Relneger18 | donderdag 29 juni 2006 @ 16:27 |
Ik heb hier zon overheerlijke tompouce voor me liggen , alleen weet ik niet hoe ik het aan moet pakken , want ervaring vertelt me dat ik er altijd een grote zooi van maak. Met een vork lukt niet , want dan spuit alle room eruit. En met mijn handen maakt het een rotzooi. Waarom maken ze overheerlijke gebakjes nou zo lastig ![]() ![]() | |
-skippybal- | donderdag 29 juni 2006 @ 16:28 |
Eerst de bovankant, dan wat er in het midden zit, dan de koek. ![]() Opgelost, slotje!! | |
Doekes | donderdag 29 juni 2006 @ 16:28 |
quote:Dan doe je er lekker lang mee! ![]() | |
GSbrder | donderdag 29 juni 2006 @ 16:29 |
gewoon; eerst dat roze koekjes spul eraf naast room + koekje leggen room met vork eraf schrapen onderste koekje eten bovenste koekje [met roze spul] eten | |
ParanoidEv | donderdag 29 juni 2006 @ 16:29 |
Ik schuif hem alstijd m'n mond in, alle laagjes tegelijk en dan hap ik er van. Klein zootje op je schaal maar wel schone handen. | |
haagse_elfje | donderdag 29 juni 2006 @ 16:29 |
quote:wat hij zegt | |
Netsplitter | donderdag 29 juni 2006 @ 16:30 |
quote:Ik bewaar het bovenste altijd voor laatst. ![]() | |
SwJ | donderdag 29 juni 2006 @ 16:30 |
In de blender, cola erbij en je hebt een lekker shake! | |
Anne | donderdag 29 juni 2006 @ 16:31 |
quote: | |
Beroepsgokker | donderdag 29 juni 2006 @ 16:33 |
Elke keer weer doe ik een poging dat netjes te doen , maar elke keer ervaar ik ook weer dat het gebakje wordt platgedrukt ![]() | |
JufJoop | donderdag 29 juni 2006 @ 16:35 |
quote:Dat is idd een optie... alle onderdelen loshalen en dan een voor een opeten... tegelijk is lekkerder, maar dat is idd zooi... ![]() | |
Frollo | donderdag 29 juni 2006 @ 16:37 |
Van Beatrijs Ritsema, de etiquettedeskundige van Trouw, mag het gewoon met de hand. Wel even een servetje erbij vragen: http://www.beatrijs.com/tompoeseten.htm | |
Ratelslangetje | donderdag 29 juni 2006 @ 16:37 |
quote: ![]() TS,probeer anders eens Tompoes. Dat zijn kleine stukjes vlees in blik en makkelijk met een vorkje te eten. ![]() Moet je alleen niet vies zijn van kattenvoer. ![]() | |
funkyskunkie | donderdag 29 juni 2006 @ 16:39 |
Kantel hem gewoon een kwartslag, probleem opgelost ![]() | |
Relneger18 | donderdag 29 juni 2006 @ 16:39 |
Ik heb net alles apart gegeten en ik vond het niet echt ![]() Voortaan dan geknoei ![]() ![]() | |
AntonDingeman | donderdag 29 juni 2006 @ 16:39 |
Snij met je vorkje de tompouce in de lengte (door het room heen dus). En eet de beide helften dan met de hand op. | |
#ANONIEM | donderdag 29 juni 2006 @ 16:48 |
tompuce is toch juist lekker als alles in 1 keer in je bek flikkert? gewoon in kleine deeltjes snijden en dat in je bek douwen! | |
harteloos | donderdag 29 juni 2006 @ 16:50 |
quote: | |
Frollo | donderdag 29 juni 2006 @ 16:50 |
quote:Krijg nou wat ![]() | |
McGilles | donderdag 29 juni 2006 @ 16:53 |
Verwijder bovenste koekgedeelte met plakspul en plak onder de onderste, eet op! | |
Puck1 | donderdag 29 juni 2006 @ 16:54 |
quote: ![]() ![]() | |
Metro2005 | donderdag 29 juni 2006 @ 16:56 |
moeilijk hoor eerst lepel je de bovenste rand slagroom eraf (1) Daarna pak je met je hand de bovenste roze koek eraf en eet je die op (2) Dan lepel je daarna de slagroom eruit (3) en ten slotte eet je de onderste roze koek op (4) ![]() | |
Puck1 | donderdag 29 juni 2006 @ 16:57 |
meesterlijk zo'n tekening! | |
AntonDingeman | donderdag 29 juni 2006 @ 17:01 |
quote:Twee roze koeken. ![]() Dat heb ik nog nooit gezien. Slagroom op de tompoes heb ik wel eens, maar meetal niet. ![]() | |
descendent1 | donderdag 29 juni 2006 @ 17:02 |
Stel je gewoon niet aan; en vreet dat ding op. in 3 happen moet dat lukken en was daarna je handen+je gezicht en trek een ander t-shirt aan! ![]() | |
Whizzkith | donderdag 29 juni 2006 @ 17:09 |
Bah tompoes ![]() | |
Lucille | donderdag 29 juni 2006 @ 17:13 |
Check out dit topic ![]() poll: Hoe eet jij je tompoes | |
Mirjam | donderdag 29 juni 2006 @ 17:14 |
bovenkant eraf, ernaast leggen de room opeten, en de onderkant en dan de bovenkant ![]() probleem opgelost ![]() | |
-skippybal- | donderdag 29 juni 2006 @ 17:17 |
Waarom doet iedereen de bovenkant als laatst?? Ik neem die altijd als eerst. Grande opening ![]() | |
Mirjam | donderdag 29 juni 2006 @ 17:17 |
die vind ik het lekkerst ![]() | |
Lucille | donderdag 29 juni 2006 @ 17:20 |
quote:Top down inderdaad. Eerst de slagroom, dan bovenste laag bladerdeeg, dan de room en daara de onderste laag. En dan nagenieten. ![]() | |
-skippybal- | donderdag 29 juni 2006 @ 17:21 |
quote:Nagenieten ![]() ![]() | |
Lucille | donderdag 29 juni 2006 @ 17:23 |
quote:Damn, dat is ook een idee. ![]() | |
Flyga | donderdag 29 juni 2006 @ 17:24 |
quote:Hahah goede tactiek ![]() | |
MewBie | donderdag 29 juni 2006 @ 17:47 |
quote:De beste tactiek ![]() Je zou eventueel nog kunnen overwegen om het roze er nog apart af te schrapen ![]() | |
Mirjam | donderdag 29 juni 2006 @ 17:52 |
alleen de bovenste laag van de tom puce is toch altijd roze? van degenen die ik tot nu toe heb gegeten wel in ieder geval. | |
mcDavid | donderdag 29 juni 2006 @ 17:53 |
Eerst invriezen! ![]() | |
AntonDingeman | donderdag 29 juni 2006 @ 18:33 |
quote:Ja, dat zei ik ook al. | |
Orealo | donderdag 29 juni 2006 @ 18:37 |
ok opgelost! Nu... de bossche bol. Ik kan dat niet eten zonder dat alles onder 't slagroom zit.. | |
MarkNMGN | donderdag 29 juni 2006 @ 18:38 |
tomoes is lekker gek | |
DrunkenMuncky | donderdag 29 juni 2006 @ 18:43 |
Lekker zijn ze ![]() iig; eerst de bovenkant opeten, dan de rest; dus room+ onderkant ![]() Bossche bol: gewoon opvreten ![]() | |
Sanne_ | donderdag 29 juni 2006 @ 18:44 |
kleine tompoucjes kopen!![]() ![]() | |
Natalie | donderdag 29 juni 2006 @ 19:01 |
Tompouce met een vork eten is sowieso een ramp. Bovenkantje eraf en dan lekker de onderkant + room naar binnen werken alsof het een koekje is. Daarna de bovenkant en klaar ben je. Scheelt ook weer afwas. | |
PeeJie_ | donderdag 29 juni 2006 @ 19:05 |
Hoe zou de koningin een tompoes eten, je gaat me niet vertellen dat zei nog nooit een tompoes heeft gegeten! | |
flugeltje | donderdag 29 juni 2006 @ 19:07 |
quote:Niet helemaal, de room moet namelijk ook nog verdeeld worden... 2/3 op het onderkantje en 1/3 op de bovenkant. ![]() Het eten van een tompouce is gewoon een ritueel ![]() | |
Natalie | donderdag 29 juni 2006 @ 19:09 |
Gewoon naar binnen werken die handel ![]() Overigens vind ik het wel een van de lekkerste taartjes. Stukker beter dan slagroomtaart, wat ik persoonlijk niet te vreten vind. | |
AntonDingeman | donderdag 29 juni 2006 @ 19:33 |
Het allerlekkerste is kersenvlaai. ![]() | |
AntonDingeman | donderdag 29 juni 2006 @ 19:34 |
quote:Bossche bol? ![]() Is dat zo'n mega-soes? | |
Natalie | donderdag 29 juni 2006 @ 19:47 |
quote:Eerst de slagroom met een lepeltje of vorkje eraf/eruit eten, en dan pas de rest ![]() | |
Agorias | donderdag 29 juni 2006 @ 20:02 |
eten en je handen wassen. sltoje. | |
Dagonet | donderdag 29 juni 2006 @ 20:06 |
quote:Volgens de etiquette moet het gewoon met de hand, net als bijv. een moorkop. In publieke omgevingen zal ze als ze slim is die dingen ook laten staan en iets makkelijkers pakken. Doe ik ook. ![]() En bovenste laag apart leggen, room en onderste laag samen eten, dan de bovenste laag als laatst. | |
maidho | donderdag 29 juni 2006 @ 20:26 |
Gewoon alles tegelijk! pfff niet bang zijn voor vieze handjes maar gewoon lekker smullen ![]() | |
Slayage | donderdag 29 juni 2006 @ 20:30 |
Gisteren nog eentje gegeten ![]() Lekker in de hand, een happje van de bovenstuk met wat room en daarna een hapje van de onderstuk met wat room. Dit blijven herhalen tot ie op is ![]() | |
Miracle_Drug | donderdag 29 juni 2006 @ 20:45 |
quote:Mijn ex schoonmoeder werkte als serveerster en kwam elke zaterdag nacht thuis met dezelfde gebakjes die over waren. Dat waren meest bossche bollen en tompoezen omdat veel mensen het moeilijk vinden die netjes op te eten ![]() | |
Ill-Skillz | donderdag 29 juni 2006 @ 21:03 |
Ik vind tompouzen vies. |