Kom hem gewoon lekker proeven joh!quote:Op vrijdag 1 september 2006 23:04 schreef Crucisalus het volgende:
@pavv
Een hele mooie Clynelish. Ben zeer benieuwd naar je notes, en btw...you've got mail
Tip: maak de fles open, schenk een dram in en drink het op. Denk: "wat een jonge, ruige, sterke whisky!". Zet de fles vervolgens een maand of langer, met de dop erop natuurlijk, in een kast, en schenk dan nog eens een dram in. Denk dan: "hey, volgens mij is ie voller en ronder dan toen ik 'm een maand (of langer) geleden open maakte! ".quote:Op dinsdag 5 september 2006 23:55 schreef parterrepact het volgende:
Glenfarclas 105 proof.. zwaar overwegende die morgen maar eens te gaan halen, tenzij iemand het me heel rap afraadt!!
Mijn lot ligt in jullie handen...
Wow! deel 1 van je beschrijving klopt helemaal! Net een klein bodempje ongeschonken en echt alles brandt weg... De eigenlijke smaak is knap moeilijk te ontdekken!!quote:Op woensdag 6 september 2006 08:19 schreef Doffy het volgende:
[..]
Tip: maak de fles open, schenk een dram in en drink het op. Denk: "wat een jonge, ruige, sterke whisky!". Zet de fles vervolgens een maand of langer, met de dop erop natuurlijk, in een kast, en schenk dan nog eens een dram in. Denk dan: "hey, volgens mij is ie voller en ronder dan toen ik 'm een maand (of langer) geleden open maakte! ".
Maar voor z'n geld is het een fles die de moeite waard is. Slobberdeslobber
Ik heb ook van diverse mensen gehoord dat deze whisky na een tijdje drinkbaarder wordt. Voor mij blijft het echter een dram waar ik niet echt van kan genieten :-) ondanks het enthousiasme van vele anderen.quote:Over een paar weken deel 2 van je plan dan maar
Hij is inderdaad veel ruiger dan de geweldige a'bunadh maar ik vind 'em zeker goed te genieten.quote:Op vrijdag 8 september 2006 10:31 schreef pavv het volgende:
Hee Peat, ik ben er ook niet wild van...die 105 heeft nog niet mijn hart gestolen. ik prefereer ten alle tijden de iets subtielere a'bunadh die ik echt vele malen lekkerder vind.
Hey PAVV, who the hell is Peat???quote:Hee Peat, ik ben er ook niet wild van...die 105 heeft nog niet mijn hart gestolen. ik prefereer ten alle tijden de iets subtielere a'bunadh die ik echt vele malen lekkerder vind.
Wat zwak zegquote:Op vrijdag 8 september 2006 19:06 schreef Crucisalus het volgende:
Ik kon het niet laten dus net besteld:
Ik weet het, erg hè...quote:
Hej ben nog maar net met echt whisky begonnen, zat vast in de Irish Mistquote:Op zondag 10 september 2006 00:51 schreef pavv het volgende:
En dan te weten dat er naast Glenfiddich nog zóó veel andere (nog) lekker(der)e whisky te proeven valt! Ik zou zeggen lees eens dit topic of een van de voorgangers ervan door en probeer eens een andere malt.
@ Seadragon: Top! Ik voeg die graag toe aan mijn collectie. Zeker nu ik vanavond weer heb genoten van een Yoichi 12. Die Japanners kunnen er toch wat van hoor.
De Royal Brackla 1991 CC 46% die ik nu aan het proeven ben is ook behoorlijk goed trouwens.
Jammer dat niet alle Japanse distilleries naar Europa exporteren. Naast Nikka en Suntory zijn er nog andere distilleries zoals b.v Karuizawa & Fuji Gotemba. Maar Nikka maakt ook meer dan in Nederland te koop is. B.v. de Nikka "peaty & salty"quote:Top! Ik voeg die graag toe aan mijn collectie. Zeker nu ik vanavond weer heb genoten van een Yoichi 12. Die Japanners kunnen er toch wat van hoor.
Ziet er goed uit. Dailluane is volgens mij best een onderschatte distillery. Wat ik er zelf van geproefd heb was ook lekker (o.a een 27 jaar oude van PAVV)quote:Ik heb gisteren 2 flessen geopened. Meteen maar notes gemaakt.
Dailuaine 1991, 14y, 70cl, 43%
Pittyvaich 1993, 12y, 70cl, 43%
Misschien mag ik die in november ook proeven.quote:Op zondag 10 september 2006 09:17 schreef SeaDragon het volgende:
Hoi Crucisalus,
[..]
Ziet er goed uit. Dailluane is volgens mij best een onderschatte distillery. Wat ik er zelf van geproefd heb was ook lekker (o.a een 27 jaar oude van PAVV)
Tuurlijk joh! Dat en nog wel meer lekkers ook!quote:Op zondag 10 september 2006 12:42 schreef Crucisalus het volgende:
[..]
Misschien mag ik die in november ook proeven.
Inderdaad double matured, hier/ kun je er wat meer over vinden.quote:Op zondag 10 september 2006 22:45 schreef pavv het volgende:
@Tin... Hmmm een Aberlour, Zie ik het goed dat ie double matured is? Oftwel gefinished in een ander vat? Of bedoelen ze iets anders? Ik hoor graag van je hoe je hem vindt.
Dan heb je naar de verkeerde fles gelinkt. Nu staat je link namelijk naar de 15y Sherry Finish. Hier is de 15y Double Matured te vinden...quote:Op maandag 11 september 2006 09:14 schreef Tinuva het volgende:
[..]
Inderdaad double matured, hier/ kun je er wat meer over vinden.
mijn nederige excuses...quote:Op maandag 11 september 2006 16:17 schreef Caledonians het volgende:
[..]
Dan heb je naar de verkeerde fles gelinkt. Nu staat je link namelijk naar de 15y Sherry Finish. Hier is de 15y Double Matured te vinden...
Ziet er idd yummie uit.quote:Op maandag 11 september 2006 17:47 schreef pavv het volgende:
Ik zal eens zien of ik ze op een proeverij tegen kom en dan zal ik ze zeker proberen....
Overigens net aan de collectie toegevoegd:
[afbeelding]
Yummie!
Heb ik ook nog vast gehad, maar toch besloten de 15-jarige te double matured te kopenquote:Op maandag 11 september 2006 19:31 schreef Crucisalus het volgende:
Ik heb trouwens deze onlangs ook nog gekocht.
[afbeelding]
Dit was m'n eerste single malt die ik zelf kocht, dus deze een beetje uit sentiment aangeschaft. Hij is trouwens ook wel lekker.
Dat is een lekker discontinued flesje. Zuinig op zijn worden steeds schaarser.quote:Op maandag 11 september 2006 22:52 schreef pavv het volgende:
Ook nog een oude fles Campbeltown whisky weten te scoren
Glen Scotia 14 Years 40%
[afbeelding]
quote:Op maandag 11 september 2006 22:53 schreef wonderer het volgende:
Een vriend wist me te vertellen dat de plaatselijke G&G medewerker meldde dat "malt" betekende dat de smaak van de whisky frisser/fruitiger/zoeter maakte
Daar heb ik ook nog een beetje van staan....quote:Op dinsdag 12 september 2006 22:02 schreef pavv het volgende:
Vanavond maar weer eens die Springbank 10Years 100 Proof inschenken.
Heb je ze nog?quote:Op zaterdag 2 september 2006 23:35 schreef Modder-eter het volgende:
-
Voor wie ze ook wil proeven wil ik de drie flesjes (alle 0,2 L) wel verkopen voor een schappelijke prijs. Ze zijn wel aangebroken natuurlijk.
-
Mail me, sitethief at gmail punt com .quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |