sieske | zondag 30 juli 2006 @ 15:09 |
![]() ![]() ![]() Ik heb zojuist muffins gemaakt om mee te nemen naar het werk, voor iedereen. Maar dus niet, want ik heb eEn héél groot probleem. De muffins blijven aan de bakjes hangen, niet een beetje, dat is normaal, maar echt goed hangen. ![]() PLEASE HELP ME!!!!!!!!! ![]() | |
Lips | zondag 30 juli 2006 @ 15:10 |
wat voor bakjes heb je dan? | |
Erosjuhhh | zondag 30 juli 2006 @ 15:11 |
bakjes in boteren voortaan? of beetje bloemen | |
sieske | zondag 30 juli 2006 @ 15:14 |
gewoon papieren bakjes. Maar ik zal proberen met wat bloem, bedankt voor zo'n snel antwoord. | |
Lips | zondag 30 juli 2006 @ 15:15 |
of een beetje vloeibare boter dus ![]() | |
sieske | zondag 30 juli 2006 @ 15:16 |
er zit boter in het beslag en in de vulling. Is dat niet al genoeg? Er zit trouwens ook wat olie in. | |
Ovidius | zondag 30 juli 2006 @ 15:18 |
OH KUT!! Omg, je hele dag verpessttt!! ![]() ![]() ![]() | |
Lips | zondag 30 juli 2006 @ 15:19 |
quote:Je vet een cakeblik of een taartvorm toch ook in ondanks dat er boter in de cake / taart gaat ![]() | |
sieske | zondag 30 juli 2006 @ 15:23 |
quote:Nou, je hoeft niet zo dom te doen hoor. Ik ben gewoon gek van muffins, meestal lukken ze, deze zijn heerlijk en ze zijn mislukt. Mijn dag is niet kapot, ik wil alleen grag weten waarom ze mislukt zijn, dat is al vaker gebeurt en ik weet niet waarom dus ik dacht met mijn stomme kop: ik vraag het eens op fokforum, misschien weet iemand dat. Maar ik had moeten weten dat ik de enige TER WERELD ben die MUFFINS maakt. Stom, stom ,stom.................. | |
sieske | zondag 30 juli 2006 @ 15:24 |
ik zal eens proberen ze extra in te vetten en er wat bloem in te doen, misschien help dat. | |
sieske | zondag 30 juli 2006 @ 15:44 |
Soory dat ik ik zo dramatisch reageer, maar zoals ikal schreef, ik maak graag zelf muffins, brownies en ander gebak. Ik doe dat best veel en vaak en heel vaak gooi ik de eindprodukten weg omdat ze niet helemaal goed zijn, zoals nu dus. Ik dacht, dat vraag ik even voordat ik het weer probeer en ik krijg weer dit eindprodukt. Er hoeft dus niemand een ambulance te bellen, kan wel. Dan kunnen ze mijn muffins proberen als ze hier zijn. | |
Mickeys | zondag 30 juli 2006 @ 15:47 |
Wat je ook kan gebruiken ipv die bakjes is van die papieren bakjes. in elke supermarkt verkrijgbaar bij de bakmiddelen en die hoef je niet van te voren in te vetten | |
Lips | zondag 30 juli 2006 @ 15:49 |
quote: quote: ![]() | |
Mickeys | zondag 30 juli 2006 @ 15:53 |
quote:Proest... zat ik net die post over het hoofd te zien, maar goed... dan nog mogen die niet plakken of ze/hij heeft goedkoop merk gekocht... niet gezien of dat ergens nog stond dus als ik wederom er over heen gelezen heb... sowly | |
Lips | zondag 30 juli 2006 @ 15:54 |
quote:Het was ook maar een klein regeltje ![]() Maar mijn ervaring is toch dat die dingen vaak wel neigen te plakken. Voor de zekerheid beetje boter of bloem kan iig nooit kwaad! | |
Mickeys | zondag 30 juli 2006 @ 15:55 |
ow trouwens.. zijn er niet van die bakplastic dingen tegenwoordig bij de blokker die speciaal voor muffins zijn? misschien werken die beter | |
Lips | zondag 30 juli 2006 @ 15:56 |
quote:ja je hebt tegenwoordig ook veel van die sileconendingen (of hoe je dat ook schrijft). Maar TS schreef dat ze ze op het werk uit wou delen (wat leuk trouwens!) dus dan is zo'n papiertje erom wel prettiger. | |
sieske | zondag 30 juli 2006 @ 15:58 |
Ik snap wel dat iemand anders mijn HELP!!! niet serieus vindt, maar voor mij is het dat wel, gewoon omdat me dat iedere keer weer ingredienten kost. Ik wil niet weten wat ik al aan eieren, meel, melk. chocola, noten enz. heb weggeooid de afgelopen twee jaar. (niet alleen muffins, ook cakes, brownies, en allerlei ander zoet gebak). Maar ik vind het wel leuk dat ik al zo snel allemaal reacties krijg, ook al heeft niet alles te maken met mijn vraag. | |
menininha | zondag 30 juli 2006 @ 15:58 |
quote:Waarom laat je die bakjes er niet gewoon omheen zitten? Dan mogen je collega's het er allemaal zelf aftrekken | |
Lips | zondag 30 juli 2006 @ 16:00 |
quote:Lol, is het meteen verkapte bezigheidstherapie ![]() | |
menininha | zondag 30 juli 2006 @ 16:05 |
quote:idd, scheelt de TS weer frustraties. | |
sieske | zondag 30 juli 2006 @ 16:18 |
quote:\ Was ik ook van plan, om ze te laten zitten natuurlijk, maar het is niet zo leuk om muffins uit te delen, die helemaal vast blijven zitten zodat je er stukjes uit moet peuteren. Wel een leuk idee om te kijken hoe geduldig ze zijn ![]() ![]() | |
Lips | zondag 30 juli 2006 @ 16:29 |
quote:Zijn ze zo ondankbaar tegenover een collega die zich al een halve zondag bezighoudt met iets lekkers voor d'r collega's?? Dan zijn ze die muffins niet waard! (Breng ze maar hierheen ![]() | |
sieske | zondag 30 juli 2006 @ 19:52 |
sorry, ik breng ze wel naar m'n tante. Die zal het wel waarderen,ze eet graag baklava en graag muffins. Dit zijn baklavamuffins, dus.... Ik heb er trouwens al vier op, zo lekker zijn ze!! Mijn collega's hebben dus dikke pech, maar ja, morgen ofzo probeer ik het opnieuw. (en dan neem ik ze dan wel mee) | |
Martijn_77 | zondag 30 juli 2006 @ 21:55 |
TT verduidelijkt en topic opgeruimd. Party on ![]() | |
Martijn_77 | zondag 30 juli 2006 @ 22:14 |
quote: quote: | |
fietsmiep | zondag 30 juli 2006 @ 23:11 |
Ik zou de bakjes goed invetten en inderdaad bestrooien met wat bloem. Toch een kwestie van proberen... Succes! | |
Mirjam | zondag 30 juli 2006 @ 23:12 |
zeg, ik ben benieuwd naar dat recept van die baklava muffins.. en inderdaad, probeer volgende keer eens in de muffin vorm zo een papieren bakje te doen, lijkt me dat dat geen kwaad kan en moet helpen..? | |
sieske | dinsdag 1 augustus 2006 @ 17:57 |
het recept van is van nigella lawson, dus alle credits gaan naar haar (en mij voor het geven van het recept) ![]() Voor de vulling: 100 g gehakte walnoten 75 g rietsuiker 1 1/2 tl kaneel 45 g gesmolten boter( blue band culinesse ofzo) voor de muffins: 210 g bloem 2 tl bakpoeder 1/2 tl dubbelkoolzure soda (of neem extra bakpoeder als je dit niet hebt) 75 g suiker 1 groot ei of 2 kleine 45 g gesmolten boter (zie boven) 2,5 dl karnemelk (of 1,75 dl yoghurt en 0,75 dl melk) muffinplaat voor de afwerking: 1,25 dl vloeibare honing ------------------------------------------- Verwarm de oven op 200C, gasovenstand 6. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de vulling. Voor de muffins: meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda (als je die hebt) en de suiker. Klop in een wijde maatbeker het ei, de gesmolten boter en de karnemelk (of yoghurt en melk) door elkaar. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten, giet daarin de natte en meng LUCHTIG. Niet glad maken dit mensel, anders worden de muffins vast en zwaar, het beslag moet klonterig zijn. Alles wat meer is dan een lichte hand, levert zware en compacte muffins op. Vul de muffinbakjes voor een derde, doe er nauwelijks een eetlepel van de vulling bij en dek die af met nog wat muffinbeslag. De bakjes moeten niet te vol gevuld zijn, anders stroomt het over in de oven. Bak de muffins 15 tot 20 minuten, dan moeten ze goudbruin en gaar zijn. Zet de muffins, nog steeds in hun papieren bakjes, op een rooster en besprenkel ze met honing. Waarschijnlijk vind je het makkelijk om de honing eerst even te verwarmen. -------------------------------- Mijn papieren bakjes kleven nog steeds ONTZETTEND, misschien heb jij hier geen last van. Ik heb ze nu gemaakt in een siliconen bakvorm, dit ging goed. Ik heb geprobeerd de bakjes in te smeren met boter, maar het eindresultaat was ontzettend vette handen als je die bakjes vasthebt en dat kan ook niet echt de bedoeling zijn. ![]() | |
fietsmiep | dinsdag 1 augustus 2006 @ 20:56 |
Klinkt goed, ga ik ook eens uitproberen... | |
Muck | zondag 13 augustus 2006 @ 16:01 |
klinkt heel erg lekker! ga i kzeker weten binnenkort eens proberen ![]() |