeveer een euro per dag.quote:En ik had nog een paar vragen:
Is het mogenlijk om het zwembad te verwarmen, en zo ook midden in de winter te gaan zwemmen. Zo ja, hoeveel gaat dat ongeveer kosten (stroom enzo)?
Zijn vele opties voor.quote:Bij het kleine badje zat er een zeil over voor als het regende of de sproeiers aan gingen (die sproeien slootwater, en dat wil ik liever niet in het bad) maar die scheurde snel en die was elke keer best zwaar omdat er veel water op bleef liggen. Hoe zit dat bij een groter zwembad, zit er dan ook zo'n slecht zeil bij of iets anders?
Alvast bedankt![]()
Bouwvergunning is niet nodig in de meeste gevallen, en gemeente doet er (vrijwel) nooit moeilijk over.quote:Op zondag 17 september 2006 21:44 schreef Ou-Tannu het volgende:
hebben er hier ook aan zitten denken, zo`n opzet ding is leuk.. maar onhandig.
echter t schijnt dat je voor een permanent zwembad een bouwvergunning dient te hebben![]()
en die gaat die %$%#$ gemeente hier toch niet geven.
we dachten zelf al van we maken een zwembad AKA zitkuil, filterinstallatie / verwarming zal het probleem niet zijn, alleen het bad zelf bouwen wel..
als je kijkt naar het zwembad wat Cybersijp in zn tuin HAD liggen, en heeft afgebroken, lijkt het vrijsimpel om het zelf te doen.. alleen is dat haalbaar? :-)
In de zomer is dat niet nodig hier, en nu het herfst wordt nodigt het weer niet meer zo uit om te zwemmen.quote:Op maandag 18 september 2006 10:37 schreef Archont het volgende:
[..]
Je moet er 's nachts wel een isolerend zeil opleggen hé. En vanaf dat er wat zon is warmt dat zowel met dat zeil en de zonnecollectoren redelijk snel op. Wat ook helpt is volgieten met warm water(we hebben ook echte zonnecollectoren voor warm water op ons dak)
Verleden week trouwens nog volop gezwommen
In de herfst is het heerlijk zwemmen in een verwarmd zwembadquote:Op maandag 18 september 2006 13:36 schreef popolon het volgende:
[..]
In de zomer is dat niet nodig hier, en nu het herfst wordt nodigt het weer niet meer zo uit om te zwemmen.
In de herfst in Nederland misschien wel ja.quote:Op maandag 18 september 2006 13:37 schreef devv05 het volgende:
[..]
In de herfst is het heerlijk zwemmen in een verwarmd zwembad
Jij zit niet in Nederland dus?quote:Op maandag 18 september 2006 13:40 schreef popolon het volgende:
[..]
In de herfst in Nederland misschien wel ja.
Niet helemaal nee.quote:
hoe groot is die dan? :yquote:Op maandag 18 september 2006 21:51 schreef BretsiG het volgende:
Onze komt in april.![]()
[afbeelding]
¤ 6500 incl. met inbouw, pomp en (eenvoudige) verwarming.
Dat van die zelfgemaakte zonnecollector werkt idd, alleen houdt er wel rekening mee dat die darm erg lang moet zijn.quote:Op zondag 17 september 2006 12:04 schreef Archont het volgende:
Wij kunnen in belgië wel wat langer genieten van ons zwembad hoor.
Van mei tot september is dikwijls geen probleem. Soms zelf tot in oktober. En een verwarming via de zon moet niet veel kosten, gewoon een dikke zwarte darm in een spiraal oprollen en op de grond in de zon leggen, daar dan wat glas over, en je hebt een zelfgemaakte zonnecollector.
of een trage waterflowquote:Op maandag 18 september 2006 21:55 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
Dat van die zelfgemaakte zonnecollector werkt idd, alleen houdt er wel rekening mee dat die darm erg lang moet zijn.
ooh das niet gek voor die prijs dan, alles wat ik vind is een getal met 4 nulletjes er inquote:Op maandag 18 september 2006 22:23 schreef BretsiG het volgende:
8 X 4 X 1.5M
Is zo te zien zo een zeilbad.quote:Op maandag 18 september 2006 22:37 schreef devv05 het volgende:
Sorry hoor, maar voor die prijs moet er haast wel iets mis mee zijn
Is het een polyester bad? Ben wel benieuwd van welk merk.
quote:Op maandag 18 september 2006 22:42 schreef Ou-Tannu het volgende:
we zouden hier slechts 80~100cm willen
In Nederland mag je niet dieper dan 1.50mquote:Op maandag 18 september 2006 22:39 schreef popolon het volgende:
Hoe dieper hoe duurder, die van mij is 2.80 meter diep (en het ondiepe gedeelte 0.75 meter) en dan wordt het al een ander verhaal.
Bretsig, hoeveel liter water gaat er in dat bad?
baantjes trekken doe je dr toch niet in :pquote:Op maandag 18 september 2006 22:43 schreef popolon het volgende:
[..]
Da's meer een hottub dus. Ook lekker.
Shit zeg, dat wist ik niet. Wat een vage regel.quote:Op maandag 18 september 2006 22:45 schreef bleiblei het volgende:
[..]
In Nederland mag je niet dieper dan 1.50m.
Dieper dan moet je er altijd iemand met een badmeester diploma of zoiets wazigs aanwezig zijn.
Baden die al voor 199x/200x gebouwd waren geldt die regel niet voor. Baden erna wel.
Starline baden zijn meen ik altijd 1.50 diep en max 4.5m (dat laatste weet ik niet 100% zeker) breed.
De maximale breedte heeft te maken met het vervoer. Anders kan het gevaarte niet meer onder bruggen en tunnels door.
Klopt inderdaadquote:Op maandag 18 september 2006 22:45 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Starline baden zijn meen ik altijd 1.50 diep en max 4.5m (dat laatste weet ik niet 100% zeker) breed.
De maximale breedte heeft te maken met het vervoer. Anders kan het gevaarte niet meer onder bruggen en tunnels door.
Chemicalien zijn inderdaad duur omdat je met allerlei soorten (import)belasting zit en dat spul uit Frankrijk moet komen. In Frankrijk zelf is het allemaal veel goedkoper.quote:Op maandag 18 september 2006 23:29 schreef popolon het volgende:
Er hoeft niks te zijn met zeil, mits het fundament natuurlijk in orde is.
En de kwaliteit verschilt nogal.
Ik weet wel waarom ik maar een keer in een zwembadwinkel ben geweest, wat een prijzen. Vooral de producten om het water mooi te krijgen/houden zijn verschrikkelijk duur en vaak overbodig.
Ze proberen natuurlijk veel geld te verdienen in die korte tijd, da's wel logisch.
Ik heb verschillende zeilbaden gezien en als het geen gloednieuw bad is merk je vaak dat er water tussen het zeil en de betonnenbak komt. Daarnaast... Kweenie, is persoonlijk, maar imho ist zo een cheape oplossing. En doordat het relatief goedkoop is wordt het niet vaak mooi afgewerkt enzo.quote:Op maandag 18 september 2006 23:29 schreef popolon het volgende:
Er hoeft niks te zijn met zeil, mits het fundament natuurlijk in orde is.
En de kwaliteit verschilt nogal.
Ik weet wel waarom ik maar een keer in een zwembadwinkel ben geweest, wat een prijzen. Vooral de producten om het water mooi te krijgen/houden zijn verschrikkelijk duur en vaak overbodig.
Ze proberen natuurlijk veel geld te verdienen in die korte tijd, da's wel logisch.
denk ook dat je dat niet echt voorkomt, grondwater etcquote:Op dinsdag 19 september 2006 10:49 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Ik heb verschillende zeilbaden gezien en als het geen gloednieuw bad is merk je vaak dat er water tussen het zeil en de betonnenbak komt. Daarnaast... Kweenie, is persoonlijk, maar imho ist zo een cheape oplossing. En doordat het relatief goedkoop is wordt het niet vaak mooi afgewerkt enzo.
Chemicalien hoeven niet duur te zijn, ik heb de hele zomer m'n zwembad in perfecte staat gehad m.b.v. huishoudartikelen: Bleekwater (voor Cl), zout voor de was (Ph verhogen) etc.quote:Op dinsdag 19 september 2006 09:33 schreef devv05 het volgende:
[..]
Chemicalien zijn inderdaad duur omdat je met allerlei soorten (import)belasting zit en dat spul uit Frankrijk moet komen. In Frankrijk zelf is het allemaal veel goedkoper.
Reken op 100 euro onderhoud per jaar en 1 euro per dag voor eventuele verwarming. De mensen die genoeg geld hebben om een zwembad te laten bouwen die kunnen dat ook nog wel ophoesten hoorquote:Op donderdag 21 september 2006 23:23 schreef DesiR0ck het volgende:
IK ZOU HET JE TEN STRENGSTE AFRADEN!!!!!!!!!
wij hadden in t vorige huis een zwembad, gebruikte we per jaar 2maandjes in de zomer....maar we hadden geen verwarmd bad......dat kost een vermogen.......en aan t onderhoud betaal je je ook scheel....aan chloor en dergelijke....want de PH-Waarde moet altijd goed blijven....anders krijg je zo'n groen-gekleurd bad....en je moet ook een soort van "stofzuiger" hebben, dat is een lange steel waarmee je de bodem schoonmaakt......en een aantal x perjaar opnieuw water aanvullen...
DUS een AFRADER
Jammer dat je een slechte ervaring hebt, waarschijnlijk een geval van slecht (of niet met de juiste middelen en/of verhoudingen) onderhouden. Je hebt hier wel met scheikunde te maken.quote:Op donderdag 21 september 2006 23:23 schreef DesiR0ck het volgende:
IK ZOU HET JE TEN STRENGSTE AFRADEN!!!!!!!!!
wij hadden in t vorige huis een zwembad, gebruikte we per jaar 2maandjes in de zomer....maar we hadden geen verwarmd bad......dat kost een vermogen.......en aan t onderhoud betaal je je ook scheel....aan chloor en dergelijke....want de PH-Waarde moet altijd goed blijven....anders krijg je zo'n groen-gekleurd bad....en je moet ook een soort van "stofzuiger" hebben, dat is een lange steel waarmee je de bodem schoonmaakt......en een aantal x perjaar opnieuw water aanvullen...
DUS een AFRADER
Nee qua mixen van middelen zat het wel goedquote:Op vrijdag 22 september 2006 00:11 schreef popolon het volgende:
[..]
Jammer dat je een slechte ervaring hebt, waarschijnlijk een geval van slecht (of niet met de juiste middelen en/of verhoudingen) onderhouden. Je hebt hier wel met scheikunde te maken.Chemie, je moet dus weten wat je in je bad gooit anders krijg je inderdaad vervelende resultaten.
Als het water van goede kwaliteit is kost onderhoud je ongeveer een paar minuten per dag.
Toen ik m'n bad opende zat er ook wat alg-aanslag in: Goed 'shocken' met chloor, Ph bijwerken, Ca waarde meten, TA waarde meten, het ergste even 'stofzuigen', een paar dagen de pomp met zandfilter laten draaien en het was kristalhelder.
Het kost echt wel maximaal een paar minuten er dag tijdquote:Op vrijdag 22 september 2006 00:26 schreef DesiR0ck het volgende:
[..]
Nee qua mixen van middelen zat het wel goed...je kunt wel een pomp laten draaien maar dat is alleen voor t kleine spul, de kleine beestjes e.d......maar het vuil wat terecht komt op de bodem moet je toch echt met een stofzuiger doen...en dat moet echt met regelmaat gebeuren....
volgens jouw is het een paar minuten per dag werk.....dat is het zeker niet....en los van de tijd, wat dacht je van de money
Huishoudschoonmaakmiddelen zijn erg goedkoop, water is gratis, ik haal het uit een bron (mijn geluk).quote:Op vrijdag 22 september 2006 00:26 schreef DesiR0ck het volgende:
[..]
Nee qua mixen van middelen zat het wel goed...je kunt wel een pomp laten draaien maar dat is alleen voor t kleine spul, de kleine beestjes e.d......maar het vuil wat terecht komt op de bodem moet je toch echt met een stofzuiger doen...en dat moet echt met regelmaat gebeuren....
volgens jouw is het een paar minuten per dag werk.....dat is het zeker niet....en los van de tijd, wat dacht je van de money
Een beetje pomp en (zand/DE) filter kost toch echt wat meer maar die gaan ook minimaal 10 jaar mee.quote:Op vrijdag 22 september 2006 00:27 schreef devv05 het volgende:
[..]
Het kost echt wel maximaal een paar minuten er dag tijdEn geld, volgens mij koop je zo'n pomp (van een paar tientjes) maar 1 keer toch? Slaat nergens op wat je allemaal zegt
Pomp/filter wel, maar die zit normaal al bij je zwembad en schaar ik dus niet bij onderhoudskosten. Hij heeft het over zo'n simpele stofzuiger van een paar tientjes. Als je over die kosten al moeilijk doet dan kun je beter helemaal niet aan een zwembad beginnenquote:Op vrijdag 22 september 2006 00:32 schreef popolon het volgende:
Een beetje pomp en (zand/DE) filter kost toch echt wat meer maar die gaan ook minimaal 10 jaar mee.
Maar goed, dat hangt van de hoeveelheid water af in je bad, ik heb een krachtige pomp en filter nodig met zo'n 60.000 liter water.
Oh vandaar.quote:Op vrijdag 22 september 2006 00:38 schreef devv05 het volgende:
[..]
Pomp/filter wel, maar die zit normaal al bij je zwembad en schaar ik dus niet bij onderhoudskosten. Hij heeft het over zo'n simpele stofzuiger van een paar tientjes. Als je over die kosten al moeilijk doet dan kun je beter helemaal niet aan een zwembad beginnen
Bij mijn ouders wordt het bad geloof ik inderdaad met een relatief normale CV warmgestookt. Tis wel een vrij grote normale CV ketelquote:Op donderdag 25 januari 2007 20:36 schreef Ou-Tannu het volgende:
hehe
wat ik nou zat te denken, verwarmen zou dat niet met een simpele CV ketel willen? :p dan is een paar min stoken wel genoeg om je watertje op te warmen (hooguit een andere pomp gebruiken die zonder druk bouwt in de ketel?)
mja, dat is niet zo`n rampquote:Op donderdag 25 januari 2007 20:44 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Bij mijn ouders wordt het bad geloof ik inderdaad met een relatief normale CV warmgestookt. Tis wel een vrij grote normale CV ketel, en die moet je wel echt dedicated voor je bad gebruiken.
Is je propaanfles vrij snel leegquote:Op donderdag 25 januari 2007 20:47 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
mja, dat is niet zo`n ramp![]()
denk alleen dat die niet echt op een propaanfles werkt bij default?
Awwww,quote:Op donderdag 25 januari 2007 17:53 schreef popolon het volgende:
Nog 3 maanden wachten ...
[afbeelding]
denk dat t wel mee valt? alleen CV voor bij stoken?quote:Op donderdag 25 januari 2007 20:48 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Is je propaanfles vrij snel leeg.
[..]
Awwww,
Je mag wel bij "ons" komen zwemmen
[afbeelding]
Enig idee hoeveel warmte er verdwijnt in een zwembadquote:Op donderdag 25 januari 2007 20:49 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
denk dat t wel mee valt? alleen CV voor bij stoken?
Mooi badje wel, alleen heb ik er niet zó veel geld voor over.quote:Op donderdag 25 januari 2007 20:48 schreef bleiblei het volgende:
Awwww,
Je mag wel bij "ons" komen zwemmen
[afbeelding]
genoeg :pquote:Op donderdag 25 januari 2007 20:54 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Enig idee hoeveel warmte er verdwijnt in een zwembad.
Laat staan een buitenbad.
Maar 50 liter is toch heel wat anders dan 60.000 liter, dat is ongeveer de hoeveelheid water in mijn badje.quote:Op donderdag 25 januari 2007 20:59 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
genoeg :p
maar ons pierenbadje was nu met 50 liter water ( 60 graden ) bij gooien al best goed op temperatuur te krijgen
Daar ging dan vast geen 60 kuub water inquote:Op donderdag 25 januari 2007 20:59 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
genoeg :p
maar ons pierenbadje was nu met 50 liter water ( 60 graden ) bij gooien al best goed op temperatuur te krijgen
hehehe, gmtaquote:Op donderdag 25 januari 2007 21:07 schreef popolon het volgende:
[..]
Maar 50 liter is toch heel wat anders dan 60.000 liter, dat is ongeveer de hoeveelheid water in mijn badje.
Mijn ouders hebben een buitenbad. 70.000 liter, eens per jaar nieuw water erin, en door de zon op laten warmen is genoeg. Wij houden dan ook van water met een temp van 22 graden ofzo. Anders koel je niet eens af. Daar hebben wij hem tenslotte wel voor.quote:Op vrijdag 26 januari 2007 09:36 schreef Ron321 het volgende:
Je kan je zwembad wel verwarmen met een cv-ketel alleen moet deze van geschikt rvs zijn.
Ook kan je dan het beste regelen op de retourtemperatuur.
Wij verkopen deze ketels, de kleinste is 69kW.
Googel maar eens op zwembadketel.
Het eerste ja, dat het water er kristalhelder uitziet na opening is niet helemaal waar. Er zal toch altijd wat dode alg en andere dode troep naar de bodem gezonken zijn.quote:Op woensdag 16 mei 2007 16:33 schreef American_Nightmare het volgende:
Nieuw water erin eens per jaar hoeft echt niet. Wel in de winter lichtdicht afdekken met zwart zeil, met nog een net erover tegen de ergste rommel, en het water komt er na de winter kristalhelder weer onder het zeil uit.
eigenlijk moet je zorgen dat het water ook NIET stil staat in de winter maar jaquote:Op woensdag 16 mei 2007 16:53 schreef popolon het volgende:
[..]
Het eerste ja, dat het water er kristalhelder uitziet na opening is niet helemaal waar. Er zal toch altijd wat dode alg en andere dode troep naar de bodem gezonken zijn.
Maar dat is vrij eenvoudig op te zuigen, pomp meteen laten draaien, goed shocken (met chloorgehaltes ruim boven normaal niveau).
Met een testkit bekijken wanneer je Free Chlorine (FC) stand houdt. FC houdt in dat er nog chloor aanwezig is om eventueel organismen te doden, zolang FC niet meer is dan je Combined Chlorine (CC), wat inhoudt dat dat chloor is dat neet meer werkzaam is dmv het doden van organismen, zul je moeten blijven 'shocken'.
Daarnaast moet je je PH checken, je CYA (Cyanuric Acid) en je TA (Total Alkalinity) niveau goed krijgen om de balans te houden. Heb je je water in balans is het een kwestie van je pomp laten draaien een paar uur per dag (afhankelijk van het weer en hoeveel je zwemt), elke dag je Cl en PH checken (2 minuten werk) en gaan.
Klinkt allemaal erg veel werk, is het niet.
Vlak voordat je het zwembad 'sluit' (ik laat ongeveer de helft van het water er in zitten) moet je het goed shocken, meteen daara, zoals A_N al zei, een zwart zeil erover en klaar. Daarna wordt het vanzelf opgevuld met regen- en sneeuwwater. Dit water blijft dus op het zeil liggen, dit pomp je eraf met een klein pompje, die ik nu dus heb draaien.quote:Op woensdag 16 mei 2007 17:23 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
eigenlijk moet je zorgen dat het water ook NIET stil staat in de winter maar ja
Even vanuit dat jacuzzi topic waar ik beweer dat in veel poolstore spullen hetzelfde zit als in bleekwater.quote:
Interessant. Begrijp dat jij daar staat te zwoegen?(poolman bent?) en in de VS ofsow woont?quote:Op woensdag 23 mei 2007 18:03 schreef popolon het volgende:
< veel zwembad pic's>
Een dagje wachten en dan de pomp laten draaien voor een tijdje, goed 'shocken' (met chloor, in mijn geval bleekwater) om alle organismen te doden. Ph/TA (Total alkanility) controleren en we kunnen zwemmen.
ach 3 meter is peanuts als je niet al teveel last van grondwater hebt :-)quote:Op zaterdag 26 mei 2007 06:42 schreef popolon het volgende:
Klopt. Als je handig bent kom je zelf een heel eind.
Neemt niet weg dat je het wel goed wilt hebben. Als je een meerdere afvoerpunten hebt (skimmers) dan moet je toch heel wat graven. Vooral als die 3 meter onder de grond liggen.![]()
En goede pijpleidingen gebruiken want je wilt niet dat 't kapot gaat. Daarom dat ik ook antivries in de leidingen giet als ik het zwembad sluit.
Ben al vier dagen achter elkaar wezen zwemmen zelfs nu het water nog wat fris is (22C). Ach 't is een kwestie van gewenning.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |