FOK!forum / Klaagbaak / Het eten van een tompouce
Relneger18donderdag 29 juni 2006 @ 16:27
Ik heb hier zon overheerlijke tompouce voor me liggen , alleen weet ik niet hoe ik het aan moet pakken , want ervaring vertelt me dat ik er altijd een grote zooi van maak.
Met een vork lukt niet , want dan spuit alle room eruit.
En met mijn handen maakt het een rotzooi.

Waarom maken ze overheerlijke gebakjes nou zo lastig
-skippybal-donderdag 29 juni 2006 @ 16:28
Eerst de bovankant, dan wat er in het midden zit, dan de koek.
Opgelost, slotje!!
Doekesdonderdag 29 juni 2006 @ 16:28
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:27 schreef Relneger18 het volgende:
Waarom maken ze overheerlijke gebakjes nou zo lastig
Dan doe je er lekker lang mee!
GSbrderdonderdag 29 juni 2006 @ 16:29
gewoon; eerst dat roze koekjes spul eraf
naast room + koekje leggen
room met vork eraf schrapen
onderste koekje eten
bovenste koekje [met roze spul] eten
ParanoidEvdonderdag 29 juni 2006 @ 16:29
Ik schuif hem alstijd m'n mond in, alle laagjes tegelijk en dan hap ik er van. Klein zootje op je schaal maar wel schone handen.
haagse_elfjedonderdag 29 juni 2006 @ 16:29
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:29 schreef GSbrder het volgende:
gewoon; eerst dat roze koekjes spul eraf
naast room + koekje leggen
room met vork eraf schrapen
onderste koekje eten
bovenste koekje [met roze spul] eten
wat hij zegt
Netsplitterdonderdag 29 juni 2006 @ 16:30
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:28 schreef -skippybal- het volgende:
Eerst de bovankant, dan wat er in het midden zit, dan de koek.
Opgelost, slotje!!
Ik bewaar het bovenste altijd voor laatst.
SwJdonderdag 29 juni 2006 @ 16:30
In de blender, cola erbij en je hebt een lekker shake!
Annedonderdag 29 juni 2006 @ 16:31
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:30 schreef Netsplitter het volgende:

[..]

Ik bewaar het bovenste altijd voor laatst.
Beroepsgokkerdonderdag 29 juni 2006 @ 16:33
Elke keer weer doe ik een poging dat netjes te doen , maar elke keer ervaar ik ook weer dat het gebakje wordt platgedrukt
JufJoopdonderdag 29 juni 2006 @ 16:35
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:30 schreef SuperwormJim het volgende:
In de blender, cola erbij en je hebt een lekker shake!
Dat is idd een optie...

alle onderdelen loshalen en dan een voor een opeten... tegelijk is lekkerder, maar dat is idd zooi...
Frollodonderdag 29 juni 2006 @ 16:37
Van Beatrijs Ritsema, de etiquettedeskundige van Trouw, mag het gewoon met de hand. Wel even een servetje erbij vragen:

http://www.beatrijs.com/tompoeseten.htm
Ratelslangetjedonderdag 29 juni 2006 @ 16:37
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:30 schreef SuperwormJim het volgende:
In de blender, cola erbij en je hebt een lekker shake!

TS,probeer anders eens Tompoes.
Dat zijn kleine stukjes vlees in blik en makkelijk met een vorkje te eten.

Moet je alleen niet vies zijn van kattenvoer.
funkyskunkiedonderdag 29 juni 2006 @ 16:39
Kantel hem gewoon een kwartslag, probleem opgelost
Relneger18donderdag 29 juni 2006 @ 16:39
Ik heb net alles apart gegeten en ik vond het niet echt

Voortaan dan geknoei
AntonDingemandonderdag 29 juni 2006 @ 16:39
Snij met je vorkje de tompouce in de lengte (door het room heen dus). En eet de beide helften dan met de hand op.
#ANONIEMdonderdag 29 juni 2006 @ 16:48
tompuce is toch juist lekker als alles in 1 keer in je bek flikkert?

gewoon in kleine deeltjes snijden en dat in je bek douwen!
harteloosdonderdag 29 juni 2006 @ 16:50
quote:
Beste Derk,

Hartelijk dank voor de e-mail waarin u een vraag stelt over de woorden
'tompoes' en 'tompouce'.

De juiste schrijfwijze voor het gebakje is 'tompoes'. 'Tompouce' bestaat
ook, maar dat is een benaming voor een kleine paraplu voor dames. Omdat
dat laatste woord zeer weinig voorkomt, is het niet in het Van Dale
Onlinewoordenboek opgenomen. U kunt het wel vinden in het Van Dale Groot
woordenboek van de Nederlandse taal.

Ik hoop dat uw vraag hier voldoende mee is beantwoord.

Met vriendelijke groet,
Jaap P.
redacteur
Frollodonderdag 29 juni 2006 @ 16:50
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:50 schreef harteloos het volgende:

[..]
Krijg nou wat
McGillesdonderdag 29 juni 2006 @ 16:53
Verwijder bovenste koekgedeelte met plakspul en plak onder de onderste, eet op!
Puck1donderdag 29 juni 2006 @ 16:54
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:29 schreef GSbrder het volgende:
gewoon; eerst dat roze koekjes spul eraf
naast room + koekje leggen
room met vork eraf schrapen
onderste koekje eten
bovenste koekje [met roze spul] eten
Metro2005donderdag 29 juni 2006 @ 16:56
moeilijk hoor

eerst lepel je de bovenste rand slagroom eraf (1)
Daarna pak je met je hand de bovenste roze koek eraf en eet je die op (2)
Dan lepel je daarna de slagroom eruit (3)
en ten slotte eet je de onderste roze koek op (4)



Puck1donderdag 29 juni 2006 @ 16:57
meesterlijk zo'n tekening!
AntonDingemandonderdag 29 juni 2006 @ 17:01
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:56 schreef Metro2005 het volgende:
moeilijk hoor

eerst lepel je de bovenste rand slagroom eraf (1)
Daarna pak je met je hand de bovenste roze koek eraf en eet je die op (2)
Dan lepel je daarna de slagroom eruit (3)
en ten slotte eet je de onderste roze koek op (4)



[afbeelding]
Twee roze koeken.
Dat heb ik nog nooit gezien.

Slagroom op de tompoes heb ik wel eens, maar meetal niet.
descendent1donderdag 29 juni 2006 @ 17:02
Stel je gewoon niet aan; en vreet dat ding op. in 3 happen moet dat lukken en was daarna je handen+je gezicht en trek een ander t-shirt aan!
Whizzkithdonderdag 29 juni 2006 @ 17:09
Bah tompoes
Lucilledonderdag 29 juni 2006 @ 17:13
Check out dit topic

poll: Hoe eet jij je tompoes
Mirjamdonderdag 29 juni 2006 @ 17:14
bovenkant eraf, ernaast leggen
de room opeten, en de onderkant
en dan de bovenkant
probleem opgelost
-skippybal-donderdag 29 juni 2006 @ 17:17
Waarom doet iedereen de bovenkant als laatst??
Ik neem die altijd als eerst. Grande opening !!!!
Mirjamdonderdag 29 juni 2006 @ 17:17
die vind ik het lekkerst
Lucilledonderdag 29 juni 2006 @ 17:20
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 17:17 schreef -skippybal- het volgende:
Waarom doet iedereen de bovenkant als laatst??
Ik neem die altijd als eerst. Grande opening !!!!
Top down inderdaad. Eerst de slagroom, dan bovenste laag bladerdeeg, dan de room en daara de onderste laag. En dan nagenieten.
-skippybal-donderdag 29 juni 2006 @ 17:21
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 17:20 schreef Lucille het volgende:

[..]

Top down inderdaad. Eerst de slagroom, dan bovenste laag bladerdeeg, dan de room en daara de onderste laag. En dan nagenieten.
Nagenieten Nog één pakken
Lucilledonderdag 29 juni 2006 @ 17:23
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 17:21 schreef -skippybal- het volgende:

[..]

Nagenieten Nog één pakken
Damn, dat is ook een idee.
Flygadonderdag 29 juni 2006 @ 17:24
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:56 schreef Metro2005 het volgende:
moeilijk hoor

eerst lepel je de bovenste rand slagroom eraf (1)
Daarna pak je met je hand de bovenste roze koek eraf en eet je die op (2)
Dan lepel je daarna de slagroom eruit (3)
en ten slotte eet je de onderste roze koek op (4)



[afbeelding]
Hahah goede tactiek
MewBiedonderdag 29 juni 2006 @ 17:47
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 17:24 schreef Flyga het volgende:

[..]

Hahah goede tactiek
De beste tactiek
Je zou eventueel nog kunnen overwegen om het roze er nog apart af te schrapen
Mirjamdonderdag 29 juni 2006 @ 17:52
alleen de bovenste laag van de tom puce is toch altijd roze?
van degenen die ik tot nu toe heb gegeten wel in ieder geval.
mcDaviddonderdag 29 juni 2006 @ 17:53
Eerst invriezen!
AntonDingemandonderdag 29 juni 2006 @ 18:33
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 17:52 schreef MissyMirjaM het volgende:
alleen de bovenste laag van de tom puce is toch altijd roze?
van degenen die ik tot nu toe heb gegeten wel in ieder geval.
Ja, dat zei ik ook al.
Orealodonderdag 29 juni 2006 @ 18:37
ok opgelost!

Nu...

de bossche bol.

Ik kan dat niet eten zonder dat alles onder 't slagroom zit..
MarkNMGNdonderdag 29 juni 2006 @ 18:38
tomoes is lekker gek
DrunkenMunckydonderdag 29 juni 2006 @ 18:43
Lekker zijn ze

iig; eerst de bovenkant opeten, dan de rest; dus room+ onderkant

Bossche bol: gewoon opvreten
Sanne_donderdag 29 juni 2006 @ 18:44
kleine tompoucjes kopen!

Nataliedonderdag 29 juni 2006 @ 19:01
Tompouce met een vork eten is sowieso een ramp. Bovenkantje eraf en dan lekker de onderkant + room naar binnen werken alsof het een koekje is. Daarna de bovenkant en klaar ben je. Scheelt ook weer afwas.
PeeJie_donderdag 29 juni 2006 @ 19:05
Hoe zou de koningin een tompoes eten, je gaat me niet vertellen dat zei nog nooit een tompoes heeft gegeten!
flugeltjedonderdag 29 juni 2006 @ 19:07
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 19:01 schreef Natalie het volgende:
Tompouce met een vork eten is sowieso een ramp. Bovenkantje eraf en dan lekker de onderkant + room naar binnen werken alsof het een koekje is. Daarna de bovenkant en klaar ben je. Scheelt ook weer afwas.
Niet helemaal, de room moet namelijk ook nog verdeeld worden...

2/3 op het onderkantje en 1/3 op de bovenkant.

Het eten van een tompouce is gewoon een ritueel
Nataliedonderdag 29 juni 2006 @ 19:09
Gewoon naar binnen werken die handel

Overigens vind ik het wel een van de lekkerste taartjes. Stukker beter dan slagroomtaart, wat ik persoonlijk niet te vreten vind.
AntonDingemandonderdag 29 juni 2006 @ 19:33
Het allerlekkerste is kersenvlaai.
AntonDingemandonderdag 29 juni 2006 @ 19:34
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 18:37 schreef Orealo het volgende:
ok opgelost!

Nu...

de bossche bol.

Ik kan dat niet eten zonder dat alles onder 't slagroom zit..
Bossche bol?

Is dat zo'n mega-soes?
Nataliedonderdag 29 juni 2006 @ 19:47
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 18:37 schreef Orealo het volgende:
ok opgelost!

Nu...

de bossche bol.

Ik kan dat niet eten zonder dat alles onder 't slagroom zit..
Eerst de slagroom met een lepeltje of vorkje eraf/eruit eten, en dan pas de rest
Agoriasdonderdag 29 juni 2006 @ 20:02
eten en je handen wassen.

sltoje.
Dagonetdonderdag 29 juni 2006 @ 20:06
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 19:05 schreef PeeJie_ het volgende:
Hoe zou de koningin een tompoes eten, je gaat me niet vertellen dat zei nog nooit een tompoes heeft gegeten!
Volgens de etiquette moet het gewoon met de hand, net als bijv. een moorkop. In publieke omgevingen zal ze als ze slim is die dingen ook laten staan en iets makkelijkers pakken. Doe ik ook. .

En bovenste laag apart leggen, room en onderste laag samen eten, dan de bovenste laag als laatst.
maidhodonderdag 29 juni 2006 @ 20:26
Gewoon alles tegelijk! pfff niet bang zijn voor vieze handjes maar gewoon lekker smullen
Slayagedonderdag 29 juni 2006 @ 20:30
Gisteren nog eentje gegeten

Lekker in de hand, een happje van de bovenstuk met wat room en daarna een hapje van de onderstuk met wat room. Dit blijven herhalen tot ie op is
Miracle_Drugdonderdag 29 juni 2006 @ 20:45
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 20:06 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Volgens de etiquette moet het gewoon met de hand, net als bijv. een moorkop. In publieke omgevingen zal ze als ze slim is die dingen ook laten staan en iets makkelijkers pakken. Doe ik ook. .
Mijn ex schoonmoeder werkte als serveerster en kwam elke zaterdag nacht thuis met dezelfde gebakjes die over waren. Dat waren meest bossche bollen en tompoezen omdat veel mensen het moeilijk vinden die netjes op te eten
Ill-Skillzdonderdag 29 juni 2006 @ 21:03
Ik vind tompouzen vies.