abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42545549
De spare ribs zijn nu een groot succes.
De hele familie vraagt het recept.

Marinade met ketjap, zoete chilie, sambal badjak, scheutje citroen, ui, knoflook, gember, en even zoveel bouillon.
Volgende dag koken in de marinade
Marinade inkoken tot saus, daar de spare-ribs mee insmeren en in de oven voor niet te lang.

Zelfgemaakte knofsaus erbij.

Ik neem trouwens vleeskrabben om de spare-ribs van te maken.
Lekker veel vlees eraan en niet duur.
Jammer dat ze ze niet altijd hebben.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:55:58 #77
130154 BarraCupraCuda
yeah im talking to you!
pi_42545655
ik heb bij een stakehouse gewerkt een daar hadden we hele lekkere "hot" spare ribs... weet iemand wat voorn saus dat geweest kan zijn?
Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
The only easy day is yesterday
stay frosty
pi_42551091
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 15:55 schreef BarraCupraCuda het volgende:
ik heb bij een stakehouse gewerkt een daar hadden we hele lekkere "hot" spare ribs... weet iemand wat voorn saus dat geweest kan zijn?
stakehouse hier zulke informatie geven en dan een antwoord verwachten
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:31:02 #79
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42553156
@ kabouter.muts heb je dan ook het recept van die knoflooksaus?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_42568188
Knofsaus van punt muts
50% mayo
50% yoghurt (liefst dikke) of zure room
peper, beetje zout,
flinke teen knoflook (of 2) Ik rasp de knoflook altijd.
en kruiden uit de tuin: bieslook en peterselie (die gooi ik er door)

En de dag erna kun je er een scheutje olijfolie en beetje citroen en veel komkommer erdoor doen lijkt het op tzatziki. lekker met gyros op een pitabroodje of om met stokbrood te eten.
pi_42568743
iemand enig idee hoe de spare ribs van de AH uit de diepvries smaken?
en die kant en klare van de Bufkes?

owja, als iemand in de buurt van Deurne woont, Keurslager van Baars heeft aantal jaren achter elkaar een prijs gehad voor beste spare ribs van NL dussss
God is nothing more than a teddy bear for grown ups
pi_42570192
Sailmaker, ik weet hoe ze smaken
Zie mijn post hierboven.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:52:15 #83
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42570373
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 19:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd maar die van de aldi zijn wel erg handig als je een grote BBQ hebt of tijdens een verjaardag
geen vlees kopen bij de Aldi
Wij kopen Spare-Ribs in de supermarkt bij C-1000 Gemarineerd en naturel
  woensdag 11 oktober 2006 @ 16:51:44 #84
24919 Quantor
allround game addict
pi_42581506
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
*NuT5*
pi_42584828
Spareribs (Ketjap)

Benodigdheden:
½ kilo spare ribs of krabbetjes
125 milliliter Ketjap Manis (Kentel no. 1, in witte jerrycan)
75 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd (San Marco of gewone Franse mosterd zonder pitjes)
½ theelepel Provençaalse kruiden (In een molentje verkrijgbaar bij Appie H.)
1 teentje knoflook geperst
2 eetlepels suiker
2½ theelepel sambal oelek (van Conimex, ook bij bovengenoemde Appie verkrijgbaar)
1 theelepel zout

Werkwijze:
Bovenstaande ingrediënten (zonder het vlees) met ½ liter water mengen en aan de kook brengen, dan het vlees erbij (als niet al het vlees onder het vocht staat meer water toevoegen!) en 45 minuten op een lage vlam koken. Vlees uit de pan en in een ovenschaal doen, overgebleven vocht inkoken tot stroop (duurt vrij lang! Tot ongeveer 45 minuten).
Ingekookte marinade over het vlees doen en onder de grill 20 minuten afbakken.

Eenvoudiger kan ik het niet maken maar laat maar weten als iets onduidelijk is.

[ Bericht 2% gewijzigd door bloatedface op 12-10-2006 18:47:22 (Gisteren weer gemaakt, kon pittiger, zout erbij) ]
[an error occurred while processing this directive]
  donderdag 12 oktober 2006 @ 01:36:35 #86
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_42598994
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
dat lukt zeker wel. probeer het eens bij een klein afhaal steakzaakje die doen t vaak ook ik heb hier ruim 500 gr. naar keuze gekruide ribs voor 8 euro met een broodje en saus. hoevaker je er komt hoe meer je krijgt op den duur (krijg soms ruim 800 gram mee)
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_42603161
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
Ik werk in doetinchem en als ik naar huis ga dan kom ik met de bus door varsseveld
Is het dichtbij die rotonde? (waar cafetaria 'de rotonde' zit?) Of dicht bij het station(netje).
Of zit het in het centrum waar vrijdags altijd markt is?
Dit zijn de enige 3 plekken die ik goed ken.
Zijn de 'normale' spareribs zoet?

Ik heb het liefst zoet/pittig maar iig zoet.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 15:56:06 #88
24919 Quantor
allround game addict
pi_42612561
Yup ze zijn heerlijk zoet. Ik ben echter niet bekend in Varsseveld, weet alleen waar Helmink zit om eerlijk te zijn :-) Het is in ieder geval wel dichtbij een rotonde, aan de rand van het centrum. Ik kom altijd van de A18 en neem daar weer de verkeerslichten richting centrum (rechts) rontonde 3 kwart en gelijk aan de rechterkant voila.
*NuT5*
pi_42633546
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 15:56 schreef Quantor het volgende:
Yup ze zijn heerlijk zoet. Ik ben echter niet bekend in Varsseveld, weet alleen waar Helmink zit om eerlijk te zijn :-) Het is in ieder geval wel dichtbij een rotonde, aan de rand van het centrum. Ik kom altijd van de A18 en neem daar weer de verkeerslichten richting centrum (rechts) rontonde 3 kwart en gelijk aan de rechterkant voila.
Ik keek gisteren een beetje naar rechts in de bus toen we over de rotonde gingen, en ik kom er dus elke dag precies langs Ik heb ook in Varsseveld gewerkt en ik ben er naast dat ik er nu elke dag langsrijd ook 2 jaar lang elke vrijdag langs gelopen

Maargoed ik zal er van de week eens even heen gaan dan, misschien vandaag wel.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 15:44:08 #90
136932 haakaap
geevolueerde aap
pi_42671935
Bij 'de beertjes' met honing marinade, die zijn pas lekker! Weet iemand hoe ze die maken??? En dan met name hoe ze die honing marinade maken en hoe ze de spare ribs daar in laten marineren. Dr zit sowieso honing in en volgens mij gooien ze ook paprika poeder eroverheen er na.

De beertjes is soort franchise achtig restaurant in Zuid-Holland.
http://www.beren.nl/
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 17:02:40 #91
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_42673773
Gister spareribs met ketjap marinade gehad (ketjap ribs heten ze) en waren beetje smakeloos.. alleen die helemaal in de marinade lag in t bakje was smakelijk, helaas kwam ik hier op t laatst achter.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 16 oktober 2006 @ 09:43:06 #92
159662 J1981
Supermama!
pi_42715626
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
Helaas niet (meer) in Eindhoven zelf, maar wel in Nuenen, Helmond, Veldhoven en Eersel, zit 'De Bengel'. De spareribs hier zijn echt heeeerlijk. In twee variaties; zoet en pikant. Ik geloof dat ze 13,50 kosten, maar daar krijg je dan wel frietjes, sauzen en (erg lekkere) salade bij. Zeker eens proberen!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Groeten,
Joyce
  vrijdag 6 april 2007 @ 19:37:05 #93
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_48089046
Uit Spareribs.....
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 15:30 schreef DJMO het volgende:
Ik wil een makkelijk en snel recept om gemarineerde spareribs uit de oven te kunnen maken. Ik heb het vlees kersvers van de slachterij (als dat er iets toe doet), maar ik heb geen flauw benul hoe ik het moet bereiden. Moet ik het eerst koken, hoelang moet het in de oven staan? Ik weet het niet. Normaal vind ik dingen in de keuken wel zelf uit, maar op dit gebied ben ik dus echt een groentje :’)

Heel simpel gevraagd: HELP me please!!!!!!!!!
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 15:43 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb deze een keer gemaakt:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-bbq-spare-ribs

Er lekker!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_48295707
Weet je waar ze lekker zijn? Bij 't Fust op het stadhuisplein in Rotterdam . Elke dag onbeperkt
Have fun...
pi_48297079
Ik heb nog nooit spare ribs gehad, maar lijkt me wel lekker
  vrijdag 13 april 2007 @ 16:45:51 #96
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48297310
teeeveeepeee.

Eerst ribben zoeken
  vrijdag 13 april 2007 @ 18:19:42 #97
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_48299814
ain't no spare-rib, like an american rib!!!!!
pi_48380002
Morgen avond weer spareribs eten in R'dam
Have fun...
pi_48380059
quote:
Op maandag 16 april 2007 13:44 schreef Handschoen het volgende:
Morgen avond weer spareribs eten in R'dam
EN nu ophouden!!

Elke keer zit ik op mijn werk wanneer ik dit topic zie en ik ruik de spareribs al zo'n beetje.

Heb er alweer super veel zin in, ga denk ik dit weekend ook maar weer spareribs eten
pi_48382204
Damn, dat filmpje, ik weet wat ik vanavond klaarmaak nu eerst maar even naar de winkel
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')