#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:35 |
Gisteren wilden we dus even de cigkoftes eten die mijn vader had gemaakt... (cigkofte volgens wikipedia: Cig Kofte (Dit is eeuwenoude gerecht die populair is in de zuidoostenregio van turkije, wordt gemaakt van vetarme(lams)gehakt die handmatig wordt gemixt en fijngemaald met evenveel fijne tarwe, uien, hete rode peper, salca (soort ketchup) en veel knoflook. )(geen knoflook bij die van ons..) natuurlijk moet je dan ook tomaten, sla en komkommers bij hebben! tomaten is geen probleem, aangezien mijn vader in een tomatentuin werkt.. Sla komt uit eigen tuin.. Alleen de komkommers nog! Wij hadden geen komkommers thuis.. die moesten we dus gaan kopen... Dus zo naar een supermarkt.. COOP.. Sjow heej, een grote komkommer kost 89 cent! WTF.. 1tje kost 89 cent.. En ze smaken niet eens ze lekker als echte tuinkomkommers,,, Anyways, we halen er dus zo 2 stuks, want komkommers zijn lekker... Vandaag gingen mijn vader en ik dus naar een komkommertuin... 10 kilo gehaald voor 3 euro! Hierzo de komkommers uit de komkommertuin (10 kilo) ![]() en hier 1 van de 2 gare komkommers van de supermarkt: ![]() die gingen we dus samen eten met de cigkofte, tomaten en sla: ![]() ![]() DUS! waarom zijn die dingen zo fucking duur?! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2006 12:38:09 ] | |
7th_wave | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:38 |
een patatje bij de mac is duurder. dus wat zeur je nou. | |
yosander | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:39 |
Omdat het 'komkommertijd' is! | |
menininha | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:40 |
dan moet je ze zelf verbouwen! ![]() wist je dat je op je fototoestel een knopje hebt speciaal voor dichtbij fotograferen? Worden ze nl wel scherp | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:41 |
quote:een hoertje is ook duurder... maar ja, de mensen die er heen gaan zueren ook niuet! ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:41 |
quote:telefoonfotos ![]() (en mn hand trilde een beetje) | |
JimDavis | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:42 |
Importeren uit Turki ![]() | |
menininha | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:42 |
quote:ow, dan is het goed ![]() | |
Moragh_DaughterofSune | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:42 |
Komkommers zijn bij de ah 1.29 dus wees blij dat je een coop in je buurt hebt! | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:46 |
quote:1,29 voor 1 komkommer ![]() WTF?! ![]() ![]() | |
Moragh_DaughterofSune | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:47 |
quote:Ja en geen grote hè. Ik prefeer daarom ook de turk..maar ik heb maar één buurtsuper en dat is de appie helaas. Voor de turk moet ik een half uur fietsen >_< | |
7th_wave | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:49 |
quote:is dat zo? ![]() ![]() | |
jaap393 | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:52 |
eigenlijk is komkommer wel een nog vetter woord dan mompelen ik komkommer hij komkommert wij komkommeren ik heb gekwamkwammert kom-kom-mer ![]() | |
jaap393 | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:55 |
komkommerdekommer | |
jaap393 | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:56 |
quote:of zou t zijn: ik heb kom gekommert? | |
zoalshetis | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:56 |
ga naar een turkse winkel ![]() (komkommertijd zal ik maar niks over zeggen) | |
Isdatzo | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:57 |
't is weer tijd voor komkommertopics ![]() | |
Inca | zaterdag 29 juli 2006 @ 12:58 |
bij de aldi 45 cent ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:03 |
quote:aldi ![]() | |
dahei | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:14 |
Wij hebben hier een Turkse Slager om de hoek zitten die ook groenten verkoopt. Ik moet eerlijk zeggen dat de Tomaten en Komkommers er altijd beter uit zien! Misschien zijn ze niet allemaal even recht, maar dat maakt toch niet uit? Het lijkt soms wel of de Turkse winkels een eigen distributielijn hebben van betere spullen?! Overigens vind ik in Turkije ook de groenten en fruit veel lekkerder dan in Nederland. Dit heeft natuurlijk wel een reden. In de kassen hier worden komkommers zo heftig gekweekt dat er geen smaak aan zit. Ik hoorde dat er aan één plant wel 60 komkommers groeiden. Als je dan nagaat dat één zo'n plant iets meer dan twee meter hoog is en zo'n 60x60cm op grond inneemt dan zijn dat er heel veel. Die plant levert alleen nog maar waterbommen... In het buitenland groeien er volgens mij niet zo veel aan en groeit alles op echt zonlicht hierdoor smaken ze veel lekkerder. | |
dahei | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:16 |
Heb je overigens het exacte recept zoals jullie dit klaarmaken. I love Turkish food! En wil dit graag zelf eens maken! | |
Christiaan | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:28 |
Omdat die dingen daar bespoten moeten worden en gemodificeerd omdat ze anders krom zijn, dat vindt het publiek raar. Plus dat de AH er nog 100% winst op moet maken. | |
Kikstar | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:28 |
waar ligt die komkommertuin dan | |
dahei | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:29 |
quote:Ik hoop wel dat je ook minder dan 10kilo kan kopen, want dat is wel erg veel! | |
Molluck | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:30 |
quote:Naast de tomatentuin natuurlijk ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:36 |
quote:ik woon in delft, en die ligt ergens in de lier...(volgens mij) quote:ik eet veel komkommers en 10 kilo is zo op..en verder kun je gewoon per kilo kopen natuurlijk... | |
Surveillance-Fiets | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:37 |
Wat wil je! het is toch ook komkommertijd ![]() | |
crackhead | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:39 |
Haha, dat ziet er al gegeten uit ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:41 |
mag ik het recept van die dingen waar het over gaat? t klinkt zo lekker ![]() | |
BB-King | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:42 |
Haal die komkommer uit je oor dan!!! | |
Triangeljosti | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:44 |
wat doe je met 10 kilo komkommer? | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 13:46 |
quote:proberen te eten binnen 1 week, zodat je volgende week weer kan gaan ![]() | |
XpectorNL | zaterdag 29 juli 2006 @ 14:24 |
Vegetarische sex mag dus wel voor het huwelijk? | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 14:26 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() ga toch krassen ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2006 14:27:09 ] | |
dahei | zaterdag 29 juli 2006 @ 14:32 |
Waarom geef je het recept niet? Ik heb wel begrepen dat je het lamsgehakt rauw eet?! | |
Pietklaaso | zaterdag 29 juli 2006 @ 14:49 |
wat ga je doen als die 10 kilo allemaal is gaan verotten onder je bed? | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 15:19 |
quote:het wordt heel verschillend gemaakt.. en het is niet zo dat je het moet gaan koken of iets dergelijks. :p BTW, cigkofte betekent letterlijk -> cig = rauw, kofte = gehaktbal... en ja, het is uiteindelijk rauw ![]() maar goed, als vlees kun je het beste rundvlees (kan ook lam zijn) (ik ben niet bekend met al die voedsel termen ![]() ![]() benodigden: - 1 kg fijngehakte rundervlees - zout, moet je zelf even weten hoeveel... - 1 kg tarwe (speciale cogkofte tarwe, die zijn volgens mijn moeder dunner dan normale tarwe) - 3 uien (onder kant), 1 knoflook(als je wilt), peterselie, 2 hete pepers, kruiden speciaal voor cigkofte, - izot (ik weet niet wat dat in het nederlands is, het zorgt voor dat de cogkofte heet wordt) (als je het niet kunt vinden, maakt niet veel uit) - en rode peper (dit dus) wij doen het zo: eerst moet je alles even door de mixer halen, uien, knoflook peper enzo.. daarna maak je de tarwe een beetje nat.. je mengt ze door elkaar (behalve de peterselie), dus de tarwe en de kruiden en de fijngehakte vlees erbij.. zout tijdens het mengen.. je moet alles even goed bij elkaar kneden, je merkt het wel, het moet niet uitelkaar vallen en de tarwe moet je niet voelen (tussentijds dus testen..), daarna moet je, als alles een beetje goed voelt in je handen, moet je even de peterselie bij de rest, dus de vlees met de kruiden doen. en dan even met de peterselie en de vlees mengen... daarna op een schotel, op de schotelbodem sla zetten, en dan moet je de vlees die klaar is, met je een klein stukje pakken en een vuist maken, zodat het er zo gaat uitzien. en op de schotel plaatsen.. totdat alles op is. cig kofte is dan ready ![]() je maakt dan de komkommers, tomaten, en de sla gereed. Je kunt het cig kofte rollen in de sla met de komkommers en de tomaat.. dat was het ... eet smakelijk ![]() ![]() het kneden van de cigkofte ![]() beginnen klaar te maken... (het vlees is wel rauw, maar omdat je het mengt/kneed met veel dingen, 'kookt' het vlees zeg maar) [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2006 15:31:34 ] | |
BlueEyed | zaterdag 29 juli 2006 @ 15:22 |
Het is me sowieso vaker opgevallen dat komkommers heel erg schommelen qua prijs. De ene keer zijn ze 69 cent, dan weer 89, en dan weer 1.09. Is soms echt per dag verschillend. | |
Agag | zaterdag 29 juli 2006 @ 16:29 |
Ik heb vandaag toevallig 2 komkommers gehaald bij de Albert Heijn. Was bijna ¤ 2,60 kwijt. ![]() Ziet er lekker uit trouwens. Zijn er ook (Turkse) eetgelegenheden waar je dit kunt bestellen? Of zit er niets anders op dan het zelf te maken als je het wilt proeven? | |
Maikuuul | zaterdag 29 juli 2006 @ 18:37 |
Mensen die altijd alles duur vinden ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 18:39 |
quote:aah,.. onze belg heeft gereageerd... 2,60 voor 2 komkommers bij de ah is niet duur? pauper | |
Divel | zaterdag 29 juli 2006 @ 18:46 |
Lang warm, dus veel vraag naar komkommers, daardoor te weinig aanbod (schaars), dus gaat de prijs omhoog. Maar 0,89 is in het Euro tijdperk een hele schappelijke prijs. En die kromme komkommers die jij hebt gekocht zijn niet geschikt voor de normale afzetkanalen (winkel, markt). Simpel. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 18:48 |
quote:wat is er dan zo goed aanr rechte komkommers.. die van de tuin zijn goedkoper en smaken tenminste naar komkommers! | |
Divel | zaterdag 29 juli 2006 @ 18:55 |
quote:Dat heeft niets met goed te maken, maar met de visueele instelling van de mens. Een komkommer hoort recht te zijn, een appel zonder plekjes, en een banaan helemaal geel. Dat terwijl een product dat er net wat anders uitziet (en daardoor meestal smaakvoller is) krijg je ze niet aan d'r verstand gepraat. En geloof mij, ik probeer het al jaaaaren..... ![]() | |
Maikuuul | zaterdag 29 juli 2006 @ 19:04 |
quote:In de C1000 90 cent voor 1, zoveel is dat niet .... | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 19:05 |
quote:3 kilo voor 90 cent.. ach.. tis wat ![]() | |
Symer | zaterdag 29 juli 2006 @ 19:08 |
quote: ![]() Ik werk toevallig in een kas waar komkommers verbouwd worden en weet dat we per komkommer maar een paar cent krijgen (letterlijk een paar cent, de baas denkt met heimwee terug aan de tijd dat hij nog 20 cent per komkommer kreeg). De baas moet er zelf geld bij doen om het bedrijf draaiende te houden, ondanks dat hij keihard werkt (elke dag behalve zondag staat hij om 6:30 weer in de snikhete kas en werkt hij de hele dag als een bezetene, nooit vakantie, nooit een weekendje vrij). Haal de komkommers maar bij de Turk, wij verdienen er meer aan en ze smaken precies hetzelfde als de belachelijk dure komkommers in de winkel. | |
7th_wave | zaterdag 29 juli 2006 @ 20:10 |
quote:waarom moeten er plekjes op een appel zitten dan? | |
7th_wave | zaterdag 29 juli 2006 @ 20:11 |
"blijvend scherp geprijsd" stond er bij die AH komkommers van 1.29... idd een gepeperde prijs ![]() | |
Divel | zaterdag 29 juli 2006 @ 20:14 |
quote:Ik citeer mijzelf: "Een komkommer hoort recht te zijn, een appel zonder plekjes, en een banaan helemaal geel." ![]() | |
MissHobje | zaterdag 29 juli 2006 @ 20:18 |
Aldi 49 ct... markt 2 voor 60 ct ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 29 juli 2006 @ 20:21 |
@TS Post je recept ook eens in een apart topic in CUL lijkt mij wel erg lekker | |
7th_wave | zaterdag 29 juli 2006 @ 20:27 |
quote:dan begrijp ik de strekking van je vorige post niet helemaal. | |
Divel | zaterdag 29 juli 2006 @ 20:39 |
quote:Komt íe: Een mens gaat af op z'n ogen. Dwz. dat alles er perfect uit moet zien, anders laten ze het liggen. En dat terwijl een kromme komkommer of een mango met een plekje of een appel met een hagelplekje soms véél lekkerder kan zijn dan al dat kunstmatig mooie opgepoetste spul. Kijk maar eens wat er uit de volkstuintjes komt. Andijvie met rupsenvraat, een wat lossere bloemkool, rode zuurkool, kromme wortelen, het ziet er niet zo aantrekkelijk uit maar is vaak veel smaakvoller en gezonder. Duidelijker zo? ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 29 juli 2006 @ 21:07 |
op de markt heb je ook kromme komkommers hoor. die koop ik net zo graag als rechte. het maakt mijn kippen namelijk niet uit. ze kunnen hem toch niet heel opeten. | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juli 2006 @ 22:06 |
quote:done: Cigkofte (Turks) | |
dahei | zaterdag 29 juli 2006 @ 22:37 |
quote:Top! Als je het niet had gedaan had je een ban gekregen ![]() | |
7th_wave | zaterdag 29 juli 2006 @ 22:50 |
quote:ok. dan nogmaals mijn vraag. waarom is het wel of niet hebben van plekjes relevant voor de smaak van een appel? zelfde als de gaten in de bladeren van rupsen, of de krommingen van wortels. ik weet best dat groente en fruit uit eigen tuin veel lekkerder is, maar dat heeft met dit alles niets van doen. dat komt puur door de productiemethode en rijpingstijd. | |
Tuvai.net | zondag 30 juli 2006 @ 00:38 |
Koftes ![]() | |
Kurk | zondag 30 juli 2006 @ 01:45 |
Het lijkt mij heel erg ongezond en zelfs gevaarlijk om dat rauwe gehakt op te eten ![]() | |
Lexie | zondag 30 juli 2006 @ 01:53 |
quote:Filet Americain is ook rauw vlees en roeleert ten zeerste ![]() | |
dWc_RuffRyder | zondag 30 juli 2006 @ 01:54 |
quote: ![]() | |
Geqxon | zondag 30 juli 2006 @ 02:05 |
Zijn die turkse komkommers wel hallal geslacht? | |
Metal_Mart | zondag 30 juli 2006 @ 02:49 |
quote:Die laatste foto's zijn de komkommers na toiletbezoek? ![]() | |
Divel | zondag 30 juli 2006 @ 08:50 |
quote:Dit moet je algemeen zien. Iets waar een plekje aan komt ligt meestal al wat langer en heeft daardoor de kans gehad om te rijpen en dus op smaak te komen. ![]() |