abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 5 november 2010 @ 15:24:20 #176
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_88366579
quote:
Op vrijdag 5 november 2010 14:19 schreef _Led_ het volgende:

[..]



Dit is geen correcte zin, de bedoeling is derhalve onduidelijk.
Dit is ook geen zin.
Dit is een aanwijzend voornaamwoord.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  Moderator vrijdag 5 november 2010 @ 15:40:23 #177
249559 crew  Lavenderr
pi_88367201
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 november 2010 15:24 schreef Ticker het volgende:

[..]

Dit is ook geen zin.
Dit is een aanwijzend voornaamwoord.
Beide zinnen zijn derhalve niet correct.
pi_88409116
Ik heb wel ervaring met 2x glaasje draaien met een vriend van me. Hij werd echter als snel geobsedeerd door het hele geesten en bovennatuurlijke fenomeen en heeft een tijdje in een opvangcentrum gezeten... Diagnose: Psychose.
Komt ie vervolgens terug, gezond verklaard, vertelt ie me doodleuk dat ie de psychologen en psychiater voor de gek heeft gehouden en nog steeds van alles hoorde en zag :')

Was wel freaky. Ik zelf heb maar 1 of 2 'echt onverklaarbare dingen meegemaakt in het halfjaar na het glaasjedraaien waar ik nog geen logische verklaring aan kan geven. Een daarvan was heel erg angstaanjagend. Het enige wat in de buurt komt van deze ervaring is sleepparalisis, maar ik on me wel gewoon bewegen en alles.

Mijn 'gekke' ervaring was dat ik rond 'n uurtje of half 2 of half 3 (vergeten) wakkerd werd, terwijl ik helemaal niet naar de wc moest of iets dergelijks. Beetje verbaasd even naar m'n wekkerradio gekeken en mijn ogen weer gesloten. Vervolgens schrik ik wakker van het gevoel alsof iemand een stomp tussen mijn voeten gaf aan het einde van het bed! Denkende dat het zo'n half-slaap-schrikmomentje was a la ''ik val in een afgroooooooooooond'' (en toen werd je wakker) deed ik weer mijn oogjes dicht. Vervolgens gebeurde het direct weer en het opvallende was dat ik 't niet alleen voelde, maar ook hoorde en de dekens tussen mijjn voeten ook daadwerkelijk ingedeukt waren. Ik staarde naar mijn wekkerradio en het viel me op dat we nog geen minuut verder waren. Ik val ook nooit direct weer in slaap dus het was vrij logisch dat ik nog wakker was. Ik durfde het licht nog niet aan te doen en praatte mezelf in m'n hoofd aan dat ik gewoon toch een schrikmomentje had maar toen voor ik m'n ogen weer dichtdeed voor poging 3 tot slapen gaan voelde (en hoorde ) ik nu twee ploffen achter elkaar.
Hierdoor was ik echt eventjes in mega zweten uitgebroken en besloot ik naar de wekker te blijven staren tot ik 't lef had het licht aan te doen. Tussen de eerste en de laatste twee ploffen zaten nog geen 3 minuten. Ik kon me wel gewoon bewegen dus het was geen slaapverlamming in ieder geval. Toen ik uiteindelijk het licht aandeed was er natuurlijk niets te zien (waar ik toch wel even bang voor was :@ ) maar ik heb nog wel een paar uur wakker gelegen...

Wat het nog erger maakte was toe ik dit toen aan mijn moeder vertelde, ze doodleuke meedeelde dat ook zij die week 2 rare dingen had meegemaakt: Mijn vader had nachtdienst dus ze sliep alleen in de kamer naast mij. Ze werd rond hetzelfde tijdstip wakker als ik beide keren en de ene keer dacht ze te kunnen zweren dat er een kat op het bed sprong en zeg maar zo met z'n pootjes een ''holletje'' ging krabben zoals katten dat wel doen en de tweede keer (andere avond) zelfde tijdstip, dach ze dat m'n vader over d'r heen ging hangen, dus handen naast 'r hoofd en knieen naast haar zij. Echter hebben we geen kat en m'n vader had de hele week nachtdienst.

sindsdien gebeuren er geen grote rare dingen meer, behalve tot of we nou tv kijken, of dvd, of bluray (allemaal andere volumeregeling) het vaak voorkomt dat het volume ineens omhoog of naar beneden gaat
(met balkjes in scherm te zien van desbetreffende apparaat) terwijl alle afstandsbedieningen op tafel liggen. hier lachen we allemaal om omdat dit waarschijnlijk het effect is van een buurman die een universele afstandsbediening heeft en die apparatuur van ons dat opvangt ofzo... enige wat ik kan bedenken. Maar voor die andere dingen heb ik nog geen verklaringen.

Iemand?
  † In Memoriam † zaterdag 6 november 2010 @ 22:32:49 #179
127870 Ratelslangetje
Lady
pi_88416329
quote:
Op zaterdag 6 november 2010 19:09 schreef Maharajah het volgende:
[knip] Iemand?
Ik was het niet hoor :o
Tijdje geleden was er hier een topic waar soortgelijke ervaringen werden besproken. Ik heb ook een paar keer gevoeld dat er iets op mijn bed kwam liggen, bij mijn kuiten.
Geen plof, zoals jij het voelde, maar als een kat die rustig gaat liggen. Zodra ik besefte dat het niet mijn katten waren ben ik als een gek gaan trappen met mn benen. Nu heb ik er geen last meer van.

Het klote van dit is dat ik na jaren met licht aan slapen het sinds een paar maanden in het donker durf *) ,
helemaal onder de deken met een kleine opening om adem te halen en het lichtknopje binnen handbereik.

Ik denk dat het een van mijn overleden katten waren en vind het jammer dat ik dit niet overdag heb ervaren.
Ipv trappen zou ik intens genieten van hun bezoekjes, mits het mijn overleden schatjes waren dan he.
Giftig, Fel
Agressief en
Razendsnel
  zondag 7 november 2010 @ 14:15:46 #180
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_88432102
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 19:09 schreef Maharajah het volgende:
Ik zelf heb maar 1 of 2 'echt onverklaarbare dingen meegemaakt in het halfjaar na het glaasjedraaien waar ik nog geen logische verklaring aan kan geven.
Dat jij ze niet kunt verklaren maakt ze niet onverklaarbaar he :P

By the way, mijn buren van een paar huizen hadden net zo'n verhaal als jij.
Die kwamen er na 2 weken pas achter dat een nieuwe kat uit de buurt telkens 'savonds via het dakraampje binnenkwam :)
zzz
  zondag 7 november 2010 @ 14:18:50 #181
8372 Bastard
Persona non grata
pi_88432202
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 14:15 schreef _Led_ het volgende:

[..]



Dat jij ze niet kunt verklaren maakt ze niet onverklaarbaar he :P

By the way, mijn buren van een paar huizen hadden net zo'n verhaal als jij.
Die kwamen er na 2 weken pas achter dat een nieuwe kat uit de buurt telkens 'savonds via het dakraampje binnenkwam :)

Die je dan wel ziet als je licht aan doet natuurlijk.
The truth was in here.
  maandag 8 november 2010 @ 13:08:56 #182
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_88469789
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 14:18 schreef Bastard het volgende:

[..]



Die je dan wel ziet als je licht aan doet natuurlijk.
Niet als ie inmiddels weer achter / onder je bed zit natuurlijk :)
zzz
pi_88469953
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 18:51 schreef Ratelslangetje het volgende:

Verhaal ja.
Nog een paar overdreven spannende verhaaltjes en TRU kan de naam veranderen in FAN (fantasie).
_O_ :D
pi_90821312
hoi mensen,
Wij gingen een tijdje geleden met vriendinnen glaasje draaien. een vriendin van ons wilde graag haar opa oproepen, ookal geloofde ze er eigenlijk niet in. daarom zei ze expres : "ik wil mij opa Jaan spreken" wij dachten allemaal dat die opa van onze vriendin echt Jaan hete. Toen we bezig waren met glaasje draaien, vroegen we : "heet u Jaan" de geest antwoorde ja. we vroegen ook of hij de opa van onze vriendin was en hij antwoorde ja. We vroegen allemaal dingen aan de opa en eigenlijk (dat dachten we achteraf pas) waren die antwoorde helemaal niet lochisch. We vulde alleen steeds zelf die dingen in zodat het klopte. bijvoorbeeld : hij zei steeds papapapapappapapap, en wij vroegen bedoeld u er mee dat u de beschermengel van onze vriendin bent en de geest antwoorde ja, eigenlijk is dat helemaal niet lochisch maar daar dachten we toen niet aan. we geloofde er op dat moment gewoon zo sterk in dat we op dat moment alles zouden geloven. :$ voor de rest ging het oproepen helemaal goed en er zijn geen vervelende dingen hierna gebeurd, wel wat maar die waren niet zo groot / erg.
Onze vriendin had ook tegen haar nichtje verteld dat ze ook Jaan moest zeggen (ipv Jan) als ze geesten op ging roepen, zij had dat toen ook gedaan en er gebeurde precies hetzelfde bij haar, dus er zijn dus ook geesten die zich anders voordoen als wie ze zijn, geloof dus nooit in glaasje draaien want iedere geest kan nep zijn, en dat is geen fijn idee,
van onze vriendin is het opzich wel slim geweest dat ze zei dat haar opa Jaan hete maar van de andere kant zijn sommige van de vriendinnen die mee "Jaan" op hadden geroepen een beetje bang geworden :s
gelukkig is het nu allemaal al over.
x janne en karlijn
pi_91176279
vroeger deed ik wel eens mee met kruis- en bordseances en vond het toch verassend, het kruis met een spijker in het midden bewoog zich alle kanten uit liggend op de wijsvinger van 4 mensen, het groette ieder apart en maakte redelijke zinnen op het letterbord, het waarschuwde me eens op een bepaalde dag met volle maan heel goed op te passen en op die dag in mijn vakantie was ik in Luxemburg en gebeurden de gekste dingen achter elkaar, toch frapant :{
pi_91179524
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2006 13:20 schreef NeoTheXerox het volgende:

[..]

waarom? dit is mijn mening, er staat nergens dat alleen mensen die in geesten geloven mogen reageren! of wil je zieltjes winnen voor je ongeloof 8)7 Mensen de stuipen op het lijf jagen is tegenwoordig erg in op internet. Ik vind het allemaal onzin en er kinderachtig en ik ben vrij omdat te zeggen toch? })

En blijkbaar zijn er meer mensen die jou verhaal ongeloofwaardig vinden
en daar begin je ook meteen raar op te reageren. O-) Zulke reacties kun je nu eenmaal verwachten bij zo'n topic :Y

Daarbij vind ik ook dat je je niet moet bezighouden met achterlijke dingen als geesten en glaasje draaien en dat is mijn mening en ik denk ook van vele anderen :W Daarbij zijn er een hoop mensen die zo labiel zijn dat die er in meegaan, vooral jongeren die op een leeftijd geen raad met zichzelf weten en als ze zulke dingen dan lezen dan gaan ze het gauw geloven, dat noem ik misbruik maken van zwakken. Nogmaals dit is mijn mening en als je het daar niet mee eens bent, dan mag dat best, maar ik denk er zo over, tot dat het tegendeel bewezen is en niet met losse filmpjes her en der op internet of gephotoshopte foto's of rare online ouija boards. Mensen moeten geloven wat ze willen geloven maar ga daar niet zwakke zieltjes mee winnen want die zijn erg beïnvloedbaar
Ik vind het inderdaad wel frappant dat iedereen die in spoken gelooft van die dingen meemaakt. En ik die er niet in geloof nog nooit iets dergelijks heb meegemaakt :P
pi_91202493
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 20:57 schreef Romanus het volgende:

[..]

Ik vind het inderdaad wel frappant dat iedereen die in spoken gelooft van die dingen meemaakt. En ik die er niet in geloof nog nooit iets dergelijks heb meegemaakt :P
Ik denk dat zodra je zoiets meemaakt, je wel even nadenkt en wellicht toch in geesten gaat geloven.

Ik zelf ben er nog niet uit voor mezelf, maar ik hoop zoiets niet mee te maken :p
pi_91203165
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 20:57 schreef Romanus het volgende:
Ik vind het inderdaad wel frappant dat iedereen die in spoken gelooft van die dingen meemaakt.
Onzin. Ik ken zat mensen die in geesten geloven maar nog nooit iets paranormaals hebben meegemaakt.
pi_93590789
Sommige familieleden van mij hebben hele duistere dingen meegemaakt. Ik heb ook al wat dingen meegemaakt maar niet dat ik echt duidelijk een onverklaarbaar persoon heb zien staan ofzo. Bij mij was het vooral dat ik soms een hand op mijn gezicht voel of snel iets zie.

Maar bij mijn familie daarintegen, waren het soms hele aanvallen. Mijn nicht werd aangevallen in haar slaap. Dat 'ding' wilde haar wurgen of wat dan ook, maar ze vocht terug. Toen ze dit aan haar ouders vertelde en haar broers lachte ze haar allemaal vierkant uit. Daarna gebeurde het nog een keer, maar dit keer sprak dat 'ding' ook tijdens de aanval en zei dat ze hem toch niet aan zou kunnen. Nadat het de 2e keer was gebeurd namen ze haar wat serieuzer en besloot ze om bij haar broer te slapen. Hij plaagde haar en nam haar niet serieus, totdat er een lamp in de hoek van zijn kamer omhoog schoot en zijn richting op werd 'gegooid'.

En dat was het begin van een duistere periode.. :{
thats it
  donderdag 3 maart 2011 @ 14:22:29 #190
8372 Bastard
Persona non grata
pi_93591284
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2011 14:09 schreef Skynilla het volgende:

En dat was het begin van een duistere periode.. :{
Wat smeekt om meer uitleg :o

Wat gebeurde er toen?
The truth was in here.
pi_93592229
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2011 14:22 schreef Bastard het volgende:

[..]

Wat smeekt om meer uitleg :o

Wat gebeurde er toen?
Er was iemand van de kerk langsgekomen om het huis te zegenen(ze zijn gelovig). Maar dat mocht niet baatten. Namelijk het volgende...

Mijn nicht lag in bed. Het was al best laat en zij wilde dus slapen. Lekker ingepakt was ze klaar om in slaap te vallen. Op dat moment worden de dekens wat van haar afgetrokken. Ze trok hem weer terug en weer werd het laken wat naar beneden getrokken. Ze trok hem weer terug, maar dit keer ook over haar gezicht omdat ze best wel bang was geworden. En in een ruk word die hele deken van haar afgetrokken en wordt ze stevig in het matras gedrukt. Het duurde een minuut ofzo. Na die 'aanval' pakte ze haar deken weer en ging weer gewoon in bed liggen, omdat ze niet wilde tonen dat ze bang was.

Soms liep er ook wel eens een persoon door het huis die daar helemaal niet hoorde. Zaten ze bijv. op de bank en dan liep er heel gewoon een doorzichtige man van de keuken naar de deur en dan erdoorheen. Het huis was gewoon een spookhuis geworden.
thats it
  donderdag 3 maart 2011 @ 14:47:37 #192
8372 Bastard
Persona non grata
pi_93592379
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2011 14:44 schreef Skynilla het volgende:

[..]

Er was iemand van de kerk langsgekomen om het huis te zegenen(ze zijn gelovig). Maar dat mocht niet baatten. Namelijk het volgende...

Mijn nicht lag in bed. Het was al best laat en zij wilde dus slapen. Lekker ingepakt was ze klaar om in slaap te vallen. Op dat moment worden de dekens wat van haar afgetrokken. Ze trok hem weer terug en weer werd het laken wat naar beneden getrokken. Ze trok hem weer terug, maar dit keer ook over haar gezicht omdat ze best wel bang was geworden. En in een ruk word die hele deken van haar afgetrokken en wordt ze stevig in het matras gedrukt. Het duurde een minuut ofzo. Na die 'aanval' pakte ze haar deken weer en ging weer gewoon in bed liggen, omdat ze niet wilde tonen dat ze bang was.

Soms liep er ook wel eens een persoon door het huis die daar helemaal niet hoorde. Zaten ze bijv. op de bank en dan liep er heel gewoon een doorzichtige man van de keuken naar de deur en dan erdoorheen. Het huis was gewoon een spookhuis geworden.
Wat was de aanleiding voor deze manifestaties denk je? En wat was uiteindelijk de oplossing?
The truth was in here.
pi_93592918
quote:
11s.gif Op donderdag 3 maart 2011 14:47 schreef Bastard het volgende:

[..]

Wat was de aanleiding voor deze manifestaties denk je? En wat was uiteindelijk de oplossing?
Ik zou het echt niet weten. Ik weet wel dat er in de buurt een begraafplaats was, maar dat hoeft nog niks te betekenen. Er was eigelijk geen oplossing. Het werd ineens wat minder, en toen stopte alles gewoon. Het gekke is, zij was degene die het meest bezig was met de kerk, en juist gebeurde de dingen met haar. Ik voel me nog steeds niet prettig als ik in dat huis ben. Alsof ik bekeken word en wil rennen, heel vreemd. Daardoor weet ik ook zeker dat die dingen echt bestaan.
thats it
  donderdag 3 maart 2011 @ 15:08:14 #194
8372 Bastard
Persona non grata
pi_93593195
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2011 14:59 schreef Skynilla het volgende:

[..]

Ik zou het echt niet weten. Ik weet wel dat er in de buurt een begraafplaats was, maar dat hoeft nog niks te betekenen. Er was eigelijk geen oplossing. Het werd ineens wat minder, en toen stopte alles gewoon. Het gekke is, zij was degene die het meest bezig was met de kerk, en juist gebeurde de dingen met haar. Ik voel me nog steeds niet prettig als ik in dat huis ben. Alsof ik bekeken word en wil rennen, heel vreemd. Daardoor weet ik ook zeker dat die dingen echt bestaan.
Sja.. uiterst merkwaardig inderdaad. Alsof ze ze uitgedaagd heeft zou je denken.. maar dan nog, makes no sense.
The truth was in here.
  vrijdag 4 maart 2011 @ 15:15:19 #195
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_93642878
Ik heb ervaring met glaasje draaien. Ik was toen veertien, misschien vijftien. Met een stel vrienden, zelfgemaakt bord van een stuk hout van de Gamma en bij een school, buiten. Het werkte. Althans, dat idee had ik, achteraf denk ik weleens: misschien bewoog iemand dat glaasje wel. Toch kwam het allemaal vrij oprecht over toendertijd, we hebben ook nog heel erg op elkaar gelet. Kirsten Doetma(n) heette ze, ik zal die naam vanzelfsprekend nooit vergeten. Ze was lerares geweest en ze had een auto-ongeluk gehad. Ik heb er verder geen last van gehad, wat best vreemd is met de Christelijke achtergrond die ik heb. Een vriend wel.
  vrijdag 4 maart 2011 @ 15:16:08 #196
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_93642907
Verder niets, en gelukkig maar. Hoe oppervlakkig ook lijkt het me verschrikkelijk een geestverschijning te zien. Wel interessant om dit topic door te lezen :7.
pi_93653345
WTF, spacende verhalen hoor.

Vroeger toen ik een jaar of 11 a 12 was wilde ik ook geesten gaan oproepen. Die bewuste dag kregen we allemaal 'tekens'. Ik was bij een vriend blijven slapen en toen we wakker werden zetten we de tv aan om rustig wat TV te kijken. Waar ging het over, geesten, natuurlijk niks ergs, dat kan gebeuren. Later krgen we nog wat tekens, die ben ik alleen vergeten, volgens mij was het iets met kaarsjes die verdwenen waren en de glazen die we zouden gebruiken ook kapot waren gegaan. Alleen wat ons toen over de streep heeft getrokken om het niet te doen, en toen realiseerden we eigenlijk ook pas al deze dingen, was toen wij in het dorp liepen en we keken naar de kerkklok, stond precies stil om twaalf uur. Vanaf toen hebben we besloten het niet te doen.

Alhoewel ik soms wel wat verhalen in twijfel neem, vooral dat verhaal van Skynilla, met doorzichtige mensen, geloof ik zeker in geesten. Al denk ik wel dat je jezelf ook gek kan maken...
pi_93654242
Mijn ouders hebben in hun jonge jaren ooit is aan glaasje draaien gedaan met vrienden of familie.
Ik weet niet of mijn vader of moeder dit toen heeft gevraagd, Krijgen wij kinderen.
Antwoord: 1 zoon.

En kijk aan, daar ben ik.
Ik grap wel is dat ik die geest was ;)


Moge het echt zijn dan.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_93686620
ik geloof wel in geesten maar niet in die kwade en polter
Met de Y
  Moderator zondag 6 maart 2011 @ 13:17:37 #200
249559 crew  Lavenderr
pi_93723694
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 15:15 schreef Grunge. het volgende:
Ik heb ervaring met glaasje draaien. Ik was toen veertien, misschien vijftien. Met een stel vrienden, zelfgemaakt bord van een stuk hout van de Gamma en bij een school, buiten. Het werkte. Althans, dat idee had ik, achteraf denk ik weleens: misschien bewoog iemand dat glaasje wel. Toch kwam het allemaal vrij oprecht over toendertijd, we hebben ook nog heel erg op elkaar gelet. Kirsten Doetma(n) heette ze, ik zal die naam vanzelfsprekend nooit vergeten. Ze was lerares geweest en ze had een auto-ongeluk gehad. Ik heb er verder geen last van gehad, wat best vreemd is met de Christelijke achtergrond die ik heb. Een vriend wel.
Wat heeft die vriend dan voor last gehad?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')