wat is er dan zo goed aanr rechte komkommers.. die van de tuin zijn goedkoper en smaken tenminste naar komkommers!quote:Op zaterdag 29 juli 2006 18:46 schreef Divel het volgende:
Lang warm, dus veel vraag naar komkommers, daardoor te weinig aanbod (schaars), dus gaat de prijs omhoog. Maar 0,89 is in het Euro tijdperk een hele schappelijke prijs. En die kromme komkommers die jij hebt gekocht zijn niet geschikt voor de normale afzetkanalen (winkel, markt). Simpel.![]()
Dat heeft niets met goed te maken, maar met de visueele instelling van de mens. Een komkommer hoort recht te zijn, een appel zonder plekjes, en een banaan helemaal geel. Dat terwijl een product dat er net wat anders uitziet (en daardoor meestal smaakvoller is) krijg je ze niet aan d'r verstand gepraat. En geloof mij, ik probeer het al jaaaaren.....quote:Op zaterdag 29 juli 2006 18:48 schreef zarGon het volgende:
[..]
wat is er dan zo goed aanr rechte komkommers.. die van de tuin zijn goedkoper en smaken tenminste naar komkommers!
In de C1000 90 cent voor 1, zoveel is dat niet ....quote:Op zaterdag 29 juli 2006 18:39 schreef zarGon het volgende:
[..]
aah,.. onze belg heeft gereageerd...
2,60 voor 2 komkommers bij de ah is niet duur?
pauper
3 kilo voor 90 cent..quote:Op zaterdag 29 juli 2006 19:04 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
In de C1000 90 cent voor 1, zoveel is dat niet ....
quote:Op zaterdag 29 juli 2006 16:29 schreef Agag het volgende:
Ik heb vandaag toevallig 2 komkommers gehaald bij de Albert Heijn. Was bijna ¤ 2,60 kwijt.![]()
waarom moeten er plekjes op een appel zitten dan?quote:Op zaterdag 29 juli 2006 18:55 schreef Divel het volgende:
[..]
Dat heeft niets met goed te maken, maar met de visueele instelling van de mens. Een komkommer hoort recht te zijn, een appel zonder plekjes, en een banaan helemaal geel. Dat terwijl een product dat er net wat anders uitziet (en daardoor meestal smaakvoller is) krijg je ze niet aan d'r verstand gepraat. En geloof mij, ik probeer het al jaaaaren.....![]()
Ik citeer mijzelf:quote:Op zaterdag 29 juli 2006 20:10 schreef 7th_wave het volgende:
[..]
waarom moeten er plekjes op een appel zitten dan?
dan begrijp ik de strekking van je vorige post niet helemaal.quote:Op zaterdag 29 juli 2006 20:14 schreef Divel het volgende:
[..]
Ik citeer mijzelf:
"Een komkommer hoort recht te zijn, een appel zonder plekjes, en een banaan helemaal geel."![]()
Komt íe:quote:Op zaterdag 29 juli 2006 20:27 schreef 7th_wave het volgende:
[..]
dan begrijp ik de strekking van je vorige post niet helemaal.
done: Cigkofte (Turks)quote:Op zaterdag 29 juli 2006 20:21 schreef Martijn_77 het volgende:
@TS Post je recept ook eens in een apart topic in CUL lijkt mij wel erg lekker
Top! Als je het niet had gedaan had je een ban gekregenquote:
ok. dan nogmaals mijn vraag. waarom is het wel of niet hebben van plekjes relevant voor de smaak van een appel? zelfde als de gaten in de bladeren van rupsen, of de krommingen van wortels.quote:Op zaterdag 29 juli 2006 20:39 schreef Divel het volgende:
[..]
Komt íe:
Een mens gaat af op z'n ogen. Dwz. dat alles er perfect uit moet zien, anders laten ze het liggen. En dat terwijl een kromme komkommer of een mango met een plekje of een appel met een hagelplekje soms véél lekkerder kan zijn dan al dat kunstmatig mooie opgepoetste spul. Kijk maar eens wat er uit de volkstuintjes komt. Andijvie met rupsenvraat, een wat lossere bloemkool, rode zuurkool, kromme wortelen, het ziet er niet zo aantrekkelijk uit maar is vaak veel smaakvoller en gezonder.
Duidelijker zo?![]()
Filet Americain is ook rauw vlees en roeleert ten zeerstequote:Op zondag 30 juli 2006 01:45 schreef Kurk het volgende:
Het lijkt mij heel erg ongezond en zelfs gevaarlijk om dat rauwe gehakt op te eten
quote:Op zaterdag 29 juli 2006 21:07 schreef lady-wrb het volgende:
het maakt mijn kippen namelijk niet uit.
ze kunnen hem toch niet heel opeten.
Die laatste foto's zijn de komkommers na toiletbezoek?quote:Op zaterdag 29 juli 2006 12:35 schreef zarGon het volgende:
Gisteren wilden we dus even de cigkoftes eten die mijn vader had gemaakt...
(cigkofte volgens wikipedia: Cig Kofte (Dit is eeuwenoude gerecht die populair is in de zuidoostenregio van turkije, wordt gemaakt van vetarme(lams)gehakt die handmatig wordt gemixt en fijngemaald met evenveel fijne tarwe, uien, hete rode peper, salca (soort ketchup) en veel knoflook. )(geen knoflook bij die van ons..)
natuurlijk moet je dan ook tomaten, sla en komkommers bij hebben! tomaten is geen probleem, aangezien mijn vader in een tomatentuin werkt.. Sla komt uit eigen tuin.. Alleen de komkommers nog!
Wij hadden geen komkommers thuis.. die moesten we dus gaan kopen... Dus zo naar een supermarkt.. COOP..
Sjow heej, een grote komkommer kost 89 cent! WTF.. 1tje kost 89 cent.. En ze smaken niet eens ze lekker als echte tuinkomkommers,,,
Anyways, we halen er dus zo 2 stuks, want komkommers zijn lekker...
Vandaag gingen mijn vader en ik dus naar een komkommertuin... 10 kilo gehaald voor 3 euro!
Hierzo de komkommers uit de komkommertuin (10 kilo)
[afbeelding]
en hier 1 van de 2 gare komkommers van de supermarkt:
[afbeelding]
die gingen we dus samen eten met de cigkofte, tomaten en sla:
[afbeelding]
[afbeelding]
DUS! waarom zijn die dingen zo fucking duur?!
Dit moet je algemeen zien. Iets waar een plekje aan komt ligt meestal al wat langer en heeft daardoor de kans gehad om te rijpen en dus op smaak te komen.quote:Op zaterdag 29 juli 2006 22:50 schreef 7th_wave het volgende:
[..]
ok. dan nogmaals mijn vraag. waarom is het wel of niet hebben van plekjes relevant voor de smaak van een appel? zelfde als de gaten in de bladeren van rupsen, of de krommingen van wortels.
ik weet best dat groente en fruit uit eigen tuin veel lekkerder is, maar dat heeft met dit alles niets van doen. dat komt puur door de productiemethode en rijpingstijd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |