Zijn er hier mensen die voor elk gerecht een andere soort rijst gebruiken? Welke?quote:Olie in de pan, paar versnipperde rawits fruiten (niet te lang, mag niet verbranden), beetje trassi erbij; daarna de rijst, rustig opbakken, en afmaken met wat ketjap en evt. sambal.![]()
Mooi!quote:
Dat is de Lidl.quote:Op vrijdag 1 september 2006 19:17 schreef Ringo het volgende:
En basmati is idd stervensduur, beetje jammer. Bij de Aldi (of de Lidl, 1 van de 2) verkopen ze kilopakken jasmijnrijst, die is ook erg lekker.
Volgens mij is het meer een kwestie van 'Hoe hoort het nu eigenlijk?'. Het is ook een doodzonde als je je spaghetti breekt voordat je hem in de pan doet of doorsnijdt voordat je hem opeet, maar of dat echt effect heeft op de smaak......Lijkt mij niet.quote:En over de kwestie afgieten-droogkoken: ik kook graag op gevoel, meet niet zo snel dingen af. Vandaar mijn voorkeur voor afgieten, dan kan je tenminste niet de fout ingaan.Maar scheelt het echt veel qua smaak?
Omdat ik altijd eerst een pan water op zet, en de rijst er pas bij gooi als het water kookt. De hoeveelheid rijst is ook altijd maar een beetje gokken, ligt er ook aan hoeveel honger ik heb.quote:Op vrijdag 1 september 2006 21:15 schreef Wakey het volgende:
Ik kook ook op gevoel, maar hoef nooit af te gieten en mijn rijst lukt altijd. Het verschil in smaak tussen droogkoken en afgieten is miniem (tenzij je echt liters afgiet) maar ik snap niet waarom mensen moeten afgieten... hoe moeilijk is het om de juiste verhouding rijst/water te gebruiken? Het is 1 kopje rijst op 1,5 kop water, oftewel een vingerkootje water in de pan bovenop een bodem rijst.
quote:Op vrijdag 1 september 2006 21:21 schreef Ringo het volgende:
[..]
Omdat ik altijd eerst een pan water op zet, en de rijst er pas bij gooi als het water kookt. De hoeveelheid rijst is ook altijd maar een beetje gokken, ligt er ook aan hoeveel honger ik heb.
Ja zo staat het dus niet op het pakquote:Op vrijdag 1 september 2006 22:51 schreef Wakey het volgende:
[..]
rijst is geen pasta hoor
![]()
Je moet eerst de rijst in de pan doen, dan water erbij en samen aan de kook brengen
It feels good to be stupid in company of others.quote:Op vrijdag 1 september 2006 22:58 schreef Curiosity het volgende:
Ik kook altijd eerst het water.
quote:Op vrijdag 1 september 2006 22:59 schreef Ringo het volgende:
[..]
It feels good to be stupid in company of others.
*Serendips the club joins...quote:Op vrijdag 1 september 2006 22:59 schreef Ringo het volgende:
It feels good to be stupid in company of others.
Huh?quote:Op vrijdag 1 september 2006 22:51 schreef Wakey het volgende:
[..]
rijst is geen pasta hoor
![]()
Je moet eerst de rijst in de pan doen, dan water erbij en samen aan de kook brengen
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |