abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 24 augustus 2006 @ 21:42:25 #1
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41143400
NOu meiden en jongens wellicht!
Ik kon het toch weer ff niet laten .....
Op naar de zevende topic over de nuvaring, dat handige ding.

Vorige delen:

iemand ervaring met de nuva ring? (deel I)
Nuvaring ervaringen uitwisselen [organon] (deel II)
Nuvaring [Organon] ervaringen uitwisselen deel 3 (deel III)
Nuvaring ervaringen uitwisselen deel IV (deel IV)
Nuvaring, ervaringen uitwisselen deel V deel V
Nuvaring ervaringen uitwisselen deel VI deel VI

[ Bericht 12% gewijzigd door NanKing op 24-08-2006 22:00:47 (Linkjes gemaakt :)) ]
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  donderdag 24 augustus 2006 @ 21:45:16 #2
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41143481
Hoi hoi Bianci ...

Lijkt het je echt niet beter om helemaal te stoppen met dat hormoon gedoe dan? Als je verhaal zo lees ben je beter af zonder pil of nuvaring. Als ik in zo'n situatie zou zitten zou ik voorlopig alleen maar een condoompje gebruiken. Per slot van rekening wil je je goed voelen! En niet als een vodje.

Misschien is er een oppertje zo lief!! Ik heb de delen gekopied! Niet slim .. de delen neemt ie niet mee natuurlijk.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_41154061
aangezien ik ook de reeks bijhou hier een schaamteloze tvp van me
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_41154475
quote:
Op donderdag 24 augustus 2006 18:27 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Dat is wel een beetje vreemd. Dus omdat iemand je er iemand ánders bij benadeelt ga je ergens mee stoppen? Ik zou puur naar mijn eigen klachten kijken in zo'n geval. Als ik een laag libido heb door de nuvaring is dat niet mijn probleem. Als ik me er verder goed bij voel zal ik niet om die reden weggaan bij de ring...
Ik moest je post echt 2 keer lezen voordat ik snapte wat je nou bedoelde met "iemand anders benadelen". Ik had er zelf nog het meeste last van hoor! En zoals ook door anderen gezegd werd, het is echt niet goed voor je relatie! Het is ook niet zo dat ik het nooit meer wou doen, maar dat ik nooit meer zin had om het initiatief te nemen. En ook dat we er samen ineens veel meer voor moesten doen voordat ik opgewonden werd.
Mijn hoofdreden voor het gebruiken van anticonceptie is om seks te kunnen hebben zonder zwanger te worden. Als je dan geen zin meer hebt in seks lijkt het me dat je je doel een beetje voorbij schiet.
En ik zei ook dat het de doorslaggevende factor was, er waren al veel anderen problemen zoals futloosheid, hoofdpijn en neerslachtigheid. (klinkt wat minder erg dan depressie hè! )

Ook kan ik het niet eens zijn met jouw stelling dat het hebben van een laag libido het probleem van de ander is. Ik ben van mening dat je in een relatie allebei de verantwoordelijkheid hebt om te proberen elkaar gelukkig te maken. Natuurlijk niet ten koste van je eigen geluk, maar ik ben opgevoed met de instelling dat je in een relatie allebei 100% geeft, en dat het niet 50/50 is zoals veel mensen tegenwoordig vinden. Als de nuvaring bij mij dus relatieproblemen veroorzaakt en die problemen kunnen worden opgelost door ermee te stoppen, dan kies ik toch voor mijn relatie!
  vrijdag 25 augustus 2006 @ 12:04:57 #5
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41158990
quote:
Op vrijdag 25 augustus 2006 09:16 schreef flutterbye het volgende:

[..]

Ook kan ik het niet eens zijn met jouw stelling dat het hebben van een laag libido het probleem van de ander is. Ik ben van mening dat je in een relatie allebei de verantwoordelijkheid hebt om te proberen elkaar gelukkig te maken.
Het hebben van een laag libido is wel degelijk je eigen probleem. De ander zal er niet gelukkig mee zijn wellicht. Mij bekroop dan altijd het gevoel van : ik kan hem niet geven wat hij zou willen en je gaat daar toch samen iets voor zoeken. Persoonlijk vind dat sex hebben niet bovenaan mijn lijstje staat hoeft te staan. Maar als de ander daar anders over denkt wordt het wel moeilijk.
Ik had geluk!
Bij mij was het andersom. Ik had een laag libido maar door het gebruik van de nuvaring is dat naar de andere kant geschoten en altijd zo gebleven.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_41163769
ik heb nooit libido gehad en daar ben ik aan gewend dus ik zit er niet mee: mijn vriend heeft me maar te nemen zoals ik ben.

Misschien dat het zonder hormonen beter is: in de stopweek voel ik naast veel pijn me geestelijk wel beter, maar ik kan gewoon niet meer zonder hormonen. Mijn menstruatie is té heftig om de natuur zijn gang te laten gaan: ik lig een hele week doodziek op bed, overgeven, diarree, en verlies zoveel bloed dat ik ieder uur een andere tampon inmoet. Over rug- en buikpijn maar niet te spreken.

Maargoed, voor mij gewoon geen libido, ik heb me daarbij neergelegd en zie het zeker niet als mijn probleem.
I had a signature once. It was awful.
pi_41167468
@ zoeperzazke
Kijk, dat is natuurlijk anders. Als je het al nooit gehad hebt kun je het ook niet missen. En ik vind ook dat je genomen moet worden zoals je bent. (pun not intended zeker! ) Maar door de hormonen was ik dus mezelf niet meer en dat voelt gewoon niet fijn. Het is idd niet zozeer een libido kwestie (of depressie of afgevlakte emoties enz) maar als je zo beïnvloed word dat je jezelf niet meer bent, en je ervaart dat als negatief, dan zou ik zeggen: stoppen!

Ik heb ook veel ervaringen gelezen van meiden, o.a. van jou dus, bij wie het juist een positieve invloed heeft. En ik vind het ook absoluut geweldig dat er iets bestaat om jouw maandelijkse k*tweek op te lossen. Ik vind het ook heel jammer dat de ring bij mij dat effect had want ik vond het systeem ideaal en ik heb hem toch 2 1/2 jaar gebruikt. En ik zie er niet echt naar uit dat ik volgende week weer in mijn baarmoeder geprikt word met een koperspiraaltje...
pi_41201948
Ik dacht al, helemaal geen reacties meer Had namelijk deel VI bij de favorieten staan.

Tja, condooms, vind ik zelf niet zo geweldig. Al heb ik er op het moment toch niet zoveel mee te maken.
Maar met het oog op de zeer nabije toekomst (mijn ex wil ik toch wel aan de anticonceptie blijven.

Ik probeer gewoon de Yasmin en als dat ook niets wordt, moet ik maar eens verder kijken.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 29 augustus 2006 @ 21:15:31 #9
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_41305361
Moest lachen gister in t ziekenhuis, moet geopereerd worden (maar dat ter zijde) en ze vroegen of ik medicijnen gebruikte. dus ik geef aan dat ik wel de nuvaring gebruik...
zit die gast me aan te kijken alsof er kinderen uit mijn oren komen, de wat
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 22:18:20 #10
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41308153
JA ! Gein hé!!
En helemaal indd als een arts zo doet.
Ik heb het alleen nog maar met mensen in mijn omgeving gehad dat ze me aan keken of ze zaadcellen in mijn ogen zagen dansen.
Zo zie je maar weer dat er maar weinig mensen zijn die het nog kenne ....
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_41308695
Erg leuk ja, ik moest vorig jaar een zalfje ophalen voor een vagina infectie, dus ik vroeg of ik mijn nuvaring beter uit kon doen, of dat het geen kwaad kon deze in te houden. "Ehm... dat ga ik even opzoeken.." Kwam een boek van zo;n 800 pagina;s uit de kast, heftig bladeren Ze kon het niet vinden en zou me dan maar bellen zodra ze het wist, haha. uiteindelijk bleek het geen kwaad te kunnen overigens
I had a signature once. It was awful.
pi_41318598
Mijn ha vroeg me ook iedere keer hoe het met de nuvaring ging, als ik een afspraak had. *Flutterbye de ervaringsdeskundige* . Volgens mij was ik de eerste in de praktijk die de ring ging gebruiken. Toen ik ermee kwam zei ze dat er nog niet zoveel ervaring mee was en dat ze het zelf niet zou voorstellen, maar omdat ik er zelf zoveel over had opgezocht wilde ze er wel een recept voor schrijven. Ik hoop dat ze ondertussen een beetje bijgedraaid is!
pi_41339596
Mijn huisarts had alle voorlichtingsboeken al weggegooid. Ttttt, slecht.
Hier een meisje incl ring waarbij alles nog wel helemaal goed gaat! (Die een tvp'tje doet..)
I will take the sun in my mouth
  woensdag 30 augustus 2006 @ 21:57:45 #14
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41342110
gezellig!!
En je tvp is gelukt .....
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  donderdag 31 augustus 2006 @ 11:38:59 #15
116266 _Nouky_
I did it all for the nouky
pi_41356355
Ik zal hier ook nog een keer posten.
Nu ondertussen heb ik mijn vierde ring net uit gedaan. Normaal deed ik dat op vrijdag, maar afgelopen vrijdag was ik dit helemaal vergeten. Op zondag bedacht ik me ineens dat hij er uit moest. Had al vanaf zaterdag 's avonds een beetje een zeurende hoofdpijn, dus dacht al dat er iets aan de hand was. Maar ondertussen bloedde ik nog steeds niet. Dat is dinsdag pas begonnen. Dit betekent dus dat ik nu waarschijnlijk wel kan doorringen, terwijl ik met mijn pil mijn ongesteldheid niet uit kon stellen. (Ik werd altijd zaterdagavond rond een uur of 10 ongesteld, of ik nu de pil doorslikte of niet.) Hier ben ik echt blij om. Ik ga nu vrijdag weer een nieuwe in doen, en dan proberen om hem 4 weken in te houden.
Ik hou alleen nog wel veel vocht vast voordat ik ongesteld moet worden, net als bij de pil. Dit vind ik echt vervelend. Ik had eigenlijk gehoopt dat dit ook minder ging worden. Ik hoop ook stiekem dat dit nog komt. Ik ga nu proberen om veel te sporten zodat er geen plek meer over is om vocht vast te houden. En ze zeggen dat het ook helpt als je in de periode voordat je ongesteld wordt veel drinkt, omdat je dan meer water afdrijft. Dat ga ik dan ook maar proberen.
Van mijn ongesteldheid zelf heb ik iets minder last. Mijn buikpijn is iets minder geworden, ook al had ik dat niet veel. Mijn hoofdpijn is wel iets meer geworden, maar dat is na twee dagen meestal ook voorbij. Bloedverlies is ongeveer hetzelfde gebleven. Ook mijn sexdrive is niet echt veranderd.

Weet iemand eigenlijk hoe lang het ongeveer duurt voordat je lichaam echt gewend is aan de ring? Ik heb wel eerst 10 jaar de pil geslikt, dus misschien ben ik er nog niet helemaal aan gewend. Ik hoop wel dat ik minder vocht vast ga houden voordat ik ongesteld ben. Iemand hier ervaringen mee?
Niks moet, niksen mag.
  donderdag 31 augustus 2006 @ 17:47:20 #16
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41368343
Toen ik 17 jaar de pil had geslikt ben ik over gestapt naar de Nuvaring. Ik heb de eerste maand enorme hoofdpijn gehad omdat mijn lichaam moest wennen aan de ring.
Verder nergens last van gehad.
De nuvaring is geknipt voor mij!
http://www.gezondheidsnet.nl/index.php?cms%5BcategoryID%5D=3650
hier staat een zeer interessant stukje over het vasthouden van vocht.
Wat ik weet is dat te veel zout eten zoiezo vocht vast houdt.
Succes!!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  donderdag 31 augustus 2006 @ 17:56:21 #17
116266 _Nouky_
I did it all for the nouky
pi_41368605
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 17:47 schreef Pearly het volgende:
Toen ik 17 jaar de pil had geslikt ben ik over gestapt naar de Nuvaring. Ik heb de eerste maand enorme hoofdpijn gehad omdat mijn lichaam moest wennen aan de ring.
Verder nergens last van gehad.
De nuvaring is geknipt voor mij!
http://www.gezondheidsnet.nl/index.php?cms%5BcategoryID%5D=3650
hier staat een zeer interessant stukje over het vasthouden van vocht.
Wat ik weet is dat te veel zout eten zoiezo vocht vast houdt.
Succes!!
Bedankt voor de informatie!
Ik weet niet of het op mij van toepassing is. Ik eet niet veel zout en mijn enkels en voeten worden ook niet erg dik. Het is echt op mijn buik en mijn heupen. Ik weet ook niet hoe het komt. Er stond weer wel iets bij van veel lichaamsbeweging. Dat ga ik dan nu maar fanatiek proberen. Ik heb al een test laten doen bij de sportschool om mijn BMI en vetgehalte enzo te meten. Nu even zorgen dat alles over drie maanden gezakt is.
ik hoop nog steeds stiekem dat het over zal gaan, maar dat zal er wel niet in zitten. Best een tegenvaller eigenlijk. Maarja. Dan maar flink sporten.
Niks moet, niksen mag.
pi_41622004
Hallo allemaal,

Heb de topics een beetje door zitten lezen en ik denk dat ik de nuvaring ook maar eens ga proberen.
Ik ben al 10 jaar aan de pil (Mercilon) en het lijkt me best lekker dat je daar niet meer iedere dag aan hoeft te denken!
Ik voel me ook wel vaak moe/futloos, een laag libido en ben ook redelijk aangekomen door de pil en heb heel veel moeite om dat er af te krijgen.
Als dit allemaal nu wat beter zou worden dankzij de nuvaring zou ik echt ontzettend blij zijn!

Ik woon in Italie dus ik ben benieuwd hoe de dokter er op reageerd, want ik weet helemaal niet hoelang hij hier al in Italie verkrijgbaar is.
Ik heb wel een paar Italiaanse reacties gevonden, dus hij is er wel.
(Vaak lopen we hier namelijk erg achter met nieuwe dingen).

De zus van mijn vriend werkt in een apotheek, dus ik zal haar vanavond eens even uithoren wat zij er allemaal vanaf weet.
Ik heb wel op internet gelezen dat hij hier zo'n 13 euro per stuk kost. Dat is toch ongeveer net zoals in Nederland?
Helaas worden dit soort dingen hier niet vergoed, dus moet ik alles zelf betalen
Maar ja, voor de pil ben ik ook 26 euro per drie maanden kwijt. En als er een verpakking per drie ringen is zal die vast wel ietsje minder kosten.
En een baby is natuurlijk altijd duurder

Ik vind het erg leuk om jullie ervaringen te lezen en ik zal binnenkort wel laten weten of ik er ook aan kan beginnen.
Forza Juve!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie vrijdag 8 september 2006 @ 17:48:15 #19
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_41623045
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 17:10 schreef Marty het volgende:
Ik heb wel op internet gelezen dat hij hier zo'n 13 euro per stuk kost. Dat is toch ongeveer net zoals in Nederland?
Helaas worden dit soort dingen hier niet vergoed, dus moet ik alles zelf betalen
Maar ja, voor de pil ben ik ook 26 euro per drie maanden kwijt. En als er een verpakking per drie ringen is zal die vast wel ietsje minder kosten.
En een baby is natuurlijk altijd duurder
Ik betaal 32 euro voor 3 ringen, en dus 3 maanden
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  vrijdag 8 september 2006 @ 20:05:17 #20
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41626981
ja
ik ook!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_41699759
Ik realiseerde me afgelopen week trouwens dat mijn borsten iets groter zijn geworden sinds een jaar - sinds ik de nuvaring gebruik, dus. Ik zat altijd op de grens tussen a en b, en nu is het gewoon een volle b geworden. Ik leg dus een link met de nuva meer mensen die dit herkennen?
I had a signature once. It was awful.
pi_41700169
Bij mij gingen de extra grammetjes helaas op m'n heupen zitten. Al had ik ze in mijn borsten ook niet gewild. De grammetjes waren na 2 en een half jaar ook wel genoeg voor een paar kilo's.
  woensdag 20 september 2006 @ 11:00:51 #23
116266 _Nouky_
I did it all for the nouky
pi_41977098
quote:
Op maandag 11 september 2006 10:49 schreef flutterbye het volgende:
Bij mij gingen de extra grammetjes helaas op m'n heupen zitten. Al had ik ze in mijn borsten ook niet gewild. De grammetjes waren na 2 en een half jaar ook wel genoeg voor een paar kilo's.
Dat probleem ken ik ja. Voor de rest zit er eigenlijk nergens vet. Alleen op mijn heupen. Van groei van mijn borsten heb ik nog niks gemerkt. Hoop niet dat dat gaat gebeuren want ik vind een grote C cup al zwaar genoeg.
Niks moet, niksen mag.
pi_41979298
Zijn er dames aanwezig die een geschiedenis hebben met trombose/longembolie en toch de nuvaring gebruiken? Ik vind de nuvaring ideaal klinken. Er zitten geloof ik minder hormonen in dan in de pil en mijn verzekeraar (De Friesland) vergoedt de ring ook nog eens 100%. Maarja, in de bijsluiter wordt expliciet gewaarschuwd voor trombose (zoals altijd bij anticonceptiemiddelen waar hormonen in zitten). Ik zou graag van ervaringsdeskundigen horen of ze het risico voor lief nemen of dat de huisarts/gynaecolog het gebruik van de nuvaring expliciet afgeraden heeft.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_42147980
Een vriendin van me vertelde ik laatst ook over de nuvaring en het leek haar ook wel wat. Ze is er deze week voor het eerst mee begonnen.

Wat trombose betreft... Ik heb hiervoor ook nooit hormonale anticonceptie gebruikt en de bijsluiters schrikken mij ook altijd wel snel af door mogelijke bijweringen. Ik zou als ik jou was gewoon zorgen dat je de symptomen in de gaten houdt en als je klachten krijgt meteen naar je huisarts stappen. 'T is natuurlijk een keus die je maakt, wel of geen kindertjes.....
pi_42340280
Heeft er hier iemand ook slechte ervaringen met de Nuvaring in combinatie met condoom?
Gisteravond hebben we dus beiden gebruikt, en ik denk dat de ring en het condoom niet makkelijk langs elkaar heen glijden? De binnenkant van m'n vagina is beschadigd, en ik heb best een tijdje gebloed. Niet veel, maar toch. Het hoort niet.
Bij de volgende keer gaat de Nuvaring er uit, maar ik vond het altijd zo makkelijk dat die kon blijven zitten en je na de seks fijn in slaap kon vallen.. Gelukkig is 't condoom binnenkort ook niet meer nodig!
I will take the sun in my mouth
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 3 oktober 2006 @ 20:17:04 #27
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_42340380
@warrel, ik heb er eerlijk gezegd geen last van gehad, maar is t geen optie om wat glijmiddel (van dat wat het condoom niet schaad) te gebruiken? dan kun je na de seks toch lekker in slaap vallen en hoef je niet aan je ring te denken
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_42340472
Glijmiddel hebben we er bij gebruikt. Het was echt allemaal nattig en glibberig genoeg..

En hoe lang zou het duren totdat een wondje daar is genezen? Want er komt daar natuurlijk geen korstje oid.
I will take the sun in my mouth
pi_42341005
Vrij snel, omdat de temperatuur in de vagina constant is geneest zoiets sneller dan op de huid. wel is het slim om voorlopig niks meer in je vagina te stoppen (wat klinkt dat weer lekker zeg ) omdat je anders het wondje steeds opnieuw openhaalt. De nuvaring zou ik er wel gewoon in laten zitten, want die 'beweegt' niet echt heftig langs het wondje. Succes!
I had a signature once. It was awful.
pi_42342603
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 20:43 schreef zoeperzazke het volgende:
Vrij snel, omdat de temperatuur in de vagina constant is geneest zoiets sneller dan op de huid. wel is het slim om voorlopig niks meer in je vagina te stoppen (wat klinkt dat weer lekker zeg ) omdat je anders het wondje steeds opnieuw openhaalt. De nuvaring zou ik er wel gewoon in laten zitten, want die 'beweegt' niet echt heftig langs het wondje. Succes!
Ja, de Nuvaring blijft er sowieso in. Ik moet inderdaad eventjes rustig aan doen. Maar dat komt mooi uit, want vriendlief gaat aan de smeerseltjes tegen schimmelinfecties (waarschijnlijk) want ik denk dat ik steeds m'n eigen infectie terugkrijg via hem.. Alles komt goed!
I will take the sun in my mouth
  maandag 9 oktober 2006 @ 20:07:05 #31
133859 SpaceCowgirl
Flippin' sweet
pi_42521760
Ik gebruik nu ongeveer anderhalf jaar Nuvaring en moet zeggen dat ik er wel tevreden over ben. Ik ben ermee begonnen omdat ik het idee kreeg dat ik wat somberder en makkelijker van streek raakte Maadoor de pil. Ik voel me nu een stuk stabieler.

Wel heb ik nu al drie keer, zonder het te merken, de ring verloren. 1 keer lag hij 's ochtends naast mijn bed toen ik wakker werd en ik heb nu al twee keer meegemaakt dat ik hem ergens op de grond tegenkwam. Heel raar, ik snap niet wat ik gedaan kan hebben waardoor dat ding eruit is gevallen. Het lijkt wel alsof sommige ringen gewoon wat beter blijven zitten dan anderen. Maar dit vind ik er dus wel een beetje eng aan!
pi_42525523
Hey, ik heb eigenlijk een best dringende vraag. Ik ben helemaal vergeten om vandaag naar Organon te mailen stomstomstom, maar misschien weten jullie het

Ik begin nu aan mijn derde week, maar ik wil eigenlijk deze week ongesteld worden.. mag je na 2 weken de ring verwijderen, een stopweek inlassen en daarna gewoon weer doorgaan? Zou dat uitmaken? Of moet je echt gewoon drie weken - stopweek?

Ik heb weleens eerder 4 weken gedaan (3 weken, 4e week nieuwe ring weliswaar!) om mijn menstruatie een week te verschuiven, Organon bevestigde dat dit gewoon kon. Maar ik weet dus niet of het ook 'andersom' mag..

Iemand enig idee? Want dan doe ik 'm vanavond nog uit
  maandag 9 oktober 2006 @ 21:54:23 #33
133859 SpaceCowgirl
Flippin' sweet
pi_42525894
Ik weet het niet zeker hoor, maar het lijkt mij een beetje riskant. Volgens mij mag je altijd langer, maar nooit korter dan 3 weken de ring in. Als ik jou was, zou ik het zekere voor het onzekere nemen en je menstruatie gewoon helemaal overslaan. Dus als je volgende week je oude ring uit doet, meteen de nieuwe ring inbrengen. Dan ben je niet ongesteld in de weken waarin het je niet goed uitkomt, maar gewoon weer over 4 weken. Is dat misschien een oplossing?
pi_42526031
Ja dat kan ook natuurlijk Maar ik sla mijn menstruatie gewoonlijk liever niet over vandaar Ik zat ook al te denken, het proces heeft volgens mij sowieso 3 weken nodig op z'n minst. Maar toch even vragen, misschien dat iemand het wist. Nee, dan neem ik het risico niet en ring ik gewoon lekker door . Bedankt!

Ik heb trouwens de ring ook al een paar keer verloren, maar dat was telkens een dag nadat ik heb had ingedaan, dus ik denk dat ik 'm toen niet diep genoeg in heb gedaan. Misschien is dat bij jou ook het geval? Dat is inderdaad wel een beetje eng, je voelt 'm niet zitten dus je voelt ook eigenlijk niet of hij er nog zit of niet..
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 10 oktober 2006 @ 07:12:14 #35
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_42532482
stopweek vervroegen is volgens mijn not done, je hebt een bepaalde minimum aan stof die je binnen moet krijgen om ook veilig te zijn tijdens je stop week... waarom schuif je m niet gewoon een week naar voren?

Verloren dat is me maar een keer gebeurt, en wel tijdens de sex verder nog nooit...
heb je de ring dan wel diep genoeg ingebracht?
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_42532936
Volgens mij maakt het toch niet veel uit en kun je je stopweek wel vervroegen, Maar ik ben er niet helemaal zeker van. In twee weken is het baarmoederslijmvlies immers ver genoeg opgebouwd om ook weer te worden afgebroken... maarja, je zou het in de bijsluiter op moeten zoeken.

Ik ben de ring nog nooit verloren, geloof ik, of het moet nu deze ring zijn, heb het al twee weken niet gecheckt. Maar je bent niet de enige, een vriendin van mij heeft het ook geprobeerd maar bij haar bleef hij ook simpelweg niet zitten. Zelfs de huisarts heeft hem er een keer ingedaan omdat ze dacht dat ze het zelf niet goed deed, maar steeds hetzelfde resultaat, hij bleef er uit komen. Kennelijk is het dus toch gewoon mogelijk dat je als je je volledig ontspant je hem niet genoeg klemt... ofzo....
I had a signature once. It was awful.
pi_42534084
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 08:19 schreef zoeperzazke het volgende:
...Kennelijk is het dus toch gewoon mogelijk dat je als je je volledig ontspant je hem niet genoeg klemt... ofzo....
Ja, ws heb ik gewoon een erg relaxde vagina

Ik was beide keren toevallig wel heftig aan het schoonmaken, met veel gebuk en dat soort bewegingen. En hij zat er inderdaad nog maar net in. Die keer toen ik sliep kon het tijdens de sex zijn gebeurt en dat we het niet hebben gemerkt, dat weet ik niet meer zo goed. Nouja, als het gebeurt schrik je je dood, maar het is bij mij gelukkig altijd goed afgelopen. Bovendien vind ik af en toe even controleren niet opwegen tegen er elke dag aan moeten denken dat je je pil moet innemen. En als je eens ergens anders slaapt of op vakantie kun je die ring in ieder geval niet vergeten. Uiteindelijk heeft het voor mij dus nog altijd meer voor- dan nadelen.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 10:37:59 #38
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_42535343
Of 't met een relaxte vagina te maken heeft betwijfel ik. Wel grappig

Maar ... deze discussie is in de oudere topics al eens eerder geweest. IK ben nog steeds van mening dat het ligt aan het feit dat niet iedere vrouw hetzelfde is. Anatomisch gezien is het dus mogelijk dat een vrouw de ring kan verliezen al is de kans erg klein bij de meeste vrouwen.
En dus ben je een uitzondering op de regel
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_42917734
Ik slik sinds kort Sint Janskruid en helaas heb ik een doorbraakbloeding gehad, 2 weken voordat ik ongesteld moet worden. Nu vraag ik mij af of ik volgende week als ik de Nuvaring eruit haal gewoon weer ongesteld word.... Mijn vriend en ik hebben het wel weer met condoom gedaan, dus ik kan niet zwanger zijn (hoop ik dan maar).
pi_42918410
Sint Janskruid kan je toch niet combineren met anticonceptie?!
Ik weet het niet zeker, maar ik zou het toch even aan de huisarts vragen of SJ kruid de werking van de anticonceptie is verminderd. Dat zou denk ik ook de bloedingen kunnen verklaren..
I will take the sun in my mouth
pi_42920820
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 12:42 schreef warrel het volgende:
Sint Janskruid kan je toch niet combineren met anticonceptie?!
Ik weet het niet zeker, maar ik zou het toch even aan de huisarts vragen of SJ kruid de werking van de anticonceptie is verminderd. Dat zou denk ik ook de bloedingen kunnen verklaren..
je kan het combineren, maar dan heb je inderdaad de kans dat je anticonceptie niet meer voldoende werkt.

vraag is alleen: als je zo'n doorbraakbloeding hebt, wordt je dan daarna gewoon ongesteld op het moment dat je het normaal gesproken ook zou worden?
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
  woensdag 25 oktober 2006 @ 19:28:34 #42
92409 Twinky
Little star.
pi_42930785
Hallo, ik zat al een tijdje te lurken in de topics en het leek mij ook wel wat. ik heb nu anderhalf jaar Mercilon geslikt en was ook moe, hoofdpijn, neerslachtig en die drama's.

Vanmiddag bij de dokter stelde ik de ring voor en hij vond het een goed idee. Ik heb ze meteen gehaald en ga vanavond de eerste erin doen, ben toch aan het einde van mijn pil-stopweek. Ben benieuwd hoe het gaat werken! Het is uit met mijn vriend dus seks is er niet meer, dus ring ik voorlopig nog alleen om de menstruatie te regelen.

Wat voor bijwerkingen kan ik verwachten nu ik van pil naar ring ga?
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 25 oktober 2006 @ 19:31:03 #43
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_42930853
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 19:28 schreef Twinky het volgende:
Hallo, ik zat al een tijdje te lurken in de topics en het leek mij ook wel wat. ik heb nu anderhalf jaar Mercilon geslikt en was ook moe, hoofdpijn, neerslachtig en die drama's.

Vanmiddag bij de dokter stelde ik de ring voor en hij vond het een goed idee. Ik heb ze meteen gehaald en ga vanavond de eerste erin doen, ben toch aan het einde van mijn pil-stopweek. Ben benieuwd hoe het gaat werken! Het is uit met mijn vriend dus seks is er niet meer, dus ring ik voorlopig nog alleen om de menstruatie te regelen.

Wat voor bijwerkingen kan ik verwachten nu ik van pil naar ring ga?
bijwerkingen... euhm geen? tenminste hier helemaal geen last van gehad... gelukkig!

hoop voor je dat jij er ook een tevreden gebruiker van word

owjah jewel bijwerkingen... afkickverschijnselen van iedere dag slikken, en soms gaan voelen of hij er nog zit
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  woensdag 25 oktober 2006 @ 19:40:47 #44
92409 Twinky
Little star.
pi_42931139
maar niet nog twee kilo erbij? een gaan al die hoofdpijn etc weg?
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 25 oktober 2006 @ 19:42:52 #45
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_42931239
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 19:40 schreef Twinky het volgende:
maar niet nog twee kilo erbij? een gaan al die hoofdpijn etc weg?
hier geen 2 kg erbij nee.
en hoofdpijn, daar kun je mij niet echt als goed voorbeeld bij nemen omdat ik veel last van migraine heb (oa door voedselallergieën)
maar dat ze minder zijn, als in dat ik er minder last van heb als ik ring alsmede in de stopweek dat is waar.
t is alleen niet te zeggen of dat komt doordat ik misschien onbewust meer op voeding ben gaan letten of dat het toch ook van de ring is
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_42931349
Heb 'm nooit gevoeld.
Had zelfs iets van: even checken of ie er nog zit

Wel erg veel last van migraine gehad (het is verergerd toen ik ermee begon) en moest op donkersadvies stoppen. Vind 't nog steeds jammer.
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
  woensdag 25 oktober 2006 @ 19:47:20 #47
92409 Twinky
Little star.
pi_42931391
tja, ben toch erg benieuwd. Ik had het (nu al dus) helemaal gehad met die pil. vergat 'm veel te vaak enzo.
pi_42931619
Volgens mij zaten er bij mij minder hormonen in de ring dan in m'n pil die ik ervoor slikte. Ik viel een klein beetje af. Ik ring nu altijd door zodat ik elke 2 maanden 1x ongesteld ben, en die gaat dan wel samen met flinke buikpijn op de eerste dag. Dat had ik met de pil nooit zo erg. Maar wat is erg als je niet meer elke dag aan de pil hoeft te denken ed.

Alleen zou het bij mij zo kunnen zijn dat ik meer schimmelinfecties heb door de ring. Al twijfel ik er erg aan.
Toen ik aan de pil was had ik ook regelmatig last van de afscheiding en de jeuk, alleen durfde ik er nooit voor naar de huisarts, en het gebeurde altijd in de 3e week van de pil, dus zou ik altijd bijna ongesteld worden. Als ik ongesteld was geweest had ik er een tijdje geen last van.
Ik ben nu ook bang dat er weer een schimmelinfectie aan zit te komen, ik heb nu alleen een beetje van die gekke afscheiding, maar nog geen jeuk. Maar als ik het weer blijk te hebben moet ik weer naar de HA voor een inwendige controle En ik wil niet van de Nuvaring af..
Maar ik wacht nog even af of het doorzet. Iemand tips en trucs om het te voorkomen? Iemand ervaringen met probioticacapsules?
I will take the sun in my mouth
pi_42931956
Ik geloof dat schimmelinfecties idd wel vaker voorkomen bij nuvaringgebruiksters. Ken ook iemand die 't kreeg.
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 25 oktober 2006 @ 20:04:49 #50
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_42932017
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 20:03 schreef Natalie het volgende:
Ik geloof dat schimmelinfecties idd wel vaker voorkomen bij nuvaringgebruiksters. Ken ook iemand die 't kreeg.
zou dat dan komen doordat je die ring erin stopt, en deze van buitenaf komt?
zouden mensen die meer met speeltjes spelen er dan ook meer last van hebben?

ik heb er gelukkig nog nooit eentje gehad.
* Ynske klopt af
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_42932418
Piemels en vingers komen ook van buitenaf.. Dus ik zie niet echt in dat speledingetjes daar meer invloed op zouden hebben.
I will take the sun in my mouth
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 25 oktober 2006 @ 20:23:34 #52
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_42932667
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 20:17 schreef warrel het volgende:
Piemels en vingers komen ook van buitenaf.. Dus ik zie niet echt in dat speledingetjes daar meer invloed op zouden hebben.
misschien toch meer bacteriën?
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_42932845
Tsja, sommige materialen misschien wel. Maar de mijne is van siliconen (niet poreus dus) en wordt voor gebruik altijd netjes schoongemaakt met heel heet water. Bij gebruik is ie weer afgekoeld hoor.
I will take the sun in my mouth
pi_42961296
quote:
[b]Op woensdag 25 oktober 2006 13:56 schreef Leipo666 het volgende:[/b

vraag is alleen: als je zo'n doorbraakbloeding hebt, wordt je dan daarna gewoon ongesteld op het moment dat je het normaal gesproken ook zou worden?
Weet iemand dit?
  donderdag 26 oktober 2006 @ 18:57:51 #55
92409 Twinky
Little star.
pi_42961410
Met de pil is dat wel zo, dus ik denk ook met de ring Sabsie. Je krijgt namelijk doordat je ineens die hoormonen niet hebt je onttrekkinsbloeding.

ik heb nu dus die ring in, en vraag me af of hij niet veel te ondiep zit. Het ´voorste randje´ zit maar 2 cm diep. Hij zit aan de voorkant zeg maar plat tegen de wand aan. en ik krijg hem gewoon niet verder erin, omdat hij dan inbuigt en terugveert.

Is dit diep genoeg en hoe krijg ik ´m anders dieper?
pi_42962379
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 20:04 schreef Ynske het volgende:

[..]

zou dat dan komen doordat je die ring erin stopt, en deze van buitenaf komt?
zouden mensen die meer met speeltjes spelen er dan ook meer last van hebben?

ik heb er gelukkig nog nooit eentje gehad.
* Ynske klopt af
een speeltje, een nuvaring of een schimmelinfectie?
I had a signature once. It was awful.
pi_42962430
twinky, hij zit zeker diep genoeg hoor.

Ik heb deze maan deen kutmaand geloof ik, letterlijk en figuurlijk. Ik had er dinsdag een nieuwe ring ingedaan en hij wil maar níét op zijn plekkie blijven zitten. Steeds steekt hij 1 a 2 cm uit en dat doet erg veel pijn. Erg raar, aangezien hij al ongeveer anderhalf jaar wél goed zit...

Overigens heb ik direct na de overstap ook eerst een schimmelinfectie gehad, voor het eerst in m'n leven.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 19:47:58 #58
92409 Twinky
Little star.
pi_42962669
Gelukkig maar, want in de gebruiksaanwijzing op het plaatje zat ie zo ver erin!
Ik heb wel hoofdpijn vandaag, maar dat kan ook niet door de ring komen. Verder vind ik het idee van niet elke dag de pil meer hoeven te slikken nu al geweldig!
pi_42969296
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 19:37 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

een speeltje, een nuvaring of een schimmelinfectie?
Haha
Na, dinsdagochtend hobbel ik gezellig langs alle artsen. Tandarts, en dus ook de huisarts voor een inwendig onderzoek.. Ik zit er tegenop, en ik hoop haar te kunnen overtuigen dat ik met de pil ook zoveel infecties heb gehad.. (Wat zij dus niet kan achterhalen omdat ik er nooit voor naar de dokter ben geweest.)
Hoop maar dat ik uiteindelijk wel verder kan met de ring zonder complicaties.
I will take the sun in my mouth
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 23:18:08 #60
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_42998553
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:56 schreef Leipo666 het volgende:

[..]

je kan het combineren, maar dan heb je inderdaad de kans dat je anticonceptie niet meer voldoende werkt.

vraag is alleen: als je zo'n doorbraakbloeding hebt, wordt je dan daarna gewoon ongesteld op het moment dat je het normaal gesproken ook zou worden?
St. Janskruid kan toc wel met de ring? Die 2 zitten elkaar toch niet in de weg ?? Waar staat dat vraag ik me af?
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 09:13:51 #61
92409 Twinky
Little star.
pi_43004581
Ik heb het gezien in de bijsluiter Pearly. Viel mij op omdat er hier al over gesproken was.

Trouwens, elke keer als ik naar de wc ga duw ik 'm terug omhoog omdat hij zakt. Dat is vast niet normaal.
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 17:33:05 #62
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_43012956
jawel ... is wel normaal.
De heeft te maken met de bouw van je lichaam.
Ik heb namelijk nergens last van. Bij mij zit ie keurig hoog en ik voel hem niet zitten.
Lijkt me erg vervelend dat je steeds dat randje voelt zitten bij de opening van je vagina. Het gevoel alsof je hem steeds verliest .... bha
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 17:37:32 #63
92409 Twinky
Little star.
pi_43013058
na, niet dat ik 'm verlies want hij zit ter dan nog wel in. Met tampons is het trouwens ook altijd dat ze zakken, maar dan haal ik ze er meestal toch gewoon uit.
het is wel zo dat ik 'm dan voel dat -ie er is, en dat is wel vervelend. Dan weet ik dat ik 'm weer moet omhoogduwen
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 20:17:13 #64
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_43016930
Dat zei ik
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 28 oktober 2006 @ 20:41:33 #65
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_43017539
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 17:33 schreef Pearly het volgende:
jawel ... is wel normaal.
De heeft te maken met de bouw van je lichaam.
Ik heb namelijk nergens last van. Bij mij zit ie keurig hoog en ik voel hem niet zitten.
Lijkt me erg vervelend dat je steeds dat randje voelt zitten bij de opening van je vagina. Het gevoel alsof je hem steeds verliest .... bha
het ligt soms ook aan de ring
ik heb nooit last gehad van een laaghangende of uitzakkende maar die van de vorige maand dat was me een ettertje
steeds de nijging om laag te gaan zitten waardoor ik m voelde
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 21:35:42 #66
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_43019144
elke ring is evengroot en heeft exact dezelfde vorm ...
het ligt niet aan de ring het ligt aan de bouw en de grootte van je vagina en baarmoedermond. Daarbij gaat het ook nog samen met de hoeveelheid vochtafscheiding die je daar produceert.
Het ligt niet aan de ring
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 28 oktober 2006 @ 21:37:45 #67
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_43019208
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:35 schreef Pearly het volgende:
elke ring is evengroot en heeft exact dezelfde vorm ...
het ligt niet aan de ring het ligt aan de bouw en de grootte van je vagina en baarmoedermond. Daarbij gaat het ook nog samen met de hoeveelheid vochtafscheiding die je daar produceert.
Het ligt niet aan de ring
het is onzin dat elke ring exact dezelfde vorm heeft
deze kwam meer ovaal uit t zakje terwijl de rest rond qua vorm is
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_43032484
Ik denk ook dat het wel aan de ring ligt hoor, bij mij blijft ie de ene maand gewoon de hele maand goed zitten, terwijl ie de andere maand toch wat vaker naar beneden zakt. Het lijkt mij dat de bouw en de grootte van je vagina en baarmoedermond toch hetzelfde blijven.
  zondag 29 oktober 2006 @ 20:50:41 #69
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_43046531
maar je volledige lichaam niet : als je begrijpt wat ik bedoel
Wat zou een iets meer ovaal gebogen ring nou slechter zijn dan een nét iets wat ronder gevormdere ring?? Ik zie dat verband niet .... terwijl je onderlichaam juis nogal vaker van houding verandert!!!
Als de ring zakt, te ver tegen je vagina opening ligt of je voelt hem meer... dan heeft dat niets met de ring te maken maar met de bewegingen die 'jij' op 1 dag maakt en de bouw van jouw persoonlijke binnenkantje. Dat is helaas.... maar waar!

ps ... we kunnen hier over debatteren, discusieren of whatever .... maar je komt daar moeiljk uit.
Bij mij zit de ring 'perfec't !! en de ene ring is net iets meer ovaler dan de ander!! En toch zit ie goed....

Het is gewoon pech! Denk ik dan.
je kan dan kiezen : of je gaat door met een nieuwe ring en nog een en nog een .. of je neemt een andere conceptie waar je wél meer over tevreden bent..
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_43046578
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 20:50 schreef Pearly het volgende:
maar je volledige lichaam niet : als je begrijpt wat ik bedoel
Wat zou een iets meer ovaal geboven ring nou slechter zijn dan een nét iets wat ronder gevormdere ring?? Ik zie dat verband niet .... terwijl je onderlichaam juis nogal vaak van houding verandert!!!
Als de ring zakt, te ver tegen je vagina opening ligt of je voelt hem meer... dan heeft dat niets met de ring te maken maar met de bewegingen die 'jij' op 1 dag maakt en de bouw van jouw persoonlijke binnenkantje. Dat is helaas.... maar waar!
immers, als je opgewonden raakt wordt je vagina ook ruimer en kan je ring dieper gaan zitten. Ben je alles behalve opgewonden is de vagina kleiner en kan de ring ook verder naar buiten worden gedrukt.
De mijne zit overigens ook nog steeds niet lekker.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 29 oktober 2006 @ 20:54:54 #71
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_43046676
precies zoeperzazke!! zo zit dat!!!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_43642488
Even een upje, kan hopelijk wel...

Omdat ik redelijk vaak de pil vergat ivm wisselende diensten had ik al na zitten denken over de Nuvaring.
Het afgelopen half jaar merkte ik dat mijn cyclus steeds wisselender werd ondanks mijn pilgebruik (microgynon 30) en afgelopen weekend was voor mij de maat vol. Heb toen geen nieuw recept voor de pil gevraagd en heb het met de dokter gehad over de Nuvaring. Volgende week maandag wil ik hem ophalen.

Maar nu zit ik dus met wat vraagjes:
Aangezien ik nu dus gestopt ben met de pil en ik de nuvaring nog niet heb vraag ik me af wanneer ik moet beginnen. Moet ik, net als bij de pil, beginnen bij de volgende menstruatie? En op welke dag zou ik dat dan moeten doen, de eerste of de laatste?

Mocht ik toch maandag al beginnen dan zal hij niet meteen veilig zijn. Na hoeveel dagen is hij veilig en hoe zit het dan met condooms? Kan het misschien zo zijn dan de condoom beschadigd raakt als hij langs de ring schuurt ofzo? Want dan schiet het natuurlijk helemaal niet op zeg maar...

En nog ergens anders las ik een verhaal van een meisje wat per ongeluk haar ring met de tampon eruit had gehaald. Dat snapte ik namelijk niet. Je haalt de ring er toch uit en dan wordt je ongesteld?

Kortom: een heleboel vragen. Veel dingen zullen waarschijnlijk in de bijsluiter staan, maar die krijg ik dus maandag pas. Hopelijk kan iemand die de ring al gebruikt heeft en/of een partner heeft die hem gebruikt me wat duidelijkheid geven
My kingdom for a kiss upon his shoulder...
  vrijdag 17 november 2006 @ 20:38:20 #73
92409 Twinky
Little star.
pi_43642541
-je begint met de ring als je met een nieuwe strip van de Pil zou beginnen. net als met de pil is hij dan als het te laat is een week niet veilig.

-als je de ring eruit haalt wordt je ongesteld na een paar dagen. na zeven dagen geen ring moet de nieuwe erin, maar kun je best nog ongesteld zijn, en daar heb je dus je ring en je tampon er allemaal samen in. je haalt hem er erg makkelijk samen met je tampon uit.
pi_43642837
Je begint met de ring wanneer je met de pil zou beginnen, maar dan ben je de eerste week niet veilig, bij mijn weten.

Condooms kunnen niet beschadigen door de ring, maar ik kan me wel voorstellen dat het condoom er achter kan blijven hangen of het wat wrijving geetf waardoor hij makkelijker af kan glijden. Maar tijdens de seks zit de ring zo diep dat je vriend er mogelijk niet eens bij komt, tenzij hij groot geschapen is.

Verder wat Twinky zegt; als ik de ring uithaal word ik pas op de vijfde dag ongesteld. Op de zevende dag als de ring weer in moet bloed ik vaak nog zo heftig dat ik 's nachts echt nog een tampon moet gebruiken om rood beddegoed te voorkomen. Maar nu ik de ring gebruik gebruik ik liever enkel nog maandverband omdat ik het niet prettig vind om steeds wat in mijn vagina te hebben.

Afijn, veel succes met de ring, ik hoop dat hij zal bevallen!
I had a signature once. It was awful.
pi_43643614
Ik zit er net als Sade aan te denken om ook de nuvaring te gaan gebruiken.
Wat mijn grootste vraag is, zijn er al cijfers over hou betrouwbaar hij is? Op www.nuvaring.nl zie ik wel staan "net zo betrouwbaar als de pil" maar is dat al bewezen? Ze refereren wel naar 5 zaken maar mijn Engels is niet zo goed en ik zie het niet duidelijk staan?
Verder is mijn vraag: hoe zit het met bijwerkingen? Welken maken jullie als gebruiksters mee?
Ik slik nu de pil, Microgynon 30; deze bevat meer hormonen dan de nuvaring, maar betekent dat verder nog wat?

Owja, verder lijkt het me erg vreemd om naast de ring er ook nog eens een tampon bij te stoppen; iemand daar ervaringen mee? Hoelang duurt het bij jullie meestal tot jullie weer ongesteld worden en hoelang duurt die ongesteldheid dan?
Bij mij met de pil is het meestal zo dat als ik de laatste pil gehad heb ik na 3 dagen ongesteld wordt en als ik mijn 1e pil van de volgende strip neem ik alleen nog wat "nabloed".

Alvast bedankt voor jullie reacties!
  vrijdag 17 november 2006 @ 21:53:54 #76
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_43644177
je kan er van uit gaan dat de ring nét zo veilig is als de pil. Uitzonderingen daargelaten maar dat geldt voor elke anti conceptie.
Bijwerkingen verschillen ook per gebruikster. Ik had in het begin de eerste 3 maanden erg hoofdpijn. Ik gebruik 'm nu bijna 3 jaar en ik merk nergens niks meer van.
Dat de nuvaring een veel mindere afgifte heeft van 't hormoon oestrogeen is alleen een voordeel voor je lichaam. Minder zooi in je lijf is altijd goed moet je maar denken.

tampon en ring samen is geen probleem. Alleen voorzichtig zijn met uithalen dat je de ring er niet uittrekt bijv. boven de toiletpot.
Als ik de ring er woensdag avond uit haal heb ik zondagavond mijn ontrekkingsbloeding. Ik doe er woensdagavond de ring weer in en is de bloeding 'bijna' over. Donderdagavond is het zeker helemaal weg. De nuvaring haalt hier voor veel meiden het grootste voordeel!!!!!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_43644936
Ik zal eens contact zoeken met de dokter voor een afspraak.
Ben de pil zo langzamerhand wel zat en het duurt ook telkens langer voordat ik ongesteld wordt.
Dankje voor je reactie. Graag hoor ik ook nog reacties van andere meiden/vrouwen!
Alvast bedankt!
pi_43644974
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 20:38 schreef Twinky het volgende:
-je begint met de ring als je met een nieuwe strip van de Pil zou beginnen. net als met de pil is hij dan als het te laat is een week niet veilig.
Dat is, zoals ik dus al schreef, een beetje mijn probleem omdat ik dus al gestopt ben met de pil. Ik had eigenlijk afgelopen zondag weer moeten beginnen, vandaar dus mijn vraag.

Bedankt trouwens voor de antwoorden!
My kingdom for a kiss upon his shoulder...
  vrijdag 17 november 2006 @ 22:24:08 #79
92409 Twinky
Little star.
pi_43645125
Even updateje hier: ik heb nu ring no. 2 er nu twee dagen in zitten, en die zakt ook gewoon uit. Het lastigste vind ik de afscheiding, omdat het gewoon irriteert en mijn lichaam daar wat tegen doet. inlegkruisje it is dus. en ik wen eraan 'm steeds terug te duwen, dus zo erg is dat niet.

Wat wel zo is, is dat ik erg veel hoofdpijn heb en erg depressief ben nu (als het kon, zou ik de hele dag in bed liggen huilen maar ik moet naar school...) dit heeft met allerlei factoren te maken (op mijn leeftijd 'iets' hebben waardoor je altijd pijn hebt en loopt als een pinguin maar ze niet weten wat is erg, heel erg frustrerend en nog een paar dingen) maar misschien komt het ook wel een beetje door de ring. Heeft een van jullie dit ook (gehad)?

Verder ben ik er erg blij mee, het scheelt erg veel dat ik er niet elke avond aan hoef te denken de pil te slikken.
pi_43645533
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 21:32 schreef Zweefvliegje het volgende:
Ik zit er net als Sade aan te denken om ook de nuvaring te gaan gebruiken.
Wat mijn grootste vraag is, zijn er al cijfers over hou betrouwbaar hij is? Op www.nuvaring.nl zie ik wel staan "net zo betrouwbaar als de pil" maar is dat al bewezen? Ze refereren wel naar 5 zaken maar mijn Engels is niet zo goed en ik zie het niet duidelijk staan?
Op dit moment acht ik hem betrouwbaarder dan de pil voor mij: als je diarree hebt of overgegeven hebt blijft de ring namelijk nog steeds volledig betrouwbaar, en de pil is dan niet meer veilig. Nu heb ik gemakkelijk oversture darmen dus dan is de pil geen pretje. Daarbij worden de hormonen bij de pil via het spijsverteringskanaal opgenomen en kan de hoeveelheid opgenomen hormonen lichtelijk variëren: de nuvaring geeft een lagere dosering op een andere wijze af, dichter bij de bron, waardoor de dosis ook constanter is en je dus ook een kleinere kans hebt op een te lage hormoondosis.
I had a signature once. It was awful.
pi_43646189
Maar hebben jullie ook dat jullie aankomen door de nuvaring?
pi_43646543
Ik ben afgevallen toen ik begon met de Nuvaring, misschien wel omdat ik qua hoeveelheid hormonen een stapje terugnam van de pil naar de ring. Maar dat je er van aankomt kan heel goed kloppen.
En de ring is voor mij nu al ruim 3/4 jaar betrouwbaar. Empirisch getest
En de schimmelinfecties kreeg ik er volgens de HA ook niet door, ik ben gewoon gevoelig. Ik slik nu elke 5e dag van m'n menstruatie preventieve medicijnen.
Van mij krijgt de Nuvaring nog steeds een YEAH
I will take the sun in my mouth
pi_43646648
Mooi, veel positieve reacties (ook in de andere delen).
Zijn er hier ook mensen met negatieve ervaringen?
pi_43653261
Ha hier! Ik heb hem na mijn bevalling weer besteld, en een halve week gebruikt, en weer weggegooid. Ik wil helemaal geen hormonen meer, wat een rotdingen zijn dat.... Maar qua gebruiksgemak ben ik nog steeds positief.

Dus, en daar kwam ik hier eigenlijk voor: ik heb nog 2 nuvaringen over. Iemand belangstelling ervoor voor verzendkosten en een kleine vergoeding (ik heb een eigen bijdrage...).
zoja, PM me ff...
Eva
pi_43722030
Vanochtend de assistente van de huisarts gebeld en gevraagd om een proefpakketje. Volgens mij was ze helemaal verbaasd, ze zei dat het niet gebruikelijk is. Maar gelukkig wilde ze het even overleggen met de huisarts en ik kan me niet voorstellen dat hij het een probleem zal vinden als ik hem eerst een maandje uitprobeer.

En toen nog de Menzis gebeld met de vraag in hoeverre het vergoed wordt. Maar ik moest haar dan wel eerst uitleggen wat een Nuvaring wordt.
Het verbaasd me gewoon hoe onbekend het nog is!

Nja, morgen mijn uitprobeerring ophalen.
My kingdom for a kiss upon his shoulder...
pi_43723926
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 22:56 schreef Zweefvliegje het volgende:
Maar hebben jullie ook dat jullie aankomen door de nuvaring?
Niet echt aangekomen, maar mijn borsten zijn wel iets gegroeid, van een twijfelcupA/B naar een volle B.
I had a signature once. It was awful.
pi_43727365
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 22:56 schreef Zweefvliegje het volgende:
Maar hebben jullie ook dat jullie aankomen door de nuvaring?
Ik hoopte natuurlijk dat ik zowel af zou vallen als grotere borsten zou krijgen maar helaas ging dat niet door Maar ik ben gelukkig ook niet aangekomen!
pi_43847624
Ik heb hier al het een en ander gelezen over schimmelinfectie's. Ikzelf gebruik nu 3 maanden de ring, en heb nu ook een vaginale schimmelinfectie, heel ververlend. Een vriendin van mij heeft precies hetzelfde gehad. Hiervoor allebij al hele tijd aan de pil en nog nooit schimmel gehad. Ik heb hierover contact opgenomen met nuvaring en dit was hun reactie:

[i]Geachte mevrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag.
NuvaRing is niet in verband gebracht met een verhoogd risico op vaginale schimmelinfecties.
Wij stellen het op prijs dat u uw ervaring met NuvaRing met ons deelt. Wanneer uw arts het vermoeden heeft dat de bijwerking die u beschrijft mogelijk gerelateerd is aan het gebruik van NuvaRing, stellen wij het ook op prijs wanneer uw arts de bijwerking bij Organon Service zou melden. Graag vernemen wij vooraf uw initialen en geboortedatum en de naam van uw behandelend arts.
Aangezien uw vriendin dezelfde bijwerking heeft ervaren, stellen wij het ook op prijs wanneer zij en haar arts de bijwerking bij Organon Service zouden melden.

Het gebruik van NuvaRing is overigens onderzocht in combinatie met miconazol, een van de meest gebruikte middelen tegen vaginale schimmelinfecties. NuvaRing en miconazol hebben geen invloed op elkaar. U blijft dus beschermd.

Vertrouwend u voldoende geïnformeerd te hebben. Volledigheidshalve verwijs ik u voor de meest recente, officieel goedgekeurde productinformatietekst naar http://www.cbg-meb.nl/nl/prodinfo/index.htm

Met vriendelijke groet,
ORGANON NEDERLAND BV
[/i]
Daarop heb ik mijn gegevens aan hun doorgespeeld. Mijn arts dacht alleen dat het niet met elkaar te maken had, dus die doet niet mee. Maar als jullie dezelfde ervaring hebben zouden jullie dit dan ook door kunnen geven? service@organon.nl. Ik hoop dat er dan misschien wat aan gedaan kan worden, of dat dit dan een bekende bijwerking wordt.

Groetjes Evelien
pi_43847670
Het is geen bijwerking Evelien. Door de veranderde hormoonhuishouding in je vagina wordt alles ineens omgegooid. Hierbij verandert dus ook de weerstand van de vagina en daardoor ben je in het begin gevoeliger voor schimmelinfecties. Ik had hetzelfde, maar heb daarna nergens meer last van gehad.
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 25 november 2006 @ 09:28:04 #90
92409 Twinky
Little star.
pi_43873569
Goh, dat ie de hele tijd weer zakt blijf ik toch vervelend vinden...

ik weet nu wel de oorzaak. Ik doe 'm er rond in, maar na een tijdje buigt ie ovaal van boven naar beneden. (een rechtopstaande ovaal dus) daardoor kan -ie makkelijker weer naar buiten en doet dat ook. de enige oplossing is dan afwassen, negentig graden draaien en er weer inproppen.
  zaterdag 25 november 2006 @ 09:36:23 #91
114176 Molluck
Suck my deck!
pi_43873614
Ik studeer farmacie en ik ben vorige week op excursie naar Organon geweest, ook de productie van de Nuvaring gezien, maar ik vroeg me af hoe oud nu de gemiddelde gebruikster is. Zij beweerden dat het voor alle leeftijden was, maar ik heb er eigenlijk nog nooit iemand over gehoord.

Ik heb niet zo'n zin om de profielen van iedereen die hier post door te spitten, maar kunnen jullie daar zelf ongeveer een indicatie van geven?
"MOLLUCK DU SCHEISS DRECKIGER BINGO SPIELER"
pi_43873834
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 09:36 schreef Molluck het volgende:
Ik heb niet zo'n zin om de profielen van iedereen die hier post door te spitten, maar kunnen jullie daar zelf ongeveer een indicatie van geven?
20 hier
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 25 november 2006 @ 17:55:49 #93
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_43883103
36
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zaterdag 25 november 2006 @ 17:56:36 #94
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_43883120
Tja .. je kan wel zeggen dat je geen zin hebt om die posts door te lezen maar toch wordt het in 1 van 7 al wel aangegeven. ...
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zondag 26 november 2006 @ 11:15:19 #95
92409 Twinky
Little star.
pi_43898989
17
pi_43901148
Ik ben 20 en ik ben woensdag bij de dokter geweest om hem te laten voorschrijven.
Nu moet ik nog even mijn pilstrip afmaken en na de stopweek ga ik dan beginnen met de Nuvaring.
Ben erg benieuwd!

Maar wat hoor ik nou Twinky, als hij uitgaat moet je hem wassen en dan weer indoen? Ik neem aan dat dat wassen met water is? Hier had in namelijk nog niet van gehoord.
pi_43906192
24
  zondag 26 november 2006 @ 18:21:29 #98
92409 Twinky
Little star.
pi_43910994
quote:
Op zondag 26 november 2006 12:52 schreef Zweefvliegje het volgende:
Ik ben 20 en ik ben woensdag bij de dokter geweest om hem te laten voorschrijven.
Nu moet ik nog even mijn pilstrip afmaken en na de stopweek ga ik dan beginnen met de Nuvaring.
Ben erg benieuwd!

Maar wat hoor ik nou Twinky, als hij uitgaat moet je hem wassen en dan weer indoen? Ik neem aan dat dat wassen met water is? Hier had in namelijk nog niet van gehoord.
ja gewoon met water even onder de kraan houden. Omdat hij dus niet helemaal tof erin zit irriteert het een beetje en heb ik nogal wat afscheiding. Ook als je ´m eruit haalt zit er aan de ´onderkant´ gewoon wat smurrie, en even afspoelen en het is weg.
  maandag 27 november 2006 @ 13:37:32 #99
35189 Troel
scherp en bot
pi_43927279
Nou, die NUvaring zorgt voor erg prettige dingen.

Afgelopen vrijdag de ring verwijderd. Nog geen bloed gezien, maar ik lig dus (ondanks maximale dosis pijnstillers) krom van de kramp en de pijn. Gelukkig morgen vrij, maar prettig si het niet.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_43927652
Ik had de eerste keer dat ik Nuva-ongesteld moest worden ook heel veel last van kramp en hoofdpijn, Troel. Bij mij is het geleidelijk overgegaan. In ieder geval: "beterschap"!
  maandag 27 november 2006 @ 13:55:17 #101
35189 Troel
scherp en bot
pi_43927753
en 24 dus

Als ik teruglees zie ik trouwens dat het dus blijkbaar wel normaal is dat de ongesteldheid zo laat komt, maar dat betekent dat je dus elke maand dat ding in een bloedende kut moet proppen om het maar even plastisch en vies te zeggen?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')