abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:39:58 #26
72710 whispers
verbally copulating
pi_40994300
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 12:36 schreef SHE het volgende:
Nederland heeft natuurljk ook nog niet zo lang een eet cultuur
Dus nu wel?
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:40:20 #27
72710 whispers
verbally copulating
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:41:59 #28
72710 whispers
verbally copulating
pi_40994354
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 12:39 schreef SHE het volgende:
Gewoon op de grill flikkeren dus !
Dacht ik ook te doen, maar ik heb hier nog een lekkere wildfond liggen, dus misschien nog een sausje bij maken.

Een stoofpotje van bizon lijkt me anders ook wel ok.
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:42:12 #29
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_40994362
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 12:39 schreef whispers het volgende:

[..]

Dus nu wel?
eerlijk?

Ik vind het nog steeds een bij elkaar geraapt zooitje, dus nee
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:46:22 #30
72710 whispers
verbally copulating
pi_40994481
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 12:42 schreef SHE het volgende:

[..]

eerlijk?

Ik vind het nog steeds een bij elkaar geraapt zooitje, dus nee
Om eerlijk te zijn ken ik de Nederlandse eetcultuur ook helemaal niet. Bij de combinatie Nederland en eten denk ik spontaan aan kroketten in muren enzo, maar da's waarschijnlijk een simplistische (en foutieve) voorstelling.
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:48:16 #31
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_40994526
Hier nog wat recepten!

http://www.buybuffalomeat.com/facts.htm

idd. heeft NL geen eetcultuur. Maar een dikke lap Bison insmeren met zoete zooi en op de grill kieperen is ook niet echt Haute-Cuisine

Ik heb trouwens wat naar Italiaanse recepten zitten zoeken, maar dat schiet niet echt op. Maar ipv. paard en rund kan je prima experimenteren met Zebra en Bison.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:51:04 #32
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_40994597
Ik denk dat deze generatie steeds meer experimenteert in de keuken en ook is mede door de komst van meer toko's en exotische winkels het aanbod wel aardig uitgebreid.
Maar nog steeds heb ik niet het idee dat het echt een cultuur is; of zelfs een belangrijk iets in het leven van de gemiddelde nederlander.

Ik ken althans weinig mensen die elke dag uitgebreid koken, en ook op een simpele doordeweekse dag echt uitpakken.
Tijd nemen voor het eten is er ook vaak niet bij

Neemt niet weg dat ik de nederlandse keuken, voor zover aanwezig , wel kan waarderen zo nu en dan.
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:52:07 #33
72710 whispers
verbally copulating
pi_40994629
Btw: ik zie net een dikke spelfout in de TT staan (die in de OP heb ik al verbeterd). Bizon is natuurlijk met een 'z'. Komt door het zoeken naar recepten op allerlei Amerikaanse sites...

Ik hou niet echt van spelfouten. Kan een sympathieke mod de TT voor me verbeteren?
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:52:50 #34
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_40994651
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 12:46 schreef whispers het volgende:

[..]

Om eerlijk te zijn ken ik de Nederlandse eetcultuur ook helemaal niet. Bij de combinatie Nederland en eten denk ik spontaan aan kroketten in muren enzo, maar da's waarschijnlijk een simplistische (en foutieve) voorstelling.
Kritiek op kroketten is niet toegestaan!
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:56:56 #35
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_40994778
en de kroket is ook niet nederlands, maar frans
  zondag 20 augustus 2006 @ 12:58:59 #36
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_40994868
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 12:56 schreef SHE het volgende:
en de kroket is ook niet nederlands, maar frans
Wij hebben de kroket gemaakt wat ie is! Ik weet ook wel dat je garnalenkroketten in Brugge hoort te halen, maar de "gewone kroket" is van bij ons


Anyway ik krijg net een email van moeders dat je een bison steak van een dikke Inch (dat is wel een mooi formaat) ongeveer 10 minuten moet grillen om 'm netjes saignant/rare te krijgen
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_40995124
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 12:51 schreef SHE het volgende:
Ik ken althans weinig mensen die elke dag uitgebreid koken, en ook op een simpele doordeweekse dag echt uitpakken.
Tijd nemen voor het eten is er ook vaak niet bij
Mijn ouders doen dat. Die hebben elke dag een maaltijd van meerdere gangen en ze eten ook erg 'luxe' (maar ook heel gezond, veel vis bv). Als ik daar eet, heb ik altijd het gevoel dat ik uit eten ga in een goed restaurant. Sterker nog, wat zij maken is doorgaans beter dan wat ik in een restaurant krijg.
  zondag 20 augustus 2006 @ 14:04:05 #38
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_40996876
lekker offtopic jullie
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 21 augustus 2006 @ 06:51:30 #39
269 vats
Live life to the max!
pi_41020713
Bison is net rundvlees, ben net terug uit de USA en in Yellowstone lopen erg veel van die beesten rond, in het park verkopen ze ook overal bison vlees en ja is net rundvlees maar dan minder vet. Moet zeggen dat het prima smaakte. Ik heb Bison op als hamburger en als biefstuk!

Zebra is echt heerlijk, heb het twee keer op, 1 keer van de BBQ in Zuid-Afrika wat heerlijk gemarineerd was! En een keer als carpaccio in Kenia en ja dat was echt zalig!

Kortom je kunt het beiden bereiden als rundlvees op vele manieren zoals je dat thuis ook doet met rundlvees!
  maandag 21 augustus 2006 @ 19:36:43 #40
72710 whispers
verbally copulating
pi_41038984
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 06:51 schreef vats het volgende:Kortom je kunt het beiden bereiden als rundlvees op vele manieren zoals je dat thuis ook doet met rundlvees!
De zebra heb ik gegrild en de smaak was - zoals ik dacht - erg gelijkaardig aan die van paardenvlees. De bison heb ik gewokt met een beetje look. Was vergelijkbaar met rundvlees, maar met een sterkere smaak.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')