Kruiden?quote:Op maandag 7 augustus 2006 15:49 schreef Kreupelhout het volgende:
Is toch gewoon: eerst die lap kruiden, even in laten trekken, boter in de hete pan, vleesch erin, dichtschroeien aan beide kanten en dan 3 minuten per kant op een half vuur?
Kind kan de was doen.
gadver dan heb je gewoo stoofvlees. dat is wel mals maar geen lekker biefstukje met zon lekkere rose binnekant en gegrilde korst hmmmquote:Op maandag 7 augustus 2006 16:28 schreef mirugai het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik ooit ergens gezien of gelezen dat als je voor het meest malse biefstukje gaat, dat je het vlees dan in een plastic zak vacumeert en dan op lage temperatuur (rond de 60 graden ofzo) gaart voor ong. een half uur. Je hebt dan geen korst, maar malser kan niet. Heeft iets met de stolling van de eiwitten te maken geloof ik.
Nee hoor, dan heb je een perfect zacht gegaarde supermalse biefstuk, die je eventueel daarna met een gasbranderdje nog even van een lekker gegrild korstje kunt voorzien.quote:Op maandag 7 augustus 2006 22:54 schreef snowqueen911 het volgende:
gadver dan heb je gewoo stoofvlees. dat is wel mals maar geen lekker biefstukje met zon lekkere rose binnekant en gegrilde korst hmmm
Daar verschillen de meningen nog over. Sommigen zeggen dat het vocht aan je vlees onttrekt. Ik doe zout ook altijd pas achteraf, is meer een gewoonte als een overtuiging.quote:Op maandag 7 augustus 2006 22:34 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Kruiden?
Een beetje biefstuk heeft aan een beetje peper voldoende![]()
En het zout doe je er na het bakken pas op![]()
Als je zout voor het bakken toevoegd, gaat er water aan de buitenkant "kleven", welke dan verhinderd dat je een lekker bruin korstje krijgt.quote:Op dinsdag 8 augustus 2006 09:26 schreef Rio het volgende:
[..]
Daar verschillen de meningen nog over. Sommigen zeggen dat het vocht aan je vlees onttrekt. Ik doe zout ook altijd pas achteraf, is meer een gewoonte als een overtuiging.
Is weer een andere (voor mij nieuwe) theorie.quote:Op woensdag 9 augustus 2006 13:00 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Als je zout voor het bakken toevoegd, gaat er water aan de buitenkant "kleven", welke dan verhinderd dat je een lekker bruin korstje krijgt.
Ik weet het ook niet, dat is mij weer verteld. Er zijn ook genoeg koks die nog steeds denken dat het dichtschroeien ook daadwerkelijk het sap binnenhoudt, terwijl dat bewijsbaar onzin isquote:Op woensdag 9 augustus 2006 13:18 schreef Rio het volgende:
[..]
Is weer een andere (voor mij nieuwe) theorie.
Terwijl er ook genoeg koks zijn die het zout er voor het bakken op gooien.
Een lang verhaal kort: niet te veel nadenken, gewoon bakken. Iedereen heeft zijn eigen maniertjes.quote:Op woensdag 9 augustus 2006 13:29 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik weet het ook niet, dat is mij weer verteld. Er zijn ook genoeg koks die nog steeds denken dat het dichtschroeien ook daadwerkelijk het sap binnenhoudt, terwijl dat bewijsbaar onzin is
Er zijn in Amsterdam heel veel van die kookworkshops, die zijn er vast ook wel in de buurt waar je woont. Dat is misschien een leuk idee voor een kook/vleesgek.quote:Op maandag 7 augustus 2006 16:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik denk dat een slagersopleiding net wat te ver gaat. Hij heeft een prima baan, maar vlees is meer een soort hobby.
Je komt aardig in de buurt van mijn biefstuk.quote:Op maandag 7 augustus 2006 17:43 schreef Dick-Schaffa het volgende:
Hoe ik het altijd doe en wat best oke werkt:
- biefstuk op kamertempratuur
- hoog vuur, veel boter
- beide kanten 1 minuut dichtschroeien
- 10/15 minuten in de oven (100gr) of inpakken in zilverfolie voor het nagaren
voila (tijd varieert uiteraard in hoe rood je je biefstuk wilt. deze gldt voor rood
Nee, bestaat echt. Een goede biefstuk bakken is een kunst die niet iedereen beheerst. Heb er wel eens iets van op tv gezien.quote:Op maandag 7 augustus 2006 14:38 schreef De_Loet het volgende:
hahahaha een cursus biefstuk bakken! hoort dit niet in ONZ?!
maar wel lekker. en als je je biefstuk kort bakt maakt het gewoon weinig uit.quote:Op woensdag 9 augustus 2006 13:29 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik weet het ook niet, dat is mij weer verteld. Er zijn ook genoeg koks die nog steeds denken dat het dichtschroeien ook daadwerkelijk het sap binnenhoudt, terwijl dat bewijsbaar onzin is
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |