abonnement Unibet Coolblue
pi_48675109
De stedentrip is geboekt, ik ga met mama van 13 - 17 mei naar Rome.
Ik heb een soort van planning gemaakt:

(Het is wel gekopieerd van het mailtje dat ik naar mijn moeder heb gestuurd, we wonen 2,5 uur van elkaar vandaan, vandaar via de mail):

Mijn voorlopig plan voor deze geweldige vakantie is: (alle rechten voorbehouden en natuurlijk ook open voor nieuwe ideeen!)

Zondag: na 18.00 uur: etentje + opera

Maandag:
Ochtend:
Stadswandeling om een overzicht te krijgen over de stad Rome. We zullen vluchtig de Spaanse trappen, Trastevere en het Pantheon bekijken, ik zal ondertussen een kleine geschiedenis van Rome vertellen.
Middag:
Bezoeken van het oude Rome: In Rome kun je een kaartje kopen om de hoogtepunten van het Ancient Rome te bekijken. Aan de orde komen: Colloseum (misschien niet echt spannend om te zien, maar als je je goed kunt inleven in het oude Rome is het ontzettend mooi!) Forum Romanum (met nog de oude barakken van de gebouwen) en het Palatijn (de tuin van het Forum Romanum).
Avond:
Het bezoeken van het Pantheon zal bij een wat lager daglicht mooier zijn, omdat zo de inval goed te zien is op de muren. Het is een erg mooi gebouw en ik denk eigenlijk dat ik dit het mooiste gebouw van de wereld vind! Daarnaast kunnen we de Trevi - Fonteinen bezoeken, niet echt een bijzonder hoogtepunt, maar toch leuk om wat muntjes in te gooien en wat foto's te maken. Dit is het smeltpunt van toerisme, waar ook vaak goedkoop kan worden gegeten, en meestal niet eens zo verkeerd!

Dinsdag:
Ochtend/middag:
Noord-oost Rome: Piazza di Spagna ( de Spaanse trappen, ook niet echt bijzonder, maar toch leuk om te zien en over te lopen) Santa Maria della Vittoria (een kapel met een prachtig beeldhouwwerk van Bernini, vanuit kunsthistorisch oogpunt wil ik hier graag naartoe!) deze kapel is van 8.30 - 11.00 uur geopend, dus ik denk dat we dit dan als eerste moeten doen.
Via dei Condoti -Gucci, Prada, Chanel here we come, vergaap je aan de prachtige winkels en de over het paard getilde witneuzen die hun geld uitgeven aan zaken die niet belangrijk zijn voor het werkelijke geluk!
Piazza del Popolo - altijd leuk om dit te zien, een groot mooi plein, om even lekker uit te rusten.

Middag/avond:
Het bezoeken van het prachtige stadspark Villa Borghese en het Museo Borghese. Over de inhoud ga ik het nu niet hebben, maar het is de moeite waard!


Woensdag:
Vaticaanstad
- Sint Pieter
- Sixtijnse kapel
- Stanze van Rafael

In de avond in de Jordaan van Rome: Trastevere.
Heerlijk eten voor een lage prijs!
Billie Holiday is Lady Day!
pi_48800361
denk eraan dat er op woensdag altijd audientie is en daarom 's ochtends je niet altijd de St. Pieter inkunt (las ik ergens op internet). Weet iemand of het 's middags wel kan? Ik zou namelijk graag 's middags (na de audientie) de Vaticaanse musea (en Sixtijnse kapel et c) en de Sint Pieter willen zien. Ik zou deze ook willen beklimmen. Wie weet hoe dit zit?
  zaterdag 28 april 2007 @ 10:27:38 #153
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_48800934
Vaticaanse musea zijn wel open tijdens audientie schijnt het, dan is het juist rustig dacht ik?
Hier staat daar wel veel over (sowieso veeeeeel Rome tips):
http://rome-hotels.tripad(...)-i22-Rome_Lazio.html
Haters everywhere but I don't really care.
pi_49299581
Morgen ga ik naar Rome, ik heb er zeer veel zin in!
Billie Holiday is Lady Day!
  zondag 13 mei 2007 @ 16:04:22 #155
161207 jakkop
rennen!
pi_49333815
Ik ben afgelopen week naar Rome geweest, en het was geweldig!

Voor de kenners: We zijn vanaf de St. Pieter naar het Stadio Olimpico gelopen.

Voor de niet-kenners: Dat is tussen een uur en 1,5 uur lopen, waarbij je een stuk of 7,8 straten kruist, zonder zebrapad.

Daarna moesten we weer naar Piazza Navona. Gelukkig hebben we toen een bus naar Lepanto-metrostation gevonden, en vanaf daar met de metro naar barberini. Overigens was het vanaf daar nog een takke-eind lopen.

We zaten op camping "I pini" (een eind buiten rome, bij transferium saxa rubra in de buurt, trein richting Viterbo) iemand daar mee bekend?

Voor de rest is het zeker een aanrader, als je graag rustig buiten de stad wilt zitten. Je komt ook erg makkelijk weer terug.
Eins, zwei, hoeplakai.
pi_49333902
Is alweer 4 jaar geleden dat ik in Rome rondliep tijdens een backpackvakantie. Het eerste wat ik me bij het Colosseum afvroeg, was waarom het exterieur er zo pokdalig uitzag... Die vraag is inmiddels beantwoord: economisch .
  zondag 13 mei 2007 @ 16:15:21 #157
161207 jakkop
rennen!
pi_49334265
We zijn trouwens ook nog naar een tuin in tivoli geweest, de villa d' este. Erg mooi!



Foto van wikipedia.

Voor de duidelijkheid: Deze fonteinen van 6 a 8 meter zijn op pure waterkracht opgebouwd, ze zijn namelijk 16e-eeuws.
Eins, zwei, hoeplakai.
pi_49492149
Jezus, wat was het weer mooi!
Billie Holiday is Lady Day!
  vrijdag 18 mei 2007 @ 09:48:26 #159
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_49502924
quote:
Op zondag 13 mei 2007 16:04 schreef jakkop het volgende:
Ik ben afgelopen week naar Rome geweest, en het was geweldig!

We zaten op camping "I pini" (een eind buiten rome, bij transferium saxa rubra in de buurt, trein richting Viterbo) iemand daar mee bekend?

Voor de rest is het zeker een aanrader, als je graag rustig buiten de stad wilt zitten. Je komt ook erg makkelijk weer terug.
Wij zitten van 1 juli - 15 juli op de Camping I pini. Is het een leuke camping? En hoe is de bereikbaarheid van de camping af richting Rome???
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
pi_49503260
Colloseum is van binnen wel erg mooi. Het Palatijn is prachtig.
Forum Romanum is heel bijzonder.
Villa Borghese is een aanrader voor echte kunstliefhebbers (jeetje wat heb ik het daar naar mijn zin gehad).
De sixtijnse kapel en de Stanze van Raphael was ook heel erg mooi en uhm....tja de trevi fontein, de spaanse trappen, de piazza navonafontein van Bernini stond in de steigers, potverdorie!
Het Pantheon is het mooiste gebouw van de wereld...
Sint Pieter + het uitzicht over Rome is zeker een aanrader.

Tja...ik heb eigenlijk best veel gedaan.
Billie Holiday is Lady Day!
  vrijdag 18 mei 2007 @ 10:15:12 #161
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_49503412
quote:
Op donderdag 17 mei 2007 21:31 schreef Sweetsixteen16 het volgende:
Jezus, wat was het weer mooi!
Ben je een beetje uitgekomen met die planning hierboven, qua tijd?
Nog lang in de rij moeten staan?
Nog tips?
Haters everywhere but I don't really care.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 11:07:58 #162
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_49504530
Volgens mij is de gouden tip vooral dat je vroeg naar het Vaticaan museum moet gaan. Er willen daar nog wel eens wachtrijen staan van 2 uur ofzo.
pi_49504680
Het is natuurlijk allemaal een beetje anders gegaan:

In de ochtend Colloseum (het was gratis entree omdat het cultuurweek was, hiephoi!) 5 min. wachttijd en het palatijn (ook gratis) 0 minuten wachttijd.
Forum Romanum was echt verschrikkelijk druk, bah bah.
Daarna naar de Trevifonteinen gegaan, wat echt verschrikkelijk toeristisch was, wat enorm zonde zeg, ik werd helemaal gek van die Indiase mannetjes met kneedpoppetjes etc.
Ik vind eigenlijk dat de Italiaanse regering hier echt iets aan moet gaan doen!

Dus toen waren we snel weg, ook al is het natuurlijk een prachtige fontein. Toen hebben we een beetje geshopt in Via del Corso en kwamen we uit bij Piazza del Popolo.
Ook nog tussendoor naar de Piazza Navona gegaan, trouwens met de fontein van Bernini in de steigers, potdorie!
Toen zijn we naar huis gelopen, wat erg vermoeiend was, dus besloten we eigenlijk verder alles met het openbaar vervoer te doen...

De tweede dag gingen we sochtends naar Villa Borghese, maar helaas was het voor die dag al helemaal uitverkocht, dus hadden we gereserveerd voor woensdag. Omdat woensdag vaticaanstad op de planning stond, besloten we daar nu al naar toe te gaan. We hebben de St Pieter beklommen (ook al was dat niet de bedoeling, echter het was een heel erg mooie ervaring!) en zijn natuurlijk naar de graftombes geweest en de st pieter zelf. De wachttijd voor de beklimming van de koepel was ongeveer een half uur, maar het zeker waard!
Het vervelende aan de st pieter zelf is het feit dat het al zijn magie verliest door die duizenden fotograferende en pratende toeristen, echt heel zonde!
Later op de middag (bijna avond) gingen we wat eten en naar het Pantheon lopen. Heel mooi natuur
lijk en ik heb een gratis poster kunnen bemachtigen van dit allermooiste gebouw van de wereld!

Woensdagochtend gingen we naar de Vaticaanse musea natuurlijk met de Sixtijnse kapel en de Stanze van Rafael, jeetje echt heel erg mooi, zeker een aanrader. Jammer zijn alleen de groepen toeristen die wat mij betreft ook afgeschaft mogen worden! Wachttijd ongeveer een half uur en de entree was best hoog (in vaticaanstad was er geen cultuurweek) 13 euro voor volwassene en 8 euro voor een student. Zeker het wachten en het betalen waard hoor!

'smiddags weer even tot rust gekomen in een aantal winkelstraten en 'savonds naar het gereseveerde villa borghese, ik heb echt genoten van de prachtige kunst aldaar en mijn moeder vond ook alles mooi. ik ben blij dat er zo weinig mensen naar binnen mochten, want het is eigenlijk heel erg klein. Zeker ook een aanrader, maar misschien kun je beter telefonisch reserveren (tel nr staat in alle toeristische boekjes).

en donderdag een beetje ontspannen en cadeautjes gekocht voor de thuisblijvers.

Nu ik het allemaal zo opgeschreven heb, denk ik dat we echt een heel erg gave stedentrip hebben gehad.

Ik kan iedereen adviseren met de Metro te gaan, relatief goedkoop en heel erg snel.
De bus kan ook, maar daar moet je een kaartje voor kopen bij een Tabbacheria (ofzo).

Verder is het ook handig als je Italiaans spreekt, ik heb echt het gevoel gehad meer te weten te zijn gekomen en meer privileges te hebben gehad doordat ik de taal begrijp en wel okay spreek.
Ze vinden het ook leuk als je je best doet op hun taal.

Verder zijn de Romanen over het algemeen zeer chagerijnige mensen, die erg op uiterlijk beoordelen. Trek je hier niks van aan, het kan zomaar heel je dag verpesten.

Als laatste tip: Als je langs een kerkje loopt, ga er dan ook naar binnen, de architectuur en kunst is meestal erg mooi en het is er niet zo enorm druk als de meeste toeristische trekpleisters.

Voor meer tips, kun je altijd vragen stellen.

P.s. sorry voor de lange post zonder ook maar enige duidelijke volgorde, ik ben nog een beetje in een roes!
Billie Holiday is Lady Day!
pi_49504724
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:07 schreef Liejannuh het volgende:
Volgens mij is de gouden tip vooral dat je vroeg naar het Vaticaan museum moet gaan. Er willen daar nog wel eens wachtrijen staan van 2 uur ofzo.
Het is heeeeeeeeeeeeeeeeel erg slecht, maar wij zijn voorgedrongen .
We waren er best vroeg in de ochtend, maar dan nog stond er een heel erg lange rij.
Dankzij onze sluwe naieve houding zijn mijn moeder en ik er gewoon tussen geglipt. Heel erg slecht, maar goed dat weten we nu inmiddels wel
Billie Holiday is Lady Day!
  vrijdag 18 mei 2007 @ 11:18:15 #165
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_49504830
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:14 schreef Sweetsixteen16 het volgende:

[..]

Het is heeeeeeeeeeeeeeeeel erg slecht, maar wij zijn voorgedrongen .
We waren er best vroeg in de ochtend, maar dan nog stond er een heel erg lange rij.
Dankzij onze sluwe naieve houding zijn mijn moeder en ik er gewoon tussen geglipt. Heel erg slecht, maar goed dat weten we nu inmiddels wel
Wel heel erg effectief! Maar het was op een woensdag ook zo bizar druk? Dat had ik nou weer niet verwacht eigenlijk.

Een collega van me heeft vorige week 2,5 uur staan wachten voordat ze naar binnen konden. Dus vandaar mijn advies om er gewoon heel vroeg naar toe te gaan.
pi_49504963
Verder denk ik ook voor je eigen fysieke beleving dat het fijn is in de ochtend de wat zwaardere kunst te bekijken. Je bent dan nog best wel wakker en je wordt niet snel moe.
Plus dat de rijen nog kort zijn.

Een andere tip (van een student Museologie, dus dat mag wel wat zeggen, hoop ik) is dat je echt niet naar ieder tekstbordje hoeft te kijken hoe en waar alles gemaakt is. Een kleine voorstudie in een leuke reisgids moet voldoende zijn om te weten waar al het belangrijke is. Ik word helemaal gek van al die mensen die met zo'n audiotour (gewoon nooit doen, het is duur en dikke vette onzin, heel vermoeiend en onhygienisch) niks anders horen en zien dan de werken en de sprekende computer. Heel erg naar systeem.
Probeer zoveel mogelijk tussen groepen door te glippen, maar luister mee met de Engelssprekende Italiaanse gidsen (te horen aan het accent) omdat die meestal best veel weten en ook gepassioneerd zijn in hun beroep.

Praktijkvoorbeeld:
In de Vaticaanse Musea is de Stanze van Rafael met als meesterwerk 'De school van Athene'
De Italiaanse Engelssprekende gids zei precies alle dingen die mijn docent kunstgeschiedenis heeft verteld en die in geen enkel reisgidsje staan (als je deze info ook wil hebben, kun je je wenden tot mij door een reply op deze post te doen). De stomme Amerikanen waar hij voor presenteerde luisteren niet en zaten alleen maar met elkaar te praten. Bah, wat was ik kwaad. Ik ben naar hem toegelopen en hem gecomplimenteerd met zijn wijsheid en passie voor zijn beroep ondanks de vieze bijsmaak (domme mensen die het niks interesseerd, neem dan geen gids!) die het beroep met zich meebrengt.
Billie Holiday is Lady Day!
pi_49505047
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:18 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Wel heel erg effectief! Maar het was op een woensdag ook zo bizar druk? Dat had ik nou weer niet verwacht eigenlijk.

Een collega van me heeft vorige week 2,5 uur staan wachten voordat ze naar binnen konden. Dus vandaar mijn advies om er gewoon heel vroeg naar toe te gaan.
Het was culturele week in Italie, ik wist er niks van, maar ik denk heel veel anderen wel, hoor.
Er waren ook veel schoolgroepen, die dus inderdaad ook gewoon er tussen glipten.

Het vreemde was trouwens dat niemand er wat van zei dat we voordrongen. Zo enorm geleidelijk ging het nu ook weer niet...

We waren er denk ik rond een uur of 10/11.
Billie Holiday is Lady Day!
  vrijdag 18 mei 2007 @ 11:25:27 #168
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_49505065
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:18 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Wel heel erg effectief! Maar het was op een woensdag ook zo bizar druk? Dat had ik nou weer niet verwacht eigenlijk.

Een collega van me heeft vorige week 2,5 uur staan wachten voordat ze naar binnen konden. Dus vandaar mijn advies om er gewoon heel vroeg naar toe te gaan.
op woensdag heb je een van de drukste dagen omdat de paus zich dan nog wel eens laat zien
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_49505101
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:25 schreef rudedeltadude het volgende:

[..]

op woensdag heb je een van de drukste dagen omdat de paus zich dan nog wel eens laat zien
Ja, maar dan juist is het rustiger zou je denken, omdat iedereen op het St. Pietersplein staat.
Verder was het natuurlijk bijna Hemelvaart.
Billie Holiday is Lady Day!
  vrijdag 18 mei 2007 @ 11:34:05 #170
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_49505319
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:26 schreef Sweetsixteen16 het volgende:

[..]

Ja, maar dan juist is het rustiger zou je denken, omdat iedereen op het St. Pietersplein staat.
Verder was het natuurlijk bijna Hemelvaart.
volgens mij is het nooit rustig daar
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
  vrijdag 18 mei 2007 @ 11:34:16 #171
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_49505327
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:22 schreef Sweetsixteen16 het volgende:
De stomme Amerikanen waar hij voor presenteerde luisteren niet en zaten alleen maar met elkaar te praten. Bah, wat was ik kwaad.
Irritant dat soort volk inderdaad; ga dan zelf en neem geen gids, maar hou anders gewoon je bek als er wat verteld wordt
Haters everywhere but I don't really care.
pi_49505346
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:34 schreef rudedeltadude het volgende:

[..]

volgens mij is het nooit rustig daar
Dinsdagochtend viel het allemaal reuze mee.
Maar het is nooit zo dat er geen kip is ofzo, dat denk ik niet nee...
Billie Holiday is Lady Day!
pi_49505401
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:34 schreef matthijst het volgende:

[..]

Irritant dat soort volk inderdaad; ga dan zelf en neem geen gids, maar hou anders gewoon je bek als er wat verteld wordt
En toen ik wegliep van de gids keken al die Amerikanen naar mij en liepen achter mij en zeiden tegen elkaar dat ik zei dat hij misschien best goed was. Toen zei ik maar dat ik bijna afgestudeerd kunsthistoricus (wat was ik toch stout deze vakantie) ben en dat ze gewoon beter op moeten letten, dat zal ze leren, hamburgervreters!
Billie Holiday is Lady Day!
pi_49505428
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:14 schreef Sweetsixteen16 het volgende:
Het is heeeeeeeeeeeeeeeeel erg slecht, maar wij zijn voorgedrongen .
We waren er best vroeg in de ochtend, maar dan nog stond er een heel erg lange rij.
Dankzij onze sluwe naieve houding zijn mijn moeder en ik er gewoon tussen geglipt. Heel erg slecht, maar goed dat weten we nu inmiddels wel
Gewoon doen hoor! Toen ik met school in Rome was had onze docent een heel plan bedacht: hij stuurde ons (groep van 40 man) richting de ingang met de mededeling dat we gewoon "Yes!" moesten roepen als er iets gevraagd werd. Wij lopen dus langs de hele rij totdat er een bewaker vraagt of we een blue ticket hebben. Wij roepen "yes" in koor en mogen zo doorlopen. Vervolgens rent de docent achter ons aan en zegt tegen de bewaker dat wij zijn groep zijn. We waren in 2 minuten binnen

Wat ik trouwens heel raar vond was dat het in de Sixtijnse kapel stil moest zijn, maar dat er om de 5 minuten een speaker rond schreeuwt dat dat moet...
If it was easy, it wouldn't mean nothing, no
  vrijdag 18 mei 2007 @ 11:38:26 #175
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_49505457
Mijn ouders zijn op dit moment in Rome . Ben vorig jaar zelf geweest. Was toen erg druk in Vaticaanstad (ja wat wil je, het was gratis ). Ik heb een 8 pagina's tellend verslag gemaakt van een weekje Rome. M'n zus zei: "Ben benieuwd wat voor trilogie je gaat schrijven als je een wereldreis maakt" . Als iemand er interesse in heeft, pm me dan even met je e-mailadres .
Niet meer actief op Fok!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')