1 2 3 4 5 6 7 8 | #!/bin/sh # enter hooks for dhclient-script # do not overwrite /etc/resolv.conf function make_resolv_conf() { return; } |
Dat vond ik ook wel een leuk detail. Misschien de syntax verkeerd oid?quote:Op woensdag 13 december 2006 07:36 schreef devzero het volgende:
edit, toch blijf ik het raar vinden dat overal verwezen wordt naar de supersede optie, terwijl dat bij mij niet werkt.
tis een usb hddquote:Op woensdag 13 december 2006 03:08 schreef devzero het volgende:
Alleen heeft freebsd umount geen lazy unmount en kun je alleen -f gebruiken. Processen die nog gebruik maken van die disk gaan dan wel de mist inJe kunt met fstat kijken welke processen welke files gebruiken/open houden. Alleen is de kans aanwezig dat je die processen niet kunt killen, want uninterruptible sleep in read of write.
Waarschijnlijk is het de moeite waard om eens op zoek te gaan waarom het mis gaat met je usb stick
met viquote:Op woensdag 13 december 2006 15:31 schreef Boschkabouter het volgende:
En hoe kan ik die het makkelijkst editen?Het is echt eeuwen geleden dat ik Ubuntu opgestart heb.
Waarom niet gewoon nano? Dat lijkt me iets comfotabeler voor iemand die lang niet met editors heeft gewerkt. Het is prima bruikbaar om config files aan te passen, wil je geavanceerde functies dan vi inderdaad.quote:Op woensdag 13 december 2006 18:05 schreef Aoristus het volgende:
[..]
met vi
<esc> navigeren
/ (zoeken
K (boven)
L (rechts)
J (beneden)
H (links)
i invoegen
<esc wq! > bewaren en wegwezen
nano / editquote:Op woensdag 13 december 2006 18:19 schreef Dubbeldrank het volgende:
[..]
Waarom niet gewoon nano? Dat lijkt me iets comfotabeler voor iemand die lang niet met editors heeft gewerkt. Het is prima bruikbaar om config files aan te passen, wil je geavanceerde functies dan vi inderdaad.
Bewaren en wegwezen moet zijn <esc> :wq! , maar sneller is nog <esc>ZZ ...quote:Op woensdag 13 december 2006 18:05 schreef Aoristus het volgende:
[..]
met vi
<esc> navigeren
/ (zoeken
K (boven)
L (rechts)
J (beneden)
H (links)
i invoegen
<esc wq! > bewaren en wegwezen
Ik ben nog Spartaans geschooldquote:Op woensdag 13 december 2006 18:19 schreef Dubbeldrank het volgende:
[..]
Waarom niet gewoon nano? Dat lijkt me iets comfotabeler voor iemand die lang niet met editors heeft gewerkt. Het is prima bruikbaar om config files aan te passen, wil je geavanceerde functies dan vi inderdaad.
vrai!quote:Op woensdag 13 december 2006 18:30 schreef whoops het volgende:
[..]
Bewaren en wegwezen moet zijn <esc> :wq! , maar sneller is nog <esc>ZZ ...
Daarnaast ben ik het er mee eens dat je beter nano of misschien zelfs gedit kan gebruiken.
Als je dus op Ubuntu bent ingelogd op de grafische schil kan je met het commando
gksu gedit /boot/grub/menu.lst
verder compleet grafisch werken...
:x is nog sneller..quote:Op woensdag 13 december 2006 18:30 schreef whoops het volgende:
Bewaren en wegwezen moet zijn <esc> :wq! , maar sneller is nog <esc>ZZ ...
Dat is precies even snel...quote:
maar bij shift-ZZ moet je de shift ingedrukt houden en dan krijg je bij de 10000ste file wel rsiquote:Op woensdag 13 december 2006 19:05 schreef whoops het volgende:
[..]
Dat is precies even snel...
Shift - Z - Z - Shift los
Shift - : - Shift los - x
Whehehe...quote:Op woensdag 13 december 2006 19:10 schreef devzero het volgende:
[..]
maar bij shift-ZZ moet je de shift ingedrukt houden en dan krijg je bij de 10000ste file wel rsi![]()
Als ik als user vi /etc/passwd wil quitten na een edit lijkt dat met geen van alle commando's te lukken, omdat ik er geen rechten heb uiteraard. Tot nu toe kom ik daar alleen met :q! uit...quote:Op woensdag 13 december 2006 19:23 schreef slakkie het volgende:
Is het niet zo dat :x ongeacht een error tijdens de write ten alle tijde zal quiten. Weet niet trouwens hoe dat met wq! zit of met ZZ.
"/etc/passwd" E212: Can't open file for writingquote:Op woensdag 13 december 2006 19:23 schreef slakkie het volgende:
wq!
E45: 'readonly' option is set (add ! to override)quote:ZZ
GMTAquote:Op woensdag 13 december 2006 19:39 schreef whoops het volgende:
[..]
Als ik als user vi /etc/passwd wil quitten na een edit lijkt dat met geen van alle commando's te lukken, omdat ik er geen rechten heb uiteraard. Tot nu toe kom ik daar alleen met :q! uit...
en daarom gebruiken wij GEEN Kutbuntuquote:Op woensdag 13 december 2006 19:40 schreef devzero het volgende:
[..]
"/etc/passwd" E212: Can't open file for writing
[..]
E45: 'readonly' option is set (add ! to override)
maar ":x" geeft ook
E505: "/etc/passwd" is read-only (add ! to override) en quit niet bij mij.
Zie je ergens staan dat ik ubuntu gebruik? Ik gebruik gentoo, maar vim lijkt me redelijk universeel, dus zal de distro niet veel uitmaken.quote:Op woensdag 13 december 2006 20:03 schreef Aoristus het volgende:
[..]
en daarom gebruiken wij GEEN Kutbuntu![]()
![]()
Doe jezelf een plezier en begin met Slackware
Daar heb ik ook al naar zitten kijken, het was me alleen iets te gelimiteerd. Ik wil bijvoorbeeld ook een webserver plus nog wat andere mogelijkheden die FreeNAS niet biedt. Ik heb nu een Ubuntu server draaien die alles doet was ik wil, proftpd, apache, samba en nog wat andere meuk kan je prima zelf installeren. Samen met het gebruik van webmin kan je dus veel meer dan met FreeNAS, leuk spul maar voor m'n thuisservertje wil ik wat meer functies.quote:Op donderdag 14 december 2006 19:09 schreef whoops het volgende:
Zojuist heb ik even met FreeNAS onder VMware zitten spelen, en dat ziet er erg leuk uit. Het is gebaseerd op FreeBSD en heeft een hele nette WebGUI, waar de meeste dingen in te regelen zijn. Ook kan je er met SSH bij...
Omdat ik nog niet zeker weet of dit is wat ik wil, vroeg ik me af of er ook alternatieven voor FreeNAS bekend zijn, dan ga ik die ook nog eens even testen...
Maar daar is FreeNAS toch ook helemaal niet voor bedoeld? Het is een gratis NAS server en meer niet.quote:Op donderdag 14 december 2006 20:50 schreef Dubbeldrank het volgende:
die alles doet was ik wil, proftpd, apache, samba en nog wat andere meuk kan je prima zelf installeren. Samen met het gebruik van webmin kan je dus veel meer dan met FreeNAS, leuk spul maar voor m'n thuisservertje wil ik wat meer functies.
FreeBSD leren doe ik liever niet met m'n centrale opslag...quote:Op donderdag 14 december 2006 22:48 schreef Schorpioen het volgende:
Waarom dan niet gewoon FreeBSD gebruiken? Dan heb je alle vrijheid en alle mogelijkheid om ervaring op te doen! Er is ook genoeg documentatie beschikbaar hierover.
Begrijpelijk, al moet ik zeggen dat FreeBSd erg erg gebruikersvriendelijk is (maar goed ik gebruik het nu al jaren.quote:Op donderdag 14 december 2006 23:01 schreef whoops het volgende:
[..]
FreeBSD leren doe ik liever niet met m'n centrale opslag...
Als ik FreeBSD wil gaan leren zal ik me daar op toe moeten spitsen en daar heb ik momenteel weinig ruimte voor (ben voor m'n werk al met m'n LPI en m'n CNE trajecten bezig)... Het is niet dat ik het niet wil kennen, maar het is nu gewoon niet handig...
Ik heb een Wanadoo "broadbandbox"... Is niks aan in te stellen, DHCP aan en dat is het. Tot nog toe nooit problemen mee gehad qua snelheid.quote:Op donderdag 14 december 2006 23:45 schreef Schorpioen het volgende:
Ik heb geen idee waar je trage internet aan ligt. Ik heb hier alle IPv6 support gewoon aanstaan en dat geeft geen enkel probleem met mijn demon internet aansluiting, qua netwerk is het min of meer een standaard ubuntu installatie. Wat voor internetverbinding heb je?
Ik bčn begonnen met Slackware, en via Debian bij Ubuntu beland, en ik heb precies hetzelfde probleem.quote:Op woensdag 13 december 2006 20:03 schreef Aoristus het volgende:
en daarom gebruiken wij GEEN Kutbuntu![]()
![]()
Doe jezelf een plezier en begin met Slackware
Heb je de problemen op zowel je lokale netwerk als via internet? En heb je via verschillende protocollen (smb/http/ftp/scp) dezelfde vertraging?quote:Op vrijdag 15 december 2006 07:44 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ik heb een Wanadoo "broadbandbox"... Is niks aan in te stellen, DHCP aan en dat is het. Tot nog toe nooit problemen mee gehad qua snelheid.
Om 1 over 1 van elke dag haalt hij de logfile weg. Of dat te vaak is? Geen idee, ik weet niet hoe druk bezocht je webserver is.quote:Op vrijdag 15 december 2006 14:57 schreef HenkdeTank het volgende:
Hallo, op mijn server draait een cronjob:
1 1 * * * rm -f /var/log/apache/access.log; touch /var/log/apache/access.log; chown root.adm /var/log/apache/access.log; apachectl restart
Nee, dan zou het 1 * * * * * zijnquote:Schrijft hij nu elke 1ste minuut van elk uur
Je gebruikt apachectl restart, waarbij apachectl graceful misschien netter is. Lees dit stukje maar eens doorquote:een apache acces log weg en herstart hij dan apache?
Om 1:01 start je de volgende zaken:quote:Op vrijdag 15 december 2006 14:57 schreef HenkdeTank het volgende:
1 1 * * * rm -f /var/log/apache/access.log; touch /var/log/apache/access.log; chown root.adm /var/log/apache/access.log; apachectl restart
Maar ik heb niet helemaal door wat het doet.
Hoe zien je /etc/hosts en /etc/hostname eruit?quote:Op zaterdag 16 december 2006 00:49 schreef Hmail het volgende:
Okee dit is wel een heel erge n00b vraag volgens mij, maar ik kom er maar niet uit
Ik heb een samba server als PDC ingericht. Zonder problemen. Maar nu is die server blijkbaar geen lid van het domein.
Als domein heb ik bijvoorbeeld mijndomein.com. De FQDN van die server zou dan bij mijn weten server.mijndomein.com. Maar dat is het niet
In /etc/hosts stond 127.0.0.1 localhost.localdomain. En dat was ook wat ik terugkreeg als ik hostname --fqdn uitvoerde. Maar dat localhost.localdomain heb ik aangepast naar server.mijndomein.com, en nu weet hij blijkbaar zelf niet eens meer wie hij is:
tiffany:~# hostname --fqdn
hostname: Unknown host
Weet iemand hoe ik daar gewoon server.mijndomein.com van maak?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | 192.168.2.3 tiffany.geendomain.com # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts ::1 ip6-localhost ip6-loopback fe00::0 ip6-localnet ff00::0 ip6-mcastprefix ff02::1 ip6-allnodes ff02::2 ip6-allrouters ff02::3 ip6-allhosts |
1 |
Kan hij het ip nummer van geen_pc2 niet resolven? ("ping geen_pc2" geeft unknown host als error). Je kunt dan of) geen _pc2 aan je /etc/hosts toevoegen of) iets als "hosts: files dns winbind" in je /etc/nsswitch.conf zetten.quote:Op zaterdag 16 december 2006 01:30 schreef Hmail het volgende:
moment in een domein aangelogd. Andersom kan ik echter mijn windows-pc, die geen_pc2 heet niet vanaf tiffany benaderen.
Niets mis mee toch? Als je hostname -s doet, dan zou hij alleen tiffany terug moeten geven. Eventueel kun je je tiffany als alias in je /etc/hosts zettenquote:Als ik nu in /etc/hostname keihard tiffany.geendomain.com neerzet dan zie ik als resultaat inderdaad die tiffany.geendomain.com. Maar ook gewoon hostname retourneert tiffany.geendomain.com
1 |
Ik heb lokaal verder niks aan het netwerk hangen, dus dat is lastig testen...quote:Op vrijdag 15 december 2006 11:03 schreef whoops het volgende:
[..]
Heb je de problemen op zowel je lokale netwerk als via internet? En heb je via verschillende protocollen (smb/http/ftp/scp) dezelfde vertraging?
Zou het anders misschien aan de duplex settings van je kaart kunnen liggen?
Ik heb onder Ubuntu nog niet dit soort problemen meegemaakt en heb IPv6 ook gewoon aan staan...
idd, ping geen_pc2 geeft unknown host. Het ip zelf kan hij wel pingen. Ik heb nu winbind achter hosts gezet in /etc/nsswitch.conf, maar ook dat werkt niet. Ik weet niet of dit iets is waar ik wakker van moet liggen, maar het viel me gewoon opquote:Op zaterdag 16 december 2006 06:39 schreef devzero het volgende:
[..]
Kan hij het ip nummer van geen_pc2 niet resolven? ("ping geen_pc2" geeft unknown host als error). Je kunt dan of) geen _pc2 aan je /etc/hosts toevoegen of) iets als "hosts: files dns winbind" in je /etc/nsswitch.conf zetten.
Dat stond dus niet in /etc/resolv.conf. Ik heb het er nu bijgezet, maar helaas kan ik nog steeds niet vanaf geen_pc2 er naar pingen.quote:Niets mis mee toch? Als je hostname -s doet, dan zou hij alleen tiffany terug moeten geven. Eventueel kun je je tiffany als alias in je /etc/hosts zetten
[ code verwijderd ]
maar als je "domain geendomain.com" in /etc/resolv.conf hebt staan, zou dat niet hoeven.
Ik krijg Connection Refused als ik op tiffany dat adres invoer, en vanaf geen_pc2 kan ik tiffany.geendomain.com niet pingen, en dus ook niet via de broswer benaderen. Terwijl ik redeneerde: Als je in een domain zit dan word je adres: <hostname>.<domain>. Terwijl geen van beiden iets met dat adres willen. geen_pc2 weet wel wie tiffany is, maar wie tiffany.geendomain.com is daar heeft ie meer moeite mee.quote:Maar wat is nou het probeem dat je hebt met scalix geval? Je hebt dus in je config overal de fqdn gebruikt en waarschijnlijk zal dat scalix dan ook alleen naar verzoeken op je 192.168.2.3 netwerk luisteren. Als je dus met je browser naar localhost gaat dan zal hij geen verbinding kunnen maken, maar als je http://tiffany.geendomain.com:8080/sac doet dan krijg je toch wel wat? Zo nee, wat voor error?
Volgens mij moet dat ook wins zijn ipv winbind (het was al laat gisterenquote:Op zaterdag 16 december 2006 12:41 schreef Hmail het volgende:
Ik heb nu winbind achter hosts gezet in /etc/nsswitch.conf, maar ook dat werkt niet.
Draait dat programma wel, kun je met "netstat -at" kijken of er iets aan poort 8080 hangt?quote:Ik krijg Connection Refused als ik op tiffany dat adres invoer
Zoals schorpioen al aangaf, een windows domain is iets anders als een domein naam voor je host.quote:Terwijl ik redeneerde: Als je in een domain zit dan word je adres: <hostname>.<domain>. Terwijl geen van
Stukje bij beetje kom ik steeds meer te wetenquote:Op zaterdag 16 december 2006 15:33 schreef Schorpioen het volgende:
Hoe kan die andere pc weten wat het ipadres van tiffany.geendomein.com is? Je draait geen dns server zo te lezen en in de dns van de provider achter geendomein.com staat ook niks. Samba zorgt er alleen voor dat de host tiffany resolvet, maar niet tiffany.geendomein.com. De term Primary Domain Controller is wat verwarrend want het gaat daar om windows domeinen en niet om internetdomeinen. Aan tiffany.geendomein.com hangt dus geen ipadres, alleen op tiffany zelf zal ie resolven omdat je hem daar in je hosts bestand hebt gezet. Dat kun je ook op al je andere pc's doen of je kan een locale dns server gaan draaien voor geendomein.com zodat je niet met tig verschillende hosts bestanden zit die je moet bijhouden.
Dat werkt stukken beter! geen_pc2 resolved inmiddelsquote:Op zaterdag 16 december 2006 16:50 schreef devzero het volgende:
[..]
Volgens mij moet dat ook wins zijn ipv winbind (het was al laat gisteren)
Dat is een goeiequote:Draait dat programma wel, kun je met "netstat -at" kijken of er iets aan poort 8080 hangt?
Crontab instellen met output naar een bestandje en die via php uitlezen en naar web schrijvenquote:Op maandag 18 december 2006 11:54 schreef Tijn het volgende:
Beste mensen, ik heb een dingetje waar ik even niet uitkom. Het zit zo: ik heb een account op een Unix-server op school voor m'n webspace enzo. Aan dit account hangt een diskquota. Ik kan via de shell zonder problemen inloggen en met "quota -v" opvragen hoe ik op dit moment zit qua vrije schijfruimte.
Maar ik zou het relaxter vinden als ik het via het web kon uitlezen. Zeker ook voor de andere mensen die van dit account gebruik maken (het is een webaccount voor m'n hele projectgroep), want die zijn niet zulke commandline ridders als ikEchter, wanneer ik via PHP iets als <?php echo exec('quota -v'); ?> doe, dan krijg ik niet m'n eigen quota te zien, maar die van de www-user.
Ik dacht, misschien kan ik met het su-commando switchen naar de user waarvan ik het quota wil weten, maar dan moet ik het wachtwoord natuurlijk intypen en dat lukt niet via PHP. Ik heb ook gevonden (door de manpage van su te lezen) dat je het vragen van het password kunt omzeilen door de rhosts-file te editten. Maar dat zou betekenen dat iedereen die de webserver gebruikt op m'n account zou kunnen zonder password en dat lijkt me een bijzonder slecht idee.
Verder weet ik even niets... Iemand een idee hoe ik dit moet aanpakken?
Whehe. Daar heb ik ook al aan gedachtquote:Op maandag 18 december 2006 11:59 schreef Keiichi het volgende:
[..]
Crontab instellen met output naar een bestandje en die via php uitlezen en naar web schrijven![]()
quote:quota -v > bestandje.txt
rsh: bestandje.txt: restricted
/tmp misschien?quote:Op maandag 18 december 2006 12:04 schreef Tijn het volgende:
[..]
Whehe. Daar heb ik ook al aan gedachtMaar helaas heb ik maar beperkte shell access
[..]
Nee, ook nietquote:
Omdat m'n restricted shell access dat niet toelaatquote:Op maandag 18 december 2006 12:18 schreef slakkie het volgende:
Waarom niet quota -v > $HOME/quota-file (of $WEBSPACE_LOC/quota)
Ah, dit is al aardig tof, dit werkt welquote:Anders: quota -v | mail -s 'Quota mailtjes' tijn@school.nl,project_lid@school.nl
Krijg je het per mail.
Dat zag ik, maar wellicht zat je in een verkeerde dir, en zou het wel mogelijk geweest zijn om het te redirecten naar je webspace dir. Blijkt van niet dus.quote:Op maandag 18 december 2006 12:23 schreef Tijn het volgende:
Omdat m'n restricted shell access dat niet toelaat(zie boven)
Kun je het dan niet gelijk pipen naar de site via ftp?quote:Op maandag 18 december 2006 12:18 schreef slakkie het volgende:
Waarom niet quota -v > $HOME/quota-file (of $WEBSPACE_LOC/quota)
Anders: quota -v | mail -s 'Quota mailtjes' tijn@school.nl,project_lid@school.nl
Krijg je het per mail.
Kun je iets duidelijker zijn over wat die emulator nodig heeft aan argumenten/parameters?quote:
Ha, het is inmiddels geluktquote:Op maandag 18 december 2006 12:23 schreef Tijn het volgende:
[..]
Ah, dit is al aardig tof, dit werkt welNu nog even bedenken of ik dit handig in kan zetten.
Denk niet dat de admins daar blij mee zijn.. Verstuur je mail gewoon naar een echt adres, redirect het daar naar /dev/nullquote:Op maandag 18 december 2006 17:23 schreef Tijn het volgende:
Nu heb ik een cron job draaien die elke minuut zo'n mailtje naar een bogus-adres verstuurt, zodat de website redelijk up-to-date is
Ja, ik heb het nu zo dat 'ie naar m'n eigen adres mailt, van waar ik het met een rule de prullenbak in dirigeer.quote:Op maandag 18 december 2006 21:24 schreef slakkie het volgende:
[..]
Denk niet dat de admins daar blij mee zijn.. Verstuur je mail gewoon naar een echt adres, redirect het daar naar /dev/null
Dev null mailen kan, in je aliases file:quote:Op maandag 18 december 2006 21:28 schreef Tijn het volgende:
[..]
Ja, ik heb het nu zo dat 'ie naar m'n eigen adres mailt, van waar ik het met een rule de prullenbak in dirigeer.
Zou het trouwens niet werken om direct naar /dev/null te mailen?
Ok. Maar waarom aliassen? Ik krijg op m'n eigen Linux-machine geen foutmelding als ik direct "mail /dev/null" intyp.quote:Op maandag 18 december 2006 21:40 schreef slakkie het volgende:
[..]
Dev null mailen kan, in je aliases file:
devnull: /dev/null
newaliases en klaar.
Zou de server dan niet nog dagen lang blijven proberen om al die mailtjes proberen te bezorgen? Ik kan me voorstellen dat ze daar niet blij mee zijnquote:Ahh, ok, met bogus begreep ik niet bestaand adres.
ja kan het ook direct /dev/null'en ja, de exitcode is netjes 0.quote:Op maandag 18 december 2006 21:43 schreef Tijn het volgende:
Ok. Maar waarom aliassen? Ik krijg op m'n eigen Linux-machine geen foutmelding als ik direct "mail /dev/null" intyp.
Welke networkmanager gebruik je?quote:Op maandag 18 december 2006 21:47 schreef Slappy het volgende:
Ik heb dus een draadloze netwerk.
Maar met de beveiling Wpa maar ik kan alleen Wep vinden in het menu van Netwerken.
lm-sensorsquote:Op maandag 18 december 2006 21:55 schreef tactic_to het volgende:
een aantal temperatuur sensoren. is er een programma wat die sensoren kan uitlezen, en is er daarnaast dan ook de mogelijkheid om dit op een webpagina te plaatsen zodat ik dit altijd kan inzien?
Geen idee ik zal morgen wel weer het bericht posten aangezien ik nu op een andere Pc zit.quote:
Kijk eens naar phpsysinfoquote:Op maandag 18 december 2006 21:55 schreef tactic_to het volgende:
hallo, ik heb weer eens een klein meerdelig vraag je,
ik laatst het moederbord van mijn server vervangen.
het huidige bord heeft een aantal temperatuur sensoren. is er een programma wat die sensoren kan uitlezen, en is er daarnaast dan ook de mogelijkheid om dit op een webpagina te plaatsen zodat ik dit altijd kan inzien?
mochten jullie nog meer willen weten dan lees ik dat graag en alvast bedankt voor de kennis
Het probleem is dat de frontend dat niet snapt (mythtv). Hij kan enkel die configfile aan en de meeste spellen hebben meerdere disks, dus renamen gaat niet. Althans, als ik dat doe, kan ik net zo goed het in de config file zetten denk ik en wil ik ook liever niet. Ik zal er niet te veel op ingaan, maar dat zou niet handig zijn.quote:Op maandag 18 december 2006 16:15 schreef mgerben het volgende:
[..]
Kun je iets duidelijker zijn over wat die emulator nodig heeft aan argumenten/parameters?
Kun je bijvoorbeeld zo'n scriptje maken?
------------------------
cd directory_$1
amigaemulator disk1=disk_$1.adf configfile=config_$1.conf
-----------------------
Je spellen staan in 'directory_naamvanhetspel'.
Je diskfiles staan in die directory en heten 'disk_naamvanhetspel.adf', je configfiles heten 'config_naamvanhetspel.conf'
en dan opstarten met:
'handigscriptje naamvanhetspel'
'Naamvanhetspel' komt dus in het 1e argument te staan en wordt gebruikt om naar de juiste dir te gaan en wordt ook gebruikt om de namen van je disk+configbestanden aan te vullen.
Met dit scrippie kun je trouwens ook alles in één directory zetten (even het cd-commando weglaten).
En je kunt ook de namen van de disks en de configfiles altijd hetzelfde laten zijn; dan bepaalt alleen de directory om wel spel het gaat en heten alle disk-files in alle verschillende dirs gewoon 'disk.adf'.
Is het zo simpel of begrijp ik je probleem niet?
We zijn allemaal heel blij voor jequote:Op vrijdag 22 december 2006 12:57 schreef slakkie het volgende:
Ik moet even kwijt dat ik definitief van gnome ga afstappen en mijn bakken alleen nog maar KDE te zien krijgen.
Veel makkelijker te configgen, heb het nu precies zo ingesteld zo als het ik wil. Heb wel het idee dat het allemaal net iets zwaarder is dan Gnome, maar dat mag de pret niet drukken.
Onder de motorkap draait nog wel GDM (thuis) aangezien Konquerer eruit knalt onder kdm. Misschien dat ik het nog ga proberen met xdm, kijken of dat wat sneller gaat dan of gdm of kdm.
Op werk draai ik KDE met kdm, daar heb ik geen problemen mee (met Konquerer die eruit klapt).
Zet de torrent er anders bij aan en kijk of dat sneller gaat...quote:Op vrijdag 22 december 2006 14:33 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Ik ben de OpenSuse dvd maar aan het downloaden. Het schiet alleen niet op. Dus zit ik te denken om de Torrent maar te gebruiken, maar ik zit wel al op 18%, dus vraag ik me af of dat dan sneller is, als ik weer opnieuw begin. Eigenlijk wil ik 'm vandaag nog installeren.
Het drukt de pret wel.. Na wat spelen met KDE duurde het wel erg lang voordat de desktops switch'en hetgeen irritant is. Nu heb ik de transparency van de title bars aangepast en nu loopt het heerlijk soepel. Alleen mis ik nu mijn kewle title bars.. grmbl.quote:Op vrijdag 22 december 2006 12:57 schreef slakkie het volgende:
Veel makkelijker te configgen, heb het nu precies zo ingesteld zo als het ik wil. Heb wel het idee dat het allemaal net iets zwaarder is dan Gnome, maar dat mag de pret niet drukken.
Sinds wanneer is dat? Ik heb 7.1 ofzo wel eens geinstalleerd en kan me niet herinneren dat dat echt lang duurde. En toen moest ik ook nog continu cd's wisselen, nu staat alles gewoon op 1 dvd.quote:Op vrijdag 22 december 2006 15:13 schreef whoops het volgende:
En bereid je maar voor op het ergste, de SUSE installaties zijn ook nogal langdurig... Het kan nachtwerk worden dus...
Dit was zeker met de Crystal Window decoration? Daarmee had ik ook last bij het alt-tabben...quote:Op vrijdag 22 december 2006 15:19 schreef slakkie het volgende:
[..]
Het drukt de pret wel.. Na wat spelen met KDE duurde het wel erg lang voordat de desktops switch'en hetgeen irritant is. Nu heb ik de transparency van de title bars aangepast en nu loopt het heerlijk soepel. Alleen mis ik nu mijn kewle title bars.. grmbl.
Iemand een idee hoe dit op te lossen is zodat ik weer met transparency titlebars kan werken?
Ik heb geen 3d drivers installed, tenzij er 3D drivers in xserver-xorg-video-ati zitten.quote:Op vrijdag 22 december 2006 15:24 schreef whoops het volgende:
[..]
Dit was zeker met de Crystal Window decoration? Daarmee had ik ook last bij het alt-tabben...
Heb je je 3D drivers geinstalleerd? Geen idee of het dan sneller gaat maar dat zou je kunnen proberen... Als dat niets oplost en je hebt ze toch geinstalleerd kan je misschien Beryl gaan gebruiken om mooie doorschijnende vensters te krijgen...
Vergeleken met een Debian / Ubuntu install die volgens mij nog geen half uur duren (afhankelijk van de pc) zijn ze ontzettend traag, het kan zo anderhalf uur duren... Het heeft er volgens mij wel mee te maken dat SUSE standaard meer software installeert... Geen idee trouwens of dit met 10.2 nog zo is....quote:Op vrijdag 22 december 2006 15:22 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Sinds wanneer is dat? Ik heb 7.1 ofzo wel eens geinstalleerd en kan me niet herinneren dat dat echt lang duurde. En toen moest ik ook nog continu cd's wisselen, nu staat alles gewoon op 1 dvd.
Nee, er zit nog geen 3D accelleratie in de standaard drivers, helaas... Bij mij was het een drama om de ATI drivers aan de praat te krijgen, en na maanden geprobeerd te hebben (af en toe) kwam ik er achter dat het aan de monitor lag... Monitor omgewisseld, klaar...quote:Op vrijdag 22 december 2006 15:31 schreef slakkie het volgende:
[..]
Ik heb geen 3d drivers installed, tenzij er 3D drivers in xserver-xorg-video-ati zitten.
Ik zat al aan Beryl te denken en wellicht dat ik dat zo nog ff ga proberen. Vooralsnog lijkt het te maken hebben met de keyboard repeat functionaliteit.
En ja, ik heb idd die Crystal Window decoration (good educated guess I might add).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |