abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Redactie Sport zondag 22 oktober 2006 @ 11:23:10 #91
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_42880678
leuk verslag

ik was gister uit eten bij de kop van de haven, was lekker

maarre bloes en golfert hebben jullie ook leuke tips in IJmuiden? Onze favo tent was Brasserie de tuin, vooral hun zelfgemaakte rode wijn saus . Helaas ging partycentrum de planeet iets anders doen met die tent dus moesten ze weg

[ Bericht 26% gewijzigd door borisz op 22-10-2006 11:34:51 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_42883940
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 11:23 schreef borisz het volgende:
leuk verslag

ik was gister uit eten bij de kop van de haven, was lekker

maarre bloes en golfert hebben jullie ook leuke tips in IJmuiden? Onze favo tent was Brasserie de tuin, vooral hun zelfgemaakte rode wijn saus . Helaas ging partycentrum de planeet iets anders doen met die tent dus moesten ze weg
Boven Waasdorp zit een japanner Staat ook nog op ons lijstje, verder zou ik het niet weten qua tips.

Kaboutermuts, dan woon je mooi
  woensdag 29 november 2006 @ 15:05:18 #93
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43992494
Het wordt weer eens tijd.

Zaterdag a.s. gaan we naar Restaurant Wensen in Haarlem.

Een restaurant zonder menukaart, waar aan de hand van je voor- of afkeuren op maat een menu voor je wordt samengesteld.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 29 november 2006 @ 15:22:17 #94
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_43992951
quote:
Op woensdag 29 november 2006 15:05 schreef golfer het volgende:
Het wordt weer eens tijd.

Zaterdag a.s. gaan we naar Restaurant Wensen in Haarlem.

Een restaurant zonder menukaart, waar aan de hand van je voor- of afkeuren op maat een menu voor je wordt samengesteld.
ff een hollands vraagje....wat betaal je voor een gemiddeld diner ? moet namelijk nog iemand mee uit eten nemen en dit idee lijkt me best leuk
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  woensdag 29 november 2006 @ 15:28:15 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43993146
quote:
Op woensdag 29 november 2006 15:22 schreef Bjoro het volgende:


ff een hollands vraagje....wat betaal je voor een gemiddeld diner ? moet namelijk nog iemand mee uit eten nemen en dit idee lijkt me best leuk
staat op de site, onder het kopje menu
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_43993220
opnieuw weer een prima recensie!
dank maar weer!
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
  woensdag 29 november 2006 @ 15:34:22 #97
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_43993319
quote:
Op woensdag 29 november 2006 15:28 schreef golfer het volgende:

[..]

staat op de site, onder het kopje menu
deed het net niet .....maar is best te doen trouwens !
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_44041647
quote:
wow! goede tip wensen. ik ga ook snel. mooie prijs ook idd.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44092494
golfer typt as we speak....
  zondag 3 december 2006 @ 00:01:58 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44093136
De recensie van Restaurant Wensen

www.restaurantwensen.nl
Lange Veerstraat 11-13 te Haarlem.
Recensie van Iens en de recensie van Dinnersite

Het restaurant bestaat uit 2 ruimtes met in totaal ca. 30 couverts, in het midden gescheiden door een soort bar met daarachter een semi-halfopen keuken, waarin de 2 koks Barry Teeuwen en zijn Deense vriend Jens Bilde Hansen de scepter zwaaien.

De inrichting is sober. Eenvoudige zwart houten tafels en stoelen. Kleuren in het restaurant zijn zwart en rood.
Bediening bestaat uit 2 deskundige en attente vrouwen die keurig in het zwart/wit gekleed zijn.

De kenmerkende opzet van Restaurant Wensen is dat ze geen menukaart hebben en vooraf vragen wat je perse niet lust. Voor de rest bepalen de koks, aan de hand van seizoensingredienten wat je voorgeschoteld krijgt. Er is keuze uit een 3- gangen (29,50), 4-gangen (34,50) of 5-gangendiner (39,50).

Bluezz en ik kozen allebei voor het 5 gangendiner.
Vooraf dronken we een glaasje droge witte wijn, een Chardonnay/Sauvignon van het huis Intense. Daarbij kregen we wat warm bruinbrood met een paprika-aioli.

1e gang
Het eerste gerecht bestond uit een stukje sashimigesneden rauwe kabeljauw met dragon met daarbij een beetje sla, een beetje crème freche en een gebakken coquille.
Beetje vreemd om rauwe kabeljauw te eten, maar de combinatie op zich was met die coquille prima te doen.

2e gang
We kregen allebei een half kwarteltje in een morilles-saus op een bedje van wortelpuree met daarbij gecaramelliseerde zilveruitjes en een zongedroogd tomaatje.
Jammer dat het kwarteltje een beetje aan de erg lauwe kant was (bijna koud), voor de rest wel prima te eten.

3e gang
Dat was een lekker gegrilde gamba, vergezeld door een stukje filet van leng (soort kabeljauw-achtige vis) op een bedje van gekookte spinazie met een sausje van Hollandse garnalen.
Bijzonder smakelijk hapje, vonden wij allebei.

4e gang
In feite het hoofdgerecht.
Bestond uit een prima gebraden hertenbiefstukje in een chocolade/bramensaus, vergezeld door gebakken champignons, een stoofpeertje, wat spruiten en een puree van aardappels vermengd met knolselderij.
Goed te eten, maar niet echt bijzonder. Jammer dat de spruitjes net even te kort waren geblancheerd, ze waren bijna rauw en gewoon te hard.

5egang
Het dessert.
De keuze was tussen zoet of kaas, waarbij netjes vermeld werd dat het kaasplateautje 3 euro extra zou gaan kosten.
Bluezz ging uiteraard, als kaasliefhebster, voor het kaasplateau dat bestond uit 5 verschillende stukjes, waarvan ze vooral de superoude kaas met kruidnagel erg lekker vond.

Ik ging voor het zoete nagerecht dat bestond uit een klein bakje crème brulee, wat chocolademousse, een glaasje met panna cotta met een sausje van granberry en een kletskop gevuld met stukjes ananas met daar bovenop wat frisse limoenijs.
Alweer erg lekker.

De desserts lieten we vergezellen door een glaasje Fonseca Tawnyport.

Bij onze maaltijd dronken we een flesje Spaanse wijn: Chamelin, Rueda Verdejo. Een lekkere frisse, droge witte wijn met een bloemig en fruitig aroma.

Ons oordeel
Het concept is leuk bedacht. De uitvoering verdient een ruime voldoende, zonder ons echter ook maar 1 keer echt te verrassen met gewaagde combinaties of smaken. Gewoon goed, degelijk kookwerk met attente en ter zake kundige bediening.
Inclusief alle drankjes kwam de totaalrekening op 125 euro.

We kunnen ons vinden in de gemiddelde cijfers van Iens en Dinnersite.
Ook wij geven dit restaurant een 7,8 als eindcijfer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44093398
Hoe smaakt chocolade/bramensaus?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 3 december 2006 @ 00:15:40 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44093423
quote:
Op zondag 3 december 2006 00:14 schreef Isabeau het volgende:
Hoe smaakt chocolade/bramensaus?
Beetje zoetig/fris.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 3 december 2006 @ 00:19:17 #104
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44093496
Klinkt goed
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 3 december 2006 @ 02:04:10 #105
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44095432
wat ik vooral leuk vind om te horen is wat jullie dan hadden aangegeven niet te willen eten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44095864
quote:
Op zondag 3 december 2006 02:04 schreef zoalshetis het volgende:
wat ik vooral leuk vind om te horen is wat jullie dan hadden aangegeven niet te willen eten.
golfer geen varkensvlees, zaten er toch spekjes in een saus
Ik geen haring en oester, en dat zat er niet bij idd
  zondag 3 december 2006 @ 02:38:51 #107
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44095922
quote:
Op zondag 3 december 2006 02:35 schreef Bluezz het volgende:

[..]

golfer geen varkensvlees, zaten er toch spekjes in een saus
Ik geen haring en oester, en dat zat er niet bij idd
zoals ze op de site al aangeven gaan ze met je afkeur spannend om. spekjes vind ik niet zo spannend.

hmm ik zat er aan te denken te gaan, maar weet het nu niet meer zo zeker.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 3 december 2006 @ 07:39:56 #108
127004 maril
Smeetsfan
pi_44097093
quote:
Op zondag 3 december 2006 02:38 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

zoals ze op de site al aangeven gaan ze met je afkeur spannend om. spekjes vind ik niet zo spannend.

hmm ik zat er aan te denken te gaan, maar weet het nu niet meer zo zeker.
Als een gast zegt geen varkensvlees, behoor je je daar als kok aan te houden.

potverdorie ik las aioli denkl ga ik maken vandaag heb eieren en olijfolie in huis, maar het belangrijkste knoflook is op
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
pi_44097161
quote:
Op zondag 3 december 2006 02:38 schreef zoalshetis het volgende:
zoals ze op de site al aangeven gaan ze met je afkeur spannend om. spekjes vind ik niet zo spannend.
Dus als je allergisch bent voor pinda's dan gaan ze dat heel spannend voor je maken
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 3 december 2006 @ 09:07:44 #110
127004 maril
Smeetsfan
pi_44097180
quote:
Op zondag 3 december 2006 08:58 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dus als je allergisch bent voor pinda's dan gaan ze dat heel spannend voor je maken
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
  zondag 3 december 2006 @ 11:44:36 #111
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44098637
quote:
Op zondag 3 december 2006 08:58 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dus als je allergisch bent voor pinda's dan gaan ze dat heel spannend voor je maken
ik weet het niet. het is hun restaurant en site.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44103412
quote:
Op zondag 3 december 2006 08:58 schreef Isabeau het volgende:


Dus als je allergisch bent voor pinda's dan gaan ze dat heel spannend voor je maken
Precies. Nu eet golfer liever geen varkensvlees, stel dat je er allergisch voor bent, nee het klopt gewoon niet.
Ook niet als het er stiekum in zit
pi_44123907
zijn jullie al eens in Le cheval blanc in Heemstede geweest?
  maandag 4 december 2006 @ 13:29:34 #114
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44129897
quote:
Op maandag 4 december 2006 08:59 schreef kabouter.muts het volgende:
zijn jullie al eens in Le cheval blanc in Heemstede geweest?
Nee, staat nog op het lijstje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44167651
Hebben jullie ook gezien wat andere gasten te eten kregen? Was dat veel het zelfde, of maken ze echt voor iedere tafel iets anders speciaals?
Everything which is not impossible, will eventually happen
pi_44167734
quote:
Op dinsdag 5 december 2006 17:20 schreef Quinazoline het volgende:
Hebben jullie ook gezien wat andere gasten te eten kregen? Was dat veel het zelfde, of maken ze echt voor iedere tafel iets anders speciaals?
Was anders
Dat heeft waarschijnlijk ook te maken of je 3,4 of 5 gangen kiest.
  dinsdag 5 december 2006 @ 20:42:11 #117
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_44174070
quote:
Op maandag 4 december 2006 08:59 schreef kabouter.muts het volgende:
zijn jullie al eens in Le cheval blanc in Heemstede geweest?
Staat in de "Lekker" toch ?
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  dinsdag 5 december 2006 @ 21:13:32 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44175274
quote:
Op dinsdag 5 december 2006 20:42 schreef Bjoro het volgende:


Staat in de "Lekker" toch ?
Zou best kunnen, hebben dit jaar hun eerste ster ontvangen.
Voorlopig proberen we eerst nog eens in Heemstede om eindelijk een keer bij Southern Cross terecht te komen, maar daar moet je tegenwoordig 2 weken van te voren reserveren, geloof ik.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 5 december 2006 @ 21:25:18 #119
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_44175712
quote:
Op dinsdag 5 december 2006 21:13 schreef golfer het volgende:
Zou best kunnen, hebben dit jaar hun eerste ster ontvangen.
Voorlopig proberen we eerst nog eens in Heemstede om eindelijk een keer bij Southern Cross terecht te komen, maar daar moet je tegenwoordig 2 weken van te voren reserveren, geloof ik.
Hoorde het van het zusje van B. die daar in de bediening werkt !
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  dinsdag 5 december 2006 @ 21:27:28 #120
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44175809
quote:
Op zondag 3 december 2006 14:49 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Precies. Nu eet golfer liever geen varkensvlees, stel dat je er allergisch voor bent, nee het klopt gewoon niet.
Ook niet als het er stiekum in zit
ik denk dat het gewoon te wijten is aan een niet perfecte keuken en daardoor nog geen, of nooit, ster krijgt. als ik zeg dat ik iets niet wil, want dat is het concept, wil ik het ook niet stiekem in een jasje van filodeeg, of in ministukjes onder mun ruccola, aantreffen.

mijn vriendin wilde me tracteren voor iets waar ik binnenkort voor moet tekenen. ik dacht even dat wensen wel leuk was.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')