De recensie van Restaurant Wensenwww.restaurantwensen.nlLange Veerstraat 11-13 te Haarlem.
Recensie van
Iens en de recensie van
DinnersiteHet restaurant bestaat uit 2 ruimtes met in totaal ca. 30 couverts, in het midden gescheiden door een soort bar met daarachter een semi-halfopen keuken, waarin de 2 koks Barry Teeuwen en zijn Deense vriend Jens Bilde Hansen de scepter zwaaien.
De inrichting is sober. Eenvoudige zwart houten tafels en stoelen. Kleuren in het restaurant zijn zwart en rood.
Bediening bestaat uit 2 deskundige en attente vrouwen die keurig in het zwart/wit gekleed zijn.
De kenmerkende opzet van Restaurant Wensen is dat ze geen menukaart hebben en vooraf vragen wat je perse niet lust. Voor de rest bepalen de koks, aan de hand van seizoensingredienten wat je voorgeschoteld krijgt. Er is keuze uit een 3- gangen (29,50), 4-gangen (34,50) of 5-gangendiner (39,50).
Bluezz en ik kozen allebei voor het 5 gangendiner.
Vooraf dronken we een glaasje droge witte wijn, een Chardonnay/Sauvignon van het huis Intense. Daarbij kregen we wat warm bruinbrood met een paprika-aioli.
1e gangHet eerste gerecht bestond uit een stukje sashimigesneden rauwe kabeljauw met dragon met daarbij een beetje sla, een beetje crème freche en een gebakken coquille.
Beetje vreemd om rauwe kabeljauw te eten, maar de combinatie op zich was met die coquille prima te doen.
2e gangWe kregen allebei een half kwarteltje in een morilles-saus op een bedje van wortelpuree met daarbij gecaramelliseerde zilveruitjes en een zongedroogd tomaatje.
Jammer dat het kwarteltje een beetje aan de erg lauwe kant was (bijna koud), voor de rest wel prima te eten.
3e gangDat was een lekker gegrilde gamba, vergezeld door een stukje filet van leng (soort kabeljauw-achtige vis) op een bedje van gekookte spinazie met een sausje van Hollandse garnalen.
Bijzonder smakelijk hapje, vonden wij allebei.
4e gangIn feite het hoofdgerecht.
Bestond uit een prima gebraden hertenbiefstukje in een chocolade/bramensaus, vergezeld door gebakken champignons, een stoofpeertje, wat spruiten en een puree van aardappels vermengd met knolselderij.
Goed te eten, maar niet echt bijzonder. Jammer dat de spruitjes net even te kort waren geblancheerd, ze waren bijna rauw en gewoon te hard.
5egangHet dessert.
De keuze was tussen zoet of kaas, waarbij netjes vermeld werd dat het kaasplateautje 3 euro extra zou gaan kosten.
Bluezz ging uiteraard, als kaasliefhebster, voor het kaasplateau dat bestond uit 5 verschillende stukjes, waarvan ze vooral de superoude kaas met kruidnagel erg lekker vond.
Ik ging voor het zoete nagerecht dat bestond uit een klein bakje crème brulee, wat chocolademousse, een glaasje met panna cotta met een sausje van granberry en een kletskop gevuld met stukjes ananas met daar bovenop wat frisse limoenijs.
Alweer erg lekker.
De desserts lieten we vergezellen door een glaasje Fonseca Tawnyport.
Bij onze maaltijd dronken we een flesje Spaanse wijn: Chamelin, Rueda Verdejo. Een lekkere frisse, droge witte wijn met een bloemig en fruitig aroma.
Ons oordeelHet concept is leuk bedacht. De uitvoering verdient een ruime voldoende, zonder ons echter ook maar 1 keer echt te verrassen met gewaagde combinaties of smaken. Gewoon goed, degelijk kookwerk met attente en ter zake kundige bediening.
Inclusief alle drankjes kwam de totaalrekening op 125 euro.
We kunnen ons vinden in de gemiddelde cijfers van Iens en Dinnersite.
Ook wij geven dit restaurant een 7,8 als eindcijfer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer