waar kan je zoiets kopen of is dat een domme vraagquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:11 schreef whispers het volgende:
Beste mede-Fok!kers,
Ik heb voor vandaag wat bisonvlees en voor morgen een stukje zebra. Het zijn vleessoorten die ik voorheen nooit heb bereid. Ik veronderstel dat de bereiding gelijkaardig is aan die van rundsvlees: eventueel bakken als een biefstuk of grillen. Maar kan je bison en zebra ook saignant eten, of kan je het beter doorbakken?
Kortweg: kent iemand recepten met zebra of bison?
Ja dat vraag ik mij ook af lijkt mij nu niets iets wat ergens zo bij de slager te koop isquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:18 schreef zwartedoos het volgende:
[..]
waar kan je zoiets kopen of is dat een domme vraag![]()
Nee, dat is geen domme vraag.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:18 schreef zwartedoos het volgende:
[..]
waar kan je zoiets kopen of is dat een domme vraag![]()
Welke supermarkt ben het hier in Nederland nog nooit tegen gekomenquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:26 schreef whispers het volgende:
Tegenwoordig vind je op vele plaatsen exotisch vlees, van zebra tot krokodil... Ik heb het gewoon gekocht in een grote supermarkt. Uiteraard is het een stuk duurder dan gewoon rundsvlees, maar ik hou van variatie en wil alles eens proberen.
Zebra ben ik nooit tegen gekomen, wel krokodil.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:27 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Welke supermarkt ben het hier in Nederland nog nooit tegen gekomen
Thxquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:22 schreef zwartedoos het volgende:
http://www.nativeartandwi(...)ecook.html#anchor_12
Een Franse supermarktketen: Carrefour. Maar wordt hier in België op nog veel plaatsen verkocht...quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:27 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Welke supermarkt ben het hier in Nederland nog nooit tegen gekomen
daarom vraag ik t idd, ben ook altijd op zoek naar iets nieuws, maar heb echt geen idee waar je zoiets in NL kan krijgenquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:26 schreef whispers het volgende:
[..]
Nee, dat is geen domme vraag.![]()
Tegenwoordig vind je op vele plaatsen exotisch vlees, van zebra tot krokodil... Ik heb het gewoon gekocht in een grote supermarkt. Uiteraard is het een stuk duurder dan gewoon rundsvlees, maar ik hou van variatie en wil alles eens proberen.
Ik heb vacuümverpakte voorgesneden filets gekocht, het lijkt me niet echt een goed idee om die in mijn living nog wat te laten versterven.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:30 schreef Hyperdude het volgende:
http://www.markblumberg.com/biltong.html
Biltong kan je prima maken van zebra of bison, en erg lekker ook
Alleen moet je wel ff een weekje wachten, en liever nog wat langer
In een speciaalzaak misschien, zoals SHE zegt. Maar hebben jullie in Nederland geen supermarkten met een uitgebreider assortiment? Moet zeker te vinden zijn.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:31 schreef zwartedoos het volgende:
[..]
daarom vraag ik t idd, ben ook altijd op zoek naar iets nieuws, maar heb echt geen idee waar je zoiets in NL kan krijgen![]()
verder dan de AH kom ik dan nietquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:34 schreef whispers het volgende:
[..]
In een speciaalzaak misschien, zoals SHE zegt. Maar hebben jullie in Nederland geen supermarkten met een uitgebreider assortiment? Moet zeker te vinden zijn.
Maar dat recept is om bisonvlees te drogen, zie ik net, dat is niet echt de bedoeling.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:22 schreef zwartedoos het volgende:
http://www.nativeartandwi(...)ecook.html#anchor_12
Nee, wij hebben alleen maar de AH, die zorgt er voor dat er geen andere supermarkten bij komenquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:34 schreef whispers het volgende:
[..]
In een speciaalzaak misschien, zoals SHE zegt. Maar hebben jullie in Nederland geen supermarkten met een uitgebreider assortiment?....
quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:36 schreef whispers het volgende:
[..]
Maar dat recept is om bisonvlees te drogen, zie ik net, dat is niet echt de bedoeling.
Wel, ik heb het nog niet geproefd (is voor vanavond of morgen), maar ik denk niet dat het de moeite zal zijn om voor naar België te rijden. Ik veronderstel dat de smaak van de zebra dicht bij die van paard zal liggen en dat de bison zoals rundvlees zal smaken, maar dan misschien iets zoeter.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:36 schreef zwartedoos het volgende:
[..]
verder dan de AH kom ik dan nietmaar idd wat SHE zegt...maar ja das wel een flink stuk uit mijn richting, dan kan ik nog beter naar belgie
![]()
das een goede tipquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:37 schreef Isegrim het volgende:
Groothandels in NL verkopen dat soort spul wel (Makro bv). Laatst o.a. ratelslang (duur!!!), bison en nog wat exotische beesten in de vriezer zien liggen.
Dus nu wel?quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:36 schreef SHE het volgende:
Nederland heeft natuurljk ook nog niet zo lang een eet cultuur
quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:38 schreef SHE het volgende:
http://www.osgrow.co.uk/?document=56
receptjes
Dacht ik ook te doen, maar ik heb hier nog een lekkere wildfond liggen, dus misschien nog een sausje bij maken.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:39 schreef SHE het volgende:
Gewoon op de grill flikkeren dus !
Om eerlijk te zijn ken ik de Nederlandse eetcultuur ook helemaal niet. Bij de combinatie Nederland en eten denk ik spontaan aan kroketten in muren enzo, maar da's waarschijnlijk een simplistische (en foutieve) voorstelling.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:42 schreef SHE het volgende:
[..]
eerlijk?
Ik vind het nog steeds een bij elkaar geraapt zooitje, dus nee
Kritiek op kroketten is niet toegestaan!quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:46 schreef whispers het volgende:
[..]
Om eerlijk te zijn ken ik de Nederlandse eetcultuur ook helemaal niet. Bij de combinatie Nederland en eten denk ik spontaan aan kroketten in muren enzo, maar da's waarschijnlijk een simplistische (en foutieve) voorstelling.
Wij hebben de kroket gemaakt wat ie is! Ik weet ook wel dat je garnalenkroketten in Brugge hoort te halen, maar de "gewone kroket" is van bij onsquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:56 schreef SHE het volgende:
en de kroket is ook niet nederlands, maar frans
Mijn ouders doen dat. Die hebben elke dag een maaltijd van meerdere gangen en ze eten ook erg 'luxe' (maar ook heel gezond, veel vis bv). Als ik daar eet, heb ik altijd het gevoel dat ik uit eten ga in een goed restaurant. Sterker nog, wat zij maken is doorgaans beter dan wat ik in een restaurant krijg.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:51 schreef SHE het volgende:
Ik ken althans weinig mensen die elke dag uitgebreid koken, en ook op een simpele doordeweekse dag echt uitpakken.
Tijd nemen voor het eten is er ook vaak niet bij
De zebra heb ik gegrild en de smaak was - zoals ik dacht - erg gelijkaardig aan die van paardenvlees. De bison heb ik gewokt met een beetje look. Was vergelijkbaar met rundvlees, maar met een sterkere smaak.quote:Op maandag 21 augustus 2006 06:51 schreef vats het volgende:Kortom je kunt het beiden bereiden als rundlvees op vele manieren zoals je dat thuis ook doet met rundlvees!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |