Humanist.quote:
daar ga je al, dat is zo niet liberalismequote:Op zaterdag 1 juli 2006 23:42 schreef Ceylon89 het volgende:
Mens, laat me toch mijn gevoelens d.m.v. smileys uitdrukken.
Dat bestaat allang in feite niet meer.quote:Op zaterdag 1 juli 2006 23:44 schreef Carl_Romme het volgende:
Over 10 jaar bestaat het onderscheid tussen liberalen en sociaaldemocraten niet meer.
Ik ben nog 17, en door de vervroegde verkiezingen moet ik 4 jaar wachtenquote:Op zondag 2 juli 2006 00:24 schreef Arnem_ het volgende:
Dan ben ik wel benieuwd wat je stemt.........een liberaal heeft het niet gemakkelijk in Nederland. D66? Wat raad je mensen aan?
Welke vrijheden zijn dan doorgeslagen?quote:Op zondag 2 juli 2006 00:29 schreef BobbyDrake het volgende:
VVD is eerder neo-liberaal, maar door de pers word het steevast liberaal genoemd, omdat het daar ooit mee was begonnen. Mijns inziens is al die vrijheid in de 70's wat doorgeslagen. Een paar stappen terug zou niet slecht zijn.
Wat een onzin zegquote:Op zaterdag 1 juli 2006 23:47 schreef Adelante het volgende:
[..]
daar ga je al, dat is zo niet liberalisme
Nou nee... Natuurlijk heeft de PvdA wel een paar liberale idealenquote:Op zondag 2 juli 2006 00:32 schreef floppie86 het volgende:
volgens mij kan je tegenwoordig als liberaal beter pvda stemmen hoor.. meer liberaal dan vvd als je t mij vraagt.
Vrijheid word al snel onverantwoordelijkheid in gedrag of niet meer durven aangeven waar iemand te ver gaat in z'n gedrag omdat je anders deze persoon z'n vrijheid zou beperken. Doe maar lekker normaal, dan doe je al gek genoeg.quote:Op zondag 2 juli 2006 00:31 schreef Ceylon89 het volgende:
Welke vrijheden zijn dan doorgeslagen?
Gezeik met definities heb je altijd, zelfde met humanisme enzo.quote:Op zaterdag 1 juli 2006 23:52 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Dat bestaat allang in feite niet meer..
Nou vooral als Loedertje het woord in de mond neemt imo.quote:Op zondag 2 juli 2006 00:37 schreef NightH4wk het volgende:
[..]
Gezeik met definities heb je altijd, zelfde met humanisme enzo.
Om die reden zal ik niet tot het conservatisme aangetrokken voelen. Het conservatisme is heel begrijpelijk. Mensen willen graag vasthouden aan regeltjes die door anderen (of ''cultuur'') opgelegd zijn, omdat ze zo niet hun verstand hoeven te gebruiken. Maar mijn reden om het conservatisme niet af te keuren is omdat radicale veranderingen nooit goed zijn. Zie Ayaan H. Ali... Ik ben ook een liberale allochtoon (om mezelf maar in een hokje te stoppen), maar ze snapt best (net als alle andere allochtonen die wel met haar eens zijn) dat wat zij heeft gedaan te radicaal is, en dat het gewoon averechts werkt. In die zin ben ik wel conservatief, dat ik dingen liever langzaam zie gaan, omdat ik begrijp dat veel mensen veel tijd nodig hebben om het te verwerken ofzoquote:Op zondag 2 juli 2006 00:35 schreef BobbyDrake het volgende:
[..]
Vrijheid word al snel onverantwoordelijkheid in gedrag of niet meer durven aangeven waar iemand te ver gaat in z'n gedrag omdat je anders deze persoon z'n vrijheid zou beperken. Doe maar lekker normaal, dan doe je al gek genoeg.
Omdat het niet voorziet in een goede opvang voor die mensen die buiten de boot vallen. Daarom steun ik het socialisme. Ik ben echter niet voor het plat-subsidieren via een uitkering. Dan zie ik liever mensen zonder werk op kosten van de staat omscholen, zodat je weet dat je geld nuttiger besteed word. Ook zouden mensen die seizoenswerk zouden willen doen, zoals in de tuinbouw, de rest van het jaar beter tegemoet moeten worden gekomen, en niet weer terugvallen op een minimale uitkering. Een voorkeur voor het sociale vangnet i.p.v. het sociale hangnet.quote:Op zondag 2 juli 2006 00:35 schreef Ceylon89 het volgende:
Maar ik heb nog steeds geen antwoord gekregen van niet -liberalen waarom zij niet aangetrokken voelen tot de liberale ideologie.
Dat zie ik als iets liberaals. Mensen de kans geven om zich te ontplooiien als ze buiten hun eigen schuld buiten de boot vallen. Maar ook als is het hun schuld... Alsnog vind ik dat de overheid kansen moet bieden.quote:Op zondag 2 juli 2006 00:43 schreef BobbyDrake het volgende:Omdat het niet voorziet in een goede opvang voor die mensen die buiten de boot vallen.
Zo zie ik het ookquote:Op zondag 2 juli 2006 00:43 schreef BobbyDrake het volgende:Dan zie ik liever mensen zonder werk op kosten van de staat omscholen, zodat je weet dat je geld nuttiger besteed word.
Als het waar zou zijn kan ik het ook voorstellen maar uit elk onderzoek blijkt dat iemand die langer studeert niet meer diensten van de instantie gebruikt. Iemand die 4 jaar studeert kost in de praktijk net zoveel als iemand die langer studeert.quote:Op zondag 2 juli 2006 00:44 schreef Ceylon89 het volgende:
@ Arnem_het
Ik weet dat de VVD vol zit met conservatieve ballen, maar wat ik al eerder zei... Gebrek aan alternatief.
En verder over onderwijs... Ik ben nu nog scholier, maar als het goed is word ik over een jaartje student. Ik denk dat ik ook ga uitlopen, omdat ik zoveel activiteiten wil ontplooiien. En op zich snap ik de plan van Rutte wel. Ook al kan het nadelig voor mij zijn later. Het is gemakkelijk om lekker lang te studeren op de kosten van anderen. Als dat onnodig is, dan vind ik het terecht dat studenten extra geld moeten betalen als zij langer moeten studeren (natuurlijk niet bij ziektes en andere vervelende omstandigheden) vanwege hun eigen langzaamheid.
Uhm okay, als dit zo is, dat het niet meer geld kost, dan vind ik het uiteraard vreemd dat Rutte zoiets bedacht heeft.quote:Op zondag 2 juli 2006 00:51 schreef Arnem_ het volgende:
[..]
Als het waar zou zijn kan ik het ook voorstellen maar uit elk onderzoek blijkt dat iemand die langer studeert niet meer diensten van de instantie gebruikt. Iemand die 4 jaar studeert kost in de praktijk net zoveel als iemand die langer studeert.
Iemand die langer studeert spreid de consumptie van les over een langere periode.
Dus studiefinanciering zoals het nu is lijkt me prima maar het betalen van instellingsgeld is echt onzin en geen enkel goed argument voor. Sterker nog, in de nieuwe situatie blijkt dat mensen die langer studeren dus indirect meebetalen aan het feit dat andere studenten korter studeren, beetje vreemd. Verder is op langere termijn de maatschappelijke waarde van studenten die zich hebben verbreed groter is dan recht toe recht aan studenten.
Verder zijn er neven consequenties dat studenten steeds minder techniek zullen gaan studeren en juist dat is belangrijk voor het land in de toekomst en de markt.
Nou, ga dan eens in op het argument dat er regels nodig zijn om het milieu te beschermen en dat er regels voor de openbare orde nodig zijn zoals het verbod op wapens. Het extreme geval, de vrijheid om iemand te beroven (immers, moet die gene maar beter op z'n portomonnee passen!)quote:Op zondag 2 juli 2006 01:04 schreef Ceylon89 het volgende:
Uhm okay, als dit zo is, dat het niet meer geld kost, dan vind ik het uiteraard vreemd dat Rutte zoiets bedacht heeft.Maar goed, ik ben op dit moment meer bezig met de filosofische kant van het liberalisme, niet echt de praktische
...
Daar kan je elk liberaal denker wel van beschuldigenquote:Maar goed, ik ben op dit moment meer bezig met de filosofische kant van het liberalisme, niet echt de praktische
Laat ik het eens compliceren. PvdA en VVD hebben geen ideeen, slechts hun leden kunnen ideeen hebben.quote:Op zondag 2 juli 2006 00:34 schreef Ceylon89 het volgende:
[..]
Nou nee... Natuurlijk heeft de PvdA wel een paar liberale idealen, maar om te zeggen dat de PvdA meer liberaal is dan de VVD lijkt mij vrij onzinnig.
Seks voor de buch zekerquote:Op zondag 2 juli 2006 01:11 schreef NightH4wk het volgende:
Woah, momma. Open eens een fotobuch.
quote:
quote:Offtopic, waarom draag jij zo'n rare antieke enorme zonnebril ?
Und..stel je eigen voortaan eens netjes voor en blijf niet met een sjago-ouwe-lullen-kop voor je uit zitten staren met je gekromde rug...
Een liberale lijkt me.quote:Op zondag 2 juli 2006 01:55 schreef Allochtoon het volgende:
Wat is er mis met Verdonk en Hirsi Ali, dat zijn toch de tegenpolen van het conservatisme waar jij zo tegenaan schopt!
Wat ben je voor allochtoon?
Dat de VVD toen niet voor gestemd heeft had te maken met het feit dat Donner zijn portefeuille anders ingeleverd had .. exit kabinet dus. Maar goed, TS heeft imho wel gelijk dat bepaalde zaken aan de VVD niet liberaal te noemen zijn.quote:Op zondag 2 juli 2006 00:37 schreef Arnem_ het volgende:
Zelfs bij wijze van proef is de VVD niet liberaal.
Kamer toch tegen proef legale wietteelt
En ook bij andere zaken zoals studeren hebben ze vooral vrijheid beperkende ideen ipv zo vrij mogelijk zijn.
quote:Op zondag 2 juli 2006 02:07 schreef Allochtoon het volgende:
Ze is dan wel heel selectief liberaal.
GL is de eninge linkse partij die ik liberaal kan noemen. de SP zeer zeker niet, en de pvda ook in mindere mate.quote:Op zondag 2 juli 2006 02:14 schreef SCH het volgende:
De meeste partijen zijn liberaal, dus je kan prima overstappen naar bv. GroenLinks.
quote:Op zondag 2 juli 2006 10:26 schreef 7th_wave het volgende:
ik begrijp wel wat TS bedoelt. ik voel mij ook niet geheel prettig bij de manier van handelen van verdonk. liberalisme is een filosofie waar ik 100% achter sta, maar de manier waarop dit door de liberale partijen soms tot uiting wordt gebracht is toch een beetje jammer..
welke vereniging is dat? van GL vind ik het alleen wel een beetje jammer dat ze op ecomomisch vlak niet zo liberaal zijn.quote:Op zondag 2 juli 2006 10:37 schreef Ceylon89 het volgende:
[..]
![]()
Halsema is door mijn vereniging uitgeroepen tot de liberaal van het jaarEn dan zit het woord ''democratie'' ook nog eens in onze naam
![]()
JOVDquote:Op zondag 2 juli 2006 10:40 schreef 7th_wave het volgende:
[..]
welke vereniging is dat? van GL vind ik het alleen wel een beetje jammer dat ze op ecomomisch vlak niet zo liberaal zijn.
maar ik vraag me toch altijd weer af hoe mensen tegen het liberalisme kunnen zijn.![]()
ohja. is ook zoquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |