Zelfs ìk heb mijn zwakke momenten, pyl.quote:Op woensdag 6 september 2006 17:15 schreef pyl het volgende:
Was het leven weer eens sterker dan de leer, Tokay? Het vlees weer eens sterker dan de geest?
Prachtig, zelfs.quote:Mooi hè?
Ik begrijp precies wat je bedoelt, ouwe makker. Die krappe plastic kuipstoeltjes, het gedroes uit het belendene cafézaaltje, tocht en een luidruchtig ademende buurman/vrouw maken het lastig om op een beetje pure wijze van mooie poëzie te genieten. Dat bedoel je toch?quote:Op woensdag 6 september 2006 17:27 schreef pyl het volgende:
Ik heb haar weleens mogen aanschouwen toen zij haar gedichten kwam declameren. Het was knap lastig (lees: vrijwel onmogelijk) om mij op de teksten te concentreren.
Dát bedoelde ik, Gellius.
Okay, slotje:quote:
Yep, Slot Loevestein.quote:
quote:Slot Loevestein is een Nederlands kasteel, in de gemeente Zaltbommel, ten westen van de dorpen Brakel en Poederoijen.
Loevestein is rond 1368 gebouwd door Dirk Loef van Horne, heer van Altena. Het verrees op een strategisch gelegen landtong, op de plaats waar de rivieren de Maas en de Waal zich verenigen tot de Boven-Merwede. Het werd gebruikt om tol te heffen.
Tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten was Loevestein een gevangenis voor tegenstanders van Jacoba van Beieren. Ook tijdens de Republiek was Loevestein een staatsgevangenis. Hugo de Groot zat hier vanaf 1619 een levenslange gevangenisstraf uit, tot hij in 1621 ontsnapte in een boekenkist. In 1631 ontsnapten zeven remonstrantse dominees in een leeg bierfust. In 1650 liet stadhouder Willem II een zestal statenleden opsluiten op Loevestein, waaronder Jacob de Witt, burgemeester van Dordrecht.
Vanaf de 17e eeuw maakte Loevestein deel uit van de Hollandse Waterlinie.
Loevestein is grotendeels bewaard gebleven als middeleeuws kasteel. Het slot is tegenwoordig een Rijksmuseum. Het is geopend voor publiek. Het kasteel kan ook worden bereikt met een voetveer vanaf Woudrichem.
De natuurlijke ligging van Loevestein heeft altijd grote invloed gehad op de bereikbaarheid van het slot. Al vanaf het ontstaan is er strijd geleverd tegen het water. Ook nu nog is er elk jaar kans op hoogwater, waardoor de enige toegangsweg naar Loevestein onder water komt te staan en Loevestein (over land) onbereikbaar wordt.
Nationaal beleid op het gebied van watermanagement heeft ook gevolgen voor Loevestein. De recente nota "Ruimte voor de Rivier" zou kunnen betekenen dat Loevestein in de toekomst permanent een eiland wordt.
Tuurlijk. Ik was gelijk verzot op slotjes.quote:Op woensdag 6 september 2006 20:20 schreef peaceman het volgende:
Ben je er wel eens (in) geweest Tong?
Oh ja; die lesbiënne, die onlangs uit de kast is gekomen...quote:Op woensdag 6 september 2006 20:23 schreef tong80 het volgende:
Die Oostenrijkse die te lui was om te werken en zich 8 jaar lang verschool voor de sociale dienst ?
Leuk koppiequote:
quote:Op woensdag 6 september 2006 20:26 schreef Treinhomo het volgende:
[..]
Oh ja; die lesbiënne, die onlangs uit de kast is gekomen...
quote:WENEN - De 18-jarige Oostenrijkse Natascha Kampusch, die eind vorige maand na acht jaar wist te ontsnappen aan de man die haar als jong meisje had ontvoerd, heeft woensdag voor het eerst in het openbaar haar verhaal gedaan. In een vraaggesprek dat donderdag verschijnt in het Oostenrijkse tijdschrift News zegt ze dat ze al die jaren alleen dacht aan ontsnappen.
Kampusch voelde zich naar eigen zeggen "als een arme kip in een legbatterij". Ze zat jarenlang opgesloten in de kelder van het huis van haar 44-jarige ontvoerder Wolfgang Priklopil, vlakbij Wenen. Ze wist twee weken geleden eindelijk te ontkomen toen de man even niet oplette. Hij pleegde kort daarna zelfmoord door voor een trein te springen.
Kampusch laat weten dat ze vaak wanhopig heeft geprobeerd oogcontact te zoeken met passanten. Het mocht niet baten, zo laat de Oostenrijkse weten. Kampusch wilde wachten met ontsnappen tot het juiste moment. "Ik wilde geen risico's nemen, aangezien ik bang was dat mijn poging zou mislukken", zo vertelt ze.
"Ik vroeg me telkens weer af waarom dit mij moest overkomen, van alle miljoenen mensen, uitgerekend mij", zegt Kampusch in het interview. "Ik dacht steeds: ik ben toch zeker niet op de wereld gekomen om mezelf te laten opsluiten en mijn leven totaal te laten verwoesten. Ik ben wanhopig over dat onrecht", zegt ze verder.
Over haar ontvoerder zegt Kampusch: "Hij leed heel sterk aan paranoia en was chronisch wantrouwend." Ze wil in het interview maar weinig over hem zeggen "omdat hij zich niet meer kan verdedigen. Ik vind het, vooral vanwege zijn moeder, niet netjes om kwaad te spreken over een dode", aldus de 18-jarige. Toch erkent ze dat ze er af en toe van droomde "zijn kop eraf te hakken, als ik maar een bijl had gehad".
Hoewel ze jarenlang droomde van ontsnappen, was haar vlucht op 23 augustus niet van tevoren gepland, zegt Kampusch. Ze maakte spontaan gebruik van de mogelijkheid toen die zich voordeed. Ze rende in een onbewaakt ogenblik naar buiten en zocht hulp op straat. Uiteindelijk wist ze een buurvrouw van haar ontvoerder ervan te overtuigen dat zij de politie moest bellen.
Sinds haar ontsnapping leidt Kampusch naar eigen zeggen een redelijk normaal leven. "Verbazingwekkend, hoe snel dat is gegaan. Ik leef nu samen met andere mensen en heb daarmee geen problemen".
Ook laat Kampusch weten dat de relatie met haar ouders goed is. "Ik hou van mijn ouders." Eerdere berichten meldden dat Priklopil Kampusch voorhield dat haar ouders weinig om haar gaven. Ook wilde Kampusch haar ouders de eerste dagen na de ontsnapping niet zien.
De volgens de verslaggever van News verrassend welbespraakte Kampusch weet nog niet wat ze met haar toekomst wil gaan doen. Ze wil in ieder geval haar school afmaken en dan wellicht gaan studeren. "Van psychologie tot journalistiek of rechten kan ik me alles voorstellen", zegt ze. Ook een carrière als schrijfster behoort volgens Kampusch tot de mogelijkheden, al weet ze niet of ze een boek wil schrijven over haar ontvoering.
News brengt op de omslag als eerste een recente foto van Kampusch naar buiten. Woensdagavond geeft ze een interview van minstens twintig minuten aan de Oostenrijkse publieke omroep ORF.
Naar verluidt krijgt ze voor haar optreden op de televisie niet betaald, maar voor haar vraaggesprekken met News en het dagblad Kronen Zeitung wel.
SBS6 zendt donderdagavond om 18.30 het interview uit dat de Oostenrijkse zender ORF woensdag heeft met Kampusch. In het interview zal Kampusch ook voor het eerst in beeld komen.
Uhm, ja.quote:
Wélk vakquote:Op woensdag 6 september 2006 21:14 schreef pyl het volgende:
HIj staat op de lijst voor de komende verkiezingen, jawel. Een schande voor het vak, die gozer.
... én met benen (ofschoon je die niet ziet), dus neen, niet goed.quote:Op woensdag 6 september 2006 21:14 schreef Treinhomo het volgende:
Rob Scholte mét ...bril...?
Het mijne, natuurlijk.quote:
Da's waar - uitzonderingen daargelaten.quote:'Vak' en 'politicus' sluiten elkaar, m.i., volledg uit.
Makkie: Hans van Baalen.quote:Op woensdag 6 september 2006 21:17 schreef pyl het volgende:
Het mijne, natuurlijk.
Barkry! Over het hoofd gezien.quote:Op woensdag 6 september 2006 21:18 schreef Berkery het volgende:
Arend-Jan Boekestijn?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |