abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 17 juli 2006 @ 15:28:37 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_39908677
Het grote barbecue topic
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:24 schreef Rekkie het volgende:

[..]

Ik bedoelde dan ook serieus een goede kick.... want ik was ook op zoek naar iets dergelijks
Ow sorry, dan begreep ik je verkeerd

Meestal komen er van die "nou dit heeft veel zin" reacties op een topic kick.

Ontopic: Afgelopen zaterdag had ik (overigens geheel tegen mijn principes in) een aantal shaslickjes bij de slager gehaald. Thuis meteen in de koelkast gedumpt, niet even uit de plastic tas gehaald. Toen we om 7 uur de BBQ klaar hadden, bleken de kipsateetjes er niet bij te zitten. Meisje bij de slager heeft ze wel afgewogen, ik heb ze wel betaald, maar dus niet gekregen.
Vandaag even met de slager gebeld, maar hij kon zich niets herinneren dat er iets was blijven liggen. Wellicht dat de andere klant de stokjes erbij heeft gekregen, maar ik baal hier dus wel van. Morgen ga ik dus even langs om dit op te lossen, want ik ga niet 1.50 euro per stokje (totaal 8 stokjes) betalen voor een beetje lucht

Overigens is het verder een topslager met supervlees, maar toch.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39908723
kom maar weer op met die goddelijke bbq eterij recepten!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_39908726
En zo zie je maar weer; het leven van een barbeque-er gaat niet altijd over rozen
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 17 juli 2006 @ 15:32:21 #4
35189 Troel
scherp en bot
pi_39908789
Wat ik trouwens een nadeel vind van de kant-en-klare sateetjes en dergelijke, ze zijn altijd zo gigantisch zout! Met deze shaslickjes was dat dus absoluut niet het geval. Ik gebruik als ik zelf sateetjes maak ook nooit zout, want ik vind het verschrikkelijk.

Hebben jullie daar geen last van?

Mijn favoriete sateetjes zijn trouwens mijn eigengemaakte sateetjes, met de Easy Sate Maker om het toch wat sneller te doen.
Ik gebruik altijd hamlappen en speklap met zwoerd en gebruik de conomex marinademix in zo'n zakje, maak dit aan met enkel ketjap, flink wat knoflook en dan drie soorten kruiden (ketoembar, djahe en volgens mij djinten). Heerlijk!


Oja, hebben jullie ook dat zwoerd soms zo hard word op de BBQ dat niet iedereen het meer lekker vind? Mijn buurman vond het dus helemaal niets, heb dus speciaal voor hem speklap zonder zwoerd genomen de laatste keer dat we gingen BBQ-en.

En ik heb nu al zin in 2 september, verlovings/verjaardagsfeestje met zo'n 50 man BBQ-en!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39908916
quote:
Kaapse braai met knoffel en appelkoos

Gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Keukensoort: Zuid Afrikaans
Magazinethema: Barbecuen op z'n Zuid-Afrikaans
Bereidingstijd: 40 min.

Beoordeling: nog geen beoordeling gegeven

Ingrediënten:
500 g varkensfilet
3 knoflookteentjes
versgemalen peper
zout
2 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. gehakte tijm (vers of
diepvries) of 1 theel. gedroogd
125 ml abrikozenjam
2 eetl. worcestershiresaus



Voorbereiding:
Snijd het vlees in 4 plakken. Pel de teentjes knoflook en pers deze. Voeg peper, zout, olie en tijm toe. Bestrijk het vlees met dit mengsel en laat dit even intrekken.

Bereiding:
Verhit de barbecue en rooster het vlees direct op het rooster of in een grillpan aan beide kanten goudbruin en gaar, afhankelijk van de dikte in ca. 15-20 minuten. Bestrijk het vlees tijdens het roosteren met abrikozenjam, gemengd met de worcestershiresaus. Keer het vlees regelmatig om.

Wijnadvies:
‘Dit sal lekker wees’ met Bergschaduw Ruby cabernet/
cinsault!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 17 juli 2006 @ 15:37:02 #6
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39908947
Wat was ook weer de Supertruuk voor het reinigen van het BBQ-rooster?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_39908995
quote:
Kipspiesjes met honing en mosterd.

ingrediënten:
kipfilets in blokjes gesneden
uien in blokjes gesneden
1 pot mosterd
1 pot honing
een heleboel takjes rosemarijn


meng de honing en mosterd en laat de kip er een nacht in marineren.

Rijg de kipblokjes en de stukjes ui aan de rosemarijntakjes.Als dat lastig gaat, even voorprikken met een sateprikker. De blaadjes moeten aan de rosemarijntakjes blijven.

Hup! Op de barbecue!
pi_39909031
Bij mij thuis is er afgelopen zaterdag ook weer woest vleesch gegrilld!
Eigenlijk zouden we maar met z'n 4-en gaan BBQ'en, maar uiteindelijk werd het toch nog 10 man. heb de hele middag spiesjes van m'n zelfbedachte saté marinade staan rijgen, maar het was het wel waard, tevreden gezichten el dikke buiken. . Helaas moet ik nog een keer het vuur aansteken deze week, want ik heb nog 4 hamburgers en een bak speklapjes over. Vervelend is dat toch
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_39909110
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:37 schreef Duderinnetje het volgende:
Wat was ook weer de Supertruuk voor het reinigen van het BBQ-rooster?
oma's tip:
quote:
Neem aluminiumfolie en maak er een prop van, wrijf met deze prop aluminiumfolie , samen met wat afwasmiddel over de rooster, het vuil vliegt eraf.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 17 juli 2006 @ 15:46:44 #10
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39909243
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:42 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

oma's tip:
[..]
Die ga ik hier eens testen!
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 17 juli 2006 @ 16:00:11 #11
35189 Troel
scherp en bot
pi_39909651
Bij ons is het :

doe het rooster in de vaatwasser
doe de vaatwasser aan
haal het rooster uit de vaatwasser (als de vaatwasser klaar is)

bij mijn ouders (en ook mijn voorkeur):
brand het rooster schoon vlak voor gebruik
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39910214
Vanavond weer
Hij brandt al
  maandag 17 juli 2006 @ 16:19:16 #13
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39910278
quote:
Op maandag 17 juli 2006 16:00 schreef Troel het volgende:
Bij ons is het :

doe het rooster in de vaatwasser
doe de vaatwasser aan
haal het rooster uit de vaatwasser (als de vaatwasser klaar is)

bij mijn ouders (en ook mijn voorkeur):
brand het rooster schoon vlak voor gebruik
Bij ons is het:

We moeten echt een vaatwasser!
Kopen we toch een vaatwasser!
Ja is goed, in september.

Dus ik heb even de truuk van MM geprobeerd maar dat is nog niet he-le-maal wat ik zoek.
Misschien zit er wel wat roest an ook
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 17 juli 2006 @ 16:21:24 #14
35189 Troel
scherp en bot
pi_39910338
Een flinke staalborstel wil ook wel eens helpen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39910480
hier gaan jullie blij mee zijn:

SATE zoals sate bedoeld is :

500 gr varkenshaas (hamlappen, kipfilet)
1 grote ui
3 tenen knoflook
6 el ketjap
2 el gembersap
3 gember bolletjes
het sap van 1 citroen
1/2 el sambal.
zout en peper (naar smaak)

versnipper de ui en snij de gemberbolletjes in fijne plakjes.
pers de knoflook en de citoen uit.
Doe alles in een zak (of bak) scudden of roeren, vlees 4 a 5 uur laten marieneren.(in de koelkast)
Voor je gaat bbq'en eerst vlees droog deppen met keukenrol.( anders wordt het heel snel zwart)
als je voor varkenshaas hebt gekozen is 2 min aak elke kant wel voldoende. enjoy

en ja deze is echt s lekker. als je deze probeerd laat ff weten hoe of wat.
If you can't fix it, fuck it
  maandag 17 juli 2006 @ 16:32:05 #16
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39910655
quote:
Op maandag 17 juli 2006 16:19 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Bij ons is het:

We moeten echt een vaatwasser!
Kopen we toch een vaatwasser!
Ja is goed, in september.

Dus ik heb even de truuk van MM geprobeerd maar dat is nog niet he-le-maal wat ik zoek.
Misschien zit er wel wat roest an ook
roest?
tssk tssk

in cola laten weken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_39911160
Dude, ik gebruik daar ovenreiniger voor. Eerst het rooster grofweg een beetje schoonmaken tot het ergste vuil eraf is. Dan ovenreiniger erop spuiten. Laten inwerken, en het vuil komt er zo vanaf.
In principe dus

Is het rooster heel erg vuil, wikkel het rooster dan in een krant en maak het nat. Laat het een nacht weken en dan nog een keer proberen.
  maandag 17 juli 2006 @ 16:50:42 #18
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_39911214
quote:
Op maandag 17 juli 2006 16:48 schreef arithaterhorst het volgende:
Dude, ik gebruik daar ovenreiniger voor. Eerst het rooster grofweg een beetje schoonmaken tot het ergste vuil eraf is. Dan ovenreiniger erop spuiten. Laten inwerken, en het vuil komt er zo vanaf.
In principe dus

Is het rooster heel erg vuil, wikkel het rooster dan in een krant en maak het nat. Laat het een nacht weken en dan nog een keer proberen.
Ik ga dit allemaal onthouden voor de volgende keer

Bezoek staat zo voor de deur. Ik gooi er wel een folietje over

Dank voor de tips allen!
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 17 juli 2006 @ 16:52:49 #19
35189 Troel
scherp en bot
pi_39911273
Gewoon het vlees er al opleggen en dan zeggen dat het van deze keer barbecuen is
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39914197
Afgelopen zaterdag de BBQ aan gehad.
Moet zeggen dat onze spare-ribs in de smaak vielen.
pi_39915659
Mooi zo. En mogen we dan ook het recept?
  maandag 17 juli 2006 @ 20:50:23 #22
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39918520
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:37 schreef Duderinnetje het volgende:
Wat was ook weer de Supertruuk voor het reinigen van het BBQ-rooster?
Goed in vetten en na gebruik gelijk reinigen onder de kraan met een schuursponsje

* Martijn_77 heeft vrijdag weer een BBQ
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  † In Memoriam † maandag 17 juli 2006 @ 20:59:50 #23
43556 miss_dynastie
pi_39918883
quote:
Op maandag 17 juli 2006 16:21 schreef Troel het volgende:
Een flinke staalborstel wil ook wel eens helpen
Had oblivion daar vorig jaar niet een heel naar verhaal over?
pi_39920829
Ik denk dat het iets was met losse staalborstelharen in je eten. Staat me iets van bij.
pi_39930907
quote:
Op maandag 17 juli 2006 19:27 schreef piepster het volgende:
Mooi zo. En mogen we dan ook het recept?
Er zit geen recept bij
We hebben ze in Duitsland gekocht, kant en klaar!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')