Tja, daarom twijfelde ik ook een beetje. Sushi-restaurants gebruiken waarschijnlijk betere kwaliteit en gaan zorgvuldiger met die vissen om.quote:Op donderdag 20 juli 2006 21:05 schreef Verbal het volgende:
Ik vreet sowieso geen vis meer van de supermarkt, laat staan rauw.
V.
quote:Op donderdag 20 juli 2006 21:08 schreef Big_Boss_Man het volgende:
superzalm
dat dus.quote:Op donderdag 20 juli 2006 21:08 schreef Alfje het volgende:
Ik ben geen expert, maar van de super zou ik me niet aan wagen.
Ik ken zalm van de super niet, maar wat ik zo zie liggen in de supermarkt dan word ik daar niet vrolijk van.quote:Op donderdag 20 juli 2006 21:44 schreef Martijn_77 het volgende:
Als je hem rauw wilt gaan eten zo ik toch echt naar de visboer gaan
Ik heb het zo geleerd. Of het echt bacterieen zijn, daar ben ik niet 100% zeker van, omdat ik het heb geleerd van een Japanse chef, die niet echt fantastisch engels sprak (en nogal op de oldschool manier les gaf). Het zou best kunnen zijn dat hij parasieten bedoelde.quote:Op vrijdag 21 juli 2006 09:59 schreef Pilootje het volgende:
mirugai dat zalm eerst ingevroren wordt heb ik eigenlijk nog nooit gehoord. Ik verwerk de wilde verse zalm die we binnen krijgen ook vaak rauw.
Als je zalm invriest verliest het een deel van zijn structuur, en vocht. Maar belangrijker is dat ik me afvraag of invriezen wel het gewenste resultaat heeft. Als je het hebt over bacterien, dan zullen er meer in zitten na het ontdooien dan daarvoor.
Gerookte zalm is ook rauwquote:Op maandag 31 juli 2006 17:23 schreef Knipoogje het volgende:
Mij is altijd geleerd dat je rauwe zalm uit de koeling of uit de diepvries altijd gaar moet zijn.
wel behandeld dat is toch wat anders dan helemaal rauw, al is zalm maar kort gerookt.quote:
Ik hoef ook geen vis uit de Noordoostpolder, liever een paar keer per jaar grof betalen voor goede zalm, dan met regelmaat die crap eten.quote:Op donderdag 20 juli 2006 21:05 schreef Verbal het volgende:
Ik heb ooit een zalmfiletje van de AH klaargemaakt. Mijn hele huis stonk drie dagen naar traan.
Ik vreet sowieso geen vis meer van de supermarkt, laat staan rauw.
V.
Pas heb ik ook een keer een filet zeebaars gekocht: de duurste en hoogte kwaliteit van de grootste exemplaren. Daarin trof ik toen (voor het eerst) een soort van parasiet (kleine zwarte dikke wormpjes) in aan. Ze leken inderdaad erg dood (aangezien mij is beloofd dat alle vis diepgevroren aankomt in mijn supermarkt), maar zin in sushi had ik die dag niet meer...quote:Op vrijdag 21 juli 2006 11:35 schreef mirugai het volgende:
[..]
Maar goed, er zijn andere bereidingsmethoden waar ik meer m'n vraagtekens bij heb. Bijv. makreel sashimi, daarbij wordt de makreelfilet eerst in zout ingelegd en daarna in rijstazijn, omdat dat de parasieten zou doden. Nu ben ik wel vaker levende parasieten in makreel tegen gekomen en inderdaad, na die behandeling bewogen ze niet meer, maar het is toch niet zo'n lekker idee om het dan nog te eten. Ik heb het idee dat het afstamt uit de bereidingswijzes uit het verleden.
Dat kan ik me voorstellen. Het verbaast me trouwens dat je parasieten in zeebaars aantreft, omdat die vis -zover ik weet- behoorlijk parasietvrij is.quote:Op dinsdag 1 augustus 2006 01:38 schreef McGry het volgende:
Pas heb ik ook een keer een filet zeebaars gekocht: de duurste en hoogte kwaliteit van de grootste exemplaren. Daarin trof ik toen (voor het eerst) een soort van parasiet (kleine zwarte dikke wormpjes) in aan. Ze leken inderdaad erg dood (aangezien mij is beloofd dat alle vis diepgevroren aankomt in mijn supermarkt), maar zin in sushi had ik die dag niet meer...
Ik denk dat je gerookte zalm bedoelt.quote:Zalm in de supermarkt: bedoel je dit dunne vellen? Die zijn toch juist bedoelt om rauw te eten?
Ik ben wel vaker parasieten tegen gekomen, soms nog levend. Als je de vis niet rauw eet, dan is er niks aan de hand. En als de vis flash frozen is geweest (bij -40 graden), dan is er ook niks aan de hand.quote:Op dinsdag 1 augustus 2006 14:55 schreef Pilootje het volgende:
Zelf werk ik veel met vis maar ben nog nooit parasieten tegen gekomen. De vis zou dan simpelweg linea recta terug gaan naar de leverancier.
quote:Op dinsdag 1 augustus 2006 09:30 schreef mirugai het volgende:
Ik denk dat je gerookte zalm bedoelt.
Hier staat zeebaars ook bekent als een van de beste kwaliteit vissen.. En dan hebben ze nog verschillende kwaliteiten en dit was de allerduurste. Ik heb er helaas geen foto van gemaakt, misschien was het wel geen parasiet.. ik weet het niet zeker, zag er alleen zo uit..quote:Op dinsdag 1 augustus 2006 09:30 schreef mirugai het volgende:
Dat kan ik me voorstellen. Het verbaast me trouwens dat je parasieten in zeebaars aantreft, omdat die vis -zover ik weet- behoorlijk parasietvrij is.
Je loopt wat parasieten betreft het minste risico met kweekvis, maar ja, dan maak je ook een flinke concessie wbt. de smaak. Dus het is soms een kwestie van 'living on the edge' als het om lekker eten gaat![]()
Ik heb op de sushi academy in California gezeten en daarna nog een korte periode als sushi chef gewerkt in die omgeving.quote:Op dinsdag 1 augustus 2006 17:49 schreef Pilootje het volgende:
In de maag ben ik ze wel eens tegen gekomen bij vis die ik vang op zee. Over het algemeen zijn kweekvissen zoals je zei wel wat gevoeliger voor die dingen. Leuk om te weten, weer wat geleerd.
Ik begreep uit een ander topic dat je eens bij een japanner werk/gewerkt heb/in de leer bent geweest.
Hoe het hier in Europa/NL precies geregeld is met exotische vissoorten weet ik niet. Ik neem aan dat het speciale importproducten zijn. De volgende keer dat ik bij een jap. vishandel/toko ben zal ik het eens navragen.quote:Wat ik me wel eens afvraag ik eet wel eens bij de japanner of chinees ( echte chinees geen babi panggang dus ) En daar eet je een hoop dingen die je zo 1 2 3 niet bij de reguliere vishandelen kan krijgen. En dan bedoel ik niet de visboer op de hoek maar dus echt de groothandelaren. Bestellen japanners dit speciaal bij die leverancier die dat dus alleen voor hun inkoopt of apart houd is het eigenlijk. Of zijn er echt leveranciers speciaal voor die dingen.
Ik doel dan bijvoorbeeld op de zeeduivel lever. Veel vis mag namelijk niet meer vuil aangeleverd of getransporteerd worden en wordt zodoende aan de boot al gestript. Met name bij vissen als zeeduivel welke meestal bijvangst is.
Op discovery doen ze ook 'wetenschappelijk' onderzoek door springstof onder objecten te plaatsen en dan heel hard weg te lopen. Maar het zou me niks verbazen als er inderdaad een risicio is op dergelijke parasieten. Wat dat betreft vind ik het erg onduidelijk wat er exact bekend is omtrent dergelijke risico's. Ik neem aan dat er in Japans veel studies en informatie omtrent dit onderwerp is, maar het is lastig om hier aan die kennis te komen. En het internet als bron is ook niet betrouwbaar met verhalen zoals die van een Japanner van wie de hersens van binnenuit zijn opgegeten door van sushi binnengekregen wormen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2006 21:47 schreef McGry het volgende:
Slik jij af en toe voor de zekerheid anti-parasiet pillen oid? Een keer op discovery heb ik gehoord dat ze langste humane parasieten via rauwe vis je lichaam binnenkomen (die dingen kwamen dus ook vooral in Japan voor).. lijkt me toch eng worden na zoveel sushi..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |