abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 oktober 2006 @ 19:35:21 #201
3142 m@x
Do, a deer, a female deer
pi_42895571
Ingrid, Kai sliep totdat hij 18 maanden was niet door. Dat heeft niks met wel of niet een slechte moeder zijn te maken.
Oops! Did I just roll my eyes out loud?
♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
pi_42896274
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 19:24 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Dat is ook zo. Maar ik voel me er soms zo'n slechte moeder door.
Niet doen joh. Elk kindje heeft z'n eigen slaapritme en bij het ene kindje komt dat nou eenmaal wat beter overeen met dat van volwassenen dan bij het andere kindje. Daar kunnen ouders weinig aan doen. En alles wat je kan proberen heb je volgens mij al wel zo'n beetje geprobeerd.
  maandag 23 oktober 2006 @ 10:21:00 #203
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_42911182
Ons mannetje (4,5 maand - wat vliegt de tijd...) zal vanaf volgende week vaker aan de fles moeten omdat mijn vrouw weer moet gaan werken. Het is een echt BV kind. We hebben hem de afgelopen tijd om de 4-5 dagen een fles met afgekolfde melk gegeven om ervoor te zorgen dat hij dat ook bleef kunnen. Nu ineens lijkt het alsof hij de fles niet meer wil.
Gezien zijn gewicht mag hij zeker 180-200ml per keer hebben, maar hij drinkt slechts en met veel moeite 100ml. Dit terwijl mijn vrouw tegelijkertijd wel 180ml kolft en hij normaal haar borsten helemaal leeg drinkt.

Hij zit nu in een fase waarbij hij alles in z'n mond steekt en ook z'n tongetje begint te ontdekken. Als je nu de speen van de fles in z'n mond steekt, dan gaat hij z'n tong langs de speen naar buiten steken, net alsof hij ermee aan het spelen is. Gisteravond gaf ik hem de fles en werd hij gewoon boos omdat hij honger had, maar drinken uit de fles - ho maar. Mijn vrouw zit zich dan op te vreten omdat ze hem het liefst aan wil gaan leggen, want hij heeft tenslotte honger. Ik ben meer van: als je niet uit de fles wil drinken, dan zul je wel geen honger hebben. Ik laat hem dan ook flink tekeer gaan en boos worden, zodat hij uiteindelijk wel iets drinkt (100ml), maar nog steeds niet zoveel als zou moeten.

Met het oog op de afwezigheid van mijn vrouw heb ik sterk de neiging om hem gewoon uit de fles te laten drinken en hem niet meer aan te leggen totdat hij weer goed wil drinken. Boos of niet boos, zeg maar. Mijn vrouw is echter wat toegeeflijker.

Wat is volgens jullie de beste methode? En hoe kan het dat hij altijd goed gedronken heeft maar sinds vorige week ineens alleen met de fles wil spelen? Is dat dan toch het besef dat er ineens is, dat hij normaal borstvoeding krijgt en dat die fles nu ineens vreemd is?
pi_42911784
Coelho, hij doet het niet om jullie te pesten Als je hem bozer en bozer laat worden is het voor hem zelf ook geen leuke ervaring en in mijn ogen zal dat er niet voor zorgen dat hij de fles wel ineens pakt. Het klinkt trouwens ook niet als spelen met de speen maar als gewoon niet weten wat hij er mee moet doen.

Flesweigeren komt vaker voor bij borstgevoede kinderen en anders dan steeds maar weer blijven proberen zit er niet echt in.
Wat soms wel helpt is om de fles te geven als je vrouw helemaal niet in de buurt is.
Gaat je vrouw lange dagen werken? Want zo'n ramp is het niet voor een kind om een aantal uur zonder voeding te zitten. Zolang je voedt op verzoek halen ze dat absoluut later wel in.
Alleen vergt het dan wat meer aanpassingsvermogen van de oppas, omdat er misschien meer gedaan moet worden om het kindje bezig te houden.
pi_42912042
Dat tong naar buiten steken klinkt idd als typisch voor een bv-kind. Die drinken vooral met de tong, door die onder de tepel te leggen en dan met de kaakjes en tong te bewegen om de melk eruit te halen. Bij een flessenspeen steken ze dan idd de tong naar buiten en houden zo de fles tegen, wat niet echt de bedoeling is maar wel typisch voor 'tepel-speenverwarring'. Op het www.borstvoedingsforum.nl kun je wel tips vinden als je zoekt op 'flesweigeren'.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 12:06:55 #206
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_42917289
Omdat we ondertussen 2 dagen verder zijn en ik nu pas jullie reacties lees (bedankt) zal ik even laten weten hoe we het nu opgelost hebben. Het lijkt erop dat hij de meeste moeite heeft met de associatie van het zitten/liggen bij mijn vrouw. Zodra hij in z'n wipstoeltje zit, is de fles in no time leeg. Omdat zij hele dagen moet gaan werken en hij straks ook naar het KDV moet, is drinken uit de fles wel essentieel. Juist ook hierom zijn we ook altijd tussendoor flessen blijven aanbieden. Typisch dat zo'n klein manneke dan toch zo de boel in het honderd lijkt te gaan werken als het er op aan komt. Maar gelukkig lijken we nu dus een goede manier gevonden te hebben. Morgen past oma op, ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen.
pi_42917944
Coelho, fijn dat het goed gaat!
Ik heb met Ronja soms hetzelfde "probleem". Ze drinkt goed uit de fles, maar bij mama op schoot betekent drinken!
Dat kan zelf zo ver doorwerken dat ik haar niet rustige kan krijgen als ze kramperig is (en daardoor maar beter even niet aan de borst kan drinken omdat ze door onrustig drinken nog meer lucht slikt) maar mijn vriend wel.
Ach ja, ze houden je altijd bezig!
pi_42922772
Jullie zijn lief!

Wie weet er hoeveel flessen of ml Kim op een dag nodig heeft?
  woensdag 25 oktober 2006 @ 15:13:32 #209
3142 m@x
Do, a deer, a female deer
pi_42923090
Toen Kai zo oud was als Kim zat hij ongeveer op 4 flessen van 220 ml per dag. Twee van die flessen waren papflessen en hij kreeg ook fruit en groente. Maar dit weten ze op het CB je toch ook wel te vertellen?
Oops! Did I just roll my eyes out loud?
♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
pi_42928275
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 15:13 schreef m@x het volgende:
Toen Kai zo oud was als Kim zat hij ongeveer op 4 flessen van 220 ml per dag. Twee van die flessen waren papflessen en hij kreeg ook fruit en groente. Maar dit weten ze op het CB je toch ook wel te vertellen?
4 flessen? Daar komt Kim nooit aan.
Kim krjigt er 2, waarvan 1 papfles. (200 ml)

Het cb zegt hier tegenstrijdige dingen.
pi_42928378
Ingrid, volgens mij heeft Kim ongeveer 500ml aan melkproducten nodig op haar leeftijd, maar dat wee ik niet precies.

Amber krijgt nog 3 flessen. 's Ochtends pap, daarna krijg ze fruit, 's middags brood met melk (maar di egaat niet helemaal leeg meestal), dan groente en 's avonds een fles pap. Tussendoor wat diksap en een liga of een soepstengel.

Flessen melk zijn ongeveer 220 ml
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 18:24:58 #212
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_42928947
Ingrid, het hangt heel veel af van het kindje zelf.

S ochtends en savonds een papfles en tussen de middag flesje melk bij het brood en wat water met eventueel diksap krijgt ze buiten haar fruit en groentehap genoeg binnen hoor
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_42930672
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 18:24 schreef _evenstar_ het volgende:
Ingrid, het hangt heel veel af van het kindje zelf.

S ochtends en savonds een papfles en tussen de middag flesje melk bij het brood en wat water met eventueel diksap krijgt ze buiten haar fruit en groentehap genoeg binnen hoor
Kim krijgt 's morgens een gewone fles. (ze wil dan geen pap) , tussen de middag een snee brood met beleg, 's avonds warm eten en soms een toetje. En dus 's avonds rond 22.00 een papfles.
Tussendoor fruit, sap, soms liga ed.
pi_42931026
Nu Mika vandaag heel lang geslapen heeft (tot half 9) kom ik weer helemaal bagger uit met de flessen. Soms is het wel makkelijk als ie gewoon een fles minder mag. Hij heeft dus om half 5 een fles gehad en krijgt nu dus weer een fles. We hebben nu "maar" 130cc in de fles gedaan omdat ie alles nu snel op elkaar krijgt. Dan kan ie vanavond om half 11 de laatste fles. Tis wel heel lastig hoor. Wil volgende week op CB toch even vragen wat ik het beste kan doen want dat proppen vind ik helemaal niks
Liefde
Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen!!
  woensdag 25 oktober 2006 @ 20:04:24 #215
24188 Belana
kloon van belana
pi_42932003
Ingrid, ik heb even mijn voedingsboekje erbij gepakt wat ik van het cb heb gekregen en daar staat in bij Kim's leeftijd (en dan tot een jaar) ongeveer 500 cc melkproducten, dus opvolgmelk maar ook yoghurt behoort daartoe. Maar je moet je niet blind staren op zulke dingen.
stormy waters...
sailin'
pi_42943562
Moeders in dit topic, ik heb echt bewondering voor de manier waarop julie goochelen met flessen(tijden). Ik zou er helemaal gek van worden en de eerstvolgende die het heeft over "lekker makkelijk flesvoeding" is niet goed bij zijn hoofd!
pi_42944729
Owlet, in het begin is het best wel even lastig. Ik was zo gefocused op vaste tijden en als Amber dan maar iets anders sliep ofzo was het hele schema weer naar de maan.. maar dat went vanzelf...
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_42948007
onze zoon is net iets meer dan 5 maanden, drinkt per dag heel wat melk (rond de 600ml toch wel) en krijgt ook al rijstepap (witte en bruine rijst) en soms een geprakte banaan. Ook drinkt hij elke dag wat gezoet water. Gewoon water lust ie niet, dus dan maar een beetje smaak aan brengen.

al vanaf de tweede maand krijgt ie de fles, omdat mijn vrouw te weinig moedermelk had.
pi_42963037
Belana? Even een vraagje voor jou. Ezra krijgt toch al rond een uur of half 9 's avonds de laatste fles? Hoe passen jullie die 5 flessen in de tijd die je hebt? Als ik Mika zijn gemiddelde schema aanhoudt heeft hij nu dit:
+/-06:30 1ste fles
+/-09:30 2de fles
+/-13:30 3de fles
+/_17:30 4de fles
+/- 22:00 5de fles

Maar Mika valt net als Ezra dat doet al om 8 uur/ half 9 ongeveer in slaap. En ik maak hem dan voor de laatste fles wakker. Nu wil ik dat eigenlijk niet meer doen. Maar dan krijgt ie dus 1 dag een fles minder. Want flessen achter elkaar krijgt ie gewoon niet op. Hoe heb jij dat gedaan?
Liefde
Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen!!
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 06:34:22 #220
24188 Belana
kloon van belana
pi_42975662
het wisselt hier nog hoor MeNicole. Gisteren had ie om 5 uur de eerste al en dan dus 9 uur, 1 uur, 3 uur en toen 7 uur de laatste. Nu net kwam ie om 6 uur weer en zal het dus ongever 10 uur, 2 uur, 6 uur en 10 uur worden. En die van 10 uur is dan idd wakker maken en kijken wat erin gaat.
Maar nou las ik laatst weer dat kindjes vanaf 6 kilo naar 4 voedingen kunnen, die info is zo lekker helder he Over een week of 2 als ie 4 maanden is mag ie rijstebloem en ik denk dat ik het dan bij 4 flessen hou als het zo uitkomt met rijstebloem in de laatste fles.
stormy waters...
sailin'
pi_42976705
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 06:34 schreef Belana het volgende:
het wisselt hier nog hoor MeNicole. Gisteren had ie om 5 uur de eerste al en dan dus 9 uur, 1 uur, 3 uur en toen 7 uur de laatste. Nu net kwam ie om 6 uur weer en zal het dus ongever 10 uur, 2 uur, 6 uur en 10 uur worden. En die van 10 uur is dan idd wakker maken en kijken wat erin gaat.
Maar nou las ik laatst weer dat kindjes vanaf 6 kilo naar 4 voedingen kunnen, die info is zo lekker helder he Over een week of 2 als ie 4 maanden is mag ie rijstebloem en ik denk dat ik het dan bij 4 flessen hou als het zo uitkomt met rijstebloem in de laatste fles.
Mika wisselt ook heel erg. Soms slaapt ie tot half 9 en soms komt ie om half 5 al. Als ie om half 5 komt dan kom ik wel mooi uit met de laatste fles. Hij is gisteravond al om 8 uur in een diepe slaap gevallen en was vanmorgen om 6 uur voor de eerste fles (Heb ik hem om 11 wel wakker gemaakt voor de fles). Dat is ook wel mooi, maar dan zul je zien dat ie vanavond klaar wakker is tot een uur of 11
Denk dat het idd wel iets makkelijker word als ie dan 4 maand is. Volgende week moet ie weer naar CB dan toch maar eens vragen hoe ik dat het beste kan doen dan
Liefde
Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen!!
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 11:08:05 #222
62233 Jelief
ikke lief!
pi_42978794
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 04:09 schreef owlet het volgende:
Moeders in dit topic, ik heb echt bewondering voor de manier waarop julie goochelen met flessen(tijden). Ik zou er helemaal gek van worden en de eerstvolgende die het heeft over "lekker makkelijk flesvoeding" is niet goed bij zijn hoofd!
Ik zit ook al met bewondering te lezen, flesvoeding geeft zo ongeveer net zoveel onzekerheden als borstvoeding.
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_42978972
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 11:08 schreef Jelief het volgende:

[..]

Ik zit ook al met bewondering te lezen, flesvoeding geeft zo ongeveer net zoveel onzekerheden als borstvoeding.
Ik zie er ook geen verschil in. Alleen dat je van flesvoeding geen zere tepels krijgt
Liefde
Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen!!
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 11:18:04 #224
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_42979049
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 11:15 schreef MeNicole het volgende:

[..]

Ik zie er ook geen verschil in. Alleen dat je van flesvoeding geen zere tepels krijgt
Nee idd, het is net zo onzeker. Ik merk het vooral aan dat ik met de fles feitelijk weet dat hij genoeg drinkt, aan de borst denk ik alleen dat hij genoeg heeft.
Maar verder is fles geven net zo intensief vind ik.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_42979185
Ik weet met de fles juist niet of Mika wel genoeg drinkt. In principe bepaal ik voor hem hoeveel ie mag. Hij krijgt 180 cc per keer. Wie zegt dat ie niet meer wil? Dat is wel heel lastig!
Liefde
Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')